Sexuálne praktiky

Sexualne praktiky

Ak ide o to, akým spôsobom je možné dosiahnuť sexuálne vzrušenie a aj vyvrcholenie, tak sexuálny život ponúka veľmi veľké množstvo rôznych techník a spôsobov. V minulosti existovalo prakticky len zopár sexuálnych praktík, no dnes je situácia iná. Na svoje si prídu milovníci každého spôsobu sexuálnej stimulácie alebo erotického dráždenia.

Keďže možnosti sú naozaj veľmi široké, rozhodol som sa na túto tému pozrieť bližšie. Nie však nejako bulvárne, napríklad tým, že by som hľadal sexuálne praktiky podľa znamenia v zverokruhu a podobne. Naopak, chcem sa na to pozrieť skôr s odstupom.

V praxi to znamená, že mojim cieľom je popísať jednotlivé praktiky a zároveň aj nájsť ich výhody alebo význam pre kvalitný sexuálny život. Veľmi dôležité je totiž nielen prísť do cieľa, čiže k orgazmu, ale aj to, po akej ceste, čiže akou praktikou, sa tam dostanete.

Čo zahŕňajú sexuálne praktiky a aký majú význam

Čo zahŕňajú sexuálne praktiky a aký majú význam Sexuálna praktika je v podstate spôsob, akým je možné u muža či ženy prebudiť sexuálne vzrušenie. Nie každá praktika má za cieľ dosiahnuť aj sexuálne vyvrcholenie, čiže klasický orgazmus, niektoré sú určené len na stimuláciu, dráždenie a budovanie napätia.

  • Definícia či slovník hovoria, že sexuálna praktika je technika či sklon, ktorý spôsobuje dosiahnutie sexuálneho vzrušenia alebo neskôr aj orgazmu
  • Jeden človek môže mať viacero sexuálnych sklonov, obvykle sú to tie, ktoré mu poskytujú najlepšiu stimuláciu alebo najintenzívnejšie dráždenie sexuálneho typu
  • Obľúbené sexuálne praktiky zároveň odrážajú erotické záľuby, fantázie a želania

Niekedy bývajú sexuálne praktiky zamieňané za sexuálne preferencie. Tam je ale rozdiel, nakoľko sexuálna preferencia je skôr o náklonnosti k nejakému pohlaviu alebo človeku, kým sexuálna praktika je technika konkrétnej stimulácie alebo dráždenia. Niektoré sexuálne praktiky sa vykonávajú osamote, iné sú určené pre dvoch ľudí, ďalšie zas pre skupiny.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Významom sexuálnych praktík je dosiahnutie viacerých cieľov:

zaujímavé spestrenie sexuálneho života a okorenenie partnerského vzťahu
získanie nových obzorov a spoznanie vlastnej sexuality ako aj vlastného tela
lepšie precítenie sexuálnej stimulácie alebo dráždenia u seba aj u partnera
vylepšenie konkrétnych techník napríklad pri orálnom, vaginálnom a análnom sexe
podpora silnejšieho vzrušenia s ohľadom na spoznanie nových pocitov v erotike
dosiahnutie intenzívnejšieho orgazmu a splnenie všetkých tajných snov a predstáv

ZAUJÍMAVÉ POLOHY AJ EROTICKÉ HRAČKY

Viaceré sexuálne praktiky sú aj o tom, že s ich pomocou môžete objaviť nové možnosti ohľadom sexuálnych polôh alebo erotických pomôcok. Práve v tejto oblasti sa sexuálne praktiky asi najviditeľnejšie prejavujú z hľadiska zvýšenia atraktivity sexuálneho života.

Všetky najznámejšie sexuálne praktiky a ich prehľad

Všetky najznámejšie sexuálne praktiky a ich prehľad Prejdime teraz od teórie do praxe. Sexuálnych praktík je niekoľko desiatok, no nie je prirodzene v mojich silách popísať všetky. Zameriam sa preto na tie, ktoré sú najznámejšie a najvýznamnejšie. Niektoré síce spĺňajú aj definíciu miernej úchylky, ale nie sú škodlivé.

