Druhy orgazmu

Druhy orgazmu

Orgazmus ako sexuálne vyvrcholenie je prirodzeným cieľom pohlavného styku u mužov aj u žien. Hoci sa však hovorí o tomto cieli v jednotnom čísle, vôbec neplatí, že by existoval len jeden druh orgazmu. Pravda je skôr opačná, sú viaceré druhy orgazmu a v prípade veľmi rozmanitej fantázie ich je viac než desiatka.

Pravdou je, že príroda bola v tomto prípade oveľa štedrejšia k ženám, nakoľko tie majú na tele aj v pošve oveľa viac erotogénnych zón a bodov, ktorých stimulácia môže viesť k vyvrcholeniu rôznej intenzity a rozličného druhu.

Zároveň platí, že nie všetky druhy orgazmu môžete dosiahnuť automaticky a bez akejkoľvek predošlej prípravy. Niektoré spôsoby vyvrcholenia si vyžadujú tréning, prax aj cielené cviky, aby ste mohli zvládnuť danú techniku dokonale. Dnes si o tom povieme niečo viac.

Orgazmus: definícia, význam a základné dva druhy orgazmu u žien

Orgazmus: definícia, význam a základné dva druhy orgazmu u žien Orgazmus je prirodzené vyvrcholenie sexuálneho dráždenia a ide o proces, ktorý prebieha na úrovni fyziológie, psychického vnímania a na úrovni biochemických reakcií. Takýto proces platí v zásade pri každom z rôznych druhov orgazmu.

  • Muži majú orgazmus v zásade vždy spojený s ejakuláciou, u žien je to skôr výnimka
  • Základné dva druhy orgazmu u žien sú klitoriálny a vaginálny
  • Pri klitoriálnom orgazme dochádza k vyvrcholeniu dráždením klitorisu, pri vaginálnom orgazme zas následkom dráždenia nervových zakončení penisom priamo vo vagíne

Orgazmus vychádza zo sexuálnej stimulácie a konkrétny druh stimulácie spôsobuje aj konkrétny druh orgazmu. Je pochopiteľne možné dosiahnuť aj viac druhov orgazmu v priebehu krátkeho časového úseku, no napríklad dráždením klitorisu nedosiahnete vaginálny orgazmus a podobne.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Orgazmus ako následok sexuálnej stimulácie má niekoľko fáz. Tu je ich stručný prehľad:

úvodná fáza je fázou sexuálneho dráždenia a stimulácie, kedy prichádza k pôsobeniu na nervové receptory a k prenosu nervových vzruchov do mozgu
na základe spracovania týchto vzruchov v centrálnej nervovej sústave následne prichádza k zvýšeniu prekrvenia pohlavnej sústavy ako celku
stupňuje sa aj svalové napätie v mieste sexuálnej stimulácie a po prekročení hraničného bodu príde k orgazmu, čo sa prejaví svalovými kontrakciami

Orgazmus je teda výsledkom dráždenia nervových receptorov a vyhodnotenia tejto sexuálnej stimulácie v mozgu. Výsledkom je biochemická reakcia s uvoľnením viacerých hormónov a s nekontrolovateľnými svalovými kontrakciami.

Kým u mužov sa sexuálna stimulácia sústredí takmer výlučne na penis, u žien môže prísť k sexuálnemu dráždeniu po celom tele. Jednotlivé druhy sexuálnej stimulácie tak môžu mať rôznu intenzitu a tiež aj rôzny spôsob ukončenia.

NESCHOPNOSŤ DOSIAHNUŤ ORGAZMUS

Problémom, ktorý je čoraz častejší u mužov aj u žien, je dosiahnutie orgazmu. Tomuto stavu sa hovorí anorgazmia a u žien sa mylne spája s frigiditou. Buď ide o primárny problém, alebo o následok nejakej príčiny spojenej s fyziologickou alebo psychologickou prekážkou.

Druhy orgazmu u žien a mužov

Druhy orgazmu u žien a mužov Ako som povedal už na úvod, ženy majú o niečo väčšiu paletu spôsobov dosiahnutia orgazmu, než muži. Napriek tomu verím, že vás nasledujúci prehľad orgazmov a ich druhov pozitívne prekvapí bez ohľadu na pohlavie. A nielen prekvapí, ale aj inšpiruje.

Tu sú najčastejšie a najviac spomínané druhy orgazmu:

Vaginálny orgazmus: Začneme orgazmami typickými pre ženy a prvým druhom takéhoto orgazmu je vaginálny orgazmus. Tento orgazmus je dosiahnutý u ženy penetráciou penisu do vagíny a dráždením nervových zakončení v nej. Ide o veľmi intenzívny orgazmus, ktorý ale trvá dosiahnuť niekedy aj 20 minút a mnoho žien ho ani nedosiahne.

