Dildo: Ako ho vybrať, kedy zvoliť vibrujúce a ideálna hrúbka

Dildo: Ako ho vybrať, kedy zvoliť vibrujúce a ideálna hrúbka

Dilda, čiže napodobeniny penisov, nazývané niekedy aj ako umelý penis, patria z historického hľadiska medzi najstaršie sexuálne pomôcky. Už v staroveku vznikali predmety, ktoré napodobňovali mužský pohlavný úd, napríklad zo slonoviny, dreva alebo rôznych kovov. Dnes má táto erotická hračka oveľa modernejšie vyhotovenie a tiež vybavenie.

Medzi najväčšie prednosti oproti iným podobným hračkám patrí najmä realistický tvar. Samozrejme, niektoré modely ukazujú, že fantázii sa medze nekladú, predovšetkým ak ide o využitie materiálu na tvarovanie vrúbkov a výčnelkov pre lepšie dráždenie.

Hoci väčšinová mienka aj ponuka diktujú, že dildo je určené primárne pre ženy, v ponuke viete nájsť aj dilda pre mužov alebo pre páry na spoločné hry. Ak chcete vedieť, podľa čoho a ako si dildo vybrať, na túto tému sa trocha obšírnejšie pozrieme práve teraz.

Čo je dildo a ako funguje

Čo je dildo a ako funguje Dildo si mnoho mužov aj žien mýli s vibrátorom, nečudo, ide totiž o sexuálnu hračku, ktorá svojim tvarom vibrátor pripomína. V podstate sa však od neho odlišuje tým, že nevibruje, aspoň nie štandardný model dilda. Využiť ho môžu tak ženy, ako aj muži.

  • Dildo je erotická hračka, ktorej cieľom je stimulácia vnútornej sliznice pošvy alebo análneho otvoru a to tým, že verne kopíruje tvar pohlavného údu
  • Ide v podstate o napodobeninu pohlavného údu, oproti vibrátoru je však dildo ohybnejšie a pružnejšie, takže sexuálna stimulácia je intenzívnejšia
  • Veľkým plusom je výber z viacerých materiálov, tvarov, dĺžky a hrúbky

Tak, ako pri vibrátoroch, aj v prípade dilda sa odporúča ich kombinované použitie spoločne s lubrikačným gélom, najlepšie na vodnej báze, nakoľko takýto gél je možné použiť s každým materiálom. Alternatívou je použitie kondómov. Dildo možno používať samostatne, ale môže byť aj pripínateľné na popruhy alebo mať prísavku na podlahu či stenu.

Dildo

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • kvalitné značky
  • bohatý výber

Oproti iným hračkám majú dilda zopár zásadných výhod:

anatomicky vernejší tvar, niektoré modely si dávajú záležať aj na žilkách alebo na presnom tvare žaluďa, môžete nájsť aj kópie slávnych pornohercov
pevnosť samotného materiálu, no zároveň aj jeho veľkú ohybnosť, čo znamená oveľa kvalitnejšiu stimuláciu najmä v pošve, najmä pokiaľ ide o bod G
možnosť použitia aj s voľnými rukami, napríklad v prípade prísavky na podlahu, vaňu, stenu či dvere, niektoré dilda majú aj základňu v tvare ťažšej gule

NEMÝĽTE SI VIBRÁTOR A DILDO, NEJDE O TO ISTÉ

Pre laika alebo na prvý pohľad nemusí byť medzi vibrátorom a dildom veľký rozdiel. Ak aj opomenieme funkciu vibrovania, nakoľko niektoré dilda môžu vibrovať, najväčší rozdiel je v materiály a tvare. Dildo je ohybnejšie a lepšie kopíruje anatómiu penisu.

Ako a podľa čoho vybrať dildo

Ako a podľa čoho vybrať dildo Ponuka dild je už pri prvom pohľade naozaj veľmi bohatá, čo môže niekoho zmiasť. Orientovať sa iba podľa ceny alebo značky príliš nedá, nakoľko ani to najdrahšie dildo nemusí automaticky znamenať najlepší zážitok pri jeho používaní. Naopak, aj lacnejšie a na prvý pohľad jednoduché typy vám môžu priniesť nečakanú rozkoš.

