Bolesť pri ejakulácii a po ejakulácii

Bolesť pri ejakulácii a po ejakulácii

Bolestivá ejakulácia nie je nič príjemné a ide o stav, ktorý oprávnene u mužov vyvoláva otázky a čiastočne aj strach. Bolesť je príznak, ktorý má upozorniť na niečo problematické a to platí aj vtedy, ak sa vyskytuje pri ejakulácii alebo po nej. Zvyčajne sa jedná o ten istý stav, ktorý upozorňuje najčastejšie na zápaly či infekcie.

Čiastočne dobrou správou je, že okrem bolesti pri a po ejakulácii sa objavujú aj iné symptómy, ktoré môžu napovedať niečo viac o tom, aká je príčina tohto stavu. Práve identifikácia bolesti a všetkých rizikových faktorov je veľmi dôležitá.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Najčastejšie bývajú za bolestivou ejakuláciou problémy s prostatou, čiže predstojnou žľazou, prípadne ťažkosti s dolnými močovými cestami. Tieto ochorenia sú u mužov časté a určite ich netreba podceniť, návšteva u lekára by mala byť samozrejmosťou.

Čo znamená, keď je bolesť pri a po ejakulácii a aké sú toho príznaky

Čo znamená, keď je bolesť pri a po ejakulácii a aké sú toho príznaky Najčastejšie znamenajú bolesti po a pri ejakulácii problém zápalového charakteru. Môže ísť o zápal či infekciu prostaty, ale aj zápal močovej rúry, močového mechúra či komplexne dolných močových ciest. Práve týmito orgánmi totiž ejakulát prechádza.

  • Pri ejakulácii dochádza k uvoľneniu ejakulátu cez močovú rúru von z penisu
  • Súčasťou ejakulátu sú semeno zo semenníkov, ale aj sekrét z prostaty
  • Počas ejakulácie putuje ejakulát cez močovú rúru a primiešava sa doň aj prostatický sekrét, ak sú v týchto častiach problémy, prejaví sa to bolesťou

Vzhľadom na to, že ejakulácia je prirodzený proces a zakončenie sexuálneho dráždenia počas pohlavného styku, mali by ju sprevádzať príjemné pocity a príznaky. Bohužiaľ, v prípade problémov s prostatou alebo močovými cestami, kadiaľ je ejakulát transportovaný, sa môžu vyskytnúť aj bolesti. Nejde však o jediný druh symptómov.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Okrem bolestivej ejakulácii sa môžu objaviť aj tieto symptómy:

bolesti nielen počas ejakulácie, ale aj počas močenia, hlavne ide o pocity pálenia, rezania alebo ostrej bolesti, rovnako tak aj bolesť podbruška všeobecne
problémy s močením, hlavne časté nutkanie na močenie a to aj v noci, zároveň však aj problémy s úvodom močenia a močenie len malého objemu moču
individuálne sa môžu objaviť inkontinencia, čiže samovoľný únik moču, zápalové a infekčné príznaky typu teplota, niekedy aj zmena farby a zápachu moču

Bolestivá ejakulácia pochopiteľne nastáva nielen počas pohlavného styku, ale aj počas masturbácie. Dôvodom je, že samotná bolesť nemá nič spoločné so sexom ako takým, ide o prejavy problémov vo vnútri pohlavnej a močovej sústavy, ktoré spolu súvisia.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Platí to tak „v dobrom“, ako aj v „zlom“, hlavne pri infekciách:

najčastejšie dochádza k prenosu infekcie medzi prostatou a močovými cestami
patogény môžu prejsť z močových ciest až do prostaty
oveľa menej pravdepodobný a menej častý je opačný prenos
prostata zároveň pôsobí aj na močenie, hlavne, ak je zväčšená
pri zanedbaní týchto príznakov hrozí prechod infekcie aj do obličiek
problémy sa vyskytujú nielen u starších, ale aj mladších mužov

OBJAVUJE SA AJ BOLESTIVÁ POLÚCIA

U mladších mužov alebo chlapcov s nedostatkom sexuálnych skúseností býva typickým sprievodným javom v noci polúcia, čiže samovoľný výron semena a ejakulátu. V prípade príčin spomínaných vyššie bývajú bolesti aj počas polúcie, nielen ejakulácie.

