Obriezka

Pri slove obriezka stŕpne mnoho mužov a žien a podľa mňa oprávnene. Tento zákrok, či skôr niekedy rituál, má historické korene a najčastejšie sa vykonával v minulosti nie u dospelých mužov, ale u detí, čiže u chlapcov. Okrem mužskej obriezky však existuje aj obriezka postihujúca ženy, ktorá sa vykonáva u dievčat v mladom veku.

Mnoho ľudí si mylne myslí, že obriezka je len záležitosťou náboženstva, napríklad u Židov alebo u Moslimov. To však zďaleka neplatí, najmä nie dnes. Mužská obriezka sa vykonáva napríklad aj v dospelosti a má viaceré preukázané medicínske výhody.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Horšie je to ale v prípade obriezky žien a dievčat v Afrike. Typickým negatívnym príkladom je Somálsko a krajiny okolo rovníka, kde sa tento rituál vykonáva dodnes. Na rozdiel od tej mužskej, obriezka u žien, najmä tá faraónska, je jasným mrzačením bez výhod.

Čo je obriezka a aký má cieľ

Čo je obriezka a aký má cieľ Obriezka je známa ako tradícia spojená s kultúrou, náboženstvom a sociálnymi a zvykmi. Jej cieľom bolo v minulosti potvrdenie príslušnosti k danej spoločnosti, dnes môže mať napríklad obriezka u mužov aj medicínsku príčinu. Vždy ide o zásah do vonkajšej časti genitálií.

  • U mužov sa obriezka nazýva cirkumcízia a ide o zákrok zahŕňajúci odstránenie časti predkožky alebo predkožky celej
  • U žien sa obriezka nazýva infibulácia a spočíva v odstránení časti alebo celého klitorisu, v prípade širšej obriezky aj v odstránení pyskov ohanbia
  • Obriezka má predovšetkým historickú tradíciu, u mužov je však vyhľadávaná aj dnes

Kým mužská obriezka má svoje benefity, tá ženská jednoznačne nie. Jednak je zákrok spojený s krvácaním a vzniká riziko infekcie či zápalu močovej a pohlavnej sústavy, zároveň ide dlhodobo o problémy so vznikom cýst a komplikáciami pri pôrode. Všetky domnelé výhody ako lepšia hygiena a lepšia plodnosť sa nepotvrdili.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

U mužov je situácia odlišná, tu už prevažujú viaceré výhody a to aj na sexuálny život:

výskumy ukázali, že odstránenie predkožky vedie k nižšiemu riziku zápalov a infekcií v tejto oblasti
rovnako tak sa ukazuje, že prenos pohlavných ochorení je u mužov po obriezke nižší, rovnako tak je nižšie riziko rakoviny
v prípade, že išlo o stav fimózy, obriezka jednoznačne zlepší kvalitu sexuálneho života, ale to platí aj všeobecne, nakoľko obnaží žaluď ako erotogénnu zónu

OBRIEZKA VO SVETE Z HISTORICKÉHO POHĽADU

S mužskou obriezkou je tradične spojený Izrael, no má svoju históriu aj v iných krajinách oblasti Stredozemného mora, severnej Afriky i Ázie, napríklad v Turecku. Čo sa týka ženskej obriezky, tá je rozšírená najmä v strednej Afrike a niektorých arabských krajinách.

Ako prebieha obriezka u mužov a ako obriezka u žien

Ako prebieha obriezka u mužov a ako obriezka u žien Mužská aj ženská obriezkavážnym zásahom do pohlavnej sústavy, ktorý z technického hľadiska spĺňa všetky kritéria chirurgického zákroku. Ako som už uviedol vyššie, pozitívne vnímaná je len mužská obriezka, nakoľko môže mužovi skutočne priniesť aj nejaké benefity. Naopak, ženská obriezka je považovaná za mrzačenie vonkajších genitálií.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu je priebeh obriezky u oboch pohlaví:

Mužská obriezka

Začnem mužskou obriezkou, ktorá sa vykonáva v dvoch podobách. Prvou je čiastočná obriezka, kedy je odstránená len časť predkožky, druhou je obriezka úplná, kedy je odstránená predkožka celá. V prípade, že je motívom obriezky stav zvaný parafimóza, dochádza aj k operácii uzdičky, čiže k jej predĺženiu alebo prerušeniu.

