Polúcia

Polúcia

Zobudili ste sa v noci na pocit vlhkosti v rozkroku? Zisťujete, že ide o výron semena, ktorý je mimovoľný a nechápete mu? Tak, to je prvá polúcia. Ide o stav, ktorý je typický pre pohlavné dospievanie muža, nakoľko polúcia u chlapcov nastáva práve so začiatkom puberty a celého tohto obdobia.

Pri téme polúcie sa chcem držať prísne vedeckého a sexuálneho hľadiska, hoci viem, že na to má nejedna cirkev iný názor a dokonca som sa už stretol aj s tým, že ide o hriech. Nič však nemôže byť ďalej od pravdy.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Význam polúcie totiž nesúvisí nijako so sexuálnou stimuláciou alebo sexuálnym stykom. Môže nastať aj cez deň, aj keď v tomto prípade ide skôr len o výnimočnú situáciu. Najčastejšia je nočná alebo ranná polúcia.

Čo je polúcia a ako vzniká

Čo je polúcia a ako vzniká Polúcia je biologický dej, ktorý je prirodzený pre mladých dospievajúcich mužov. Prvá polúcia sa môže dostaviť už okolo 11 až 12. roku života, ale pokojne to môže byť aj neskôr. Ide v podstate o ejakuláciu, ktorá nie je spustená sexuálnou stimuláciou.

  • Ako polúcia sa označuje mimovoľný a nekontrolovateľný výron mužského semena, väčšinou v spánku
  • Polúcia je síce záležitosťou mužov, ale môže sa vyskytnúť aj u žien, kedy ide o tzv. snový orgazmus a technicky o nepravú polúciu
  • Intenzita polúcie sa dá ovplyvniť len čiastočne, určite nie je možné jej úplne zabrániť

Polúcia sa od bežnej ejakulácie odlišuje v niekoľkých znakoch:

hoci je polúcia technicky ejakuláciou, nejedná sa o reakciu na nejaký priamy podnet, ide skôr o samovoľný výron semena nahromadeného dlhšiu dobu
nemusí sa objaviť ani automaticky každú noc, naopak, vyskytuje sa obvykle sporadicky a najčastejšie raz až dva krát za týždeň, aj keď je to veľmi individuálne
hoci ide o samovoľnú ejakuláciu, podmieňujú ju niektoré faktory a u mladých chlapcov napríklad aj pohlavný život

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Polúcia sa nemusí vyskytnúť u všetkých chlapcov v rovnakej intenzite a trvaní. Závisí aj od toho, či už začína mladý muž masturbovať, prípadne či už má ja nejaké priame sexuálne skúsenosti. Hoci oba tieto faktory môžu znížiť opakovanie a pravidelnosť polúcie, úplne zastaviť ju nedokážu.

POLÚCIA U MUŽOV V DOSPELOSTI

Ak sa vyskytuje polúcia v dospelosti a napríklad ako denná mimovoľná polúcia, treba zvažovať lekársku diagnostiku tohto stavu. Ak už máte dávno viac ako 18 rokov a je evidentné, že sa u vás pohlavný vývoj skončil, polúcia by sa vyskytnúť nemala.

Aké sú príčiny polúcie

Aké sú príčiny polúcie Polúcia má okrem biologickej prirodzenej príčiny, ktorá sa viaže k pohlavnému dospievaniu, aj niekoľko iných možných príčin. Tie sa vyskytujú častejšie u starších chlapcov a mužov a môžu súvisieť nielen s prirodzeným stavom, ale aj s niektorými problémovými faktormi. Mnohé z nich si budú dokonca vyžadovať aj lekárske zhodnotenie.

Tu sú najčastejšie príčiny, ktoré môžu byť za polúciou:

Pohlavné dospievanie: Najčastejšou príčinou polúcie je prirodzené pohlavné dospievanie. U chlapcov s príchodom puberty začínajú aktívnejšie pracovať viaceré orgány z žľazy pohlavnej sústavy, následkom čoho dochádza aj k aktivácii semenných žliaz. Nahromadením väčšieho množstva semena príde k vytvoreniu tlaku na jeho uvoľnenie a to nastane polúciou.

Nedostatočný pohlavný život: Príliš málo aktívny pohlavný život a to aj v rámci masturbácie vedie rovnako k tomu, že sa v tele hromadí sexuálna energia, ktorej je potrebné dať voľný priechod. Chlapci v procese dospievania by preto po výskyte prvej polúcie mali začať uvoľňovať túto nahromadenú energiu. Masturbácia je spôsob, ktorý je už overený a pomáha.

