Ako sa uspokojiť sama

Ako sa uspokojiť sama

Čoraz viac žien sa začína zaujímať o svoju vlastnú sexualitu a potešenie viac do hĺbky, nielen po povrchu. Výsledkom sú potom časté otázky typu, ako sa mám najlepšie urobiť sama, či ako sa urobiť sama rukou tak, aby som nepotrebovala uspokojenie od chlapa? Odpovede na tieto otázky však netreba hľadať na fórach alebo v internetových diskusiách.

Nejedná sa totiž o žiadnu bulvárnu tému, práve naopak, treba sa ňou zaoberať komplexne. To znamená, že sústrediť sa treba nielen na techniku, ako si to urobiť sama, ale aj na to, od čoho všetkého je dosiahnutie úspešného sexuálneho vyvrcholenia závislé.

U žien je týchto faktorov o niečo viac, ako u mužov, kde závisí primárne len od dostatočnej erekcie. Nakoľko v prípade ženy je dôležité aj správne zvlhčenie a prekrvenie pohlavných orgánov, najmä vagíny, prekážok k dosiahnutiu orgazmu je viacero.

Najčastejšie problémy s uspokojením ženy

Najčastejšie problémy s uspokojením ženy Poďme sa teraz pozrieť na to, aký vplyv má na sexuálne uspokojenie u ženy jej hormonálny systém, stav pohlavnej sústavy a fungovanie jednotlivých mechanizmov súvisiacich s celým procesom od vzniku sexuálneho vzrušenia až po vyvrcholenie.

  • Na sexuálne uspokojenie samej seba majú vplyv okrem správnej techniky dráždenia a stimulácie tiež miera libida a niekoľko externých faktorov
  • Libido je závislé hlavne od hormonálnej rovnováhy, najmä od estrogénu a testosterónu, pričom vplyv naň majú aj fyziologické a psychologické problémy
  • Nevyhnutnou súčasťou vzrušenia musí byť aj správny mechanizmus prekrvenia pošvy

Pokiaľ ide o problémy a prekážky spojené so sexuálnym uspokojením, tieto sú najčastejšie:

vaginizmus – neprekonateľnou prekážkou sexuálnej stimulácie je vaginizmus, čo je stav reflexívneho stiahnutia pošvového svalstva s nemožnosťou jeho roztiahnutia
slabé zvlhčenie pošvy – vplyvom nesprávnej sexuálnej stimulácie, ale aj vplyvom nejakých fyziologických prekážok môže nastať problém so zvlhčením pošvy
slabé prekrvenie pošvy – vážnejšou prekážkou je nedostatočné prekrvenie pošvy, ktoré môže poukazovať na nejaké gynekologické alebo cievne ochorenie
anorgazmia – posledným problémom je nemožnosť dosiahnuť orgazmus vôbec, pričom nemusí byť vôbec poškodený mechanizmus prekrvenia či zvlhčenia pošvy

PREJAVY AJ V BEŽNOM ŽIVOTE

V prípade výskytu vyššie uvedených problémov sa prejavia ich príznaky nielen pri samotnej masturbácii u ženy, ale aj v prípade bežného sexuálneho kontaktu. Niekedy sa môžu vyskytovať v menšej intenzite, napríklad ako čiastočná anorgazmia.

Príčiny problémov s uspokojením žien

Príčiny problémov s uspokojením žien Za nedostatočné zvlhčením pošvy alebo jej prekrvením možno hľadať aj nesprávnu techniku sexuálneho dráždenia, no napríklad anorgazmia už má vážnejšie príčiny. Na priebeh vzrušenia a vyvrcholenia vplýva viacero faktorov, niektoré sú krátkodobé, iné dlhodobejšie.

Toto sú príčiny, ktoré môžu mať na sexuálne uspokojenie ženy najhorší vplyv:

Nedostatočné alebo nesprávne dráždenie: Ak je pošva príliš málo vlhká a žena nepociťuje dostatočné vzrušenie, treba hľadať najprv chybu v sebe. Nie je to žiadna hanba, niekedy môže žene chvíľku trvať, než zistí, čo ju najviac vzrušuje. Tento problém sa dá našťastie riešiť a to častejšou masturbáciou.

Frigidita: Pod týmto označením, ktoré má v laickej verejnosti negatívnu konotáciu, sa myslí nedostatočná chuť na sex a s ňou spojená nedostatočná vzrušivosť. V praxi ide o dôsledok nízkeho libida, čo býva spojené s problémami hormonálneho charakteru, najmä nedostatkom estrogénu a progesterónu.

