Profertil: Drahá podpora plodnosti pre mužov. Pomáha alebo majú pravdu negatívne diskusie?

Profertil zlozenie, cena, moje skusenosti a recenzia

V čase, kedy sa moja partnerka pokúšala otehotnieť, sme ešte nevedeli, že dokonca aj na tento účel existujú nejaké podporné prípravky. Jedným z nich je výživový doplnok zvaný Profertil, ktorý už na prvý pohľad zrejme prekvapí každého vysokou cenou. Ak sa k tomu pridá užívanie aspoň 3 mesiace, ide o naozaj vysokú investíciu.

Hovorí sa však, že za kvalitu sa jednoducho platí a ja s tým nemám problém. Musím povedať, že na internetových fórach a v diskusiách sú na tabletky naozaj rôzne názory, takže som sa rozhodol na ne pozrieť bližšie.

Netestoval som ich ale priamo ja, ale odporučil som ich jedným mojim známym. Počas celých 3 mesiacov, čo tabletky muž užíval, som veľmi pozorne sledoval všetko, čo by sa hodilo do mojej recenzie. Tu je výsledok.

Výrobca a pôvod

Profertil: Výrobca a pôvod Poďme si v prvom rade povedať to, kto je za samotným prípravkom Profertil. Pre väčšinu mužov pôjde zrejme o neznámu farmaceutickú spoločnosť Lenus Pharma so sídlom v hlavnom rakúskom meste Viedeň. Prípravok ako taký sa teda vyrába priamo v EÚ a pre náš trh má všetky potrebné potvrdenia a certifikáty k predaju.

Samotné tabletky sú predávané vo forme výživového doplnku bez nutnosti lekárskeho predpisu či receptu, pričom majú prírodný a rastlinný charakter. Pozitívne účinky tabliet sú podľa príbalového letáku doložené vedeckými výskumami, ktoré boli vykonané v rakúskej Všeobecnej nemocnici vo Viedni. Na prvý pohľad je teda prípravok naozaj veľmi kvalitný.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Zloženie a účinné látky

Profertil: Zloženie a účinné látky Ako som povedal už skôr, zloženie Profertilu je rastlinného charakteru, čiže sa v tomto nelíši od mnohých iných tabliet a produktov, s ktorými som sa stretol. Už na prvý pohľad je však počet účinných látok naozaj veľmi široký a zo samotného zamerania týchto látok vyplýva, že práve podpora potencie a plodnosti sú na prvom mieste.

Profertil obsahuje tieto účinné látky:

L-Arginín: Známa aminokyselina L-Arginín je častou súčasťou najmä tabliet a prípravkov určených na erekciu. Táto látka sa využíva napríklad na zvýšenie fyzického výkonu u športovcov a v prípade tých, čo posilňujú a chcú formovať svoje svalstvo, ale má svoje uplatnenie aj v sexuálnej oblasti.

U mužov pomáha na zlepšenie prekrvenia pohlavnej sústavy, následkom čoho dochádza aj k zlepšeniu prekrvenia pohlavného údu. V prípade plodnosti je dôležitý aj jej účinok na zlepšenie pohyblivosti a počtu spermií a to je aj dôvod, prečo je súčasťou Profertilu a ide o jednu z najdôležitejších látok týchto tabliet.

L-Carnitín: Tak povediac dvojičkou k Arginínu je aj Carnitín, konkrétne vo forme aminokyseliny L-Carnitín. Táto aminokyselina je rovnako ako L-Arginín častou súčasťou rôznych prípravkov pre mužov a ja už dôverne poznám jej účinky. V princípe pomáha tiež na zlepšenie prekrvenia pohlavnej sústavy, ale má aj vplyv na plodnosť.

Pomáha na spermatogenézu, čiže podporuje tvorbu spermií a zvyšuje ich kvalitu. Vďaka tomu podporuje lepšiu plodnosť a najmä šancu na oplodnenie počas pohlavného styku. Okrem toho sa využíva aj ako spaľovač prebytočného tuku a pomáha na fyzickú námahu a mentálnu únavu. Aminokyselinu môžu užívať aj ženy.

