Sexuálna abstinencia

Sexualna abstinencia

Fenomén, s ktorým sa stretávam v poslednej dobe čoraz viac, je sexuálna abstinencia. Vyskytuje sa tak u mužov, ako aj u žien, pričom nejde iba o nejakú nedobrovoľne vynútenú formu po chirurgických zážitkoch, napríklad po laparoskopii, alebo v tehotenstve. Dlhá či dokonca dlhodobá sexuálna abstinencia sa stáva pre mnohých životným štýlom.

Pokiaľ ste aktuálne bez partnera, tak je sexuálna abstinencia od klasického pohlavného styku možno aj trocha pochopiteľná. Dočasne ju môže nahradiť masturbácia, avšak všetci vieme, že to nie je úplne ono. Oveľa horšie je, ak sa celibát objavuje v partnerskom vzťahu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Mnoho ľudí si myslí, že sexuálna abstinencia môže mať pre ich vzťah aj nejaké výhody alebo význam. Ja v tom naopak vidím skôr nevýhody a preto som sa rozhodol pozrieť na túto problematiku bližšie. Na základe môjho porovnania si potom môžete sami spraviť názor.

Čo je sexuálna abstinencia a aký má význam

Čo je sexuálna abstinencia a aký má význam Sex prirodzene patrí k životu, koniec koncov, to je aj dôvod, prečo sa zaujímam o celú problematiku kvality sexuálneho života. Ak sa niekto sexuálneho styku stráni alebo ho nemá umožnený, tento stav sa nazýva sexuálna abstinencia, niekedy aj celibát.

  • Hoci univerzálna definícia nie je, sexuálna abstinencia sa dá opísať ako zdržanlivosť k sexuálnemu kontaktu, najčastejšie klasickému pohlavnému styku
  • Ľudí môžu viesť k abstinencii od sexu náboženské dôvody, snaha zabrániť počatiu dieťaťa alebo niektoré zdravotné dôvody, najmä rôzne ochorenia
  • V širšom zmysle slova zahŕňa sexuálna abstinencia myslí aj stránenie sa masturbácie

Sexuálna abstinencia môže byť dobrovoľná alebo vynútená. Pri tej dobrovoľnej ide najmä buď o náboženský dôvod, prípadne o akúsi formu prirodzenej antikoncepcie. Pri tej vynútenej sa jedná najčastejšie o stav ochorenia, napríklad u žien rôzne vaginálne infekcie. Žiť ale úplne bez sexu sa nedá, nakoľko pravidelný sexviaceré pozitíva na celkové zdravie.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Aké? Pravidelný sex má najväčší význam v týchto troch oblastiach:

udržiavanie zdravého stavu pohlavnej sústavy, u mužov častá ejakulácia pomáha na činnosť prostaty a kvalitu spermií, u žien zas sex pomáha na zvlhčenie pošvy
psychická vyrovnanosť, pretože dlhodobo nahromadená a neuvoľnená sexuálna energie spôsobuje či už depresie, alebo nervozitu, podráždenosť a mrzutosť
partnerské spolunažívanie, pretože platí, že aby bol vzťah medzi partnermi maximálny a to aj z hľadiska prijímania a dávania, sexuálny život musí byť jeho súčasťou

KRÁTKODOBÁ VS. DLHODOBÁ SEXUÁLNA ABSTINENCIA

Je rozdiel medzi krátkodobou a dlhodobou sexuálnou abstinenciou. Pri tej krátkodobej samozrejme nemusí ísť o nejaký vážny vplyv na sexuálny život či iné aspekty bežného života, napríklad pri chorobe. Pri tej dlhodobej ale naozaj má zmysel zvažovať klady a zápory.

