Kondómy

Kondómy

Prezervatívy, nazývané aj kondómy, sú najznámejšia a najpoužívanejšia antikoncepcia pre mužov. Ide o mechanickú formu, ktorej účinnosť je zhruba na úrovni 98 %, pričom hlavnou výhodou je univerzálnosť a rýchle použitie. Prezervatívy sa dajú kúpiť podľa veľkosti, farby, tvaru a aj podľa materiálu, napríklad antialergické prezervatívy bez latexu.

Predaj kondómov je voľný a kúpiť si ich môžete prakticky kdekoľvek. Ako ochrana sú kondómy pomerne účinné, ich cena je rádovo v pár Eurách a na škatuľke alebo v príbalovom letáku je v každom balení návod, ako si kondóm nasadiť.

Ak k tomu prirátame také zaujímavosti ako ovocné kondómy, ekologické kondómy alebo rôzne farebné kondómy pre spestrenie sexu, táto mužská antikoncepcia je oveľa populárnejšia, ako ženská. Dnes vám ju predstavím detailnejšie vrátane mojich skúseností.

Kondómy: význam, pozitíva, negatíva

Kondómy: význam, pozitíva, negatíva Prezervatívy sú mužská antikoncepcia, ktorá je aktuálne jedinou efektívnou a preto aj najviac využívanou formou. Názov vychádza z mena anglického lekára Condom, ktorý slúžil na kráľovskom dvore. Prvé kondómy sa však používali skôr, ešte v starovekom Egypte.

  • Kondóm, alebo tiež prezervatív, je mechanickou antikoncepciou určenou pre mužov
  • Mechanizmus jeho fungovania je jednoduchý, kondóm sa navlečie na penis a vďaka úplnej nepriepustnosti môže zachytiť ejakulát a všetky spermie v ňom
  • Pri správnom použití je miera zlyhania kondómu nízka, len 1 až 2 percentá

Materiálovo sú štandardne prezervatívy z latexu alebo polyuretánu, v minulosti existovali aj plátenné kondómy alebo kondómy vyrobené z prírodných materiálov, najčastejšie z jahňacích čriev. Kondómy nemajú priame nežiaduce alebo vedľajšie účinky, no ich úspešnosť závisí od správneho použitia.

Kondómy

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Prezervatívy ako mechanická antikoncepcia majú viaceré výhody:

vysokú úspešnosť pri ochrane pred neželaným tehotenstvom, až 98 %
pomáha voči bežným sexuálne prenosným chorobám, hoci nie všetkým a nie na 100 %
použitie je až triviálne jednoduché a môže byť jednorazové, kedykoľvek treba
kondómy neovplyvňuje v zásade žiadne sexuálne, fyziologické a psychogénne funkcie
môže pomôcť mužom s predčasnou ejakuláciou na zníženie citlivosti
je cenovo dostupný a môže si ho kúpiť ktokoľvek

Pokiaľ ide o nevýhody, viaceré sú spojené priamo so spôsobom fungovania prezervatívu. Na pohlavne prenosné ochorenia prenášané kontaktom kože, napríklad HPV vírus alebo opar, nie je kondóm účinný. Môže tiež znížiť citlivosť penisu a viacerí muži môžu mať na úvod používania kondómu problém s erekciou či dosiahnutím orgazmu.

AKO NASADIŤ KONDÓM? NECHAJTE TO NA PARTNERKU

Nasadiť správne kondóm je podmienkou úspešnosti jeho funkcie. Navrhujem, aby ste sa s tým „netrápili“ vy sami, ale poňali to ako erotický partnerský rituál, možno aj súčasť sexuálnej predohry. Nechajte to spraviť partnerku, bude to zaujímavé!

Ako funguje kondóm a aké sú druhy kondómov

Ako funguje kondóm a aké sú druhy kondómov V zásade všetky prezervatívy fungujú rovnako, čiže na mechanickom princípe zadržania ejakulátu vrátane semena. Existujú viaceré typy a druhy kondómov, najmä pokiaľ ide o hrúbku a úpravu materiálu, z ktorého je prezervatív vyrobený.

