Erektilná dysfunkcia

Erektilná dysfunkcia

Erektilná dysfunkcia, nazývaná aj ako impotencia, je najčastejší mužský sexuálny problém dnešnej doby. Táto porucha postihuje prakticky všetky skupiny mužov, hoci je pravda, že niektoré vyvolávacie faktory sú viac rizikové. Problém sa tak vyskytuje skôr u starších mužov a tých, ktorí trpia ochoreniami kardiovaskulárneho systému.

Problémy s erekciou podľa štatistík trápia skoro každého druhého muža vo veku nad 40 rokov, čiže v strednom roku. Samozrejme, každý problém s erekciou ešte neznamená automaticky, že sa jedná o erektilnú dysfunkciu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tieto pojmy si muži však dnes bežne zamieňajú a je to spôsobené najmä zmätočným informovaním verejnosti. V tomto článku to však napravím a na problém s erektilnou dysfunkciou a erekciou sa pozrieme komplexne a s odstupom.

Čo je erektilná dysfunkcia

Čo je erektilná dysfunkcia Erektilná dysfunkcia znamená neschopnosť dosiahnuť a udržať stoporenie penisu. Následkom erektilnej dysfunkcie býva aj impotencia čiže neschopnosť prirodzeného biologického počatia svojho potomstva. Tieto pojmy tak spolu súvisia, ale neznamenajú to isté.

  • Pod pojmom erekcia sa myslí úplné stoporenie pohlavného údu
  • Porucha erekcie je stav, kedy nie je stoporenie penisu optimálne a môže prísť napríklad k oneskoreniu nástupu, nedostatočnému stoporeniu alebo krátkemu trvaniu stoporenia
  • Erektilná dysfunkcia je taký stav, kedy stoporenie nie je dostatočné pre pohlavný styk

To, či je alebo nie je problém s erektilnou dysfunkciou vážny, závisí od opakovania. Ak sa vyskytne tento jav len ojedinele a ide o zrejmú reakciu na krátkodobo trvajúci podnet typu choroba, stres či vyčerpanie, nie je treba sa príliš obávať. Je to prirodzené a z času na čas sa to stane každému mužovi. Problém to však začína byť, ak sa jedná o permanentný stav.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Dôležité je tiež odlíšiť to, či stoporenie prebieha zdravo a v poriadku:

na úvod je sexuálna stimulácia, či už priama alebo nepriama, ktorá spúšťa vyslanie nervového impulzu
ten putuje z receptorov zabezpečujúcich vnímanie tejto stimulácie do mozgu, kde sa signál v príslušnom mieste spracuje
mozog na základe toho vysiela ďalší nervový signál, tentoraz do pohlavnej sústavy, kde prichádza k rozšíreniu ciev a zvýšení objemu cirkulujúcej krvi do penisu
pohlavný úd sa naplní krvou, pričom vďaka správnej funkcii toporivých teliesok príde k vzniku erekcii a k jej udržaniu po dobu sexuálnej stimulácie alebo jej vnímania

Ako vidíte, celý tento proces je závislý od správneho fungovania tak nervovej sústavy, ako aj cievnej sústavy. Svoj vplyv na vznik a kvalitu stoporenia má aj psychický stav. Existuje teda príliš veľa faktorov, ktoré zasahujú do erekcie a ktoré môžu spôsobiť aj erektilnú dysfunkciu.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

OBJAVUJE SA UŽ AJ V MLADOM VEKU

Dnes bohužiaľ už nie je nič výnimočné, ak sa erektilná dysfunkcia objaví aj u mladých ľudí do 30 rokov. V tomto prípade treba uvažovať najmä o tom, či sa nejedná o psychogénny pôvod problému, prípadne o následok nejakej neliečenej kardiovaskulárnej choroby.

Erektilná dysfunkcia a jej príznaky a prejavy

Erektilná dysfunkcia a jej príznaky a prejavy Ako sa prejavuje erektilná dysfunkcia? Možno si pomyslíte, že je to v princípe jednoduché, nakoľko sa jedná jednoducho o stav, kedy „sa vám nepostaví“. Nie je to však celkom tak, problém môže byť totiž v rôznych častiach celého procesu vzniku erekcie a stoporenia. Navyše, sú tu aj niektoré nepriame prejavy súvisiace tiež s erektilnou dysfunkciou.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Toto sú najviac viditeľné a najčastejšie symptómy:

problémy so začiatkom erekcie, najmä oneskorenie začiatku
dlhší nástup erekcie a dlhšia doba do viditeľného stoporenia
nemožnosť trvalo dosiahnuť 100 % stoporenie
slabá erekcia hneď od úvodu a neschopnosť udržať si ju hneď po jej vzniku
pravidelné ochabovanie stoporenia aj napriek opakujúcej sa stimulácii

Najťažšou formou erektilnej dysfunkcie je absolútna neschopnosť čo i len dosiahnuť akú takú erekciu. V tomto prípade neprichádza k viditeľnejšiemu stoporeniu penisu ani počas dlhšej doby sexuálnej stimulácie.

