Liečba neplodnosti

Téma neplodnosti je mimoriadne širokou a zároveň veľmi diskutovanou. Okrem odborného pohľadu, ktorý je skôr súhrnom technických konštatovaní a zistení, je tu ešte pohľad laický. Samotná neplodnosť je pritom vo väčšine prípadov len zníženou schopnosťou splodenia, nakoľko liečba úplnej neplodnosti nie je možná.

Cieľom terapie a riešení je teda zvýšenie šance na otehotnenie v prípade ženy a na splodenie potomka v prípade muža. Zdravie reprodukčného systému je pritom len jedným z mnohých faktorov, na ktoré sa musí liečba sústrediť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Pochopiteľne, úplným základom je spoznanie situácie, v akej sa muž alebo žena nachádzajú, čo zahŕňa komplexnú diagnostiku príčin a prítomnosti rizikových faktorov. Podľa nich sa potom zvolí vhodný typ liečby neplodnosti.

Čo je a čo nie je neplodnosť

Čo je a čo nie je neplodnosť V dnešnej dobe, kedy chcú všetci ľudia vidieť výsledky ihneď a bez čakania, môže byť za neplodnosť považovaný stav, ktorý neplodnosťou v podstate ani nie je. Preto je dobré vedieť rozlíšiť, kedy sa jedná a kedy sa nejedná o problém s plodnosťou.

  • Neplodnosť sa môže týkať muža, ženy ale aj spoločne celého páru
  • Najčastejšie sa za neplodnosť považuje neúspešná a bezvýsledná snaha o otehotnenie pri nechránenom pohlavnom styku viac ako 12 mesiacov
  • Pri žene vo veku nad 35 rokov je to 6 mesiacov, pri veku nad 40 rokov len 2 či 3 mesiace

Kým v prípade žien neplodnosť súvisí priamo s konkrétnou časťou pohlavnej sústavy, u mužov môže byť faktorov viacero. Problém môže byť v stoporení ale napríklad aj v spermiách a spermatogenéze. Príčin je viacero, niektoré sú len prechodné a práve vtedy netreba prepadať panike. Iné sú ale dlhodobé a tým sa treba venovať.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Toto sú najčastejšie príčiny spojené s neplodnosťou:

vplyvy prostredia a okolité faktory, kam patria napríklad nesprávna životospráva, zlý životný štýl, fajčenie, užívanie liekov a podobne
hormonálne problémy, čo v prípade mužov znamená najčastejšie nízku hladinu testosterónu a v prípade žien narušenie hormonálnej rovnováhy
fyziologické poruchy a problémy spojené priamo s pohlavnou sústavou, napríklad u žien nepriechodnosť vajíčkovodov a u mužov nekvalitné spermie

KOMPLEXNE O NEPLODNOSTI

Téma je príliš zložitá a zároveň obsiahla, aby som ju odbil len zopár odstavcami. Preto som pre vás pripravil komplexný článok, ktorý neplodnosť vysvetľuje detailnejšie a to tak z hľadiska príčin, rizikových faktorov, ale tiež aj z pohľadu diagnostiky.

Čo zahŕňa liečba neplodnosti

Čo zahŕňa liečba neplodnosti Liečba neplodnosti spočíva vo viacerých možnostiach a alternatívach, ktoré sa môžu aplikovať izolovane alebo vo vzájomnej kombinácii. Niekedy stačí jednoducho odstrániť rušivé faktory alebo súvisiace príčiny, aby sa plodnosť zvýšila na zdravú úroveň. Inokedy je potrebný komplexný odborný zákrok.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú aktuálne najviac využívané možnosti terapie a to pre mužov aj pre ženy:

Režimové opatrenia

Určite ste už počuli niečo o zdravej životospráve a stravovaní. V prípade plodnosti to platí dvojnásobne, najmä alkohol a fajčenie radikálne znižujú šance mužov aj žien na splodenie potomka. Ja odporúčam zvýšiť príjem napríklad minerálov Horčík, Zinok, Selén a Vápnik. Veľmi nápomocné môžu byť aj niektoré vitamíny.

Pozitívny vplyv na plodnosť majú napríklad vitamíny B, C, D, E a A. Do jedálnička zaraďte napríklad mrkvu, brokolicu, avokádo, pohánku, vajíčka, sušené rajčiny, reďkovku, červenú repu, citrón, karfiol, zelenú špargľu, banán, granátové jablko či ovsené vločky. U žien pomáha pomerne významne napríklad aj kokosový olej a to aj počas dojčenia.