Výhody a nevýhody sexuálnej abstinencie

Výhody a nevýhody sexuálnej abstinencie Sexuálna abstinencia so sebou môže prinášať niekoľko plusov, ale bohužiaľ, hlavne mínusov. Ak náhodou zvažujete, či sa vydáte na cestu dobrovoľného odopierania si sexu alebo zdržanlivosti k sexuálnemu kontaktu, možno vám tento prehľad pomôže rozhodnúť sa.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ak ide o výhody odopierania si sexuálneho styku, tie sú najmä v týchto troch oblastiach:

Gynekologické zápaly: Dobrou správou špeciálne pre ženy je, že čím menej budete mať sexu, tým nižšie je aj riziko na gynekologické zápaly pošvy alebo močových ciest. Práve sex je totiž významným rizikovým faktorom a jednou z najbežnejších príčin týchto zápalov. Neznamená to síce, že sa vám takéto infekcie vždy vyhnú, ale znižujete riziko ich výskytu.

100 % prevencia voči pohlavne prenosným ochoreniam: Naopak, čo platí so 100 % istotou, to je prevencia voči pohlavne prenosným ochoreniam typu kvapavka, syfilis či trichomoniáza. V tomto prípade si môžu byť isté obe pohlavia, nakoľko tie ochorenia sa prenášajú takmer vždy len pohlavným stykom. Ide teda o absolútne spoľahlivú prevenciu.

Zlepšenie športového výkonu: Veľmi známou oblasťou, kde sa môže menšia sexuálna abstinencia prejaviť pozitívne, je oblasť športových výkonov. Je všeobecne známe, že mnohí športovci si odopierajú sex počas dôležitých vrcholových momentov, ak sa chcú vybičovať na maximum. Musím ale povedať na druhú stranu, že to zaberá len dočasne.

Naopak, oveľa viac je nevýhod a mínusov súvisiacich so sexuálnou zdržanlivosťou:

Strata libida: Dlhodobý celibát znamená síce na úvod potlačovanie chuti na sex, no po určitom čase príde aj k opačnému efektu, čiže strate chuti na sex. Môže za to aj zníženie libida, neskôr jeho úplná strata. Je to niečo ako spojené nádoby, čiže ak máte málo sexu, po čase naň prestanete mať chuť, takže vám nakoniec aj prestane vadiť, že sex nemáte.

Problém s erekciou a ejakuláciou: Nedostatok sexu má u mužov tiež druhé veľké mínus a to negatívny vplyv na kvalitu stoporenia, prípadne na zdravý priebeh ejakulácie. To sa prejaví najmä pri návrate do sexuálneho života, veľmi často sa objavujú problémy s kvalitou erekcie, udržaním stoporenia alebo s príliš rýchlou či predčasnou ejakuláciou.

Ochabnutie vagíny a problémy s ňou: Špeciálne u žien dochádza pri nedostatku pohlavného styku k problémom s vagínou a to hlavne v jej vnútri. Jednak ide o prirodzené ochabnutie pošvového svalstva alebo jeho stenčenie, čo sa potom pri opätovnom styku prejaví bolestivým sexom. To isté platí aj v prípade vlhkosti, vagína môže byť nedostatočne zvlhčená.

Vplyv na menštruáciu: Nedostatok sexu spôsobuje nielen ochabnutie pošvových svalov, ale rovnako tak má vplyv aj na menštruáciu. Ukazuje sa totiž, že ženy, ktoré nemajú pravidelný pohlavný styk, môžu počas menštruácie viac trpieť bolesťami a to v dôsledku intenzívnejších menštruačných kŕčov. Tie bývajú u týchto žien bolestivé, nakoľko svalstvo nie je trénované.

Vplyv na mentálne zdravie: Závažným a aj viditeľným negatívom sexuálnej abstinencie je zlý vplyv na mentálne zdravie. Či už ide o viac nervozity, zhoršenie pozornosti, rozladenosť, roztržitosť, mrzutosť a nesústredenosť, všetky tieto javy sú u žien aj u mužov s nedostatkom sexu oveľa intenzívnejšie. Pri dlhodobom celibáte sa vyskytuje aj depresia.

