Sarapis Soja: Recenzia na tabletky určené pre ženy pred, počas a po menopauze

Známa značka prípravkov pre ženy Sarapis, za ktorou stojí spojenie Vegall Pharma s výrobcom Sanamed, je predstaviteľom rastlinných produktov určených pre ženy v období hormonálnej nerovnováhy. Na rozdiel od konkurencie, Sarapis Soja ponúka vylepšené zloženie, ktoré je zamerané pre ženy nielen počas klimaktéria, ale aj pred ním a po ňom.

Oproti klasickému Sarapisu sú tieto tabletky doplnené o fytoestrogény pochádzajúce zo sóje, čo naznačuje už aj samotný názov Sarapis Soja. Cena nie je oproti ostatným produktom z portfólia spoločnosti príliš odlišná, čo je veľké plus.

Prípravok zaujal nielen moju partnerku, ale aj mňa samotného a preto som sa rozhodol ho otestovať. Pochopiteľne, nie na sebe, ale odporučil som ho zopár mojim známym, ktoré už v období menopauzy sú. Poďme sa pozrieť, ako Sarapis Soja obstál v praxi.

Výrobca a pôvod

Sarapis Soja: Výrobca a pôvod Ako hovorí aj príbalový leták, výrobcom Sarapis Soja je spoločnosť Sanamed, známy rakúsky producent doplnkov stravy a výživových prípravkov s obsahom včelích zložiek a látok. Táto spoločnosť spolupracuje so spoločnosťou Vegall Pharma, ktorá má Sarapis Soja vo svojom portfóliu, podobne ako aj ostatné produkty rady Sarapis.

Prípravok je riadne registrovaným výživovým doplnkom vo forme gélových kapsúl, ktorý je určený na perorálne užitie. Nejde však o žiadnu náhradu odbornej hormonálnej liečby a rovnako tak ani o náhradu stravy. Z hľadiska obsahu a pôvodu patrí Sarapis Soja medzi overené prípravky od seriózneho producenta.

Sarapis Soja

  • Obranyschopnosť, imunita a vitalita
  • Zlepšenie stavu kostí, chrupaviek a pokožky
  • Kardiovaskulárny systém

Zloženie a účinné látky

Sarapis Soja: Zloženie a účinné látky Sarapis Soja je založený na špecifickej kombinácii viacerých látok spolu s vitamínmi a včelími produktmi, ktorých synergiou vzniká pôsobenie proti niektorým negatívnym prejavom klimaktéria. Vďaka posilnenému zloženiu najmä o fytoestrogény vplývajú tabletky aj na hormonálnu rovnováhu a nedostatok prirodzeného estrogénu.

Toto sú najdôležitejšie látky, ktoré Sarapis Soja obsahuje:

Extrakt zo sójových bôbov: Začnem extraktom zo sójových bôbov, ktorý síce nie je najobsiahlejšou látkou v tabletkách, ale je dôležitý pre účinok Sarapis Soja pre menopauzu. Sója je veľmi dôležitým zdrojom fytoestrogénov, konkrétne izoflavónov. Tie pomáhajú na stimuláciu hladiny estrogénu a podporujú hormonálnu rovnováhu u žien.

Peľ: Ďalšou dôležitou látkou, ktorá už patrí medzi spomínané včelie produkty, je peľ. V Sarapis Soja sa nachádza v 1 tabletke až 180 mg kvetného peľu a 100 mg fermentovaného peľu. Zmyslom peľu je podporiť tiež hormonálnu hladinu estrogénu, ale má aj iné pozitívne účinky na organizmus, napríklad podpora imunity a vitality.

Extrakt z červenej ďateliny: Veľmi častou zložkou prípravkov pre ženy počas aj po menopauze je extrakt z červenej ďateliny. Táto rastlina pomáha tak na hormonálnu rovnováhu, ako aj na prečistenie krvi a na rôzne problémy s vredmi či ekzémami. Rastlina má detoxikačné, prečisťujúce a tiež dezinfekčné účinky na organizmus.

Materská kašička: Ďalšou účinnou látkou obsiahnutou v Sarapis Soja je lyofilizovaná včelia materská kašička. V kombinácii s peľom má pozitívny vplyv na hormonálnu aktivitu ženy, čo pomáha počas obdobia klimaktéria. Okrem toho podporuje prirodzenú obranyschopnosť a imunitu, má vplyv aj na plodnosť a fyzickú či mentálnu výkonnosť.

Železo: Železo je dôležité pre krvotvorbu, ale napríklad pôsobí aj proti únave a slabosti. Tento minerál sa tiež nachádza v tabletkách Sarapis Soja a to pre podporu práve v čase menopauzy. Pomáha proti osteoporóze, proti poruchám menštruačného cyklu, pôsobí proti bolestiam kĺbov a tiež vplýva na činnosť srdca.

Vitamín C: Kto by nepoznal vitamín C, jeden z najlepších stimulantov imunity? Áno, aj táto látka je súčasťou Sarapis Soja, no nielen kvôli pozitívnemu vplyvu na obranyschopnosť. Vitamín podporuje aj k normálnej činnosti nervovej sústavy, pomáha na mentálne zdravie a napomáha pre tvorbu kolagénu posilňujúceho chrupavky, kožu a kosti.

Vitamín B6: Ďalším vitamínom obsiahnutým v tabletkách Sarapis Soja je vitamín B6. Ten pomáha na lepšiu reguláciu hormonálnej hladiny a taktiež prispieva k zníženiu miery únavy a vyčerpania. Látka je tiež dôležitá pri metabolizme červených krviniek a reguluje odolnosť voči stresu. Pomáha tiež na chrup a správny stav kostry.

Vitamín D3: Poslednou látkou obsiahnutou v tabletkách Sarapis Soja je ďalší vitamín, konkrétne vitamín D3. Ten je pre ženy v období klimaktéria dôležitý pre svoj vplyv na pohybový aparát, konkrétne prispieva k zdravej hladine vápnika v krvi. Okrem vplyvu na kosti posilňuje aj funkčnosť svalov a pomáha imunite organizmu.

PRE VEGETARIÁNOV A BEZ LEPKU

Ak patríte medzi vegetariánov alebo máte alergiu na lepok, poteším vás. Sarapis Soja neobsahuje žiadne zložky, ktoré by boli živočíšneho pôvodu, rovnako tak tu nenájdete ani lepok. Pozor však v prípade, ak máte alergiu na včelie produkty, to už môže to byť prekážka užívaniu tabliet.

Dávkovanie a užívanie

Sarapis Soja Dávkovanie a užívanie Ak sa rozhodnete Sarapis Soja užívať, ideálne je podľa výrobcu dlhodobejšie užívanie, pokojne aj niekoľko mesiacov. Väčšina žien takýmto spôsobom prípravok aj užíva a potvrdzuje, že dlhodobé a pravidelné branie tabliet má pozitívny vplyv na viditeľnosť a intenzitu účinkov. Samozrejme, u každej ženy individuálne.

  • 1 dávka = 1 tabletka. Výrobca odporúča maximálnu dennú dávku 2 tabletky
  • Tabletky sa užívajú pred jedlom, jednu tabletku je vhodné užiť pred raňajkami ráno a druhú zas pred jedlom večer

Tabletky sú bezproblémové aj na dlhodobé užívanie, aspoň čo sa týka možného rizika výskytu nežiaducich a vedľajších účinkov. Nepreháňajte to však s dávkovaním, neprekračujte maximálnu dennú dávku. Výrobca udáva, že je možné aj dávkovanie 1 tabletky denne, pre intenzívnejší účinok ich však odporúča dve za deň.

Účinky

Sarapis Soja: Účinky Sarapis Soja je primárne určený pre ženy, ktoré pociťujú negatívne príznaky spojené s klimaktériom a nestabilnou hormonálnou hladinou. Vylepšená receptúra obsahujúca oproti ostatným produktom rady Sarapis o 75 mg izoflavónov je pre ženy počas prechodu ako stvorená. Toto však rozhodne nie sú jediné účinky tabliet, je ich ešte omnoho viac.

Tu sú tie najdôležitejšie, vrátane spomínaného účinku počas klimaktéria:

Vplyv na klimaktérium

Základom pôsobenia Sarapis Soja je regulácia hormonálnej aktivity a s tým spojená aj podpora počas klimaktéria. Kombinácia látok obsiahnutých v tabletkách priaznivo pôsobí napríklad na nadmerné potenie, návaly tepla, nervozitu či búšenie srdca. Tento účinok je v praxi veľmi chválený a to aj u žien tesne pred či tesne po menopauze.

Prečo odporúčam Sarapis Soja? na základe osobných skúseností mojej priateľky, Sarapis Soja naozaj funguje

Obranyschopnosť, imunita a vitalita

Druhým dôležitým účinkom, ktorý je už ale viditeľný o niečo menej, je podpora celkovej vitality a zdravia organizmu. najväčšiu zásluhu na tom má materská kašička a vitamín C, ktoré jednak podporujú zlepšenie prirodzenej imunity, ale zároveň pôsobia aj proti únave a vyčerpaniu.

Zlepšenie stavu kostí, chrupaviek a pokožky

Ďalšie vitamíny, najmä vitamín D3 a vitamín B6, pôsobia aj na zlepšenie stavu kostí. Spoločne s vitamínom C, ktorý stimuluje tvorbu kolagénu, majú význam pre zlepšenie stavu chrupaviek, ďasien, zubov a kolagén pomáha aj na stav pokožky. Práve posledný účinok sa u niektorých žien prejavuje aj v praxi, najmä u tých vo vyššom veku.

Sarapis Soja

  • Obranyschopnosť, imunita a vitalita
  • Zlepšenie stavu kostí, chrupaviek a pokožky
  • Kardiovaskulárny systém

Kardiovaskulárny systém

Poslednou skupinou účinkov, ktoré môže Sarapis Soja priniesť, je podpora a zlepšenie fungovania srdca a ciev. Vďaka tomu, že vitamín C pomáha tvorbe kolagénu, sa zlepšuje stav nielen pohybového aparátu, ale aj ciev. Včelí peľ je zas veľmi dobrým antioxidačným prostriedkom, ktorý pôsobí na celý kardiovaskulárny systém.

ÚČINKY VS. DÁVKOVANIE

Ak by sa vám zdal najdôležitejší účinok, čiže pomoc pri negatívnych prejavoch klimaktéria, príliš slabý, odporúčam maximálne dávkovanie, čiže 2 tabletky denne. V prípade, že bude naopak účinok pri takomto dávkovaní príliš silný, môžete zvoliť dávku 1 tabletky denne.

Nežiaduce účinky

Sarapis Soja: Nežiaduce účinky Prípravky s rastlinným zložením majú veľkú výhodu a to, že výskyt nežiaducich alebo vedľajších účinkov je u nich nízky. To isté platí tiež pre Sarapis Soja, no je niekoľko vecí, na ktoré si treba dať pozor aj pri tomto produkte. V prvom rade, aj pri prírodných produktoch sa môže vyskytnúť alergická rekcia, napríklad na pokožke.

V prípade týchto tabliet to môže byť alergia na včelie produkty alebo na rastlinné zložky prípravku. V druhom rade by si mali vyšší pozor dať ženy s vážnejšími hormonálnymi problémami, tabletky totiž obsahujú fytoestrogény. Ak sa u vás objavia akékoľvek negatívne príznaky, užívanie prerušte a poraďte sa s lekárom.

Balenie a cena

Sarapis Soja: Balenie a cena Sarapis Soja je prípravok, ktorý má na rozdiel od ostatných produktov rady Sarapis, flexibilnejšie dávkovanie. Kým iné tabletky by ste mali užívať v dávke 2 kapsúl denne, v prípade Sarapis Soja je možné aj polovičné dávkovanie, ak vám intenzita jeho účinkov postačuje. Tomu zodpovedajú aj veľkosti balenia.

Sarapis Soja sa dá kúpiť v balení s 30 aj 60 tabletkami, tu je ich porovnanie:

Typ balenia:Množstvo kapsúl:Cena za balenie:Ušetríte:Overená kúpa:
Sarapis Soja 303015,29 €-Chcem objednať
Sarapis Soja 606028,19 €2,40 €Chcem objednať

Ako vidno, 60 tabletkové balenie sa oplatí cenovo o niečo viac, na druhú stranu, aj cena základného balenia s 30 tabletkami je veľmi dobrá, niečo len vyše 15 €. Na úvod by som sa prikláňal k zakúpeniu menšieho balenia na skúšku, aby ste zistili, či budú účinky pre vás dostačujúce, alebo či bude treba kúpiť iný prípravok.

Kde kúpiť

Sarapis Soja: Kde kúpiť Sarapis Soja, podobne ako aj ostatné prípravky Sarapis, je plne schválený a registrovaný výživový doplnok, takže ho možno kúpiť bežne v lekárni. Teda, úplne bežne nie, môže sa totiž pokojne stať, že na sklade nebude alebo nebude k dispozícii to balenie, o ktoré máte záujem. Jedinou možnosťou je potom počkať na objednávku.

Aj preto ja osobne pri akýchkoľvek podobných prípravkoch odporúčam kúpi cez internet a poradil som to aj mojej partnerke v prípade Sarapisu Soja. Tabletky má vo svojom sortimente zaradených viacero známejších internetových lekární.

Spomedzi nich podľa mojich vlastných skúseností vyniká najmä pomerne známa sieť Dr. Max. Tá má vo svojom sortimente tiež Sarapis Soja, ale aj ostatné prípravky Sarapis, takže máte veľké možnosti výberu. Lekáreň ponúka veľmi dobré zákaznícke služby, rýchle a spoľahlivé doručenie a viacero možností dopravy aj platby.

Diskrétne doručenie DOPRAVA ZDARMA

Jednou z veľkých výhod nákupu Sarapis Soja v lekárni Dr. Max je, že už aj menšie balenie svojou cenou prekročí limit pre bezplatné doručenie. Na rozdiel od viacerých iných lekární tak získate objednávku z Dr. Max zdarma dopravu kuriérskou službou až k vám domov.

Online objednávka, doprava a doručenie

Sarapis Soja: Online objednávka, doprava a doručenie Chceli by ste si objednať Sarapis Soja, ale ešte nemáte s internetovou lekárňou Dr. Max skúsenosti? V tom prípade čítajte ďalej, rozhodol som sa vám pre ilustráciu priblížiť podmienky a základný postup objednávky cez internet:

  • Najskôr si vyberiete veľkosť balenia, o ktorú máte záujem
  • Tabletky vložíte do košíka a v ňom si vyberiete spôsob doručenia
  • Následne zvolíte ešte typ platby a zadáte adresu doručenia
  • Na záver objednávku ešte raz skontrolujete a môžete odoslať

Ako vidíte aj sami, objednanie prípravku je extrémne jednoduché a rýchle. Pri výbere spôsobu dopravy si môžete zvoliť UPS kuriéra alebo Expres kuriéra Slovenskej pošty. Nakoľko je doprava zdarma, je jedno, ktorého doručovateľa si vyberiete. Obávať sa netreba ani o diskrétnosť, nikto sa nedozvie, čo konkrétne ste si objednali.

Platiť za objednávku sa dá hneď viacerými spôsobmi. Ak chcete platiť až pri prevzatí balíčka, je tu známa dobierka. V prípade platby vopred môžete zaplatiť bankovým prevodom, kartou online alebo cez internet banking. Pokiaľ máte službu Viamo, môžete zaplatiť priamo pri objednávke cez váš mobilný telefón.

Diskrétne doručenie RÝCHLE DORUČENIE

Veľkou prednosťou nákupu z internetovej lekárne Dr. Max je veľmi rýchle doručenie zásielky, o čom som sa mohol aj ja sám viackrát presvedčiť. Kuriér doručí tovar štandardne nasledujúci pracovný deň po expedovaní zo skladu lekárne, čiže aj do 24 hodín.

Najčastejšie otázky

Sarapis Soja: Najčastejšie otázky Nie každého zaujímajú len teoretické a technické informácie. Naopak, široká internetová diskusia na rôznych fórach ukazuje, že ženy sa zaujímajú aj o prax, nielen o to, čo hovorí príbalový leták. Rozhodol som sa teda pozrieť na otázky, ktoré sa najčastejšie v súvislosti s tabletkami Sarapis Soja pýtajú a zodpovedať na tie najčastejšie:

Pre koho je Sarapis Soja určený?

Primárne môžu účinky prípravku najviac využiť ženy v období počas klimaktéria. Tabletky totiž pomáhajú napríklad na nadmerné potenie, návaly tepla či búšenie srdca. Vďaka vysokému obsahu fytoestrogénov však prípravok využijú aj ženy pred a po menopauze, v období najväčších hormonálnych výkyvov.

Je prípravok alternatívou hormonálnej liečby?

Nie, určite nie, nakoľko sa jedná o tabletky s rastlinným zložením a nejde o žiadne dodávanie hormónov tak, ako je tomu v prípade hormonálnej substitučnej liečby. Na druhú stranu, fytoestrogény obsiahnuté v Sarapis Soja majú účinky na hormonálnu hladinu a môžu pomôcť ženám, ktoré nemôžu užívať hormonálnu substitučnú terapiu.

Ako dlho je treba Sarapis Soja užívať, kým prídu prvé účinky?

To je veľmi individuálne, no počas prvého mesiaca by sa určite mali už nejaké výsledky prejaviť, najmä ak ide o ústup návalov tepla alebo ústup nadmerného potenia. Treba však povedať, že pre dosiahnutie maximálneho účinku je nutné dlhodobé a pravidelné užívanie každý deň. Niektoré ženy tabletky berú aj pol roka a viac.

Dá sa niečo urobiť pre posilnenie účinku tabliet?

Žiadne tabletky prírodného typu nie sú samé o sebe zázračným prútikom. Dokonca aj výrobca odporúča, aby súčasťou podporných opatrení bola zdravá životospráva, pestrá a bohatá strava s vitamínmi a stopovými prvkami a tiež pravidelná a primeraná telesná aktivita. Ja odporúčam zamerať sa viac na sóju a rôzne potraviny či produkty z nej.

Čo robiť, ak nebudem s výsledkami spokojná?

Podobne ako aj pri iných prípravkoch s rastlinným základom, ani Sarapis Soja nemôže zaručiť u každého rovnaké účinky a výsledky pôsobenia. Všetko závisí od hormonálnej hladiny a zdravotného stavu. Ak by sa vám účinok zdal slabší, stále je tu niekoľko iných značiek, ktoré by vám mohli pomôcť efektívnejšie. Spomeniem ich na záver.

Sarapis Soja

  • Obranyschopnosť, imunita a vitalita
  • Zlepšenie stavu kostí, chrupaviek a pokožky
  • Kardiovaskulárny systém

Skúsenosti

Sarapis Soja: Skúsenosti Sarapis Soja patrí medzi prípravky, ktoré sú pomerne známe a to sa odráža aj na poznateľnosti značky. Produkty Sarapis sú u žien synonymom zaujímavých prípravkov, ktoré pomáhajú najmä na hormonálnu nerovnováhu a z nej plynúce dôsledky či už pre menštruačný cyklus alebo pre obdobie klimaktéria.

Hodnotenia prípravkov sa však rôznia. Sarapis Soja má recenzie aj na portály Heureka, ktoré sú pomerne priaznivé, no našiel som na rôznych fórach a v diskusiách aj menej lichotivé a menej pozitívne komentáre. Účinky sú tak veľmi individuálne, u niektorých žien pozitívne, u iných menej, najmä ak ide o doplnkové účinky.

Viacero žien má tiež problém s mierne vyššou cenou oproti niektorým konkurenčným značkám, s čím sa dá čiastočne súhlasiť. Tabletky však nepochybne účinkujú, najmä na negatívne prejavy klimaktéria. Do ideálu ale majú podľa všetkého ešte ďaleko.

AJ NIEKOĽKO ROKOV

Pri hodnoteniach a referenciách som našiel aj komentáre žien, ktoré užívajú Sarapis Soja niekoľko rokov. Tie si účinky pochvaľovali, no hovorili len o účinkoch súvisiacich s menopauzou. Ostatné vplyvy sú však podľa skúseností už o niečo slabšie, čo je veľká škoda.

Vlastná skúsenosť

Sarapis Soja: Vlastná skúsenosť Sarapis Soja som odporučil na vyskúšanie mojej partnerke, ale aj niekoľkým známym, ktoré sú už v období menopauzy. Hoci žiadne hodnotenie nebolo negatívne, našli sa aj niektoré mínusy, najmä ohľadom stability a intenzity účinku. U niekoho tabletky zabrali skôr, u niekoho neskôr a menej viditeľne.

Samotné objednanie prípravku bolo bezproblémové, tabletky prišli načas a problém nebol s doručením ani s platbou. Užívanie bolo našťastie bez výskytu nežiaducich či vedľajších účinkov, v tomto ohľade obstál Sarapis Soja veľmi dobre.

Ako som už povedal ale skôr, horšie to už bolo s pomerom ceny a výsledkov. Sarapis Soja síce účinkuje, no najmä na prejavy klimaktéria. Ostatné účinky sú slabšie a niekoho sa nemusia prejaviť takmer vôbec. Je to škoda, za tú cenu je totiž určite na mieste očakávať prvotriedne pôsobenie.

Výsledok vlastného testovania

Sarapis Soja: Výsledok vlastného testovania Na základe niekoľkomesačného testovania prípravku mojou priateľkou je možné zhodnotiť Sarapis Soja ako oprávnene veľmi známu značku. Na druhú stranu, netreba ani tento produkt preceňovať, hoci u mnohých žien dosahuje pozitívne výsledky.

  • Výsledná známka, ktorú si tabletky vyslúžili za svoje pôsobenie, je dvojka

K tomu, aby bolo možné dať Sarapisu Soja jednotku, chýba prípravku lepšia stabilita účinkov a lepší pomer ceny a výsledkov. Ak u vás prípravok zaberie a budete s jeho účinkami spokojné, je to super. Nie je to však pravidlom u každej ženy a práve toto znižuje hodnotenie.

Čo však treba určite na tabletkách oceniť, to je pôsobenie na hormonálnu hladinu. V tejto oblasti dosahuje Sarapis Soja v praxi veľmi dobré účinky a to aj u žien pred alebo po období klimaktéria. Nečakajte však žiadne zázraky na počkanie, alfa a omega úspechu je pravidelné a dlhodobé užívanie.

Sarapis Soja

  • Obranyschopnosť, imunita a vitalita
  • Zlepšenie stavu kostí, chrupaviek a pokožky
  • Kardiovaskulárny systém

Zhodnotenie

Sarapis Soja: Zhodnotenie Sarapis Soja je teda prípravkom, ktorý určite stojí za pozornosť, hoci konkurencia je veľmi silná. Zo všetkých prípravkov rady Sarapis má zloženie najviac obohatené o zvýšený počet fytoestrogénov, čo pomáha predovšetkým ženám s hormonálnou nerovnováhou. Jeho výhodou je, že má flexibilné možnosti dávkovania.

Navyše, účinky prípravku môžu využiť nielen ženy počas menopauzy, ale aj pred ňou alebo po nej. Koniec koncov, tabletky užívala aj moja partnerka, ktorá má k menopauze ďaleko. Rovnako tak ale aj niekoľko žien z môjho okolia, ktoré už sú v období prechodu a tie hodnotia Sarapis Soja prevažne pozitívne.

Tabletky majú navyše štyri veľmi silné výhody:

  • sú dostupné bez predpisu, môžete si ich kúpiť voľne
  • užívanie je možné aj dlhodobo, pokojne aj niekoľko mesiacov
  • miera výskytu vedľajších či nežiaducich účinkov je nízka
  • tabletky môžu zaujať cenou, najmä ich menšie balenie

Napriek týmto výhodám však nemožno povedať, že by šlo o prípravok zaradený do špičky. Áno, Sarapis Soja určite vyčnieva nad priemerom, ale niektoré jeho účinky sú slabšie a produkt tak ešte má čo dobiehať. Rovnako tak pomer ceny a výsledkov nie je úplne najlepší, konkurencia je v tomto o niečo vpred a to môže byť pri porovnaní rozhodujúce.

Aké je teda záverečné zhodnotenie? Sarapis Soja patrí medzi to lepšie v ponuke podporných prostriedkov pre ženy počas klimaktéria, no vyskúšať by ste mali určite aj iné značky. Menox 45, Menoxin, to všetko sú prípravky, ktoré majú veľmi dobré referencie a ženy sú s nimi oveľa spokojnejšie v praxi.

Sarapis Soja

  • Obranyschopnosť, imunita a vitalita
  • Zlepšenie stavu kostí, chrupaviek a pokožky
  • Kardiovaskulárny systém

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.75

24 Hodnotení

Pred 20 rokmi,som pozorovala,ze mam problem s panvovymi klbmi.Po par tyzdnoch som pocitovala ,zhorseniu pohyblivost noh,az jedneho dna som mala nohy ako paralyzovane.Stalo sa to,ked som bola u mojej sestry na navsteve,doobeda som isla vonku ,do blizkeho obchodu,ale nohy ma ledva niesli,naspat som sa pridrziavala stein budovi.Ked som sa dostala ,konecne domov,sitila som velku slabost v panvovych klboch a nohy som mala ,ako drevene.
Zrutila som sa na podlahu a cela z toho vydsena ,som povedala sestre,,Ja sa nemozem postavit na nohy,neviem co sa so mnou deje“.
Za par dni som mala cestovat domov,a predstava,ako ,ked mam nohy ,doslova paralyzovane,co to so mnou je,nechapala som.
Moja sestra,bola z toho tiez rozrusena,vzapati mi doniesla ,nejaku tabletku.Ako som tu tabletku,uzila po malej chvilku som zacala citit mravcenie v nohjach,pomaly som si sadla a o chvilu som sa postavila na nohy a bola som schopna pomalicky chodit.
Ked som sa sestry opytala,ze co to bola za tabletka,ona mi ukazala krabicku a na nej bol nadpis,,SARAPIS“.
Od tej chvile som mojim znamym velakrat spominala tuto prihodu a Sarapis som po mojej vlastnej skusenosti povazovala ,za zazracny like,pretoze mi okamzite pomohol.
I ked je to iba doplnkova vyziva,ja fakt neviem ako to vtedy fungovalo,ale v tom momente ma Sarapis postavil na nohy.
Od vtedy som mala problem zo sedacim nervom ,aj mavam dlhe roky,Sarapis neuzivam,lebo tu v zahranici ho neni dostat,ale rada by som si ho este objednala.Tolko moja skusenost zo Sarapisom.

Sona Shaban píše 18 októbra 2018 o 03:04

Pridať komentár

Chcem kúpiť