Ranná erekcia

Ranná erekcia

Ak sa vám stáva, že sa ráno zobudíte so stoporeným penisom, neznamená to, že ste mali divoké sny a ich výsledkom je erekcia. Hoci si to myslí mnoho mužov a spolu s nimi aj ich partnerky, ktoré ich takto podozrievajú z virtuálnej nevery v ich divokých snoch, pravda je niekde úplne inde.

Navyše, aby som uviedol na správnu mieru aj názov tohto javu, vôbec sa nejedná len o ranné erekcie. Naopak, ak sa objavia pri vašom zobudení ráno, ešte stále to neznamená, že erekcia prišla len v tomto období.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Naopak, správne pomenovanie by malo byť nočná erekcia a aj to nie je úplne na mieste, nakoľko priliehavejšie by bolo množné číslo. Ide teda o nočné erekcie, ktorých je počas spánku niekoľko a má to aj logické vysvetlenie.

Čo je ranná erekcia a ako vzniká

Čo je ranná erekcia a ako vzniká Pre niekoho ide o príjemné zobudenie sa, pre niekoho iného zas o nepríjemný problém pri následnom vymočení. Ranná erekcia vzniká prakticky bez nášho vedomia a pričinenia, takže nejde o erekciu následkom sexuálnej stimulácie, ale o erekciu automatickú a reflexívnu.

  • Tak ako bežná erekcia, aj ranná erekcia je stavom stoporenia pohlavného údu u muža, ale napríklad môže nastať aj v prípade zdurenia klitorisu u ženy
  • Ranná erekcia sa od tej bežnej odlišuje tým, že nevzniká na základe pohlavného vzrušenia alebo sexuálnej stimulácie
  • Ranná erekcia sa nevyskytuje len ráno, ale pravidelne sa opakuje ako nočná erekcia

Ranná vzniká veľmi podobne ako tá bežná, akurát v niečom sa od nej odlišuje:

erekcia nevzniká na základe sexuálnej stimulácie, ale samovoľne a to počas spánku v jeho tzv. REM fáze na základe pôsobenia a stimulácie parasympatických nervov
erekcia vzniká a následne zaniká, pričom počas noci sa tento stav zopakuje niekoľko krát, niekedy aj 5 krát a doba trvania erekcie je zhruba od 20 do 30 minút
u niektorých starších mužov sa nočná erekcia môže objavovať aj v iných fázach, ale v zásade sa všetci budíme skoro vždy v REM fáze spánku, kedy sa objavuje najviac

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Vo všeobecnosti platí, že nočné erekcie a ranná erekcia sú akýmsi automatickým a reflexívnym testom funkčnosti mechanizmu stoporenia. Znamená to teda, že ak sa u vás ranná erekcia objavuje pravidelne, je všetko v poriadku a minimálne z fyziologického hľadiska ste úplne zdravým mužom.

BEZ ORGAZMU

Na rozdiel od klasickej erekcie vzniknutej na základe sexuálneho dráždenia, ranná erekcia nemusí byť ukončená orgazmom. Niektoré tradičné kultúry, najmä v Ázii, to dokonca považovali za nečistý spôsob ukončenia erekcie. Ja to nechám samozrejme len na vás.

Aké sú príčiny rannej erekcie

Aké sú príčiny rannej erekcie O tom, prečo a z akých príčin vzniká ranná erekcia, panuje až neuveriteľné množstvo domnienok a mýtov. Niektoré pritom vznikli na prvý pohľad ako seriózne vysvetlenia, no časom ich vyvrátili najnovšie poznatky. Pre úplnosť uvediem všetky predpokladané teórie.

Toto sú teda najčastejšie uvádzané príčiny rannej erekcie:

Vzrušenie z nočného sna: Tento dôvod sa uvádza medzi laickou verejnosťou zrejme najčastejšie a uviedol som ho aj hneď na úvod. Ide však naozaj len o domnienku, ktorá síce dáva z pohľadu žiarlivých partneriek zmysel, ale v skutočnosti sa jedná o mýtus, ktorý bol mnohokrát vyvrátený.

Prevencia pred únikom moču: Ďalšia zaujímavá teória, ktorá už dáva väčší zmysel aj pre samotných mužov, hovorí, že nočná erekcia má zamedziť úniku moču. Znamenalo by to, že ide o reakciu na plný močový mechúr, pričom stoporenie penisu je v tomto prípade obranným reflexom pred nekontrolovateľným močením cez močovú trubicu. Ani to ale nie je pravda.