Čo sa týka priebehu obriezky u muža, tá sa vykonáva pri celkovej alebo lokálnej anestézii a ide o zákrok trvajúci zhruba len hodinu. Počas neho sa skalpelom alebo špeciálnymi nožničkami odreže časť alebo celá predkožka a vzápätí sa postihnutá oblasť zašije. Použiť sa môžu vstrebateľné aj nevstrebateľné stehy.

Rekonvalescencia po zákroku spočíva najmä v pozorovaní, dezinfekčných kúpeľoch z bylín a v pokojovom režime, čiže v nezaťažovaní pohlavného údu. Po týždni nasleduje obvykle kontrola a prípadné vytiahnutie stehov. Zhruba po mesiaci je už možný aj pohlavný styk, ale nie je sa príliš kam ponáhľať a lepšie je nechať penis radšej zahojiť.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Ženská obriezka

Pokiaľ ide o ženskú obriezku, tá má viacero foriem. Najmenej invazívnou a najjemnejšou je iba obriezka predkožky klitorisu na jeho lepšie obnaženie. Oveľa častejšou je však priamy zásah do klitorisu, kedy prichádza buď k jeho čiastočnému obrezaniu, čiže iba odstráneniu špičky klitorisu, alebo k úplnému odrezaniu viditeľnej časti klitorisu.

Viaceré kultúry sa však neuspokoja len s takouto formou, ale pokračujú zásahom do pošvy. Buď ide o odstránenie malých pyskov, alebo aj o odstránenie veľkých pyskov a následné zošitie pošvy tak, že je ponechaný iba priechod pre menštruačný krv či odvod moču. Tejto forme sa vraví aj faraónska obriezka.

Bez ohľadu na to, ktorý typ obriezky je u ženy vykonaný, vždy ide o nevratný zákrok, ktorý poškodzuje jej vonkajšiu časť pohlavného systému. Následkom ženskej obriezky je jednoznačné zhoršenie kvality sexuálneho života, ak sa teda o zhoršení hovoriť dá. Podľa mňa ide o ukončenie akejkoľvek kvality sexuálneho života.

Najčastejšie otázky o obriezke

Najčastejšie otázky o obriezke Prejdime teraz od technických a teoretických informácií viac na skúsenosti. Stačí jeden pohľad na internetovú diskusiu alebo fórum a je jasné, že o tému obriezky sa živo zaujímajú muži aj ženy. Populárnejšia je tá mužská, nakoľko je u nás legálna a výhody v jej prípade môžu prevážiť aj prípadné nevýhody či strach zo zákroku. Tu sú najviac kladené otázky:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Vykonáva sa obriezka aj u nás na Slovensku?

Áno, pokiaľ teda ide o obriezku u mužov. Objednať sa na tento zákrok dá v mnohých súkromných ambulanciách jednodňovej chirurgie a nejde pritom len o veľké mestá typu Bratislava či Košice. Čo sa týka obriezky u žien, jej vykonávanie u nás je nelegálne.

Vykonáva sa viac obriezka u detí alebo u dospelých?

Odpoveď na túto otázku záleží najmä od anatomickej dispozície a konkrétnej krajiny. U nás sa obriezka ako operačný zákrok u detí vykonáva hlavne v prípade fimózy, to isté platí aj pre dospelých. Pozorujem ale, že mnoho mužov tomuto trendu podľahlo v rámci módy.

Ako dlhé a komplikované je hojenie po obriezke?

U mužov je to záležitosť zhruba 2 až 4 týždňov, úplná obriezka sa hojí zvyčajne lepšie, ako čiastočná. Čo sa týka žien, tam je to nepomerne horšie, úplné zahojenie môže byť aj otázkou mesiacov. Aj preto je ženská obriezka považovaná za mrzačenie pohlavných orgánov.