Erektilná dysfunkcia a jej príznaky a prejavy

Príčiny erektilnej dysfunkcie

Príčiny erektilnej dysfunkcie Proces vzniku stoporenia a erekcie je ovplyvnený viacerými faktormi. Úspešnosť dosiahnutia a udržania erekcie závisí od fyziologických vplyvov, ale významný vplyv má aj psychika, s ktorou sa spomína najmä psychogénna erektilná dysfunkcia.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Toto sú najčastejšie faktory, ktoré môžu erektilnú dysfunkciu spôsobiť:

Nedostatočná priechodnosť ciev: Zrejme najčastejšou príčinou erektilnej dysfunkcie je problém s nedostatočnou cirkuláciou krvi v nich. Táto nedostatočná priechodnosť môže byť spôsobená napríklad upchatím ciev, nesprávnou funkčnosťou mechanizmu ich roztiahnutia alebo priamo oslabením hladkej svaloviny ciev, ktorá nevie cievy rozšíriť v prípade potreby.

Psychologické faktory: Čo sa týka psychogénnych príčin, najčastejšie sú za erektilnou dysfunkciou stres, nervozita, strach, depresia a podobné úzkostné poruchy. Tie ovplyvňujú nielen proces erekcie, ale napríklad aj libido a rovnako tak vyvrcholenie. Sú tak faktormi zodpovednými napríklad za nízky sexuálny apetít či predčasnú ejakuláciu.

Chronické kardiovaskulárne a súvisiace ochorenia: Nielen problém s cievami, ale aj iné poruchy a ochorenia súvisiace so srdcovocievnou sústavou môžu vplývať na erektilnú dysfunkciu. Ide napríklad o vysoký krvný tlak, aterosklerózu, ochorenia srdca spôsobujúce nedostatočné pumpovanie krvi, vysoký cholesterol či cukrovku.

Ochorenia neurologického charakteru: Problém s erekciou môže vzniknúť aj následkom problémov s odpoveďou mozgu či nervovej sústavy na sexuálne dráždenie. Veľmi často sú tak za erektilnou dysfunkciou napríklad Parkinsonova choroba, roztrúsená skleróza, cerebrovaskulárne ochorenia či problémy s miechou alebo periférnymi nervami.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Urologické choroby: Niektoré urologické ochorenia alebo poruchy spojené s močovou sústavou tiež nepriaznivo ovplyvňujú vznik či udržanie stoporenia. Medzi najčastejšie spomínané patria chronický zápal prostaty, benígne zväčšenie prostaty, nádory a cysty spojené s močovými cestami a prostatou, prípadne rôzne zápaly týkajúce sa žaluďa a penisu.

Vrodené vady a traumatické faktory: Problémy s erekciou môžu spôsobovať aj niektoré vrodené chyby vývoja penisu alebo jeho tvaru, napríklad Peyronieho choroba charakteristická nadmernou tvorbou väziva. Problémom sú aj vrodené vady v oblasti genitálií či vývoja prostaty. Za erektilnou dysfunkciou môže byť aj nejaké staršie zranenie.

Lieky, alkohol, fajčenie, vyčerpanie: Hoci životosprávu uvádzam ako posledný príklad príčin, rozhodne tomu tak nie je v praxi. Nadmerná konzumácia alkoholu, cigariet či zakázaných látok je veľkým rizikovým faktorom. Rovnako tak vyčerpanie a únava. Problémom môžu byť aj niektoré lieky na predpis a ich vedľajší účinok na stoporenie.

