Masáž prostaty

Masáž prostaty

Súčasťou erotických masáží, ale čoraz viac aj bežných erotických hier, je masáž prostaty. Ide o špecifickú formu sexuálnej stimulácie, ktorá nemusí vzrušovať každého muža, na druhú stranu, ak ste ju ešte nevyskúšali, teraz je ten správny čas. Dopriať si ju môžete v rámci tantra masáže, nuru masáže alebo aj samostatne v salónoch ponúkajúcich zmienené masáže.

Samotná prostata, nazývaná niekedy aj predstojná žľaza, je pritom orgánom veľmi dôležitým pre plodnosť. Ide o súčasť pohlavnej sústavy, pričom prostata tvorí prostatický sekrét, ktorý sa nachádza aj v ejakuláte a vytvára ideálne podmienky pre spermie.

Niekedy býva táto žľaza označovaná aj ako mužský bod G a to práve kvôli pocitom, ktoré sprevádzajú jej dráždenie. Isté je, že masáž predstojne žľazy zostáva sexuálnou technikou, ktorá je pre mnohých mužov tabu, no má aj mnohých priaznivcov.

Masáž prostaty: definícia, význam a účinky

Masáž prostaty: definícia, význam a účinky Ako som povedal na úvod, prostata je špeciálna žľaza, ktorá patrí do pohlavnej sústavy. Nachádza sa blízko močového mechúra a rektálneho otvoru, čo sa využíva v medicíne na vyšetrenie prostaty práve prostredníctvom análneho otvoru.

  • Masáž prostaty sa vykonáva najčastejšie prstom alebo sexuálnymi pomôckami
  • Pri vonkajšej masáži dochádza k nepriamej masáži pôsobením tlaku prstu alebo prstov na oblasť hrádze, čo je oblasť medzi semenníkmi a análnym otvorom
  • Pri vnútornej masáži ide už o priame sexuálne dráždenie a stimuláciu prostredníctvom prsta či erotickej pomôcky a priamym kontaktom cez análny otvor

Pri masáži môže prísť k čiastočnému vyprázdneniu prostatických žliaz. Pri intenzívnejšej stimulácii a dostatočnej vzrušivosti môže spôsobiť masáž prostaty aj orgazmus a to dokonca aj bez stimulácie pohlavného údu. Vyskytujú sa aj situácie, kedy príde k orgazmu bez bežnej ejakulácii, ale len s vypudením prostatickej tekutiny.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

V čom pomáha masáž prostaty a aké má pozitívne účinky? Tu sú tri najdôležitejšie:

prináša sexuálne, fyzické aj psychické uvoľnenie, pôsobí na sexuálnu túžbu a môže zlepšovať pocit sexuálnej energie a sexuálnej vitality
pôsobí aj na zdravie prostaty, môže zlepšiť niektoré typy problémov s močením a podľa niektorých prameňov je aj prevenciou voči zväčšeniu prostaty
môže pomôcť s niektorými druhmi impotencie a zlepšiť orgazmus, v tomto prípade ide ale o účinok, ktorý môže byť u každého muža individuálny

Masáž prostaty sa môže vykonávať samostatne, prípadne môže byť súčasť iných sexuálnych praktík. Okrem už spomínaných tantrických alebo nuru masáží býva aj súčasťou BDSM praktík. Veľmi často je aj súčasťou dráždenia v rámci análneho sexu, mnoho žien takýmto spôsobom chce zatraktívniť svoj sexuálny vzťah s partnerom.

NEGATÍVA MASÁŽE PROSTATY?

Pre objektívnosť treba povedať, že sa hovorí aj o negatívach tejto masáže. Niektorým mužom môže byť nepríjemná, iným môže spôsobiť zas ochabnutie erekcie, najmä vnútorná masáž prostaty. Ide ale o veľmi individuálne faktory a s rôznorodou intenzitou.

Techniky, typy a priebeh masáže prostaty

Techniky, typy a priebeh masáže prostaty Masáž predstojnej žľazy môže prebiehať buď priamo, kedy ide o vnútornú masáž, alebo nepriamo, čo je vonkajšia forma stimulácie. Ak je masáž prostaty súčasťou tantra alebo nuru masáže, spôsob stimulácie sa dohodne obvykle vopred.

Tu sú priebeh a konkrétne techniky využívané počas masáže:

Vonkajšia masáž prostaty: Tento spôsob odporúčam pre začiatočníkov, ktorí ešte nemajú veľa skúseností a chcú začať opatrnejšie. Vonkajšia masáž predstojnej žľazy je nepriamou masážou, kedy dochádza k stimulácii prostaty len sprostredkovane a to vytvorením tlaku na hrádzi. Hrádza je oblasť medzi análnym otvorom a koreňom penisu.

