Strap-on: Použitie pre mužov a ženy a ako vybrať umelý penis

Strapon: Použitie pre mužov a ženy a ako vybrať umelý penis

Pre mužov, pre ženy aj pre lesbičky, pre všetky tieto skupiny sa hodí strap-on, špeciálny pripínací umelý penis. Je výborný aj pre pegging, čo je odborný názov pre výmenu rolí, kedy si partnerka pripne umelý penis a preberie aspoň na istú dobu v sexuálnom vzťahu mužskú rolu. Nie je to nič negatívne, skôr naopak, môže ísť o zaujímavé ozvláštnenie.

Vďaka strap-on penisom si môžu aj lesbičky užiť plnohodnotný zážitok z penetrácie tzv. face-to-face a to bez použitia rúk, čo neumožňujú klasické dilda alebo vibrátory. Kúpiť sa dajú aj špeciálne strap-on pre mužov, kde sú dva v jednom spolu s návlekom na penis.

Kým pre mužov môže byť vyskúšanie strap-onu skôr o odvahe, u žien je táto erotická pomôcka už súčasťou bežnej výbavy. V ďalších riadkoch sa preto zameriam jednak na predstavenie pomôcky, ale aj na pomoc s výberom a prehľad typov a použitia.

Čo je strap-on a ako funguje

Čo je strap-on a ako funguje Pod pojmom strap-on sa myslí umelý penis, ktorý sa od klasického dilda odlišuje tým, že je pripínací a môže sa používať aj bez toho, aby ste ho museli držať v ruke. Ide o erotickú pomôcku a sexuálnu hračku, ktorá sa dá použiť samostatne aj s partnerom.

  • Strap-on je umelý penis, ktorý je využiteľný v sade s popruhmi, postrojom alebo nohavičkami pre upevnenie okolo pásu a to tak pre mužov, ako aj pre ženy
  • Zakúpiť sa dajú špeciálne strap-ony s multifunkčným využitím, napríklad ako umelý penis a vibrátor naraz, prípadne ako umelý penis a návlek na penis
  • Strap-on môže, ale aj nemusí byť anatomickou a vernou kópiou penisu

Materiálom aj funkčnosťou sa strap-on podobá na bežné dilda a umelé penisy. Rozdiel je však práve v príslušenstve, nakoľko strap-on, ako už hovorí aj názov tejto pomôcky, obsahuje popruhy, postroj alebo môže byť súčasťou nohavičiek. Tento umelý penis sa tak potom dá použiť aj ako náhrada klasického a to pri vaginálnej alebo análnej penetrácii.

Strap-on

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Ak ide o praktické použitie umelého penisu pri sexe, tak:

postroj, popruhy alebo nohavičky sú spravidla flexibilne nastaviteľné na dĺžku, takže nie je potrebné vyberať nejaké konkrétnu alebo špecifickú veľkosť
zapínanie samotného umelého penisu je obvykle na jednoduchú sponu, takže pripnutie aj odopnutie penisu zvládnete jednou rukou a ide o vec zopár minút
samostatne sa dajú kúpiť aj postroje a nohavičky, tie potom môžu byť použiteľné spolu s umelými penismi, treba pozerať na ich priemer a uchytenie

HRY VO DVOJICI AJ SAMOUSPOKOJOVANIE

Strap-on je využiteľný na samostatné hranie sa, nakoľko ide o odopínateľný umelý penis, ale aj na hry vo dvojici. Práve spoločné partnerské hry sú presne to, prečo je strap-on tak hojne využívaný. Existujú dokonca aj typy pre dráždenie súčasne ženy aj muža.

Ako a podľa čoho vybrať strap-on

Ako a podľa čoho vybrať strap-on Podobne, ako aj pri iných erotických pomôckach, aj v tomto prípade platí, že strap-ony majú síce veľmi podobný účel a spôsob použitia, ale odlišujú sa niektorými vlastnosťami alebo charakteristikami. Niektoré sú možno na prvý pohľad nedôležité, no môžu znamenať veľký rozdiel v pohodlí a sexuálnom zážitku pri používaní umelého penisu.

