Strata libida

Strata libida

Libido je jednoduchý a prostý názov pre chuť na sex u mužov. Niekedy sa libido nazýva synonymicky aj sexuálny apetít, čo možno ešte lepšie vyjadruje podstatu tohto slova. Nie u každého muža je libido samozrejme rovnaké, niekto má proste viac chuti na sex a viac sexuálnej energie, niekto menej.

Ak je libido v poriadku, je v poriadku aj partnerské spolužitie v intímnej oblasti. Hneď, ako však nastane problém s libidom, prejaví sa to v celom partnerskom vzťahu. Je to skrátka niečo podobné, ako problémy s erekciou.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Libido navyše s erekciou a potenciou ako takou veľmi úzko súvisí. Viacero príčin, ktoré sú spojené so znížením alebo stratou libida, sa totiž vzťahuje aj na ďalšie sexuálne problémy. Preto by ste určite nemali stratu chuti na sex podceňovať.

Kedy je libido nízke a aké sú toho príznaky

Kedy je libido nízke a aké sú toho príznaky Vzhľadom na to, že zmerať libido explicitne nie je možné, je potrebné sa pri určení jeho stavu zamerať najmä na vonkajšie prejavy a správanie muža v sexuálnej oblasti. Určite však nabádam na určitú dávku opatrnosti, nakoľko viacerí muži majú sklony zveličovať.

  • Libido vyjadruje prirodzenú sexuálnu chuť po pohlavnom styku
  • Ak je nízke, prejavuje sa znížením frekvencie sexuálneho styku muža s partnerkou
  • Druhým znakom môže byť nedostatočný záujem o uspokojenie aj prostredníctvom masturbácie

Problém začína obvykle postupne, čo sťažuje jeho identifikáciu. Na úvod príde k miernemu zníženiu libida, čo sa odrazí napríklad v menej častom sexuálnom styku. Ak sa takýto znak ignoruje, muž postupne úplne stratí záujem o sexuálny kontakt a dokonca aj o vlastné sebauspokojenie. To je pritom pre každého človeka úplne prirodzené.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Ak funguje libido správne, má to vplyv na celkovú potenciu muža:

zdravé libido môže radikálne ovplyvniť napríklad rýchlosť nástupu erekcie, nakoľko ak má človek dostatočnú sexuálnu energiu, má aj lepšiu erekciu
ak je libido dostatočné, prejavuje sa to aj na sexuálnej výdrži, najmä na udržaní erekcie a následne na dĺžke celého pohlavného styku
libido je dôležité aj pre plodnosť, nakoľko faktory ovplyvňujúce jeho stav ovplyvňujú napríklad aj spermatogenézu

Libido ovplyvňuje u mužov celú ich sexualitu a sexuálne správanie. Viacero iných problémov napríklad s erekciou má korene práve v poruchách libida a jeho strate. Vzhľadom na tieto súvislosti je preto dôležité dbať na zdravé fungovanie libida a nespoliehať sa na to, že jeho strata nie je zatiaľ natoľko viditeľná.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

S nízkym alebo nedostatočným libidom sa spájajú aj nasledujúce symptómy:

problémy s dosiahnutím erekcie
nechuť na sexuálny styk a zanedbávanie sexuálneho kontaktu
zníženie záujmu o intímnosti aj drobného charakteru
problém s ejakuláciou, napríklad jej oneskorenie
ochabnutie erekcie po veľmi krátkom čase
problémy so správaním, najmä veľká nerovnováha, nervozita a podobne

DLHODOBÉ POZOROVANIE

Prv, ako definitívne prídete k záveru, že s vašim libidom nie je niečo v poriadku, odporúčam dlhodobejšie pozorovanie stavu. Krátkodobý pokles libida napríklad v dôsledku stresu či nejakej choroby by som určite nepreceňoval.

Príčiny slabého libida

Príčiny slabého libida Zoznam faktorov a príčin, ktoré môžu spôsobiť problémy s libidom, je pomerne veľký. Niektoré príčiny sú pomerne exaktné, napríklad problémy hormonálneho charakteru spôsobené chorobami. Iné faktory sú ale menej konkrétne a preto aj ťažšie odhaliteľné.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Za stratou alebo nízkym libidom môžu byť:

Problémy vo vzťahoch: Hoci veľakrát problémy s libidom ovplyvňujú negatívne vzťahy, niekedy to môže byť aj naopak. Ak muž prestane byť vo vzťahu spokojný a zároveň nevyhľadáva ani alternatívy, postupne prestane mať chuť nielen na vzťah, ale aj na intímnosti a sexuálny kontakt nevynímajúc. Libido potom klesá až na úplné minimum.