Diagnostika erektilnej dysfunkcie

Diagnostika erektilnej dysfunkcie Mať problémy s erekciou nie je pre väčšinu mužov nič príjemné a tak sa odhaduje, že k lekárovi sa odhodlá len zlomok pacientov trpiacich touto poruchou. To znamená samozrejme aj problém s liečbou, nakoľko bez odborného posúdenia sa nedá správne zhodnotiť, čo všetko je príčinou stavu a navrhnúť adekvátne riešenie.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Čo sa týka samotného vyšetrenia erektilnej dysfunkcie, vykonávajú sa najmä tieto testy:

anamnéza – tá spočíva v dotazníkovom zisťovaní prítomnosti rizikových faktorov, prejavov, opakovania, početnosti a iných otázok súvisiacich s dysfunkciou
klinické a fyzikálne vyšetrenia – zisťuje sa krvný tlak, pulz na dolných končatinách, vykonáva sa digitálne rektálne vyšetrenie a vyšetrenie vonkajšieho genitálu
laboratórne vyšetrenia – základom je vyšetrenie krvi, hormonálnej hladiny, zisťujú sa glykémia a lipidy a iné markery typické pre problémy s erekciou
špeciálne diagnostické testy – najčastejšie ide o vyšetrenie nočných erekcií, vaskulárne testy, USG vyšetrenie, neurologické vyšetrenie, psychiatrická diagnostika

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Cieľom vyšetrení je nielen potvrdiť, či sa jedná o erektilnú dysfunkciu, ale najmä nájsť príčinu alebo kombináciu faktorov, ktoré stav spôsobujú či ho udržujú. Sebapozorovanie príznakov nemôže odbornú diagnostiku nahradiť a preto by ste sa jej určite nemali vyhýbať.

ANAMNÉZA JE PODSTATNÁ

Veľmi dôležitou súčasťou diagnostiky je práve prvý typ vyšetrenia a to anamnéza. Z nej si vie lekár spraviť prvý obraz o stave muža a môže už napríklad určiť aspoň okruh možných príčin či faktorov, ktoré môžu spôsobovať alebo ovplyvňovať erektilnú dysfunkciu.

Riešenie a liečba erektilnej dysfunkcie

Riešenie a liečba erektilnej dysfunkcie Prejdime teraz k tom najdôležitejšiemu a to je spôsob, ako sa dá erektilná dysfunkcia riešiť. Existujú dva typy opatrení a to prechodné a dlhodobé. V jednej aj druhej oblasti nastal za posledné desaťročie významný pokrok, čo dáva viacerým mužom šancu na zlepšenie.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Toto sú aktuálne najviac využívané možnosti liečby:

Liečba alebo potlačenie vplyvu súvisiacich chorôb

Ak je za erektilnou dysfunkciou problém so srdcom, krvným tlakom, cholesterolom alebo nejakou neurologickou či urologickou chorobou, v prvom rade sa treba zamerať na vyriešenie tejto príčiny. Ak sa nedá ochorenie úplne vyliečiť, treba potlačiť jeho vplyv.

Režimové opatrenia

Druhou možnosťou zlepšenia erekcie sú viaceré režimové opatrenia ohľadom životosprávy a životného štýlu. Tie zahŕňajú vysadenie liekov spôsobujúcich problémy so stoporením, ale aj obmedzenie alkoholu, fajčenia, nezdravého jedla a tiež dostatok odpočinku a spánku.

Voľne dostupné tabletky na podporu

Zaujímavou možnosťou podpory lepšej a kvalitnejšej erekcie sú voľne dostupné tabletky s prírodným zložením. Na našom trhu je ich niekoľko a hoci mnohé nie sú príliš účinné, je možné v ponuke nájsť aj také značky, ktoré pomôžu nielen erekcii, ale aj libidu či plodnosti. Tieto tabletky sa navyše dajú získať bez lekárskeho predpisu a sú cenovo veľmi dostupné.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Syntetické lieky na predpis

Druhou možnosťou sú tabletky z kategórie liečiv, ktoré už sú na predpis a môže ich indikovať lekár na základe diagnostiky konkrétnej formy erektilnej dysfunkcie. Podstatou týchto liekov sú synteticky vyrobené látky určené na uvoľnenie ciev a zvýšenie prietoku krvi do penisu.

Injekčná liečba

Kto nechce užívať žiadne tabletky, pre toho je možné účinné látky zlepšujúce stav stoporenia dostať do organizmu aj injekčnou formou. Aplikácia je priamo do kavernóznych telies v penise, pričom princíp pôsobenia je zhodný s tabletkovou formou liekov uvedených vyššie.

Chirurgická liečba

Jediným trvalým lekárskym riešením spomedzi vyššie uvedených je chirurgický zákrok. Táto liečba je však obvykle indikovaná ako posledná vtedy, ak zlyhajú všetky vyššie uvedené formy. Buď sa vykonáva chirurgický zákrok smerujúci k zlepšeniu fungovania konkrétnych ciev, prípadne sa implantujú priamo do penisu špeciálne penilné protézy.

