Potraviny na prostatu

Potraviny na prostatu

Predstojná žľaza, čiže prostata, je dôležitý orgán s funkčnosťou vplývajúcou najmä na plodnosť. Zväčšená prostata alebo iné ochorenia tohto orgánu sú serióznym problémom, ktorý treba určite riešiť a z tohto pohľadu vám potraviny nepomôžu. Sú ale dôležité z hľadiska dlhodobého vplyvu a prevencie.

Princípom fungovania potravín prospešných na prostatu sú niektoré látky pôsobiace na jej zdravý vývoj a funkčnosť. Potraviny dokážu z dlhodobého hľadiska regulovať prostatu na úrovni buniek a pôsobiť napríklad aj protizápalovo.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Prostate

Základným pravidlom, ktorým som sa riadil aj ja sám, je, že čo je dobré na kardiovaskulárny systém a srdce, to je dobré aj pre prostatu. Moje vlastné skúsenosti ukazujú, že ak pôjdete týmto smerom, určite spravíte dobre.

Potraviny vhodné na prostatu

Potraviny vhodné na prostatu Potravín podporujúcich zdravie prostaty a jej správne fungovanie je pomerne veľké množstvo, či už ide o zeleninu, sóju, orechy alebo iné druhy jedál. Účinnosť týchto potravín je dosiahnutá najmä jednotlivými látkami, napríklad minerálmi či vitamínmi.

Toto sú najlepšie potraviny na prostatu a jej fungovanie:

Sója a sójové produkty

Ak si chcete udržať dobré zdravie svojej prostaty, mali by ste ju zásobovať sójovou a produktmi zo sóje. Sója totiž obsahuje veľmi účinný izoflavonoid zvaný genistén, ktorý inhibuje rast rakovinových buniek. Najväčšia koncentrácia týchto látok je v sójovej múke, tofu, surových alebo pražených bôboch a vo fermentovaných produktoch.

Zelený čaj

Druhou potravinou podporujúcou prostatu je zelený čaj. Ten obsahuje polyfenoly, ktoré môžu pôsobiť preventívne voči nádorovému bujneniu na predstojnej žľaze. Okrem toho je zelený čaj veľmi dobrým prírodným prostriedkom aj voči zápalovým ochoreniam predstojnej žľazy. Dôležité je však správne množstvo a to aspoň 5 šálok čaju denne.

Melóny, grapefruity, guava a papája

Čo má spoločné táto veľká a rôznorodá skupina ovocia? Jednu špeciálnu látku zvanú lykopén, ktorá patrí medzi veľmi účinné antioxidanty a medzi látky priaznivo vplývajúce aj na plodnosť. Lykopén má tiež veľmi významný preventívny účinok voči rakovine prostaty, ale aj voči iným druhom nádorového bujnenia.

Tekvicové semená

Priaznivý účinok na močovú sústavu, močový mechúr a prostatu majú tiež tekvicové jadrá a semená. Tie obsahujú látky inhibujúce enzým prostaty 5-alfa reduktázu, vďaka čomu znižujú riziko benígneho zväčšenia prostaty. Okrem toho zlepšujú prietok moču a tým pádom prispievajú k celkovému zdraviu celej močovej sústavy.

Potraviny bohaté na Selén

Selén patrí medzi minerály s výraznými antioxidačnými účinkami na prostatu a okrem toho podporuje aj plodnosť. Okrem toho, že spomaľuje starnutie buniek, má aj protirakovinové vlastnosti a to nielen na predstojnú žľazu. Odporúčam konzumovať potraviny bohaté na tento minerál, napríklad cereálie, hydinu, bravčové mäso, pšeničné klíčky, hríby, cesnak či cibuľu.

Ryby a morské plody

Veľmi dobrým zdrojom Selénu, ale napríklad aj minerálu Zinok a prospešných omega-3 mastných kyselín sú tiež ryby a morské živočíchy. Najviac na prostatu a tiež plodnosť pomáha dlhodobá konzumácia sleďov, tuniakov a ustríc, ktoré tiež ovplyvňujú spermatogenézu a sú pre mužov veľmi dobrým afrodiziakom.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Orechy

Z hľadiska prospešných tukov aj minerálov pre zdravé fungovanie prostaty nemôžem zabudnúť ani na oriešky. Hoci pozitívny vplyv na fungovanie močovej aj pohlavnej sústavy má viacero druhov orieškov, na prostatu sú najlepšie kešu orechy. Ideálne sú nepražené orechy v BIO kvalite a lúpané za studena.