Tu sú praktiky, ktoré sa v bežnom sexuálnom živote vyskytujú najviac:

Análny sex: Túto sexuálnu praktiku zrejme vôbec netreba predstavovať. Hoci štatistiky ukazujú, že vzrušuje skôr mužov, aj viaceré ženy si vedia análny sex užiť naplno. V tomto prípade je dôležitá predohra, správna poloha a v neposlednom rade dokonalé technické prevedenie. Výsledkom môže byť skvelý orgazmus pre oboch partnerov.

Autoerotika: Táto praktika znamená doslovne sebaukájanie bez prítomnosti partnera. Táto praktika však neznamená len masturbáciu, ako by ste si možno na prvý pohľad mysleli, ale jednoducho akékoľvek techniky, ktoré vedú k sexuálnemu dráždeniu, stimulácii alebo vzrušeniu všeobecne. Zaujímavé obohatenie zážitku je, ak budete mať pred sebou zrkadlo.

Ass to mouth: Za týmito troma slovami sa skrýva vlastne spojenie troch praktík v časovej následnosti za sebou. Praktika doslovne znamená zo zadku do úst, čiže po vykonaní análneho sexu muž penis vytiahne z análneho otvoru a žena hneď pokračuje v orálnom sexe. Alternatívou tejto praktiky je, ak sa pripojí ešte druhá žena a tá vykoná orálny sex.

BDSM: Skratka BDSM je spojením dvoch netradičných sexuálnych praktík a to Bondage a Sado-maso. Ide zjednodušene o sériu rôznych techník v rámci vzťahu dominant-submisív. Praktika v sebe kombinuje zväzovanie a znehybňovanie s rôznymi formami mučenia, trýznenia alebo spôsobovania bolesti. Ide o veľmi extrémnu praktiku určenú pre expertov.

Bondage: Za týmto názvom sa skrýva zväzovanie alebo iný spôsob znehybňovania tela partnera. Praktika sa využíva v rámci Sado-maso hier alebo už v rámci spomínanej techniky BDSM. Táto praktika má rôzne prevedenia, môže ísť napríklad len o jednoduché priviazanie k postele, ale aj o špeciálne techniky viazania a znehybnenia určené pokročilým milencom.

Bukkake: Za touto technikou pochádzajúcou z Japonska sa skrýva ejakulovanie viacerých mužov na tvár ženy. Princípom však je, že sa musí jednať o veľký počet mužov a najčastejšie ide o ejakulovanie v rade za sebou. Táto technika je populárna najmä v Japonsku, kde sa aj točili prvé erotické filmy tohto typu kvôli cenzúre zakazujúcej zobrazovať genitálie.

CFNM: Skratka CFNM znamená v angličtine slovné spojenie clothed female, naked male, čiže oblečená žena a vyzlečený muž. Nejde ani tak o nejakú konkrétnu sexuálnu praktiku, ako skôr o nejakú súčasť iných sexuálnych praktík a hier, napríklad v rámci vzťahu dominy a submisíva či na rôznych sexuálnych orgiách.

Deep throat: Mnoho mužov túto praktiku doslova obľubuje a to kvôli jednoznačnému prvku dominancie z ich strany voči žene. Za touto technikou totiž nie je nič iné, ako vykonanie orálneho sexu, ale v drsnej podobe, že si žena zoberie mužov penis nielen do úst, ale až priamo do hrdla. Praktika sa nazýva niekedy aj hlboké hrdlo, vznikol podľa nej aj film.

Douching: Za týmto pomenovaním sa skrýva špecifická sexuálna praktika zameraná na vyplachovanie. Veľmi často sa môže kombinovať aj s praktikami v štýle vzťahu dominant-submisív. Ide najčastejšie o vaginálne výplachy a klystíri, v druhom prípade sa táto praktika môže týkať aj mužov. Veľmi často sa kombinuje tiež s praktikami Klinik alebo BDSM.

Elektro sex: Ako už hovorí samotný názov, pri tejto praktike dochádza k dosiahnutiu erotického a sexuálneho vzrušenia pomocou elektrického prúdu. Ide tiež o súčasť BDSM alebo Sado-maso techník a praktík, kedy sa môže jednať o povrchové dráždenie elektrinou, ale aj o hĺbkové, napríklad rôznymi sondami. Populárne sú aj elektrosvorky na bradavky.

