Bolesť pri pohlavnom styku

Bolesť pri pohlavnom styku

Bolesť pri sexe nie je nič, čo by ste mali tolerovať. Áno, niekedy sa môže vyskytnúť z celkom prirodzených príčin a to tak u mužov, ako aj u žien, napríklad pri nedostatočnej lubrikácii v pošve alebo podráždení sliznice pošvy aj penisu. Pochopiteľne, pri prvom pohlavnom styku je bolesť tiež prirodzená, ide však o špecifickú a jednorazovú situáciu.

Pomerne často sa vyskytuje bolesť aj v podbrušku, hlavne u žien, čo je typický prejav zápalov v ženskej pohlavnej sústave, napríklad pri zápale vaječníkov, vajcovodov alebo maternice. Pálivá bolesť spolu so svrbením býva zas prejavom kvasiniek a mykóz.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ak sa objavuje bolesť krčka maternice, môže ísť o jeho zápal, ale aj problém s možnými nádormi, cystami a myómami. Spozornieť treba aj vtedy, ak sa bolesť objavuje v tehotenstve, menopauze alebo počas ovulácie. Ak chcete vedieť viac, čítajte ďalej.

Čo je bolesť pri pohlavnom styku a aké sú jej príznaky

Čo je bolesť pri pohlavnom styku a aké sú jej príznaky Bolesť pri sexe môže mať rôzne podoby, môže ísť o bolesti penisu, pošvy, počas ejakulácie u muža, pri samotnom pohlavnom styku u ženy alebo o bolesti v podbrušku. Podľa toho, aké sú ďalšie príznaky a kde sa bolesť vyskytuje, sa líšia aj jej príčiny.

  • Bolesť pri sexe znamená bolesti priamo genitálií alebo v oblasti pohlavného ústrojenstva
  • Jej charakter môže byť od intenzívnej a lokalizovanej bolesti, cez pálenie a rezanie, až po bolesť v oblasti podbruška
  • V niektorých prípadoch je bolesť jednoduchým následkom, nie je však prirodzená

Bolestivý sex u ženy býva typicky v prípade prvého pohlavného styku, kedy dochádza k perforácii tzv. panenskej blany, čiže hymenu. To býva spojené aj s krvácaním. V iných prípadoch bolesti súvisia buď s nedostatočným vzrušením u ženy, alebo so zdravím pohlavnej sústavy a jej jednotlivých častí, prípadne so stavom močových ciest.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Podľa toho sa objavujú aj nasledujúce symptómy a javy:

bolesti pri močení, ktoré môžu byť sprevádzané pálením alebo rezaním, močenie môže byť nepravidelné, dochádza k častejšiemu nutkaniu na močenie
objaviť sa môžu aj zápach z pošvy a výtok rôzneho zafarbenia, pošva môže byť viac podráždená a začervenaná, vtedy ide najčastejšie o infekciu
medzi ďalšie príznaky u žien, ktoré sa môžu objaviť, patria aj bolesti v podbrušku, výskyt krvi vo výtoku a problémy s dostatočným roztiahnutím vagíny

Bolesť pri sexe u mužov môže súvisieť s podráždením penisu, rôznymi infekciami a zápalmi týkajúcimi sa genitálií aj močovej sústavy, niekedy môže ísť aj o dôsledok poranenia sliznice. Bolesti sa môžu objaviť pri erekcii, ale aj pri ejakulácií, prípadne všeobecne môže ísť o bolesti priamo v penise. Aj tu môžu viac napovedať ďalšie prejavy.

Ak ide o tie, ktoré sa u mužov objavujú najviac, sem patria:

bolesti nejakej časti penisu, napríklad žaluďa alebo uzdičky
bolesti počas močenia, najmä ak ide o pálenie alebo rezanie
bolesti v podbrušku, ktoré môžu byť rôznej intenzity
problémy s močením, hlavne ide o častejšie močenie a nutkanie naň
bolesti počas ejakulácie, prípadne počas vzniku a trvania erekcie
zvýšenie citlivosti penisu, svrbenie alebo začervenanie

POZOR NA RIZIKOVÉ SITUÁCIE

V niektorých prípadoch môžu nastať bolesti, ktoré by za iných okolností nenastali, no súhrou viacerých faktorov v k nim príde. Ide aj o bolesti pri pohlavnom styku v tehotenstve v poslednom trimestri, vtedy nemusia byť niektoré polohy pre ženu vhodné.