Paradajky

Na podporu zdravého fungovania prostaty majú vplyv napríklad aj paradajky. Tie obsahujú látku lykopén, ktorá patrí medzi významné antioxidanty a znižuje nielen riziko vzniku rakoviny prostaty, ale aj spomaľuje rast už existujúcich nádorových buniek. Látka sa vstrebáva najlepšie z tepelne upravených paradajok.

Brokolica

Medzi zeleninu, ktorá má prospešné účinky pre prostatu aj pre celý močový systém, patrí tiež brokolica. Obsahuje totiž niektoré špecifické látky, ktoré znižujú riziko vzniku niektorých nádorov postihujúcich pohlavný a vylučovací systém, najmä sulforafan a izotiokyanáty.

 

PREVENCIA RAZ ZA ROK

Viacero potravín má na prostatu preventívny či protektívny účinok, to by však nemalo určite spôsobiť zanedbanie prevencie. Muži v strednom veku, čiže nad 40 rokov, by mali preventívnu prehliadku absolvovať každý rok. Nezabúdajte na to, je to naozaj dôležité!

Týmto potravinám by ste sa mali určite čo najviac vyhýbať

Týmto potravinám by ste sa mali určite čo najviac vyhýbať Niektoré potraviny môžu prostate pomôcť, no sú tu aj jedlá, ktoré jej zdravému fungovaniu vôbec neprospievajú. Na základe mojich vlastných skúseností som sa preto rozhodol pripraviť aj zoznam takých potravín, ktorým by ste sa mali určite vyhýbať.

Pokiaľ chcete čo najlepšie podporiť svoju prostatu, zabudnite na tieto potraviny:

Instantné a konzervované potraviny: Hitom modernej doby sú polotovary a potraviny s obsahom konzervantov a rôznych umelých prísad. Týmto potravinám chýbajú dôležité a pozitívne živiny, naopak, obsahujú priveľa soli a tukov, ktoré škodia na prostatu aj plodnosť. Môžu tiež obsahovať alergény.

Červené mäso a vnútornosti: Oba druhy týchto živočíšnych potravín pôsobia negatívne na celý močový a pohlavný systém. Obsahujú živočíšne tuky zvyšujúce riziko rakoviny prostaty a to najmä kyselinu alfa-linolénovú, ktorá môže podporovať abnormálny rast buniek a ich delenie, čo je predpokladom nádorového bujnenia.

Jedlá s vysokým obsahom soli a cukru: Nadmerná konzumácia soli a cukru vedie k problémom s cievami, ale aj k metabolickým ochoreniam. Okrem toho vylučovanie týchto látok z tela je pre močovú sústavu veľmi náročné a môže spôsobiť aj rôzne zápaly. Rovnako tak nadmerné vylučovanie týchto látok spôsobuje problémy s prostatou.

Potraviny z bielej múky: Ak sa dá, vylúčte zo svojho jedálnička potraviny obsahujúce bielu múku, napríklad koláče, pečivo či cestoviny a nahraďte ich celozrnnými alternatívami. Potraviny s bielou múkou nepriaznivo vplývajú a plodnosť, potenciu aj prostatu a to vďaka zvyšovaniu cholesterolu a upchávaniu ciev.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Alkohol: Nadmerné užívanie alkoholických nápojov vedie tiež k negatívnym vplyvom na potenciu, erekciu a tiež prostatu. Alkohol okrem iného vytvára na močový mechúr tlak na častejšie močenie a takýto tlak neprospieva zdravému fungovaniu prostaty, okrem toho je alkohol škodlivý aj na plodnosť.

PRÍLIŠ MÁLO TEKUTÍN

Medzi potraviny, ktoré výrazne ovplyvňujú zdravie prostaty, patrí aj voda. Nespomínam ju teraz preto, že by ste ju nemali piť, ale naopak, že by ste mali. Dávajte si však pozor, aby jej nebolo málo a aby šlo o čistú vodu a nie o rôzne sladené alebo sýtené limonády.

Moje vlastné skúsenosti pri podpore prostaty

Moje vlastné skúsenosti pri podpore prostaty Okrem potravín existuje aj niekoľko iných faktorov, ktoré môžu významným spôsobom ovplyvniť zdravie a správnu funkčnosť vašej prostaty. Ide síce v zásade o jednoduché režimové opatrenia, no práve v detailoch sa skrýva najväčší účinok.

