Avanafil

Revolúcia v oblasti liečby erektilnej dysfunkcie, takto nejako by sa dali zhrnúť všetky marketingové tvrdenia sprevádzajúce uvedenie účinnej látky Avanafil na trh. Od registrácie Viagry, ktorá je založená na Sildenafile, už uplynulo zhruba 20 rokov a práve Avanafil sa mal podľa deklarácii stať novým zlomovým momentom v oblasti mužskej potencie.

Táto účinná látka patrí podobne ako jej konkurenti medzi inhibítory fosfodiestefázy typu 5. Ich účelom je zvýšenie účinnosti oxidu dusnatého, ktorý je zodpovedný za vznik stoporenia na základe sexuálnej stimulácie.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Avanafil je najmladšia látka tohto typu, ktorá vznikla len nedávno a boli s ňou už od úvodu spojené veľké očakávania. Treba povedať, že niektoré sa naplnili, no veľa zostalo ešte stále len v rovine teórií. Pozrime sa teda bližšie na to, čo všetko Avanafil ponúka aj v prax.

Avanafil: pôvod, popis a využitie

Avanafil: pôvod, popis a využitie Avanafil spadá, ako som napísal už vyššie, medzi látky špeciálne určené na podporu erektilnej dysfunkcie. Vyvinutý bol spoločnosťou Vivus a medzi rokmi 2012 a 2013 dosiahol stav registrácie a schválenia na najväčších trhoch vo vyspelých krajinách. Od roku 2013 ho spoločnosť Menarini začala komerčne využívať v lieku nazvanom Spedra.

  • Avanafil patrí medzi najnovšiu generáciu látok spadajúcich do kategórie I-PDE5, čiže medzi inhibítory fosfodiesterázy typu 5
  • Tieto látky majú schopnosť zlepšovať účinnosť oxidu dusnatého, ktorý sa v procese sexuálnej stimulácie uvoľňuje a jeho zásluhou prichádza k vzniku stoporenia
  • Avanafil je látkou, ktorá dokáže tento účinok dosiahnuť už do 30 až 45 minút

Táto účinná látka síce patrí medzi najnovšie vedecké objavy, no ani ona nedokáže vyriešiť príčinu nedostatočného prekrvenia pohlavného údu natrvalo. Niektorými svojimi vlastnosťami ale môže predčiť konkurentov, najmä najstaršiu účinnú látku Sildenafil.

Tu je niekoľko dôležitých údajov ohľadom pôsobenia Avanafilu v ľudskom tele:

nástup účinnosti Avanafilu je preukázateľne rýchlejší ako v prípade väčšiny konkurentov, v ideálnom prípade to môže byť už 15 minút
k tomu, aby sa účinok prejavil, je potrebná sexuálna stimulácia
účinnosť látky je daná dobou polčasu jej rozpadu a v tomto prípade to môže byť v ideálnom prípade aj 15 hodín alebo viac

Vyššie uvedené údaje ale treba brať s istou rezervou. Počas rôznych skúšok a testov síce boli dosiahnuté aj takéto na prvý pohľad pôsobivé výkony, ale netreba to brať automaticky. Napriek tomu, že Avanafil je naozaj účinný, u každého muža môže byť určitá odchýlka najmä ohľadom rýchlosti nástupu a doby trvania účinkov.

ODBORNÉ OKIENKO

Poďme sa pozrieť na niekoľko odborných údajov o Avanafile. Jeho chemický vzorec je C23H26ClN7O3 a molekulárna hmotnosť 483,951 g/mol. Maximálnu koncentráciu v organizme látka dosiahne obvykle do 30 až 45 minút. Viac odborných informácií hľadajte na Wikipédii.