Klitoriálny orgazmus: Druhým typom orgazmu je klitoriálny orgazmus. Toto vyvrcholenie je dosiahnuté stimuláciou klitorisu, či už jazykom alebo prstami. Pre ženy ide o najľahšie dosiahnuteľný orgazmus, ktorý má ale menšiu intenzitu, než vaginálny. Dosiahnuť sa dá už počas predohry, skúsenejší muži ho môžu dopriať partnerke spolu s vaginálnym súčasne.

Orgazmus s ejakuláciou u žien: Tomuto typu orgazmu sa hovorí aj mokrý orgazmus a podľa jednej teórie ho môže dosiahnuť každá žena. Tento orgazmus vzniká použitím špeciálnych tantrických techník súčasným tlakom zvnútra pošvy smerom na podbruško a zároveň tlakom zvonka podbruška smerom do vnútra pošvy. Ide o tzv. svätý grál ženských orgazmov.

G-bod orgazmus: Nemenej zaujímavým je ženský orgazmus dosiahnutý stimuláciou onoho zázračného bodu G. Tento bod by sa mal nachádzať niekoľko centimetrov po vstupe do pošvy na hornej strane, jeho hľadanie je však doslova umením a súčasne skúškou nekonečnej trpezlivosti. Tento orgazmus dokážu vyčariť len naozajstní experti.

U-bod orgazmus: Stavím sa, že o tomto bode a type orgazmu ste počuli len minimum informácií. Nečudujem sa, ide totiž o bod, ktorý sa nachádza nad a po oboch stranách otvoru močovej trubice a vyžaduje veľa cviku ho správne stimulovať. Najlepšie je použiť jazyk, prípadne končeky prstov alebo špičku penisu.

A-bod orgazmus alebo multiorgazmus: V hĺbke zhruba 10 centimetrov na prednej strane pošvy by sa mal nachádzať bod A. Ide o veľmi malé miesto medzi krčkom maternice a močovým mechúrom, ktoré je dosiahnuteľné len pre veľmi dlhé penisy. Dosiahnuť tento orgazmus je ale ťažké, mnoho žien na stimuláciu tohto bodu nie je zvyknutých.

Bradavkový orgazmus: Veľmi špecifickým orgazmom pre ženy je orgazmus ako výsledok sexuálnej stimulácie poprsia, konkrétne bradaviek. Prsia ako také sú citlivou erotogénnou zónou a ich správnym masírovaním s dôrazom práve na bradavky je možné u niektorých žien docieliť sexuálneho vyvrcholenia.

Análny orgazmus u mužov aj u žien: Postupne sa už dostávame aj do oblasti mužského orgazmu a to prostredníctvom análneho orgazmu. Tento typ orgazmu môžu dosiahnuť muži aj ženy, no nie všetci. Pre niektorých je táto časť tela tabu, no zároveň sa vie veľa žien aj mužov správnou stimuláciou análneho otvoru dostať až k vyvrcholeniu.

Orgazmus s ejakuláciou u mužov: Ide o najtypickejší orgazmus u mužov, ktorý je dosiahnutý stimuláciou penisu. Táto stimulácia môže byť rukou, orálne aj vaginálne, prípadne análne. Niektorí muži sú schopní dosiahnuť orgazmus stimuláciou celého penisu, u iných sa to podarí len stimuláciou žaluďa či uzdičky. Vyvrcholenie je sprevádzané vždy ejakuláciou.

Suchý orgazmus bez ejakulácie u mužov: Opakom predošlého orgazmu je tzv. vyvrcholenie nasucho bez ejakulácie. Ide o špeciálny druh orgazmu, ktorý sa dá dosiahnuť použitím špecifických tantrických techník, takže tento orgazmus nevie svojmu partnerovi dopriať každá partnerka. Je to ale nepochybne veľmi zaujímavá skúsenosť.

Nedokončený orgazmus: Posledným typom orgazmu je nedokončený orgazmus, nazývaný niekedy aj prerušený orgazmus. Tento typ sexuálneho vyvrcholenia si tiež vyžaduje veľa skúseností zo strany partnerky, ktorá musí sexuálnu stimuláciu prerušiť v momente tesne pred orgazmom. U muža môže niekedy nastať ejakulácia, ale bude už len mimovoľná.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

 

SKÚMAJTE ĎALŠIE MOŽNOSTI SAMI

V uplynulom prehľade som sa snažil zachytiť čo najviac druhov orgazmu, no je možné, že som na niektoré zabudol. Najlepším spôsobom, ako to vynahradiť, je experimentovať. Skúste to aj vy najbližšie pri posteľných radovánkach s partnerom, možno nájdete niečo nové!

