Nedostatok sexu: príznaky, príčiny a riešenie

Nedostatok sexu: príznaky, príčiny a riešenie

Nedostatok sexu je problém, ktorý presahuje miestnosť spálne. Tento stav môže byť príčinou viacerých problémov aj v bežnom živote, či už ide o partnerské spolužitie, pracovné nasadenie, koncentráciu alebo všeobecne pocit šťastia. Pozrieme sa preto bližšie na to, čo spôsobuje nedostatok sexu najčastejšie, ako sa to prejavuje a aké sú riešenia.

Prv, ako začnem, rád by som upozornil, že tento problém sa týka tak mužov, ako aj žien. Budem sa preto v nasledujúcom texte venovať obom týmto skupinám a pokúsim sa nájsť a navrhnúť možnosti riešenia, ktoré môžu pomôcť každému.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Na úvod by som ale rád charakterizoval, čo to je ten nedostatok sexu a čo všetko sa pod tým myslí. Štatistiky totiž ukazujú, že to, či je sex častý, závisí aj od veku a niektorých iných podmienok. Netreba tiež zabúdať na ľudí, ktorým sex prirodzene akosi vôbec nechýba.

Čo je nedostatok sexu a aké má príčiny

Čo je nedostatok sexu a aké má príčiny Sex je činnosť, ktorá má zmysel nielen pre pohlavné rozmnožovanie sa, ale aj pre zdravie. Ide v podstate o fyzickú činnosť a pohyb, ktorá podporuje kardiovaskulárny systém, svalstvo, nervovú sústavu a v neposlednom rade prispieva k duševnej pohode.

  • Pravidelný sex nemusí byť viazaný len na partnerské spolužitie, zároveň však platí, že v týchto prípadoch dochádza k fyzickému aj psychickému uspokojeniu
  • Obvykle platí, že čím je človek mladší, tým častejšie má sexuálny styk, čo súvisí nepochybne aj s jeho fyzickou silou a vitalitou
  • So stúpajúcim vekom početnosť styku klesá, čo sa zas dáva do súvisu aj s chorobami

Štatistiky ukazujú, že najčastejšie sa milujú ľudia vo veku do 29 rokov a to zhruba dvakrát za týždeň. Ľudia od 30 do 39 rokov len 1,6 krát za týždňa, ľudia od 40 do 49 rokov už len 69 krát ročne. Najmenej sexu majú seniori. Ak sa však pozrieme na dôvody, zistíme, že nedostatok sexu najviac ohrozuje strednú generáciu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Pokiaľ totiž ide o najčastejšie príčiny nedostatku sexu, patria sem tieto tri kategórie:

nízke libido spôsobené psychickým prepracovaním alebo fyzickým preťažením organizmu, čo má za následok zníženú chuť na pohlavný styk
stres ovplyvňujúci celkovú vitalitu, koncentráciu aj uvoľnenie, následkom čoho prichádza tiež k zníženiu chuti na sex, táto príčina býva častá najmä u mužov
problémy s funkčnosťou pohlavnej sústavy a reprodukčných orgánov, u mužov ide najmä o problémy s erekciou a jej kvalitou, u žien zas o prekrvenie pošvy

SEX AKO POHLAVNÝ STYK

Rád by som uviedol na pravú mieru, že pri nedostatku sexu mám na mysli pohlavný styk, čiže nie masturbáciu. Ak aj uvediem v ďalších riadkoch masturbáciu ako krátkodobé riešenie akútneho nedostatku sexu, ide len o dočasnú náhradu, nikdy nie plnohodnotnú alternatívu.

Príznaky nedostatku sexu

Príznaky nedostatku sexu Sex je prirodzený ľudský pud a to nielen z hľadiska zachovania rodu, ale aj pre vlastné uspokojenie. Jeho nedostatok ovplyvňuje fyzický aj psychický stav organizmu a prejavuje sa v bežnom živote vo viacerých formách a podobách.