Ktoré lieky Avanafil obsahujú

Ktoré lieky Avanafil obsahujú Okrem Spedry, ktorá Avanafil zrejme najviac preslávila, existuje aj niekoľko ďalších liekov určených na problémy s erekciou. Ide o generiká, čo znamená, že tieto tabletky majú veľmi podobné zloženie a princíp činnosti, ale nejedná sa o originálny licencovaný liek, z ktorého vychádzajú. Bohužiaľ, u nás sú nelegálne.

Napriek tomu pre lepší prehľad ich všetky aspoň v krátkosti spomeniem:

Spedra: Originálnym liekom obsahujúcim Avanafil je Spedra vyrábaná spoločnosťou Menarini z Luxemburska. Ide o liek na erektilnú dysfunkciu dodávaný podľa objemu účinnej látky v troch rôznych typoch, ktorý je rozšírený vo viacerých krajinách Európy. Oválne bledožlté tabletky sú u mužov pomerne populárne, nakoľko ich účinnosť je vcelku dobrá.

Stendra: Stendra je jedno z tých známejších generík Spedry a ide rovnako o tabletky určené na erektilnú dysfunkciu s obsahom Avanafilu. Podobne, ako to pri generikách býva, značka láka mužov na zaujímavú cenu, no bohužiaľ s ňou príde obvykle aj sklamanie z účinnosti. Tá totiž nie je taká, ako pri originále. Problémom sú aj častejšie nežiaduce účinky.

AvaForce: AvaForce s obsahom 100 mg účinnej látky Avanafil patrí medzi nelegálne lieky a generiká, ktoré u nás nekúpite. Napriek tomu, že výrobca sa snaží marketingovo prezentovať tieto tabletky ako prípravok určený pre mužov – žrebcov, účinky v realite zaostávajú za deklarovanými vlastnosťami. Tadiaľto cesta určite nevedie.

Super Avana: Posledným generikom, ktoré spomeniem, je produkt zvaný Super Avana od spoločnosti Sunrise Remedies. Ide o tabletky obsahujúce nielen Avanafil, ale aj účinnú látku zvanú Dapoxetín určenú na oddialenie predčasnej ejakulácie. U nás sa však ani tento prípravok nepredáva a tak spadá medzi nelegálne lieky, ktoré neodporúčam skúšať.

Avanafil a jeho účinky

Avanafil a jeho účinky Avanafil bol vyvinutý špeciálne a len za účelom podpory erekcie a potencie u mužov, ktorí trpia erektilnou dysfunkciou. Aby u vás látka účinkovala, musí byť vaša erektilná dysfunkcia spôsobená nedostatočným prekrvením pohlavného údu, na iné faktory totiž účinná látka nemá vplyv. Jej pôsobenie sa totiž vzťahuje na uvoľnenie ciev a zvýšenie prietoku krvi cez ne.

Čo sa týka porovnania účinkov Avanafilu s inými podobnými látkami, je tu zopár odlišností:

samotný mechanizmus, čiže zlepšenie účinnosti oxidu dusnatého na relaxáciu hladkého svalstva ciev, je podobný, ako aj pri iných I-PDE5 látkach
veľké plus je však rýchlejší a viditeľnejší nástup účinnosti samotnej účinnej látky, nakoľko napríklad najznámejší Sildenafil účinkuje zvyčajne až do jednej hodiny
pri Avanafile je možná účinnosť už oveľa skôr, napríklad aj 30 minút po užití, pričom dokonca už do 15 minút bolo schopných erekcie viac ako 2/3 mužov
veľký rozdiel je aj ohľadom biologického rozpadu, čiže dĺžky trvania účinkov v praxi; doba biologického rozpadu môže byť aj 2 či 3 násobne dlhšia, ako u konkurencii

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Vedľajšie a nežiaduce účinky

Vedľajšie a nežiaduce účinky Avanafil sa od iných látok podobného charakteru nelíši nielen svojimi pozitívnymi účinkami na erekciu, ale ani tými negatívnymi a vedľajšími. Je ich však menej a majú menší výskyt, ako je to u konkurencie. Treba však objektívne povedať, že vzhľadom na to, že látka patrí medzi tie novšie, nemusia byť ešte všetky nežiaduce účinky detailne preskúmané.