Ako na dosiahnutie lepšieho orgazmu u žien a mužov

Ako na dosiahnutie lepšieho orgazmu u žien a mužov Chceli by ste prežiť ešte kvalitnejší orgazmus? Viem si predstaviť, že som vás vyššie spomínanými druhmi orgazmov určite inšpiroval, takže som sa rozhodol, že vám skúsim poradiť aj niekoľko tipov na zlepšenie sexuálneho života.

Toto sú možnosti, ktoré sa osvedčili mne na základe dlhodobých skúseností:

Masturbácia

Tréning a prax, to je to najlepšie, čo môžete spraviť na ceste k lepšiemu orgazmu u seba aj u partnerky. Najlepším prostriedkom na tréning je masturbácia, ktorá by ale mala mať v tomto konkrétnom prípade za cieľ nie dosiahnutie orgazmu čo najrýchlejšie, ale čo najkvalitnejšie. Nemáte sa kam ponáhľať!

Kegelove cviky

Toto cvičenie bolo pôvodne vyvinuté pre ženy za účelom spevnenia svalstva panvového dna, ktoré býva označované aj ako PC svalstvo. Neskôr sa však zistilo, že má vplyv aj na kvalitnejší sexuálny život, u mužov aj na erekciu a ejakuláciu. Pravidelné a dlhodobé cvičenie pomôže lepšie precítiť sexuálne vzrušenie.

Lubrikačné a stimulačné gély

Najčastejšie sa používajú lubrikačné gély pri análnom sexe, ale prečo ich nevyužiť oveľa širšie? Môžete tiež skúsiť rôzne masážne oleje alebo stimulačné gély, ktoré zintenzívnia rozkoš a vzrušenie. Tieto prostriedky sú určené pre mužov aj pre ženy a viete ich využiť pri všetkých erotických hrách.

Sexuálne pomôcky

Okoreniť svoj vzťah môžete aj pomocou sexuálnych hračiek. Rôzne dilda, kolíky, vajíčka, guličky, vibrátory a ďalšie sexuálne pomôcky nájdete prakticky v každom sexshope. Dnes sú v ponuke už aj rôzni pomocníci na baterky, ktorí vibrujú a pomôžu tak dosiahnuť mužom aj ženám ešte kvalitnejšie orgazmy.

Podporné prípravky na libido či erekciu

Ak chcete ešte viac precítiť vzrušenie alebo zvýšiť sexuálnu senzitivitu, odporúčam aj na základe vlastnej skúsenosti rôzne prípravky na posilnenie libida či erekcie. Kúpiť ich možno dostať pre mužov aj pre ženy, majú rastlinné zloženie založené na prírodných afrodiziakach a dokážu spraviť divy najmä s intenzitou orgazmu.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Najčastejšie otázky o rôznych druhoch orgazmu

Najčastejšie otázky o rôznych druhoch orgazmu Poďme sa teraz pozrieť na niekoľko otázok z praxe ohľadom toho, ako dosiahnuť konkrétne orgazmy a na veci, ktoré by ste o nich chceli vedieť. Nasledovné otázky pochádzajú z internetových fór a vybral som tie najviac sa opakujúce. Nech sa páči, tu sú:

Existuje mentálny alebo snový orgazmus?

Teoreticky áno, ale ja a ani moja partnerka sme ho nezažili. U mužov sa na to najviac podobá tzv. polúcia, čiže ejakulácia počas spánku v období dospievania. Ženy môžu dosiahnuť veľmi príjemné pocity len na základe zvukových či obrazových vnemov, ale otázka, či ide fyziologicky naozaj o orgazmus, je komplikovaná.

A čo tzv. 15 minútový orgazmus, ten existuje tiež?

V tomto sa musím priznať, že prax nemám, no tu by som si veľmi dával pozor na termíny. Samotný názov je totiž bulvárny a môže navodiť dojem, že stav orgazmu trvá 15 minút, čo je ale fyziologicky takmer nemožné. Ide teda skôr o dlhodobú stimuláciu v stave veľmi blízkom orgazmu s pocitmi tesne pred jeho dosiahnutím.

Je suchý orgazmus u muža bezpečný? Nie je škodlivý?

Bezpečný je za predpokladu, že anatómia celej močovej rúry je v poriadku a neprichádza k úniku semena tam, kde by nemalo. Čo sa ale týka jeho prípadnej škodlivosti, tu sa vedie polemika, najmä ohľadom toho, že orgazmus bez ejakulácie môže podľa niektorých názorov zhoršiť zdravé fungovanie prostaty.

Záleží pri dosiahnutí kvalitného orgazmu na sexuálnej polohe?