Pri tejto masáži dokážu skúsený masér alebo skúsená masérka prostatu bez problému nahmatať a môžu sa venovať jej stimulácii vo forme tlakov, krúživých pohybov alebo iných typov pohybu. Tento typ masáže býva bezproblémový a zároveň predstavuje aj úvod do vnútornej a priamej masáže prostaty.

Vnútorná masáž prostaty: Podstatou vnútornej masáže predstojnej žľazy je priame pôsobenie na jej stenu a to cez análny otvor. Na prostatu sa môže pôsobiť pomocou prsta alebo pomocou erotickej hračky, či už klasického dilda so špeciálnym tvarom, alebo aj pomocou vibračnej pomôcky.

Vnútorná masáž musí byť vykonávaná pri maximálnych hygienických štandardoch, čiže samozrejmosťou je použitie latexových rukavíc alebo dezinfekcia sexuálnej pomôcky. Pre dostatočný prístup k prostate treba použiť aj lubrikačný análny gél a postupovať veľmi jemne. Tento typ masáže je intenzívnejší a v ideálnych podmienkach môže viesť aj k orgazmu.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Problémy a poruchy spojené s prostatou a ejakuláciou

Problémy a poruchy spojené s prostatou a ejakuláciou V ideálnom prípade funguje prostata bezproblémovo a muž nepociťuje žiadne problémy s ejakuláciou alebo močením, čo sú procesy, kde má prostata veľký vplyv. Pokiaľ ale nastanú nejaké problémy s jej stavom či funkčnosťou, prejaví sa to rôznymi poruchami.

Toto sú najčastejšie prípady a situácie:

Zväčšená prostata: Najviac vyskytujúcim sa problémom s prostatou je jej nezhubné zväčšenie, odborne nazývané benígna hyperplázia prostaty. Príčinou býva kombinácia zlej životosprávy, hormonálnych zmien, dedičnej predispozície a vplyvu iných externých ochorení. Tento problém sa bežne prejaví aj ťažkosťami s močením.

Zápal prostaty: Prostatu môže postihnúť aj infekcia a zápal, či už v akútnej alebo chronickej podobe. Najčastejšou príčinou je bakteriálna infekcia, problémovým faktorom môže byť aj hormonálna nerovnováha alebo nedostatočná ejakulácia. Masáž prostaty sa uvádza aj ako preventívny prostriedok voči zápalom.

Rakovina prostaty: Asi najvážnejším problémom je nádorové zväčšenie prostaty zhubného typu, čiže rakovina prostaty. Tu býva príčinou najčastejšie genetická predispozícia a hoci je liečba tejto rakoviny možná, nevyhnutnou podmienkou je skorá diagnostika a vhodne zvolená odborná liečba. Pri tomto probléme sa určite nezaobídete bez lekára.

Predčasná ejakulácia: Za týmto pomenovaním je vážna porucha typická príliš rýchlym dosiahnutím vyvrcholenia, obvykle do 1 až 2 minút od začiatku sexuálnej stimulácie. Najčastejšie dochádza k príliš rýchlej ejakulácii v dôsledku dráždenia penisu, ale môže sa tomu stať aj pri sexuálnej stimulácii prostaty.

Oneskorená ejakulácia: Okrem príliš rýchlej ejakulácie môže nastať aj opačný problém, kedy prichádza k jej oneskoreniu. Ide o príznak nízkeho libida alebo problému zvaného anorgazmia, čiže neschopnosti dosiahnuť orgazmus. U niektorých mužov môže byť spočiatku oneskorenie ejakulácie spôsobené aj stimuláciou prostaty, ide len o otázku zvyku.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

 

VÁŽNE PROBLÉMY PATRIA DO RÚK LEKÁRA

Pokiaľ sú problémy s prostatou veľmi vážneho charakteru, určite patria do rúk odborníka, čiže urológa alebo sexuológa. Ten môže vykonať odbornú diagnostiku a na základe stanovenia konkrétnej poruchy vám pomôže aj s účinnou liečbou.

Ako na zlepšenie stavu a fungovania prostaty

Ako na zlepšenie stavu a fungovania prostaty Prostatu a jej zdravé fungovanie je možné podporiť viacerými prirodzenými metódami a niektorými jednoduchými zmenami. Prečo teda nevyužiť všetky spôsoby, napríklad aj v rámci preventívneho pôsobenia?