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Vplyv okolia a psychologické príčiny: Na dosiahnutie maximálneho vzrušenia a orgazmu má vplyv aj okolie, napríklad stres, hluk a podobne. U žien je síce tento vplyv o niečo menší, ako v prípade mužov, ale môže byť viditeľný. Negatívne pôsobia tiež depresia, úzkosť, strach, nervozita a vzťahové problémy s partnerom.

Gynekologické problémy: Za problémami so vzrušivosťou, prekrvením pošvy, dostatočnou vlhkosťou alebo dosiahnutím orgazmu môžu byť aj niektoré gynekologické problémy a poruchy. Ide napríklad o rôzne infekcie, zápaly, cysty alebo problémy s funkčnosťou niektorej časti pohlavnej sústavy.

Možnosti a spôsoby, ako sa urobiť sama

Možnosti a spôsoby, ako sa urobiť sama Poďme sa teraz pozrieť priamo do praxe, čiže ako sa môže žena sexuálne uspokojiť sama, či už rukou alebo pomocou iných spôsobov. Na rozdiel od mužov, ženské telo má viac citlivejších erotogénnych zón a treba to využiť.

Tu sú najlepšie spôsoby, postupy a techniky, ako sa má žena uspokojiť sama:

Predohra

Nielen bežný sexuálny styk, ale aj vlastné sexuálne uspokojenie si vyžaduje predohru. Počas nej by ste sa mali fyzicky a psychicky uvoľniť, pripraviť si tú správnu polohu a miesto a minimalizovať nežiaduce vplyvy. Okrem tradičnej postele porozmýšľajte napríklad aj nad horúcou vaňou.

Krk, poprsie aj bruško

Sexuálne vzrušenie by malo začať dotykmi a hladením, netreba sa za to vôbec hanbiť. Ako som povedal, ženy majú viac erotogénnych zón, začnite teda napríklad masážou na krku a ušiach. Potom pokračujte na poprsie, bradavky a neskôr na bruško. Použite aj masážny olej, najlepšie s arómou, ktorá sa vám páči.

Klitoris aj bod G

Po úvodnom hladení a jemnej stimulácii prejdite priamo tam dole. Začnite točivými pohybmi celou dlaňou stimulovať najprv okolie pošvy, neskôr celý jej zovňajšok. Nevyhýbajte sa samozrejme klitorisu, no po chvíľke zaborte jeden či dva prsty dnu a začnite stimulovať svoj bod G. Neponáhľajte sa, vychutnávajte si to.

Hračky a pomocníci

Šok? Vôbec nie, okrem vlastnej ruky a prstov je najlepším pomocníkom k vlastnému sexuálnemu uspokojeniu nejaká erotická hračka. Moja partnerka má najradšej klasické dilda, potom vibrátory a nakoniec Venušine guličky. Pri ich používaní nezabudnite ani na dostatok lubrikačného gélu.

Masáž a obe ruky na záver

Dostávame sa do veľkého finále. Na dosiahnutie čo najlepšieho orgazmu odporúčam zapojiť obe ruky a je len na vás, čomu dáte prednosť. Zaujímavé sú dvojkombinácie stimulácie klitorisu a vibrátora, prípadne jednou rukou môžete stimulovať celú pošvu a druhou si dopriať masáž hrádze. Je to na vás a vašej fantázii!

Erotické pomôcky a hračky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

AKO ČASTO SA MASTURBOVAŤ

Ak ide o otázku, ako často by mala žena masturbovať, nie je na to exaktná odpoveď. Fyziologicky nie je masturbácia príliš obmedzená, rád by som ale pripomenul, že by malo ísť až o sekundárne riešenie chuti na sex. Tým primárnym by mal vždy byť styk s partnerom.

Moje vlastné skúsenosti, ako sa môže žena najlepšie spraviť sama

Moje vlastné skúsenosti, ako sa môže žena najlepšie spraviť sama O téme vlastného uspokojenia som sa rozprával aj so svojou partnerkou a rozhodol som sa pridať jej osobné skúsenosti. Berte ich ako rady alebo odporúčania, ktoré vám môžu pomôcť dosiahnuť kvalitnejší orgazmus.

Tu sú tipy, ako sa spraviť sama čo najlepšie:

Alkohol: Nehovorím samozrejme o nejakých alkoholických orgiách, ale napríklad o menšom vychladenom miešanom nápoji v lete alebo pohári vína v zime. Cieľom je lepšie uvoľniť myseľ aj telo a dovoliť fantázii trocha širší rozlet.

