Krv v ejakuláte

Krv v ejakuláte

Hoci hematospermia, ako sa odborne nazýva výskyt krvi v ejakuláte, nie je nič príjemné, netreba hneď myslieť na to najhoršie. Väčšina mužov totiž po tom, čo v semene nájde čiastočky krvi, začne hneď myslieť na rakovinu a pritom môže byť príčina niekedy úplne prirodzená. Samozrejme platí, že nič netreba podceniť.

Aj preto by som radil rozlišovať situáciu a ďalšie symptómy, ktoré sa spolu s krvou v ejakuláte vyskytnú. Ak sa objavia v krvi čiastočky krvi, napríklad po niekoľkonásobnej ejakulácii za jeden deň, môže to súvisieť práve s týmto faktorom.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Na druhú stranu, pokiaľ výskyt krvi v semene sprevádzajú napríklad problémy s močení, neúplné vyprázdnenie mechúra, pálenie či pocit rezania a nočné bolesti v driekovej chrbtici, určite by ste mali čo najskôr navštíviť lekára.

Čo znamená, keď je krv v ejakuláte a aké sú toho príznaky

Čo znamená, keď je krv v ejakuláte a aké sú toho príznaky Výskyt krvi v ejakuláte môže indikovať rôzne druhy zápalov, vnútorných poranení, preťaženie ciev alebo semenníkov, no v najhoršom prípade môže ísť aj o problém s prostatou, najmä jej rakovinu. Ejakulát totiž odráža stav prostredia, v ktorom vzniká a kadiaľ prúdi.

  • Ejakulát je tekutina zložená z viacerých látok, vrátane spermií
  • Spermie sa do ejakulátu dostanú zo semenných vačkov a putujú cez semenovody
  • Pri procese ejakulácie putuje ejakulát aj cez močovú rúru a môžu sa do neho primiešať „po ceste“ ďalšie iné zložky, vrátane krvi

Pokiaľ sa v spermatickej tekutine nachádza prímes čerstvej krvi, môže sa celý ejakulát sfarbiť do hnedej farby. Podľa toho, o ako veľké krvácanie sa jedná a kde vzniká, sa upraví aj sfarbenie ejakulátu. Vzhľadom na to, že nie pri každej ejakulácii sa dostane von z pohlavného údu rovnaké množstvo ejakulátu, môže byť sfarbenie vždy mierne odlišné.

Ejakulácia prebieha v nasledovných krokoch:

na úvod je sexuálna stimulácia, ktorá vedie po určitom čase k dosiahnutiu orgazmu, čiže maximálneho sexuálneho dráždenia, na ktoré nervové receptory odpovedia
odpoveď nastáva tak, že na základe nervového signálu začína proces uvoľňovania spermií zo semenných vačkov a uvoľňovanie ejakulátu k tomu
cez semenovody sa cez prostatu a močovú trubicu dostávajú spermie a ejakulát von smerom k žaluďu, kde je ejakulát svalovými kontrakciami vytlačený von z penisu

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Biela farba semena je zapríčinená kombináciou enzýmov, lipidov, fosfatázy a kyseliny citrónovej. Tieto zložky tvoria zhruba štvrtinu celého objemu ejakulátu, no aj tak dokážu jeho farbu významne ovplyvniť. Pokiaľ sa vyskytne v semene krv, muž to ihneď spozná.

Ako? Pomocou zhnednutia ejakulátu. Okrem neho sa môžu vyskytnúť aj tieto symptómy:

problémy s častejším močením alebo naopak príliš malým močením
oneskorenie začiatku močenia alebo slabý prúd pri ňom
 pocity bolesti, rezania a pálenia
 nutkanie na močenie alebo nechcená inkontinencia
viditeľné červené kvapky krvi, čo naznačuje napríklad traumatickú príčinu

nočné bolesti v kostiach, najmä v driekovej chrbtici

ZAUJÍMAVÉ ŠTATISTIKY

Počas ejakulácie sa u bežného muža uvoľní v priemere od 2 do 6 ml ejakulátu. V 1 ml sa môže nachádzať od 50 do 80 miliónov spermií, čiže v celom ejakuláte môže byť dokonca až pol milióna spermií. Jednou z najdôležitejších zložiek ejakulátu je fruktóza.

Príčiny krvi v ejakuláte

Príčiny krvi v ejakuláte Ako som spomenul hneď na úvod, príčin výskytu krvi v ejakuláte môže byť viac. Niektoré sú doslova „banálne“, ak to tak môžem povedať, iné však oveľa vážnejšie. V zásade platí, že dôležité je sledovať všetky súvisiace príznaky a v prípade ich opakovania určite navštíviť lekára.