Vplyv liekov: Vplyv niektorých liekov na erekciu je nepopierateľný a hovorím o zámernom ako aj o vedľajšom a nežiaducom vplyve. Hoci lieky na podporu erekcie s obsahom syntetických látok alebo iné lieky vplývajúce na pohlavnú sústavu môžu z času na čas ovplyvniť aj stoporenie, ani tento dôvod sa v prípade pravidelnej rannej erekcie nepreukázal.

Pôsobenie nervového systému: No a nakoniec sa dostávam k príčine, ktorá je vedecky najviac potvrdená a teda aj najpravdepodobnejšia. Počas REM fázy spánku prichádza k striedaniu pôsobenia parasympatického a sympatického nervového systému, pričom toto striedanie vyvolá spustenie nervového signálu na začiatok erekcie a tá sa reflexne dostaví.

Hladina testosterónu: Zároveň s pôsobením nervového systému netreba zabúdať ani na testosterón, čiže mužský hormón priamo ovplyvňujúci libido a aj stoporenie. Počas REM fázy spánku a najmä nadránom je hladina testosterónu na svojom maxime, čo znamená podporu vyššie uvedeného nervového pôsobenia a súčasť reflexívneho automatického stoporenia.

 

Najčastejšie otázky o rannej erekcii

Najčastejšie otázky o rannej erekcii Povedali sme si teda, že ranná erekcia je prirodzenou súčasťou reflexov ľudského organizmu a zodpovednosť za ňu má naša nervová sústava v spojení s pôsobením testosterónu. Je však ešte niekoľko otázok, ktoré mužov zaujímajú a ja k tým najčastejším uvediem aj odpovede:

Je ranná erekcia samozrejmosťou každé ráno?

Nie, nie je. Je to spôsobené najmä tým, že nie vždy sa ráno zobudíte počas fázy REM spánku. Keďže obvykle v iných fázach táto samovoľná kontrola funkčnosti stoporenia nenastáva, nemusí sa erekcia dostaviť vždy a za každých okolností.

Prečo mám obvykle s rannou erekciou aj plný močový mechúr?

V podstate je to trocha naopak. Plný močový mechúr totiž zosilní pôsobenie nervového systému a to ešte viac rannú erekciu zosilní. Ak si dobre všimnete, po vymočení sa táto erekcia takmer okamžite zmizne.

Dá sa rannej erekcii nejako predísť?

Nedá, nakoľko ide o prirodzený a vrodený ľudský reflex. Táto erekcia nie je žiadnym spôsobom ovplyvňovaná zo strany muža, nie je možné jej vedome zabrániť alebo ju naopak vedome stimulovať. Jednoducho, príde sama od seba a tak isto aj odíde.

Ak nemám rannú erekciu, znamená to, že mám erektilnú dysfunkciu?

Automaticky to vôbec nemusí platiť. Treba pozorovať ranné a nočné erekcie dlhšie, čo sa napríklad využíva pri diagnostike erektilnej dysfunkcie. Neprítomnosť ranných erekcií môže znamenať aj problémy s testosterónom, s činnosťou nervového systému, cievami a podobne.

Môžem mať rannú erekciu a pritom mať problém s bežnou erekciou?

Áno, je to možné a to najmä v prípade, ak sú problémy s bežnou erekciou na základe sexuálnej stimulácie spôsobené psychogénnymi príčinami. Časť mozgu, ktorá je zodpovedná za tieto príčiny, sa totiž práve počas REM fázy spánku vypne a vtedy môže erekcia nastať.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

RANNÁ EREKCIA AKO PROBLÉM MLADÝCH?

Čo som si všimol viaceré fóra a internetové diskusie, najmä mladí ľudia vnímajú ranné erekcie ako niečo negatívne a problémové. Pripadá mi to, ako keby sa za to hanbili alebo niečo podobné. Takýto postoj odmietam, určite to nie je žiaden problém, je to prirodzené!

Ako zlepšiť a podporiť bežnú aj rannú erekciu

Ako zlepšiť a podporiť bežnú aj rannú erekciu Hoci sa ranná aj bežná erekcia odlišujú v zárodku vyvolávajúcim faktorom a na konci (ne)vyvrcholením, samotný proces vzniku celej erekcie je zhodný. Ak teda u vás nefunguje nočná a ranná erekcia, s veľkou pravdepodobnosťou budete mať problém aj s tou bežnou.

Otázkou teda zostáva, ako zlepšiť a podporiť erekciu. Existuje na to niekoľko spôsobov:

zlepšenie životosprávy, najmä zdravšie stravovanie sa a obmedzenie zlozvykov, predovšetkým fajčenia a nadmerného príjmu alkoholu
zlepšenie životného štýlu s dôrazom na zlepšenie mentálneho zdravia, čiže obmedzenie stresu a únavy a naopak viac regenerácie, spánku a oddychu
pravidelný pohyb, ktorý je dôležitý pre fyzickú kondíciu a zároveň ako prevencia niektorých civilizačných ochorení negatívne pôsobiacich na erekciu
podpora zdravého fungovania kardiovaskulárneho aj nervového systému, ktoré majú mimoriadny vplyv na vznik, kvalitu a dlhodobé udržanie erekcie
zvýšenie hladiny testosterónu, napríklad potravinami či výživovými doplnkami s obsahom rôznych rastlín a bylín z kategórie prírodných afrodiziak

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Ako fungujú tabletky na erekciu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na erekciu a prečo ich odporúčam Osobitné postavenie pri podpore erekcie a celkovo potencie majú práve spomínané prírodné afrodiziaka. Tie sú základnou súčasťou špeciálnych voľne dostupných prípravkov. Nehovorím však o žiadnych liekoch so syntetickými látkami, ale o 100 % prírodných tabletkách.

Čím sa odlišujú? Najmä svojim zložením, od ktorého všetko závisí:

  • Tabletky obsahujú výťažky a extrakty tých rastlín, ktoré priaznivo vplývajú na lepšie prekrvenie penisu, libido a plodnosť a to najmä na základe dlhodobého pôsobenia

Tabletky tohto typu obsahujú napríklad Saw Palmetto, Tribulus Terrestris, Macu, Ženšen, Yohimbé, Muira Puamu a iné bylinky, ktoré sú považované za najlepšie prírodné afrodiziaka. Tie sú doplnené najmä o aminokyseliny typu L-Arginín či L-Citrulín, ktoré účinky na erekciu, libido, ejakuláciu aj potenciu celkovo ešte viac podporia.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Čo sa týka výhod tohto typu tabliet, tak:

na ich kúpu nepotrebujete lekársky predpis, takže sú mimoriadne dostupné a vybrať si môžete z desiatok rôznych značiek
vďaka tomu, že neobsahujú žiadne synteticky vyrábané látky, sa pri ich užívaní nemusíte báť nežiaducich účinkov typu bolesti hlavy a podobne
ich pôsobenie je oveľa širšie, než len na erekciu, hoci práve v tejto oblasti je ich účinok zvyčajne najviac viditeľný

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Tieto tabletky však neberte ako žiaden liek, ide o prostriedok pre zvýšenie dôležitých látok v našom tele, ktoré sú zodpovedné za zdravé a správne fungovanie potencie. Ide o najviac prirodzený a zároveň aj pohodlný spôsob zlepšenia erekcie a potencie, aký poznám.

DLHODOBÉ UŽÍVANIE JE IDEÁLNE

S ohľadom na zloženie a spôsob účinku týchto prípravkov by som chcel zdôrazniť, že ich užívanie musí trvať dlhšiu dobu. Nefunguje to tak, že užijete jednu pilulku a okamžite nastane erekcia. Účinok je založený na dlhšom pôsobení, ktoré je pre náš organizmu aj prirodzené.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Nakoľko chcem byť maximálne nápomocný a nezostať len pri teoretických informáciách týkajúcich sa rannej a bežnej erekcii, rozhodol som sa podeliť sa s vami o vlastné výsledky s týmito tabletkami. Moje skúsenosti sú pomerne bohaté, nakoľko som vyskúšal naozaj skoro všetky značky, ktoré u nás sú.

Nebudem vám nič tajiť, naozaj sa na trhu vyskytujú aj značky, kde účinok zostáva len deklarovaným sľubom na obale. Vyskúšajte ale niektoré z týchto značiek, ktoré u mňa naozaj fungovali a s ich účinkami som bol ja osobne spokojný:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.50

16 Hodnotení