Prvý sex

Prvý sex

Súčasťou pohlavného dospievanie nie sú len fyziologické a psychologické zmeny súvisiace so zmenami hormónov a zmenami v reprodukčnom systéme, ale aj naberanie prvých sexuálnych skúseností. To je aj dôvodom, prečo je prvý sex tak častá a zároveň dôležitá téma. Musím však povedať, že mnohokrát sa berie až príliš bulvárne a priveľmi sa preceňuje.

Z hľadiska dlhodobého sexuálneho života nie je prvý sex ničím špeciálny a jeho priebeh nemá žiaden zásadný význam pre ďalší sexuálny život muža či ženy. Zároveň však platí, že čím viac a lepšie sa na neho pripravíte, tým viac si ho užijete vy, ako aj druhý partner.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Práve to bola motivácia, prečo som sa rozhodol na prvý sex pozrieť trocha bližšie. Povieme si niečo viac o tom, aké problémy vás pri prvej sexuálnej skúsenosti môžu postretnúť, či a ako sa im dá vyhnúť a tiež sa podelím aj o niekoľko svojich skúseností zo sexuálneho života.

Najčastejšie problémy spojené s prvým sexom

Najčastejšie problémy spojené s prvým sexom Prvý sex nie je žiaden strašiak, ale na druhú stranu platí aj to, že nie vždy vyjde podľa ideálnych predstáv. Môže za to niekoľko problémov, ktoré sa obvykle vyskytujú prirodzene a sú následkom predovšetkým sexuálnej neskúsenosti a nedostatku zručnosti.

  • Prvý sex je obvykle sprevádzaný vysokými očakávaniami, čo vytvára najmä psychický tlak, ktorého výsledkom bývajú problémy s erekciou u mužov
  • U žien najčastejšie nastávajú obavy z bolesti a krvácania pri deflorácii panenskej blany, prípadne všeobecne pri prvom prieniku pohlavného údu do pošvy
  • Veľmi časté problémy súvisia aj so vzrušením, konkrétne skôr s jeho nedostatkom

V súvislosti s prvým pohlavným stykom sa najviac vyskytujú tieto problémy:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

problém s erekciou – v tomto prípade môže mať muž problém so vznikom erekcie, ak aj erekcia vznikne, nemusí byť dostatočne pevná a tvrdá, prípadne pravidelne ochabuje, najčastejšie ide o následok nervozity
predčasná ejakulácia – druhým problémom u mužov s nedostatkom sexuálnych skúseností je príliš rýchla ejakulácia, najčastejšie do 1 až 2 minút od úvodu styku, tiež je na vine najmä úvodná nervozita
bolesti pri sexe – tento problém trápi najmä ženy, bolesť či nepríjemné pocity pri prvom sexe sú spôsobené prvým vniknutím penisu do pošvy, nie je to nič nepríjemné, obvykle to rýchlo prejde

ROZLIČNÁ INTENZITA PROBLÉMOV

Mnoho mužov aj žien si zvolí na prv sex nesprávne miesto, čas a najmä osobu. Uvedené problémy môžu mať miernejší charakter, alebo sa niektoré ani nemusia úplne vyskytnúť, pokiaľ bude prvému sexu predchádzať hlbší vzťah s partnerom a lepšie spoznanie sa.

Zásady, ktoré by ste mali dodržať pri prvom sexe

Zásady, ktoré by ste mali dodržať pri prvom sexe Prejdime teraz už k samotnej téme prvého milovania. Aby ste ho prežili čo najlepšie a vedeli si ho čo najlepšie užiť, odporúčam držať sa niekoľkých zásad. Zhrnul som ich do formy odpovedí na najčastejšie otázky súvisiace s prvým sexom.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú odpovede na 4 najzásadnejšie otázky o prvom sexe:

S čím: Možno si hovoríte, čo je toto za otázku, ale je najdôležitejšia. Mýtus o tom, že panna nemôže otehotnieť, je stále dosť rozšírený a nebezpečný. Základom je preto použitie antikoncepcie, či už vo forme tej bariérovej, čiže kondómu, alebo vo forme hormonálnej antikoncepcie pre ženy.

S kým: Druhou veľmi dôležitou zásadou je odpoveď na otázku s kým mať prvý sex. Nechcem, aby to vyznelo ako klišé, ale náhodné známosti na jednu noc a prvý sex, to je veľmi zlá kombinácia. Stačí, ak si pozriete na túto tému internetové diskusie a uvidíte, že najlepšie je mať prvý sex s dlhodobejším partnerom.

Kde: To, čo je tiež veľmi dôležité, a to aj z pohľadu vyššie spomínaných problémov, je odpoveď na otázku, kde mať prvý sex. Základom by malo byť súkromie, aby ste minimalizovali akékoľvek rušivé podnety z okolia. Či už to bude na chate, v aute alebo u vás doma, to je potom jedno.

Kedy: Poslednou dôležitou otázkou je, kedy mať prvý sex. Štatistiky ukazujú, že priemerný vek prvej sexuálnej skúsenosti klesá dokonca už pod 15. rok života, ale je tu aj druhá strana mince. Tá hovorí, že muži a ženy, ktorí počkali až na obdobie po puberte, mali lepší zážitok a do budúcnosti aj lepšie vzťahy.

Kondómy

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Ako na prvý sex a ako si ho užiť – tipy a rady

Ako na prvý sex a ako si ho užiť - tipy a rady Prejdime teraz od odpovedí na 4 najčastejšie otázky, do praxe a ku konkrétnym príkladom, ako si prvý sex užiť čo najviac. Aby som zachytil to najpodstatnejšie z pohľadu oboch pohlaví, s tipmi a radami v nasledujúcich riadkoch mi pomáhala aj moja partnerka.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Nech sa páči, toto sú tie najdôležitejšie:

Uvoľnite sa

Žiaden stres, žiadna nervozita a už vôbec nie žiaden strach, to by mali byť hlavné pravidlá, ktoré vám zabezpečia dostatočné psychické aj fyzické uvoľnenie. Aby ste sa mohli uvoľniť, dôležité je súkromie a správny výber miesta, čo som už spomínal. Niekedy pomôžu aj romantická hudba a vonné sviečky, ak takú mužnosť máte.

Príprava pre mužov

Veľa mužov má problémy nielen s erekciou v dôsledku nervozity, čo sa dá prekonať uvoľnením, ale aj problémy s príliš rýchlou ejakuláciou v dôsledku nadmerného vzrušenia. Odporúčam preto špeciálnu „prípravu“ v podobe masturbácie pred samotným stykom, môžete tak uvoľniť nahromadenú sexuálnu energiu pred stykom.

Predohra najmä pre ženy

U žien je tiež dôležitá príprava, ktorú možno zaradiť do predohry. Aby sa predišlo prípadným bolestiam či nepríjemným pocitom počas pohlavného styku, dôležité je dostatočné vzrušenie. To spôsobí zvlhčenie a prekrvenie pošvy, takže sex bude príjemnejší. Ideálna je orálna predohra so zameraním na klitoris.

Pomalšie ďalej zájdete

Až po predohre, ktorá by mala zahŕňať aj stimuláciu pošvy prstami, prichádza vhodný čas na prienik penisu do vagíny. Tu platí, že pomalšie zájdete ďalej. Neponáhľajte sa a muž by rozhodne nemal prenikať s penisom príliš hlboko. Pohyby by nemali byť len mechanické typu dnu a von, ale môžu byť aj krúživé.

Jednoduché sexuálne polohy

Aby mohli byť vzrušenie a stimulácia maximálne, nevyhnutný je aj výber správnej sexuálnej polohy. Vyhnite sa nejakým zložitým akrobaciám, v jednoduchosti je krása a pritom najväčšia voľnosť pohybu. Spolu s partnerkou odporúčame najmä polohu na psíka a polohu jazdkyne. Pre predohru je na prvé milovanie výborná poloha 69.

Objavujte

Poslednou radou, určite nie však z hľadiska priorít, je rada, aby ste objavovali. Využite prvé sexuálne skúsenosti na skúšanie rôznych techník či praktík. Rozhodne neostaňte len pri klasickom vaginálnom pohlavnom styku, v rámci predohry môžete skúmať partnerovo telo a dopriať sebe aj jemu intenzívne vzrušenie.

NEVYŠLO TO NA PRVÝ KRÁT? NEVADÍ

Tým najdôležitejším pravidlom, ktoré by ste si mali určite osvojiť, je brať všetko s nadhľadom. Ak vám aj prvé milovanie úplne nevyšlo a nebolo dokonalé, neznamená to vôbec nič. O pár dní si to môžete zopakovať. Príležitostí ešte bude dosť, verte mi.

Moje vlastné skúsenosti, ako si užiť sexuálny styk

Moje vlastné skúsenosti, ako si užiť sexuálny styk Nielen v súvislosti s prvým sexom, ale v podstate pri každom pohlavnom a sexuálnom styku je dôležité pozerať hlavne na to, aby ste si ho čo najviac užili vy aj váš partner. Aby sa tak stalo, odporúčam držať sa zopár železných zásad, ktoré vám to uľahčia.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Nech sa páči, tu sú:

Spontánnosť: Sex by mal byť vždy o objavovaní a je jedno, či sa milujete prvý krát, alebo máte toho istého partnera už 10 rokov. Skúšajte nové polohy, nový postup, niekedy vyskúšajte rýchlovku, inokedy dlhšiu predohru, nech to skrátka nikdy nie je úplne rovnaké.

Masáž: Veľmi zaujímavým spôsobom ozvláštnenia sexu je vzájomná masáž. Kúpte si masážne oleje, niektoré sú zároveň aj lubrikačné, a môžete sa pustiť do vzájomných dotykov. Nebojte sa, nemusí ísť o profesionálnu masáž, hlavné je budovať sexuálne napätie.

Erotické hračky: Chápem, že najmä mužom to môže prísť trocha ponižujúce, že by ich penis mala partnerka nahradiť napríklad dildom alebo vibrátorom či Venušinými guličkami, ale uvidíte, že použitie takýchto hračiek môže ešte viac zvýšiť a zlepšiť vzrušenie.

Netradičné miesta: Skúsenosti ukazujú, že sex na netradičnom alebo novom mieste zlepšuje šancu dosiahnuť uspokojivý orgazmus až o polovicu. Skúste napríklad sex vo vírivke alebo bazéne a polohu mlynu, prípadne experimentuje aj s inými miestami v rámci bytu.

Afrodiziaka: Afrodiziaka sú v podstate stimulanty povzbudzujúce chuť na sex alebo všeobecne zvyšujúce prekrvenie pohlavnej sústavy. Vyskúšajte napríklad rôzne feromónové parfumy na prilákanie partnera, ale aj španielske mušky na zintenzívnenie vzrušenia.

Ako fungujú prípravky na podporu sexuálneho apetítu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na podporu sexuálneho apetítu a prečo ich odporúčam Veľmi dôležitou súčasťou podpory sexuálneho života je aj udržiavanie zdravého sexuálneho apetítu. Ide v podstate o chuť na sex, niekedy sa tento jav označuje aj ako libido. Vplyv libida na kvalitu sexuálneho života je pritom mimoriadny a preto ho treba podporiť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ja odporúčam špeciálne prípravky s prírodným zložením:

  • Základom ich zloženia sú rastlinné stimulanty, čiže afrodiziaka, skombinované s ďalšími látkami zlepšujúcimi pohlavnú túžbu, prekrvenie a tiež stav pohlavných orgánov

Tieto prípravky môžu mať podobu napríklad tabliet s vnútorným užívaním, ale aj krémov a gélov, ktoré sa aplikujú na intímnu oblasť. Základom sú rastlinné extrakty z overených prírodných afrodiziak, napríklad z rastlín ako Kotvičník zemný alebo Damiána. Na doplnenie podporných účinkov sú tu aminokyseliny, napríklad L-Tyrozín, či minerály, najmä Zinok.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prípravky bez ohľadu na formu sú zároveň:

bez syntetických látok a preto pôsobia veľmi prirodzene, čo znamená aj minimálne riziko z pohľadu vedľajších účinkov
so širším zložení, ktoré prináša so sebou aj širšie pôsobenie, takže pomáhajú nielen na libido, ale aj na erekciu, plodnosť a celkovo sexuálnu vitalitu
dostupné bez predpisu a môžete si ich kúpiť voľne, nájdete ich v lekárni, niektoré značky majú aj vlastné internetové obchody

Pri výbere však buďte opatrní, vyberajte si len overené a známejšie značky, ktoré majú transparentné zloženie a sú registrované na Úrade verejného zdravotníctva. Rovnakú formu navzájom nekombinujte, ale napríklad niektoré značky majú aj tabletky, aj krémy, to môžete.

LEN PRE PLNOLETÝCH

So spomínanými prípravkami máme dostatok skúseností ja aj moja partnerka, ale pre istotu by som rád upozornil, že ich kúpa je možná len pre plnoletých mužov a plnoleté ženy. Pokiaľ teda tieto riadky čítajú ľudia, ktorí ešte nemali 18 rokov, obávam sa, že si prípravky nekúpite.

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi Chceli by ste tieto prípravky vyskúšať, ale váhate, podľa čoho si vybrať? Pravdou je, že ponuka na trhu je naozaj veľká a môže to vyzerať ako výhoda, no laik má problém rozoznať kvalitné prípravky od tých menej kvalitných. Mne sa osvedčilo pozerať na referencie z praxe a kvalitu zloženia účinných látok, určite nejde len o cenu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Odporúčam skúsiť skombinovať aj viacero foriem, napríklad tabletky na vnútorné užitie spoločne s gélmi a krémami na vonkajšiu aplikáciu. Ak by ste sa chceli inšpirovať ohľadom konkrétnych značiek, tieto najviac pomohli mne a mojej partnerke:

 

Pre mužov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Pre ženy:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

5.00

3 Hodnotení