Erotická masáž: Veľmi príjemnou erotickou praktikou je aj sexuálna masáž. V tomto prípade môže ísť o čisto náhradu za priamy sexuálny kontakt, ale aj o predohru v rámci ďalšieho styku. Najznámejšie sú asi tantra masáž alebo nuru masáž, no rozhodne nejde o jediné typy erotickej masáže. Cieľom je každopádne sexuálne vzrušenie, prípadne aj orgazmus.

Facesitting: Táto praktika je určená pre ženy alebo mužov, ktorí majú radi tesný kontakt s intímnou oblasťou. Muž leží na zemi a partnerka na ňom sedí obkročmo tak, že v jeho tvári má svoj zadoček alebo vagínu. Platiť to môže aj opačne. Najčastejšie sa táto praktika využíva pri BDSM alebo Bondage hrách, nezriedka je spojená aj s orálnou stimuláciou jazykom.

Facial: Niekedy sa táto technika volá aj cumshot a ide v podstate o jednoduchý výstrek semena počas ejakulácie na tvár. Ide o veľmi obľúbený spôsob sexuálneho vyvrcholenia známy najmä z erotických filmov, niekedy býva spojený aj s prehĺtaním semena v prípade ejakulácie čiastočne do úst. Táto praktika sa páči viac mužom, ako ženám.

Fisting: Najdôležitejšou zásadou pri tejto praktike je zovrieť dlaň v päsť. Táto päsť sa potom používa na vniknutie do vagíny alebo análu s cieľom vyvolať u partnera či partnerky vzrušenie. Ak sa k tomu pridajú aj rôzne typy pohybov alebo ďalšia ruka využívajúca dráždenie, môže prísť aj k orgazmu. Táto praktika však určite nie je určená pre začiatočníkov.

Footfetish: Za touto praktikou je vlastne čokoľvek, čo sa týka nôh, najčastejšie ženských. Ide o fetišistickú praktiku, kedy môže byť muž a jeho penis dráždený pomocou nôh či ich častí, najmä chodidiel. Rovnako tak to funguje aj naopak, vtedy muž vidí nohy ako objekt svojho sexuálneho záujmu pre ich bozkávanie, olizovanie či iné sexuálne dráždenie.

Gangbang: Gangbang si mnoho ľudí mýli s klasickým skupinovým sexom, no jediné, čo majú tieto dve praktiky spoločné, je väčší počet ľudí. Pri tejto praktike totiž dochádza k tomu, že na jednu ženu pripadá väčší počet mužov, prípadne naopak. Najčastejšie praktika Gangbang zahŕňa ručnú stimuláciu, orálny sex, vaginálny sex a análny sex.

Handjob: Asi jednou z najjednoduchších sexuálnych praktík je Handjob, čiže stimulácia mužského penisu rukou. Niekedy sa táto praktika nazýva aj honenie a ide o alternatívu prstovania u žien. Cieľom je pomocou rôznych krúživých alebo opakovaných priamych pohybov ruky na penise, žaludi či uzdičke dosiahnuť dráždenie a vyvrcholenie u muža.

Kaviár: Pri tejto praktike budete potrebovať naozaj nervy ako zo železa, ale zas, niekomu sa môže veľmi páčiť. Praktika je totiž spojená s ľudskými exkrementami. Môže ísť napríklad len o sledovanie defekácie, viac hardcore je už aj priamy kontakt s nimi alebo dokonca kombinácia defekácie a pohlavného styku. Odborne sa tejto praktike hovorí aj koprofília.

Erotické pomôcky a hračky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

Klinik: Pokiaľ sa vyžívate v lekárskom prostredí a rôznych pomôckach, ktoré pripomínajú medicínske náradie, praktika Klinik či Clinic je pre vás ako stvorená. Najčastejšie imituje gynekologické prehliadky, cievkovanie močovej rúry alebo iné praktiky spojené so zásahmi do pohlavnej sústavy. Niekedy je súčasťou aj klystír alebo iné praktiky v rámci Douchingu.

Kontrola orgazmu: Táto technika je bežne súčasťou BDSM praktík vo vzťahu dominy a otroka, prípadne naopak. Ide o praktiku, pri ktorej dochádza ručnou či orálnou stimuláciou k postupnému zvyšovaniu vzrušenia, no zároveň s prerušením v momente tesne pred dosiahnutím orgazmu. Ten je dosiahnutý po veľmi dlhej dobe a viacerých prerušeniach.

Masturbácia: Ide o sexuálnu praktiku, ktorá je považovaná aj za druh sexu, pri ktorej dochádza k sebauspokojovaniu. Ženy aj muži masturbujú buď s použitím len rúk, alebo aj s využitím rôznych sexuálnych pomôcok typu vibračné vajíčka, vibrátory alebo masturbátory. Cieľom tejto praktiky je väčšinou sexuálne dráždenie a dosiahnutie orgazmu.

Necking: Jedná sa o praktiku predstavujúcu veľmi nežnú predohru pred samotným pohlavným stykom. Pri tejto praktike dochádza k stimulácii erotogénnych zón nahor od pásu, najčastejšie pomocou rúk, dotykov, jazyka alebo úst. Najčastejšie ide o bozkávanie alebo hladenie krku, poprsia, bradaviek, uší alebo tváre a to u mužov aj u žien.

Orálny sex: Túto praktiku asi nie je treba vôbec predstavovať, ide o jeden zo základných spôsobov sexuálnej stimulácie a dráždenia mužov či žien s využitím úst a jazyka. V prípade mužov ide o sanie, fajčenie alebo iné dráždenie penisu v ústach s využitím jazyka, v prípade žien zas o lízanie vagíny, vonkajších pyskov, klitorisu či jazdenie jazykom vo vnútri pošvy.

Pegging: Za týmto názvom sa skrýva technicky vlastne análny sex, avšak špecificky medzi mužom a ženou v opačnom poradí. To znamená, že v tomto prípade žena obšťastňuje análnym sexom. Pýtate sa ako? Najčastejšie buď pomocou použitia prstov, prípadne pomocou špeciálnych erotických pomôcok zvaných strap-on dildo, čo sú dilda s opaskom pre ženu.

Petting: Ide o praktiku, ktorá znamená vlastne maznanie sa s telom partnera. Na rozdiel od Neckingu, tu máte úplne voľné pole pôsobnosti, môžete sa venovať partnerovi všade, aj od pása nadol. Najčastejšie ide o dotyky a bozky na najrôznejších miestach, niekedy sa pod touto technikou môže predstaviť aj orálne dráždenie jazykom pošvy alebo penisu.

Piss: Táto praktika predstavuje pre mnohých ľudí veľkú kontroverziu, aj keď nie až takú, ako už spomínaný Kaviar. Piss označuje totiž praktiku, pri ktorej jeden partner pomočí toho druhého. Môže ísť aj o praktiku v rámci skupinového sexu, väčšinou pri vzťahu dominant a submisív. Niektorí ľudia nielen radi močia na partnera, ale sa aj radi nechajú pomočiť.

POT: Skratka POT vychádza a anglických slov Post Orgasm Torture a týka sa mužov. Penis po ejakulácii je totiž veľmi citlivý, niekedy bolestivo, pričom táto praktika zahŕňa práve jeho rôzne dráždenie tesne po výstreku. Najčastejšie ide o dráždenie prstami alebo niektorými pomôckami. Praktika sa využíva najmä v BDSM hrách alebo pri hrách na otroka.

Prstovanie: Ide o obdobu praktiky Handjob, akurát táto praktika sa vykonáva u žien a to zasúvaním prstov do vagíny. Zaujímavosťou je, že techniku môže vykonávať sama žena v rámci masturbácie, ale rovnako sa tiež môže nechať prstovať. Najčastejšie ide o techniku používanú na úvod pohlavného styku, môže však ísť aj o praktiku na dosiahnutie orgazmu.

Rimming: Niekedy sa technika nazýva aj Rimjob a zjednodušene ide o stimuláciu análneho otvoru jazykom. Táto technika môže zahŕňať len jednoduché lízanie, bozkávanie, dráždenie análnej hrádze, ale aj zasúvanie jazyka do konečníka partnera. Niekedy je možné praktiku kombinovať aj so stimuláciou prstami v rámci prípravy na análny sex.

Roleplay: Táto praktika je, ako už anglický názov napovedá, spočíva v hraní nejakej role počas sexuálnych hier. Najčastejšie ide o jednoduché masky alebo rekvizity typu zlodejka a policajt, no technika môže obsahovať aj prepracované kostýmy s rôznymi akčnými hrdinami. Praktika sa využíva aj v rámci Sado-maso hier.

Ruská trojka: Pod pojmom Ruská trojka sa myslí sex v trojici v konštelácii dvaja muži a jedna žena. Jedná sa o akúsi alternatívu k známej Švédskej trojke. Ideálna poloha pre toto milovanie je, ak je žena na všetkých štyroch a jeden muž je pred ňou a jeden za ňou. Najčastejšie táto „trojka“ vzrušuje ženy s mierne submisívnymi sklonmi.

Sado-maso: Ak vás vzrušuje tvrdšie zaobchádzanie, praktika zvaná Sado-maso je určená pre vás a vašu partnerku. Pod tento pojem je možné zahrnúť rôzne praktiky typu spútavanie, výprask bičíkom, zväzovanie, používanie rôznych sexuálnych hračiek počas znehybnenia partnera a spôsobovanie bolesti rôznymi špeciálnymi sexuálnymi pomôckami.

Sendvič: Niekedy sa táto praktika nazýva aj dvojitá penetrácia. V jednoduchosti ide o praktiku, pri ktorej do jednej ženy vnikne jeden muž do jej vagíny a druhý muž do jej análneho otvoru. Alternatívou je, ak sa namiesto jedného penisu použije nejaká sexuálna hračka typu dildo alebo vibrátor. Vtedy je aj viac slobody pri voľbe ideálnej polohy.

Sex medzi prsia: Táto sexuálna praktika sa používa najčastejšie v rámci predohry alebo na záver. Stimulácia penisu v tomto prípade spočíva v tom, že žena s dostatočne veľkými prsiami si tie prsia k sebe rukami prisunie, muž vloží penis medzi ne a môže jemne prirážať. Ak ide o techniku používanú na konci, veľmi často príde aj k ejakulácii medzi prsia.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Sex po telefóne: Jedná sa o sexuálnu praktiku v rámci virtuálneho sexu, najčastejšie medzi dvoma partnermi. Najčastejšie sa jedná o rozprávanie o sexe, dráždenie partnera najrôznejšími predstavami alebo priamo o sexuálne návrhy. Veľmi často sa s touto praktikou spája aj masturbácia, ktorá umocní sexuálne vzrušenie z rozhovoru.

Sex s rovnakým pohlavím: Do tejto praktiky patrí buď lesbický sex, kedy sa milujú dve ženy, alebo gay sex, kedy sa milujú dvaja muži. Nie vždy ide nevyhnutne o sex medzi homosexuálne orientovanými ľuďmi, môže sa jednať aj o bisexuálov, prípadne len jednoducho o netradičné jednorazové skúšanie v rámci oživenia sexu.

Skupinový sex: Táto praktika sa zvykne nazývať aj gruppen sex, pričom podmienkou je, aby sa jej zúčastnili aspoň traja a viacerí účastníci. Dôležitým pravidlom, napríklad aj oproti klasickému sexu v trojici je, že pri tomto sexe ide o styk každého s každým a to bez ohľadu na počet alebo pohlavie účastníkov. Nejedná sa teda o presne danú výmenu.

Spanking: Za touto praktikou, ktorá býva súčasťou Sado-maso hier, je jednoducho len výprask. Môže ísť o ľahký úder rukou po zadku, ale zároveň aj o tvrdé bičovanie pomocou koženého biču. Cieľom Spankingu je zvýšenie erotického vzrušenia pomocou pocitu poníženia a fyzickej bolesti. Ide o súčasť širších a bohatých praktík BDSM.

Striptíz: Po anglicky sa táto technika nazýva aj Lap Dance. Ide o špecifickú praktiku, pri ktorej neprichádza k priamemu pohlavnému styku, ale môže prísť k stimulácii erotogénnych častí. Striptíz môže prebiehať bez dotykov, ale napríklad aj s trením sa, konkrétne v prípade techniky Lap Dance ide o krúženie zadkom nad a na rozkroku klienta.

Squirting: Za týmto názvom sa skrýva sexuálna technika, ktorej cieľom je u ženy dosiahnuť tzv. mokrý orgazmus. Ide o typ orgazmu, kedy dochádza k výstreku zo Skeneho žliaz umiestnených po stranách pošvy. K výstreku príde len pri správnej sexuálnej stimulácii, musí totiž ísť o technicky dokonalé dráždenie bodu G a zároveň tlak na podbruško.

Swinging: Swinging je nielen sexuálna praktika, ale pre mnohých ľudí aj životný štýl. Ide o niečo ako skupinový sex, avšak v tomto prípade neprichádza k náhodnému sexuálnemu styku v štýle každý s každým, ale k cielenému vymieňaniu životných partnerov. najčastejšie sa táto praktika vykonáva na špeciálnych akciách známych ako swingers párty.

Švédska trojka: Kto by nepoznal túto známu sexuálnu praktiku. Ide spoločnú súlož a sexuálny styk dvoch žien a jedného muža. Veľmi často sa jedná o pár, ktorý priberie k svojim erotickým hrám ženu. Sex v trojici v tejto kombinácii sa môže využívať aj pri rôznych Sado-maso alebo BDSM hrách, druhá žena môže byť aj menej aktívna.

Najčastejšie otázky o sexuálnych praktikách

Najčastejšie otázky o sexuálnych praktikách Viaceré spomínané praktiky sú úplne bežné v partnerskom sexuálnom živote, niektoré však patria pochopiteľne medzi menej využívané. Diskusia na túto tému je však všeobecne veľmi živá, čo sa odráža aj v dotazoch na internetových fórach. Tu sú tie najviac kladené:

Ktoré sexuálne praktiky sú najčastejšie?

Vo väčšine sexuálnych partnerstiev prevládajú najmä praktiky doplňujúce a spestrujúce bežný sex, napríklad anál, handjob, orálny sex alebo erotická masáž. Mnoho mužov aj žien však podľa môjho subjektívneho názoru objavuje tiež praktiky spojené s miernou dominanciou.

Sú niektoré praktiky typicky ženské a iné typicky mužské?

Áno, niektoré z vyššie spomínaných praktík sú naozaj väčšinovo rozšírené u mužov a niektoré zas u žien. Napríklad na footfetish sú väčšinou zameraní muži, autoerotiku si zas zväčša vychutnávajú skôr ženy. Väčšinu spomínaných praktík si ale vedia užiť obaja partneri.

Môže byť nejaká sexuálna praktika aj zdravotne nebezpečná?

Áno, ale deje sa tomu tak naozaj len veľmi výnimočne. Napríklad pri kontrole orgazmu s prípadnou častou retrográdnou ejakuláciou môžu nastať problémy s prostatou, rovnako tak niektoré tvrdšie sexuálne hry v štýle sado-maso môžu spôsobiť menšie povrchové zranenia.

Súvisia niektoré sexuálne praktiky aj s nejakými psychickými problémami?

Viacero praktík môže byť na prvý pohľad bizarných, ale nemusia byť dôsledkom nejakého psychického problému. Súhlasím, že existujú aj nejaké sexuálne deviácie a úchylky, no tam ide aj o vedecky potvrdené sexuálne poruchy. Väčšina spomínaných praktík tam nepatrí.

Môžu byť niektoré sexuálne praktiky negatívne pre partnerský vzťah?

V prípade, ak sa na nejakej praktike obaja partneri dohodnú a vychutnávajú si ju, určite nie. Najčastejšie problémy ale spôsobuje práve to, ak sa jednému partnerovi niečo nepáči, ale naďalej v tom pokračuje kvôli tomu druhému, napríklad ak ide o sex v trojici.

 

OZVLÁŠTNITE SI SEX AJ S EROTICKÝMI HRAČKAMI

Erotické pomôcky a sexuálne hračky sú veľmi príjemným a zaujímavým spestrením viacerých praktík. Určite stojí za to ich vyskúšať, napríklad pri rôznych formách autoerotiky, masturbácii alebo aj pri sado-maso praktikách. Výber možností je veľký, využite to!

Ako zlepšiť a podporiť erekciu

Ako zlepšiť a podporiť erekciu Drvivá väčšina vyššie spomínaných praktík si vyžaduje z pohľadu mužov pevnú a najmä dlhodobú erekciu. Práve v tejto oblasti vznikajú veľmi časté problémy, hlavne pokiaľ ide o mužov vo veku nad 40 rokov. Niektoré sa týkajú aj mladších, najmä pre zlú životosprávu.