Toto sú faktory, ktoré môžu ovplyvniť prítomnosť krvi v ejakuláte:

Preťaženie semenníkov: Príliš častá masturbácia alebo príliš časté ejakulovanie v dôsledku sexuálneho styku môžu u niektorých mužov spôsobiť preťaženie semenníkov. Následkom takéhoto preťaženia alebo prílišného namáhania môže byť výskyt menšieho množstva krvi v semene. Tento stav je dočasný a po zmiernenia záťaže by mal pominúť.

Problémy s cievami: Vzhľadom na to, že ejakulát obsahuje veľké množstvo látok, ktoré sa do neho primiešavajú v rôznych častiach pohlavnej sústavy, je prirodzené, že niektorá z nich môže obsahovať čiastočky krvi. Deje sa to vtedy, ak príde k prasknutiu drobnej cievky, napríklad aj pri zraneniach. Rovnako tak môžu byť problémom rozšírené žily.

Zápaly a infekcie: Jednou z najčastejších príčin hematospermie sú rôzne druhy zápalov alebo infekcie spôsobené baktériami. Môže ísť o zápal prostaty, zápalové ochorenia niektorej časti pohlavných orgánov, infekčnú tuberkulózu, uretritídu a podobne. Takéto zápaly a infekcie sa potom prejavia aj inak, ako len výskytom krvi v semene.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Pohlavne prenosné choroby: Viaceré pohlavne prenosné choroby sú charakteristické výskytom krvi v ejakuláte. Ide najmä o infekčné choroby mužských pohlavných orgánov spôsobené vírusmi a baktériami. V niektorých prípadoch sa takto prejavoval aj vírus HIV, ale rozhodne vás nechcem predčasne strašiť.

Cysty: Cysty nie sú nádory, no napriek tomu ich určite netreba podceniť. Viaceré druhy cýst sa prejavujú výskytom krvi v ejakuláte, napríklad cysty močovej trubice, cysty na prostate alebo cysty nachádzajúce sa v semenných vačkoch. Aby bolo možné túto príčinu potvrdiť či vyvrátiť je potrebné absolvovať odborné lekárske vyšetrenie.

Rakovina: Na záver som si nechal tú najťažšiu príčinu, karcinóm. Krv v ejakuláte sa vyskytuje pri rakovine prostaty, čo je druhé najčastejšie ochorenie u mužov a rozhodne by som ho nepodceňoval. Ak je toto príčinou výskytu krvi v ejakuláte, budú prítomné aj iné príznaky, najmä problémy s močením a pocity bolesti, pálenia a rezania.

Diagnostika krvi v ejakuláte

Diagnostika krvi v ejakuláte Okrem zjavného pozorovania voľným okom je dôležité sledovať nielen prítomnosť samotnej krvi, ale zistiť aj jej príčinu. Pre bežného laika to môže byť občas problém a keďže by som určite nechcel, aby ste niečo zanedbali, odporúčam v prípade výskytu viacerých príznakov spomínaných vyššie zájsť za lekárom – urológom.

Toto sú vyšetrenia, ktoré sa realizujú pri diagnostike:

anamnéza, ktorá spočíva najmä v získaní informácií o prejavoch a problémoch, ktoré muža trápia
odber krvi, ktorým sa zistí prítomnosť zápalu, protilátok a rakovinových markerov
vyšetrenie prostaty, najmä vtedy ak je podozrenie na jej zväčšenie či rakovinu
rozbor ejakulátu, na základe ktorého sa zistí jeho zloženie aj obsah krvi

Odborné vyšetrenie u lekára vie zistiť prítomnosť všetkých príznakov a stanoviť presnú diagnózu. Je to výhoda najmä v tom, ak by ste si neboli úplne istí a mali obavy z rakoviny. Vyšetrenie môže tiež zistiť aj to, ako ste na tom s plodnosťou a potenciou, prípadne odhalí súvisiace problémy.

NIELEN JEDNORÁZOVÉ PRÍZNAKY

Aby sa dalo s väčšou určitosťou povedať, či sa vyskytuje krv v ejakuláte z patologických príčin, je potrebné dlhodobejšie sledovanie a opakovanie symptómov, napríklad týždeň. Až vtedy ide o chorobnú príčinu a nie o jednorazový výkyv.

