Feminox: Tabletky na klimaktérium s rastlinným zložením. Oplatia sa kúpiť?

Feminox: cena, účinky, dávkovanie + skúsenosti a recenzia

Negatívne príznaky menopauzy môžu ženu ovplyvňovať oveľa viac, ako to na prvý pohľad vyzerá. Ak ste žena práve v období klimaktéria a chcete čo najviac minimalizovať napríklad návaly horúčavy, zvýšenú únavu alebo zmeny nálad vplyvom hormónov, môžete vyskúšať kapsule Feminox.

Táto značka nie je na našom trhu vôbec žiadnou novinkou, no stále akoby boli prípravky podobného typu zaznávané a nepovšimnuté. Podľa skúseností žien, ktoré ale tabletky vyskúšali, je to však určite veľká škoda. Ukazuje sa totiž, že ich účinky môžu byť na organizmus naozaj zásadné.

Tabletky sú pritom prírodného charakteru a obsahujú rastlinné účinné látky, predovšetkým vo forme extraktov z liečivých bylín. Výsledkom tejto recenzie je zhodnotenie účinkov Feminoxu v praxi a ich kompletné predstavenie.

Doba testovania produktu2 mesiace
Kedy sa dostavili prvé účinkydo 2 týždňov
Bez receptu✅ áno
Zlepšenie priebehu menopauzy
Zvýšenie vitality
Hormonálna rovnováha
Vedľajšie účinkyžiadne
Vekvšetky vekové kategórie
Diskrétne doručeniediskrétne doručené do 1-2 dní
AlternatívaMenox45, Menoxin

Výrobca a pôvod

Feminox: Výrobca a pôvod Prípravok Feminox je produktom patriacim do portfólia známej značky Augeri nutraceuticals, ktorá stojí napríklad za prípravkami na podporu erekcie pre mužov alebo za tabletkami určenými pre ženy na posilnenie a zväčšenie poprsia. Nejedná sa teda o žiadneho neznámeho výrobcu, práve naopak, tisícky spokojných zákazníkov hovoria jasnou rečou.

Feminox nevybočuje z radu ostatných prostriedkov ani svojim charakterom. Jedná sa o tabletky určené na perorálne použitie, ktoré majú rastlinné zloženie. Vďaka kvalitným surovinám sú dosiahnuté maximálne účinky, Feminox má aj riadne schválenie z Úradu verejného zdravotníctva, takže spĺňa všetky kritéria pre uvedenie na trh.

Feminox

  • Uľahčenie obdobia menopauzy
  • Pôsobenie na menštruáciu
  • Zlepšenie vitality

Zloženie a účinné látky

Feminox: Zloženie a účinné látky Ako som už povedal skôr, účinné látky obsiahnuté v tabletkách Feminox majú čisto prírodný charakter. Vďaka pomerne vysokej koncentrácii môže byť aj samotné dávkovanie jednoduché a netreba užívať príliš veľa tabliet. Feminox je dostupný vo forme gélových kapsúl, ktoré sa ľahko prehĺtajú a nie je žiaden problém s ich vstrebaním do tela.

Tu sú konkrétne účinné zložky prípravku:

Sója: Nakoľko v období menopauzy klesá hladina estrogénov a je celkovo narušená aj hormonálna rovnováha, najdôležitejšou látkou obsiahnutou vo Feminoxe je sója, konkrétne sójové izoflavonoidy, ktoré sú veľmi dobrým zdrojom fytoestrogénov.

Tieto látky totiž pôsobia v ľudskom tele na špecifické estrogénové recepty a tak sú ich účinky veľmi podobné účinkom klasického estrogénu. Výsledkom je pomoc pri obnovení správnej hormonálnej hladiny a tým pádom aj zlepšenie priebehu menopauzy.

Wild Yam: Veľmi dobrým zdrojom fytoestrogénov je aj rastlina zvaná Dioskorea huňatá, niekedy známa aj ako Wild Yam. Extrakt z nej sa nachádza aj v tabletkách Feminox, pričom pre rastlinu je typická aj prítomnosť špecifickej látky Diosgenín.

