Bolestivá erekcia, bolesť pri erekcii

Bolestivá erekcia, bolesť pri erekcii

Bolesť pri erekcii je neklamným znamením, že niečo nie je v poriadku. Erekcia by nemala bolieť za žiadnych okolností a je pritom jedno, či ide o ojedinelú situáciu, alebo stav, ktorý trvá už dlhšiu dobu. Veľmi dôležité je zistiť, čo na samotnej erekcii bolí, rovnako tak to, či sa objavujú bolesti aj niekedy inokedy, napríklad počas močenia.

Bolesťami počas erekcie sa môžu prejavovať samozrejme aj nejaké úrazy, rovnako tak ochorenia zápalového charakteru či poruchy a problémy týkajúce sa erekcie, prostaty aj močového systému. Základom je zistiť príčinu bolesti pri erekcii.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Nemenej dôležitou oblasťou, na ktorú tiež netreba zabúdať, je pravidelné podporovanie sexuálneho zdravia a to sa týka tak erekcie, ako aj prostaty a močových ciest. Ak vás trápia bolestivá erekcia alebo bolesť pri erekcii, viete ich niekedy riešiť aj prevenciou.

Čo je bolestivá erekcia, čo znamená, keď je bolesť pri erekcii a aké sú toho príznaky

Čo je bolestivá erekcia, čo znamená, keď je bolesť pri erekcii a aké sú toho príznaky Bolesť pri erekcii môže byť buď bolesťou samotného penisu počas jeho stoporenia, prípadne môže ísť o bolesti jednotlivých častí penisu, napríklad vo vnútri močovej rúry, na žaludi, bolesť uzdičky, bolesti predkožky alebo bolesti penisu počas ejakulácie.

  • Erekcia je stoporenie pohlavného údu v dôsledku prekrvenia toporivých telies
  • Dochádza k vzpriameniu pohlavného údu a k jeho zhrubnutiu a zväčšeniu
  • V prípade, že sa počas erekcie objavujú bolesti, tieto môžu ale aj nemusia súvisieť priamo s mechanizmom vzniku erekcie a stoporenia pohlavného údu

Hoci vo väčšine prípadov dochádza pri bolestivej erekcii k tomu, že na vine je priamo nejaký problém s penisom, podľa typu bolesti sa môže jednať aj o problém mimo neho. Najčastejšie ide o zápaly a infekcie v močovej sústave alebo v prostate, vtedy sú však pochopiteľne oveľa silnejšie príznaky týkajúce sa týchto orgánov, najmä pokiaľ ide o močenie.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Čo sa týka súvisiacich prejavov priamo s penisom, ide o:

problém s dlhodobou a neprestajnou erekciou, čiže neustálym stoporením penisu, niekedy môže byť stav spojený aj s užívaním niektorých liečiv
neprirodzené zahnutie penisu, najmä ohnutie dohora alebo na stranu, obvykle sa jedná o vrodené zakrivenie zjazveného tkaniva, vyskytuje sa aj vo vyššom veku
problém so stiahnutím predkožky, najmä nemožnosť jej pretiahnutia cez žaluď, vtedy býva bolestivá erekcia hlavne pri pohlavnom styku alebo masturbácii

Štandardne platí, že buď je príčina bolestivej erekcie vrodená, napríklad deformácia penisu, ktorá sa prejavuje všeobecne počas akejkoľvek erekcie a už od skoršieho veku, alebo ide o faktor, ktorý vznikol neskôr. Bolesti môžu predchádzať aj iné príznaky.

Toto sú symptómy, ak bolesti nesúvisia priamo s erekciou:

problémy s častejším nutkaním na močenie a to cez deň aj v noci
zároveň však menšie množstvo moču, ten môže byť aj zakalený
horúčky, únava, malátnosť a iné podobné zápalové príznaky
krvácanie z penisu, krv vyskytujúca sa v moči alebo ejakuláte
bolesti len počas ejakulácie alebo len počas močenia
začervenanie pokožky penisu alebo pľuzgiere na penise

NEPODCEŇUJTE PREVENCIU

Problémom, ktorý veľa mužov podceňuje, je prevencia, hlavne ak ide o pravidelné prehliadky u všeobecného lekára a aj u urológa. Odhaliť ťažkosti, poruchy, nejaké infekcie, zápaly či iné ochorenia, je najlepšie hneď v ich zárodku a ešte pred výskytom bolesti.

