Gynex: Kvapky nielen na ženské problémy. Pomôžu napríklad aj na otehotnenie?

Gynex cena, (aj neziaduce) ucinky, skusenosti a recenzia

Prírodné prípravky určené pre ženy nemusia mať podobu len klasických kapsúl alebo tabliet, ale pokojne sa môže jednať napríklad aj o kvapky. Presne takto funguje značka Gynex, ktorá je primárne určená na problémy s menštruáciou a menopauzou. Má však aj pozitívny vplyv na plodnosť, hoci priamo na otehotnenie vám nepomôže.

Prvá vec, čo ma na kvapkách zaujala, bolo mimoriadne bohaté zloženie. S ním súvisí nemenej široký rozsah účinkov a vplyvov. Aspoň tak to deklaruje výrobca a to hovorí príbalový leták. Pochopiteľne, dôležité sú účinky v praxi.

Ako Gynex funguje, aká je jeho cena, či majú ženy okrem tých pozitívnych aj negatívne skúsenosti a či môže pomôcť napríklad aj na cysty, ako to uvádzalo jedno fórum na internete, na to všetko dopovie moja dnešná recenzia.

Výrobca a pôvod

Gynex: Výrobca a pôvod Gynex je schválený výživový doplnok značky Energy, ktorá je známa svojim pomerne širokým produktovým radom kozmetiky aj výživových doplnkov. Spoločnosť svoje produkty vyvíja podľa princípov starej čínskej medicíny v synergii s najnovšími poznatkami z fyzioterapie či biorezonancie.

Energy kladie dôraz najmä na kvalitu prírodných extraktov, ktoré sú základom jej prípravkov, takže všetky účinné a obsahové látky prechádzajú systémom kontroly kvality. Z hľadiska bezpečnosti je tak Gynex na vysokej úrovni a aj samotná značka pôsobí už na prvý pohľad seriózne a dôveryhodne.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Zloženie a účinné látky

Gynex: Zloženie a účinné látky Gynex patrí medzi úplne iné prípravky, než aké si bežne všímam a testujem. Jedno ale majú spoločné a to rastlinný a bylinný charakter zloženia. V prípade týchto kvapiek ale zloženie prekvapilo a šokovalo aj mňa samotného. Čím? Šírkou a obsahom množstva rôznych látok. Dúfam však, že to nebude na úkor ich koncentrácie.

V Gynexe je celkovo až 14 obsahových látok:

Agát biely: Táto rastlina sa užíva v rámci tradičnej a prírodnej medicíne pri kŕčoch žalúdka a problémoch s črevami. Má aj močopudné vlastnosti, no dominantné účinky sú práve v rámci trávenia, ktoré zlepšuje bez toho, aby zvyšovala chuť do jedla.

Nátržník husí: Výťažok z tejto rastliny je dobrý tiež na kŕče pri kolikách a má rovnako močopudný účinok. Užíva sa aj pri hnačkách s prímesou krvi a pokiaľ potrebujete protizápalový či zvieravý účinok. Pomáha aj pri bolestivej menštruácii.

Všeliek hojivý: Ako hovorí už názov samotnej rastliny, ide o univerzálny prostriedok, najmä čo sa týka tráviaceho traktu. Bylina pomáha aj na zlepšenie krvného obehu, na zvýšenie odolnosti proti stresu a pri menštruačných ťažkostiach.

Pakost smradľavý: Štvrtou rastlinou nachádzajúcou sa v zložení Gynexu je Pakost smradľavý, ktorý sa používa pri mužskej aj pri ženskej neplodnosti. Pomáha aj pri urologických problémoch, zápaloch nervov a pri ekzémoch.

Jastrabina lekárska: Táto rastlina je svojimi účinkami pre ženy ako stvorená, nakoľko pomáha pri zápaloch močových ciest. Znižuje tiež hladinu krvného cukru, takže pomáha lepšiemu krvnému obehu a lepšiemu prekrveniu aj pohlavnej sústavy.