Táto pôsobí pre zmenu nie na estrogén, ale na progesterón a pomáha dosiahnuť jeho optimálnu hladinu. Výsledkom takéhoto pôsobenia spolu s fytoestrogénmi je znova podpora lepšieho priebehu klimaktéria a minimalizácia negatívnych účinkov.

Angelika lekárska: Extrakt z tejto rastliny sa využíva pomerne často najmä v prípravkoch priaznivo ovplyvňujúcich mentálne zdravie a psychickú vitalitu. Za týmto účelom je aj vo Feminoxe, čím dopĺňa pôsobenie predošlých látok.

Rastlina pôsobí napríklad na upokojenie nervového systému a tak je dobrou prevenciou voči výkyvom nálad, ktoré sú pre obdobie prechodu tak typické. Dôležitá je aj podpora lepšej vitality a celkovo zvýšenia pocitu energie.

Ženšen: O tejto rastline, konkrétne o koreni z nej, sa hovorí ako o univerzálnom prírodnom prostriedku využívanom najmä v Ázijskej tradičnej medicíne. Ženšen patrí medzi najlepšie životabudiče vôbec a má mimoriadne stimulačné účinky na organizmus.

Práve počas klimaktéria sa aj vplyvom hormonálnych zmien dostáva telo ženy do útlmu a je náchylnejšie na rýchle vyčerpanie a únavu. Práve Ženšen by mal pôsobiť proti chronickej únave a obnovovať prirodzenú vitalitu.

Vápnik: Okrem rastlinných extraktov sa vo Feminoxe nachádza aj minerál vápnik. Dôvodom jeho prítomnosti je priaznivé pôsobenie na kosti, keďže počas menopauzy hrozí veľmi často ich rednutie a to vedie k zlomeninám. Dodanie vápnika je tak v tomto období veľmi dôležité.

Vitamín B6: V tabletkách možno nájsť aj vitamíny, napríklad vitamín B6. Tento vitamín sa podieľa na udržiavaní správneho fungovania nervového systému, pomáha regulovať hormonálnu aktivitu a tiež prispieva k zníženiu pocitov únavy a vyčerpania.

Vitamín B9: Druhým vitamínom obsiahnutým vo Feminoxe je vitamín B9, ktorý je niekedy označovaný aj ako kyselina listová. Jej najdôležitejšou úlohou v prípravku je priaznivé pôsobenie na srdce, cievy, ale napríklad pomáha aj na udržiavanie pleti a vlasov.

ŽIADNE HORMÓNY

Feminox je nielen prírodným prostriedkom, ale zároveň ide o prípravok, ktorý neobsahuje žiadne hormóny. Počas jeho užívania teda nijako negatívne nevplýva na metabolizmus a nemusíte sa teda obávať ani nadmerného ukladania tuku a z toho plynúceho priberania.

Dávkovanie a užívanie

Feminox: Dávkovanie a užívanie Ak sa obávate, že vzhľadom na pomerne veľký počet účinných látok budete musieť užívať tabletky príliš často, poteším vás. Jednotlivé účinné zložky sa totiž v prípravku nachádzajú vo vysoko koncentrovanej podobe, čo znamená, že na dosiahnutie dennej potrebnej dávky nie je potrebné brať príliš veľa kapsúl.

  • 1 dávka je 1 tabletka. Za deň je maximálna dávka v objeme 2 tabliet
  • Optimálne je užívať tabletky tesne pred jedlom, pričom výrobca odporúča užiť jednu tabletku ráno a jednu tabletku večer

Tabletky sa odporúča zapiť dostatočným množstvom vody. Predpokladom viditeľného vplyvu je dodržiavať pravidelnosť a dlhodobosť užívania, prvé účinky sa objavia už po niekoľkých týždňoch. Zároveň ale platí, že ani prekročenie maximálnej dávky nezlepšuje účinnosť, naopak, môže sa skôr objaviť precitlivená reakcia alebo tráviace problémy.

Účinky

Feminox: Účinky Primárnym účinkom Feminoxu je zlepšenie priebehu klimaktéria, presne na to sú aj tabletky určené. Okrem tohto hlavného pôsobenia však so sebou prináša užívania aj iné benefity, najmä tie, ktoré vyplývajú z pôsobenia na hormonálny systém. Účinky tabliet si však naplno užijú len ženy v prechode, pre nich je tento prípravok špeciálne vyrobený.