Príčiny bolestivej erekcie a bolesti pri erekcii

Príčiny bolestivej erekcie a bolesti pri erekcii Bolestivá erekcia môže súvisieť buď s príčinami priamo v penise, alebo s problémami mimo pohlavný úd, ktoré sa však v istých situáciách objavia aj počas erekcie. Niektoré problémy, ktoré sú za bolesťami pri erekcii, vznikajú dlhšiu dobu, iné sú jednorazové.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Medzi najčastejšie dôvody, príčiny a rizikové faktory patria:

Priapizmus : Bolestivá erekcia býva veľmi často spojená s poruchami priamo týkajúcimi sa penisu a jednou z nich je aj priapizmus. Ide o stav permanentnej erekcie, ktorá však nemá nič spoločné so sexuálnym vzrušením a je veľmi bolestivá. Priapizmus môže vzniknúť na základe užívania niektorých liekov, poruchami zrážania krvi či poškodením nervov.

Deformácie penisu: Druhou možnou príčinou bolesti pri erekcii sú deformácie týkajúce sa penisu. Najčastejšou takouto deformáciou je Peyronieho choroba, ktorú sprevádza zakrivenie pohlavného údu, čo je práve počas stoporenia sprevádzané bolesťami. Druhou možnou deformáciou je krátka uzdička, ktorá sa prejavuje aj predčasnou ejakuláciou.

Úrazy penisu: Bolestivá erekcia nastáva aj v dôsledku úrazov penisu, ktoré môžu byť rôzneho charakteru. Najčastejšie ide o poškodenie kavernóznych telies, prípadne drobné trhliny na predkožke či uzdičke. V tomto prípade dochádza k najväčšej bolestivosti práve v dôsledku poškodenia tkaniva penisu, či už pôjde o cievy alebo svalovinu.

Infekcie močových ciest: Bolesti pri erekcii nemusia súvisieť priamo s penisom, môže ísť aj o problém v močových cestách. V tomto prípade sa jedná najčastejšie o ťažkosti súvisiace s ich infekciou spôsobenou baktériami, napríklad E. Coli. Infekcia môže prejsť do močového mechúra aj močovej rúry a prejavuje sa tiež bolesťami počas močenia.

Problémy s prostatou: Rovnako tak sa môžu bolesti počas erekcie, ale aj počas močenia, vyskytnúť v prípade, keď sa jedná o problémy s prostatou. Tieto ťažkosti majú buď povahu zápalu, kedy sa do prostaty dostane infekcia práve z močových ciest, prípadne ide o zväčšenie prostaty nezhubného typu, ktoré sprevádzajú ťažkosti s častým močením.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Pohlavne prenosné ochorenia: Problémy s bolestivou erekciou môžu byť aj výsledkom niektorých pohlavne prenosných ochorení, ktoré buď napadnú prostatu a močových systém, alebo môže ísť aj o problémy penisu, ktoré sa prejavia na jeho pokožke a povrchu. V tej druhej kategórii je typicky genitálny herpes, ktorá spôsobuje vyrážky.

Nádory a cysty: Poslednou možnou príčinou, ktorá môže súvisieť s bolestivou erekciou, je výskyt nejakých nádorov alebo cýst. Tie sa môžu nachádzať priamo v penise, ale aj v močových cestách alebo v prostate. V týchto prípadoch dochádza k všeobecnej bolestivosti, ktorá sa nemusí vyskytovať iba pri erekcii, ale aj v pokoji.

Diagnostika bolestivej erekcie a bolesti pri erekcii

Diagnostika bolestivej erekcie a bolesti pri erekcii Nech už je príčina akákoľvek, z pohľadu laika je jej posúdenie samozrejme veľmi ťažké a preto to ani neodporúčam. Platí to hlavne vtedy, ak sa objavujú okrem bolestí aj nejaké iné komplikácie typu problémy s erekciou, bolesti počas ejakulácie, problémy s močením či dokonca výskyt krvi. V tomto prípade s vyšetrením určite neváhajte.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Pri návšteve lekára očakávajte nasledovný postup vyšetrenia:

anamnéza na zistenie príznakov, súčasťou je aj fyziologické vyšetrenie
odber krvi, ten slúži na zistenie, či nie je prítomný zápal alebo infekcia
zobrazovacie vyšetrenie penisu, či už cez RTG, CT vyšetrenie alebo MRI
širšia diagnostika, ktorá zahŕňa najmä prostatu a močové cesty

pokiaľ sa jedná o nejaký úraz alebo akútny problém typu priapizmus, súčasťou prvotného vyšetrenia bývajú aj okamžité fixačné opatrenia, prípadne zaľadovanie pohlavného údu. Väčšinou je však vyšetrenie bezproblémové a netreba sa ho vôbec báť.

