Cviky na zväčšenie pŕs

Cviky na zväčšenie pŕs

Tak ako mužov trápi veľmi často veľkosť ich „mužstva“, v prípade žien je to obdobné v prípade poprsia. Pokiaľ však nechcete podstúpiť nejaké umelé zákroky spojené s chirurgickými zásahmi do vášho tela, existuje ešte stále dostatok možností, ako tento problém začať riešiť. Dnes sa preto pozrieme na cviky na zväčšenie pŕs.

Nemám samozrejme na mysli len nejaké kulturistické cviky na zväčšenie objemu pŕs, ale aj špeciálne techniky určené na zväčšenie poprsia pomocou stimulácie tkanív. Moja partnerka má v tejto oblasti veľké skúsenosti a ja vám ich takto sprostredkovane teraz prinesiem.

Nakoľko téma veľkosti poprsia je ale oveľa komplexnejšia, pozrieme sa na všetky faktory a okolnosti, ktoré majú vplyv na veľkosť poprsia. Vďaka takémuto celkovému pohľadu možno zistíte, že zväčšiť svoje prsia sa dá aj bez skalpelu.

Cviky na zväčšenie pŕs: čo to je a prečo ich cvičiť

Cviky na zväčšenie pŕs: čo to je a prečo ich cvičiť Cviky na zväčšenie poprsia zahŕňajú viacero techník a spôsob precvičovania hrudníka, ale aj konkrétne prsného tkaniva. Podobne ako iné takéto cvičenia, aj toto je založené najmä na disciplíne, čiže pravidelnom opakovaní a dlhodobom cvičení.

  • Cviky na zväčšenie pŕs majú za cieľ v prvom rade formovať prsné tkanivo a svalstvo prsníkov, takže zlepšujú jeho pevnosť, pružnosť a tiež aj objem
  • Okrem toho môžu tieto cviky pôsobiť aj na optické zdvihnutie celého poprsia
  • Princípom cvičenia je pôsobenie na prsia tak, aby prichádzalo k ich spevneniu a to prirodzenou cestou, čo znamená, že musí ísť o dlhodobejšie cvičenie

Samotné prsné svaly patri medzi menšie svaly na tele a preto je pri cvičení dôležité pracovať s menšími váhami náradia a s menším počtom opakovaní. Zamerať sa treba čisto len na precvičovanie poprsia, nie iných svalových partií na hrudníku. Najväčšou výhodou týchto cvikov je, že si vo väčšine prípadov vystačíte len s váhou vlastného tela.

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Pokiaľ ide o veľkosť poprsia a pŕs, tu sú tri zásadné faktory, ktoré ju ovplyvňujú:

veľkosť prsnej žľazy, čo má súvislosť najmä s hormonálnou hladinou estrogénov, kde platí priama úmera, že čím je hladina vyššia, tým viac prsná žľaza narastie
pevnosť a objem prsného tkaniva a svalstva, pričom práve tento faktor možno formovať za pomoci dlhodobého precvičovania a zaťažovania
pevnosť a pružnosť pokožky, najmä jej napnutie, čo má vplyv aj na zdvihnutie poprsia a jeho optické zväčšenie, aj tento faktor sa dá našťastie dlhodobo ovplyvňovať

BEZ RIZÍK A VEDĽAJŠÍCH VPLYVOV

Na rozdiel od rôznych iných spôsobov zväčšenia poprsia, je cvičenie zamerané na objem, spevnenie a formovanie hrudníka a prsníkov neprináša so sebou žiadne riziká či vedľajšie vplyvy. Je to teda lepšie, ako nejaké operácie, hoci tu si na výsledok trocha počkáte.