Zinok: Známym antioxidantom je minerál Zinok, ktorý je tiež súčasťou zloženia Profertilu. Okrem toho, že pomáha na obmedzenie vplyvu voľných radikálov a teda pôsobí proti predčasnému starnutiu, je tento minerál dôležitý aj pre udržanie normálnej hladiny testosterónu v krvi a pomáha aj proti chronickej únave.

V tabletkách Profertil sa ale nachádza najmä pre svoje podporné účinky na plodnosť. Jednak pôsobí na zlepšenie hustoty mužských pohlavných buniek, ale prispieva aj na rast rýchlo sa pohybujúcich spermií. Okrem toho jeho podpora testosterónu pomáha aj na dozrievanie mužských pohlavných buniek.

Vitamín E: Pýtate sa, čo robí vitamín E v prípravku na podporu plodnosti? Tento vitamín totiž nie je dobrý len na pokožku a pleť, ale pomáha napríklad aj na prekrvenie organizmu a teda aj na lepšie fungovanie pohlavnej sústavy. Okrem toho podporuje zlepšenie pohyblivosti spermií a schopnosti spermií oplodniť vajíčko.

Ďalšie látky: Ďalšou súčasťou Profertilu je Koenzým Q10, ktorý pomáha na zvýšenie počtu oplodnení a na zlepšenie pohyblivosti mužských pohlavných buniek. Okrem toho je tu aj Kyselina listová, ktorá pomáha na krvotvorbu a na ochranu kardiovaskulárnej sústavy. Známy je však aj jej účinok na kvalitu ejakulátu.

Poslednými dvoma látkami, ktoré spomeniem súčasne pre ich veľmi podobné účinky, sú Selén a Gluatión. Ide o dva vysoko účinné pohlcovače voľných radikálov zlepšujúce pohyblivosť spermií, čo preukázali viaceré výskumy ich účinkov v praxi.

Tieto látky sú v prípravku zastúpené spolu s doplnkovými látkami. Tu je celkové zloženie:

Látka:Množstvo:
L-karnitín220mg
L-arginín125mg
Koenzým Q107,5mg
Vitamín E60mg
Zinok20mg
Kyselina listová400mcg
Glutation40mg
Selén30mcg

VPLYV HLAVNE NA SPERMIE

Profertil je svojim zložením naozaj zameraný primárne na podporu plodnosti a spermatogenézy. Zároveň aj samotná koncentrácia jednotlivých účinných látok je na dobrej úrovni a tak je z hľadiska zloženia tento produkt určite tým lepším, čo je možné nájsť na našom trhu.

Dávkovanie a užívanie

Profertil: Dávkovanie a užívanie Profertil patrí medzi prípravky, ktoré sú vyrábané vo forme kapsúl. Vďaka takejto podobe sú veľmi ľahko stráviteľné na konzumáciu a sú aj prirodzené pre organizmus. Podobne ako iné prípravky rastlinného charakteru, aj v prípade tohto produktu sa odporúča pravidelné a dlhodobé užívanie.

  • 1 dávka = 2 kapsuly. Táto dávka je zároveň aj denným maximom pre užívanie
  • Výrobca odporúča denne užiť 2 kapsuly a zapiť ich dostatočným množstvom tekutín, napríklad vodou

Pri dávkovaní si ale treba dať pozor na jemný rozdiel od toho, na čo ste asi väčšinovo zvyknutý. Obe kapsuly sa majú užiť naraz a súčasne, podľa inštrukcií od výrobcu ráno pred jedlom. Odporúčam držať sa tohto dávkovania a zároveň ani nezvyšovať dávku počas 24 hodín.

Účinky

Profertil: Účinky Profertil je prípravok určený špeciálne pre mužov na podporu a zvýšenie ich plodnosti, čomu sú prispôsobené aj jednotlivé účinky vychádzajúce zo zloženia tabliet. Podľa tvrdení výrobcu je možné podávaním prípravku dosiahnuť zlepšenie kvality ejakulátu a to najmä v 4 konkrétnych oblastiach.