Pri výbere sa preto pozerajte hlavne na nasledovné kritéria:

Miesto použitia: Pod týmto kritériom sa myslí to, pre akú erotogénnu oblasť či zónu chcete dildo použiť. Na výber sú dilda určené buď pre stimuláciu pošvy, čiže vnútra vagíny, alebo tie, ktoré slúžia na dráždenie anusu, čiže análneho otvoru. Rozdiel medzi nimi je najmä v anatómii. Pri vaginálnych sú aj dilda pre bod G.

Tvar dilda: Druhým dôležitým kritériom je tvar a povrchová úprava dilda. V tomto ohľade máte možnosť buď ísť cestou hľadania čo najvernejšieho spracovania, najmä pokiaľ ide dĺžku, hrúbku, žilnatosť na povrchu a tvar žaluďa, alebo si vybrať extravagantnejšie tvary. Takéto dilda môžu mať aj vrúbky, drážky a výčnelky.

Materiál: Podobne, ako aj pri iných erotických pomôckach, aj v prípade dilda máte na výber viacero materiálov. Najviac rozšírený je plast, ktorý má výhodu v tom, že je lacný a pevnejší, podobné je to aj s kovom. Kovové dildo môžete dať aj do chladničky, čím umocníte sexuálne vzrušenie. Najkvalitnejší a najlepší je však silikón.

Funkcia vibrácie: Hoci z definície vyplýva, že dildo sa od vibrátora odlišuje tým, že nevibruje, niektoré modely túto funkciu majú. Ide hlavne o tie s popruhmi, ktoré sa používajú u mužov alebo žien a ktoré slúžia pre vaginálnu stimuláciu. Záchvevy sú výsledkom vibrácií mechanizmu nachádzajúceho sa obvykle v žaludi.

Typy dilda pre mužov a pre ženy

Typy dilda pre mužov a pre ženy Dilda môžu používať muži aj ženy, prípadne aj páry. Podľa toho, za akým účelom, čiže pre aké miesto stimulácie alebo akú erotogénnu oblasť, ale aj podľa využiteľnosti pre jedného či pre dvoch, existuje niekoľko druhov tejto sexuálnej pomôcky. Rozdelenie je veľmi podobné, ako v prípade vibrátorov, čiže iné sú dilda pre pošvu a iné pre anus.

Toto sú najčastejšie využívané typy dilda pre mužov a ženy:

Vaginálne dildo

Klasikou je vaginálne dildo, ktoré, ako už hovorí aj samotný názov, sa používa pre stimuláciu pošvy. Podľa tvaru môže toto dildo byť určené aj na cielenú stimuláciu bodu G, vtedy býva na konci zahnuté. Dildo si viete kúpiť aj s prísavkou na zem, stenu alebo vaňu. ✅ Vaginálne dilda na ErotickyShop.sk

Análne dildo

Pre análne hry a radovánky sú určené špeciálne análne dilda. Tie na to majú uspôsobenú hrúbku a dĺžku a hlavne, majú bezpečnostnú protišmykovú pätku, takže nehrozia problémy s vytiahnutím. Kúpiť viete dokonca dilda s dvoma koncami, aj pre vagínu. ✅ Análne dilda na ErotickyShop.sk

Obojstranné dildo

Veľmi zaujímavým typom sú obojstranné dilda. Tie sú určené pre páry a tu môžete siahnuť po dvoch možnostiach. Prvou sú dilda, ktorých oba konce sú tvarom a veľkosťou rovnaké, druhou dilda, ktoré majú rozdielne konce. Čo si vyberiete, závisí len od vás. ✅ Obojstranné dilda na ErotickyShop.sk

Vibrujúce dildo

Špeciálnou kategóriou sú vibrujúce dilda, ktoré trocha kombinujú klasické dildo a vibrátor. Nie je ich veľa a spravidla ide o dilda s popruhom, čiže v podstate o strap-on umelý penis. Na rozdiel od bežných vibrátorov, sa vibrujúci mechanizmus nachádza v špičke. ✅ Vibrujúce strap-on dilda na ErotickyShop.sk