Môže mať priame aj nepriame prejavy, ktoré sa vyskytujú v individuálnej intenzite:

Smútok a zlá nálada: Ak ide o vplyv na psychiku, ako prvé príznaky sa dostavia najčastejšie smútok, zlá nálada a neskôr aj začínajúca depresia. Počas sexu sa totiž vylučujú v tele viaceré hormóny a látky zlepšujúce náladu a stimulujúce nervový systém, naopak, nedostatok pohlavného styku znamená utlmenie týchto látok a ich hladiny.

Viac stresu a podráždenosť: Dlhodobejší nedostatok pohlavného uspokojenia so sebou prináša aj viac stresu a podráždenosť. Ľudia reagujú často príliš agresívne a prehnane aj na menej závažné podnety z okolia. Majú tiež nadbytok sexuálne energie, no nevedia ju so seba dostať prirodzenou cestou, takže sa o to mimovoľne snažia inými reakciami.

Zhoršenie koncentrácie: Viaceré prieskumy ukázali, že ľudia, ktorí trpia nedostatkom sexu, majú aj problém s koncentráciou na prácu alebo nejakú inú duševnú činnosť. Pridružiť sa môže roztržitosť, neistota a miestami aj stavy únavy. Tieto prejavy však nemusia nastať automaticky u každého, závisí to individuálne od rôznych faktorov.

Problémy s erekciou: U mužov súvisí nedostatok sexu obvykle aj s problematickou erekciou. Môže ísť o problém so vznikom erekcie ako takej, problém s jej tvrdosťou alebo o príliš krátku erekciu, kedy muž nevie udržať stoporenie dostatočne dlho. Je to ale začarovaný kruh, nedostatok sexu totiž môže problémy tohto typu aj spôsobiť.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Problémy s vagínou: Podobne ako muži, aj ženy môžu mať v súvislosti s nedostatkom sexu niektoré príznaky spojené s pohlavnou sústavou. Najčastejšie ide o problémy s dostatočným zvlhčením pošvy a prekrvením stien vagíny. Ak potom aj príde raz za čas k pohlavnému styku, ten môže byť pre ženu nepríjemný či dokonca bolestivý.

Dôsledky nedostatku sexu

Dôsledky nedostatku sexu Skôr či neskôr sa nedostatok sexu začne prejavovať na organizme a to tak fyzickými, ako aj psychickými dôsledkami. Bohužiaľ, ide hlavne o negatívne dôsledky, ktoré na seba viažu niekedy aj ďalšie javy. Výsledkom môže byť až vznik serióznych ochorení a problémov.

Pokiaľ ide o tie, ktoré sú fyziologického charakteru, tu sú najčastejšie:

priberanie, čo súvisí s nedostatkom pohybu, pohlavný styk je totiž veľmi dobrým a efektívnym spaľovačom tukov
väčšia menštruačná bolesť u žien, častejší sex pomáha pri menej častom sexe počas menštruácie intenzívnejšie kŕče
problémy s erekciou, ktoré som spomínal aj vyššie, u žien zas ide o problémy s pevnosťou steny vagíny
zhoršenie dosahovania orgazmu a to tak u mužov, aj u žien, najskôr sa len predlžuje čas do vyvrcholenia, no po čase môže prísť k úplnej anorgazmii

Ak ide o psychické dôsledky nedostatku sexuálneho styku, tie sa prekrývajú s vyššie popísanými príznakmi. Najčastejšie sú teda zhoršenie nálady, depresie, nepokoj, nervozita, viac stresu, zhoršenie koncentrácie, podráždenosť a agresia. Čím dlhšie nedostatok sexu trvá, tým intenzívnejšie sa tieto problémy dostávajú do popredia.

JEDINÝ POZITÍVNY DÔSLEDOK

Asi jediným pozitívnym dôsledkom, ktorý som našiel v súvislosti s nedostatkom sexu, je nižšie riziko vzniku infekcií močových ciest. Práve častý sex, navyše spojený so striedaním sexuálnych partnerov, je považovaný za významný rizikový faktor v tomto smere.