Pre koho sú určené cviky na zväčšenie pŕs a kedy ich cvičiť

Pre koho sú určené cviky na zväčšenie pŕs a kedy ich cvičiť Cvičenie na zväčšenie a spevnenie poprsia je určené pre každú ženu, bez ohľadu na jej vek. Podmienkou pochopiteľne je, že nie sú prítomné žiadne fyziologické poruchy alebo ochorenia typu rôznych hrčiek, tukových nádorov alebo zápalu prsnej žľazy.

Cviky na prsia ocenia najmä nasledovné skupiny žien:

ženy, ktoré majú problém s príliš malým poprsím, ale chcú sa vyhnúť radikálnym operačným a chirurgickým zákrokom
ženy, ktoré môžu mať problém nielen s veľkosťou pŕs, ale aj s pevnosťou pokožky a najmä jej vizuálnym vzhľadom
ženy, ktoré možno aj majú dostatočnú veľkosť prsného tkaniva, ale poprsie je spadnuté a hľadajú preto možnosti, ako prsia zdvihnúť a spevniť

Príklady a postup, ako cvičiť cviky na zväčšenie pŕs

Príklady a postup, ako cvičiť cviky na zväčšenie pŕs Na poprsie existuje viacero cvikov, no treba rozoznávať medzi tými, ktorých cieľom je zväčšenie objemu a tými, ktorých cieľom je zvýšenie sily. Hoci samotných cvikov je veľa, rozhodol som sa, že vymenujem len tie, ktoré mojej partnerke pomohli najviac.

Ak chcete spevniť, zväčšiť a sformovať svoje poprsie, mali by ste cvičiť nasledovné:

Kliky: Základným cvikom, kde si vystačí len s váhou vlastného tela, sú kliky. Aby ste ale pri nich spevňovali poprsie, musia byť dlane a úrovni ramien a prsty musia smerovať šikmo k sebe. Pozor na správne dýchanie, s nádychom sa spúšťate nadol. 20 klikov na jedno cvičenie stačí.

Tlak dlaní oproti sebe a nahor: Tento cvik je založený na dlhodobom tlaku. Sadnite si do tureckého sedu, upažte obe ruky a ohnite ich v lakťoch tak, aby dlane smerovali proti sebe a ruky budú pred vašim krkom. Teraz tlačte dlane oproti sebe a zároveň trocha nadol po dobu 5 sekúnd. Opakujte 10 krát.

Tlak s loptičkou: Veľmi podobné tlaky môžete spraviť aj s menšou pomôckou, konkrétne s loptou, napríklad tou na volejbal. Medzi dlane si vložte loptu, poriadne sa zaprite, aby sa vám lopta nevyšmykla a začnite tlačiť proti sebe na 15 sekúnd. Aj tento cvik potom zopakujte ešte 10 krát.

Rozpažovanie s činkami v ľahu: Pri tomto cviku už budete potrebovať dve jednoručné činky s menšou hmotnosťou, čiže 0,5 kg alebo 1 kg. Ľahnite si na chrbát na podložku na zemi, rozpažte ruky, zoberte si do nich činky a s výdychom spojte ruky s činkami nad sebou. Opakujte 20 krát po 4 série.

Cvik na bradlách: Z trocha iného súdka sú cviky na prsia vykonávané na bradlách. Bradlá si môžete nainštalovať aj doma, pri troche snahy to nie je žiaden problém. Postavte sa medzi bradlá, uchopte ich na úrovni ramien, držte lakte čo najbližšie k telu a pomaly sa spúšťajte nadol a znova nahor. Cvik opakujte 10 krát.

Odtláčanie od steny: Posledným cvikom, ktorý sa hodí na záver, je odtláčenie o steny. Technicky ide o kliky o stenu. Oprite sa v miernom rozkroku asi meter od steny a dlane položte tak, aby boli vo výške brady. Teraz spravte akoby klik o stenu a vráťte sa do pôvodnej polohy. Toto zopakujte 20 krát.