Hormonálna nestabilita: Ďalšou možnosťou, ktorá sa ukazuje ako možná príčina nadmernej polúcie, je príliš nestabilná hladina hormónov. Hovorím najmä o hladine testosterónu, ktorý má vplyv aj na libido, aj na erekciu a aj na ejakuláciu. Ak ho máte chlapec alebo muž príliš veľa, prispieva tento hormón k vyššej sexuálnej energii a tá sa uvoľní pri polúcii.

Organické a funkčné zmeny: Za polúciou vo vyššom veku môžu byť aj niektoré organické a funkčné zmeny týkajúce sa semenníkov či mechanizmu ejakulácie. Problém môže byť aj imunologického charakteru, napríklad ak si organizmus začne patologicky tvoriť protilátky proti zložkám semena a ejakulátu. Vtedy je polúcia pokusom vypudiť semeno z tela.

Pohlavné ochorenie: Viacero pohlavne prenosných sexuálnych aj nesexuálnych ochorení sa prejavuje mimovoľnou ejakuláciou a to aj cez deň. Táto príčina sa týka napríklad mužov, ktorí sa nakazili kvapavkou a to prostredníctvom baktérie Neisseria gonorrhoeae. V tomto prípade bude polúcia sama o sebe sprevádzaná aj bolesťou.

Zápal prostaty: Prostatitída, čiže zápal prostaty, môže byť tiež sprevádzaný mimovoľnou ejakuláciou a v prípade chronického zápalu sa vyskytuje pomerne často aj bolestivá polúcia. Infekcia môže postupne prejsť aj do močových ciest a v tomto prípade sa pridajú súvisiace symptómy, najmä problémy s močením a pocity pálenia či bolesti počas močenia.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Najčastejšie otázky o polúcii

Najčastejšie otázky o polúcii Pozrel som si niekoľko internetových fór a diskusií a bol som až prekvapený, koľko otázok sa v súvislosti s polúciou ľudia pýtajú. Nejde pritom len o mužov, ale aj o ženy, ktoré sa pýtajú na svojich dospievajúcich synov alebo naopak na partnerov. Vybral som si teda najviac kladené otázky a k nim pripájam aj svoje odpovede:

Kedy nastáva prvá polúcia a do akého veku by mala pominúť?

Toto je veľmi individuálne, ale priemer býva okolo 11 až 12 rokov veku života. Niekedy sa môže polúcia objaviť aj oveľa skôr, napríklad sa hovorí už aj o prípadoch 7 či 8 ročných chlapcov. Môže prísť aj oveľa neskôr. Pominúť by mala po dovŕšení dospelosti.

Musí sa polúcia dostaviť?

Nie je to pravidlo a neplatí, že polúcia sa dostaví u každého jedného dospievajúceho chlapca. Záleží na viacerých faktoroch od hladiny hormónov, cez aktivitu pohlavných žliaz až po dynamiku pohlavného dospievania. To, že sa nedostaví, netreba brať ako poruchu.

Závisí výskyt polúcie od masturbácie či sexuálneho kontaktu?

Tu je odpoveď pomerne nejednoznačná. Je pravda, že väčšina situácií z praxe ukazuje, že častejšia masturbácia a nebodaj aj skorší sexuálny kontakt znižujú intenzitu a opakovanie polúcie, ale nemusí to platiť vždy a u každého. Polúcia sa môže vyskytovať aj spolu s nimi.

Počas polúcie cítim bolesť. Je to znak nejakej závažnej choroby?

Bohužiaľ, je to dosť možné. Bolestivá polúcia môže indikovať zápalové ochorenia prostaty, močovej trubice, močového mechúra a podobne. Bolestivá je vtedy aj sexuálne stimulovaná ejakulácia. Nakoľko sa takto môže prejavovať aj kvapavka, odporúčam navštíviť lekára.

Čo robiť, ak má polúciu dospelý muž, ktorý ale pravidelne pohlavne žije?