Tu sú oblasti, v ktorých Feminox pôsobí:

Uľahčenie obdobia menopauzy

Ako som už spomenul na úvod, primárnym a najdôležitejším účinkom je pôsobenie na negatívne symptómy sprevádzajúce klimaktérium. Feminox by mal podľa skúseností žien v praxi pôsobiť primárne na návaly tepla, nadmerné potenie alebo problémy so spánkom. Na tieto oblasti tabletky pôsobia a ženy si ich účinky naozaj chvália.

Feminox

  • Uľahčenie obdobia menopauzy
  • Pôsobenie na menštruáciu
  • Zlepšenie vitality

Pôsobenie na menštruáciu

Nemenej zaujímavá je druhá oblasť a to pôsobenie na menštruačný cyklus. Podľa hodnotení viacerých žien pomáha Feminox aj pri silnej menštruácii, najmä ak sú problémy s jej pravidelnosťou alebo bolesťami. Tieto problémy sú spôsobené hormonálnou nerovnováhou a tú môžu tabletky účinne ovplyvniť.

Zlepšenie vitality

Treťou oblasťou je zlepšenie celkovej fyzickej a psychickej vitality. To znamená najmä pôsobenie proti pocitom nadmernej únavy, preťaženia alebo vyčerpania, čo sú typické prejavy nielen klimaktéria, ale aj obdobia niektorých fáz menštruačného cyklu. V tejto oblasti má Feminox tiež veľmi zaujímavé účinky v praxi.

Podpora nervového systému a pohybového aparátu

Posledným významnejším vplyvom Feminoxu je pôsobenie na nervový systém, najmä na jeho celkové upokojenie. To prispieva aj k stabilizácii mentálneho zdravia a najmä k obmedzeniu častých výkyv nálad. Vďaka obsahu minerálu Vápnik pomáha Feminox aj proti rednutiu kostí a znižuje teda aj riziko ich zvýšenej lámavosti.

EXTRÉMNE SILNÉ HORMONÁLNE VÝKYVY

Hoci patrí Feminox z hľadiska vplyvu na hormonálnu rovnováhu medzi špičku vo svojej kategórii, nie je všemocný. V prípade, že trpíte príliš veľkými hormonálnymi výkyvmi, nečakajte žiadne zázraky. V takejto situácii vám už môže pomôcť jedine lekár.

Nežiaduce účinky

Feminox: Nežiaduce účinky Je užívanie Feminoxu bezpečné? Určite áno, prípravok spĺňa všetky štandardy a neobsahuje žiadne syntetické látky, ktoré spôsobujú negatívne účinky. Napriek tomu sa chvíľkovo môžu na úvod užívania vyskytnúť napríklad problémy s trávením, organizmus si môže istú dobu zvykať na niektoré látky v tabletkách.

Problémom môže byť tiež alergická reakcia, čo ale nemožno dávať za vinu samotným tabletkám. Pri prekročení maximálnej dávky môžu tiež nastať nevoľnosť alebo zažívacie problémy, tie však budú dočasné. Ak sa objavia akékoľvek iné nežiaduce účinky, užívanie prerušte a poraďte sa s lekárom. Takáto situácia by ale mala byť podľa všetkého výnimočná.

Balenie a cena

Feminox: Balenie a cena Vzhľadom na to, že Feminox je určený pre dlhodobé a pravidelné užívanie, prispôsobil výrobca tomuto spôsobu dávkovania aj veľkosti balení. Je to veľká výhoda, nakoľko výbere je natoľko pestrý, že si na svoje príde určite každá žena. Či už chcete tabletky len vyskúšať alebo si chcete kúpiť väčšie balenie na niekoľko mesiacov, určite si vyberiete.

Tu je prehľad všetkých balení aj s výpočtom ich výhodnosti:

Typ balenia:Množstvo kapsúl:Cena za balenie:Cena za tabletku:Ušetríte:
1 Balenie9024,90 €0,27 €-
2 Balenie18047,80 €0,26 €2 €
3 Balenie27068,70 €0,25 €6 €
4 Balenie36087,60 €0,24 €12 €

Základné balenie patrí svojou cenou medzi stred spomedzi konkurencie, no pri tom najväčšom je úspora už veľmi dobre viditeľná. Práve pomer ceny a kvality je silnou stránkou tabliet Feminox. Vyššie uvádzané ceny ale platia jedine v prípade, že sa rozhodnete kúpiť tabletky priamo od oficiálneho distribútora.

