Byliny na rast pŕs

Byliny na rast prs Kým mužov obvykle trápi veľkosť pohlavnej sústavy, u žien je podobným problémom veľkosť poprsia. Viacero žien sa preto čoraz viac zaujíma o spôsob, akým spôsobom je možné pomôcť svojim prsiam získať lepší objem a väčšiu pevnosť a pokiaľ možno bez nejakých zásahov zvonka, čiže bez chirurgických zákrokov a plastických operácií.

Čoraz populárnejšie sa preto stávajú byliny. Ide o prírodný prostriedok, ktorý môže mať rôzne podoby. Zďaleka to nie sú už len nejaké čaje alebo odvary, práve naopak, moderná doba so sebou prináša už aj oveľa efektívnejšie a koncentrovanejšie formy, ako využiť ich účinky.

Moja partnerka má s týmto spôsobom zväčšenia, spevnenia a posilnenia poprsia dostatok skúseností a aj preto som sa rozhodol zamerať detailnejšie na túto tému. Pochopiteľne, na rozdiel od riešenia vo forme plastickej operácie, v tomto prípade neprídu účinky okamžite.

Prirodzený rast pŕs

Prirodzený rast pŕs Poprsie u žien prirodzene rastie najmä v období puberty a to vplyvom hormonálnych zmien. V tomto období začína ľudský organizmus u dievčat vo zvýšenej miere produkovať estrogény, čo sú hormóny ovplyvňujúce vývoj prsnej žľazy a teda aj poprsia.

Ruka v ruke s tým ide viacero procesov:

v prvom rade dochádza k zväčšovaniu prsnej žľazy, čo sa prejaví aj na zväčšovaní objemu prsníkov a celého poprsia
zároveň s tým prichádza k rozvoju svalových tkanív, čo má vplyv na veľkosť poprsia a aj na jeho tvar, ktorý je dôležitý z optického hľadiska
v neposlednom rade netreba zabúdať ani na zvýšenie elasticity a pevnosti pokožky, čo má vplyv na postavenie, napnutie a vyzdvihnutie prsníkov

Tento vývoj býva ukončený obvykle na konci puberty, kedy sa už hladina estrogénov a hormonálna rovnováha v tele ustália. Je prirodzené, že u každej ženy môže byť v dôsledku rôzneho vývoja v puberte výsledok ohľadom veľkosti poprsia odlišný. Práve vtedy, ak žena nie je spokojná s konečnou veľkosťou, hľadá možnosti, ako ďalšiemu rastu pomôcť.

Zloženie, účinky a užívanie bylín na rast pŕs

Zloženie, účinky a užívanie bylín na rast pŕs Byliny a rastliny nie sú v rámci riešenia rôznych problémov, porúch či ochorení v ľudskom organizme ničím novým. Využívali ich už naši predkovia a je pritom jedno, či hovoríme o nejakej tradičnej medicíne, alebo cielenom pôsobení na poprsie.

Zväčšenie pŕs pomocou bylín funguje na princípe podpory rastu prsnej žľazy a lepšom formovaní poprsia z hľadiska jeho pevnosti a napnutosti. S týmito účinkami môžu pracovať byliny s obsahom látok zvaných fytoestrogény. Ide v podstate o rastlinné látky, ktoré sa podobajú ľudským hormónom, nakoľko sa viažu na príslušné receptory v tele.

Tu sú najčastejšie princípy ich účinkov a pôsobenia:

zabezpečujú lepšie vyživovanie a prenos živín do poprsia

podporujú lepšie prekrvenie hrudníka a prsných svalov

podporujú činnosť žliaz s vnútornou sekréciou a to vrátane prsnej žľazy

ovplyvňujú produkciu a hladinu estrogénov a teda aj stimuláciu prsnej žľazy

niektoré môžu zlepšovať aj stav kolagénu a pevnosť pokožky

Aby bolo možné využiť tieto vlastnosti a účinky rastlín maximálne, okrem spôsobu ich užívania vo forme čajov či odvarov existujú aj tabletky na vnútorné použitie a krémy s vonkajšou aplikáciou. Ich spoločnou črtou je vysoká koncentrácia týchto rastlín vo forme extraktov a výťažkov. Vďaka tomu je ich pôsobenie viditeľnejšie a efektívnejšie.