Pokiaľ teda chcete svojej prostate pomôcť efektívne, zamerajte sa na tieto možnosti:

Pravidelný sexuálny styk: Áno, skutočne si z vás nerobím žarty, pravidelný sexuálny styk je dobrým stimulom pre zdravé fungovanie prostaty. Menšia koncentrácia v prostatickom sekréte a mene kryštaloidných tekutín umožňujú plynulejšie fungovanie predstojne žľazy. Časté ejakulovanie je tiež veľmi dobrý preventívny prostriedok proti zápalu prostaty.

Stop fajčeniu: Cigarety sú veľké zlo nielen pre erekciu a kardiovaskulárny systém, ale prakticky pre celý organizmus. Veľmi zlý vplyv majú aj na vylučovaciu sústavou, močový systém a samozrejme aj na prostatu. Odporúčam preto raz a navždy s fajčením seknúť!

Pravidelný pohyb a cvičenie: Na prvý pohľad je to síce banalita, ale pravidelný pohyb a aj cvičenie sú dôležité nielen pre kardiovaskulárny systém, ale aj pre prostatu. Na jej fungovaní sa totiž negatívne odráža napríklad nadváha či obezita a práve tomu treba predchádzať.

Rastliny a byliny: Už od nepamäti ľudstvo využíva na rôzne neduhy silu prírody. Aj na prostatu existujú viaceré rastliny či byliny, ktoré majú pozitívny vplyv nielen pri jej zápale alebo iných problémoch. Sú tiež veľmi dobrým preventívnym prostriedkom a udržujú prostatu v dokonalom zdraví. V minulosti sa využívali v čajoch, dnes už majú modernejšie formy.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Ako fungujú tabletky na prostatu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na prostatu a prečo ich odporúčam Príroda dokáže sama pre človeka prichystať niekoľko veľmi účinných prostriedkov na lepšie fungovanie jeho organizmu. To sa týka aj prostaty, pričom vďaka novým technológiám môžete využiť prírodu aj vo veľmi pohodlnej forme tabliet.

Tieto prípravky a produkty pritom fungujú na jednoduchom princípe:

  • V tabletkách sú skombinované viaceré extrakty a výťažky rastlín a bylín pôsobiacich na močovú sústavu aj prostatu tak, aby sa zachovalo zdravé fungovanie a tiež stav buniek

Tieto prípravky teda fungujú veľmi podobne, ako aj tabletky na iné sexuálne a mužské problémy. Základom ich účinných látok sú extrakty a výťažky overených rastlín, v prípade prostaty ide najmä o rastliny typu Maca, Saw Palmetto, Tribulus Terrestris či Damiána. Tieto majú navyše priaznivé účinky aj na plodnosť alebo potenciu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Prostate

Tabletky prospešné pre prostatu užívam ja sám aj kvôli týmto benefitom:

sú dostupné bez predpisu od lekára, takže sa nemusíte podrobiť lekárskej prehliadke a vyšetreniu prostaty, ktoré tak veľmi desí mužov
vďaka prírodnému zloženiu sú bezproblémové z hľadiska vedľajších alebo nežiaducich účinkov a to aj pri dlhodobom užívaní
užívanie je možné dlhodobo a dokonca ideálne je, ak ich užívate každý deň s pravidelným dávkovaním

Pochopiteľne, tieto tabletky určite nie sú rovnocennou náhradou odbornej liečby, napríklad pri zväčšení prostaty alebo pri jej zápale. Môžu ale podporiť jej správne fungovanie a to na tom istom princípe, ako sa to deje aj pri potravinách, čiže vďaka obsahu špecifických látok.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

PROSTATA AJ INÉ OBLASTI

Jednou z najväčších výhod týchto prípravkov je širšie pôsobenie. To znamená, že užívanie týchto tabliet vám môže pomôcť nielen na prostatu, ale napríklad aj celkovo na správne fungovanie celej pohlavnej sústavy, prípadne aj na zdravý stav močovej sústavy.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Je však pravdou, že nie všetky tabletky a prípravky, ktoré sa u nás predávajú, vám dokážu efektívne pomôcť. Dôvodom je, že mnoho značiek sa snaží deklarovať účinky len na obale či príbalovom letáku, ale zanedbáva napríklad zloženie či dostatočnú koncentráciu účinných látok v samotnom prípravku.

Pokiaľ sa ale zameriate na kvalitnejšie tabletky, ktoré majú napríklad aj širšie pozitívne referencie od iných užívateľov, môžete svojej prostate veľmi efektívne pomôcť k správnemu fungovaniu. Mne sa osvedčili najviac tieto značky:

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.39

18 Hodnotení