Príčiny bolesti pri pohlavnom styku

Príčiny bolesti pri pohlavnom styku Za bolesťou pri sexe môže byť niekoľko príčin. Niektoré súvisia iba s dočasným stavom, napríklad podráždením sliznice či pokožky, iné majú vážnejší pôvod, najmä pokiaľ ide o rôzne infekcie a zápaly. Osobitným prípadom je vôbec prvý pohlavný styk.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú tie situácie, príčiny, prípady a faktory, ktoré sú najčastejšie:

Podráždenie: U mužov a aj u žien sa môžu objaviť pomerne často bolesti pri podráždení oblasti genitálií. Môže ísť o podráždenie v dôsledku príliš častého pohlavného styku, špeciálne u žien potom aj o prípady spojené s nedostatočnou lubrikáciou pošvy zvnútra. Niekedy môžu byť na vine aj hygiena či použitie dráždivej kozmetiky.

Poranenia: Drobné ranky, trhliny alebo iné poranenia penisu môžu u mužov spôsobiť bolesť, pálenie, svrbenie a pocity rezania a to nielen pri pohlavnom styku, ale aj krátko po ňom. U žien to platí tiež, hlavne ak ide o sliznicu vagíny. Špeciálnym prípadom je stav po pôrode, ktorý býva zhoršený ešte viac vtedy, ak prišlo počas neho k nástrihu hrádze.

Zápaly pohlavnej sústavy: Bolesti pri pohlavnom styku môžu byť spôsobené aj zápalmi v pohlavnej sústave. Môže sa jednať o menej akútne zápaly, napríklad mykózy, kvasinkové infekcie a vaginózy, ktoré sa prejavujú najmä u žien výtokom a zápachom, ale aj o pohlavne prenosné vážnejšie zápaly a infekcie, napríklad kvapavka alebo chlamýdie.

Infekcie močového systému: Rovnako tak problémom, ktorý sa dotýka oboch pohlaví, sú infekcie močových ciest, či už močového mechúra alebo močovej rúry. Špeciálne u mužov môže ísť aj o infekcie prostaty. Najčastejšie sa jedná o infekcie bakteriálneho pôvodu spôsobené baktériou E.Coli, ktorá sa sem dostane práve z pohlavnej sústavy.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Cysty, nádory a myómy: Špeciálne u žien môžu byť problémy s bolesťami pri sexe spôsobené aj rôznymi útvarmi, najčastejšie na maternici, prípadne v jej okolí. Môže sa jednať o rôzne myómy, cysty alebo dokonca nádory. Spozornieť treba hlavne v prípade všeobecných bolestí aj mimo pohlavný styk a tiež vtedy, ak sa objavuje krvácanie.

Externé faktory: Vplyv na bolesti pri sexe môžu mať aj niektoré externé faktory, ktoré môžu pôsobiť na bolesti rôzneho charakteru. Viacero liekov môže napríklad u žien znižovať mieru prirodzeného zvlhčenia pošvy, to isté môžu robiť aj niektoré druhy antikoncepcie a u mužov môžu na bolesti počas sexu vplývať aj anatomické deformácie uzdičky.

Diagnostika bolesti pri pohlavnom styku

Diagnostika bolesti pri pohlavnom styku Ak sa u vás objavuje bolesť pri pohlavnom styku opakovane a vylúčili ste podozrenie, že by mohlo ísť iba o jednorazovú záležitosť, napríklad v dôsledku nejakého podráždenia sliznice penisu či pošvy, je najlepšie absolvovať lekárske vyšetrenie u odborníka. Ženy môžu ísť rovno za gynekológom, muži za praktickým lekárom a potom za urológom.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Bežné odborné vyšetrenie u lekára zahŕňa predovšetkým:

anamnéza, ktorá zahŕňa fyziologické vyšetrenie a zisťovanie príznakov
stery z penisu alebo vagíny, vďaka ktorým je možné zistiť zápaly rôzneho typu
odber moču, čo sa realizuje hlavne pri podozrení na infekcie močových ciest
zobrazovanie vyšetrenia, najmä v prípade podozrení na myómy, cysty a nádory

Niekedy sa po anamnéze, fyziologickom vyšetrení a uskutočnení sterov už nemusí pristúpiť k iným vyšetreniam, nakoľko takýto rozsah diagnostiky pokrýva všetky najčastejšie prípady a príčiny. Vyšetrenia sa preto netreba báť, nie je bolestivé ani nepríjemné.