Tu sú najčastejšie uvádzané nežiaduce účinky výrobcov liekov s obsahom Avanafilu:

bolesti hlavy
začervenanie pokožky
podráždenie nosnej sliznice
upchatie nosa
závrate
ospalosť
dýchavičnosť pri námahe
bolesť chrbta
návaly tepla
zvýšený srdcový tep
búšenie srdca
poruchy trávenia
nevoľnosť
rozmazané videnie

Nevýhodou látky je, že na rozdiel od ostatných IPDE-5 účinných látok nachádzajúcich sa obvykle v tabletkách na erekciu, sa napríklad nevoľnosti a tráviace problémy objavujú pomerne často. Podobné je to aj s myalgiou, čiže bolesťou svalstva. Tieto nežiaduce účinky sú veľmi nepríjemné a ak sa u vás prejavia, môžu znamenať aj dôvod na ukončenie užívania.

POZOR HLAVNE NA NELEGÁLNE LIEKY

Vyššiu mieru výskytu nežiaducich účinkov mávajú spravidla generické lieky, ktoré sú u nás nelegálne. V ich prípade sa dokonca môžu vyskytnúť v oveľa väčšej intenzite a môžu byť až ohrozujúce zdravie. Preto odporúčam užívať len u nás zaregistrované a schválené prípravky.

Kontraindikácie

Kontraindikácie Okrem vedľajších a nežiaducich účinkov môžu byť problémom pri užívaní Avanafilu a liekov s jeho obsahom aj kontraindikácie. Najčastejšie ide o faktory, ktoré znemožňujú užívanie liekov, v niektorých prípadoch iba obmedzujú dávkovanie. V každom prípade ich ale neberte na ľahkú váhu, nakoľko vám môžu spôsobiť ešte väčšie starosti ako nežiaduce účinky.

Na tieto kontraindikácie si dajte najviac pozor:

Choroby

Vylučujúcim faktorom pre užívanie liekov s obsahom Avanafilu je alergická reakcia na samotnú účinnú látku. Ak máte ťažkosti so srdcom, poraďte sa o užívaní s lekárom. Užívať Avanafil nesmiete napríklad pri závažných poruchách srdca, ak máte nízky alebo vysoký krvný tlak, ak ste prekonali infarkt alebo mozgovú príhodu či ak máte pigmentovú retinitídu.

Lieky

Avanafil nie je dovolené bez lekárskeho schválenia kombinovať s inými účinnými látkami s rovnakým účinkom. Rovnako tak nesmiete súčasne s Avanafilom užívať nitrátové lieky, lieky na HIV alebo AIDS, lieky na plesňové infekcie alebo riociguát. Problémom môžu byť alfa-blokátory, lieky na arytmiu alebo lieky na arytmiu.

Iné faktory

Avanafil by ste nemali užívať súčasne s alkoholom, nakoľko sa môžu dostaviť niektoré nepríjemné vedľajšie účinky. Problémom je aj užitie liekov s obsahom tejto látky spolu s grapefruitovou šťavou, ktorá zvyšuje účinnosť Avanafilu. Ak sa u vás vyskytnú nežiaduce účinky, nemali by ste ani viesť vozidlo a obsluhovať stroje.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Cena a kde kúpiť

Cena a kde kúpiť U nás je s účinnou látkou Avanafil momentálne registrovaným jediným liečivom značka Spedra, ktorá sa dá kúpiť v rôznej gramáži účinnej látky. Všeobecne sa cena za jednu tabletku liekov s obsahom Avanafilu pohybuje okolo 6 až 8 €, čo je vcelku prijateľná cena oproti ostatnej konkurencii.