Existuje nejaký cenník obriezky, aká je jej cena u nás?

Pokiaľ ide o mužskú obriezku, lebo iná u nás nie je legálna, cenníky sú k dispozícii v ambulanciách jednodňovej chirurgie alebo na urologických oddeleniach nemocníc. Ak sa na tento zákrok objednáte v súkromnej ambulancii, počítajte s cenou od 300 do 500 Eur.

Je rozdiel pred a po obriezke u mužov z hľadiska sexuálneho života?

Áno, aj keď nemôžem to potvrdiť na základe vlastnej skúsenosti. Veľa mužov ale vychádza z deklarovaných výhod lepšej prevencie voči zápalom a infekciám predkožky, no ešte viac vidí v obriezke možnosť lepšieho dráždenia a stimulácie žaluďa počas sexuálneho styku.

DOTAZY ODBORNÉHO CHARAKTERU

Keď som pátral po otázkach, zistil som, že okrem nich, alebo okrem zdieľania skúseností s obriezkou, sa veľa ľudí pýta na internete aj otázky či dotazy veľmi odborného charakteru. Odporúčam pri takýchto témach hľadať odpovede u lekára, bude to bezpečnejšie.

Ako zlepšiť a podporiť sexuálny život a libido

Ako zlepšiť a podporiť sexuálny život a libido Podporiť kvalitu sexuálneho styku a sexuálnu stimuláciu možno u mužov aj iným spôsobom, nielen obriezkou. To isté platí aj v prípade žien, kde je obriezka z tohto pohľadu doslova kontraproduktívna. Naopak, mne aj mojej partnerke sa osvedčila prirodzená podpora cez režimové opatrenia a podporné prostriedky.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Odporúčam preto držať sa týchto zásad:

správne prekrvenie pohlavnej sústavy je základom, tomu treba prispôsobiť aj životosprávu, jedálniček a samozrejme obmedzenie zlozvykov typu fajčenie a alkohol
druhým dôležitým pravidlom je udržiavanie hormonálnej rovnováhy, v prípade mužov podporou stimulácie testosterónu, u žien aj cez rastlinné fytoestrogény
pohyb, pohyb a ešte raz pohyb, napríklad chôdza, beh a plávanie, to všetko pomáha aj sexuálnej vitalite a lepšej fyzickej výkonnosti
zabúdať netreba ani na to, že depresie, stres či prepracovanosť negatívne vplývajú na libido, dôležitý je aj dostatok spánku
okrem vyhýbaniu sa negatívnych faktorov vedie cesta aj cez podporu pozitívnych, mne sa osvedčili prírodné afrodiziaka typu Tribulus Terrestris alebo Maca

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Ako fungujú prípravky na podporu libida a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na podporu libida a prečo ich odporúčam Ženy aj muži môžu využívať na podporu sexuálneho života aj špeciálne moderné prípravky zamerané či už na prekrvenie pohlavnej sústavy alebo na podporu hormonálnej rovnováhy. V oboch prípadoch ide o prípravky s rastlinným zložením.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Najčastejšie využívané sú tabletky, krémy a gély:

  • Uvedené prípravky fungujú na princípe dlhodobejšieho pôsobenia rastlinných extraktov, vitamínov, minerálov a aminokyselín podporujúcich sexuálne zdravie

Kým rastlinné extrakty pôsobia obvykle na hormóny, čiže na testosterón u mužov a estrogén u žien, minerály a vitamíny môžu napomáhať aj zlepšeniu prekrvenia vonkajšej a vnútornej časti pohlavného systému. Aminokyseliny sú zas špeciálne určené u mužov na podporu erekcie a u žien na prekrvenie pošvy.