KEDY URČITE CHOĎTE ZA LEKÁROM

Mnoho mužov aj žien zo strachu pred vyšetrením alebo jednoducho kvôli podceneniu situácie nechce vyhľadať lekára. Existujú ale aj také príznaky, kedy by ste to rozhodne spraviť mali, najmä v prípade výskytu výtoku alebo intenzívnych bolestí aj mimo sex.

Ako na vyriešenie bolesti pri pohlavnom styku

Ako na vyriešenie bolesti pri pohlavnom styku Aj na základe spomínanej odbornej diagnostiky a podľa anamnézy môže lekár po stanovení príčiny navrhnúť aj možné riešenie. Ak ste za lekárom nešli, nakoľko ste usúdili, že sa jedná len o krátkodobý alebo nezávažný problém, skúste režimové opatrenia.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Podľa konkrétnej príčiny sa potom volí aj možné riešenie:

Minimalizácia negatívnych externých vplyvov

V prípade domácich opatrení je najlepšie spraviť niekoľko zmien na potlačenie negatívnych externých faktorov. Môže ísť o zmiernenie intenzity a častého opakovania pohlavného styku, vysadenie alebo zmenu niektorých rizikových liekov či typov antikoncepcie, zmiernenie psychického stresu alebo pauza pri nejakom poranení penisu či vagíny.

Zmena kozmetiky a opatrenia v rámci intímnej hygieny

U žien aj mužov by mohli pomôcť k zmierneniu podráždenia penisu alebo pošvy, čo je veľmi častý problémový faktor, aj režimové opatrenia týkajúce sa kozmetiky a intímnej hygieny. Vo všetkých týchto prípadoch sa odporúča používať neparfumovanú kozmetiku s minimom chemikálií, obmedziť výplachy pošvy a zmeniť látku spodnej bielizne na 100 % bavlnu.

Farmakologická liečba pri infekciách a zápaloch

V prípade zápalov a infekcií, či už pohlavného systému alebo močového systému, sa aplikuje ako najlepší prostriedok, medikamentózna liečba. Ide o antibiotiká alebo antimykotiká, podľa povahy infekcie a zápalu buď lokálneho alebo systémového typu. Čo sa týka foriem, môže ísť o perorálne tabletky, ale aj o krémy, gély alebo masti s vonkajším použitím.

Odborná alebo chirurgická liečba

Posledným spôsobom, ktorý sa využíva v prípade tých najvážnejších prípadov a problémov, je chirurgická liečba. Tá sa využíva najmä v prípade, ak je problém napríklad s uzdičkou na penise alebo v prípade nejakých nádorov, cýst a myómov. V prípadoch rakovinových nádorov sa môže spolu s ňou aplikovať naraz aj chemoterapia alebo rádioterapia.

Časté otázky o bolesti pri pohlavnom styku

Časté otázky o bolesti pri pohlavnom styku Nakoľko bolesti pri sexe nie sú nič príjemné a ani prirodzené, mnoho ľudí je oprávnene vystrašených. Dobrou správou je, že mnoho problémov nakoniec nebude tak závažných, ako to na prvý pohľad vyzerá. Panika a strach sú v internetových diskusiách a fórach dosť viditeľné. Preto som sa rozhodol zodpovedať najčastejšie otázky a dotazy:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Môže na pomoc pri bolestiach pomôcť aj zmena antikoncepcie?

Hoci to možno bude vyzerať šarlatánsky alebo čudne, tak áno, mojej partnerke sa to osvedčilo a aj viacerým jej kamarátkam. Niekedy stačilo zmeniť značku hormonálnej antikoncepcie, inokedy pomohlo až to, že si nechali vybrať vložené vnútromaternicové teliesko.

Naozaj môžu byť za bolesťami aj psychogénne príčiny?

Áno, môžu, najmä ak ide o stavy typu vaginizmus alebo nedostatočné zvlhčenie pošvy u žien. Kým u mužov sa stres, nervozita či napätie prejavia problematickou erekciou alebo rýchlou ejakuláciou, u žien to môže mať problémy súvisiace s bolesťou pri pohlavnom styku.

Čo robiť, ak sa objavujú aj problémy s dosiahnutím orgazmu?

Ak sa popri bolesti pri sexe objaví aj neschopnosť alebo ťažkosti s dosiahnutím vyvrcholenia, u mužov je to znamenie problému so samotným penisom, u žien sa zas môže jednať o vaginizmus alebo anorgazmiu. Najlepším riešením je preto navštíviť lekára.

Môžu byť za bolesťami pri sexe aj kondómy či lubrikanty?