Ako na odstránenie krvi z ejakulátu

Ako na odstránenie krvi z ejakulátu Odstrániť prítomnosť krvi v ejakuláte určite nie je žiadna jednorazová záležitosť. Riešenie môže byť najmä v prípade patologických príčin veľmi komplikované a závisí od konkrétneho vyvolávajúceho faktoru. Rovno však chcem povedať, že v prípade najťažších príčin sa bez lekárskej liečby určite nezaobídete.

Toto sú možnosti, ktoré máte:

Menej častá masturbácia alebo pohlavný styk

Možno sa vám zdá takýto spôsob riešenie ako pritiahnutý za vlasy, ale funguje to. Veľa mužov „nepozná mieru“ a tak ich môže častý sexuálny styk spojený s ejakulovaním dostať do problémov s preťažením ciev v pohlavnej sústave alebo s preťažením semenníkov. Zmiernenie tempa a aj krátkodobá sexuálna abstinencia môžu len pomôcť.

Zlepšenie stavu ciev

Ďalšou možnosťou, ako zabrániť prenikaniu čiastočiek krvi z krvného riečišťa do semena, je zlepšenie stavu ciev. Ide najmä o steny drobných ciev a žiliek, ktoré sa nachádzajú v blízkosti semenníkov, semenovodov a močovej rúry. Toto zlepšenie sa dá dosiahnuť zlepšením životosprávy a podávaním tabliet na posilnenie stien ciev.

Vyliečenie zápalu alebo infekcie

Zápal močových ciest, infekcia v niektorej časti pohlavnej sústavy alebo zápal prostaty, to všetko môže byť na príčine hematospermie. Ak chcete krvácanie počas ejakulácie odstrániť, musíte vyliečiť vyvolávajúcu infekciu alebo zápal. Najčastejšie sa to rieši podávaním medikamentov z kategórie antibiotík spolu s podpornou liečbou.

Liečba pohlavne prenosných ochorení

Ak je príčinou nejaké vírusové alebo bakteriálne pohlavne prenosné ochorenie, jediným riešením odstránenia krvácania počas ejakulácie je vyliečenie takejto choroby. To sa deje obvykle podávaním antibiotík alebo špeciálnych typov antivirotík. Bohužiaľ, nie všetky pohlavné choroby sa dajú vyliečiť úplne alebo za rýchly čas.

Chirurgické riešenie a chemoterapia

Cysty a nádory sa musia riešiť radikálne a to priamym chirurgickým zásahom. Kým odstránenie cysty zväčša nie je komplikované, pri zhubných nádoroch je potrebné po jeho odstránení absolvovať aj chemoterapiu. Pokiaľ vás postretla práve takáto situácia, je to momentálne jediné možné medicínsky overené riešenie.

Voľne dostupné tabletky ako podporný prostriedok

Na krv v ejakuláte neexistujú žiadne špeciálne tabletky, ktoré by boli dostupné bez receptu. V tomto prípade však hovorím skôr o tabletkách podporujúcich kvalitu spermií, spermatogenézu a plodnosť ako takú. Ide o prírodné tabletky, ktoré môžu pomôcť aj pri zlepšení stavu ciev a obvykle pomáhajú aj pri problémoch s erekciou.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Časté otázky o krvi v ejakuláte

Časté otázky o krvi v ejakuláte Poďme sa teraz pozrieť na niekoľko otázok, ktoré súvisia s výskytom hematospermie. Väčšina mužov sa pýta najmä na možné rizikové faktory alebo na konkrétne situácie. Tu sú najčastejšie otázky a moje odpovede k nim:

Môže krv v ejakuláte súvisieť so zadržaním ejakulácie?

Áno aj nie. Narazil som už na prípady, že sa krv v semene objavila napríklad po opakovaných orgazmoch bez ejakulácie, čo môže byť spojené napríklad aj s preniknutím krvi z okolitých jemných cievok. Nesmú sa však vyskytovať žiadne iné príznaky alebo rizikové faktory.

Vplýva fajčenie a nezdravý životný štýl na výskyt hematospermie?

Áno a to najmä cez oslabenie stien ciev a cez zvýšenie krvného tlaku v krvnom riečišti. V oboch prípadoch je najrizikovejšie najmä fajčenie, ktoré má samozrejme aj iné negatívne vplyvy. Rovnako tak nezdravé stravovanie spôsobuje kardiovaskulárne problémy a teda sekundárne aj problém s výskytom krvi v ejakuláte.

Mal som 5 krát za deň ejakuláciu, než sa vyskytla krv v ejakuláte. Súvisí to s tým?