Toto sú najčastejšie druhy kondómov, ktoré sa dajú kúpiť:

Štandardné kondómy: Najbežnejším typom predávaných kondómov sú štandardné latexové prezervatívy. Ide o mierne lubrikované kondómy s priemernou dĺžkou okolo 17 cm a šírkou okolo 5 cm. Sú určené primárne na bežný pohlavný styk. ✅ Štandartné kondómy na Kondomshop.sk

Extra malé a extra veľké kondómy: Pokiaľ vám kondóm klasických rozmerov nevyhovuje, môžete siahnuť po špecifických veľkostiach. Extra malé prezervatívy majú o niečo menšiu šírku, no najmä sú zabezpečené proti vyvlečeniu. Extra veľké kondómy sú zas väčšie. ✅ Extra malé a extra veľké kondómy na Kondomshop.sk

Bezlatexové kondómy: Ak máte alergiu na latex, nemusíte hneď vešať hlavu, výrobcovia kondómov mysleli aj na vás. Stačí si vybrať bezlatexové kondómy pre alergikov, sú vyrobené zo syntetickej živice a bez parfumov. ✅ Bezlatexové kondómy na Kondomshop.sk

Tenké kondómy: Niekedy sa im hovorí aj ultra jemné prezervatívy. Sú samozrejme plne testované a bezpečné, akurát umožňujú mužovi vychutnať si sexuálne dráždenie a stimuláciu oveľa priamejšie a bezprostrednejšie. ✅ Tenké kondómy na Kondomshop.sk

Extra hrubé kondómy: Tieto kondómy bývajú pomenované aj ako extra bezpečné prezervatívy a ich stena je zas o niečo hrubšia, silnejšia je aj lubrikácia. Sú určené pre mužov, ktorí sa radi oddávajú intenzívnemu alebo análnemu styku. ✅ Extra hrubé kondómy na Kondomshop.sk

Vrúbkované kondómy: Ak chcete dopriať svojej partnerke maximálnu rozkoš, vyberte si prúžkované prezervatívy. Na ich stene sú totiž špeciálne výčnelky, ktoré môžu ešte viac stimulovať vnútornú stenu jej vagíny. ✅ Vrúbkované kondómy na Kondomshop.sk

Farebné a aromatizované kondómy: Ak máte radi niečo zaujímavé, odporúčam farebné kondómy, niektoré môžu v tme aj svietiť. Pre osvieženie sexuálneho života vás aj vašej partnerky sú výborné aromatizované kondómy, ideálne na orálny sex. ✅ Farebné a aromatizované kondómy na Kondomshop.sk

Špeciálne kondómy: Do poslednej kategórie zaradím špeciálne typy kondómov, ktoré sú zaujímavé svojimi dodatočnými funkciami. Najčastejšie ide o chladivé alebo hrejivé kondómy, prípadne o kondómy netypických tvarov. Špeciálne kondómy na Kondomshop.sk

Problémy a poruchy spojené so sexuálnym životom u muža

Problémy a poruchy spojené so sexuálnym životom u muža Pri použití kondómu sa môžu u niektorých mužov objaviť problémy ohľadom stoporenia či dosahovania orgazmu. Viaceré z týchto problémov môžu byť pôvodne v menej intenzívnej forme a prejavia sa až pri použití prezervatívu, iné sú na antikoncepcii nezávislé.

Toto sú tie, ktoré sú najčastejšie spojené s kvalitou sexuálneho života muža:

Nižšia vzrušivosť: Ak má muž problém vôbec dosiahnuť erekciu, môže za tým byť nižšia vzrušivosť, čiže neschopnosť vnímať sexuálne dráždenie a stimuláciu. Medzi najčastejšie príčiny patrí nízke libido, prípadne použitie kondómu, čo znižuje možnosť priameho vnímania sexuálneho vzrušenia.

Slabá erekcia: Zrejme najväčším strašiakom mužov je problém s erekciou. Nehovorím hneď o úplnej erektilnej dysfunkcii, skôr o probléme s tvrdosťou erekcie. Tento problém sa môže objavovať už pri nástupe stoporenia a prejavuje sa tak, že erekcia postupne ochabuje. Bežne má buď psychologickú alebo organickú príčinu.