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

 

NIE NADMERNE, ALE PRAVIDELNE

Podstatou vyššie spomínaných cvičení je ich pravidelné opakovanie a dlhodobé praktizovanie. Nepreháňajte to teda s ich nadmernou intenzitou, nepridávajte si viac opakovaní, ale radšej sa zamerajte na schému pravidelného striedania cvičenia a dostatočného oddychu.

Najčastejšie otázky o cvikoch na zväčšenie pŕs

Najčastejšie otázky o cvikoch na zväčšenie pŕs Treba cvičiť každý deň? Ako rýchlo možno očakávať výsledky? Toto je len príklad otázok, ktoré ženy zaujímajú v súvislosti cvikmi najviac. Keďže chcem tému cvičenia na zväčšenie a spevnenie poprsia prebrať komplexne, rozhodol som sa navštíviť niektoré internetové fóra a diskusie a odpovedať na najčastejšie kladené dotazy. Tu sú:

Ako často je treba cviky na zväčšenie poprsia cvičiť?

Moja partnerka tieto cviky vykonávala 3 krát za týždeň, vždy po dni cvičenia nasledoval deň alebo dva dni voľna. Nesnažte sa cvičiť každý deň, prsné svaly a prsia si potrebujú aj oddýchnuť. Práve počas oddychovania totiž najviac rastú a formujú sa.

Kedy možno očakávať prvé výsledky?

Cvičenie je dlhodobá záležitosť, zo dňa na deň vám prsia určite nenarastú. Pri správnom cvičení a v kombinácii s ďalšími režimovými opatreniami môžete očakávať prvé viditeľné zmeny zhruba po 1 až 2 mesiacoch. Cvičenie by malo byť ale dlhodobé a trvalé.

Aké sú najčastejšie chyby pri cvičení cvikov na poprsie?

Bežné sú chyby s dýchaním, najmä netreba zabúdať na striedanie nádychu pri tlakovej časti cviku a výdychu spolu s uvoľnením tlaku. Okrem toho je častou chybou nadmerné cvičenie, uvedené cviky by vám dokopy nemali zabrať 15 až 20 minút zo dňa.

O koľko je možné zväčšiť prsia vďaka cvičeniu?

Z veľkosti B na veľkosť D sa len pomocou cvičenia nedostanete, ale o jedno číslo je možné cvičením aj v kombinácii s ďalšími spôsobmi poprsie zväčšiť. Ešte dôležitejším efektom je ale vyformovanie a spevnenie poprsia a jeho pokožky, to berte ako pridanú hodnotu.

Existujú aj nejaké iné spôsoby, ako cvičenie ešte podporiť a zefektívniť?

Áno, okrem pôsobenia na samotné svalstvo, čo zabezpečujú práve pravidelné cviky, je veľmi dôležité podporiť aj hormonálnu hladinu estrogénu. Tá totiž má vplyv na rast prsnej žľazy. Jednou z najviac prirodzených možností je zvýšený prísun fytoestrogénov z potravín a rastlín.

Ako ešte zlepšiť a podporiť zväčšenie pŕs

Ako ešte zlepšiť a podporiť zväčšenie pŕs Cvičenie je samozrejme veľmi dobrým spôsobom, ako podporiť zväčšenie poprsia a jeho vyformovanie, ale zďaleka nie je jediným. S poprsím totiž súvisí nielen precvičovanie prsného svalstva a prsného tkaniva, ale aj niektoré okolnosti a faktory súvisiace so životosprávou, stavom pokožky a podobne.