Pri výbere modelu strap-onu sa zamerajte na tieto kritéria:

Účel použitia: Umelé penisy v štýle strap-on sa môžu použiť pre dva účely. Prvým je použitie vaginálne, čiže stimulácia pošvy, druhým použitie análne, čiže stimulácia análneho otvoru. Podľa tohto účelu býva prispôsobený tvar a veľkosť strap-onu. V oboch prípadoch môže ísť aj využitie 2v1, kedy ide o umelý penis aj návlek na penisu.

Materiál: Strap-on si môžete vybrať aj podľa použitých materiálov. Na popruhy sa najčastejšie využíva latex, ak ste naň alergický, siahnuť musíte po iných materiáloch, napríklad polyamid, polypropylén či guma. Pokiaľ ide o samotné dildo, najviac rozšírené sú plastové modely, ale svojimi vlastnosťami sú najlepšie silikonové.

Dodatočné funkcie: Najčastejšou dodatočnou funkciou, ktorú môže strap-on ponúknuť, je funkcia vibrácie. Dildo, ktoré je vybavené vibrovaním, má vibračnú jednotku štandardne na konci, čiže v špičke umelého penisu. Druhou častou funkciou je možnosť vybavenia druhým, vnútorným, dildom. To je určené pre stimuláciu vagíny alebo klitorisu.

Typy strap-onu pre mužov a pre ženy

Typy strap-onu pre mužov a pre ženy Umelý penis strap-on je využiteľný veľmi multifunkčne a to tak pre mužov, ako aj pre ženy. Siahnuť môžete po niekoľkých modeloch a to v závislosti od toho, či má ísť o análnu alebo o vaginálnu stimuláciu. Najviac využívané sú jednoduché penisy z plastu alebo silikónu, ktoré verne kopírujú anatómiu a veľkosť penisu a sú tiež dostatočne pevné.

Okrem jednoduchého strap-onu si môžete vybrať aj tieto:

Vibračný strap-on

V prípade, ak by ste chceli zažiť niečo netradičné, okrem klasického umelého penisu môžete siahnuť aj po modeloch s funkciou vibrácie. V špičke tohto penisu sa nachádza vibračná jednotka, ktorú stačí iba zapnúť a môžete dopriať partnerovi či partnerke nekonečnú rozkoš. Regulácia intenzity vibrácií je plynulá a to pomocou otočného ovládaču. ✅ Vibračný strap-on na ErotickShop.sk

Dutý strap-on

Tento typ je určený špeciálne pre mužov, nakoľko má podobu 2v1, ide totiž o umelý penis a zároveň aj návlek na penis. Do umelého penisu stačí vložiť ten svoj, pripnúť si ho pomocou špeciálneho postroja okolo pásu a môžete dopriať partnerke nepoznanú rozkoš. Tento typ môže byť vybavený funkciou vibrácie a kúpiť si viete aj viacej veľkostí. ✅ Dutý strap-on na ErotickShop.sk

Dvojitý strap-on

Pre tie ženy, ktoré chcú dopriať potešenie nielen svojej alebo partnerke, ale aj sebe, sú určené dvojité strap-ony. Princíp tohto typu je veľmi jednoduchý, okrem vonkajšieho väčšieho umelého penisu totiž obsahuje strap-on aj menší, ktorý sa vsunie do vagíny. Takto sa dajú kúpiť aj strap-ony pre análny sex, takže žena ich vie použiť aj s mužom. ✅ Dvojitý strap-on na ErotickShop.sk

Análny strap-on

Posledným typom je análny strap-on, ktorý, už ako hovorí aj názov, je určený na stimuláciu análneho otvoru a análny sex. Strap-on môžu používať muži aj ženy, v prípade mužov si takýmto spôsobom uvoľnia ruky a môžu partnerku následne stimulovať aj vaginálne. U žien je použitie ideálne vtedy, ak chcú strap-on vyskúšať so svojim partnerom. ✅ Análny strap-on na ErotickShop.sk

AKÁ DĹŽKA A PRIEMER UMELÉHO PENISU

Pri výbere strap-onu si dajte pozor na jeho veľkosť. V prípade análnych strap-on penisov je tvar skôr užší a kratší, ide skôr o formu akéhosi kolíka. Vaginálny strap-on býva naopak dlhší a hrubší a zvyčajne sa svojou veľkosťou nehodí pre análnu stimuláciu.