Krátka erekcia: Veľmi častým problémom s erekciou býva jej krátke trvanie v maximálne stoporenom stave. Tento problém sa objavuje u mužov, ktorí nemajú veľa skúseností s používaním kondómu a vyžaduje si len prax. Ak sa však objaví aj bez použitia kondómu, ide o prejav nedostatočného prekrvenia penisu.

Predčasná ejakulácia: Častým problémom, za ktorým treba hľadať fyziologickú deformáciu uzdičky alebo nadmerné množstvo stresu či sexuálnej energie, je predčasná ejakulácia. Ide o poruchu, kedy príde k dosiahnutiu orgazmu do pár minút od začiatku sexuálnej stimulácie. Použitie hrubšieho prezervatívu môže niektorým mužom v tomto pomôcť.

Neskorá alebo žiadna ejakulácia: Opakom predošlej poruchy je príliš neskorá ejakulácia alebo vôbec neschopnosť orgazmu. Tento problém môže mať fyziologické aj psychologické príčiny, pričom nemožnosť dosiahnuť orgazmus sa označuje odborne anorgazmia. Tá môže byť čiastočná, napríklad len pri použití kondómu, alebo úplná.

AJ OTÁZKA ZVYKU

Ak sa niektoré problémy, napríklad s erekciou alebo ejakuláciou, objavujú len pri použití kondómu a zároveň ste tento typ antikoncepcie v minulosti nepoužívali, dajte tomu trocha viac času, aby ste si zvykli. Skúste prípadne inú značku alebo úplne iný typ prezervatívu.

Ako na podporu erekcie a zlepšenie dosiahnutia orgazmu u muža

Ako na podporu erekcie a zlepšenie dosiahnutia orgazmu u muža Poďme sa teraz pozrieť na možnosti a spôsoby, ktoré máte v prípade, že by ste chceli podporiť svoje sexuálne zdravie. Zameriam sa najmä na zlepšenie erekcie a podporu dosiahnutia orgazmu, čo sú najviac problematické oblasti sexuálneho života.

Toto sú opatrenia, ktoré sú prirodzené a odporúčam ich:

Cviky na erekciu aj predĺženie ejakulácie

Možno ste to doteraz ani netušili, ale na posilnenie erekcie a aj predĺženie ejakulácie existujú viaceré zaujímavé cvičenia. Na erekciu odporúčam precvičovať svalstvo panvového dna pomocou Kegelovych cvikov. Ak máte problém s príliš skorou ejakuláciou, môžete s partnerkou vyskúšať špeciálnu Masters-Johnson metódu.

Nové polohy, koniec stereotypu

Na podporu libida, sexuálneho apetítu a lepšieho dosiahnutia orgazmu odporúčam zabudnúť na stereotyp a doteraz zaužívané zvyky v sexuálnom živote. Rutina je presne to, čo zabíja partnerský a sexuálny vzťah, treba experimentovať. Skúste nové polohy, nové sexuálny techniky, nové spôsoby stimulácie, objavujte vlastnú aj partnerovu sexualitu!

Alkohol a fajčenie nie, pohyb áno

Veľmi negatívnym faktorom pre sexuálny život je zlý životný štýl a zlá životospráva. Obmedziť treba nezdravé jedlá, alkohol a fajčenie, ktoré zhoršujú prekrvenie pohlavnej sústavy a negatívne vplývajú aj na sexuálny apetít a libido. Naopak, pravidelný pohyb, najmä ten intenzívny, môže libido muža a lepšiu erekciu stimulovať.

Koreniny, potraviny a prírodné afrodiziaka

Prečo nevyužiť jednu z najviac prirodzených možností na zlepšenie erekcie a libida? Hovorím o pomoci prírody a rôznych prirodzených stimulantoch. Mne sa osvedčili koreniny, napríklad chilli, zázvor alebo vanilka. Pozitívne na libido a erekciu pôsobia aj kakao, šľahačka a ustrice. Nezabúdajte ani na rozličné byliny, môžete si z nich spraviť napríklad čaj.