Fenikel obyčajný: Kto by nepoznal túto bylinku, ktorá pomáha napríklad na žalúdočné kŕče alebo na vykašliavanie pri respiračných ochoreniach? Fenikel sa v Gynexe nachádza najmä z dôvodu podpory hormonálnej sústavy u žien a aj pre podporu tvorby mlieka.

Lipkavec hravý: Toto je pre mňa pomerne neznáma rastlina, ktorá má priaznivé účinky pri zápaloch či kŕčoch. Priaznivo tiež vplýva na lymfatický systém, činnosť štítnej žľazy, slezinu a na pečeň a obličky. Podporuje správnu funkciu všetkých týchto orgánov.

Chaluha bublinatá: Táto rastlina pôsobí preventívne tým, že znižuje riziko výskytu nádoru prsníka a maternice, má teda pre ženy veľmi pozitívny účinok. Užíva sa aj pri zníženej činnosti štítnej žľazy a pôsobí antireumaticky.

Ďatelina lúčna: Rastlinu možno poznáte len ako obyčajnú trávu, no má veľmi zaujímavé účinky pre ženy. Pomáha napríklad pri bolestivej menštruácii a pri zápaloch vaječníkov, pričom obsahuje fytostrogény podobné ženským hormónom.

Ďalšie látky: Pre krátkosť priestoru uvediem ostatné zložky Gynexu už len heslovite. V kvapkách sú extrakty a výťažky zo Sladovky hladkoplodej, Nechtíka lekárskeho, Hluchavky bielej, Alchemilky žltozelenej, Brusnice obyčajnej a Krvavca lekárskeho. Všetky majú spoločné pôsobenie a účinky, ktoré sú vhodné pre ženy.

Ide najmä o zlepšenie stavu kardiovaskulárnej sústavy, pomoc pri gynekologických problémoch, posilnenie organizmu z hľadiska vitality, zlepšenie stavu tráviaceho traktu a zlepšenie fungovania nervového systému. Výsledkom je celkovo lepší fyzický aj mentálny výkon, zlepšenie priebehu menštruácie a lepšie vylučovanie toxínov z tela.

POČET VS. MNOŽSTVO LÁTOK

Gynex je už na prvý pohľad charakterizovaný obrovským počtom účinných látok, čo nielen mňa vedie k otázke, či bude množstvo každej z nich dostatočné pre viditeľnú účinnosť. V skúsenostiach si však ukážeme, že tohto sa báť netreba, hoci samozrejme, ani Gynex nie je dokonalý.

Dávkovanie a užívanie

Gynex: Dávkovanie a užívanie Gynex môžu užívať všetci dospelí a dokonca aj deti už od 3 rokov, ale primárne by som ho charakterizoval ako produkt určený najmä pre ženy. Pred použitím treba kvapky pretrepať, podľa výrobcu 21 krát. Neviem, ja sám som to nikdy nerátal.

  • Dospelí by mali užívať 2 až 7 kvapiek a to 1 až 3 krát za deň. Deti od 12 rokov 7 kvapiek za deň, deti od 3 rokov 2 kvapky za deň
  • Užívať je najlepšie 30 minút pred jedlom alebo po ňom, priamo aj spolu s vodou

Užívanie by malo byť ideálne dlhodobé a pravidelné, to však neznamená, že aj sústavné. Podľa inštrukcií od výrobcu, vždy po 3 týždňoch užívania si treba dať 1 týždeň prestávku. Ak chcete viac podporiť regeneráciu a detoxikáciu, výrobca odporúča počas užívania zvýšiť príjem tekutín počas dňa.

Účinky

Gynex: Účinky Gynex je zaujímavý na prvý pohľad nielen širokou paletou obsahových látok, ale aj účinkami. Je ich naozaj veľa, väčšinou svojim zameraním vyhovujú práve ženám, ktoré majú niektoré špecifické problémy gynekologického charakteru. Oceňujem ale aj to, že viaceré vplyvy podporujú lepšie zdravie celého organizmu.

