Mokrý orgazmus

Mokrý orgazmus

Špecifickým typom ženského vyvrcholenia je tzv. mokrý orgazmus, počas ktorého dochádza akoby k ejakulácii u ženy z pošvy práve v momente dosiahnutia vrcholu sexuálnej stimulácie. Na rozdiel od vaginálneho či klitoriálneho orgazmu nie je tento fenomén až taký známy, no pojem squirting určite nie je výmyslom len filmoch pre dospelých.

Štatistiky hovoria, že zhruba tretina žien už zažila mokrý orgazmus, no podľa mňa by toto číslo bolo radikálne väčšie, ak by sa partneri téme venovali bližšie. Na to je potrebné vedieť nielen to, aká technika je na mokrý orgazmus potrebná, ale aj ďalšie veci.

Ženy by totiž mali v prvom rade spoznať samé seba a zistiť, akým spôsobom sa dokážu najviac vzrušiť a najviac počas sexu uvoľniť. Muži by zas mali vedieť, ako dosiahnuť mokrý orgazmus u svojej partnerky a kadiaľ vedie cesta.

Mokrý orgazmus: definícia, význam a postup

Mokrý orgazmus: definícia, význam a postup Mokrý orgazmus, nazývaný aj ženský výstrek alebo squirting, je typ orgazmu, pri ktorom dochádza následkom sexuálnej stimulácie nielen k prežitiu sexuálneho vyvrcholenia, ale aj k stavu, ktorý sa niekedy popisuje ako ženská ejakulácia. Nie je to ale úplne presné.

  • Mokrý orgazmus vzniká špecifickou stimuláciou bodu G zvnútra aj zvonka
  • Stimulácia musí byť súčasná a musí jej predchádzať klasická sexuálna predohra
  • Pri mokrom orgazme dochádza k sexuálnemu vyvrcholeniu spolu s uvoľnením špecifickej tekutiny, ktorá vystrekne podobne, ako ejakulát pri mužskom orgazme

Mnoho žien aj mužov si myslí, že pri mokrom orgazme dochádza k samovoľnému úniku moču a preto sa žena snaží pôsobiť vedome na svalstvo uvoľňujúce tekutinu opačne. Netreba sa ale báť, nejde o moč, ale o tekutinu pochádzajúcu zo Skeneho žliaz. Je bezfarebná, bez chuti, bez zápachu a v jej zložení sú látky bežne sa nachádzajúce v ľudskom organizme.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Tu je zjednodušený postup, ako dosiahnuť squirting, čiže mokrý orgazmus:

v prvom rade je potrebné nájsť u ženy bod G, ktorý by sa mal nachádzať niekoľko centimetrov od vchodu pošvy na jej hornej strane, priemerne sú to 4 cm
následne sa zamerajte na jeho masáž a stimuláciu, či už bruškom alebo špičkou jedného prsta alebo dvoch, nebojte sa ani trocha pritlačiť
druhou rukou treba zatlačiť zvonka a to v oblasti medzi Venušiným pahorkom a pupkom, pričom práve intenzívnou súčasnou stimuláciou príde k výstreku

Chcel by som ale upozorniť, že vyššie spomínaný postup nemusí byť zďaleka jediným možným. Nakoľko dosiahnutie orgazmu je výsledkom celkovej sexuálnej stimulácie, je možné za istých okolností dosiahnuť squirting napríklad aj klasickým vaginálnym stykom.

Rovnako tak nemusíte použiť len penis, môžete si pomôcť aj niektorými sexuálnymi pomôckami. Dôležité je nezabúdať ani na predohru, kde môže pomôcť aj orálna stimulácia. Nevyhnutné však je, aby bola žena maximálne uvoľnená a maximálne vzrušená.

TRPEZLIVOSŤ RUŽE PRINÁŠA

Dosiahnuť mokrý orgazmus nie je samozrejmosť a vyžaduje si to veľa trpezlivosti. Nevzdávajte sa a nezabudnite, že dôležitá je súhra oboch partnerov. v každom prípade, mokrý orgazmus neberte len ako jediný cieľ, ide o prostriedok k uspokojivému sexuálnemu životu.