Kondómy

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Najčastejšie otázky o kondómoch

Najčastejšie otázky o kondómoch Ak vás zaujímajú kondómy viac, napríklad ich variabilita použitia, aké značky sú populárne alebo aká je bezpečnosť kondómov, práve teraz všetky tieto otázky zodpoviem. Zozbieral som ich z internetových fór a diskusií a zameral sa na tie najviac kladené:

Aká je účinnosť a bezpečnosť kondómov?

Pokiaľ ide o účinnosť, väčšina výrobcov udáva riziko otehotnenia pri použití kondómu len okolo 2 %. Čo sa týka bezpečnosti, kondómy sú elektronicky testované a jednotlivé výrobné šarže sú formou náhodného výberu niekoľkých kusov kondómov testované aj manuálne. Najčastejšie ide o testy naplnenia vzduchom alebo vodou a skúšky tesnosti.

Ochránia ma kondómy aj pred pohlavnými chorobami?

Áno, použiť kondóm je určite zvýšenie ochrany pred pohlavne prenosnou chorobu, ale nie je to 100 % ochrana. Ak ide o AIDS, kvapavku alebo syfilis, tam správne použitie dobre skladovaného kondómu zaistí vysokú ochranu. Sú však aj ochorenia, ktoré sa prenášajú tiež kontaktom pokožky, napríklad vírus HPV či opar, kde už kondóm nemusí byť účinný.

Ktoré značky kondómov sú najlepšie a líšia sa nejako?

V princípe platí, že všetky značky kondómov sú z technologického hľadiska rovnaké. Medzi najznámejšie patria najmä značky Durex a Pepino. Potom existujú aj špeciálne druhy kondómov, napríklad vegánske kondómy. Zaujímavosťou v ponuke sú aj niektoré prezervatívy exkluzívnych módnych značiek, napríklad Louis Vuitton.

Je potrebné s kondómom použiť aj lubrikačný gél?

To záleží primárne od toho, na aký účel chcete kondóm použiť. Pokiaľ pôjde len o orálny sex, dodatočné zvlhčenie vôbec nie je potrebné. Ak ide o vaginálny sex, v tom prípade záleží od toho, ako veľmi je zvlhčená sliznica vnútra pošvy. Kedy určite odporúčam použiť lubrikačný gél, to je análny sex a to aj v prípade, že si už kúpite lubrikované kondómy.

Je z hľadiska prasknutia bezpečnejší hrubší alebo tenší kondóm?

Tu musím povedať, že oficiálne tvrdenie výrobcov je, že tenšie kondómy by nemali prasknúť skôr, ako tie hrubšie, prípadne by hrúbka prezervatívu nemala mať vplyv na riziko prasknutia. Na druhú stranu, samotní výrobcovia označujú hrubšie kondómy ako „safe“ alebo „extra safe“ a pokiaľ máte radi viac akčnejší pohlavný styk, určite by som vám odporúčal tento typ.

Ako fungujú tabletky na podporu erekcie a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na podporu erekcie a prečo ich odporúčam Nakoľko mnoho mužov môže mať po nasadení kondómu problém s erekciou, rozhodol som sa na túto oblasť zamerať na záver trocha detailnejšie. Ako možné riešenie odporúčam voľne dostupné tabletky s prírodnými účinnými látkami.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tieto prípravky mi pomohli aj pri bežných problémoch s erekciou:

  • Základom ich zloženia sú rastlinné a bylinné extrakty pôsobiace na libido a pohlavnú sústavu, ktoré sú doplnené o vitamíny, minerály a aminokyseliny na zlepšenie stoporenia

Poďme sa teraz pozrieť bližšie na ich zloženie. Základom sú zložky rastlinného pôvodu, napríklad Saw Palmetto alebo Ženšen, ktoré povzbudzujú libido aj funkčnosť pohlavného systému. Častou zložkou sú aj aminokyseliny, napríklad L-Citrulín, rozširujúce cievy prekrvujúce penis. Niektoré tabletky obsahujú aj Zinok, minerál na podporu plodnosti.