Toto sú zásady, ktorých sa držala moja partnerka a ktoré odporúča aj vám:

okrem izolovaného cvičenia určeného priamo na poprsie je dôležité zlepšiť aj celkovú kondíciu, ideálne behom, plávaním, bicyklovaním a chôdzou
zároveň sa snažte zlepšiť stav pokožky, najmä príjmom ovocia zeleniny, ktoré majú vitamíny B, C, D a E, tieto vitamíny totiž najviac vplývajú na jej pružnosť a pevnosť
nezabúdajte ani na správne držanie tela, ktoré podporuje nielen stav chrbtice, ale má vplyv aj na postavenie poprsia a tiež mu dodáva opticky veľkosť a pevnosť
mlieko, sója, kuracie mäso, to všetko sú potraviny bohaté na fytoestrogény, ktoré podporujú rast prsnej žľazy a teda aj zväčšenie objemu prsného tkaniva
okrem spomínaných potravín môžete vyskúšať aj rastliny s obsahom fytoestrogénov, napríklad Senovka grécka, Serenoa plazivá alebo Wild Yam, ktoré si môžete kúpiť vo forme čajov, tabliet a tiež aj krémov na vonkajšie použitie

Ako fungujú prípravky na zväčšenie pŕs a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na zväčšenie pŕs a prečo ich odporúčam Práve na princípe prírodných látok stimulujúcich rast prsnej žľazy sú založené voľne dostupné prípravky. Tie môžu mať podobu tabliet určených na perorálne užitie, ale aj produktov na vonkajšiu aplikáciu, najčastejšie vo forme krémov.

Prípravky fungujú nasledovným spôsobom:

  • Základom sú látky prírodného typu, najmä vo forme extraktov a výťažkov rastlinného typu, ktoré obsahujú fytoestrogény a tie pomáhajú na podporu rastu prsnej žľazy

V tabletkách sú obsiahnuté najmä extrakty s obsahom rastlinných fytoestrogénov, ktoré majú podobný účinok ako ľudské estrogény a pomáhajú k produkcii tkaniva prsnej žľazy. Krémy majú tiež podobné zloženie, pričom cieľom účinných látok v tomto prípade je najmä rast tukových buniek v poprsí, čo tiež zväčší prsia a napne ich pokožku.

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Krémy aj tabletky majú navyše tieto benefity:

nakoľko ide o voľne dostupné produkty, kúpite ich bez predpisu alebo receptu, niektoré značky sú aj v lekárni, väčšina má vlastný eshop
pôsobenie je založené na prírodných látkach a v prípravkoch nenájdete žiadne syntetické zložky, takže ich používanie je bezproblémové
viaceré značky majú vo svojom produktovom portfóliu aj tabletky aj krémy, takže môžete obe formy kombinovať a vytvoríte tak efektívnejšiu kombináciu

Treba si však uvedomiť, že tieto prípravky nesľubujú ženám zázraky na počkanie. Vo väčšine prípadov sa prvé efekty začnú objavovať po 3 až 4 týždňoch, no používanie musí byť dlhodobejšie. Odporúča sa kombinovať užívanie prípravkov spoločne s cvičením pre dosiahnutie ešte lepšieho spevnenia, sformovania a zväčšenia poprsia.

POZOR NA KONTRAINDIKÁCIE

Hoci sú uvedené prípravky prírodného charakteru a teda s minimom problémových interakcií, existujú niektoré kontraindikácie, kedy je vylúčené ich používanie. Jedná sa najčastejšie o rôzne choroby súvisiace s hormonálnou sústavou, odporúčam prečítať si príbalový leták.

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi Moja partnerka má dostatok skúseností tak s krémami, ako aj tabletkami. Skúsila viacero značiek, domáce aj zahraničné, pričom v tomto ohľade je trh s prípravkami u nás dostatočne bohatý. Pozor si treba ale pri kúpe dať na prípravky s podozrivými účinkami a nízkou cenou, prípadne tie, ktoré pochádzajú zo zahraničia a nemajú jasný pôvod.

Pri výbere vychádzajte primárne zo skúseností z praxe, všímajte si preto hodnotenia, porovnania a recenzie žien. Presvedčil som moju partnerku, aby sa o svoje skúsenosti podelila a preto v nasledujúcom prehľade zverejňujem značky, ktoré jej pomohli najviac:

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

5.00

15 Hodnotení