Ak chcete v tejto oblasti zaznamenať nejaké zlepšenie, držte sa týchto zásad:

ak fajčíte, skoncujte s tým, to isté by malo platiť aj o alkohole, rovnako tak treba zlepšiť stravovanie a zbaviť sa presolených, mastných alebo presladených jedál
viac ovocia a zeleniny je samozrejmosťou, no vo zvýšenej miere konzumujte spomedzi potravín koreniny, napríklad Chilli pomáha na prekrvenie penisu
na erekciu vplýva aj stres, nervozita a dokonca aj partnerské problémy, takže tieto negatívne faktory treba čo najviac eliminovať alebo najlepšie vyriešiť
mne osobne sa osvedčili aj viaceré prírodné afrodiziaka, napríklad či už španielske mušky, alebo aj niektoré rastliny a čaje z nich, napríklad Ženšen a Gingko biloba
dôležitý vplyv na erekciu má tiež hladina testosterónu, ju môžete podporiť rovnako bylinkami, ale napríklad aj častým intenzívnym pohybom alebo cvičením

Ako fungujú tabletky na erekciu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na erekciu a prečo ich odporúčam Jednou z možností, ako podporiť zdravé stoporenie, či už z pohľadu jeho tvrdosti alebo udržania stoporenia dlhšiu dobu, sú aj prírodné stimulanty. Na tejto báze fungujú aj mnou odskúšané voľne dostupné tabletky určené pre mužov na erekciu.

Ide o prípravky s obsahom rastlinných účinných látok:

  • Tieto tabletky pôsobia svojimi látkami jednak na hormonálnu hladinu testosterónu dôležitého pre libido a zároveň na zlepšenie prekrvenia penisu, čo zlepšuje stoporenie

Najčastejšou kombináciou látok používaných v zložení sú Kotvičník zemný, Žerucha peruánska a ďalšie rastlinné extrakty afrodiziakálnych bylín. Z aminokyselín, ktoré sú v tabletkách určené na posilnenie prekrvenia penisu, je najčastejšia určite L-Arginín. Dosť často sa v prípravkoch nachádzajú aj minerály, napríklad Zinok na podporu plodnosti.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prípravky majú zároveň viacero zaujímavých výhod:

sú dostupné voľne bez predpisu, nakoľko neobsahujú žiadne registrované liečivá a vďaka čisto prírodnému zloženiu je ich pôsobenie aj veľmi prirodzené
práve vďaka zloženiu pozostávajúcemu z rastlinných látok, stopových prvkov či aminokyselín sa netreba báť o nejaké veľmi vážne nežiaduce účinky
viacero značiek nepôsobí izolovane len na erekciu, ale môžu podporovať aj zdravé libido, správny proces ejakulácie a niektoré dokonca aj plodnosť

Hoci sú tabletky dostupné bez receptu, pri výbere sa orientujte len na značky registrované na Úrade verejného zdravotníctva. Máte tak istotu transparentného zloženia a pôvodu účinných látok. Tabletky kupujte zásadne len z lekárne alebo z oficiálneho eshopu výrobcu.

PODPORA, ALE NIE ZÁZRAČNÝ VŠELIEK

Uvedené tabletky sú síce zaujímavou podporou pre zdravé stoporenie alebo aj v oblasti libida, no nemožno si ich zamieňať za nejaký všeliek. Naplno sa ich účinky prejavia aj po niekoľkých týždňoch či mesiacoch a napríklad s úplnou impotenciou si neporadia.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Aktuálna situácia na trhu s prípravkami určenými pre mužov je veľmi zaujímavá. Značiek je viac, než dosť, dokonca v posledných rokoch stále pribúdajú ďalšie. To ale neznamená, že všetky sú rovnaké. Sám som vyskúšal desiatky prípravkov a môžem povedať, že len zopár splní tie najnáročnejšie požiadavky na účinnosť v praxi.

Veľa mužov tak skúša jednu značku po druhej, až kým nenájdu takú, ktorá im bude najviac vyhovovať. Ak si ale vy chcete ušetriť čas aj peniaze, môžete sa inšpirovať mojimi skúsenosťami. U mňa najlepšie zabrali prípravky nasledujúcich výrobcov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Erotické pomôcky a hračky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

BDSM pomôcky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

Erotická bielizeň a oblečenie

  • Kvalitný materiál
  • Diskrétne doručenie
  • Výhodné ceny

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.00

1 Hodnotenie