Aké problémy nastávajú s orgazmom a aké sú ich príznaky

Aké problémy nastávajú s orgazmom a aké sú ich príznaky Dosiahnutie orgazmu ako výsledok sexuálnej stimulácie nie je bohužiaľ samozrejmosťou. Netýka sa to len dosiahnutia mokrého orgazmu, kde môže byť problém napríklad v neskúsenosti či technike, ale aj dosiahnutia orgazmu ako takého.

U žien sa môžu vyskytnúť hneď viaceré poruchy či problémy:

Frigidita: Ak má žena problém s tým, že nemá vôbec chuť na sexuálny styk, najčastejšie sa takýto stav označuje ako frigidita. Hoci je toto označenie u laickej verejnosti už značne sprofanované, technicky ide o stav, kedy má žena problém so sexuálnym vzrušením a vôbec nepociťuje potrebu mať sexuálny styk.

Anorgazmia: Problémy s dosahovaním orgazmu vôbec sa nazývajú anorgazmia. Za týmto pojmom sa skrýva porucha spojená buď s úplnou absenciou orgazmu, čo sa nazýva celková anorgazmia, alebo porucha nemožnosti dosiahnuť orgazmus len pri špecifickej sexuálnej stimulácii, napríklad nemožnosť dosiahnuť klitoriálny orgazmus.

Vaginizmus: Jedným zo stavov, ktoré môžu ohroziť aj dosiahnutie mokrého orgazmu, je vaginizmus. Ide o serióznu medicínsku diagnózu, počas ktorej dochádza k samovoľnému stiahnutiu svalstva vagíny a ku kŕčom tohto svalstva. Výsledkom je potom nemožnosť prieniku do vagíny a bolesť počas pohlavného styku.

Príčiny problémov s mokrým orgazmom

Príčiny problémov s mokrým orgazmom Okrem všeobecných príčin a problémov súvisiacich s dosiahnutím orgazmu ako takého, môže byť za problémami s nedosiahnutím mokrého orgazmu aj niekoľko špecifických faktorov. Mám však pre vás dobrú správu: väčšina sa dá pri troche snahy vyriešiť.

Tu sú veci, ktoré dosiahnutie mokrého orgazmu ovplyvňujú najviac:

Nedostatočné libido: Všeobecným problémom s dosiahnutím akéhokoľvek orgazmu môže byť problém s libidom. Ten sa prejaví napríklad nízkou chuťou na sex, čiže sexuálnym apetítom, ale aj nízkou vzrušivosťou. Práve od nej môže závisieť to, či žena bude reagovať na sexuálnu stimuláciu a či na konci dosiahne sexuálne vyvrcholenie.

Neskúsenosť ženy: Druhým častým problémom je neskúsenosť samotnej ženy. Veľmi veľa žien sa bojí spoznávať svoje telo a môžu mať preto objektívny problém s tým, aby vedeli dosiahnuť akýkoľvek typ orgazmu, nielen ten so ženským výstrekom. Riešením je venovať sa napríklad viac masturbácii a spoznávaniu svojej sexuality.

Nesprávna technika u muža: Aby to nebolo len faktoroch súvisiacich so ženami, správna technika je samozrejme alfa a omega úspechu. Tu treba rovno povedať, že problém je u muža, ktorý musí správne zladiť stimuláciu bodu G zvnútra a tlak na oblasť podbruška zvonka. Ak sa mu to nepodarí, k mokrému orgazmu vôbec nemusí prísť.

Nedostatočné uvoľnenie sa: Mnoho žien, ktoré už majú so squirtingom skúsenosť, hovorí o tom, že aby ho dosiahli, museli sa maximálne uvoľniť. To je teda ďalšia možná príčina, prečo nemusí každá žena mokrý orgazmus dosiahnuť. Uvoľniť treba celé svalstvo a treba sa nechať unášať len pocitmi bez toho, aby ste sa ich snažili kontrolovať.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Fyziologický problém: Neschopnosť dosiahnuť orgazmus, napríklad aj ten mokrý, môže byť spôsobená tiež nejakým fyziologickým problémom týkajúcim sa pohlavnej sústavy u ženy. Napríklad nedostatočné prekrvenie či nedostatočné zvlhčenie vagíny sťažuje správne prežívanie sexuálneho dráždenia a to môže mať za následok absenciu orgazmu.