UŽITOČNÁ VÝHODA? DILDO KÚPITE AJ S PRÍSAVKOU

Či už sa rozhodnete pre análne alebo vaginálne dildo, na trhu nájdete aj modely disponujúce prísavkou. Tú viete upevniť na zem, na stenu alebo napríklad aj do vane a uvoľníte si tak ruky pre ďalšiu stimuláciu a dráždenie, čím znásobíte účinok a zvýšite vzrušenie.

Najčastejšie otázky o dildach

Najčastejšie otázky o dildach Chceli by ste vedieť niečo viac o tom, podľa čoho a ako vybrať konkrétny model, či je potrebné použitie lubrikačného gélu alebo či hrozia pri dildách aj nejaké riziká? V takom prípade si môžete začať pozerať internetové diskusie a fóra, prípadne si prečítajte nasledujúce riadky. Tie najčastejšie otázky a dotazy som sa rozhodol zhrnúť:

Ktorý materiál je najlepší pre používanie aj udržiavanie?

Hoci dnes už musia všetky dilda splniť náročné podmienky týkajúce sa hygieny a údržby, jednoznačne najlepšou voľbou je silikón. Tento materiál je najkvalitnejší, čo sa týka dlhodobého používania, využíva sa aj pri tvarovaní rôznych vrúbkov na dilde.

Akým spôsobom sa treba o dildo starať? Je treba dezinfekcia?

To závisí od zvoleného modelu a jeho používania. V princípe platí, že po každom použití by ste mali dildo opláchnuť horúcou vodou a umyť mydlom. Kúpiť sa dajú aj dezinfekčné prostriedky, pre citlivejších ľudí existuje aj dezinfekcia na organickom základe.

Aké by mali byť ideálne rozmery dilda? Je dôležitá aj dĺžka?

Tu sú preferencie značne individuálne, no medzi najpredávanejšie dilda patria tie, ktoré majú dĺžku 17 až 20 cm, aby bolo možné ich pohodlnejšie uchopiť. Pri hrúbke to závisí od vás, odporúčame však siahnuť po tvare s postupným rozširovaním obvodu dilda.

Aký lubrikačný gél treba použiť? Je vôbec nutné ho použiť?

Aj toto je do veľkej miery individuálne, v prípade, ak je žena dostatočne vzrušená, nie je použitie lubrikačného gélu nevyhnutné. Pri análnych dildach a v ostatných prípadoch sa však odporúča, silikónový gél môžete použiť na kovové a sklené dilda, vodný na všetky typy.

Nehrozia pri používaní dilda nejaké poranenia alebo alergie?

Pokiaľ použijete dostatočné množstvo lubrikačného gélu a zvolíte vhodnú veľkosť, tak by malo byť použitie dilda bez akéhokoľvek rizika. Čo sa týka alergií, tu je najlepšie staviť na silikónové dilda, tento materiál je bezproblémový a z podstaty hypoalergénny.

Ako a kde kúpiť dildo

Ako a kde kúpiť dildo Tak, ako aj v prípade ostatných erotických hračiek, aj v prípade dilda bude asi prvou voľbou pre väčšinu ľudí nákup v sexshope. Vôbec však nemusíte nikam osobne chodiť, naopak, moja partnerka pravidelne nakupuje online, napríklad v www.erotickyshop.sk.

  • Na výber máte veľké množstvo modelov a značiek, stačí použiť filtráciu
  • Po tom, čo nájdete svojho favorita, vložte vybrané dildo do online košíka
  • Zvoľte si kuriérnu službu, spôsob dopravy, miesto doručenia a typ platby
  • Na záver zadajte svoje osobné a kontaktné údaje a objednávku odošlite

Nakupovanie cez internet nemá prakticky žiadne zásadné nevýhody, ani v bežnom kamennom sexshope by ste si dildo nemohli v praxi vyskúšať. Naopak, s online objednávkou je spojených viacero praktických plusov, napríklad rýchlosť nákupu, komfort, keďže nemusíte nikam ísť, zachovanie anonymity a pri doručení je zachované diskrétne balenie.