Kde kúpiť

Feminox: Kde kúpiť Nakoľko Feminox je prípravok pomerne známeho výrobcu a zároveň má všetky potrebné registrácie a povolenia, nie je problém ho kúpiť aj v lekárni. Nájsť ho možno vo viacerých sieťach, napríklad v sieti Dr. Max, môžete ho kúpiť aj v niektorých regionálnych lekárňach.

Pri kúpe osobne v lekárni je tu však jedna veľká nevýhoda a to, že balenie, ktoré budete chcieť, nebude k dispozícii na sklade. Ak sa chcete tomuto riziku vyhnúť, Feminox si môžete kúpiť aj cez internet. Tu máte možnosť využiť oficiálnu webstránku www.feminox.sk, kde funguje eshop s kompletným výberom všetkých balení a to skladom.

Zo skúseností, ktoré som mal možnosť nájsť, je tento spôsob nákupu najpopulárnejším. Nielen, že si môžete tabletky objednať z pohodlia domova, ale máte garantované aj rýchle doručenie a najmä istotu originality prípravku. Navyše, verní zákazníci môžu získať kupón na dodatočnú zľavu.

Feminox

  • Uľahčenie obdobia menopauzy
  • Pôsobenie na menštruáciu
  • Zlepšenie vitality

NAJLEPŠIA CENA JEDINE ONLINE

Ak vám ide nielen o pohodlnosť, ale aj o výhodnosť nákupu, určite odporúčam kúpiť Feminox online. Najlepšie cenové podmienky aj bezpečnosť kúpy garantuje jedine oficiálny eshop a práve preto ho aj odporúčam.

Online objednávka, doprava a doručenie

Feminox Online objednávka, doprava a doručenie Ak si chcete objednať Feminox, no stále váhate, či je kúpa priamo z eshopu dodávateľa najlepšou voľbou, ukážem vám aspoň v skratke postup a podmienky objednávky a dodania prípravku. Všetko prebieha oveľa jednoduchšie a rýchlejšie, ako možno čakáte:

  • Zvolíte si veľkosť balenia podľa toho, ako dlho chcete Feminox užívať
  • Vyplníte svoje údaje vrátane adresy doručenia
  • Potom už len vyberiete spôsob platby a doručenia
  • Na záver celú objednávku odošlete

Ako vidíte, samotné objednanie je veľmi rýchle. To isté platí aj pre doručenie, v prípade využitia kuriérskej služby môžete mať tabletky doma už na druhý deň od odoslania. Okrem toho je možné využiť aj služby Slovenskej pošty a to buď vo forme balíka s doručením na adresu alebo balíka s doručením na poštu.

Podľa konkrétneho typu dopravy potom stojí doručenie od 3,10 € do 4,10 €, pričom odporúčam nešetriť, najmä ak vám ide o rýchle dodanie domov. Platba za prípravok môže byť buď dobierkou, čiže pri prevzatí balíčka, alternatívne aj vopred. Pri platbe vopred sa platí pomocou platobnej karty cez internet.

GARANCIA VRÁTENIA TOVARU

Výhodou kúpy priamo z oficiálneho eshopu je, že v prípade nespokojnosti môžete tabletky vrátiť. Myslím si ale, aspoň podľa hodnotení žien so skúsenosťami s Feminoxom, že túto garanciu nebudete musieť využiť a budete s pôsobením tabliet spokojní.

Najčastejšie otázky

Feminox: Najčastejšie otázky V súvislosti s Feminoxom sa mnoho žien pýta na veci týkajúce sa niektorých špecifických tém, ktoré som zatiaľ v tejto recenzii nerozoberal. Práve teraz na ne nadišiel najvhodnejší čas, takže som sa rozhodol na jednom mieste odpovedať na tie najviac kladené otázky, ktoré som našiel na internetových fórach a v diskusiách. Nech sa páči:

Po akej dobe príde k prvým účinkom a ako dlho trvajú?