Choroby: Rôzne druhy chorôb, napríklad kardiovaskulárneho či metabolického charakteru, môžu súvisieť so znížením libida. Najčastejšie ide o cukrovku, problém s cholesterolom, obezitu alebo problémy so žilami. Taktiež rôzne infekcie a zápaly, napríklad kvasinkového charakteru, súvisia s nižším libidom a to nielen u mužov, ale aj u žien.

Nízka hladina testosterónu: Jedna z najčastejších príčin nízkeho libida je nízka hladina hormónov, najmä testosterónu. Tento faktor vzniká buď na podklade patologickom, čiže chorobnom, alebo na podklade stresu, zlého životného štýlu a zlej životosprávy. Súvisieť tiež môže s nesprávnym jedálničkom.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Lieky, alkohol a fajčenie: Za problémami so stratou libida môžu byť aj vedľajšie účinky niektorých liekov, najmä z kategórie antidepresív, prípadne liekov vplývajúcich na hormonálnu hladinu testosterónu či prolaktínu. Okrem toho je veľkým negatívom alkohol a samozrejme aj fajčenie.

Psychické problémy: Depresie, úzkosti, nervozita, príliš uponáhľaný životný štýl, to všetko je nezlučiteľné so sexuálnou aktivitou a aj sexuálnym apetítom. Nečudo, že práve tieto faktory majú na svedomí nielen problémy s libidom, ale mnohokrát aj problémy s erekciou, ejakuláciou a celkovo potenciou.

Vyšší vek: U mužov vo vyššom veku, napríklad nad 65 rokov, je prirodzený pokles libida v dôsledku celkového opotrebovania celého organizmu. Našťastie, hoci ide o prirodzený vývoj, je možné niektorými opatreniami stratenú chuť na sex pomôcť znova nájsť a tento faktor je z celého zoznamu tu spomenutých príčin najjednoduchšie riešiteľný.

Príčiny slabého libida

Diagnostika straty libida

Diagnostika straty libida Vzhľadom na to, že vo väčšine prípadov nie je u muža úplne zrejmé, či a ako veľmi u neho nastala strata libida, je potrebné absolvovať aj niekoľko vyšetrení. Len odborná diagnostika môže určiť tak intenzitu problému, ako aj možnú vyvolávajúcu príčinu. Nenabádam síce, aby ste utekali hneď za lekárom, ale v niektorých prípadoch by ste to mohli zvážiť.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Obvykle sa v rámci diagnostiky realizujú nasledovné testy a vyšetrenia:

anamnéza, ktorá je najdôležitejšou časťou a pri nej sa zistí aj možná príčina
krvný obraz, ktorý môže napovedať o hladine cukru, cholesterolu a podobne
vyšetrenie moču, ktoré pomôže určiť prítomnosť infekcie či zápalu
hormonálny rozbor, vďaka ktorému sa určí hladina testosterónu aj prolaktínu

Na základe vyššie uvedených vyšetrení sa môžu stanoviť príčiny a rovnako tak aj intenzita problému s libidom. Nehovorím, že každý muž by mal absolvovať všetky vyšetrenia, ale pokiaľ problémy neustanú ani po použití niektorých „domácich“ receptov, je to už nutné. Presné stanovenie príčiny je podľa mňa kľúčom k úspešnému riešeniu.

ANAMNÉZA JE PRVORADÁ

Úplne najdôležitejším vyšetrením je anamnéza, vďaka ktorej sa môže zistiť, či je za nízkym libido psychologická alebo fyziologická príčina. Okrem toho, anamnéza môže napovedať niečo aj o ďalších sexuálnych problémoch, ktoré môže muž spoločne so stratou libida mať.

