Pohlavný úd

Pohlavný úd

Zrejme najviac viditeľnou súčasťou mužskej reprodukčnej sústavy je pohlavný úd. Ide o kopulačný orgán určený na dosiahnutie sexuálneho uspokojenia a tiež na podporu plodnosti. Aj na základe vlastnej skúsenosti viem, že muži v súvislosti s pohlavným údom riešia najviac jeho dĺžku, takže na problémy či poruchy zdravotného charakteru príliš nemyslia.

Väčšina mužov sa začne viac a detailnejšie o pohlavný úd zaujímať až v momente výskytu nejakých komplikácií. Medzi tie najvážnejšie patria erektilná dysfunkcia, bolesť pohlavného údu alebo stav, ak vyteká krv z pohlavného údu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Mužský pohlavný úd je stredobodom pozornosti najmä z hľadiska sexuality. Tu však platí, že zdravie a fungovanie pohlavného systému je s kvalitou sexuálneho života značne prepojené, takže je na mieste pozerať sa na túto časť pohlavnej sústavy z oboch pohľadov.

Čo je pohlavný úd

Čo je pohlavný úd Pohlavný úd je orgánom tak pohlavnej, ako aj vylučovacej sústavy. Vývojovo je analogický k ženskému klitorisu, pochopiteľne však má inú fyziológiu. Oproti ostatným druhom má človek stavbu pohlavného údu veľmi špecifickú, treba preto tento orgán tak aj vnímať.

  • Pohlavný úd je kopulačný orgán určený na vykonávanie pohlavného styku, pričom okrem funkcie plodnosti má aj funkciu v rámci vylučovacej sústavy
  • Z hľadiska stavby je pohlavný úd tvorený špongiovitým tkanivom a špeciálnymi dutinkovitými telieskami, jeho špeciálnou časťou je žaluď
  • Pohlavný úd je zakončený močovou rúrou, ktorá slúži na vylučovanie aj na ejakuláciu

Z hľadiska stavby pohlavného údu a množstva druhov tkanív, ktoré obsahuje, je už na prvý pohľad jasné, že ide o veľmi dôležitý orgán. Z môjho pohľadu je najdôležitejšia jeho úloha v rámci plodnosti a sexuálnej stimulácii, no tu upozorňuje, že mnoho problémov prejavujúcich sa na pohlavnom úde nemá pôvod v ňom, ale v inej časti tela či orgáne.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Čo sa týka stavby pohlavného údu, tu sú tri jeho najdôležitejšie časti:

hneď na začiatku pohlavného údu sa nachádza koreň, čo je voľným okom neviditeľná párová časť pripojená k spodným okrajom panvy
najväčšou časťou pohlavného údu je jeho telo, ktoré sa počas erekcie najviac stoporí a vďaka jeho zväčšeniu potom dochádza aj k zväčšeniu celého údu
zakončením pohlavného údu je žaluď, ktorý má kónický tvar, je vyústením močovej trubici a jeho časť pokrýva predkožka, ktorá ho chráni

Z pohľadu tkanív tvoria základ pohlavného údu dve toporivé telieska umiestnené na chrbtovej strane a jedno špongiózne teleso umiestnené pod nimi na spodnej strane. Počas erekcie dochádza k naplneniu toporivých telies krvou, výsledkom čoho je vznik stoporenia, zväčšenie a zhrubnutie pohlavného údu a jeho postavenie do vzpriamenej polohy.

Okrem biologických údajov by som rád spomenul aj niekoľko zaujímavostí:

ľudský pohlavný úd neobsahuje žiadnu kosť, ale u väčšiny cicavcov tomu tak nie je, čím sa človek znova niečím odlišuje
pokiaľ ide o populárnu tému dĺžky, tak podľa sexuológov je priemerná dĺžka v pokojovom stave 6 až 10cm, v stave stoporenia 13 až 16 cm
až 90 % žien však považuje za dôležitejší parameter šírku pohlavného údu, čo je aj podľa mňa dôležitejšie pre sexuálnu stimuláciu vagíny

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

DVE HLAVNÉ FUNKCIE POHLAVNÉHO ÚDU

Ako som už spomenul, pohlavný úd je súčasťou tak reprodukčnej, ako aj vylučovacej sústavy. Jeho dve hlavné funkcie sú odvod moču z močového mechúra a transport ejakulátu pri ejakulácii. Zaujímavosťou je, že oboje sa deje tou istou cestou, cez močovú trubicu.

Príznaky spojené s pohlavným údom a čo môžu znamenať

Príznaky spojené s pohlavným údom a čo môžu znamenať Vzhľadom na to, že pohlavný úd má svoje úlohy pri pohlavnom styku aj vylučovaní, aj prípadné negatívne symptómy môžu ukazovať na problémy či ochorenia spojené s oboma činnosťami. Odporúčam sledovať, ako intenzívny je daný symptóm a či sa opakuje dlhodobo, alebo ide len o jednorazovú záležitosť.

