Potraviny na podporu plodnosti

Potraviny na podporu plodnosti

Dá sa zlepšiť a zvýšiť plodnosť pomocou potravín? Alebo naopak, dá sa jej nejako ublížiť konzumáciou nesprávnych jedál? Na obe otázky odpovedám áno a to dokonca na základe vlastnej skúsenosti. Potraviny samozrejme v pozitívnom aj negatívnom prípade nefungujú okamžite, ale na základe dlhodobého pôsobenia.

Ich účinok na plodnosť je spôsobený tým, aké vitamíny, minerály, aminokyseliny, mastné kyseliny a iné látky obsahujú alebo naopak neobsahujú. Ide teda o prirodzené pôsobenie na základe biologických reakcií.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Zároveň platí, že pod pojmom plodnosť sa myslia konkrétne oblasti, napríklad tvorba spermií, zvýšenie ich pohyblivosti alebo zlepšenie ich kvality. Na všetky tieto oblasti má potrava, ktorú človek konzumuje, oveľa väčší význam, ako si dokážete predstaviť.

Potraviny na zlepšenie plodnosti

Potraviny na zlepšenie plodnosti Na plodnosť majú veľký vplyv viaceré kategórie potravín, či už ide o rôzne druhy semienok, olejov, zeleniny alebo ovocia. Viaceré z nich pomáhajú nielen na mužskú plodnosť, ale aj na plodnosť žien, mnohé dokonca majú vplyv aj na potenciu a erekciu u mužov.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Toto sú najlepšie potraviny na podporu plodnosti:

Tekvicové a ľanové semienka

Semienka sú veľmi dobrým zdrojom rôznych minerálov a látok stimulujúcich hormonálny systém. Napríklad ľanové semienka podporujú hormonálnu rovnováhu a produkciu progesterónu. Pre mužov sú dôležité tekvicové semienka ako zdroj Zinku a Magnézia. Zinok vplýva priaznivo na spermatogenézu, Magnézium zas podporuje prostatu.

Ryby a morské plody

Určite pozitívny vplyv na plodnosť majú aj ryby a morské plody, ktoré sú veľmi dobrým zdrojom omega3 mastných kyselín aj minerálu Zinok. Odporúčam najmä tučné ryby, napríklad losos, sardinku a sleďa. Vhodné sú aj ustrice a krevety. Pozor si ale dajte, aby ste to príliš nepreháňali, príliš veľa rýb zvyšuje hladinu dioxýnov a bifenylov.

Oleje

Na zlepšenie plodnosti pre mužov aj pre ženy určite odporúčam oleje. Kokosový olej má okrem podpory plodnosti aj antibakteriálne a antivirotické účinky. Ľanový olej, podobne ako semená, je dobrým zdrojom prospešných omega-3 nenasýtených mastných kyselín. Ak budete užívať rybí olej, pozor na to, aby bol čo najčistejší bez rôznych prímesí.

Paradajky

Paradajky sú veľmi obľúbená zelenina, s ktorou treba ale narábať opatrne. Ak to nebudete preháňať, môžete vďaka nim zlepšiť svoju spermatogenézu a to vďaka tomu, že sú veľmi dobrým zdrojom lykopénu. Nadmerná konzumácia ale môže u mužov znižovať libido.

Med

Med je známy najmä na podporu imunity, no má svoj zmysel aj pre sexuálnu oblasť a najmä pre plodnosť. Obsahuje totiž esenciálne aminokyseliny, stopové prvky a enzýmy podporujúce plodnosť mužov aj žien. Navyše, pre ženskú pohlavnú sústavu má ďalší bonus a to v podobe podpory zdravej činnosti vaječníkov.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Avokádo

Skvelým prírodným prostriedkom na podporu mužskej aj ženskej plodnosti je avokádo. Toto tropické ovocie je skvelým zdrojom nenasýtených mastných kyselín a podporuje plodnosť mužov aj žien. U žien zlepšuje tvorbu vajíčok a napomáha regulovať ovuláciu, u mužov má vplyv na spermatogenézu.

Špenát a iná listová zelenina

Špenát v sebe ukrýva nielen veľa železa, ale je dôležitý aj pre potenciu a plodnosť. Obsahuje kyselinu listovú, ktorá je dôležitá pre zdravú tvorbu vajíčok aj spermií, v tehotenstve zas chráni u žien neurálnu trubicu plodu pred vznikom defektov. Taktiež obsahuje veľa vitamínu C, čo pomáha na zvýšenie vitality. To isté platí aj pre inú listovú zeleninu.