Najčastejšie otázky o strap-onoch

Najčastejšie otázky o strap-onoch Sú nejaké zvlášť typy pre mužov alebo pre ženy? Je nevyhnutné používať lubrikačné gély? Tieto, ale aj mnohé iné otázky týkajúce sa umelých penisov vo forme strap-on, možno nájsť na internetových fórach a v diskusiách. Ak by ste chceli vedieť niečo viac o praktickom používaní tejto erotickej pomôcky, tu som zhrnul najčastejšie dotazy:

Odlišuje sa vibrátor od strap-onu s funkciou vibrácie?

Áno a to dvoma dôležitými rozdielmi. Prvým je možnosť odopínania umelého penisu od postroja, ale aj možnosť použitia na postroji, čiže máte k dispozícii voľné ruky. Druhým rozdielom je spôsob vibrovania, pri strap-one je to na špičke penisu.

Čím sa odlišujú špeciálne ženské a mužské umelé penisy?

Najviac ide o odlišnosť v rámci funkčnosti. V prípade strap-on pre mužov sa môže jednať aj o návlek na penis, čiže je tento strap-on dutý a do neho muž vloží svoj penis. Ak ide o strap-on pre ženy, ten môže obsahovať aj vnútorný penis zasunuteľný do vagíny.

V čom spočíva starostlivosť a hygiena o umelý penis?

Starostlivosť je podobná tej, aká je aj pri iných podobných pomôckach. Po použití stačí umelý penis odopnúť od zvyšku postroja alebo nohavičiek, umyť pod teplou vodou a prípadne vydezinfikovať. Použite však dezinfekciu vhodnú pre jeho materiál.

Je pri strap-one potrebné používať aj lubrikačné gély?

Áno, určite áno, tu je použitie nevyhnutné podobne, ako pri dildách alebo vibrátoroch, o to viac, ak pôjde o použitie pri análnej stimulácii. Najlepšie je používať lubrikačné gély na vodnej báze, nakoľko tie sa hodia aj pre plastové alebo silikónové penisy.

Je možné použiť strap-on aj pri hrách niekde v bazéne?

Áno, platí to tak, ako aj v prípade bežného dilda, väčšina umelých penisov je vodeodolných a sú bez väčších problémov použiteľné aj v bazéne alebo všeobecne vo vode. Výnimkou sú samozrejme vibračné modely napájané batériami, tie vo vode nepoužívajte.

Ako a kde kúpiť strap-on

Ako a kde kúpiť strap-on Zaujal vás strap-on a chceli by ste ho skúsiť? Možno vás napadne, že to nepôjde inak, ako kúpou v kamennom sexshope, ale opak je pravdou. Lepší výber máte pri nákupe cez internet, napríklad v známom eshope s erotickými hračkami www.erotickyshop.sk.

  • Stačí si len nájsť ideálny strap-on umelý penis podľa tvaru, účelu a funkcií
  • Potom už len vyplníte svoje údaje, miesto doručenia a spôsob platby
  • Pri platbe online zaplatíte, nemusíte sa báť o bezpečnosť a diskrétnosť
  • Objednávku odošlete a potom počkáte na jej doručenie kuriérnou službou

Osobný výber nie je vôbec nevyhnutný, ani v bežnom kamennom sexshope by ste si nemohli strap-on vyskúšať. Pri objednávke cez internet máte navyše absolútne bezproblémové vrátenie a je tu jedna veľká výhoda a tou je anonymita. Balíček je v diskrétnom prevedení a nikto sa nedozvie, čo ste si objednali. Samozrejme, ušetríte aj na výhodnejšej cene.