Ako na vyriešenie nízkeho alebo strateného libida

Ako na vyriešenie nízkeho alebo strateného libida Pokiaľ nie je vaša erekcia dostatočná, máte na výber v zásade dva typy riešení. Prvý typ spočíva v odstránení príčin a to v selektívnom zameraní sa na tieto príčiny. Druhý typ riešení je o podpore lepšieho prekrvenia penisu a aj o podpore libida či hladkej svaloviny.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Poďme ale pekne v poradí:

Liečba alebo potlačenie ochorení

V prípade vyššie spomínaných ochorení typu cukrovka, obezita či kardiovaskulárne choroby, ktoré vyvolávajú problém s nízkym libidom, je riešením ich vyliečenie alebo aspoň potlačenie. Platí to rovnako v prípade vážnejších psychických chorôb, najmä depresívneho typu, i keď tu treba opatrne dávkovať najmä lieky s vedľajšími účinkami na libido.

Zmena životosprávy a životného štýlu

Ak chcete mať v poriadku nielen libido, ale aj erekciu celkovo, určite by ste mali skončiť s fajčením. Odporúčam taktiež zabudnúť na nadmernú konzumáciu alkoholu, hoci v menšom množstve môže byť dobré afrodiziakum. Dôležité je však zlepšiť stravovacie návyky, vyvarovať sa stresu, dopriať si viac oddychu a zlepšiť životný štýl.

Zvýšenie testosterónu

Ak je problémom dočasný pokles hormónu testosterón, môžete skúsiť podporiť jeho zvýšenie. Dá sa to selekciou pri určitých potravinách obsahujúcich špecifické aminokyseliny vo väčšom množstve, prípadne pomocou výživových doplnkov. V tomto prípade pôjde o veľmi pozitívny „doping“ a testosterón môžete zvýšiť naozaj veľmi rýchlo.

Hormonálna liečba

V prípade, že je za problémami s hormonálnou hladinou vážnejšia príčina, napríklad štítna žľaza, narušenie niektorých nervových centier či vážna choroba, nepostačuje len bežná doplnková liečba vo forme výživových doplnkov. V takom prípade odporúčam hormonálnu liečbu, ktorá môže prebiehať tabletkovou formou alebo prostredníctvom injekčnej formy.

Zmena v partnerských vzťahoch

Prineste oživenie do vášho vzťahu aj do vašej spálne. Základom je porozumenie medzi partnermi a keď toto porozumenie dosiahnete, nebojte sa experimentovať. Rôzne sexuálne praktiky, ktoré podnietia väčšiu aktivitu a viac vzrušenia, určite budú vplývať aj na libido. Nebráňte sa ani novým zaujímavým sexuálnym pomôckam alebo sexuálnym hrám.

Voľne dostupné tabletky

Na znížené libido existujú aj voľne dostupné tabletky bez lekárskeho predpisu. Ide o prípravky založené na prírodnej báze, ktoré obsahujú rôzne druhy rastlín a bylín stimulujúcich najmä produkciu testosterónu v tele. Výhodou je, že tieto tabletky nemajú žiadne vedľajšie účinky. Nevýhodou je, že nie všetky účinkujú u každého muža rovnako.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Časté otázky o strate libida

Časté otázky o strate libida Zníženie ani strata libida nie sú vôbec príjemné pre mužov, no napriek tomu sa väčšina z nich bojí ísť na verejnosť s týmto problémom. Ešte horšie je, že muži sa boja aj pýtať. Ak je toto práve váš problém, tu sú najčastejšie otázky ohľadom libida a moje odpovede na ne:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Vyskytujú sa problémy s libidom len u starších mužov?

Určite nie, hoci stúpajúci vek je jednoznačne faktorom, ktorý zvyšuje mieru rizika problémov s libidom. V prípade stresového života alebo problémov s hladinou testosterónu sa ale môžu problémy s nedostatočným libidom pokojne objaviť aj u mladších ľudí do 30 rokov.

Okrem nízkeho libida mám problém aj s erekciou ako takou. Môže to súvisieť?

Určite áno a veľmi pravdepodobne aj súvisí. Nedostatočná erekcia vychádza napríklad aj z nízkeho libida, ale naopak môže tiež platiť určitý vplyv. V každom prípade by som oba problémy riešil súčasne, samozrejme, až po nájdení príčiny, ktorá môže byť za ich vznikom.

Obdobie poklesu libida sa strieda s obdobím „normálu“. Čo je za tým?

V takomto prípade môže ísť o pokles libida spôsobeným krátkodobými faktormi, napríklad dočasným poklesom testosterónu alebo nadmerným stresom či únavou organizmu. Osobne by som sa zameral na identifikáciu príčin pred poklesom libida a z toho vychádzal pri riešení.