Riešenie nedostatku sexu

Riešenie nedostatku sexu Prejdime teraz k tomu najdôležitejšiemu, čiže k riešeniu nedostatku sexuálneho styku. Tu existujú dva typy riešení. Prvý spočíva v tom, čo môžete spraviť vy sami bez partnera, druhý je o tom, čo sa dá spraviť pre zatraktívnenie sexuálneho styku medzi partnermi navzájom.

Toto sú riešenia, ktoré môžu pomôcť na príznaky aj dôsledky nedostatku sexu:

Cvičenie a pohyb

Na uvoľnenie nadmernej a nahromadenej sexuálnej energie, ktorá je pri nedostatku sexu úplne bežná, je najlepšia fyzická aktivita a cvičenie. To eliminuje zároveň aj niektoré negatívne dôsledky na metabolizmus či kardiovaskulárny systém. Odporúčam najmä beh, plávanie, pravidelnú chôdzu a pre mužov intenzívne kardio tréningy vo fitness centre.

Masturbácia

Druhou možnosťou na uvoľnenie sexuálnej energie je masturbácia. Táto možnosť je výhodná aj preto, že príde k naplneniu pohlavnej túžby a tiež k dosiahnutiu orgazmu, čo je dôležité tak pre mužov, ako aj pre ženy. Dajte si však pozor, aby ste masturbáciou nenahradili sex úplne, musí ísť len o krátkodobé a dočasné riešenie na okamžité „vypustenie pary“.

Polohy pri sexe s fantáziou

Ak chcete zvýšiť intenzitu sexuálneho styku s partnerom či partnerkou, najdôležitejšie je zmeniť stereotyp a dať voľný prechod fantázii. Najjednoduchšou cestou k tomu sú nové sexuálne polohy. Zabudnite ale na tie najobľúbenejšie, ako sú poloha na psíka či jazdkyne, ale vyskúšajte niečo úplne nové. Odporúčam inšpirovať sa známou knihou Kámasútra.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Nové sexuálne techniky

Oživiť svoje milovanie a tým pádom ho aj viac zatraktívniť môžete tiež s využitím nových sexuálnych techník. Nemusí ísť o nič „zvrhlé“, skúsiť môžete napríklad nejaké sexuálne hry, obľúbené sú aj sexuálne masáže. Bojíte sa, že nie ste profesionál a nebude to správne? O to vôbec nejde, ide znova a len o oživenie vzťahu a nové vzájomné dotyky.

Sexuálne hračky

Mnoho mužov možno pri mojej poslednej rade pokrčí obočie, ale počkajte ešte chvíľku. Sexuálne hračky nie sú len vibrátory či dilda, ale napríklad aj Venušine guličky, ktoré vám umožnia zapojiť sa tiež aktívne do „hry“. Pre ženy zas odporúčam kúpiť mužom špeciálne masturbátory typu Flashlight a využiť ich napríklad pri predohre.

Ako zlepšiť a podporiť chuť na sex

Ako zlepšiť a podporiť chuť na sex Pokiaľ ide o moje vlastné skúsenosti, prípadne o skúsenosti mojej partnerky s chuťou na sex, ukazuje sa, že veľký vplyv na intenzitu sexuálneho styku má aj niekoľko ľahko ovplyvniteľných faktorov. Ide predovšetkým o tie faktory, ktoré ovplyvňujú libido a kvalitu sexuálneho výkonu počas samotného milovania.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Odporúčam preto zamerať sa pri zlepšovaní chuti na sex na tieto veci:

základom je životný štýl, najmä dostatok pohybu, obmedzenie fajčenia a obmedzenie alkoholu, ktoré negatívne vplývajú na libido aj prekrvenie pohlavnej sústavy
zlepšenie stravovania, nadmerné množstvo soli aj cukru je negatívom pre cievy, čo sa odrazí tiež v horšej funkčnosti pohlavných orgánov a vonkajších genitálií
dostatok spánku, aspoň 7 či 8 hodín je minimum, najmä u mužov, nakoľko to pomáha na zlepšenie produkcie testosterónu dôležitého pre sexuálny apetít
obmedzenie stresu a stresových vplyvov, lepšie plánovanie a organizácia času a viac oddychovania, naopak, zvoľniť treba v práci aj fyzickej námahe
veľmi dôležité je využívať aj prírodné stimulanty a afrodiziaka, viacero rastlín a bylín je už po stáročia známych svojim pozitívnym účinkom na sexuálnu vitalitu a zlepšenie výkonnosti u mužov aj u žien

Ako fungujú prípravky na podporu libida a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na podporu libida a prečo ich odporúčam Nakoľko nedostatok sexu súvisí v mnohých prípadoch s nedostatkom libida, rozhodol som sa zamerať na tento problém trocha viac detailnejšie. Dôvodom je, že ja sám, ale aj moja partnerka, sme si takouto situáciou v minulosti prešli.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Riešenie sme našli v prírode, konkrétne v tabletkách a krémoch:

  • Ich základom je kombinácia viacerých prírodných a prirodzených látok, predovšetkým rastlinných extraktov, vitamínov, aminokyselín a minerálov pôsobiacich na libido

Ak ide o prípravky pre mužov, tie sú zamerané hlavne na testosterón, v prípade žien zas n zvýšenie prekrvenia vonkajších genitálií. Sekundárne môžu pôsobiť aj na zlepšenie erekcie a jej výdrže. V tabletkách aj krémoch sa objavujú aj známe a dlhodobo overené afrodiziaka, napríklad Maca, Tribulus Terrestris, Damiána alebo Ženšen.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Okrem toho maj tieto prípravky tri veľmi dôležité výhody:

ich užívanie je rýchle a jednoduché, stačí len hodinu pres sexom prehltnúť určitý počet tabliet a zapiť ich vodou, prípadne si naniesť krém na intímne miesta
z hľadiska vedľajších účinkov a nežiaducich vplyvov sú prípravky bezproblémové a majú minimálne množstvo interakcií či kontraindikácií
používanie je možné krátkodobo aj dlhodobo, mne osobne a aj mojej partnerke sa osvedčilo užívanie tabliet aspoň 3 mesiace, pri kréme je to aspoň mesiac

Tabletky aj krémy sú dostupné voľne bez predpisu. Aby ste ich získali, nemusíte absolvovať žiadnu návštevu u lekára a ani vyšetrenie. Navyše, mnoho značiek sa dá kúpiť aj priamo cez internet, takže bez osobnej návštevy lekárne. Anonymita a diskrétnosť sú zaručené!

LEN OVERENÉ ZNAČKY BEZ EXPERIMENTOV

Aby mali vyššie spomínané prípravky naozaj maximálny účinok, nemali by ste pozerať pri výbere na podozrivo nízku cenu, ktorou sa snažia niektoré neznáme značky mužov a ženy nalákať. Práve naopak, stavte na overené prípravky s dostatkom referencií.

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi Ja aj moja partnerka sme vyskúšali viacero značiek a typov prípravkov určených na podporu libida aj celkovo na podporu sexuálneho apetítu a funkcií. Niektoré účinkovali lepšie, iné zas horšie. Ukázalo sa, že najdôležitejšie je pravidelné užívanie, dodržiavanie dávkovania výrobcom a výber overených značiek.

Dobre si preštudujte nielen to, čo hovorí výrobca na obale, ale aj skúsenosti mužov a žien v praxi. Mne sa osvedčili najmä tabletky a to Stoporex.

Tu sú najlepšie prípravky aj s recenziami ich účinkov:

Pre ženy:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Pre mužov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.33

3 Hodnotení