Vyriešenie súvisiacich ochorení

So zníženou plodnosťou u mužov či žien môžu súvisieť rôzne zápaly či ochorenia týkajúce sa priamo pohlavnej sústavy. Tie menej závažnejšie sú najmä zápaly alebo hormonálne problémy, ktoré sa riešia prakticky najčastejšie pomocou liekov. U mužov je veľmi častý problém s nízkou hladinou testosterónu, u žien infekcie a zápaly ženských orgánov.

Vážnejšími ochoreniami môžu byť rôzne genetické vady a deformácie. V prípade mužov sa môže jednať o nezostúpenie semenníkov či vývojové vady pohlavných orgánov. V prípade žien môže ísť napríklad o nepriechodnosť vaječníkov alebo vajcovodov. V tomto prípade sú nutné už len chirurgické zákroky.

Liečba ochorení nepriamo súvisiacich

Okrem chorôb a problémov dotýkajúcich sa priamo pohlavnej sústavy ovplyvňujú plodnosť a neplodnosť aj niektoré nepriame ochorenia. U mužov môže ísť napríklad o problém s prostatou, ale aj rôzne kardiovaskulárne a metabolické ochorenia, problémy môže spraviť aj cukrovka. Vyliečenie týchto ochorení spravidla zvýši aj plodnosť.

Čo sa týka žien, tu bývajú tieto faktory veľmi podobné. Okrem ochorení, ktoré sa nazývajú aj civilizačné choroby, si musia dávať ženy väčší pozor napríklad na močovú sústavu a jej problémy. Rovnako tak problémy imunologického charakteru môžu znižovať šancu otehotnieť. Liečba býva najčastejšie pomocou farmakologických prostriedkov.

Voľne dostupné tabletky s rastlinným zložením

Na zvýšenie plodnosti sa už odpradávna používali prírodné prostriedky. Či už šlo o čaje s rôznych častí bylín alebo o sušený výťažky, princípom bolo pôsobenie prírodných látok na ľudský organizmus. Takéto pôsobenie mohlo byť na erekciu či hormóny u mužov, alebo na stav ženských pohlavných orgánov u žien.

Dnes už rôzne odvary a nápoje nahradila modernejšia forma a to tabletky. Ide o výživové doplnky určené na podporu plodnosti, nad ktorými možno mávnete rukou, ale ja odporúčam to nerobiť. Dlhodobé užívanie týchto prostriedkov mne osobne prinieslo pozitívne výsledky, takže skepsa určite nie je na mieste a treba aj túto možnosť brať ako zaujímavú cestu.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Farmakologická liečba liekmi na predpis

Lieky na predpis na zvýšenie plodnosti nie sú brané ako jedna kategória liekov, ale ide o rôzne farmakologické prípravky so špecifickým účinkom. U žien môže ísť o hormonálnu liečbu, prípadne aj o špeciálne lieky určené na vyvolanie ovulácie. V druhom prípade je možná kombinácia s intrauterinnou insemináciou.

Čo sa týka mužov, aj v ich prípade je možné zvýšenie hladiny hormónov pomocou liekov, no v prípade mužov sa farmakologickými prostriedkami riešia najmä príčiny neplodnosti spojené s nekvalitnou erekciou. Ide teda o lieky na erektilnú dysfunkciu, ktoré zabezpečia stoporenie dostatočné pre splodenie potomka.

Injekčná liečba

Liečivá pre mužov aj ženy sa dajú na špecifické problémy súvisiace s neplodnosťou aplikovať nielen vo forme peroálnych tabliet, ale aj vo forme injekcií. Takýmto spôsobom sa aplikuje napríklad hormonálna liečba a to tak u mužov, ako aj u žien. Ide o efektívnejšiu formu, nakoľko látky sa môžu dostať v lepšej koncentrácii priamo na problémové miesto.

Podobne môže fungovať aj liečba erektilnej dysfunkcie u mužov, ktorá je tiež jedným z významných faktorov mužskej neplodnosti. V tomto prípade sa liečivo aplikuje tenkou ihlou zboku priamo do toporivých telies, čo umožní mužovi dosiahnuť erekciu. Tá je nevyhnutným predpokladom plodnosti.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Vnútromaternicová inseminácia

Ak je problém s plodnosťou u ženy natoľko vážny, že žiaden nepriamy zákrok nepomáha, môže sa vykonať tzv. vnútromaternicová inseminácia. Počas ovulácie sa spermie podajú priamo do maternice, čiže sa dostanú do bezprostrednej blízkosti vajíčka a to môže radikálne zvýšiť šancu na otehotnenie.