MINIMÁLNA PREDOHRA

Medzi možné dôvody, ktoré by mohli spôsobiť problém, patrí aj minimum predohry. Mnoho mužov si myslí, že samotná stimulácia bodu G bude stačiť na „rozpálenie“ partnerky, ale tak tomu nie je. Naopak, úlohou predohry je pripraviť ženu na stimuláciu bodu G, no najmä zvýšiť jej vzrušivosť sexuálnym dráždením. Muži, nezabúdajte na to!

Ako na dosiahnutie mokrého orgazmu

Ako na dosiahnutie mokrého orgazmu Postup na dosiahnutie squirtingu som síce popísal už na úvod, no mokrý orgazmus nie je bezdôvodne tak málo rozšírený. Aby ho žena dosiahla, musia byť splnené viaceré podmienky a musí do seba zapadnúť hneď niekoľko vonkajších vplyvov.

Toto sú veci, ktoré môžete spraviť pre získanie ideálnych podmienok na mokrý orgazmus:

Liečba sexuálnej poruchy

V prípade, že má žena problém celkovo s dosiahnutím orgazmu, mala by vyhľadať gynekológa alebo sexuológa. Dôvodom totiž môže byť nejaká sexuálna porucha týkajúca sa libida či pohlavnej sústavy ako takej. Najdôležitejšia je totiž diagnostika, ktorá stanoví presnú príčinu a pomôže tak zvoliť správny spôsob liečby.

Zmena stereotypu

Snažiť sa dosiahnuť mokrý orgazmus znamená v mnohom zmeniť stereotyp. Viac sa treba zameriavať na zvyšovanie sexuálnej dráždivosti ženy, muž sa musí viac venovať sexuálnej stimulácii a po predohre sa snažiť postupne stimulovať najmä bod G. Zároveň treba pri tomto dráždení viac zapojiť fantáziu a kreativitu.

Uvoľnenie sa

Pre ženy je veľkou prekážkou dosiahnutia mokrého orgazmu nedostatočné uvoľnenie sa. Hovorím tak o mentálnom, ako aj o sexuálnom uvoľnení sa. Treba nechať prežívaniu sexu voľný priebeh a snažiť sa nesťahovať svaly riadiace ženský výstrek. Ide o tie isté svaly, ktoré ovládajú močenie a ženy ich podvedome sťahujú z obavy pred pomočením sa.

Tréning

Veľmi dôležitou súčasťou dosiahnutia mokrého orgazmu je tréning. Znamená to v prípade mužov trénovať najmä stimuláciu bodu G, v prípade žien zas sebaspoznávanie sa ohľadom sexuálnej vzrušivosti. Pomáha aj častejšia masturbácia, najmä s dráždením oblasti bodu G. Tréning musí byť pravidelný a dlhodobý, mokrý orgazmus si to aj vyžaduje.

Sexuálne pomôcky

Ak sa nedarí mužovi dostatočne navnadiť partnerku vyššie spomínanými postupmi, pomôcť môžu sexuálne pomôcky. Dnes sa už dajú kúpiť rôzne druhy vibrátorov, vibračných vajíčok, dilda rozmanitého charakteru a tiež iné pomôcky určené k zvýšeniu sexuálneho dráždenia a stimulácie. Použiť môžete aj špeciálne pomôcky určené na stimuláciu bodu G.