Tu sú jednotlivé oblasti a účinky na ne:

Hustota spermií

V rámci zvýšenia šance na oplodnenie vajíčka spermiou má svoj vplyv aj hustota spermií. Hoci priemerný muž by mal vyprodukovať 30 až 50 litrov spermií v živote, takáto podpora sa samozrejme vždy zíde. Okrem pohlavnej abstinencie môžu na hustotu vplývať aj niektoré prírodné látky a práve na to sa so svojim rastlinným zložením Profertil spolieha.

Objem ejakulátu

Druhým účinkom v rámci zlepšenia kvality ejakulátu a podpory plodnosti, ktorý Profertil podľa výrobcu spomína, je zväčšenie objemu ejakulátu. V tomto ohľade som už narazil na rôzne prípravky, ale aj Profertil podľa referencií mužov ukázal, že sa to dá aj s pomocou prírodných látok. Ide zároveň o jeden z mála viditeľných účinkov, ktoré sa dajú ohodnotiť.

Progresívna pohyblivosť

Jedným z faktorov, o ktorých sa v súvislosti s plodnosťou hovorí pomerne málo, je tzv. progresívna pohyblivosť spermií. V praxi sa týmto pojmom označuje pohyblivosť jednej spermie a aj táto ovplyvňuje to, ako a či vôbec sa dokáže spermia dostať k vajíčku. V tomto ohľade by mal Profertil pomôcť najmä prostredníctvom vitamínu E.

Celková pohyblivosť

Poslednou oblasťou účinnosti Profertilu by mal byť vplyv na celkovú pohyblivosť spermií. O zlepšenie tohto parametru by sa mali pričiniť prakticky všetky účinné látky spomínané v zložení. Ak mám tento účinok zhodnotiť podľa referencií mužov a žien o úspešnosti tabliet, tak musím povedať, že Profertil je v tomto ohľade určite dobrým pomocníkom.

ASPOŇ 3 MESIACE UŽÍVANIA

Podľa vyjadrenia priamo od výrobcu, dosiahnutie optimálnych účinkov je viazané priamo na pravidelnosť a dlhodobosť užívania. Ak chcete zažiť priamo v praxi najlepšie možné účinky, mali by ste Profertil užívať po dobu aspoň 3 mesiacov a bez akýchkoľvek prestávok. Môj známy sa počas užívania tejto rady aj držal.

Nežiaduce účinky

Profertil: Nežiaduce účinky Jednou z veľmi častých otázok mužov ohľadom prípravkov podobných Profertilu sú aj vedľajšie alebo iné negatívne účinky. Podľa príbalového letáku výrobca uvádza, že počas klinických výskumov neboli spozorované žiadne vedľajšie účinky a preto by malo byť užívanie Profertilu v tomto ohľade bezproblémové a to aj pri dlhodobejšom dávkovaní.

V tomto ohľade môžem podľa skúseností s užívaním môjho známeho potvrdiť, že sa naozaj žiadne nežiaduce účinky neobjavili. Čo som pozeral internetové diskusie a fóra, nenašiel som nikde žiadne zmienky, takže hodnotím Profertil z pohľadu vedľajších účinkov mimoriadne pozitívne.

Balenie a cena

Profertil: Balenie a cena Tabletky sú k dispozícii, aspoň podľa toho, čo som videl ja, v dvoch baleniach. Prvé menšie balenie obsahuje 60 kapsúl, druhé väčšie balenie zas 180 kapsúl. Vzhľadom na dávkovanie sa prvé balenie hodí len na 1 mesiac užívania, to väčšie vám vydrží celé odporúčané 3 mesiace a preto sa k nemu prikláňam aj ja a odporúčam ho.

Tu je ich porovnanie aj z hľadiska ceny užívania:

Typ balenia:Cena za tabletku:Cena za balenie:Overená kúpa:
PROfertil 60 kapsúl0,73 €43,89 €Chcem kúpiť
PROfertil 180 kapsúl0,61 €109,79 €Chcem kúpiť

Ako vidíte, aj v prípade značky Profertil platí, že väčšie balenie sa oplatí viac. Uznávam, že cena je stále v porovnaní s mnohými konkurenčnými značkami na vyššej úrovni, ale napriek tomu je veľmi prijateľná v porovnaní s výsledkami. Určite je lepšie zaplatiť viac a vidieť účinok, ako zaplatiť menej a nevidieť nič.