Tento zákrok je síce na prvý pohľad náročný, ale vykonáva sa ambulantne a trvá zvyčajne len niekoľko minút. Táto forma liečby sa vykonáva najčastejšie pri nemožnosti vaginálneho pohlavného styku, pri ľahkých stupňoch endometriózy a pri ľahších formách problémov so spermiami u mužov. Bohužiaľ, priemerná úspešnosť zákroku je len okolo 15 %.

Umelé oplodnenie

Posledným spôsobom riešenia neplodnosti je umelé oplodnenie. Za týmto pojmom si väčšina ľudí predstaví len jeden typ zákroku, ale existuje ich viacero druhov. Najčastejšie sú to intracytoplazmatická injekcia spermie, intracytoplazmatická injekcia morfologicky selektovanej spermie a intracytoplazmatická injekcia preselektovanej spermie.

Umelé oplodnenie predstavuje vrchol možností súčasnej modernej medicíny. Ide o pomerne invazívny zákrok, ktorý má aj isté riziká a mal by nasledovať až po vyčerpaní ostatných možností. Hoci sa vo svete táto liečba realizuje už niekoľko desiatok rokov, pravdepodobnosť úspechu stále nie je taká, ako by si mnoho párov želalo. Je to ale stále najlepšia možnosť.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Prevencia neplodnosti

Prevencia neplodnosti Nielen liečba, ale aj preventívne opatrenia a predchádzanie tým najhorším možnostiam, sú dôležité pre všeobecné zdravie. V prípade plodnosti to platí dokonca dvojnásobne a to najmä preto, že viaceré problémy súvisiace so zníženou plodnosťou idú na vrub napríklad dlhodobo nesprávnej životospráve či životnému štýlu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Rozhodol som sa preto pripraviť niekoľko zásad prevencie, ktoré vám môžu pomôcť:

vyhýbanie sa alkoholu a fajčeniu, čo sú dva z najviac škodlivých faktorov nielen pre plodnosť, ale aj pre celý sexuálny život a všeobecne pre zdravie
v prípade mužov obmedzenie nosenia tesnej spodnej bielizne, obmedzenie bicyklovania a obmedzenie využívania vyhrievaných sedačiek
v prípade žien obmedzenie užívania liekov s účinkom na hormonálnu sústavu, prípadne výber takých alternatív, ktoré neznižujú plodnosť
dostatok pohybu a udržiavanie zdravej fyzickej kondície aj vitality a v prípade mužov skoré riešenie problémov s prostatou, ktorá má tiež vplyv na plodnosť
zvýšený príjem potravín obsahujúcich napríklad Selén či Zinok, prípadne iných minerálov a vitamínov, ktoré pomáhajú na zvýšenie plodnosti

U žien aj u mužov však treba počítať s tým, že napríklad vyšší vek je jeden z tých faktorov, ktoré nie je možné preventívne nijako eliminovať. Na druhú stranu, pri správnej životospráve a pri dodržiavaní vyššie spomínaných zásad sa dá vplyv veku veľmi znížiť.

POMOC PRÍRODY

Už odpradávna používali ľudia na zlepšenie plodnosti rôzne druhy prostriedkov prírodného charakteru. Najčastejšie šlo o rôzne bylinné čaje a odvary rastlín, dnes už však doba pokročila a tak aj takáto pomoc prírody dostala novšiu formu, formu tabliet.

Časté otázky o liečbe neplodnosti

Časté otázky o liečbe neplodnosti Znížená plodnosť alebo neplodnosť je veľmi často diskutovaná téma, o čom som sa ja sám presvedčil aj pri hľadaní skúseností mužov a žien na internete. Viaceré internetové fóra a diskusie sú navyše plné otázok, ktoré ukazujú, ako málo informácií ľudia o neplodnosti majú. Na tie najviac kladené teda priamo teraz odpoviem:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Majú alkohol či zlý životný štýl až tak negatívy vplyv na plodnosť?

Áno, najmä alkohol, fajčenie, nedostatok pohybu, nezdravé stravovanie a u mužov aj vplyvy okolia môžu viesť k radikálnemu poklesu plodnosti. Už len zmena v tejto oblasti môže prispieť k zníženiu rizika do budúcnosti a zároveň k viditeľnej zmene aj po výskyte problému.

Je vyšší vek významnou prekážkou plodnosti?