Účinky prípravku sú v týchto 4 oblastiach:

Ženské problémy

Gynex svojimi účinkami zameriava primárne práve na túto oblasť. Mal by sa totiž užívať pri problémoch s hormonálnym systémom, pri ženskej neplodnosti, pri nesprávnom či bolestivom priebehu menštruácie, pri gynekologických zápaloch a ochoreniach a počas menopauzy. Skúsenosti žien ukazujú, že v tejto oblasti má naozaj účinky a to najmä na podporu plodnosti a upravenie menštruačného cyklu.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Psychika a mentálne zdravie

Druhou oblasťou je zlepšenie psychického zdravia, mentálnej kondície a psychickej vitality. Gynex by mal stabilizovať psychiku, eliminovať negatívne účinky stresu, zlepšovať energetický stav organizmu a posilňovať ho pri duševnom vyčerpaní. V tomto ohľade sú už jeho účinky slabšie, čo potvrdzuje aj skúsenosť mojej partnerky, ktorá kvapky užívala.

Nervový systém

Na základe zloženia by mal Gynex pôsobiť priaznivo aj na stav a fungovanie nervového systému. To by sa malo prejaviť pri žalúdočných neurózach, pri problémoch s adaptáciou na nové podmienky, ale napríklad aj pri poruchách reči. Aká je účinnosť v praxi? V tomto ohľade sú skúsenosti rozporuplné, u niekoho kvapky pomáhajú, u iného vôbec.

Účinky na regeneráciu

Poslednou oblasťou je oblasť zlepšenia stavu celého organizmu. Vďaka tomu, že viacero zložiek a obsahových látok pôsobí na zlepšenie stavu tráviacej či vylučovacej sústavy, pomáha Gynex na vylučovanie škodlivých látok, posilnenie imunity a na celkovú regeneráciu tela. Tieto vplyvy potvrdzuje aj viacero žien priamo z praxe počas užívania.

PRÍLIŠ VEĽA OTÁZNYCH ÚČINKOV

Gynex je z hľadiska účinkov a vplyvov veľmi univerzálny prípravok, ale jeho nevýhodou je, že až príliš veľa účinkov je otáznych z hľadiska ich okamžitej viditeľnosti. Aj preto je lepšie užívať kvapky dlhodobo a pravidelne, aby sa mohli účinky prejaviť, čo platí prakticky o všetkých prípravkoch prírodného charakteru.

Nežiaduce účinky

Gynex: Nežiaduce účinky Čo sa týka vedľajších alebo nežiaducich účinkov, Gynex je s ohľadom na prírodných charakter obsahových látok v tomto ohľade bezpečný na používanie. Treba si ale dať pozor na niektoré kontraindikácie, kam patrí nielen možná alergická reakcia na určité látky, ale aj špecifiká počas jeho užívania.

Pri chronických ochoreniach sa odporúčajú užívať minimálne dávky, pri akútnych dodržiavať pôvodné dávkovanie. Ak ide o najťažšie a chronické stavy, užívanie konzultujte s lekárom. Počas tehotenstva Gynex nesmiete užívať, rovnako ani počas dojčenia. Pre diabetikov naopak Gynex nepredstavuje žiaden problém.

Balenie a cena

Gynex: Balenie a cena Kvapky Gynex sa dajú kúpiť len v jednej veľkosti balenia, konkrétne s objemom 30 ml. Samotné balenie nie je veľmi drahé, napríklad v lekárni Dr. Max sa dá kúpiť už za 15 €, čo je prijateľná cena a ešte prijateľnejší pomer kvality a výšky investície. Ide zároveň o vysoko koncentrovaný prípravok, čo sa prejavuje na dávkovaní.