Priberanie: Posledné negatívum nedostatku sexu sa tiež týka tak mužov, ako aj žien. Mnoho ľudí si totiž namiesto sexu nájde náhradnú aktivitu, napríklad aj pod vplyvom hormónov, ktoré sú v nerovnováhe pri nedostatočnom sexe. Tou aktivitou býva najčastejšie priberanie, najmä zo sladkostí, ktoré v tele chvíľkovo vyvolávajú príjemný pocit ako náhradu za sex.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Najčastejšie otázky o sexuálnej abstinencii

Najčastejšie otázky o sexuálnej abstinencii V súvislosti so sexuálnou abstinenciou môžete nájsť na rôznych webových stránkach pre ženy aj pre mužov hneď viacero tém a diskusií. Internetové fóra túto tému milujú a to najmä pre to, že je veľmi kontroverzná. Tu sú najčastejšie otázky a moje odpovede na ne:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ktoré choroby najčastejšie vyvolávajú sexuálnu abstinenciu?

Ženy sa k sexuálnemu abstinovaniu uchyľujú najčastejšie v dôsledku infekcií močových ciest, druhým častým dôvodom sú zápaly gynekologického pôvodu, napríklad zápal vaječníkov. V prípade mužov treba hľadať príčiny predovšetkým v pohlavne prenosných chorobách.

Je možné mať sex aj počas tehotenstva?

Áno, možné to je, pokiaľ sa nejedná o rizikové tehotenstvo, kde by to lekár priamo zakázal. Existujú aj rôzne sexuálne polohy v tehotenstve, ktoré sú pre obdobie gravidity určené. Pokiaľ dodržíte zásady pre bezpečný sex, nemusíte sa ho vzdávať dokonca ani v treťom trimestri.

Ako môže dočasná sexuálna abstinencia oživiť vzťah?

Ak vám to s partnerom v posteli neklape už dlhšiu dobu, menší celibát môže byť pozitívnou výnimkou. Platí to však len v prípade, ak si počas neho vyriešite a vyjasníte všetky partnerské problémy a neskôr nahromadenú sexuálnu energiu využijete na zmenu stereotypu v sexe.

Má nedostatok ejakulácie počas sexuálnej abstinencie negatívny vplyv u mužov?

Áno, má a to najmä na oblasti prostaty a plodnosti. V prípade plodnosti totiž hrozí že sa utlmí tvorba nových a čerstvých spermií, takže klesá šanca na úspešné oplodnenie vajíčka staršími spermiami. Nedostatok ejakulácie môže byť rizikom pre zápal či dokonca zväčšenie prostaty.

Môže sa sexuálna abstinencia prejaviť u žien aj vo vyššom veku?

Áno, najčastejšie dochádza pri dlhodobom zanedbaní pohlavného styku k atrofii vaginálneho svalstva, čo sa prejaví napríklad v menopauze alebo v období po nej. Problémom môže byť aj hormonálna nerovnováha spojená s nedostatkom niektorých hormónov, napríklad estrogénu.

ASPOŇ MASTURBÁCIA, AK NIE SEX

Podľa porovnania všetkých výhod, nevýhod a dotazov, ktoré sa muži aj ženy pýtajú s ohľadom na tému sexuálnej abstinencie, odporúčam sa venovať aspoň masturbácii, ak už nie klasickému sexu. Sebaukájanie dokáže eliminovať aspoň tie najväčšie nevýhody celibátu.

Ako zlepšiť a podporiť zdravú ejakuláciu

Ako zlepšiť a podporiť zdravú ejakuláciu Vzhľadom na to, že dlhšia sexuálna abstinencia so sebou po obnovení pohlavného styku prináša aj problémy s ejakuláciou, rozhodol som sa na záver tejto témy venovať bližšie práve tomuto fenoménu. Najväčším problémom býva príliš rýchla ejakulácia.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Našťastie, existuje viacero možností, ako sa dá tento problém ovplyvniť:

prerušovanie sexu, čo znamená, že tesne pred vyvrcholením treba zastaviť sexuálnu stimuláciu a chvíľku počkať, kým hladina vzrušenia neopadne alebo sa nezníži
príprava na sex s tým, že tesne pred ním napríklad bude muž masturbovať, dosiahne vyvrcholenie a tak dokáže prvotné sexuálne napätie a nahromadenú energiu uvoľniť
použitie nejakého upokojujúceho prostriedku na zníženie nadbytočnej sexuálnej energie, napríklad pohár vína môže mať účinky na stres alebo nervozitu
využitie rôznych cvičení zameraných na lepšiu kontrolu ejakulácie a vyvrcholenia, veľmi známe sú Kegelove cviky alebo špeciálna metóda zvaná Masters-Johnson
existujú aj rôzne prírodné prípravky vo forme tabliet, krémov alebo gélov, ktorých cieľom je zlepšiť činnosť nervového systému alebo obmedziť vzrušivosť

Ako fungujú tabletky na oddialenie ejakulácie a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na oddialenie ejakulácie a prečo ich odporúčam Práve tabletky, ktoré som spomínal vyššie, mám odskúšané aj na vlastnej koži. Nemal som síce s predčasnou ejakuláciou nejaké extrémne problémy, ale vadilo mi, že bola príliš rýchla. Keďže krémy a gély boli pre mňa komplikované na aplikáciu, skúsil som tabletky.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

K dispozícii je viacero značiek, spoločný je princíp ich fungovania:

  • Ide o prípravky, ktoré obsahujú rastlinné a prírodné účinné látky pôsobiace na predĺženie erekcie, normalizáciu hladiny testosterónu a uvoľnenie nervovej sústavy

Základom týchto tabliet bývajú jednak aminokyseliny na predĺženie prekrvenia penisu a erekcie, napríklad L-Arginín a L-Citrulín. Druhou dôležitou zložkou sú rastlinné extrakty pôsobiace na libido, napríklad Kotvičník zemný. Na uvoľnenie nervovej sústavy a teda aj upokojenie mysle sú zas určené bylinné látky typu Pestrec mariánsky.

Tieto prípravky v sebe zároveň spájajú tri dôležité výhody:

kúpite si ich bez predpisu alebo nutnosti navštíviť predtým lekára kvôli vyšetreniu, nakoľko neobsahujú žiadne syntetické alebo chemické liečivá
vzhľadom na čisto prírodné zloženie pôsobia tieto tabletky prirodzene a tak sa s nimi spájajú len minimálne vedľajšie alebo nežiaduce efekty
jednoduché je aj dávkovanie, stačí každý deň alebo tesne pred pohlavným stykom užiť odporúčané množstvo tabliet a zapiť ich čistou vodou

Mne sa tieto prípravky osvedčili nielen v oblasti zdravej ejakulácie, ale napríklad aj na predĺženie erekcie. Pochopiteľne, nástup účinku nie je okamžitý, práve preto, že tabletky majú prírodné zloženie. Užívanie preto musí byť dlhodobejšie, aj niekoľko týždňov či mesiacov.

STAVTE LEN NA OVERNÉ ZNAČKY

Na trhu je viacero rôznych typov tabliet sľubujúcich dlhšiu erekciu a zároveň predĺženie času do ejakulácie. Musím však povedať, že niektoré sú až podozrivo lacné a ich účinnosť v praxi je mizivá. Odporúčam sa preto sústrediť len na známe a overené značky.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Ako som už spomínal, s prípravkami určenými na podporu zdravej ejakulácie aj predĺženia erekcie mám dostatok skúseností. Sám som skúšal viacero značiek, niektoré fungovali lepšie, iné horšie. Odporúčam si vyberať len prípravky, ktoré sú registrované na Úrade verejného zdravotníctva a ich zloženie je transparentné.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Vyhýbajte sa príliš lacným tabletkám a tým, ktorých značku vôbec nepoznáte a neviete o nej nájsť žiadne referencie. Práve tie sú dôležité, ak nechcete strácať čas skúšaním rôznych prípravkov. Inšpirovať sa môžete aj mojimi skúsenosťami:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

5.00

1 Hodnotenie

Dobry deň chcela by som sa spýtať či je to choroba alebo existuju niake lieky alebo prípravky keď zena nemá oragzmus počas sexu s chlapom pri masturbaci áno ale z chlapom nedosiahne nikdy

Petra píše 26 decembra 2019 o 10:14

Pridať komentár