Či už si vyberiete tabletky alebo prípravok na vonkajšie použitie, získate:

voľne dostupný prípravok, nakoľko tabletky, krémy aj gély kúpite bez predošlej indikácie od lekára, čiže bez predpisu alebo receptu
prostriedok s komplexným pôsobením, keďže bohaté zloženie so sebou prináša aj širšiu účinnosť na celý pohlavný systém a sexuálne zdravie
prípravok s veľmi dobrým pomerom kvality a ceny, najmä ak siahnete po tých najlepších značkách so skutočne overenými účinkami

Nikto prirodzene netvrdí, že vám tieto prípravky pomôžu z večera do rána a zbavia vás všetkých problémov s nedostatkom sexuálneho apetítu. Dodržujte pokyny na príbalovom letáku ohľadom dávkovania a pamätajte, že na prejavenie sa účinkov treba dlhodobé užívanie.

UŽÍVANIE BEZ VEDĽAJŠÍCH ÚČINKOV

Ak sa rozhodnete skúsiť uvedené prípravky, nemusíte sa báť ich užívania aj 3 mesiace alebo dlhšie. Nakoľko zloženie týchto produktov je prirodzené a bez syntetických látok, zväčša sú vedľajšie či nežiaduce účinky minimálne. Užívanie je tak aj dlhodobo bezproblémové.

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja a moja partnerka a naše skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja a moja partnerka a naše skúsenosti s nimi Aby som nezostal len pri teórií, prejdime k osobným skúsenostiam. Rozličné tabletky, najmä v mojom prípade, alebo krémy a gély, najmä v prípade partnerky, sme vyskúšali aj ja s partnerkou. Treba povedať, že ponuka na trhu je lákavá, ale nie všetky produkty skutočne stoja vyskúšanie aj v praxi.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ako si teda vybrať naozaj kvalitné tabletky či krém alebo gél? Nepozerajte na cenu, pozerajte na kvalitné zloženie a hlavne na referencie a skúsenosti z praxe. Ak chcete, môžete sa inšpirovať tými našimi, v tejto tabuľke sú prípravky, ktoré nám najviac pomohli:

Pre mužov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Pre ženy:

Erotické pomôcky a hračky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.00

1 Hodnotenie

Ty benefity mužské obřízky jsou smyšlenky vyprodukované jejími zatvrzelými zastánci. Ve skutečnosti se jedná o ohavné kryptonáboženství, které prováděl už člověk jeskynní. Jde o totéž mrzačení pohlavních orgánů jako u obřízky ženské.

Tonda Vlas píše 04 decembra 2019 o 16:46

stavím proti jejímu lehkovážnému doporučování, protože mnoha mužům zcela zničila jejich sexuální život. Za těch 5,5 roku, co se tím zabývám, už vím o velké fůře takových mužů. Uložil jsem si jeden z prvních případů, se kterými jsem se seznámil z jednoho dnes už zaniklého fóra. Ten nešťastník neměl žádný zdravotní důvod, pouze naletěl stupidní cirkumfetišistické propagandě:

novel2007:

@Anarxik: 1)“ Nic o obrizce nevis, 2) Jsi zena a nemuzes to posoudit z muzskeho pohledu, 3) Ja jsem muz, ktery obrizku podstoupil v dospelosti a dobrovolne, takze muzu posoudit… a rikam, ze je to opravdu brutalni rozdil v prozitku – po obrizce skoro nic, proto delsi vydrz. Nejsem sam, existuje rada vedeckych studii, ktere to dokazuji. 4) Vetsina chlapu, co tady chodi byli obrezani ze zdravotnich duvodu, proto nemuzou srovnat, 5) Obrizka v USA je spise byznys, vsak uz procenta obrezanych v USA klesaji… Tak tu prosimte netvrd nesmysly, kterym nerozumis.“

A nyní profil toho dotyčného:

Muž z Moravskoslezského kraje, kolem 30 let

„Nechal jsem se obrezat jen kvuli vam, holkam, a pripravit se tak temer o veskery prozitek ze sexu, protoze se vam to libi, a mate rady obrezane muze. Doufam, ze to alespon nektera z vas oceni.“

Tonda Vlas píše 04 decembra 2019 o 16:54

Pridať komentár