Kde kúpiť

Profertil: Kde kúpiť Na našom trhu je Profertil registrovaný riadne ako výživový doplnok, ktorý má všetky potrebné povolenia a vyjadrenia, najmä z Úradu verejného zdravotníctva. Bez problémov sa preto predáva v lekárni a tam ho aj môžete zakúpiť. Ako problém však vidím, že nie je na sklade v každom balení v každej lekárni.

Áno, značka ako taká je určite seriózna a nie je zrejme žiadna lekáreň, kde by vám ju nevedeli minimálne objednať. Problém však môže byť, ak sa rozhodnete kúpiť balenie na celé 3 mesiace užívania a akurát nebude na sklade. V takom prípade buď počkáte alebo sa vyberiete hľadať tabletky inam.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Ako najlepšou možnosťou sa mi preto javí objednávka cez internet. Dnes je u nás už viacero internetových lekární, pričom ja preferujem známu značku Dr. Max. V nej je Profertil na sklade vždy, cena je oveľa lepšia, ako v prípade kamenných lekární a rýchla je nielen objednávka, ale aj dodanie. Tabletky môžete mať doma už nasledujúci pracovný deň!

RADŠEJ VÄČŠIE BALENIE

Ak sa rozhodnete pre nákup v mojej odporúčanej lekárni Dr. Max, určite si objednajte väčšie balenie so 180 tabletkami. Jednak ušetríte na cene, jednak vám toto balenie vydrží dlhšiu dobu a jednak ušetríte čas pri opakovanej objednávke.

Online objednávka, doprava a doručenie

Profertil: Online objednávka, doprava a doručenie Lekáreň Dr. Max patrí dlhodobo medzi moje obľúbené a odporučil som ju aj môjmu známemu, ktorý si Profertil práve v tejto internetovej lekárni objednal. Aby som vám priblížil aspoň zhruba celý postup, v skratke poskytnem zopár informácií o objednávke:

  • Najskôr si musíte vybrať balenie, čiže buď 60 alebo 180 tabliet
  • Balenie vložíte do košíka a zvolíte si dopravu a spôsob platby
  • Potom vyplníte svoje osobné údaje vrátane adresy dodania
  • Na záver objednávku potvrdíte a odošlete cez internet

Ak vám to pripadá príliš jednoduché, tak máte pravdu, naozaj to aj jednoduché je. Pri platbe má na výber v zásade dve možnosti a to buď dobierku alebo platbu vopred. Ja si vyberám platbu vopred cez online platbu kartou, je tu aj možnosť bankového prevodu. Voľbu nechám na vás, najrýchlejšie je to ale práve cez platobnú kartu.

Pri výbere dopravy máte na výber prakticky dve možnosti. Prvou je doručenie klasickej zásielky vo forme balíka na poštu. Druhou možnosťou je doručenie kuriérom, kde Pilulka počíta buď s Poštovým kuriérom alebo s kuriérom spoločnosti UPS. Ja odporúčam určite kuriéra, je to najrýchlejšie a najpohodlnejšie.

Diskrétne doručenie DOPRAVA ZADARMO

Bez ohľadu na to, či si vyberiete väčšie alebo menšie balenie, Profertil získate v internetovej lekárni Dr. Max s dopravou zdarma. Nielen, že ušetríte na cene za samotné tabletky, ale ušetríte aj čas a zároveň vás pohodlná doprava až k vám domov nebude stáť nič navyše.

Najčastejšie otázky

Profertil: Najčastejšie otázky Ohľadom Profertilu je aj vzhľadom na jeho popularitu v kombinácii s vyššou cenou veľké množstvo otázok. V zásade sa takmer všetky týkajú účinnosti v praxi a užívania, takže som si vybral 5 najčastejších a najviac sa opakujúcich. Tu sú a spolu s nimi aj moje odpovede a komentáre podľa skúseností:

Funguje Profertil a ak áno, u koho najviac?