Áno, je dokázané, že najmä u žien s vyšším vekom klesá schopnosť úspešne splodiť potomka. Najviac sa hovorí o hranici 35 rokov a 40 rokov, no závisí to od mnohých individuálnych faktorov. U mužov vek nemusí byť až taký problém, ale netreba ho tiež podceňovať.

Môžu rastlinné látky naozaj pomôcť k zvýšeniu plodnosti?

K zvýšeniu áno, hoci určite nie sú žiadnou náhradou odborných medicínskych postupov. Majú ale veľmi dobrý vplyv, čo môžem potvrdiť aj na základe vlastnej skúsenosti. Aj preto sú už stáročia využívané v tradičnej medicíne a práve plodnosť je jedna zo známych oblastí.

Pre koho je vhodné umelé oplodnenie a pre koho nie?

Umelé oplodnenie sa využíva až ako posledná možnosť liečby neplodnosti a určite nie je vhodné pre páry, ktoré nevyskúšali ešte iné spôsoby. Ak u vás ale zlyhali všetky predošlé možnosti, čo odporúčajú aj samotné Centrá asistovanej reprodukcie každému páru.

Existujú nejaké garancie pri liečbe neplodnosti?

Nie a tým nemám na mysli len podpornú liečbu, úpravu životosprávy či liečbu pomocou rastlinných prípravkov, ale všetky typy liečby. Ani pri umelom oplodnení nie je 100 % istota, hoci táto metóda je aktuálne najmodernejšou, aj keď až poslednou využívanou, možnosťou.

Tabletky na plodnosť ako prírodná a prirodzená podpora

Tabletky na plodnosť ako prírodná a prirodzená podpora Ako dobrú prevenciu a ako podporu na zvýšenie plodnosti môžem odporučiť tiež tabletky s rastlinným zložením. Nejedná sa o žiadne lieky na predpis s obsahom syntetických liečiv, ale o čisto prírodné produkty vo forme výživových doplnkov.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tieto prípravky fungujú na nasledovnom základe:

  • V ich zložení sú obsahové látky priaznivo vplývajúce na spermatogenézu a na zvýšenie kvality spermií u mužov, prípadne vplývajúce na hormóny a ovuláciu u žien

Tieto tabletky sú založené na dlhodobejšom pôsobení rastlinných a bylinných zložiek, nie sú v nich obsiahnuté žiadne syntetické účinné látky. To so sebou prináša síce nevýhodu v tom, že výrobca nemôže u každého užívateľa garantovať rovnaký a 100 % výsledok, ale zároveň to má aj viacero výhod pri užívaní prípravkov.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Akých? Pre čo najlepšiu ilustráciu som vybral tri najdôležitejšie:

vďaka svojmu zloženiu nie je užívanie týchto prípravkov spojené so žiadnymi typickými vedľajšími účinkami alebo s kontraindikáciami
tabletky sú bezproblémové aj z hľadiska dlhodobého užívania a čím dlhšie ich budete brať, tým viditeľnejšie budú výsledky
tabletky majú zvyčajne veľmi dobrý pomer ceny a kvality, pričom sa dajú bez problému objednať aj online priamo od oficiálneho distribútora

Veľkým pozitívom je okrem toho aj šírka pôsobenia. Tieto prípravky väčšinou pomáhajú nielen na zlepšenie plodnosti, ale môžu pozitívne vplývať aj na iné oblasti sexuálneho života. Ide napríklad o kvalitu erekcie, zvýšenie libida a sexuálneho apetítu, vplyv na ejakuláciu či pôsobenie na celkovú psychickú a fyzickú vitalitu.

BEZ PREDPISU

Uvedené tabletky sú voľne dostupné a voľne predajné, čo znamená, že nepotrebujete lekársky predpis na ich získanie. Navyše, môžete si ich kúpiť aj priamo od výrobcu či oficiálneho distribútora priamo cez internet, čo je plne legálne. Dávajte si však pozor na pôvod.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Samozrejme, nebudem vám tvrdiť, že tieto tabletky alebo prípravky vám zázračne pomôžu, určite nie sú náhradou odbornej liečby. Treba ich však vidieť ako podporu a v tomto svetle s nimi mám dobré skúsenosti nielen ja, ale aj tisícky iných mužov či párov po celom svete. Určite teda nejde ani o žiadne šarlatánstvo.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Je však pravdou, že na trhu sú okrem kvalitných značiek aj tie menej kvalitné, ktorých účinnosť zostáva len na obale. Ak sa im chcete vyhnúť, vyberte si tabletky s dobrými referenciami z praxe. Mne osobne sa osvedčili najviac tieto značky:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.65

17 Hodnotení