Príčiny bolesti pri a po ejakulácii

Príčiny bolesti pri a po ejakulácii Bolestivá ejakulácia môže mať tri rôzne kategórie príčin. Prvou sú príčiny súvisiace so zápalmi a infekciami, najčastejšie bakteriálneho typu. Druhou kategóriou sú problémy súvisiace so zväčšením prostaty a treťou externé faktory, úrazy či poranenia.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú jednotlivé príčiny a rizikové faktory popísané detailnejšie:

Zápaly a infekcie: Najčastejšie súvisia bolesti pri a po ejakulácii so zápalmi a infekciami. Tie postihujú buď dolné močové cesty, napríklad močovú trubicu alebo močový mechúr, prípadne prostatu, čo je častejšie. Sú však aj prípady, kedy je zápal spojený, nakoľko infekcia prejde najskôr do močových ciest a z nich sa rozšíri neskôr do prostaty.

Štandardne sa jedná o bakteriálne infekcie, najmä baktériami typu E. Coli, ktoré sa sem môžu dostať aj cestou nechráneného pohlavného styku. Bolestivá ejakulácia nie je jediným prejavom infekcií a zápalov, okrem toho sa objavujú aj problémy s močením, najmä pocity bolesti a pálenia počas neho, prípadne zakalenie moču a jeho zápach.

Zväčšenie prostaty: S bolestivou ejakuláciou môže súvisieť aj zväčšenie prostaty, či už zhubné alebo nezhubné. Pri zhubnom ide o rakovinu prostaty, ktorá je typický nielen bolesťou pri a po ejakulácii, ale aj výskytom krvi v semene. Nezhubné zväčšenie môže byť následkom problémov s testosterónom, vtedy sa hovorí o hyperplázii prostaty.

Zväčšená prostata tiež môže byť prejavom jej zápalu spomínaného vyššie, prípadne môže súvisieť aj s cystami v nej. V prípade nezhubného zväčšenia dochádza okrem bolestí počas ejakulácie aj k problémom s častejším močením, moču je ale obvykle menej, nastáva aj problém s odkvapkávaním po vymočení sa a pocity neúplného vymočenia.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Úrazy, poranenia a externé faktory: Poslednou kategóriou, kedy dochádza k bolestiam počas ejakulácie, sú traumatické príčiny. Tu ide buď o faktory spôsobené navonok, napríklad nejakým úrazom z okolia, prípadne o faktory poranení vo vnútri, ktoré vznikli lokálne. Môže ísť o poranenie pri nejakom vyšetrení alebo aj pri nejakej sexuálnej praktike.

V týchto prípadoch však bývajú bolesti nielen počas ejakulácie, ale aj mimo nej, obvykle sa vyskytujú aj iné prejavy, hlavne pokiaľ ide o krvácanie a výskyt krvi v ejakuláte alebo počas močenia. Poranenia môžu vzniknúť aj vplyvom oslabenia nejakých ciev a žíl. Bolesť počas ejakulácii môže krátkodobo vzniknúť aj pri príliš častej ejakulácii.

Diagnostika bolesti pri a po ejakulácii

Diagnostika bolesti pri a po ejakulácii To, že dochádza k bolestiam počas ejakulácie, viete samozrejme zistiť aj sami, no tam by ste rozhodne nemali skončiť. Väčšina mužov nevie len na základe bolesti rozoznať, aká je presná príčina problémov s ejakuláciou a vzhľadom na to, že sa môže jednať aj o závažnejšie stavy výskytu rôznych cýst, nádorov či širších infekcií, netreba to podceniť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Súčasťou diagnostiky musí byť návšteva lekára, ktorý spraví:

anamnézu, čiže fyziologické vyšetrenie a zistenie všetkých symptómov
odber krvi na laboratórnu diagnostiku a zistenie prítomnosti infekcie
vyšetrenie prostaty pohmatom, čím sa môže zistiť jej zväčšenie
rozbor ejakulátu, hlavne na zistenie prítomnosti krvi v tekutine

V prípade podozrenia na výskyt cysty alebo nádoru sa robia aj zobrazovacie vyšetrenia pre potvrdenie tohto stavu, prípadne biopsia prostaty. V zásade však platí, že sa bežného vyšetrenia u lekára báť netreba a prvotná diagnostika je bezbolestná.

SLEDUJTE OPAKOVANIE PRÍZNAKOV

V prípade, že je bolesť iba jednorazová, nemusí byť za týmto prejavom nič vážne, takéto niečo sa deje napríklad aj pri močení pri uvoľnení močového kameňa. Ak sa však príznaky opakujú viac dní alebo pri viacerých ejakuláciách, choďte už za lekárom.