Pri kúpe je však dôležitá nielen cena, ale aj zdroj:

nakoľko Avanafil spadá medzi účinné látky z kategórie liečiv na erektilnú dysfunkciu, jeho získanie je možné len na predpis
u nás sa liečivá na predpis môžu predávať jedine v lekárni, takže to je aj jediné miesto, kde môžete Spedru s obsahom Avanafilu kúpiť oficiálne
všetky ostatné značky liekov a tabliet s obsahom tejto účinnej látky nie sú u nás registrované a ak ich kúpite, pôjde o nelegálne lieky, kde vám účinnosť nikto neručí

BEZ LEKÁRSKEHO PREDPISU JE TO VEĽKÉ RIZIKO

Nielen kúpa u nás neregistrovaných tabliet je problémom. Nemenej riziková je aj kúpa síce legálnych liekov, ale bez lekárskeho receptu. Ide o nelegálny predaj takpovediac na čierno a je vysoká šanca, že kúpite len napodobeninu, ktorá vám neprinesie žiaden úžitok.

Skúsenosti s liekmi obsahujúcimi Avanafil a ich zhodnotenie

Skúsenosti s liekmi obsahujúcimi Avanafil a ich zhodnotenie Čo hovoria muži na Avanafil z hľadiska účinnosti? Reakcie sú viac menej pozitívne, aj keď je vidieť, že sa jedná o pomerne novú látku. Účinnosť Avanafilu síce nikto nespochybňuje, ale miera účinkov sa u každého muža mierne líši. V ideálnom prípade je možné dosiahnuť erekciu naozaj aj do 30 minút, ale nie je to tak u každého muža.

Pre dosiahnutie viditeľných výsledkov treba:

dodržiavať dávkovanie uvedené priamo od výrobcu konkrétneho lieku
nekupovať žiadne lieky bez lekárskeho predpisu a indikácie od lekára
nezvyšovať dávkovanie ľubovoľne, to isté platí o miešaní rôznych druhov liekov
dodržiavať odporúčania ohľadom kontraindikácií

Čo sa týka môjho vlastného zhodnotenia, osobne si myslím, že Avanafil ako látka využívaná v liekoch na erekciu má zmysel, ale je len na začiatku svojej cesty. Problematické sú najmä niektoré vedľajšie účinky, ktoré znemožňujú napríklad dlhodobejšie užívanie. Ako mínus hodnotím aj slabší výber liekov, takže ak vám napríklad Spedra nevyhovuje, nie je alternatíva.

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu Vzhľadom na to, že sa téme zlepšovania potencie a erekcie venujem dlhšiu dobu, mám skúsenosti s viacerými značkami tabliet. Pre mňa sú zaujímavé napríklad aj prípravky s obsahom prírodných látok spadajúcich medzi afrodiziaka, nielen tých syntetických.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

O aké prípravky ide? Toto sú ich najdôležitejšie charakteristiky:

  • v zložení tabliet sú výťažky a extrakty rastlín podporujúcich potenciu aj erekciu
  • nakoľko ide o 100 % prírodné zložky, na kúpu nepotrebujete lekársky recept
  • z toho istého dôvodu je aj miera vedľajších účinkov nepomerne nižšia, skoro žiadna
  • z hľadiska ceny sú tieto tabletky niekoľko krát lacnejšie
  • skvelou výhodou je aj možnosť dlhodobého užívania a to bez akýchkoľvek problémov

Veľkým plusom týchto tabliet je, že svojim zložením sú schopné pomôcť nielen pri erekcii, ale aj pri iných sexuálnych problémoch a poruchách. Ak napríklad máte problém s nízkym sexuálnym apetítom, vedia vám ho zvýšiť. Niektoré dokonca podporujú aj plodnosť a to zlepšením spermatogenézy. Nie všetky značky týchto tabliet sú ale rovnako účinné.

Ak nechcete zisťovať systémom pokus-omyl to, ktoré sú najlepšie, ja odporúčam tieto:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.90

21 Hodnotení