Podľa spôsobu dávkovania by prípravok mal vydržať nasledovné obdobie:

Deti od 3 rokov: 2 kvapky za deň (0,10ml) 10 mesiacov

Deti od 12 rokov: 7 kvapiek za deň (0,35ml) necelé 3 mesiace

Dospelí: 2-7 kvapiek 1-3x denne,v priemere 10 kvapiek za deň (0,50ml) 2 mesiace

Ako teda vidíte, pri maximálnom dávkovaní pre dospelých by malo jedno balenie Gynexu vydržať presne mesiac. Cena za deň užívania je teda 50 centov za deň a z tohto pohľadu sa kvapky naozaj oplatia a väčšie balenie mi vôbec nechýbalo. Rovnako nechýba ani iným užívateľom.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Kde kúpiť

Gynex: Kde kúpiť Gynex patrí medzi pomerne známe a rozšírené prípravky, takže nie je vôbec problém ho kúpiť aj v lekárni. Ja sám som ho videl tak v menších lekárňach, ako aj v sieti väčších lekární, napríklad už v spomínanej lekárni Dr. Max.

Prípravok sa dá zakúpiť aj cez webstránku oficiálneho predajcu u nás, no treba povedať, že túto možnosť som ja nevyužil a pokiaľ viem, nevyužívajú ju ani iní užívatelia. Dôvod je pomerne prostý a to, že čo som mal možnosť porovnať, cena Gynexu je v oficiálnom eshope drahšia, ako napríklad v lekárni.

Chápem však, ak niekto chce spojiť pohodlné nakupovanie z domu a nechce chodiť osobne do lekárne, ja sám nakupujem skoro všetko tiež len cez internet. Pre tento prípad odporúčam teda internetovú lekáreň DrMax.sk, kde Gynex nájdete za výhodnú cenu a ide zároveň o overeného predajcu.

VYBRANÝ PRODUKT SO ZĽAVOU

Veľkou výhodou nákupu cez internetovú lekáreň DrMax.sk je nielen to, že na sklade je vždy dostatok produktov, ale aj to, že ku Gynexu ponúka lekáreň vybraný produkt Dr. Max so zľavou až 40 %, takže znova ušetríte!

Online objednávka, doprava a doručenie

Gynex: Online objednávka, doprava a doručenie Ak si chcete dopriať pohodlný a bezproblémový nákup, je na to internetová lekáreň DrMax.sk ideálnou voľbou. Aby som vám ukázal, ako jednoduché je objednanie Gynexu touto formou, zverejním v krátkosti jednoduchý postup objednávky:

  • Keďže veľkosť balenia je len jedna, rovno vložíte produkt do košíka
  • K nákupu si môžete vybrať produkt, ktorý dostanete s vyššie spomínanou zľavou
  • Zvolíte si spôsob dopravy a typ platby
  • Na záver len vyplníte adresu dodania a objednávku odošlete

Čo sa týka dopravy, vybrať si môžete z viacerých spôsobov doručenia. Ja osobne odporúčam doručenie kuriérom, či už Expres kuriérom Slovenskej pošty alebo kuriérskou spoločnosťou UPS. Možný je aj osobný odber v jednej z 269 lekární, ale toto pochopiteľne nie je príliš pohodlné a popiera to zmysel objednávky cez internet.

Pri platbe máte na výber platbu vopred alebo platbu pri prevzatí Gynexu, čiže na dobierku. V druhom prípade ale musíte počítať s poplatkom navyše, takže je lepšie zaplatiť vopred. Zvoliť si môžete online platbu kartou, platbu mobilom cez Viamo a aj bežný bankový prevod.

Diskrétne doručenie DOPRAVA ZDARMA

Ďalšie ušetrenie peňazí je za dopravu k vám. DrMax.sk poskytuje pri nákupe nad sumu 9,90 dopravu zdarma, čo spĺňa aj Gynex. Priamo domov vám teda kvapky prídu s doručením od kuriéra, čo je najpohodlnejší spôsob.

Najčastejšie otázky

Gynex: Najčastejšie otázky V súvislosti s Gynexom som pri hľadaní referencií, hodnotení, komentárov a skúseností našiel na internete aj rôzne otázky a nejasnosti. Niektoré internetové fóra či diskusie sú totiž plné žien, ktoré sa pýtajú na viacero jeho účinkov v praxi, prípadne na jeho spôsob užívania a dávkovania. Toto sú najčastejšie otázky:

Môže priniesť lepšie dávkovanie lepšie účinky?