Riešenie a liečba erektilnej dysfunkcie

Časté otázky

Časté otázky o erektilnej dysfunkcii V súvislosti s erektilnou dysfunkciou je možné nájsť nejedno internetové fórum alebo diskusiu, kde sa muži alebo ich partnerky pýtajú aj na niektoré praktické veci či súvislosti. Tu sú najčastejšie otázky na túto tému aj s odpoveďami na základe vlastnej skúsenosti:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Koho najviac postihuje erektilná dysfunkcia?

V princípe sú ohrození touto sexuálnou poruchou stoporenia všetci muži. Rizikovým faktorom je samozrejme vyšší vek, zlý životný štýl spojených s civilizačnými chorobami a tiež dlhodobé vyčerpanie organizmu. Najviac problémov ale spôsobujú nefunkčné cievy.

Čo robiť, ak sa problém s erektilnou dysfunkciou objaví len občas?

Občasný problém s dosiahnutím a udržaním erekcie nemusí znamenať, že trpíte takou formou erektilnej dysfunkcie, ktorá si vyžaduje vážnejšiu terapiu. Na druhú stranu, odporúčam nepodceňovať tento problém v prípade, ak sa problém opakuje, hoci aj menej často.

Ako veľmi vplýva životospráva a životný štýl na kvalitu erekcie?

Oveľa viac, ako si myslíte. Hoci stále najčastejšou príčinou je oslabenie hladkej svaloviny ciev vyživujúcich penis, svoj vplyv má napríklad aj konzumácia nezdravých potravín, stres, užívanie „legálnych“ drog a podobne. Ide však skôr o faktory zhoršujúce existujúci problém.

Môžu pomôcť niektoré sexuálne pomôcky, napríklad vákuové pumpy?

Tento spôsob riešenia problému s nedostatočnou erekciou je založený na vytvorení podtlaku, ktorý spôsobí nasatie krvi do kavernóznych telies. Príčinu problému ale tento spôsob neodstráni a podľa mňa ide len o prechodné a veľmi krátkodobé riešenie.

Ak chcem tabletky, potrebujem tie voľne dostupné alebo na predpis?

To záleží od toho, ako vážna je situácia s problémami vašej erekcie. Pri úplnej a ťažšej forme erektilnej dysfunkcie je potrebné nechať si od lekára predpísať lieky. Podľa mojich skúseností však väčšine mužov s problematickou erekciou môžu pomôcť aj voľne dostupné tabletky.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Ako fungujú lieky na erektilnú dysfunkciu

Ako fungujú lieky na erektilnú dysfunkciu Osobitné postavenie pri riešení erektilnej dysfunkcie má medikamentózna forma, čiže tabletky s perorálnym užívaním. Ak hovoríme o tých, ktoré sú na lekársky recept, tak ide o lieky obsahujúce synteticky vyrábané liečivá ovplyvňujúce erekciu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Princíp fungovania týchto liekov je nasledovný:

  • V zložení prípravku sa nachádza laboratórne vyrobená látka z kategórie I-PDE5, čiže špeciálnych inhibítorov, ktoré rozširujú cievy vyživujúce penis a tak spôsobia erekciu

Najviac využívané látky sú Sildenafil, Tadalafil, Vardenafil a Avanafil. Najznámejšie lieky na erektilnú dysfunkciu sú zrejme Viagra a Cialis, ale sú tu aj iné značky a ich generiká. Všetky tieto lieky majú síce svoju účinnosť, no ich efekt je len prechodný. Užívajú sa obvykle 30 až 60 minút pred pohlavným stykom, no ich vplyv trvá nanajvýš niekoľko hodín.

NEŽIADUCE A VEDĽAJŠIE ÚČINKY

Veľkým problémom liekov s obsahom syntetických účinných látok sú mnohé negatívne vedľajšie účinky, ktoré ich užívanie znepríjemňujú. Najčastejšie sa jedná o bolesti hlavy, nevoľnosť, točenie hlavy, žalúdočné problémy, začervenanie pokožky a návaly tepla.