Koreniny

Viacero druhov korenia a korenín pomáha tiež na zvýšenie a podporu plodnosti. Kurkuma je vhodná pre ženy kvôli podpore progesterónu a na detokixáciu. Senovka grécka a zázvor sú zas známe prírodné afrodiziaka s podpornou funkciou aj pre obličky. Osobne odporúčam aj medvedí cesnak, vanilku a škoricu, ktoré povzbudzujú sexuálne zmysly.

Cesnak

Áno, táto všeobecne známa aromatická zelenina má veľmi pozitívne a povzbudzujúce účinky na pohlavnú sústavu mužov a žien. Pomáha regulovať hladinu hormónov, obsahuje Selén aj vitamín B6 a u mužov navyše zlepšuje potenciu, prekrvenie pohlavnej sústavy a tiež plodnosť.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Čierny sezam

Posledným mojim tipom na superpotravinu podporujúcu plodnosť je čierny sezam. Jeho konzumáciu odporúčam najmä ženám, nakoľko okrem podpory plodnosti má čierny sezam aj vplyv na menštruáciu, konkrétne zmierňuje nadmerné menštruačné krvácanie a krvácanie počas tehotenstva.

ŠIRŠIE ÚČINKY

Mnoho z vyššie spomínaných potravín má veľmi dobré účinky nielen na plodnosť, ale napríklad aj na sexuálny apetít alebo erekciu. U žien zas môžu pomôcť s udržaním normálnej hormonálnej hladiny, čo sa pozitívne prejaví práve v období počatia budúceho potomka.

Tieto potraviny sú pre vašu plodnosť rizikové

Tieto potraviny sú pre vašu plodnosť rizikové Ako som spomenul už na úvod, existujú nielen potraviny prospešné pre plodnosť, ale aj tie, ktoré ju znižujú a ktorým je lepšie sa vyhýbať. Aby ste si ich lepšie zapamätali, stačí vedieť, že čo je nezdravé pre váš organizmus celkovo, je nezdravé aj pre vašu plodnosť.

Toto sú tie, ktorým by ste sa mali vyhýbať čo najviac:

Umelo spracované jedlá: Jedným z veľkých problémov pre zdravé fungovanie pohlavnej sústavy a to vrátane spermatogenézy sú potraviny s umelým spracovaním. Hovorím o rôznych druhov konzervovaných, chladených alebo mrazených polotovarov, ktoré obsahujú veľa soli, tuku a cukru.

Mliečne produkty: Viacero mliečnych produktov z kravského mlieka, najmä syry, sú negatívne nielen pre plodnosť, ale aj pre potenciu a krvný obeh. Obsahujú jednak príliš veľa nasýtených mastných kyselín, ale aj rôzne rastové hormóny a antibiotiká.

Koláče a pečivo: Ak sa dá, nahraďte bielu múku celozrnnou, čo platí najmä o pečive a koláčoch. Všetky biele rafinované potraviny sú totiž veľkou záťažou nielen pre tráviaci systém, ale aj pre hormonálnu sústavu a tiež pre kardiovaskulárny systém. To sa odráža aj v kvalite fungovania pohlavnej sústavy.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Sýtené nápoje: Typickým stravovacím problémom je aj konzumácia sýtených nápojov, nápojov obsahujúcich priveľa cukru a nápojov s obsahom umelých sladidiel. Diétne nápoje sú dokonca najväčším klamom, lebo pôsobia na prvý pohľad tak, že majú znížený obsah cukru, no obsahujú ešte horšie syntetické sladidlá.

Kofeín vo všetkých formách: Problémom sú nielen sladené a sýtené nápoje, ale aj kofeín. Hoci káva alebo silný čaj sa odporúča na zvýšenie libida, v poslednom období sa hovorí práve o súvislosti kofeínu a problémov s nízkou plodnosťou. Zabudnite aj na čokoládu a iné typické stimulanty.

ŽIADNE HOTOVÉ JEDLÁ

Veľmi dôležité je vyhýbať sa všetkým hotovým jedlám a to nehovorím len o polotovaroch. Zabudnite teda na rýchle občerstvenia, ale aj reštaurácie a to aspoň v období, kedy sa chcete pokúšať splodiť potomka.

Moje vlastné skúsenosti pri zlepšení plodnosti

Moje vlastné skúsenosti pri zlepšení plodnosti Vplyv na plodnosť majú nielen potraviny, ale aj viacero iných faktorov. Ide o kombináciu životosprávy a životného štýlu, ale sú tu napríklad aj niektoré prírodné látky, ktoré môžu plodnosť priaznivo ovplyvniť, najmä z pohľadu spermatogenézy.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Na základe vlastných skúseností vám odporúčam zamerať sa na tieto veci:

Narkotiká, nikotín a alkohol: Všetky tieto tri typy látok sú negatívne nielen pre vaše zdravie, ale predovšetkým pre plodnosť. Preto dôrazne odporúčam, aby ste okamžite prestali s fajčením, konzumáciou alkoholu a samozrejme aj s užívaním nejakých omamných látok.