Podľa tvrdení výrobcu by sa mali prvé pozitívne účinky objaviť do dvoch týždňov, je to však veľmi individuálne. Počas prvého mesiaca sa tak stane ale takmer určite, aspoň to ukazuje skúsenosť väčšiny žien, ktoré prípravok užívali. Aby však bol vplyv dlhodobý, je treba pravidelné dávkovanie, jedine tak môžu látky vo Feminoxe pôsobiť.

Čo robiť, ak zabudnem užiť jednu tabletku?

V takom prípade sa odporúča pokračovať ďalej v dávkovaní až v nasledujúcej dávke. Samozrejme, ak sa jedná napríklad len o meškanie jednu hodinu, nemusí to byť problém a môžete tabletku užiť aj tak. Určite však neužívajte napríklad dve tabletky súčasne pri ďalšej dávke, pokračujte bez zmeny. Nikdy neprekračujte maximálnu dávku za 24 hodín.

Čo lieky a alkohol, môžu sa kombinovať s Feminoxom?

Kombinácia s alkoholom nemusí predstavovať problém, no dôležité je nepreháňať to s ním pre jeho škodlivosť na zdravie. Čo sa týka liekov, vážnejšie interakcie zatiaľ neboli zistené. Problémom môže byť len hormonálna liečba, vtedy sa treba poradiť s lekárom. Neužívajte tiež súčasne s Feminoxom iný podobný prípravok s vplyvom na hormonálnu sústavu.

Ako dlho trvá doručenie od momentu objednávky?

V prípade kúpy cez oficiálny web býva pravidlom, že sa objednávka spracuje v ten istý deň. Ak prebehla online platba v poriadku alebo ak ste si zvolili dobierku, balíček je zaslaný ešte v ten deň. Pri objednávkach po 11:00 sú tabletky expedované na ďalší deň. Kedy príde prípravok k vám, závisí aj od voľby prepravcu, no môže to byť aj na druhý pracovný deň.

Nedozvie sa niekto, čo je vo vnútri balíčka?

Nie, aspoň pri objednávke priamo z oficiálneho eshopu. V prípade, že využijete túto možnosť kúpy Feminoxu, príde vám domov neoznačený balíček bez akejkoľvek reklamy alebo propagácie samotnej značky. Túto garanciu pochopiteľne nemáte v prípade, že si objednáte Feminox z nejakej online lekárne, tam už nemôže distribútor nič zaručiť.

Feminox

  • Uľahčenie obdobia menopauzy
  • Pôsobenie na menštruáciu
  • Zlepšenie vitality

Skúsenosti

Feminox: Skúsenosti Poďme sa pozrieť na skúsenosti žien s Feminoxom v praxi. Pri pátraní po nich som prehľadal viaceré internetové fóra, diskusné weby a aj porovnávacie portály, napríklad aj Heureka. Čo som našiel? Musím povedať, že samú chválu a pozitívne odozvy, najmä čo sa týka účinnosti prípravku počas menopauzy.

Kladne hodnotené sú ale aj ostatné účinky, napríklad na menštruačný cyklus alebo celkovú vitalitu. Naopak, výskyt nežiaducich účinkov som v žiadnom komentári či hodnotení neobjavil, čo je veľké plus.

Miernym problémom môže byť vyššia cena pri menších baleniach, nakoľko tu niekoľko iných konkurenčných výrobkov ponúka zaujímavejšie podmienky. Ak kupujete nebodaj Feminox v lekárni, môže byť rozdiel už pomerne veľký. V tejto oblasti teda má značka ešte čo dobiehať, snáď sa to v budúcnosti zlepší.

NIE AKO NÁHRADA LIEČBY

Určite chcem upozorniť a skúsenosti žien, ktoré Feminox užívali to aj potvrdzujú, že tieto tabletky sú vhodné ako podpora, určite nie ako náhrada odbornej liečby hormonálneho typu. Treba ich preto aj takto vnímať, pretože nereálne očakávania by mohli spôsobiť sklamanie.

Vlastná skúsenosť

Feminox: Vlastná skúsenosť Feminox som dal na skúšku užívať mojej partnerke, ktorá nie je ešte v období klimaktéria, ale aj mojej známej, ktorá práve menopauzou prechádza. V oboch prípadoch boli reakcie pozitívne, aj keď na prvé viditeľné účinky sa čakalo skoro tri týždne, čo je dlhšie, ako bol čas deklarovaný výrobcom.