V takomto prípade by som sa prikláňal k odpovedi „áno“, nakoľko ide aj o veľké namáhanie semenníkov a celého chámovodu. Menší výskyt drobných čiastočiek krvi je prirodzený.

Kedy treba navštíviť lekára a kedy nie?

Lekára by som navštívil vždy, ak sa problém opakuje a nejde o prirodzenú reakciu napríklad na preťaženie ciev v pohlavnom úde alebo na nadmerné namáhanie semenníkov. Rovnako vtedy, ak sa pridružia aj iné symptómy, najmä bolesti a problém s močením.

Bojím sa, že je za hematospermiou rakovina. Čo s tým?

Viem pochopiť, že muži často krát myslia aj na najhoršie, no aby ste naozaj mali rakovinu spojenú napríklad s prostatou alebo inou časťou pohlavnej sústavy, musia byť prítomné aj iné príznaky typické pre karcinóm. Pokiaľ ich nemáte, netreba sa zbytočne dopredu báť.

Ako na odstránenie krvi z ejakulátu

Ako fungujú tabletky na zdravú potenciu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na zdravú potenciu a prečo ich odporúčam Hoci tabletky, ktoré by sa dali kúpiť bez receptu a pomohli na problém s hematospermiou nie sú, existuje iný typ prípravku, ktorý môže mať podporný účinok aj na tento problém. Ide o tabletky určené na podporu potencie, libida, spermatogenézy a drobných ciev.

Tieto tabletky sú založené na nasledovnom princípe:

  • Vďaka prírodnému zloženiu dochádza k zlepšeniu prekrvenia penisu, zvýšeniu libida a zároveň k podpore tvorbe spermií a k zvýšeniu ich kvality

Ako som spomenul vyššie, tabletky je možné získať bez predpisu, nakoľko ide o voľnopredajné výživové doplnky. Látky, ktoré sú v nich obsiahnuté, sú 100 % prírodné extrakty a výťažky rôznych účinných rastlín a bylín.

Tabletky majú nasledovné výhody:

sú bez vedľajších účinkova to práve vďaka prírodnému zloženiu, ktoré nevyvoláva v organizme žiadne vedľajšie a negatívne efekty
môžu sa užívať aj dlhodobejšie, čo ja sám odporúčam, nakoľko týmto spôsobom sa postupne hladina dôležitých látok v tele zvyšuje a účinky sú teda viditeľnejšie
zlepšujú plodnosť, potenciu aj erekciu, pričom pozitívny vplyv majú obvykle aj na ejakuláciu a celkovo na sexuálny život muža z viacerých stránok

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ja sám som vyskúšal viacero značiek takýchto tabliet a môžem potvrdiť, že naozaj fungujú. Samozrejme, nakoľko neobsahujú umelo vyrábané látky a nie sú na recept, ich účinnosť nemusí byť u každého muža stopercentná. V kombinácii s ďalšími opatreniami však môžu pomôcť zlepšiť aj stav ejakulátu a podporiť riešenie problému s výskytom krvi v semene.

Čo sa týka užívania a dávkovania tabliet, toto sú najdôležitejšie zásady:

neužívajte tabletky namiesto liečby, najmä v prípade zápalov a iných vážnych príčin, ktoré si vyžadujú odborný lekársky dohľad
dodržujte dávkovanie a tabletky určite nezapíjajte alkoholom
sledujte účinky tabliet a pokiaľ sa vyskytne napríklad alergická reakcia, vymeňte ich

TABLETKY NIE SÚ VŠELIEK

Keďže priamo na problém výskytu nadmerného množstva krvi v ejakuláte neexistujú priamo žiadne voľne dostupné tabletky bez receptu, ide v tomto prípade skôr o podporu cielenejšej liečby a riešenia. Na prvom mieste by tak mali byť vyššie spomínané režimové opatrenia.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Vyššie spomínané tabletky vyrába viacero výrobcov. Ide o zahraničné spoločnosti špecializované prevažne na tento typ prípravkov, čo však neznamená, že všetky tabletky sú rovnakej kvality. Niektoré účinkujú viac, iné zas menej. Aký je výsledok? Niektorí muži sa sklamú a na prípravky na podporu plodnosti rezignujú.

To by však bola chyba a preto som sa rozhodol v nasledujúcej tabuľke zhodnotiť všetky značky tabliet, ktoré som vyskúšal ja. Ku každej pripájam hodnotenie a aj odkaz na moju vlastnú recenziu. Nech sa páči, tu sú.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.62

13 Hodnotení