AJ ÚČINKY NA ŽENSKÉ PROBLÉMY

Veľkým plusom týchto rastlín a bylín z hľadiska ich obsahu je aj pôsobenie na viaceré ženské problémy, najmä ohľadom menštruačného cyklu alebo menopauzy. Fytoestrogény, ktoré sú dominantnou zložkou rastlín, totiž ovplyvňujú hormonálnu hladinu celkovo a komplexne.

Najlepšie byliny na rast pŕs

Angelika čínska

Angelika čínska Archangelika čínska, ako sa tiež táto rastlina nazýva, je označovaná niekedy aj ako ženský ženšen, no má pozitívne účinky tiež pre mužov. Ide o veľmi vyhľadávanú rastlinu tradičnej ázijskej medicíny, ktorá sa najviac vyskytuje v Číne, Japonsku a v Kórei.

Angelika čínska je dvojročná bylina väčšieho vzrastu obsahujúca fytoestrogény, kumaríny, sacharidy aj ďalšie látky pozitívne pre pohlavný a tiež močový systém

Toto jej zloženie ju predurčuje k tomu, aby bola využívaná aj na rôzne neduhy:

pomáha na priebeh menštruácie a menštruačného cyklu u žien
má pozitívne účinky na močovú a vylučovaciu sústavu, pomáha aj na prečistenie krvi a krvný obeh, rovnako tak má pozitívny vplyv na vysoký krvný tlak a cievy
je vhodná na spevnenie a posilnenie svalstva a podporu stavu pohybovej sústavy
má upokojujúce účinky na nervovú sústavu, pomáha pri vyššej podráždenosti
pomáha aj na obnovenie hormonálnej rovnováhy, u žien najmä cez klimaktérium
zlepšuje aj stav pokožky a posilňuje tiež lymfatický a kardiovaskulárny systém

Rastlina sa veľmi často využíva na problémy s močovou a vylučovacou sústavou, ženy ju zas používajú aj na ženské problémy s hormonálnou nerovnováhou. V tomto texte o Angelike čínskej som sa podrobnejšie rozpísal aj o rôznych formách jej využitia. Ak ide o tabletky s jej obsahom, tu sú tie, ktoré sú najviac rozšírené:

Srdcovník obyčajný

Srdcovník obyčajný Srdcovník obyčajný, odborne nazývaný Leonorus cardiaca, je už podľa svojho názvu určený na kardiovaskulárny systém. Jeho využitie je oveľa širšie, napríklad v staroveku túto rastlinu Rimania a Gréci považovali za rastlinu dlhovekosti. Zaujímavé je, že pochádza z Ruska.

Srdcovník obyčajný sa používa ako celá rastlina, pričom obsahuje viaceré užitočné látky, napríklad irinoidy, flavonoidy, glykozidy, triesloviny, živice aj alkaloidy

Prejdime teraz k tým najzásadnejším účinkom, ktoré rastlina ponúka:

podpora prostaty a potencie celkovo, rastlina sa používa aj pri neplodnosti u mužov
u žien sa zas extrakty a výťažky využívajú v prípravkoch na zväčšenie poprsia
všeobecne má rastlina pozitívne účinky na močové cesty, má močopudné pôsobenie, pomáha na prečistenie močových ciest a na ich správne fungovanie
samozrejmosťou je pozitívny vplyv na srdce a tiež na vysoký srdcový tep
rastlina zmierňuje aj negatívne vplyvy stresu a napätia na nervovú sústavu
u žien sa využíva bylina pri tehotenstve a pôrode na kontrakcie maternice

Okrem pozitívnych vplyvov môže mať rastlina aj niekoľko nežiaducich účinkov, pozor si musia dať ženy pri ťažšej menštruácii a ľudia s problémom zrážanlivosťou krvi. Ak chcete viac informácií, tu je môj článok o Srdcovníku obyčajnom. Do pozornosti dávam aj prípravky s pozitívnom účinkom, ktoré rastlinu obsahujú:

Časté otázky

Časté otázky Mnoho žien nemá príliš veľa informácií o tom, ako fungujú rastliny a byliny na rast a spevnenie poprsia, prípadne, či vôbec fungujú. Tomu zodpovedajú aj otázky a dotazy, ktoré sa najčastejšie na internetových fórach a v diskusiách pýtajú. Vybral som preto tie najdôležitejšie a teraz na ne odpoviem:

Akým spôsobom sa dajú využiť rastliny na rast poprsia?

Kým v minulosti to bolo najmä o tom, že ste si kúpili vňať alebo sušenú rastliny a spravili si doma čaj či odvar, dnes sú k dispozícii už aj krémy alebo voľne dostupné tabletky na vnútorné užitie. Ich najväčšou výhodou je vysoká koncentrácia rastlinných fytoestrogénov.

Môžu mi spolu s bylinkami pomôcť aj nejaké iné aktivity?

Áno, najmä ak ide o cvičenie, ktoré môže mať veľmi pozitívny vplyv na postavenie prsníkov a ich lepšie vyformovanie. Na základe skúseností partnerky odporúčam najmä izolované cviky na prsia s vlastnou váhou a s jednoručnými činkami.

O koľko si viem poprsia zväčšiť pomocou bylín?

Na rozdiel od metód zväčšenia pomocou plastických a chirurgických zákrokov, pri využití prírodných prostriedkov nemožno očakávať zväčšenie napríklad z veľkosti B na D. O jednu veľkosť ale zväčšenie a hlavne spevnenie poprsia moja partnerka dosiahla.

Ak ide o prípravky s ich obsahom, sú lepšie krémy či tabletky?

Najlepšie je skombinovať obe formy a využiť všetky spôsoby, aké moderná doba ponúka. Kým tabletky pôsobia viac na samotnú hladinu estrogénov a prsnú žľazu, krémy a iné prípravky s vonkajším použitím zlepšujú napnutie poprsia a pokožky.

Po akej dobe uvidím prvé zlepšenie a zväčšenie poprsia?

Väčšina žien udáva, že prvé zmeny si všimli už počas jedného či dvoch týždňov, najmä ak ide o lepšie napnutie. Ak beriem do úvahy aj skúsenosti mojej partnerky, najneskôr v prvom mesiaci uvidíte prvé zlepšenie a do 2 až 3 mesiacov aj zväčšenie.

Byliny na rast pŕs a skúsenosti s nimi

Byliny na rast pŕs a skúsenosti s nimi Prejdime teraz od teórie viac do praxe. Moja partnerka má skúsenosti s viacerými bylinkami určenými na zlepšenie stavu, objemu a pevnosti poprsia. V minulosti ich používala v surovej forme, dnes však už vie, že najlepšie je využiť prípravky s ich obsahom.

Tie majú hneď tri veľké výhody:

či už ide o prípravky na vonkajšie alebo vnútorné užitie, viete si ich kúpiť voľne, nepotrebujete žiaden predpis
pôsobenie je maximálne prirodzené a s tým súvisí aj bezproblémové užívanie z pohľadu nežiaducich účinkov
väčšina tabliet vďaka tomu, že obsahuje hlavne fytoestrogény, pomáha ženám aj na niektoré ženské problémy spojené s hormonálnou rovnováhou

Moja partnerka viacero prípravkov tohto typu v minulosti užívala a dodnes používa napríklad niektoré krémy. Najväčšou prednosťou takéhoto spôsobu zväčšenia poprsia je, že efekt je dlhodobý, nakoľko zväčšenie a spevnenie bolo maximálne prirodzené. Ako podporu navyše partnerka ešte aj cvičila špeciálne cviky na poprsie a to efekt zlepšilo.

Ak ide o konkrétne byliny, ktoré na rast pŕs pôsobia, tu je ich prehľad: