Prostakan forte: Vyskúšal som liek na prostatu a časté močenie. Tu sú moje skúsenosti

Prostakan forte recenzia + cena, zlozenie a davkovanie

Medzi rastlinné lieky určené na pomoc pri problémoch s prostatou pre mužov patrí aj značka Prostakan forte. Jeho použitie nie je viazané na lekársky predpis a môžete si ho kúpiť voľne. Vďaka tomu, že ho majú prakticky všetky lekárne, napríklad aj známa sieť Dr. Max, je naozaj veľmi dobre dostupný.

Prostakan forte nie je žiaden výživový doplnok, ale riadne registrovaný liek s rastlinným zložením. Ja sám som sa k nemu dostal cez jedno internetové fórum, kde si ho muži pochvaľovali a rozhodol som sa ho teda vyskúšať. Z hľadiska zloženia mi hneď do očí udrel na prvý pohľad chudobnejší rozsah účinných látok a vyššia cena.

V priebehu užívania som ale zistil, že netreba dať hneď na prvý dojem a dôležitejšie sú výsledky v praxi a najmä veľkosť balenia pri dlhodobom užívaní a dávkovaní. Svoje skúsenosti s Prostakanom forte som sa rozhodol opísať práve v tejto recenzii.

Výrobca a pôvod

Prostakan forte: Výrobca a pôvod Prostakan forte vyrába farmaceutická spoločnosť Dr. Willmar Schwabe GmbH&Co. KG. Ja osobne som ju síce nepoznal, ale podľa toho, čo som zisťoval, ide o overeného a spoľahlivého výrobcu. Tabletky sú u nás riadne registrované a spĺňajú všetky potrebné administratívne náležitosti pre predaj na našom trhu.

Na ich kúpu nie je potrebné mať lekársky predpis a prípravok sa môže užívať nielen vtedy, ak už nejaké problémy máte, ale aj vtedy, ak sa im chcete vyhnúť, čiže v rámci prevencie. Tabletky sa môžu užívať aj pri doliečovaní ako podpora. Pozitívne hodnotím úplné informovanie o všetkom, vrátane nežiaducich a vedľajších účinkov.

Zloženie a účinné látky

Prostakan forte: Zloženie a účinné látky V tabletkách Prostakan forte sa nachádzajú dve účinné látky. Prvou je štandardizovaný lipofilný extrakt plodov Saw Palmetto, druhou štandardizovaný suchý extrakt z koreňa Žihľavy dvojdomej. Obe tieto látky by mali prispievať najmä k lepšej činnosti prostaty a k správnemu fungovaniu celého močového ústrojenstva.

Saw Palmetto má na organizmus tieto účinky:

Zlepšenie libida: Serenoa repens, ako sa tiež Saw Palmetto nazýva, pomáha nielen na prostatu, ale aj na zvýšenie libida. Ovplyvňuje totiž hladinu testosterónu, čo je mužský pohlavný hormón, udržuje túto hladinu v zdravom množstve a výsledkom je potom dostatočne vysoké libido. Muži si tak môžu udržať zdravý sexuálny apetít, ale to pochopiteľne závisí aj od ďalších okolností.

Vplyv na prostatu a močovú sústavu: Okrem toho, že je Saw Palmetto skvelé afrodiziakum, pomáha aj na zlepšenie fungovania prostaty a na zdravie močovej sústavy, konkrétne na močové cesty a močový mechúr. Rastlina dokáže zmierniť symptómy nielen nerakovinového zväčšenia prostaty, ale aj zápalu či zápalu močových ciest. Pomáha aj na dráždivý mechúr a to nielen u mužov, ale i u žien.

Celkové zvýšenie energie: Saw Palmetto obsahuje aj polysacharidy, ktoré sú veľmi dobrým zdrojom energie a zároveň dôležitou stavebnou látkou všetkých buniek. Výsledkom je zvýšenie fyzickej vitality, ale aj psychickej nabudenosti a celkové povzbudenie organizmu. Ak potrebujete zahnať pocit únavy alebo máte pocit nedostatku energie, je extrakt z tejto rastliny skvelou voľbou.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Pokožka a vlasy: Pomerne netradičným účinkom, ktorý ale potvrdzujú muži aj ženy, je priaznivý vplyv na vlasy, najmä proti ich vypadávaniu. Okrem toho je Saw Palmetto dôležité aj pre zlepšenie kondície pokožky a to aj u žien, kde pôsobí na hormonálnu sústavu. Z toho istého dôvodu môže u nežnejšieho pohlavia obmedziť napríklad nepríjemný nadmerný rast ochlpenia alebo menštruačné bolesti.

Trávenie, detoxikácia a spomalenie starnutia: Poslednou skupinou účinkov tejto rastliny je lepšie fungovanie trávenia a vylučovania. Serenoa repens sa dokonca vo forme kvapiek do jedla používa na povzbudenie chuti do jedla, dôležitejší je ale jej detoxikačný účinok na hrubé črevo a aj na pečeň. Pôsobí tiež proti pôsobeniu voľných radikálov v tele, má totiž antioxidačné účinky.

O nič menej dôležitejšie sú aj vplyvy a účinky Pŕhľavy. Toto sú tie najdôležitejšie:

Krvný obeh a kardiovaskulárny systém: Žihľava pôsobí stimulačne na krvný obeh, čiže zlepšuje prietok krvi a prekrvenie tkanív a orgánov. Okrem toho znižuje aj hladinu cukru v krvi, čo opäť zlepšuje prietok krvi a môže napríklad u mužov pôsobiť priaznivo aj na prekrvenie pohlavnej a vylučovacej sústavy.

Imunita: Pŕhľava má veľmi vysoký obsah vitamínu C, čo je známy antioxidant a zároveň významná látka napomáhajúca lepšiemu fungovaniu imunitného systému. Rastlina má aj antialergické a protizápalové účinky, využíva sa ako prírodný prostriedok na zlepšenie obranyschopnosti organizmu.

Močové cesty a prostata: Tretia oblasť je z hľadiska tabliet Prostakan forte najdôležitejšia a to vplyv na prostatu a močový systém. Tu má Žihľava tiež pozitívne účinky a pomáha najmä pri ťažkostiach s močením, obzvlášť pri nočnom močení a častom močení. Pôsobí ale samozrejme len na príznaky, nemôže odstrániť príčinu.

Saw Palmetto aj Pŕhľava sú len dve z mnohých látok, hoci tie najdôležitejšie. Tu je celkové zloženie prípravku Prostakan forte:

Látka:Množstvo:
Saw Palmetto
(extrakt, sitosteroly 5%)
160 mg
Žihľava dvojdomá120 mg
Koloidný oxid kremičitý-
Hydrogenovaný sójový olej-
Stredne nasýtený triacylglycerol-
Želatína-
Glycerol-
Žltý oxid železitý-
Čierny oxid železitý-
Sulfánová modrá-

KONCENTRÁCIA SAW PALMETTA

V diskusiách na internete som zachytil, a všimol som si to aj ja, že na rozdiel od niektorých iných značiek, v Prostakane forte sa nachádza len 160 mg extraktu zo Serenoa repens. Je to polovica toho, čo býva štandard. Ako si ukážeme neskôr, zrejme takáto nižšia koncentrácia je dôvodom problémov s niektorými účinkami.

Dávkovanie a užívanie

Prostakan forte: Dávkovanie a užívanie Prostakan forte je rastlinný voľne dostupný liek, ktorý by sa mal užívať dlhšiu dobu, ak teda samozrejme chcete dosiahnuť optimálnu účinnosť. Hoci je liek určený na dlhodobú liečbu, o konkrétnej dĺžke by mal vždy rozhodnúť lekár, ktorý je v tejto oblasti odborníkom.

  • 1 dávka = 1 tabletka. Obvyklé užívanie by malo byť 1 tableta 2 krát za deň, čiže ráno a večer, túto maximálnu dávku neprekračujte
  • Tabletky sa majú užiť spolu s jedlom, v celosti a zapiť dostatočným množstvom vody

Pokiaľ sa u vás nevyskytujú žiadne kontraindikácie a ani vedľajšie účinky, ktoré by bránili bezproblémovému a dlhodobému užívaniu, určite by ste sa mali snažiť užívať Prostakan forte pravidelne každý deň a dlhšiu dobu. Ja sám som ho užíval 2 mesiace, čiže som vyčerpal celé balenie o veľkosti 120 tabliet.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Účinky

Prostakan forte: Účinky Prostakan forte je primárne určený pre mužov, ktorý pociťujú problémy spojené s nezhubným zväčšením prostaty. Liek by im mal pomôcť pri prekonaní nepríjemných symptómov. Je však určený len pre ranné štádium benígneho zväčšenia prostaty, čiže pre prvé alebo druhé štádium. Liek však neovplyvňuje veľkosť prostaty.

Účinky tabliet sú v týchto troch oblastiach:

Podpora prostaty pri jej benígnom zväčšení a zápale

Na základe zloženia by mal Prostakan forte pomáhať mužom pri nezhubnom zväčšení prostaty a to najmä počas úvodných fáz, čiže prvej a druhej. Pôsobenie na tkanivo prostaty by malo pomôcť zvládnuť najvážnejšie symptómy, hoci samotné zmenšenie predstojnej žľazy liek ovplyvniť nevie. Na negatívne prejavy účinkuje nielen pri zväčšení prostaty, ale aj pri jej zápale, najmä chronickom.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Správna funkčnosť močovej sústavy

S pôsobením na prostatu ide ruka v ruke aj pôsobenie na močovú sústavu ako celok. Tu by mal Prostakan forte pôsobiť na sliznicu mechúramočovej rúry a zlepšovať poruchy mikcie. Pomáhať by mal aj na dráždivý mechúr a poruchu zvieračov močovej rúry bez organickej príčiny. Vyššie spomínaný účinok, ako aj účinok na močovú sústavu, boli u mňa viditeľné, ale len v obmedzenej miere.

Prevencia aj pooperačná podpora

Okrem pôsobenia priamo počas problémov s prostatou či močovým systémom môžete Prostakan forte využívať aj v rámci prevencie. Podľa vyjadrení výrobcu pomáha aj v rámci pred a pooperačnej liečby prostaty a to najmä na zlepšenie stavu predstojnej žľazy a podporu jej správnej funkčnosti. Tento účinok je hodnotený mužmi kladne, ja sám som ho nemal ako otestovať.

ÚČINKY AJ U ŽIEN

Zaujímavosťou je, že hoci je Prostakan forte primárne určený pre mužov, podľa účinkov popísaných od výrobcu by mal pomáhať aj u žien. Príbalový leták hovorí, že u žien by mal pomáhať najmä v prípade dráždivého močového mechúra.

Nežiaduce účinky

Prostakan forte: Nežiaduce účinky Prostkan forte patrí medzi rastlinné lieky a ako všetky ostatné podobné lieky, aj u neho sa môžu objaviť vedľajšie účinky súvisiace s jeho pôsobením na organizmus. Tieto sa ale nemusia prejaviť u každého a ja sám som mal šťastie, že mne osobne sa vyhli. Výrobca spomína v príbalovom letáku najmä ojedinelý výskyt gastrointestinálnych ťažkostí.

Podľa mňa to súvisí najmä so Saw Palmetto, ktoré samo o sebe môže v rámci nežiaducich účinkov podobné vplyvy mať a to dokonca vrátane hnačky. Problémom môže byť aj alergická reakcia na túto rastlinu, prípadne na Žihľavu. Pokiaľ sa u vás niečo také vyskytne, poraďte sa s lekárom.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

POZOR NA POUŽITEĽNOSŤ

Skladovanie Prostakanu forte by mal byť v súlade s tým, čo hovorí príbalový leták. Určite neužívajte liek po dobe exspirácie, mohli by sa u vás objaviť ďalšie nežiaduce vplyvy. Vždy si prečítajte, čo o užívaní hovorí priamo výrobca.

Balenie a cena

Prostakan forte: Balenie a cena Podľa príbalového letáku by mal byť Prostakan forte na našom trhu dostupný v troch veľkostiach. Najväčšie by malo byť balenie s obsahom 200 kapsúl, menšie sú s obsahom 120 a 60 kapsúl. Mne sa však podarilo nájsť pri kúpe len 60 a 120 kusové balenia, ale aj tie sú podľa mňa plne dostačujúce.

Tu je porovnanie ich cien ako aj porovnanie ceny užívania na 1 deň:

Typ balenia:Množstvo tabliet:Cena za balenie:Cena za tabletku:Overená kúpa:
Prostakan Forte 606013,490,22 €Chcem kúpiť
Prostakan Forte 12012021,99 €0,18 €Chcem kúpiť

Ako vidno, väčšie balenie je výhodnejšie a aj z pohľadu dlhodobosti užívania sa k nemu prikláňam. Tabletky určite ale užívajte v celosti, po dátume exspirácie ich nevyhadzujte, ale vráťte nepoužitú časť balenia do lekárne. Čo sa týka ceny, je síce opticky mierne nad priemerom, ale z pohľadu počtu tabliet je v poriadku.

Kde kúpiť

Prostakan forte: Kde kúpiť Nakoľko Prostkan forte je riadne registrovaný liek, možno ho kúpiť v každej lekárni. Zahliadol som ho nielen v kamenných prevádzkach, ale už aj v internetových lekárňach, najmä v tých väčších a známejších. Tento spôsob nakupovania sa mne osobne najviac pozdáva a odporúčam ho.

Oproti kúpe v klasickej kamennej lekárni totiž máte istotu, že Prostakan forte bude vždy na sklade a môžete si ho kúpiť okamžite. Druhou veľkou výhodou je, že v kamennej lekárni sú tabletky takmer vždy drahšie a pri nákupe cez internet teda aj ušetríte.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Určite by som vám ale chcel poradiť, aby ste sa pri nákupe online nesústredili výlučne len na cenu. Uprednostnite radšej známejšiu značku lekárne, ktorá má dobrý pomer ceny a kvality zákazníckych služieb. Ak môžem poradiť, mne osobne sa osvedčila internetová lekáreň Dr. Maxpráve o objednávke cez ňu si povieme niečo viac.

Online objednávka, doprava a doručenie

Prostakan forte: Online objednávka, doprava a doručenie Ak si chcete užívať Prostakan forte a nechcete strácať čas s dohodovaním sa ohľadom dopravy či iných záležitosti, v Dr. Max máte bezproblémovú objednávku, platbu aj dodanie. Postup kúpy je pritom veľmi jednoduchý:

  • Zvoľte si najskôr veľkosť balenia, čiže 60 alebo 120 kapsúl
  • Zvoľte spôsob dopravy k vám
  • Vyberte si spôsob platby za tabletky
  • Vyplňte osobné údaje, adresu a objednávku odošlite

Pri spôsobe dopravy odporúčam využiť doručenie priamo k vám domov, pričom sú k dispozícii doručenie cez Slovenskú poštu buď balíkom alebo kuriérom, prípadne doručenie domov cez kuriéra spoločnosti UPS.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Čo sa týka platby, na výber sú v zásade dve možnosti. Ak nechcete platiť vopred, je tu možnosť platby na dobierku, čiže pri prevzatí tabliet. V tomto prípade si ale pripravte 1 € ako poplatok navyše. Ak sa rozhodnete pre platbu vopred, môžete využiť bankový prevod aj platbu kartou online.

Najčastejšie otázky

Prostamol uno: Najčastejšie otázky Poďme sa teraz z teórie preniesť trocha do praxe a vyskúšať si, ako na Prostakan forte reagujú muži. Ešte prv, ako si predstavíme ich skúsenosti, chcel by som spomenúť najčastejšie otázky, ktoré som našiel na internetových fórach a v diskusiách, ktoré sa týkajú práve tohto prípravku. Nech sa páči, tu sú spolu s mojimi odpoveďami:

Je lepšie užívať 1 alebo 2 tabletky denne?

Pokiaľ lekár nestanoví inak, tak Prostakan forte sa užíva po jednej tabletke dvakrát za deň, ideálne ráno a večer. Užívanie môže byť teda aj menšie, napríklad 1 tabletka denne, musí tomu ale predchádzať odborné posúdenie vášho stavu a indikácia od lekára. Svojvoľne určite nemeňte minimálnu ani maximálnu dávku počas užívania.

Nie je to málo, ak prípravok obsahuje len 2 účinné látky?

Ja sám za seba môžem povedať, že som bol vždy zvyknutý na prípravky a produkty, ktoré obsahovali oveľa bohatšie zloženie. Presvedčil som sa ale v praxi, že netreba pozerať vždy len na početnosť látok, ale aj na ich zastúpenie. Aj tu má však Prostakan forte medzery, čo sa trocha odráža na skúsenostiach.

Môže mi Prostakan forte zmenšiť prostatu?

Liek ako taký určite nemá žiaden vplyv na zmenšenie prostaty a to nie je ani jeho cieľom. Zároveň treba dodať, že zmenšenie prostaty vám nezaručia ani výživové doplnky, netreba preto veriť ani takýmto reklamným sloganom. Zmysel podobných produktov je v pôsobení na symptómy, prípadne v preventívnej a pooperačnej podpore týkajúcej sa prostaty.

Ktoré symptómy vie Prostakan forte ovplyvniť?

Tabletky pôsobia na jednotlivé príznaky v závislosti od toho, či trpíte benígnym zväčšením prostaty alebo jej zápalom. Najčastejšie uvádzané pôsobenie je na častosť močenia, nutkanie na močenie, pocit nedokonalého vymočenia sa a na príznaky súvisiace s problémom dráždivého močového mechúra.

Ako dlho by som mal liek užívať?

Ja sám som užíval Prostakan forte 2 mesiace, čiže som spotreboval celé 120 tabletkové balenie podľa doporučeného dávkovania. Prvé účinky sa u mňa objavili ale až v druhej polovici užívania a preto si myslím, že 2 mesiace budú asi málo. Na druhú stranu, na trhu sú aj lepšie prípravky, aspoň podľa skúseností iných mužov.

Skúsenosti

Prostakan forte: Skúsenosti Ako je Prostakan forte hodnotený inými mužmi? Zachytil som viac menej len pozitívne komentáre a hodnotenia, hoci sa objavila aj nejaká kritika. Tá smerovala najmä k dvom veciam a to vyššej cene a k slabšej koncentrácii Saw Palmetto v zložení. Jedno aj druhé chápem, ale treba to vidieť v súvislostiach.

Cena je síce opticky vyššia, ale jedná sa o pomerne veľké balenie. To, že sa užívajú tabletky dvakrát za deň, je len maximálne možné dávkovanie. Ak lekár stanoví menšie dávkovanie, je cena v pomere k dňom aj účinkom veľmi dobrá. Nehovorím, že nie sú aj lacnejšie možnosti, ale sú obvykle ešte menej účinnejšie.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Druhou výčitkou je slabšia koncentrácia Saw Palmetto. To sa prejavilo aj u mňa, ako napíšem ďalej. Všeobecne sú muži s Prostakanom forte spokojní a aj možné nežiaduce účinky nespomínajú príliš často. Liek síce žiadnu dieru do sveta nespravil, ale je na obstojnej úrovni.

Vlastná skúsenosť

Prostakan forte: Vlastná skúsenosť Prostakan forte som užíval 2 mesiace, ako som už spomenul vyššie. Je to dostatočná doba na prejavenie sa účinkov? Podľa mňa áno, ale keď som uvidel rozpor medzi mojou skúsenosťou a skúsenosťou ostatných mužov, začínam si myslieť, že asi nie. Občas mi to totiž pripadalo, ako keby sme užívali úplne iné tabletky.

Ja sám som zaznamenal len menší vplyv na zlepšenie prostaty a stavu močovej sústavy, najmä ak to mám hodnotiť podľa vonkajších symptómov. Pôsobenie na časté močenie a najmä na nutkanie na močenie bolo veľmi slabé, zlepšovať sa to začalo až ku koncu užívania tabliet.

Pozitívne ale hodnotím to, že sa u mňa nevyskytli žiadne vedľajšie a nežiaduce účinky. samotné objednanie bolo tiež v poriadku, kladne hodnotím aj cenu vzhľadom k veľkosti balenia. Bohužiaľ, u mňa sa liek neprejavil tak ako som čakal a ja osobne si myslím, že dôvodom je aj nízka koncentrácia Saw Palmetta v tabletkách.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Výsledok vlastného testovania

Prostakan forte Výsledok vlastného testovania Prostakan forte síce nepatrí podľa mojej skúsenosti vôbec k tomu najlepšiemu, ale pochopiteľne mu nemôžem uprieť určitý vplyv. Bohužiaľ, u mňa bol veľmi slabý a rozhodne som užíval už aj lepšie prípravky.

  • Aj z toho dôvodu dostáva odo mňa Prostakan forte známku 2-

Ak by som mal hodnotiť len podľa vlastnej skúsenosti a pokiaľ by sa dá potvrdila aj komentármi a hodnoteniami iných mužov, zrejme by dostal Prostakan forte ešte horšiu známku. Uvedomujem si ale, že za nižšiu účinnosť u mňa možno môže aj kratšie užívanie, lepšie účinky sa nemali kedy prejaviť.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Nemohol som sa však ubrániť porovnaniu so skúsenosťami s inými prípravkami, takže aj preto moje hodnotenie vyznieva asi viac kriticky. Určite ale tabletky nezatracujem, iným mužom totiž pomohli.

Zhodnotenie

Prostakan forte: Zhodnotenie Prostakan forte môžem hodnotiť prevažne pozitívne, aj keď ani on nie je úplne dokonalým prípravkom. U mňa boli niektoré účinky najmä na prostatu a močovú sústavu slabšie, ako u niektorých iných mužov.

Na druhú stranu, Prostakan forte má aj niekoľko veľkých výhod:

  • pomer ceny, veľkosti balenia a účinkov je určite dobrý
  • kúpa nie je viazaná na predpis, čo robí liek dostupnejším
  • pozitívne hodnotím aj to, že sa u mňa neobjavili žiadne vedľajšie účinky
  • možnosť použitia v rámci pred aj pooperačnej liečby

Z hľadiska vplyvu a účinnosti patrí Prostakan forte medzi nadpriemer, hoci ja sám som to počas užívania až tak nepociťoval. Je ale možné, že som tabletky neužíval dostatočne dlho a to ovplyvnilo ich intenzitu účinnosti u mňa. Preto platí, že doba užívania by určite mala byť čo najdlhšia.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Ak by som však mal dať jasné stanovisko, či Prostakan forte odporúčam alebo nie, asi by som sa nevedel úplne na 100 % vyjadriť. Hoci majú tabletky pomerne dobré referencie a hodnotenia, podľa mňa im stále niečo chýba a na trhu sú už aj lepšie alternatívy.

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu

Prostakan forte: Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu Ja osobne mám pomerne veľkú skúsenosť aj s užívaním tabliet zaradených medzi výživové doplnky. Pozor, nejde o lieky, ale o doplnky výživy, ktoré majú podpornú funkciu. Majú však tiež prírodné a rastlinné zloženie, čo je pre mňa veľké plus.

Okrem toho som si ich obľúbil aj kvôli týmto benefitom:

vďaka svojmu zloženiu majú širší vplyv a nezameriavajú sa napríklad len na prostatu, ale aj na libido či plodnosť
sú dostupné bez receptu, na ich kúpu nie je potrebné lekárske vyšetrenie
majú zvyčajne veľmi dobrý pomer ceny a účinkov
nemusíte sa pri ich užívaní báť nežiaducich účinkov a to ani z dlhodobého hľadiska
mnoho z nich sa dá zakúpiť tiež v lekárni a to vrátane internetovej, čo je pohodlné

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

ŠIRŠIE ZLOŽENIE

Aby som nezabudol, mne osobne sa páči aj to, že väčšina tých najlepších značiek má oveľa širšie zloženie. Nie jedna či dve, ale aj 4 účinné látky sú obsiahnuté v týchto prípravkoch. Aj preto môže byť pôsobenie súčasne na viac oblastí pohlavnej či vylučovacej sústavy.

Ak už hovoríme o prostate a podpore jej zdravého fungovania, nedá mi nespomenúť trojicu značiek, ktoré mne v minulosti najviac v tejto oblasti pomohli. Ide o značku Stoporex.

Okrem nich existuje ešte niekoľko zaujímavých prípravkov:

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

UPOZORNENIE NA ZÁVER

Prostakan forte je voľnopredajný rastlinný liek s obsahom účinných látok Saw Palmetto a Žihľava dvojdomá. Dodržiavajte počas užívania doporučené dávkovanie a terapeutický režim. Pred užívaním si prečítajte príbalový leták, ak vám niečo nebude jasné, informujte sa u lekárnika alebo vášho lekára. Neužívajte po dátume exspirácie a nepoužitý liek vráťte do lekárne.

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.00

10 Hodnotení

Dobrý deň, užívam tabletky Prostakan Forte a som s nimi veľmi spokojný.Užívam ich už niekolko rokov. Teraz v máji idem na operáciu katarakty/šedý zákal/ a lekárka mi kázala Prostakan vysadiť mesiac pred operáciou. Môžem tak urobiť a nič sa mi nestane? Dakujem za informáciu. Ján

Ján Mlynský píše 01 mája 2018 o 15:47

Dobry den, urcite suhlasim s odporucanim vasho lekara. A taktiez ako spominate, ze Prostakan uzivate uz niekolko rokov tak aj z hladiska vytvorenia rezistencie tela voci ucinnym latkam je vhodne z casu na cas lieky alebo supplementy uplne vysadit.

Jozef píše 04 mája 2018 o 15:47

Dobrý deň, tento liek mi odporučil urológ na základe boľavého a zväčšeného nadsemeníka. Vraj je to súvis s prostatou. Vyšetrenie na prostatu som absolvoval viac krát a nikdy som nemal žiaden nález. Asi po týždni užívania sa moje bolesti zmiernili. Takže tento liek sa môže podieľať na riešení môjho problému. Minimálna doba sú 3 mesiace, tak uvidím.
Každopádne zatiaľ veľká spokojnosť a verím, že to pomôže a bolesti odídu. Zatiaľ to plánujem brať dlhodobo.

Marcel píše 06 decembra 2018 o 09:59

Pridať komentár