Ako na odstránenie bolesti pri a po ejakulácii

Ako na odstránenie bolesti pri a po ejakulácii Po tom, ako bude zistená a stanovená presná príčina bolestivej ejakulácie, musí nasledovať liečba. Tá pochopiteľne závisí od toho, či ide o infekčný zápal, neinfekčný zápal, zhubné alebo nezhubné zväčšenie prostaty alebo či je problém len krátkodobý.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Riešenie by malo zahŕňať aj symptomatické opatrenia:

Farmakologická liečba

Zápaly prostaty aj močových ciest sa najčastejšie riešia s pomocou antibiotickej liečby. Ide o podávanie liekov z kategórie antibiotík, ktoré pôsobia proti samotným baktériám, ktoré sú za väčšinou takýchto infekcií. Plusom tejto liečby je, že je jednoduchá a rýchla na aplikáciu, nakoľko sa jedná o perorálne tabletky s okamžitým užitím.

V prípade, ak je infekcia vírusového pôvodu, alebo sa vírusový zápal pridá sekundárne, využívajú sa aj farmakologické prostriedky. V rámci tohto spôsobu sa používajú aj voľne dostupné lieky na prečistenie močových ciest alebo lieky na nezhubné zväčšenie prostaty, ktoré majú bylinné zloženie a podporujú aj močovú sústavu.

Odborná lekárska liečba

V prípade, že sa jedná o závažnejší problém, najmä cysty alebo nádory v močovej sústave či v prostate, je nevyhnutné pristúpiť k odbornejšej lekárskej liečbe. Tá zahŕňa buď podávanie špeciálnych liečiv, najčastejšie v podobe chemoterapie, prípadne môže ísť aj o radikálnejší chirurgický zásah, ktorého cieľom je odstránenie útvaru.

Výraznejšia liečba môže byť aj v prípade nezhubného zväčšenia prostaty, kde sa podávajú lieky, ktoré jednak môžu podporiť zlepšenie priebehu močenia, ale aj také, ktoré priamo môžu pomôcť na zastavenie zväčšovania prostaty a neskôr aj na jej zmenšenie. Takéto liečivá sú však už dostupné len na recept od lekára.

Podporné a režimové opatrenia

V prípade, ak sa u vás vyskytujú teploty, môžete v rámci symptomatickej liečby užiť aj lieky na ich stlmenie. Inak sa doma využívajú hlavne podporné režimové opatrenia, najmä ide o dočasnú sexuálnu abstinenciu s cieľom obmedziť ejakuláciu, dôležitý je aj pravidelný pitný režim. Ten by mal byť založený len na čistej vode.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Obmedziť treba konzumáciu alkoholu, limonád, kávy, sladených nápojov a energetických nápojov, rovnako tak dráždivých jedál a korenia. Na podporu fungovania močovej sústavy aj prostaty sa dajú kúpiť tiež voľne dostupné tabletky a kapsuly z kategórie výživových doplnkov. Využiť môžete aj čaje, napríklad zo Zlatobyľu.

Časté otázky o bolesti pri a po ejakulácii

Časté otázky o bolesti pri a po ejakulácii To, že bolestivá ejakulácia je naozaj vážny problém, dokumentujú aj veľmi časté otázky či dotazy na internetových fórach a v diskusných skupinách. Muži sa pýtajú nielen na bolesti, ale aj iné prejavy. Tu sú moje odpovede na najčastejšie dotazy:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Môže mať nadmerne častá ejakulácia vplyv na bolesť?

Áno, môže, na druhú stranu, ide fakt o ojedinelé prípady, kedy by ste museli masturbovať alebo mať pohlavný styk naozaj extrémne veľa krát. Ak by aj toto bola príčina bolestivej ejakulácie, pôjde o krátkodobý stav, ktorý do jedného či dvoch dňoch pominie.

Súvisí výskyt krvi spolu s bolestivou ejakuláciou s rakovinou?

Bohužiaľ, ide o dvojicu príznakov, ktoré sú typické pre zhubný nádor v prostate, takže odpoveď je, že áno. Zároveň však jedným dychom dodávam, že niečo podobné sa môže diať aj pri niektorých poraneniach alebo zápaloch, neprepadajte hneď panike.

Môže byť bolesť pri ejakulácii aj prejavom kvapavky?