Samotná účinnosť Feminoxu je na veľmi dobrej úrovni a rozhodne patria tabletky medzi nadpriemer spomedzi ostatných podobných prípravkov. Ak k tomu prirátame bezproblémové objednanie a rýchle doručenie už do 2 dní, spokojnosť určite musí byť na mieste.

Našťastie ani v prípade nášho testovania sa neobjavili žiadne nežiaduce účinky a to sa tabletky užívali takmer tri mesiace. Otázka ceny je však oprávnene na stole, druhou vecou je, že kvalita niečo stojí a preto je treba vyššiu cenu tak trocha aj akceptovať. Určite je tu ale priestor na zlepšenie, najmä v prípade dlhodobého užívania stálymi zákazníkmi.

Výsledok vlastného testovania

Feminox: Výsledok vlastného testovania Na základe niekoľko mesačného testovania je možné Feminox zhodnotiť ako jednoznačne úspešný prípravok vzhľadom na svoju špecializáciu na klimaktérium. Veľkým pozitívom však je, že vie pomôcť aj ženám, ktoré majú problém s nepravidelnosťou menštruačného cyklu.

  • Feminox dostáva podľa školského typu známkovania ohodnotenie 1-

Prečo to mínusko, keď som ho pred chvíľou tak chválil? Je to asi najmä kvôli dvom veciam. Prvou je, že v našom prípade bol nástup účinku dlhší, ako sme čakali. Môže to byť len individuálna odchýlka, ale je to tak trocha nevýhoda. Prípravok, ktorý by mal jasnú jednotku, si to nemôže dovoliť.

Druhou nevýhodou je o niečo vyššia cena, ako v prípade niektorých porovnateľných konkurentov. Obe nevýhody však nie sú natoľko závažné, aby zhoršili celkové hodnotenie Feminoxu, ktorý ženy považujú za jeden z najlepších prípravkov svojho druhu. Treba povedať, že úplne oprávnene a ani vás zrejme nijak nesklame.

Zhodnotenie

Feminox: Zhodnotenie Čo dodať teda na záver? Asi sa toho už príliš veľa nedá, rád by som teda túto recenziu uzavrel čo najviac jednoducho: Feminox určite odporúčam, ide o kvalitný prípravok s viditeľnými účinkami. Treba si však uvedomiť, že sa jedná o voľne dostupný podporný prostriedok, žiaden univerzálny liek s účinkom na počkanie.

Samotný účinok u žien na negatívne symptómy menopauzy je na vysokej úrovni, čo zodpovedá aj kvalitnému zloženiu. Korunku všetkému nasadzuje pôvod tabliet, ich výrobca patrí medzi firmy s bohatými skúsenosťami a to sa aj na kvalite Feminoxu odráža.

Okrem toho majú tabletky 4 veľmi podstatné výhody:

  • sú dostupné voľne, nepotrebujete žiaden recept alebo predpis
  • majú širšie pôsobenie, hoci sú špecificky určené na menopauzu
  • ich užívanie je bezproblémové z hľadiska vedľajších účinkov
  • nemusíte sa báť žiadneho rizika, je tu garancia vrátenia peňazí

Všetky výhody sú zároveň najdôležitejšie dôvody, pre ktoré sa väčšina žien rozhodla Feminox vyskúšať. To, že mnoho z nich svoj krok neoľutovalo, práve naopak, tabletky sa rozhodlo odporučiť aj ďalej, je jasným signálom. Navyše, jeho pôsobenie je vďaka rastlinnému zloženiu úplne prirodzené.

Zhrnuté a podčiarknuté, Feminox určite odporúčam vyskúšať. Aj keď ja sám som pochopiteľne prípravok neužíval, všetko nasvedčuje tomu, že jeho výber určite nebude krok vedľa. Menšie mínusy tabletkám určite ľahko prepáčite v momente, ako vám uľavia od tých najviac nepríjemných účinkov počas klimaktéria.

Feminox

  • Uľahčenie obdobia menopauzy
  • Pôsobenie na menštruáciu
  • Zlepšenie vitality

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.33

39 Hodnotení

Chcem kúpiť