Videa pre dospelých: Nielen muži môžu pozerať filmy pre dospelých, ale aj ženy. Tak prečo by ste si to mali odoprieť? Nie je na to žiaden dôvod. Samozrejme, cieľom je zvýšiť vzrušenie a vzrušivosť, nič iné. Vyberte si teda žáner, ktorý máte radi a len smelo do toho.

Pred zrkadlom: Viaceré ženy môže vzrušovať masturbácia pred zrkadlom, hoci si uvedomujem, že to neplatí pre každého. Ak k tomu ale nemáte vyložene odpor, vyskúšajte to, možno to zvýši váš sexuálny apetít alebo sexuálnu dráždivosť na stimuláciu.

Znecitlivenie ruky: Niekedy sa tomuto triku hovorí aj tzv. mŕtvy ťah. Sadnite si na pár minút na svoju ruku tak, aby stratila väčšiu citlivosť. Potom ju pomocou druhej ruky priložte na pošvu alebo klitoris a začnite sa dráždiť. Uvidíte, že pocitovo ide o úplne nový zážitok.

Prírodné stimulanty: Podporiť vášeň, sexuálny apetít a tiež aj vzrušivosť, toto všetko dokážu prírodné afrodiziaka. Ide napríklad o niektoré jedlá, známe sú ustrice, ale tiež aj o bylinky a rastliny využívané už starými juhoamerickými indiánskymi kmeňmi.

Ako fungujú prípravky na ženské libido a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na ženské libido a prečo ich odporúčam Ak už hovorím o tých prírodných afrodiziakach ako vhodnej podpore lepšieho libida a zvýšenia vzrušivosti, nemôžem určite opomenúť novinku v tomto segmente a to prípravky založené na týchto afrodiziakach. Ich výhodou je, že majú rastlinné zloženie.

Najčastejšie sa jedná o krémy alebo tabletky:

  • Najdôležitejšou zložkou prípravkov sú účinné látky rastlinného charakteru, ktoré môžu byť doplnené o podporné látky, napríklad aminokyseliny, vitamíny alebo minerály

Typicky sú v prípravkoch prítomné napríklad rastliny ako Fenugreek, Damiána či Maca, čo sú veľmi známe prírodné afrodiziaka a stimulanty libida a pohlavnej sústavy. Tie môžu byť doplnené napríklad o aminokyselinu L-Arginín, ktorá rozširuje cievy a v prípade žien tak pomáha na lepšie prekrvenie vagíny.

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Tieto produkty majú zároveň viacero plusov:

či už krémy alebo tabletky, v oboch prípadoch platí, že ich zloženie je bez syntetických a umelých účinných látok, takže pôsobenie je prirodzené
vďaka takémuto zloženiu sa nemusíte obávať, že by vás počas ich užívania postihli nejaké vážnejšie nežiaduce a vedľajšie účinky, výnimočná je aj alergická reakcia
prípravky sa dajú kúpiť bez predpisu či receptu a viacero značiek možno objednať priamo od ich distribútora cez oficiálny eshop

Kým krémy sa aplikujú navonok priamo na intímnu oblasť a ich cieľom je len podpora lepšieho prekrvenia pošvy, tabletky môžu mať širšie pôsobenie. Pôsobia totiž nielen na ženské libido, ale napríklad aj celkovo na sexuálnu vitalitu či hormonálnu hladinu.

JEDNORAZOVO AJ DLHODOBO

Ak ide o pravidelnosť užívania týchto produktov, môžete sa rozhodnúť podľa svojej preferencie. Krémy sa užívajú jednorazovo pred pohlavným stykom, podobne aj niektoré tabletky. Oveľa lepšie je však pravidelné a dlhodobé užívanie, pokojne aj 2 či 3 mesiace.

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi Pri výbere konkrétneho typu či značky treba v prvom rade pozerať na kvalitu zloženia a až v tom druhom na cenovú výhodnosť. Lepšie zloženie obvykle zahŕňa širšiu paletu látok a najmä ich vyššiu koncentráciu, čo sa prejaví aj viditeľnejšími účinkami. Nezanedbateľné sú aj hodnotenia či komentáre iných žien x praxe.

Ak by ste sa chceli pri výbere inšpirovať, moja partnerka sa rozhodla zverejniť skúsenosti s tými značkami, ktoré jej na zlepšenie kvality sexuálneho života pomohli najviac. V nasledujúcej tabuľke prinášam ich prehľad spolu s hodnotením a recenziou:

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Erotické pomôcky a hračky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.88

8 Hodnotení