Dildo

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • kvalitné značky
  • bohatý výber

Pokiaľ ide o spomínaný eshop, tento predstavuje dobrý príklad overeného online predajcu. Pre doručenie si viete vybrať z viacerých možností a kuriérnych služieb, dodanie môže byť k vám domov aj do miestnej pobočky Zásielkovne, kde si viete balíček osobne vyzdvihnúť. Bežne je doručenie do 24 až 48 hodín, pri väčšej objednávke bez poštovného.

ZAPLATIŤ VIETE NA DOBIERKU AJ VOPRED ONLINE

Čo sa týka platenia, nakupovanie cez internet je spojené aj s výhodou flexibilnejších možností a spôsobov platby. Na výber máte platenie v hotovosti a osobne kuriérovi, niekde môžete využiť aj kartu, pri platbe vopred zas internet banking a tiež platbu kartou.

Vlastná skúsenosť

Vlastná skúsenosť Skúsenosti žien, ale aj mojej partnerky ukazujú, že dildo patrí medzi veľmi obľúbené erotické pomôcky a hračky. Najčastejšie siahnu ženy po klasickom tvare pohlavného údu, medzi preferovanými materiálmi je buď plast, čo je dané aj tým, že väčšina modelov je tohto typu, prípadne silikón, ktorý sa využíva pri extravagantnejších modeloch dilda.

U žien sú v prevažnej miere rozšírené vaginálne dilda s čo najvernejším anatomickým tvarom, druhou skupinou sú tie, ktoré majú rôzne zárezy, vrúbky alebo výčnelky a poskytujú netradičnú rozkoš. Muži pochopiteľne preferujú predovšetkým análne dilda.

Po modeloch s vibrovaním sa až tak často nesiaha, aj keď je pravdou, že moja partnerka si nevie takéto dildo vynachváliť. Kombinuje totiž verný anatomický tvar spoločne s vibráciami pre ešte lepšiu stimuláciu erotogénnych oblastí. Mnoho párov využíva dildo pri spoločných hrách, avšak skôr len to, ktoré je pre ženy, obojstranné dilda sú v menšine.

Zhodnotenie na záver

Zhodnotenie na záver Kúpa dilda je teda podľa partnerky, ale aj mnohých žien a tiež mužov, jednou z najlepších investícií z pohľadu zlepšenia kvality sexuálneho života. Platí to tak o modeloch s čo najvernejšou anatómiou, ako aj pre tie, kde evidentne viac pracovala fantázia.

Aj na základe vlastnej skúsenosti dodávam, že pri výbere dilda:

  • zvážte, či ho chcete používať klasicky do pošvy alebo aj pre análne hry
  • nepozerajte primárne iba na čo najnižšiu cenu, ide o investíciu na dlhšie
  • ak už máte doma vibrátor, nie je vôbec nutné, aby malo dildo vibrovanie
  • nezabudnite kúpiť spolu s ním lubrikačný gél a dezinfekčný prípravok

Ako ukazujú skúsenosti, najlepšie je siahnuť po lepšom materiály, najmä ak ide o silikón, na druhú stranu, aj kvalitný plast môže mať svoje čaro. Dôležité je nepodceniť výber podľa určenia, napríklad vaginálne dildo len ťažko použijete v análnom otvore.

Dildo

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • kvalitné značky
  • bohatý výber

Dôležité je aj to, kde budete nakupovať. Ak sa rozhodnete pre eshopy, voľte tie, ktoré sú na trhu dlhšiu dobu, majú overenú úroveň zákazníckych služieb a široký sortiment. Tieto podmienky spĺňa napríklad aj www.erotickyshop.sk, kde nakúpite cez počítač aj smartfón, platiť viete platobnou kartou a doručenie môže byť niekedy aj do 24 hodín.

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.56

48 Hodnotení

Chcem kúpiť