Áno, v tomto prípade sa veľmi často jedná o pálivý typ bolesti, ktorý býva spojený aj so začervenaním sliznice a pokožky. Ide o typické prejavy podráždenia v dôsledku alergickej reakcie, napríklad aj na lubrikant či kondóm, ale aj hygienické produkty alebo bielizeň.

Aký vplyv má menopauza alebo pôrod na bolesti u žien?

Pomerne veľký, nakoľko práve v menopauze alebo po pôrode dochádza k výrazným zmenám hormonálnej hladiny, najmä estrogénov. Tie sú dôležité pre správnu lubrikáciu pošvy a jej sliznice, čiže zvlhčenie. V týchto prípadoch sa odporúča dodatočná lubrikácia.

Ako fungujú tabletky na podporu potencie a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na podporu potencie a prečo ich odporúčam Zdravý sexuálny život, teraz hovorím o tom u mužov, však nie je nevyhnutne len o tom, že nebudete cítiť žiadne bolesti či nepríjemnosti pri pohlavnom styku. Je aj o zdravej potencii, ktorá zahŕňa správne fungovanie erekcie, plodnosť a tiež zdravé libido.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Na podporu týchto oblastí existujú aj špeciálne prípravky:

  • Ide o voľne predajné kapsuly a tabletky s perorálnym užívaním, ktoré pomáhajú na potenciu, libido, plodnosť aj erekciu pomocou prírodných látok a zložiek

Tieto prípravky nemôžu nahradiť odbornú liečbu, zvlášť pri vážnejších problémoch s erektilnou dysfunkciou, majú však pozitívne hodnotenie pri miernejších ťažkostiach, čo aj podľa mojich skúseností je prípad väčšiny bežných mužov. Využívajú sa tu látky prírodného typu, najmä bylinné extrakty, aminokyseliny, vitamíny a minerály.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Pokiaľ ide o ich účinnosť, tá je najmä v týchto oblastiach:

zvýšenie libida a sexuálneho apetítu a to stimuláciou hladiny testosterónu, rovnako tak aj zvýšením prekrvenia celej pohlavnej sústavy a genitálií
zlepšenie a predĺženie stoporenia a celková podpora lepšej erekcie, čo súvisí aj so spomínaným zvýšením intenzity prekrvenia a zlepšením krvného obehu
pomoc s plodnosťou, pokiaľ ide o obsah viacerých minerálov typu Zinok alebo Selén, ktoré ovplyvňujú testosterón a mieru spermiogenézy

Z bylinných látok sa v týchto produktoch využívajú najmä overené prírodné afrodiziaka typu Maca, Tribulus Terrestris, Saw Palmetto a Ženšen. Dôležitou zložkou sú aj aminokyseliny L-ArginínL-Citrulín, ktoré vplývajú na množstvo oxidu dusnatého zodpovedného za rozšírenie ciev a zlepšenie prekrvenia penisu, čiže zlepšenie erekcie.

Pre úspech tabliet je dôležité správne užívanie a dávkovanie:

najčastejšie sa užíva jedná dávka zhruba 30 až 60 minút pred pohlavným stykom, v jednej dávke môžu byť 1 až 4 tabletky podľa zloženia účinných látok
užívanie je však možné aj dlhodobo viac mesiacov každý deň
pre viditeľné výsledky je najlepšie užívať tabletky pravidelne a podľa odporúčaného dávkovania, určite neprekračujte dennú dávku, môžu nastať vedľajšie efekty

SIAHNITE RADŠEJ PO OVERENÝCH ZNAČKÁCH

Na trhu je viacero rozličných prípravkov a produktov. Niektoré sa snažia zaujať gigantickými sľubmi, iné veľmi priaznivou cenou, ďalšie všadeprítomnou reklamou. Mne sa osvedčilo staviť na overené značky, ktoré sú na trhu dlhšie a majú množstvo recenzií.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Pravdou je, že v minulosti boli viaceré tabletky tohto typu skôr sklamaním, nakoľko mali bombastické sľuby, no realita bola v skutočnosti odlišná. Dnes je situácia oveľa lepšia, no stále platí, že zďaleka nie všetky prípravky a značky, ktoré na trhu sú, stoja za vašu pozornosť. Skúšať ich všetky raz za radom je zas strata času a peňazí.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Rozhodol som sa preto podeliť so svojimi vlastnými skúsenosťami na túto tému. Zostavil som prehľad tých značiek, s ktorými som bol najviac spokojný a ktoré som aj osobne recenzoval. Tu sa dozviete sa všetko od zloženia až po moje skúsenosti a hodnotenie:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

5.00

1 Hodnotenie