Obezita a nadváha: Ak máte sedavé zamestnanie a nedostatok pohybu, skôr či neskôr sa dostavia nadváha alebo obezita. Tie sú problémom pre kardiovaskulárny systém, ale aj pre plodnosť. Začnite sa teda hýbať, častejšie si doprajte chôdzu a môžete aj cielene začať cvičiť.

Faktory vplývajúce na semenníky: Ak chcete udržiavať spermatogenézu a kvalitu spermií na čo najlepšej úrovni, vyhýbajte sa častému bicyklovaniu, noseniu tesnej spodnej bielizni alebo používaniu vyhrievania sedadiel v aute. Čokoľvek, čo zvyšuje teplotu v okolí semenníkov, je negatívom pre mužskú plodnosť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Pomoc prírody: Problémy s plodnosťou sprevádzajú mužov aj ženy už od nepamäti, hoci mnoho z nás má pocit, že je to záležitosť najmä posledných rokov. Staroveké civilizácie používali rozličné bylinky a rastliny, z ktorých robili čaje a odvary. Nejde o žiadne šarlatánstvo, ale stáročiami overený postup s výsledkami.

Ako fungujú tabletky na podporu plodnosti a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na podporu plodnosti a prečo ich odporúčam Sila prírody vo forme rôznych byliniek a rastlín sa nemusí prejaviť len vo forme rôznych čajov, odvarov a iných nápojov. Na rozdiel od minulosti máme k dispozícii modernejšiu formu a to sú práve voľnopredajné tabletky.

Tie pomáhajú na spermatogenézu aj zvýšenie kvality spermií:

  • V obsahu týchto tabliet možno nájsť extrakty a výťažky najúčinnejších rastlín na mužskú a dokonca aj ženskú plodnosť, ktoré sú doplnené o minerály či vitamíny

V tabletkách sú napríklad účinné látky pochádzajúce z rastlín typu Maca, Damiána, Ženšen alebo Kotvičník zemný, čo sú jedny z najznámejších bylín podporujúcich zvýšenie plodnosti. To, čo tu určite nenájdete, sú synteticky vyrábané látky, čo so sebou prináša nemálo výhod a naopak, výhodu v prirodzenej forme podpory plodnosti.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Čo sa týka tých výhod, ja ako najdôležitejšie vidím tieto tri:

širšie pôsobenie, nakoľko tieto tabletky nemajú len izolovaný vplyv čisto na plodnosť, ale napríklad aj na iné oblasti sexuálneho života
dostupnosť, nakoľko ich môžete kúpiť bez predpisu a dokonca bezpečne a legálne aj cez internet, samozrejme od oficiálneho distribútora
minimum vedľajších účinkov, za čo prípravky vďačia prírodnému a prirodzenému zloženiu a dajú sa tak užívať bezproblémovo aj dlhšiu dobu

Práve dlhodobé a pravidelné užívanie každý deň je dôležité pre dosiahnutie žiadaného efektu. Nakoľko prípravky obsahujú rastlinné zložky, fungujú veľmi podobne ako potraviny. Cieľom je dosiahnuť hladinu dôležitých látok v našom tele a to sa dá jedine dlhodobým užívaním.

AJ NA POTENCIU A PROSTATU

Aby som nezabudol, širšie účinky spomínané vyššie sa týkajú v prípade mužov aj celkovej podpory potencie, čo zahŕňa tiež erekciu, no napríklad aj podpory prostaty. Zdravá prostata je pre podporu plodnosti nevyhnutná a práve s jej správnym fungovaním vám tabletky pomôžu.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Na podporu plodnosti existuje niekoľko rôznych značiek tabliet a prípravkov, ja sám som vyskúšal za posledné roky pomerne veľké množstvo. Nie všetky sú ale rovnako účinné a tak, ako možno nájsť na trhu veľmi kvalitné produkty, ešte stále sú tu aj tabletky, ktoré by som vám určite neodporúčal skúšať.

Základom je orientovať sa podľa dlhodobých skúseností a referencií väčšiny mužov. Nedajte len na to, čo hlási reklama a výrobca na obale produktu, dôležitejšie sú prax a výsledky. Pokiaľ vám môžem poradiť, ja sám mám najlepšie skúsenosti s týmito značkami:

Pre mužov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Pre ženy:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.58

12 Hodnotení