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu Okrem liekov, ktoré obsahujú syntetické účinné látky a sú priamo určené na liečbu vážnych foriem erektilnej dysfunkcie, existujú aj voľne dostupné tabletky. Tie majú naopak čisto prírodné zloženie, kde nenájdete žiadne umelo vyrábané zložky.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tabletky tohto typu fungujú na tomto základe:

  • Zloženie pozostáva z extraktov rastlín zaradených medzi prírodné afrodiziaka, ktoré sú doplnené aminokyselinami a vitamínmi zlepšujúcimi prekrvenie penisu

Rozdiel medzi týmito prípravkami a tými spomínanými vyššie je najmä v zložení. Od toho sa odvíja aj dostupnosť, lebo napríklad tieto tabletky sú dostupné bez predpisu a aby ste ich mohli užívať, nepotrebujete navštíviť lekára. Zároveň však treba upozorniť, že nejde o lieky, ale len o podporu zlepšenia erekcie.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tieto tabletky však majú viaceré benefity:

vďaka prírodnému zloženiu sú totiž nielen dostupné bez predpisu, ale nemusíte sa v ich prípade obávať ani žiadnych negatívnych vedľajších účinkov
tabletky sú nastavené aj na bezproblémové dlhodobé užívanie, dokonca viacero značiek má takéto odporúčanie priamo vo svojom príbalovom letáku
z hľadiska ceny sú prírodné tabletky naozaj výhodné a ani pravidelné užívanie vaša peňaženka príliš nepocíti
viacero výrobcov tých najznámejších značiek ponúka aj záruku vrátenia peňazí v prípade nespokojnosti, takže nejdete do takmer žiadneho rizika

Tabletky majú najmä komplexný účinok, mnohé z nich totiž pôsobia nielen ako podpora erekcie, ale aj na zlepšenie libida, ejakulácie a tiež na spermatogenézu. Výber značiek je tiež pomerne bohatý, medzi dlhodobo najlepšie hodnotené patrí Stoporex.

Ja osobne mám pri podpore erekcie ako takej najlepšie skúsenosti s týmito značkami:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.66

41 Hodnotení

rád by som sa spýtal, akým spôsobom sa dá erektilná dysfunkcia teda vlastne riešiť. či sú potrebné lieky na predpis, alebo stačia teda aj voľne dostupné tabletky ako výživové doplnky. začínam mať totiž problémy s erekciou, ale nie som si istý, či pôjde o taký vážny problém, aby som potreboval až nejaké lieky. zároveň však nechcem vyhadzovať peniaze za niečo, čo mi ani nemusí pomôcť…

dusko-bb píše 17 septembra 2018 o 09:31

no poviem ti to asi takto: ak máš naozaj erektilnú dysfunkciu, potrebuješ jedine lieky na erektilnú dysfunkciu. o tom, či ju ale máš, nerozhodneš ty sám len tak z večera do rána, potrebuješ ísť za lekárom. nevyhadzuj teda žiadne peniaze von oknom vopred, najprv choď na vyšetrenie. nie je to nič strašné, ani to nebolí, ani to nie je veľká strata času. ak lekár povie, že prekrvenie penisu je ok, tak sú tam iné príčiny a vtedy možno uvažovať aj o tabletkách bez predpisu, ktoré spomínaš. veľa potom spraví aj životospráva…

pecenysnehulak píše 18 septembra 2018 o 19:53

ahoj, tu ti asi moc neporadíme len tak spoza PC, najlepšie je buď ísť rovno za lekárom alebo proste nejaký taký prípravok si kúpiť, vyskúšať a uvidíš. nestojí to podľa mňa až tak veľa a pokiaľ sa nejedná o nič tak vážneho, napríklad to nemáš stále a ide len o nejaký občasný problém s kvalitou erekcie, tak by ti práve takéto prípravky mohli pomôcť. ja mám napríklad dlhodobo pozitívne skúsenosti so zerexom. ale netvrdím, že je to jediná značka a že ti určite pomôže. takto od počítača sa ťažko radí

Leo-Pold píše 20 septembra 2018 o 17:59

ja som si svoje s erekciou uzil, teda s jej problemami. a mne pomohli az lieky na predpis, dovtedy nic ine nezabralo, nech to malo akukolvek reklamu a tvrdilo to o sebe neviem co. skratka, erektilna dysfunkcia je choroba a treba ju liecit, nielen sa snazit ju nejak oklamat. klamete totiz len seba a ono sa to potom vrati, ked budete potrebovat ist v spalni do akcie, ze sa nic neudeje. uvidite to.