V PRÍPADE ÚRAZU CHOĎTE NA POHOTOVOSŤ

Pokiaľ ide o úrazy týkajúce sa penisu alebo genitálnej oblasti, určite na nič nečakajte a okamžite choďte na pohotovosť. V takýchto prípadoch ide doslova o minúty, každé zameškanie môže zvýšiť riziko trvalých komplikácií do budúcnosti.

Ako na odstránenie bolestivej erekcie a bolesti pri erekcii

Ako na odstránenie bolestivej erekcie a bolesti pri erekcii Zistenie presnej príčiny lekárskou a odbornou diagnostikou je nevyhnutným predpokladom následného riešenia a liečby bolestivej erekcii a bolestí penisu či iných orgánov počas erekcie. Využívajú sa na to liečivá, režimové opatrenia aj chirurgické zákroky.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Toto sú najvyužívanejšie možnosti, prostriedky a spôsoby:

Antibiotiká a liečivá

Najčastejšie sa vo väčšine prípadov používa konzervatívna farmakologická liečba. Táto zahŕňa štandardne podávanie antibiotík v prípade infekcií a zápalov týkajúcich sa močových ciest a prostaty, prípadne antivirotík pri vírusových pohlavných ochoreniach.

V niektorých prípadoch sa môžu podávať rôzne liečivá aj v prípade nádorov alebo cýst, ktoré slúžia na ich odstránenie chemickou cestou. Bylinné lieky sa zas aplikujú v prípade zväčšenia prostaty alebo jej zápalu, tieto môžu byť bez receptu aj na recept.

Chirurgické a odborné zákroky

Pokiaľ ide o nádory alebo cysty, v tomto prípade je potrebné zväčša ich chirurgické odstránenie, pokiaľ nezaberú farmakologické prostriedky. To isté sa týka aj možných úrazov alebo poranení, hlavne ak ide fraktúry karvenozných telies v penise.

Pokiaľ ide o priapizmus, tu sa aplikujú najčastejšie špeciálne injekcie, v prípade vážnejších ťažkostí cievneho typu sa môže vykonať aj chirurgické uvoľnenie odtoku krvi. Pri problémoch s uzdičkou či zakrivením penisu sa volí tiež operačné riešenie.

Domáce režimové opatrenia

Pokiaľ ide o domáce opatrenia a prostriedky, najdôležitejší je pokojový režim, čiže minimálne namáhanie pohlavného údu. Bohužiaľ, súčasťou musí byť aj dočasná sexuálna abstinencia. Veľmi dôležitý je zdravý a pravidelný pitný režim založený na vode.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Zároveň platí, že v prípade problémov s prostatou sa treba vyhýbať aj dráždivým jedlám a nápojom. Pri sexuálne prenosných infekciách sa treba do budúcnosti chrániť bariérovou antikoncepciou. Po priapizme sa vyhýbajte aj užívaniu niektorých liekov.

Časté otázky o bolestivej erekcii a bolesti pri erekcii

Časté otázky o bolestivej erekcii a bolesti pri erekcii Bolesť patrí medzi tie príznaky, ktoré obvykle indikujú vážny problém. To vidno aj na internetových fórach a v diskusiách, muži sa o tento problém zaujímajú živo a pýtajú sa aj na iné súvisiace prejavy. Preto som sa rozhodol na časté otázky odpovedať:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Za akým lekárom treba ísť pri bolestivej erekcii?

Pochopiteľne, prvé kroky by mali smerovať k obvodnému lekárovi, ktorý vám dá odporúčanie na špecialistu, urológa. Týka sa to prakticky všetkých problémov od deformácií penisu, po rôzne úrazy s močovou rúrou a pohlavným údom, až po infekcie a zápaly.

Týkajú sa bolesti pri erekcii iba starších mužov nad 40 rokov?

Ide o pomerne častú domnienku, ale nie, nie je to tak. Jediný problém, ktorý sa v populácii mužov vo veku nad 40 rokov objavuje o niečo viac, je problém s prostatou, konkrétne s jej nezhubným zväčšením. Inak môže bolestivá erekcia postihnúť kohokoľvek.

Čo robiť, ak sa spolu s bolesťou objavujú aj poruchy erekcie?

Erektilná dysfunkcia či poruchy stoporenia bývajú typickým prejavom nejakého poranenia či poškodenia svaloviny alebo ciev v penise, ide teda o problém, ktorý treba vždy liečiť s urológom. Niekedy sú tieto ťažkosti aj následkom bolestí pri erekcii.