Podľa toho, čo som čítal na internetových fórach, niekoľko žien skúšalo aj vyššie dávkovanie v snahe zlepšiť účinnosť Gynexu. Výsledok? Takmer žiaden. Samotné účinky ako také sú v istých oblastiach podpriemerné, inde zas nadpriemerné, ale zvýšená dávka ich teda podľa skúseností užívateľov nezlepšuje.

Gynex by mal byť vysokokoncentrovaný extrakt. Čo to znamená?

Podľa tvrdenia výrobcu by 30 ml Gynex vo vysokokoncentrovanej forme mal zodpovedať 400 ml bežného extraktu. Ja to sám z odborného hľadiska posúdiť neviem, ale pokiaľ je to tak, ide o mimoriadne výhodný prípravok. Skúsenosti z praxe ukazujú, že v prípade niektorých účinkov môže byť sila Gynexu naozaj enormná, pri iných je ale nedostatočná.

Je prípravok dostupný bez predpisu?

Áno, nakoľko sa jedná o výživový doplnok, je Gynex dostupný bez toho, aby ste museli mať lekársky predpis alebo recept. To neznamená, že by sa jednalo o niečo menej kvalitné alebo menej účinné. Na druhú stranu, niekedy je potrebná lekárska konzultácia, čo uvediem v odpovedi na ďalšiu otázku.

Kedy by sa nemal Gynex užívať?

Existuje niekoľko situácií, kedy by mohlo byť užívanie kvapiek Gynex problém. Jedná sa napríklad o tehotenstvo, dojčenie, vážne a chronické stavy. Pri všetkých týchto situáciách treba užívanie prípravku konzultovať najskôr s lekárom. To isté platí aj vtedy, ak sa u vás vyskytne alergická reakcia.

Ako dlho trvá objednanie a doručenie?

Samotné objednanie je záležitosťou doslova niekoľkých minút. Čo sa týka rýchlosti doručenia, spravidla vám príde Gynex na druhý pracovný deň, ale to závisí aj od času objednávky a aktuálneho stavu vyťaženia konkrétnej dopravy. O stave objednávky aj doprave budete informovaní cez SMS.

Skúsenosti

Gynex: Skúsenosti Gynex je ako značka veľmi populárny a netrvalo mi dlho, kým som našiel na internete skúsenosti alebo referencie s jeho užívaním. Niektoré ženy s ním majú pozitívnu skúsenosť, iné zas naopak tvrdia, že nevideli žiaden rozdiel pri jeho užívaní.

Väčšina hodnotení je ale pozitívna a to najmä v dvoch prípadoch. Prvým je pomoc napríklad pri zlepšení plodnosti, ženy napríklad hodnotili prípravok ako prostriedok na zvýšenie pravdepodobnosti na otehotnenie. Podľa mňa ale ide maximálne len o nejakú nepriamu pomoc, žiadne zázraky na počkanie neprídu.

Druhý prípad je pomoc pri problémoch s menštruáciou alebo počas menopauzy. Prípravok teda pôsobí pozitívne na hormonálnu sústavu a normalizuje tieto fyziologické a biologické deje. Užívatelia kladne hodnotia aj účinnosť na mentálne zdravie a nervový systém, ale tu sú už účinky miernejšie.

PRÍLIŠ PRECHVÁLENÉ KOMENTÁRE

Počas toho, ako som zisťoval skúsenosti žien s Gynexom, som narazil aj na niekoľko prehnane optimistických komentárov. Neviem, či šlo o reálnu skúsenosť, ale ak aj áno, treba si uvedomiť, že Gynex je prírodný prípravok a nemá žiadne zázračné schopnosti. V niečom je účinný, v niečom ale nie je.

Vlastná skúsenosť

Gynex: Vlastná skúsenosť Gynex moja partnerka užívala s prestávkami 3 mesiace a celkovo si prípravok pochvaľovala. Samotná objednávka z internetovej lekárne DrMax.sk bola pochopiteľne bezproblémová, počas užívania sa nevyskytli žiadne nežiaduce alebo vedľajšie účinky.