Toto sú najčastejšie prejavy, ktoré netreba podceniť:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Bolesť a pálenie: Medzi prvé príznaky, ktoré väčšinu mužov zalarmujú, sú pocity bolesti alebo pálenia v pohlavnom úde. Môže ísť o reakciu na nejaký zápal v močovej trubici alebo močovom systéme, zároveň sa však takýmto spôsobom prejavujú aj niektoré pohlavne prenosné choroby, napríklad kvapavka bolesťou pri močené a trichomoniáza všeobecne.

Začervenanie: Druhou viditeľnou zmenou je začervenanie pokožky pohlavného údu. Ak sa nejedná o alergickú reakciu napríklad na tesnú spodnú bielizeň alebo kozmetiku, je zmena farby tiež častým príznakom vážnejších ochorení. Okrem kvapavky sa môže jednať aj o zápal žaluďa a predkožky, prípadne ide o príznak pre kvasinkovú infekciu spojenú so zápalom.

Vyrážky a iné podobné útvary: Výskyt vyrážok alebo pľuzgierov na pohlavnom úde je typickým prejavom pohlavných ochorení. Najčastejšie sa takýmto spôsobom prejavuje syfilis, prípadne opar alebo ezém. Netreba však zabúdať, že v niektorých prípadoch sa jedná znova o alergickú reakciu, najčastejšie na príliš tesnú spodnú bielizeň. Príznak ale nepodceňujte.

Výtok z pohlavného údu: Signálom, že niečo nie je v poriadku, je aj prítomnosť výtoku z pohlavného údu, čo určite nie je zdravý prejav. Bielym až žltkastým výtokom sa prejavuje kvapavka, čírym výtokom spojeným s bolesťami zas spomínaná trichomoniáza. Ak sa objaví vo výtoku krv, môže ísť aj o príznak zápalu alebo nejakého vnútorného krvácania.

Príznaky spojené s erekciou a ejakuláciou: Na záver som si nechal príznaky spojené so sexuálnou funkciou pohlavného údu. Bežné sú problémy s dosiahnutím a udržaním erekcie, čo poukazuje aj na erektilnú dysfunkciu, prípadne príznaky spojené s predčasnou ejakuláciou. Príčiny týchto príznakov môžu byť tak fyziologického, ako aj psychologického typu.

Poruchy, problémy a ochorenia spojené s pohlavným údom

Poruchy, problémy a ochorenia spojené s pohlavným údom Poďme sa teraz pozrieť na to, ktoré ochorenia a poruchy najčastejšie postihujú pohlavný úd alebo sa prostredníctvom jeho funkčnosti či stavu prejavujú. Podobne ako pri symptómoch, aj tu platí, že môže ísť o problémy spojené s močovou sústavou, ale aj s poruchami a chorobami týkajúcimi sa sexuálneho života a reprodukčnej sústavy.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Toto sú najčastejšie prípady a situácie ochorení či porúch:

Poruchy erekcie: Ak máte problém s dosiahnutím erekcie rýchlo a na dostatočne dlhú dobu, ide o poruchu erekcie. O erektilnú dysfunkciu sa jedná až vtedy, ak je dosiahnutie alebo udržanie stoporenia nemožné, čiže už nemôže prísť k pohlavnému styku. Kým menšie poruchy je možné riešiť aj svojpomocne, na erektilnú dysfunkciu treba už lekársku terapiu.

Poruchy ejakulácie: Druhou kategóriou problémov spojených s pohlavným údom sú problémy s ejakuláciou. Tu platí, že ich pôvod a príčiny môžu ležať tak mimo oblasť pohlavnej sústavy, ale môže ísť aj o dôsledok problémov s penisom. Častá je predčasná ejakulácia, ktorá môže mať psychologickú príčinu, ale môže ísť aj o dôsledok krátkej uzdičky.

Zápaly, infekcie a poruchy močových ciest: V súvislosti s pohlavným údom, najmä jeho bolesťami alebo príznakmi pri močení, sa prejavujú aj ochorenia a problémy spojené s močovými cestami. Bežné sú zápaly a infekcie močových ciest a močového mechúra, menej často ide o zápal obličiek. Problémami s močením a bolesťami sa prejavujú močové kamene.

Zápaly a infekcie pohlavného údu: Pokiaľ hovoríme o zápaloch a infekciách, tie neobchádzajú ani samotný pohlavný úd. Na základe bakteriálnej, vírusovej alebo kvasinkovej infekcie prichádza najčastejšie k zápalom v oblasti žaluďa a predkožky. Vyskytnúť sa môžu aj opar, ekzém či bradavice. Každý z týchto problémov si vyžaduje lekársku liečbu.