Strap-on

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

V prípade, že sa rozhodnete objednávať cez spomínaný online sexshop, môžete platiť v hotovosti aj platobnou kartou, prípadne cez internet banking. Doručenie môže byť priamo k vám domov, no napríklad aj do najbližšieho odberného miesta Zásielkovne. Štandardne trvá doručenie do 48 hodín, no je veľa prípadov, kedy to bolo skôr, aj do 1 dňa.

DISKRÉTNA A AJ VÝHODNEJŠIA DOPRAVA

Pokiaľ ide o doručenie, nemusíte sa vôbec báť o to, že by na zásielke bolo logo sexshopu, označenie tovaru alebo niečo, čo by mohlo identifikovať, že ste si objednávali produkt zo sexshopu. Navyše, pri objednávke nad 35 € neplatíte žiadne poštovné.

Vlastná skúsenosť

Vlastná skúsenosť Tak, ako aj dilda alebo vibrátory, aj strap-on patria medzi populárne erotické pomôcky, najmä vtedy, ak kombinujú svojou výbavou viacero funkcií naraz. Podľa skúsenosti viacerých mužov a žien, ktoré sa dajú nájsť na fórach a v diskusiách na internete, ide o hračku, po ktorej siahnu najmä páry s chuťou experimentovať. Tak to bolo aj v mojom prípade.

Musím povedať, že hoci som spočiatku mal trocha obavy, nakoniec sa ukázalo, že to bol výborný nápad. Zažil som neuveriteľne intenzívny orgazmus a veľmi zaujímavé vzrušenie počas experimentovania. Ja som si však vystačil so základným modelom.

Moja partnerka však odporúča, keďže to v minulosti skúšala, aj vibrujúci strap-on, najmä v prípade, ak by bolo použitie určené pre dve ženy na vzájomné experimenty. Stimulácia takouto pomôckou je naozaj obohacujúca a otvára onú známu 13. komnatu vzrušenia. Určite siahnite po tých kvalitnejších a lepších modeloch, bude to dobrá investícia.

Zhodnotenie na záver

Zhodnotenie na záver Hoci z trojice dildo, vibrátor a strap-on vyzerá byť práve tento typ umelého penisu ako najmenej využiteľný, opak je pravdou a to platí tak pre mužov, ako aj pre ženy. Ja osobne som bol sám veľmi prekvapený tým, ako sa mi sex s ním páčil a užil som si to.

Pred kúpou konkrétneho modelu zvážte nasledovné veci:

  • či má ísť o model použiteľný pre análny alebo vaginálny sex alebo oboje
  • či chcete aj funkciu vibrácie, čo je síce drahšie, ale oveľa zaujímavejšie
  • aký by mal byť priemer a dĺžka, skúste si to aspoň teoreticky vypočítať
  • ak pôjde o strap-on pre ženu, či jej doprajete aj dráždenie jej vagíny

Mne aj partnerke sa osvedčilo investovať do lepšie vybavených modelov, ktoré sú využiteľné multifunkčne. Ak si zvolíte strap-on umelý penis s vibráciou, má to však nevýhodu, že ho nevyužijete vo vode. Môžete si však kúpiť pokojne aj dva naraz, každý na iný účel.

Strap-on

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Dobrou správou je, že nie ste odkázaní iba na osobný nákup. Využiť môžete všetky výhody online objednávky, čiže anonymitu, lepší výber a výhodnejšiu cenu. Toto všetko ponúka napríklad aj dlhodobo známy a overený online sexshop www.erotickyshop.sk, ktorý pravidelne využívam aj ja. Nákup spravíte doslova do pár minút a aj cez smartfón.

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

1.00

1 Hodnotenie

Chcem kúpiť