Poďme sa pozrieť na 3 najlepšie vlastnosti, ktoré tieto tabletky majú:

ako som spomenul vyššie, tabletky sú voľne predajné, takže ich kúpite bez predpisu a to nielen v lekárni ale aj v oficiálnych eshopoch výrobcov
druhým veľkým benefitom je bezproblémové užívanie aj dlhodobo niekoľko mesiacov, čo odporúčam pre dosiahnutie optimálnych účinkov
vďaka prírodnému zloženiu sú vedľajšie alebo nežiaduce účinky minimálne, najmä oproti prípravkom so syntetickým zložením

Vplyv na zlepšenie erekcie ale rozhodne nie je jediným účinkom týchto prípravkov:

Zlepšenie stoporenia: Začať samozrejme musím erekciou, tabletky by mali zlepšiť nástup, tvrdosť aj dĺžku trvania stoporenia

Podpora zdravého libida: Nakoľko prípravky obsahujú aj afrodiziaka stimulujúce testosterón, pomáhajú na zvýšenie sexuálneho apetítu a libida

Vplyv na plodnosť aj ejakuláciu: Nie všetky, ale viacero tabliet môže pôsobiť na oddialenie ejakulácie alebo na zvýšenie plodnosti vďaka obsahu minerálov

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

AKÉ SÚ REÁLNE MOŽNOSTI V PRAXI?

Treba objektívne povedať, že ak máte alergiu na používanie kondómov alebo ak trpíte vážnou formou impotencie a erektilnej dysfunkcie, tieto voľne dostupné prípravky vás z týchto problémov nevyliečia. Ako podpora ale rozhodne majú miesto a ja ich môžem len odporúčať.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Pokiaľ ide o konkrétne tabletky a ich značky, ja sám mám v tejto oblasti veľmi bohaté skúsenosti. V minulosti som totiž mal menšie problémy s kvalitou stoporenia, ale napríklad aj s nedostatočným libidom. Vyskúšal som desiatky rozličných prípravkov, kým som prišiel na to, ako nájsť tie skutočne účinné a ktoré sú najlepšie.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Aby som vám pomohol s výberom a ušetril čas, rozhodol som sa o svoje skúsenosti podeliť. Spomedzi všetkých značiek, ktoré som skúšal, som vybral tie najlepšie a vo forme prehľadnej tabuľky vám ich predstavím aj s mojim vlastným zhodnotením ich účinkov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.82

11 Hodnotení

Ak hľadáte komdómy pre seba tak odprúčam tie väčšie balíčky kde je viacero druhov 🙂 My tak objednávame zo superlove a stále nájdeme niečo nové a dobré, čo by sme možno inak nevyskúšali 🙂

Katka píše 07 apríla 2020 o 18:41

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať, či existujú aj také kondómy, ktoré predĺžia erekciu a dobu do orgazmu. Partner s tým má občas problém, skrátka sa príliš „rýchlo“ urobí. Už som skúšala naozaj všeličo, všelijaké krúžky a podobne, ale to mu len robilo skôr problémy. Niekde som čítala, že existujú aj nejaké kondómy na predĺženie erekcie… Ďakujem za poradenie.

WerCqa píše 17 mája 2020 o 10:41

ano, su aj take kondomy, ale je otazka, ci naozaj pomozu. ja som nieco podobne skusal, ale bohuzial, efekt bol ani nie tak v oddialeni orgazmu, ako skor v tom, ze som mal problem dlhodobo udrzat erekciu. ta latka proste akoby prilis znecitlivela cely penis… siahol som teda radsej po tabletkach, ktore su na tento problem urcene, naprikad zerex extralong alebo ejoy long, tie sa mi osvedcili viac. skuste a uvidite… mozno pomozu kondomy, mozno skor tabletky, ako mne.

Erik Koval píše 25 mája 2020 o 09:12

A čo tak ísť k doktorovi? Možno tam je nejaký fyziologický problém a žiadne dočasné riešenia nepomôžu, treba možno nejaký zákrok… Bez odborného posúdenia tu budeme všetci len hádať a nikto nemusí mať pravdu… Tak kondómy, ako aj tabletky a iné veci, to je len dočasná pomoc na istý čas.

Vittorio-SK píše 29 mája 2020 o 08:26

Pridať komentár

Chcem kúpiť