Stano-Marko píše 21 septembra 2018 o 21:40

s tým, že sa to nedá oklamať, naozaj súhlasím. mne však pomohli aj tabletky bez predpisu, i keď je pravda, že moje problémy s erekciou asi neboli príliš vážne a nešlo o nejakú ťažkú formu erektilnej dysfunkcie. sú ale poruchy, ktoré sú skôr dočasného charakteru, môžu vyplývať z nejakých externých faktorov a tam netreba hneď siahať po najdrahších liekoch a podobne. ale kde treba, tam treba

skvely.ulicnik44 píše 23 septembra 2018 o 11:04

fajčenie tomu tiež neprospieva. Možno je najvyšší čas pre to niečo spravit a prestat fajčit. Su rozne sposoby, ako od toho odvyknut, napriklad elektornicka cigareta

Brenda píše 08 januára 2019 o 12:14

Chcel by som sa spýtať. Ja mám problém s predcasnou erekciou. Ako by som to mal riešiť. Ďakujem. Jano

Ján Šmehlík píše 20 februára 2019 o 17:09

Predčasnou erekciou som velmi trpel v mladosti….ked som zbadal sexi ženu hned sa mi postavil ešte sme si ani rande nedohodli..a musel som si tlačit ftáka dvoma rukami dolu aby mi nohavice neroztrhol…Dnes už som dôchodca a už nemám takú silu v rukách ako ked som bol mladý a nedokážem si ho napravit v nohaviciach ani dvomi rukami…Bol som aj za Borisom Kollárom a on mi vravel že aby som si z toho nič nerobil, že aj on má ten problém…no čo už…skusim ešte do fitnesu nejaké cviky na posilnenie rúk….

fták ohnivák píše 28 októbra 2020 o 21:25

Dobry den doktor mi stanovil erektilnu dysfunkciu no nehodlam sa s tym zmierit a fungujem momentalne bez tabletiek aj ked ta erekcia nieje taka ako by mala byt no psychicky sa trapim uz 7 mesiacov… Da sa to vyliecit uzivanim cialisi? A ako dlho by to trebalo brat? Nechcem byt odkazany na tabletkach :((((

Jan píše 09 júna 2019 o 11:51

Mam 41r
Nepijem nefajcim chodim do fitka.
Dalo by sa povedat ze zijem tak zdravo ako sa len da. Mam problem s krcovymi zilami na pravej nohe a posledny mesiac pozorujem ze mam problem s erekciou. Najprv sa to prejavovalo iba sem tam ale posledne 3 pokusy o sex boli uplne fiasko…
Mozu mat krcove zily suvis s dysfunkciou ? Moze erekciu ovplyvnovat uzivanie lieku na zily Detralexu ?

Radeno píše 01 júla 2019 o 22:10

Nazdar, mam presne ten istý problém… zistil si riešenie? Budem rád ak dáš vedieť…

Tomáš píše 04 novembra 2019 o 16:33

ako spomínajú aj tu dvaja páni nado mnou, tak áno, veľa liekov ovplyvňuje aj erekciu, ja sám som to zažil pri liekoch na diabetes aj krvný tlak. bohužiaľ, takéto lieky človek musí užívať. problém však je, že mnoho krát sú v kontraindikácii s liekmi na erektilnú dysfunkciu, teda aspoň niektoré značky. ja som to riešil voľne dostupnými podpornými prostriedkami, aspoň čiastočne to pomohlo…

gekko-sn-11 píše 14 mája 2020 o 21:48

Zdravím, potrebujem poradiť a pomôcť. Mám 45 rokov, nie som príliš vyťažený v práci a ani nemám stres, síce nejako extra nešportujem, ale stravujem sa normálne. Začínam však už mať prvé problémy s erekciou. Čo robiť? Ísť za lekárom, kúpiť si nejaké tabletky, alebo čo? Ďakujem

Lancelot45 píše 20 mája 2020 o 11:14

Neviem neviem, či v dnešnej dobe sa za tým lekárom v dohľadnej dobe dostaneš. Ja som kedysi mal podobné problémy, mne sa osvedčilo radikálne zvoľniť v práci, viac oddychovať a skúsiť niečo, čo nám dala „matka príroda“… tribulus, maca, chilli a takéto. Na tomto sú založené aj rôzne tabletky, napríklad Zerex, Ejoy a podobne… skús a uvidíš. A ak nezaberie, až potom za lekárom…

LomiDrevo píše 25 mája 2020 o 09:23

A za akým lekárom treba ísť? Nejakým špecialistom? A
Napríklad v rámci Bratislavy… Poprípade kde by som ich vypatral.. Ďakujem

Saad píše 18 septembra 2020 o 22:58

Pridať komentár