Pomôžu mi tabletky vo forme výživových doplnkov? Kde mám istotu?

Istotu, že vám pomôže ľubovoľná značka tabliet podporujúcich libido, nemáte. Vzhľadom na to, že ide o tabletky bez umelo vyrábaných účinných látok, sa to ani nedá garantovať. Mne však viaceré značky tabliet pomohli a predpokladám, že by mali pomôcť aj iným mužom.

Kedy by som mal navštíviť lekára?

V prípade, že vám nepomohli žiadne bežné domáce recepty, režimové zmeny alebo voľne dostupné tabletky. Samozrejme aj v prípade, ak je zrejmé už podľa rôznych symptómov, že za nízkym libidom je napríklad ochorenie metabolického, kardiovaskulárneho či iného systému.

Ako na vyriešenie nízkeho alebo strateného libida

Ako fungujú tabletky na libido a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na libido a prečo ich odporúčam Ak vás trápi strata libida a príčiny naznačujú, že nie je potrebné nutne lekárske riešenie, môžu vám veľmi dobre pomôcť aj špeciálne tabletky určené na posilnenie a zvýšenie libida. Ide o voľne dostupné tabletky bez receptu, čo však vôbec neznižuje ich účinnosť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tabletky fungujú na jednoduchom princípe:

  • Vďaka prírodnému zloženiu posilňujú a stimulujú hladinu testosterónu, čo priamo vplýva na zvýšenie sexuálneho apetítu a aj na kvalitu pohlavného styku

Užívanie tabliet má podpornú funkciu, dôležité sú totiž aj iné opatrenia, najmä tie, ktoré smerujú k lepšej životospráve. Prípravky majú výhodu v tom, že neobsahujú žiadne chemicky a umelo vyrábané látky, takže sa nemusíte vôbec obávať nežiaducich a vedľajších účinkov typických pre tabletky na lekársky predpis s účinnými látkami.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Tabletky podporujú libido a potenciu nasledovne:

stimulujú hladinu testosterónu a to prostredníctvom výťažkov a extraktov rastlín označovaných aj ako prírodné afrodiziaka
podporujú rýchlejšiu a dlhšiu erekciu najmä zlepšovaním prekrvenia pohlavného údu a aj zvyšovaním sexuálneho apetítu
viaceré z nich ovplyvňujú aj spermatogenézu a to najmä prostredníctvom látok priaznivo ovplyvňujúcich stav celej pohlavnej sústavy

V tabletkách určených na podporu libida sa nachádzajú rastliny ako Saw Palmetto, Tribulus Terrestris, Maca a podobne, ktoré sú označované za najlepšie stimulanty libida v prírode. Na takomto princípe dochádza k zvýšeniu libida u mužov, pričom ide o najviac prirodzenú cestu pre ľudský organizmus. Rovnako tak nájdete v zložení aj rôzne aminokyseliny a vitamíny.

Čo sa týka užívania tabliet a dávkovania, tak:

nekombinujte tabletky s alkoholom, hoci to priamo výrobca nemusí zakazovať
vždy dodržujte maximálnu dennú dávku a neprekračujte ju
dlhodobé užívanie je vždy lepšie, ako jednorazová konzumácia tabliet, aj keď vás bude výrobca presviedčať o tom, že dlhodobo nie je potrebné tabletky užívať

SCHVÁLENIE ÚRADMI

Aj na základe vlastných skúseností viem, že na trhu sa čoraz viac objavujú rôzne podozrivo lacné prípravky hlásajúce až zázračné účinky. Vždy pozerajte, či majú tabletky schválenie alebo certifikát od Úradu verejného zdravotníctva SR, je to dobrý indikátor kvality.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Aby ste nemuseli na vlastnej koži zažiť všetky trpké skúsenosti s nedostatočným účinkom, ponúkam vám svoj pohľad na všetky tabletky podporujúce libido. Keďže ja sám som ich užíval dlhšiu dobu a skúsil som naozaj veľký počet značiek, môžete využiť moje referencie pre výber tých najlepších možných prípravkov.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

V nasledujúcej tabuľke preto prikladám zoznam tých značiek, s ktorými som bol ja sám najviac spokojný. Ku každej jednej nájdete aj moje ohodnotenie a zároveň aj odkaz na detailnejšiu recenziu. Nech sa páči, vyberte si:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.78

18 Hodnotení