Pomoc prírody s libidom a vzrušivosťou

Jedna z vecí, ktoré pomohli aj mojej partnerke, bolo zvýšenie sexuálneho apetítu a sexuálnej vzrušivosti. Ako toto zvýšenie dosiahla? Možno sa budete čudovať, ale vďaka niektorým prírodným afrodiziakam, najmä rastlinám a bylinám. Je ich pomerne dosť a ich účinky sú overené stáročiami. Môžete si ich kúpiť ako čaje, prípadne ako výživové doplnky.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Najčastejšie otázky o mokrom orgazme

Najčastejšie otázky o mokrom orgazme Samotný mokrý orgazmus je u žien aj mužov pomerne aktuálna a navyše veľmi populárna téma. Možno to súvisí aj s príslovím, že zakázané ovocie chutí najlepšie. Rozhodol som sa preto, že si pozriem internetové fóra a na tie najčastejšie otázky aj sám odpoviem:

Môže každá žena dosiahnuť mokrý orgazmus?

Jednoduchá odpoveď na túto otázku je áno, nakoľko fyziologicky každá zdravá žena má schopnosť pri správnej stimulácii a ideálnych podmienkach vylúčiť tekutinu zo Skeneho žliaz. Druhou vecou ale je, že práve bez toho, aby boli podmienky ideálne a aby jej partner zvládol správne techniku, to nie je možné.

Aká je ideálna poloha na dosiahnutie mokrého orgazmu?

Najčastejšie sa dosahuje mokrý orgazmus pri klasickej misionárskej polohe, ale je to len na partneroch, akú polohu zvolia. Poloha so ženou na chrbte je síce pre muža z hľadiska správnej techniky najlepšia, ale skúsiť môžete napríklad aj polohu zboku alebo polohu na kolenách. Nebojte sa experimentovať!

Je nutné na dosiahnutie orgazmu stimulovať bod G?

Známy Grafenbergov bod, čiže bod G, je na dosiahnutie squirtingu nevyhnutný, nakoľko práve táto oblasť ženskej pošvy je natoľko inervovaná, že vie spôsobiť žene mimoriadne sexuálne vyvrcholenie. V prípade, že žena dosiahne mokrý orgazmus pri vaginálnom styku, dochádza tiež k stimulácii tohto bodu, hoci to tak na prvý pohľad nemusí vyzerať.

Koľko tekutiny sa pri mokrom orgazme vyprodukuje?

Veľa mužov aj žien od dosiahnutia tohto typu sexuálneho vyvrcholenia odrádza aj množstvo „neporiadku“. Áno, na rozdiel od ejakulácie, dochádza u žien pri mokrom orgazme k uvoľneniu viac tekutiny, zhruba 5 až 15 ml. Výstrek môže dosiahnuť aj niekoľko metrov, ale buďte bez obáv, samotná tekutina je neškodná.

Súvisí s dosiahnutím orgazmu u žien aj ich libido či nadržanosť?

Hoci priamo s mokrým orgazmom nemusí výška libida súvisieť, no všeobecne platí, že väčší sexuálny apetít môže znamenať aj kvalitnejší a intenzívnejší sex. Mnoho žien však má problémy s chuťou na sex, nadržanosťou či libidom problémy, najmä vyplývajúce zo životného štýlu a životosprávy. To potom sťaží dosiahnutie orgazmu.

Ako fungujú podporné tabletky pre ženy a prečo ich odporúčam

Ako fungujú podporné tabletky pre ženy a prečo ich odporúčam Pre dosiahnutie intenzívneho mokrého orgazmu a tzv. ženského výstreku je treba nielen správna technika, ale aj dostatočná vzrušivosť a tiež libido. Tieto veci je možné podporiť aj niektorými prirodzenými látkami, ktoré nám dala samotná príroda.