Toto sú mnou overené zásady, ktorých by ste sa mali držať:

Pitný režim a pravidelné močenie

Zdravá prostata závisí aj od toho, čo pijete a ako pravidelne a často vyprázdňujete mechúr. Obmedziť by ste mali dráždivé nápoje, napríklad tie s obsahom kofeínu, ale tiež aj alkohol. Zároveň platí, že vždy, keď vám treba močiť, tak sa vymočte a to najviac, ako sa dá. Plný močový mechúr potom nebude nevytvárať tlak na prostatu.

Zmena v jedálničku

Pokiaľ ide o stravovanie, základom je vylúčenie dráždivých jedál. Ide napríklad o koreniny alebo príliš ťažké jedlá nadmerne zaťažujúce vylučovací systém toxickými látkami. Odporúčam konzumovať viac zeleniny a ovocia s obsahom vitamínov B a C a minerálov Zinok, Selén, Draslík Sodík, Horčík a Vápnik.

Časté a pravidelné ejakulovanie

Stav prostaty závisí aj od toho, či pravidelne obnovuje tvorbu prostatického sekrétu. V tejto jej činnosti jej môže výraznou mierou pomôcť pravidelné ejakulovanie. Čím je častejšie a pravidelnejšie, tým lepšie. Toto je zároveň aj odpoveďou na otázku mnohých mužov, či je tzv. suchý orgazmus zdravý, alebo nie.

Obmedzenie problémového oblečenia a športov

Na prostatu, rovnako ako aj na semenníky, negatívne pôsobí nadmerná teplota a dlhodobo nadmerný tlak. Ak chcete zlepšiť stav a funkčnosť prostaty, mali by ste obmedziť nosenie tesnej spodnej bielizne, ktorá zvyšuje teplotu v oblasti mieška a prostaty. Negatívne je aj nadmerné bicyklovanie.

Vysadenie problémových liekov

Lieky môžu pomáhať, ale viaceré z nich, najmä tie na predpis, môžu svojimi nežiaducimi účinkami na iné oblasti škodiť. To platí aj v prípade pôsobenia na prostatu, kde môžu byť problémové isté špecifické kategórie liekov. Najčastejšie ide o lieky proti alergiám, antihistaminiká a dekonsgetíva.

Prírodná podpora

Na záver som si nechal to najlepšie a to je využitie prírody na podporu stavu a fungovania prostaty. Najviac sa mi osvedčili rastliny známe aj ako prírodné afrodiziaka, napríklad Maca, Tribulus Terrestris či Damiána, ktoré možno kúpiť vo forme čajov alebo výživových doplnkov. Tu odporúčam ich dlhodobé užívanie.

Najčastejšie otázky o masáži prostaty a prostate

Najčastejšie otázky o masáži prostaty a prostate Predstojná žľaza a jej masáž sú témou, ktorá zaujíma čoraz viac mužov. Vidím to aj podľa záujmu, ktorý o túto tému prejavujete na internetových fórach a v diskusiách. Niektoré otázky sú teoretického charakteru, iné zas praktické. Tu sú tie najčastejšie aj s mojimi odpoveďami:

Ako nahmatať prostatu a kde sa nachádza?

Pokiaľ ide o vonkajšiu stimuláciu prostaty, tak ako menšiu guličku alebo zdureninu možno nahmatať prostatu v oblasti pod koreňom penisu alebo v oblasti pod semenníkmi. Ak ide o vnútornú stimuláciu, prst vsuňte asi 5 cm do vnútra konečníka a zatlačte na prednú stenu smerom nadol, kde nájdete mäkkú zdureninu vo forme guličky.

Aká je najlepšia pozícia pre dráždenie a masáž prostaty?

Najlepšia pozícia je tá, pri ktorej sa vie muž najviac uvoľniť a to sa týka tak svalstva panvy, ako aj svalstva zvierača konečníka. Ideálnou polohou je preto poloha v ľahu s nohami zohnutými v kolenách a s mierne rozkročenými. Vždy je to však o tom, čo vyhovuje najviac vám, niektorí muži preferujú pozíciu v kľaku a „na všetkých štyroch“.

Má masáž prostaty výhody aj z medicínskeho hľadiska?

Áno, ale len čiastočne a nejedná sa o žiaden univerzálny medicínsky zákrok, ktorý by znamenal prevratnú liečbu. Pravidelná a technicky správne vykonávaná masáž prostaty môže mať doplnkové miesto pri liečbe antibiotikami, môže totiž vďaka zlepšenia prekrvenia prostaty zlepšiť ich účinnosť. Môže mať aj preventívne účinky.