Podľa všeobecných skúseností a komentárov určite áno, hoci som natrafil aj na negatívne. Tu treba povedať, že to záleží od individuálneho stavu muža a od toho, aký je výsledok spermiogramu. Podľa toho, čo som sa dozvedel, tak na morfológiu nepomáha. V iných prípadoch však môže byť užitočný.

Niekde som čítal, že účinky vôbec nie sú vedecky podložené. Ako to je?

Neviem, čo vedie ľudí napísať takéto hodnotenie, ale ide podľa mňa len o domnienku na základe zlej skúsenosti. Výrobca deklarované účinky naozaj podložil a výrobok splnil všetky predpoklady pre uvedenie na trh. Pochopiteľne, nemôže pomôcť každému a možno práve absencia účinku u niektorého páru viedla k napísaniu takéhoto komentára.

Prečo je nutné užívanie až 3 mesiace?

Vysvetlenie je veľmi jednoduché a to kvôli prírodnému, respektíve rastlinnému charakteru účinných látok. Podobné je to aj pri iných prípravkov, napríklad na podporu potencie, libida či erekcie. Dôležité je dosiahnuť v organizme dlhodobé pôsobenie účinných látok a práve doba 2, 3 či 4 mesiacov sa vyskytuje väčšinou u všetkých podobných prípravkoch.

Stojí značka naozaj za tú cenu, za ktorú sa predáva?

Toto je veľmi subjektívne položená otázka, ale objavuje sa často. Je jasné, že ak niekomu Profertil nepomohol, tak ide o vážny stav, kde treba odbornejší zásah. Na druhú stranu, pozitívnych skúsenosti je veľké množstvo a myslím si, že títo ľudia by vám Profertil určite odporučili aj napriek vyššej cene.

Naozaj sa počas užívania nevyskytujú nežiaduce účinky?

Či už som sa na internetových stránkach dočítal pozitívne alebo negatívne hodnotenia na účinnosť, nikto nespomínal nejaké nežiaduce alebo vedľajšie účinky. Ani môj známy, ktorý Profertil užíval 3 mesiace, na sebe nič nezaznamenal. Ak teda nerátam alergickú reakciu na niektorú zo zložiek prípravku, nežiaduce účinky by sa nemali vôbec vyskytovať.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Skúsenosti

Profertil: Skúsenosti Profertil má pozitívne aj negatívne referencie. Našiel som skúsenosti mužov aj žien, ktorí ho užívali napríklad aj menej, ako 3 mesiace, pričom sa im podarilo otehotnieť. Pochopiteľne, nepripisovali to len a len Profertilu, na druhú stranu, viacero z týchto párov okrem bežných vitamínov neužívalo iné prípravky.

Potom je tu druhá skupina skúseností a to sú tie negatívne. O značke hovoria buď ako o málo účinnej alebo ako o vôbec neúčinnej. V tomto prípade uvádzajú obvykle prechod na iné tabletky, ktoré mnohým z nich priniesli účinok. Mnohým však nie a museli navštíviť až lekára.

Čo sa týka konkrétnych hodnotení, viacero užívateľov sa zhoduje v tom, že tabletky majú vysokú cenu oproti konkurencii. Na druhú stranu, je veľmi veľa pozitívnych referencií na účinnosť a z tohto pohľadu podľa mňa Profertil patrí medzi úspešné produkty, nakoľko v praxi dosiahne sľubované účinky.

PRÍLIŠ NEGATÍVNE RECENZIE

Pravdou je, že ak navštívite niektoré z typických internetových fór pre rodičov, môžete nájsť aj príliš negatívne recenzie a hodnotenia. Podľa mňa sú reálne, netvrdím ani ja, že Profertil je zázračná tabletka. Ide však o prípady mužov a žien, ktorým pomôže len odborná liečba.

Vlastná skúsenosť

Profertil: Vlastná skúsenosť Profertil užíval môj známy, ktorý chcel spolu s partnerkou otehotnieť. Pre objektivitu treba dodať, že sa o to pokúšali len štyri mesiace a potom sa rozhodol užívať práve Profertil. Objednal si veľké balenie a užíval ho podľa predpísaného dávkovania celé 3 mesiace.