Záleží od toho, o aký orgazmus ide. Ak chce muž dopriať napríklad žene vaginálny orgazmus, dôležité je, aby jeho penis dokázal preniknúť čo najviac do pošvy. Vtedy sú najlepšie polohy, ktoré umožňujú dokonalú penetráciu, najviac sa z tohto pohľadu osvedčili poloha zozadu a tiež poloha jazdkyne, kde si môže žena polohu penisu viac prispôsobiť.

Je potrebné, aby bol orgazmus vôbec dosiahnutý?

Áno, hoci aj ja som už čítal mnoho názorov, že napríklad pre ženy nie je potrebné vždy pri každom pohlavnom styku dosiahnuť orgazmus. Moja partnerka je ale opačného názoru a ja aj pod jej vplyvom hovorím, že orgazmus je veľmi prospešný, zdravý a prirodzený. Je preto dôležité ho pri sexuálnom styku dosiahnuť.

Ako fungujú podporné tabletky pre mužov aj ženy a prečo ich odporúčam

Ako fungujú podporné tabletky pre mužov aj ženy a prečo ich odporúčam Jednou z možností na dosiahnutie lepšieho a kvalitnejšieho orgazmu je aj využiť silu prírody a to v podobe podporných prípravkov. Najobľúbenejšie sú tabletky a to kvôli svojmu jednoduchému dávkovaniu a užívaniu.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Ich použitie pritom vychádza z jednoduchého princípu:

  • Pravidelné užívanie každý deň znamená postupné zvyšovanie dôležitých látok v tele, ktoré zlepšujú prekrvenie pohlavnej sústavy a zároveň zvyšujú sexuálny apetít

Práve tieto dva účinky sú veľmi dôležité pre dosiahnutie kvalitnejšieho orgazmu a lepšieho vyvrcholenia. Vyššie libido znamená vyššiu chuť na sex, čo sa prejaví aj vyššou vzrušivosťou. Zároveň lepšie prekrvenie vonkajších genitálií aj celej pohlavnej sústavy zlepšuje vnímanie sexuálnej stimulácie.

Hoci sa vyrábajú značky zvlášť pre mužov a zvlášť pre ženy, majú viacero spoločných čŕt:

v prvom rade ide o prípravky s rastlinným základom, ktorých účinné látky sú založené na extraktoch a výťažkoch rastlín a bylín
okrem toho sú tieto tabletky dostupné voľne bez predpisu, môžete si ich kúpiť jednoducho aj priamo z oficiálneho eshopu výrobcu
mnoho z nich obsahuje aj rôzne minerály, aminokyseliny a vitamíny, ktoré pomáhajú nielen na sexuálnu vitalitu, ale aj na vitalitu celkovo

Zloženie tabliet je obvykle dosť široké, rovnako ako aj ich účinky:

Zlepšenie libida: Tabletky bez ohľadu na pohlavie podporujú libido, čiže sexuálny apetít a to práve prostredníctvom afrodiziakálnych rastlín

U mužov podpora erekcie: U mužov je druhým veľmi dôležitým účinkom zlepšenie erekcie, najmä jej nástup, tvrdosť a výdrž stoporenia

U žien zvýšenie vzrušivosti: Ak ide o produkty určené pre ženy, jedným z ich účinkov je lepšie prekrvenie pošvy a zvýšenie vzrušivosti na sexuálne dráždenie

BEZ VEDĽAJŠÍCH ÚČINKOV

Vďaka tomu, že uvedené prípravky sú založené na rastlinných extraktoch, sa nemusíte pri užívaní tabliet vôbec obávať žiadnych vážnejších nežiaducich účinkov. Platí to aj v prípade dlhodobého užívania, keďže to je pre zvyšovanie efektu prípravkov najdôležitejšie.

Tabletky, ktoré som vyskúšal ja a moja partnerka a skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal ja a moja partnerka a skúsenosti s nimi Ja sám mám s produktmi popisovanými vyššie pomerne bohaté skúsenosti. Nielen kvôli tomu, že som v minulosti mal problémy s erekciou či potenciou, ale práve aj z dôvodu podpory lepšieho sexuálneho života. To isté platí aj pre moju partnerku, ktorá napríklad istý čas trpela príliš nízkym sexuálnym libidom.

Aké sú naše zistenia? To najdôležitejšie je, že na trhu je veľa prípravkov, no len málo z nich je naozaj kvalitných. Ak by ste sa chceli dozvedieť niečo viac o našich skúsenostiach, v tejto tabuľke nájdete prehľad nami overených značiek spolu s ich detailnými recenziami:

Pre ženy:

Erotické pomôcky a hračky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Pre mužov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.75

24 Hodnotení