Ak má polúciu muž, ktorý má dostatočný sexuálny styk, ide s najväčšou pravdepodobnosťou o prejav ochorenia súvisiaceho buď s pohlavnou sústavou alebo s vylučovacou sústavou. Aj v tomto prípade sa prikláňam k mojej rady vyššie, navštívte lekára.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

JE POLÚCIA PROBLÉM? ROZHODNE NIE

Čo som sledoval viacero diskusií a internetových fór, začínam mať pocit, ako keby bola polúcia vnímaná ako problém. Mnoho chlapcov sa za niečo podobné hanbí a to je určite zlý pohľad na tento jav. Pripomínam znova, že ide o biologicky prirodzenú súčasť dospievania!

Ako riešiť polúciu a čo s ňou

Ako riešiť polúciu a čo s ňou Poďme sa teraz pozrieť, čo sa s polúciou dá robiť. V prvom rade, nejde o nič, čo by si vyžadovalo nejaké špeciálne zaobchádzanie alebo riešenie. Nakoľko sa nejedná o chorobu, ale o prirodzený dej, odporúčam skôr režimové opatrenia.

Toto sú postupy a metódy, ktoré majú na polúciu najlepšie účinky z dlhodobého hľadiska:

ak ste rodič, dôležité je o tomto jave komunikovať s potomkom, všetko mu čo najviac detailne vysvetliť, prípadne mu poskytnúť zdroje, kde nájdete ďalšie informácie
na čo najlepšie zvládnutie obdobia výskytu polúcie sa odporúča zdravé stravovanie, športovanie a pravidelná fyzická aktivita, aby mohlo prísť k uvoľneniu energie
dôležité je dodržiavať aj hygienu a na noc napríklad nepoužívať kompletné pyžamo
masturbovanie a začiatok pohlavného života síce zjednodušia priebeh polúcie, no treba si dať pozor, aby nevznikla závislosť na sexuálnom uspokojovaní
ak ste už dospelý muž a prenasleduje vás polúcia, určite zájdite za lekárom kvôli diagnostike možnej chorobnej príčiny, ktorá môže mimovoľnú ejakuláciu spôsobiť

Skúsenosti s polúciou

Skúsenosti s polúciou Prejdime teraz k skúsenostiam z praxe, pretože tie sú na nezaplatenie. Polúcia niektorých rodičov alebo ich potomkov zaskočí, no niektorých nie. Príprava je základ úspechu a preto odporúčam zistiť si o polúcii všetko radšej vopred.

Ukazuje sa, že pravidelný sexuálny život v neskoršom veku je najlepším spôsobom, ako sa s polúciou vysporiadať. Netreba ju príliš osobitne riešiť, pominie postupom času aj sama. To samozrejme neplatí pre situácie, kedy je príčinou vzniku polúcie nejaký patologický faktor. Tu skúsenosti ukazujú, že netreba váhať a je lepšie čo najskôr navštíviť lekára.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

V súvislosti s polúciou vám odporúčam ešte niekoľko iných článkov:

v prvom rade dávam do pozornosti komplexný text na tému ejakulácie ako takej, dozviete sa z neho naozaj veľmi veľa užitočných informácií aj do praxe
s polúciou môžu súvisieť aj niektoré sexuálne ochorenia a pohlavne prenosné choroby, na tie som sa zameral tiež nemenej detailne
odporúčam vám prečítať asi aj môj článok na tému oddialenia ejakulácie, ktorý vám môže pomôcť naučiť sa lepšie kontrolovať svoju ejakuláciu a sexuálny život

MOJA RADA PRE RODIČOV

K potomkovi, u ktorého sa polúcia objavila, treba zvoliť konštruktívny prístup. Nič mu nezakazujte a neberte polúciu ako niečo negatívne. Sprostredkujte naopak potomkovi pozitívny názor a snažte sa mu vysvetliť, že ide o prirodzený dej, ktorého sa netreba obávať.

Zhodnotenie na záver

Zhodnotenie na záver Na záver by som chcel upriamiť pozornosť všetkých, ktorí sa zaujímajú o problematiku s polúciou, na dôvody, pre ktoré sa o to začali zaujímať. Ak máte problém s polúciou a ste už dospelý muž, radil by som vám vyhľadať lekára a zistiť čo najskôr príčinu samovoľnej ejakulácie. Vo vašom prípade totiž nejde o úplne prirodzený stav.

Pokiaľ ste rodič a hľadáte informácie o polúcii u svojho potomka, verím, že som vám sprostredkoval maximum možných vedomostí. Nezabudnite na to, že ide nielen o fyziologický jav, ale aj o dôležitú udalosť v živote. Venujte jej náležitú pozornosť!

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.00

7 Hodnotení