V niektorých prípadoch áno, ide však o prejav, ktorý je v tomto prípade len jeden z mnohých a pritom aj pomerne málo špecifický. Častejšie sa objavuje hnisavý výtok z močovej trubice a keď ide o bolesti, tie sú prítomné skôr pri močení a majú podobu pálenia.

Môže mať bolestivá ejakulácia aj nejaké psychické príčiny?

Hoci som sa o tom už na niektorých internetových fórach dočítal, sám to považujem za nepravdepodobné. Malo by to síce mať súvis s nejakým napätím v genitáliách, ale mne sa nič podobné nestalo. Určite by bolesti pri ejakulácii „nezvaľoval na psychiku“.

Čo robiť v prípade, že ma bolí penis aj mimo ejakulácie?

V tomto prípade sa jedná už o odlišný problém a bolesť penisu, napríklad počas erekcie, nemusí súvisieť so zápalmi močových ciest či prostaty. Ide buď o dôsledok nejakého zranenia, napríklad v močovej rúre, prípadne o anatomickú deformitu.

Ako fungujú tabletky na zdravú ejakuláciu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na zdravú ejakuláciu a prečo ich odporúčam V rámci všeobecnej podpory a pomoci na zdravé fungovanie ejakulácie, ale aj potencie, prostaty a močových ciest, viete siahnuť tiež po voľne dostupných tabletkách. Mám s nimi bohaté skúsenosti a vybrať si viete komplexné aj úzko špecializované.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Podľa toho si viete vybrať zo sortimentu viacerých typov:

  • K dispozícii sú výživové doplnky na podporu pri zväčšení prostaty alebo na zdravie močových ciest, ale aj tabletky na stimuláciu potencie či tvorby spermií

Všetky spomínané prípravky a produkty sú založené na prírodných látkach, zväčša ide o bylinné extrakty typu Maca, Kotvičník, Zlatobyľ, Kľukva a podobne. Tým je dosiahnuté bezproblémové užívanie a aj možnosť dlhodobé dávkovania viac týždňov.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Medzi najdôležitejšie benefity týchto prípravkov patria:

spomínané čisto prírodné zloženie z pohľadu účinných látok, v prípade tabliet na potenciu obsahujú aj aminokyseliny na lepšiu erekciu
z toho vyplývajúce nízke riziko pri užívaní, hlavne pokiaľ ide o kontraindikácie a vedľajšie účinky, dávkovanie môže byť aj viac mesiacov
zároveň pomerne široký záber, môžete siahnuť po špecializovaných na prostatu, ale aj po tabletkách s komplexným pôsobením na reprodukčný aparát

Ja osobne som skúsil prakticky všetky typy a aj značky týchto tabliet a viem tak aj podľa vlastnej skúsenosti povedať, že majú pozitívne účinky na zdravie močových ciest, prostaty a aj kvalitu sexuálneho života. Samozrejme, nemôžu nahradiť odborné vyšetrenie a liečbu nejakých zápalov a infekcií, no ak nimi netrpíte, sú aj dobrou prevenciou.

Ak ide o ich správne užívanie a dávkovanie, držte sa tohto:

určite dodržujte odporúčané dávkovanie a to tak počas dňa, ako aj z hľadiska doby užívania, napríklad ak ide o dĺžku v dňoch či týždňoch
nekombinujte viacero prípravkov s podobným zložením
dodržujte aj režimové opatrenia, napríklad sa vyhnite alkoholu

NEMUSÍTE MAŤ RECEPT ANI PREDPIS

Aby ste smi mohli tabletky podporujúce zdravú ejakuláciu zakúpiť, nemusíte ísť za lekárom, sú totiž voľne predajné a voľne dostupné. To v praxi znamená, že si ich stačí len objednať z online lekárne či priamo od výrobcu z jeho eshopu z pohodlia domova.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Na prvý pohľad je ponuka spomínaných prípravkov a tabliet veľmi bohatá, či už ide o rôzne značky, veľkostí balenia a deklarované účinky. Aj na základe vlastnej skúsenosti ale viem potvrdiť, že kvalita značne kolíše a rozdiely sú veľké. Nie všetky produkty, ktoré vyzerajú na prvý pohľad zaujímavo, majú aj deklarované účinky v praxi.

Určite by ale bola chyba rezignovať na takýto spôsob podpory zdravej ejakulácie či všeobecne podpory potencie a kvalitného sexuálneho života. Ak chcete odporúčania, pripravil som tabuľku na základe mojich skúseností. Nech sa páči, tu je:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

2.25

4 Hodnotení