Dôvodom, pre ktorý sa rozhodla siahnuť práve po Gynexe, boli pozitívne referencie na internete a práve to, že mala problémy s pravidelnosťou a správnym priebehom menštruácie. Prvé dni síce neprichádzali žiadne výsledky, ale akurát na konci 3. týždňa užívania sa už začali objavovať prvé viditeľné účinky.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Po týchto troch týždňoch si dala prestávku a potom v druhom a treťom mesiaci pokračovala s užívaním. Vplyv na ženské problémy bol najviac viditeľný, o niečo horšie na tom boli účinky na mentálnu vitalitu a nervovú sústavu. Na zlepšenie trávenia však Gynex určite pomohol a v tejto oblasti ho partnerka hodnotila veľmi kladne.

Výsledok vlastného testovania

Gynex: Výsledok vlastného testovania Na základe vlastného užívania partnerka Gynex určite odporúča a v budúcnosti sa k nemu vráti. Prípravok má veľmi dobrý pomer kvality a ceny, bezproblémové užívanie a pomerne jednoduché dávkovanie, najmä vtedy, ak si naň už zvyknete.

  • Kvapky Gynex tak dostávajú školskú známku 2, čo je veľmi dobré

Pokiaľ sa rozhodnete pre tento prípravok, myslím si, že nebudete ľutovať. Pochopiteľne, vzhľadom na to, že jeho účinnosť je založená na princípe dlhodobého užívania, na výsledky si počkáte. Niektoré ženy hovoria, že až príliš dlho, čo je aj dôvodom, prečo Gynex nedostal najlepšiu známku.

Druhým dôvodom je fakt, že niektoré účinky sú veľmi slabé a zostávajú tak len v rovine deklarácie od výrobcu. Všeobecne ale považujem Gynex za rozhodne to lepšie na našom trhu. Je to overená značka od overeného výrobcu a má rozhodne veľmi zaujímavé zloženie so širokým záberom účinkov.

Zhodnotenie

Gynex: Zhodnotenie Gynex teda určite môžem odporučiť a myslím si, že je veľká pravdepodobnosť, že budete s jeho účinnosťou spokojní. Prípravok má totiž veľmi dobrú reputáciu a skúsenosti iných žien s jeho užívaním sú prevažne pozitívne. Dôležité ale je užívať ho dlhodobo a pravidelne a dodržiavať dávkovanie.

Prípravok má rastlinný základ, čo znamená, že sa netreba obávať nežiaducich ani vedľajších účinkov. Treba ale zároveň dodať, že toto jeho zloženie má aj niektoré obmedzenia, napríklad u každej ženy môže byť intenzita účinkov rozdielna, nástup trvá dlhšiu dobu a ide o podporný prostriedok, nie o žiaden „všeliek“.

Dôvodov, prečo ho odporúčam, je viacero, toto sú ale najdôležitejšie:

  • vďaka rastlinnému charakteru je prípravok pre telo prirodzený
  • šírka jeho účinkov je naozaj impozantná
  • kvapky sú dostupné bez predpisu a kúpite ich aj v internetovej lekárni
  • nemusíte sa obávať nežiaducich či vedľajších účinkov

Ak sa rozhodnete pre Gynex pre problémy s menštruáciou alebo počas menopauzy, je tu dosť vysoká pravdepodobnosť, že uvidíte pozitívne účinky. V ostatných oblastiach môžu byť výsledky rozdielne a individuálne, ale kvapky určite patria k tomu lepšiemu priemeru na našom trhu.

Aktuálne nepoznám príliš veľa lepších alternatív, jedine ak by ste sa chceli viac zamerať na oblasť zlepšenia sexuálneho zdravia a kvality sexuálneho života. V tom prípade odporúčam určite Stoporex Women, čo je na našom trhu jasne najlepšia voľba. Určite by ste mali tieto tabletky vyskúšať, stoja za to!

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.52

58 Hodnotení