Pohlavne prenosné ochorenia: Táto kategória ochorení je síce spojená s pohlavným údom, no týka sa celej pohlavnej sústavy. Najčastejšie sú kvapavka, syfilis, trichomoniáza a AIDS, ktoré sa týka skôr imunitnej sústavy. Oproti problémom spomínaným vyššie, tieto ochorenia obvykle muža neobmedzujú v miere funkčnosti pohlavného údu.

Fyziologické poruchy: Poslednou kategóriou postihujúcou pohlavný úd sú rôzne fyziologické poruchy a ochorenia. Vyskytovať sa môže napríklad Peyronieho choroba charakteristická nadmernou tvorbou jazvového väziva v mäkkých tkanivách penisu, prípadne priapizmus, čo je chorobný stav trvalej erekcie. Vyskytujú sa aj poruchy predkožky a žaluďa.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

VYŠETRENIE U UROLÓGA A SEXUOLÓGA

Väčšinu vyššie spomínaných ochorení, porúch a problémov vyšetrujú buď urológ alebo sexuológ. Nakoľko ide o špecialistov, dostanete sa k nim na odporúčanie svojho obvodného lekára. Veľa mužov sa odborných vyšetrení obáva, ale nemajte strach, sú bezproblémové.

Ako zlepšiť a podporiť stav a funkciu pohlavného údu

Ako zlepšiť a podporiť stav a funkciu pohlavného údu To, čo mužov v súvislosti s pohlavným údom najviac zaujíma, je stoporenie a jeho kvalita. Pod tým myslím tak rýchly nástup erekcie, ako aj jej dostatočnú pevnosť a v neposlednom rade aj dostatočnú výdrž stoporenia. Ide o vlastnosti veľmi dôležité pre sexuálny život.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong
  • Ako podporu týchto vlastností a teda aj funkcie pohlavného údu odporúčam postupovať čo najviac prirodzene a to prostredníctvom viacerých režimových zmien a opatrení

Tieto opatrenia by mali prebiehať na viacerých úrovniach. Dôležité je zamerať sa na zlepšenie životosprávy, podporu zdravého životného štýlu, psychohygienu a tiež na niektoré podporné opatrenia špeciálne ovplyvňujúce mechanizmus erekcie, jej kvalitu a ejakuláciu. Veľkou výhodou takéhoto prístupu je obvykle širšia podpora celého sexuálneho zdravia.

Na základe vlastnej skúsenosti odporúčam:

zmeniť životosprávu a obmedziť alkohol, kofeín a fajčenie na úplné minimum
strániť sa treba jedál, ktoré zhoršujú prekrvenie penisu, naopak, ovocie a zeleninu veľmi odporúčam, napríklad cesnak, granátové jablko, špenát, orechy a červenú repu
snažte sa čo najviac obmedziť stres, ten totiž produkuje hormón kortizol, ktorý negatívne vplýva na testosterón, čo je hormón podporujúci stoporenie aj libido
pozor si dajte aj na niektoré lieky na predpis, v rámci príbalového letáku sa dočítate, či daný liek nezhoršuje prekrvenie pohlavného údu alebo nemá vplyv na potenciu
na okamžité skvalitnenie erekcie slúžia niektoré erotické hračky, napríklad vákuové pumpy, no ich efekt je len dočasný a skôr sa hodia na zväčšenie pohlavného údu
pohyb je zdravý na erekciu a aj všeobecne, skúste beh, plávanie a pravidelnú chôdzu
využiť môžete aj silu prírody, existuje viacero rastlín a bylín považovaných už stáročia za skvelé afrodiziaka, takže si z nich môžete spraviť čaje alebo ich využiť v modernej forme výživových doplnkov s jednoduchým užívaním a dávkovaním

Najčastejšie otázky o pohlavnom úde

Najčastejšie otázky o pohlavnom úde V súvislosti s pohlavným údom mužov zaujímajú viaceré otázky týkajúce sa najmä jeho funkčnosti a prejavov problémov. Ide predovšetkým o otázky týkajúce sa dostatočnej dĺžky, problémov s erektilnou dysfunkciou a problémov ohľadom niektorých pohlavne prenosných ochorení. Na tie najviac kladené otázky som rozhodol na jednom mieste odpovedať:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ako si predĺžiť pohlavný úd, ak nie som spokojný s jeho dĺžkou?

Na úvod odporúčam zamyslieť sa nad tým, či je vaša erekcia naozaj optimálna, pretože práve jej kvalita rozhoduje aj o dĺžke. Týmto smerom teda vedie prvá cesta. Tou druhou môžu byť rôzne druhy prípravkov, napríklad krémy a tabletky. Treťou je chirurgické predĺženie.