Vzápätí sa znova pokúsili o dieťa a tentoraz sa im to podarilo hneď na prvý krát. Pochopiteľne viem, že sa nejedná o reprezentatívnu vzorku a ani samotné tabletky na tom nemusia mať jediný podiel, no zároveň treba povedať, že okrem nich a niektorých vitamínov nič iné neužíval.

Prvotná investícia sa teda zdala trocha vyššia, no výsledok za to určite stál, aspoň podľa jeho slov. Pokiaľ k tomu pripočítame bezproblémové užívanie bez toho, aby sa objavili akékoľvek nežiaduce účinky, myslím, že je úplné jasné, že spokojnosť s tabletkami bola maximálna.

Výsledok vlastného testovania

Profertil: Výsledok vlastného testovania Moje záverečné hodnotenie vychádzajúce z výsledku užívania môjho známeho, ale zahŕňa aj skúsenosti a hodnotenia ostatných mužov, je v prospech Profertilu. Zároveň si však uvedomujem, že sa jedná len o podporný prípravok a určite nejde o žiadnu zázračnú paličku na všetky problémy s neplodnosťou.

  • Známka, ktorú si Profertil vyslúžil, je 2, čiže v školskom hodnotení veľmi dobre

Muži, ktorým sa aj vďaka Profertilu podarilo zvýšiť ich plodnosť a dokonca splodiť potomka, by prirodzene prípravku dali jasnú jednotku. Na druhú stranu sú však aj páry, ktorým sa to nepodarilo a tí by takéto lichotivé hodnotenie odmietli.

Ja som sa rozhodol prikloniť podľa skúseností môjho známeho a podľa toho, čo všetko tabletky ponúkajú, k lepšiemu hodnoteniu. Stále si ale myslím, že majú čo dobiehať. Cena mohla byť predsalen o niečo nižšia, aj keď zas až taký extrém to nie je. Udelená známka je podľa mňa primeraná a vystihuje realitu.

Zhodnotenie

Profertil: Zhodnotenie Profertil z hľadiska účinnosti patrí rozhodne medzi nadpriemerné prípravky. Treba však povedať aj druhú časť vety a to, že sa nejedná o liek, ale len o výživový doplnok, ktorý má podpornú funkciu. Nečakajte preto od neho žiadne zázraky na počkanie.

Tým, že je Profertil dostupný bez lekárskeho predpisu, sa zvyšuje aj jednoduchosť jeho kúpy. Jednoduché je aj dávkovanie, užívanie je možné dlhodobo a bez nežiaducich či vedľajších účinkov. Veľkým mínusom je ale jeho cena a to najmä vtedy, ak účinky nezodpovedajú očakávaniam.

Samotné tabletky ale majú viacero plusov:

  • rastlinné zloženie umožňuje dlhodobé užívanie prirodzené pre organizmus
  • ide o voľnopredajný prípravok bez lekárskeho receptu
  • účinnosť je zameraná špeciálne na plodnosť
  • tabletky nemajú prakticky žiadne bežné kontraindikácie

Profertil spĺňa nielen všetky vyššie spomínané podmienky, ale má aj niečo navyše. Jeho popularita je totiž dôsledkom nielen dobrého marketingu, ale najmä preukázaných účinkov. Nie však pochopiteľne u každého, na vážnejšie stavy nestačí.

Zároveň však musím povedať, že mi v prípade Profertilu chýba jedna veľká výhoda a to širší záber pôsobenia. Áno, na plodnosť sa hodí, ale čo tak podpora erekcie, potencie ako takej alebo zlepšenie sexuálneho apetítu? Ak by ste chceli vidieť účinky aj v týchto oblastiach, odporúčam značky Stoporex. Ja sám mám s nimi pozitívnu skúsenosť!

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.16

32 Hodnotení

Zdravim, to zlozenie v mg je zlozenie v jednej tabletke alebo v jednej davke (2 tablety) ? Dakujem

Michal píše 04 apríla 2019 o 10:50

Pridať komentár