Práve na tomto princípe sú založené aj podporné prípravky určené pre ženy:

  • Hlavnou zložkou týchto tabliet sú účinné látky založené na rastlinných a bylinných extraktoch, ktoré majú už overené priaznivé účinky na libido a sexuálny život

Tabletky sú vo forme voľne dostupných výživových doplnkov a nakoľko neobsahujú žiadne syntetické liečivá, môžete si ich kúpiť bez nejakých predošlých vyšetrení u lekára alebo bez jeho indikácie. Navyše, okrem rastlinných účinných zložiek obsahujú mnohé značky aj minerály, vitamíny či aminokyseliny, čo podporuje aj nesexuálnu vitalitu.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Tabletky sú u žien veľmi populárne a to aj kvôli týmto výhodám:

vďaka účinným látkam bez obsahu chemikálií a syntetických zložiek sa netreba obávať o žiadne vedľajšie, negatívne alebo nežiaduce účinky
užívanie tabliet je možné krátkodobo, ale ešte lepšie je to dlhodobo, nakoľko pravidelné dávkovanie znamená lepšie účinky v praxi
zabúdať netreba ani na dostupnosť bez predpisu či receptu, viacero značiek má aj vlastný eshop, takže kúpa je veľmi pohodlná

Vplyv tabliet je nielen na orgazmus, ale aj v ďalších oblastiach:

Zlepšenie libida: Prvým častým účinkom týchto prípravkov je zvýšenie sexuálnej túžby, čiže libida, práve prostredníctvom afrodiziakálnych rastlín

Zvýšenie prekrvenia pohlavnej sústavy: Lepší orgazmus je možné prežiť vďaka lepšiemu prekrveniu vonkajších genitálií, čo je druhý účinok

Mentálne a fyzické uvoľnenie: Komplexné zloženie so sebou prináša aj pôsobenie na celkovú vitalitu a uvoľnenie, nielen v sexuálnej oblasti

NA KVALITNÝ SEXUÁLNY ŽIVOT VŠEOBECNE

Veľkou výhodou týchto tabliet je ich naozaj komplexné pôsobenie, o čom svedčia aj tu spomínané účinky. Vďaka tomu ide o prípravky s všeobecne podporným vplyvom na zvýšenie kvality sexuálneho života, ich pôsobenie sa teda netýka len orgazmu.

Tabletky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi Dosiahnuť intenzívny orgazmus je znamením nielen kvalitného sexuálneho života, ale ide aj o dôležitú súčasť sebauspokojenia. Práve preto si moja partnerka rozhodla pomôcť aj viacerými vyššie spomínanými prípravkami na zlepšenie libida a vyššiu vzrušivosť počas sexuálneho styku. Ponuka značiek je pomerne bohatá.

Podobne ako pri tabletkách určených pre mužov, aj v sortimente ženských produktov je výber veľký, no nie všetky značky sú automaticky kvalitné. Dôvodom sú rozdiely najmä v kvalite surovín. Pre inšpiráciu, v nasledovnej tabuľke sú tabletky, ktoré u partnerky zabrali najviac:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.42

24 Hodnotení

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať, či je možné, aby každá žena dosiahla mokrý orgazmus a či spomínaný návod, ako na to, je univerzálny. Skúšal som to už u viacerých žien aj podľa niektorých internetových návodov a videí, ale úspech zatiaľ neprišiel. Kde je potom chyba? S pozdravom Leo

leo-vero-10 píše 14 mája 2020 o 13:47

No neviem, či každá, ale moja áno 🙂 Nepôjde to však hneď na prvý krát, netreba čakať okamžite nejaké zázraky. Skúšať, testovať, pýtať sa, zisťovať, to je to jediné, čo viem odporučiť. Zapojte obe ruky, skúste striedať viac tlaku, menej tlaku, skrátka, nevzdávajte sa. U každej ženy môže byť iné vzrušenie, iná citlivosť a tak podobne. Nie je to nič, čo príde s lusknutím prstu. Veľa zdaru 🙂

Tomáš.Ziggy píše 19 mája 2020 o 09:49

ak mozem, zapojila by som sa aj ja 🙂 mala som viac partnerov, ale az toho posledneho nieco taketo napadlo. musim povedat, ze to bolo uzasne! naozaj, nic podobne som nikdy nezazila. takze, len to skusaj(te) a ak sa to podari, tak tvoj partnerka bude velmi velmi stastna. drzim palce!

anette_548 píše 25 mája 2020 o 09:16

Pridať komentár