Čo znamená, a sa vyskytujú bolesti erekcie a penisu iba pri sexe?

Áno, bolestivá erekcia nemusí byť univerzálnym stavom, ale môže ísť len o jav, ktorý sa bude objavovať počas pohlavného styku. V takomto prípade sa veľmi často jedná o deformáciu uzdičky alebo predkožky, prípadne o infekcie a zápaly oblasti žaluďa.

Kedy je potrebná operácia v prípade bolestí pri erekcii?

Najčastejšie ide o problémy s nádormi a cystami, či už priamo v pohlavnom úde, alebo v prostate či močových cestách. Druhou kategóriou sú vrodené deformácie týkajúce sa penisu. Operačný zákrok môže byť nevyhnutný aj pri nejakých poraneniach.

Ako fungujú tabletky na zdravú erekciu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na zdravú erekciu a prečo ich odporúčam Veľa mužov podceňuje prevenciu a to tak v oblasti močového ústrojenstva, ako podpory prostaty, ale aj v oblasti samotnej potencie a zdravej erekcie. Ja sám mám skúsenosť, že sa to nevypláca, práve naopak, treba sa tomu venovať priebežne a dlhodobo.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

K tomu máte viac možností, hlavne ak ide o typy a druhy:

  • Mne sa osvedčili voľne dostupné prípravky v podobe doplnkov výživy, kde si viete vybrať špeciálne tabletky na zdravú erekciu, prostatu aj močovú sústavu

Bez ohľadu na zameranie, všetky tieto prípravky sú dostupné voľne a bez nutnosti ísť za lekárom či mať od neho recept. Môžete ich užívať dlhodobo, pokojne aj viac mesiacov, viaceré majú komplexné účinky na niekoľko oblastí zdravia naraz.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Ako najväčšie výhody ich použitia vnímam predovšetkým:

jednoduché dávkovanie, stačí raz či dva krát za deň užiť 1 až 2 tabletky, ktoré sa len prehltnú, zapijú vodou a to je všetko, príprava je minimálna
bezproblémové užívanie z hľadiska rizika nejakých vedľajších vplyvov, nemusíte sa báť žiadnych vážnejších nežiaducich účinkov typu bolesti hlavy
maximálne prirodzené pôsobenie vychádzajúce z čisto prírodného zloženia účinných a aktívnych látok, ktoré nezaťažujú organizmus a nie sú rizikové

Práve posledná výhoda je veľké plus aj pre tých mužov, čo odmietajú akékoľvek „umelé preparáty“ alebo „doping“. Spomínané tabletky a prípravky sú založené na kombinácii bylinných výťažkov, napríklad z Tribulus Terrestris, Saw Palmetto, Maca alebo Brusnice, aminokyselín typu L-Arginín a L-Citrulín či látok typu D-manóza a podobne.

Pokiaľ ide o správne užívanie a dávkovanie prípravkov, tak:

určite sa nejedná o náhradu odbornej liečby, to nie, hlavne ak ide o vážne problémy s bolesťami počas erekcie, ale ide skôr o dlhodobú podporu
nekombinujte viacero tabliet naraz na ten istý účel, skôr viac iných typov
neprekračujte dávkovanie, hlavne pri tabletkách na erekciu

NEČAKAJTE ZÁZRAKY NA POČKANIE

Všetky tieto spomínané tabletky a prípravky fungujú najlepšie len vtedy, ak sa užívajú dlhšiu dobu, u mňa boli najlepšie výsledky dokonca po 3 či 4 mesiacoch. Nečakajte teda žiadne zázraky za pár dní, no zhruba po mesiaci by už zlepšenie prísť malo.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Pre tých, čo si teraz kladú otázku, či sa naozaj oplatí zaoberať podobnými tabletkami a či nejde len o nejakú reklamnú bublinu, mám jednoduchú odpoveď. Ja sám som tieto produkty skúsil, bolo ich dosť a až na niekoľko výnimiek, ktoré sľubovali bombastické účinky, som sa nestretol so sklamaním. Ide o prípravky, ktoré naozaj pomáhajú.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Nehovorím to len ja, ale existujú desiatky tisíc mužov, ktorí majú podobné pozitívne skúsenosti. Samozrejme, nie všetky značky prípravkov sú rovnako kvalitné, niektoré vyčnievajú z priemeru viac, iné menej. Tu sú moje hodnotenia značiek:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

5.00

2 Hodnotení