Ktoré pohlavné choroby sa najčastejšie prejavujú na pohlavnom úde?

Ide napríklad o kvapavku, pri ktorej vychádzajú z pohlavného údu biele alebo žlté kvapky. Ak dostanete opar, môžu sa na úde objaviť pľuzgiere spolu so svrbením a pálením v ich okolí. Podobne sa prejavujú aj bradavice. Rôzne kožné útvary sa môžu ukázať aj pri syfilise.

Ako zistím, že trpím erektilnou dysfunkciou?

Erektilná dysfunkcia je seriózna diagnóza a jej potvrdenie môže spraviť jedine lekár na základe odbornej diagnostiky. Menšie poruchy erekcie sem nepočítajte. Erektilná dysfunkcia sa prejavuje dlhodobými problémami s dosiahnutím či udržaním pevnej erekcie.

[accNajviac prirodzené sú niektoré režimové zmeny a opatrenia. Pre viditeľné a pomerne rýchle výsledky však len tieto opatrenia samé o sebe stačiť príliš nebudú. Najlepšia je teda ich kombinácia aj s podpornými prostriedkami, ja sám mám s nimi veľmi dobrú skúsenosť.XYZ[/accordion_item]

Môže sa pohlavný úd zlomiť?

Bohužiaľ áno, no iba v stoporenom stave. Je to trocha paradoxná situácia, nakoľko pohlavný úd neobsahuje kosť, no sú v ňom toporivé telieska. V stave erekcie, kedy sú tieto telieska naplnené krvou, však majú podobnú tvrdosť a pri náraze o niečo tvrdé sa môžu poškodiť.

Ako fungujú tabletky na podporu erekcie a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na podporu erekcie a prečo ich odporúčam Jedným z najlepších spôsobov, ako podporiť funkčnosť pohlavného údu a aj funkčnosť pohlavnej sústavy z hľadiska reprodukcie, je podpora erekcie. Práve erekcia je totiž alfa a omega pre plodnosť muža, samozrejme, aj z pohľadu sexuálneho uspokojenia.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Na základe mojej skúsenosti odporúčam na jej podporu tabletky:

  • Základným princípom fungovania týchto prípravkov je podpora lepšieho prekrvenia pohlavného údu, najmä pôsobením na rozšírenie ciev a tiež na udržanie krvi v penise

Nemýľte si tieto tabletky s liekmi určenými na liečbu erektilnej dysfunkcie. Ide o produkty obsahujúce rastlinné účinné látky, napríklad extrakty a výťažky z rastlín typu Ashwagandha, Krpčiarka šípolistá, Guarana či Ginkgo biloba, ktoré patria medzi známe prírodné afrodiziaka. Bežnou súčasťou sú aj rôzne aminokyseliny podporujúce prekrvenie.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Okrem toho majú tieto tabletky tri dôležité výhody:

zloženie týchto prípravkov je veľmi prirodzené, vďaka čomu je prirodzené aj pôsobenie a to sa zaobíde bez vedľajších či nežiaducich efektov
tabletky možno kúpiť práve vďaka prírodnému zloženiu a účinným látkam bez indikácie od lekára, čiže bez nutnosti mať recept alebo predpis
prípravky majú aj veľmi dobrý pomer ceny a kvality, čo je dané šírkou účinkov a možnosťou dlhodobého bezproblémového užívania

Užívanie je založené na pravidelnom dávkovaní každý deň. Odporúčam riadiť sa inštrukciami na príbalovom letáku, nakoľko presná denná dávka závisí aj od koncentrácie účinných zložiek v prípravku. Rovnako tak dodržujte pravidlo o neprekročení maximálnej dennej dávky.

KOMPLEXNÝ VPLYV NA SEXUÁLNE ZDRAVIE

Jednou z výhod týchto prípravkov je širšia účinnosť, čo sa prejavuje komplexným vplyvom na sexuálne zdravie a stav reprodukčného systému. Mne napríklad tieto prípravky pomohli aj s libidom alebo plodnosťou, aj keď pochopiteľne len v rámci istých možností.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi V minulosti boli na trhu s prípravkami pre mužov aj také tabletky, ktorých účinnosť zostala len v rovine sľubov. Dnes je situácia našťastie diametrálne odlišná, hoci stále platí, že v ponuke je veľké množstvo značiek a veľa z nich neprináša v praxi takú kvalitu alebo také účinky, ako sľubuje ich výrobca na obale.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Odporúčam sa preto pri výbere konkrétnych tabletiek riadiť v zásade len dvoma vecami. Prvou je kvalita zloženia, najmä z pohľadu koncentrácie účinných zložiek. Druhou sú referencie a skúsenosti v praxi. O tie svoje som sa rozhodol podeliť aj s vami:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

5.00

1 Hodnotenie