Sú nejaké odporúčania ohľadom toho, ako často masáž prostaty absolvovať?

Hľadal som odpoveď na túto otázku naozaj dôsledne, ale k nejakej exaktnej odpovedi s overenými účinkami som sa príliš nedopátral. Pokiaľ ide o výhody z medicínskeho hľadiska spomínané vyššie, pre ich dosiahnutie by mala masáž prostaty prebiehať 2 až 3 krát za týždeň počas akútnej fázy a raz za týždeň v neskoršom období.

Môže byť niekedy masáž prostaty aj kontraproduktívna?

Z medicínskeho hľadiska sa masáž prostaty neodporúča v prípade, ak trpíte akútnou formou jej zápalu a v prípade, ak máte rakovinu prostaty. V prvom prípade hrozí riziko baktériemie, čo je preniknutie baktérií zo zápalu priamo do krvného obehu. V druhom prípade je dôležité, aby všetky zásahy do prostaty boli len v rámci odbornej liečby.

Ako fungujú tabletky na podporu prostaty a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na podporu prostaty a prečo ich odporúčam Ak chcete zlepšiť fungovanie prostaty, prípadne pôsobiť preventívne voči jej najbežnejším problémom typu nezhubné zväčšenie a podobne, veľmi dobrou podporou môžu byť tabletky s prírodným zložením. Mám s nimi skúsenosti a to veľmi pozitívne.

Tabletky sú založené na dlhodobom pôsobení a užívaní:

  • Zloženie tabliet spočíva v kombinácii viacerých bylinných extraktov a výťažkov s priaznivým účinkom na zdravie prostaty, prípadne s účinkom na jej fungovanie

Medzi často používané účinné látky patria napríklad rastliny Srdcovník obyčajný, Žihľava dvojdomá, Kotvičník zemný alebo Serenoa plazivá, známa aj pod pomenovaním Saw Palmetto. Práve posledná spomínaná rastlina je veľmi známym prírodným prostriedkom na prostatu a tiež močové cesty, používa sa už stáročia v tradičnej americkej medicíne.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Tabletky sú voľne dostupné a majú viacero veľkých plusov:

na ich kúpu nepotrebujete vopred navštíviť lekára a získať od neho recept alebo predpis, proste si ich kúpite voľne a okamžite
viacero značiek je možné zakúpiť jednoducho cez internet z internetovej lekárni alebo priamo z eshopu oficiálneho výrobcu, čo je cenovo najvýhodnejšie
užívanie je možné aj dlhodobo a vďaka čisto prírodnému zloženiu bez obáv o nejaké možné vedľajšie efekty či nežiaduce účinky

Pokiaľ ide o všetky účinky tabliet, tie sú širokospektrálne:

Podpora fungovania prostaty: Samozrejme základom je podpora fungovania prostaty, jej zdravého stavu a aj prevencia voči nezhubnému zväčšeniu

Pôsobenie na močový systém: Tabletky obsahujú aj byliny zlepšujúce stav močových ciest a pôsobiacich preventívne voči ich infekciám

Zlepšenie libida a vzrušivosti: Rovnako tak mnoho značiek má vo svojom zložení aj rastlinné afrodiziaka, čo sa prejaví zvýšením libida

DLHODOBÉ A PRAVIDELNÉ DÁVKOVANIE

Základom úspešnosti prípravkov založených na rastlinných látkach je pravidelnosť užívania a dlhodobé pôsobenie účinných látok v tele. Aj na základe vlastnej pozitívnej skúsenosti preto odporúčam takéto tabletky užívať dlhodobo, ja sám som ich bral napríklad aj 3 či 4 mesiace.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi Chceli by ste tieto tabletky vyskúšať a podporiť tak lepšie fungovanie svojej prostaty? Žiaden problém, stačí si vybrať z pomerne širokej ponuky. Pozor ale na neznáme značky, ktoré sľubujú zázraky na počkanie, nič také nie je možné pri voľne dostupných tabletkách. Naopak, treba pozerať viac na skúsenosti z praxe, ako len na sľuby na obale.

Ak by ste sa chceli inšpirovať mojimi skúsenosťami a ušetriť si tak nemálo času a peňazí, v nasledujúcej tabuľke nájdete značky, ktoré mne pomohli najviac. Každú jednu som aj recenzoval a zhodnotil, takže získate veľmi presný obraz o ich účinkoch:

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.00

13 Hodnotení