TestoMax: Špeciálny prípravok pre mužov po 30ke, ktorí potrebujú zvýšiť testosterón

TestoMax cena, ucinky, zlozenie, skusenosti a kde kupit

TestoMax nepatrí medzi typické tabletky určené na podporu potencie, hoci nepriamo môže tento účinok ponúknuť. Ide o prípravok určený pre mužov, u ktorých nastalo zníženie hladiny testosterónu vplyvom veku, špeciálne pre mužov, ktorí sa už bližšia do obdobia andropauzy a pociťujú problémy s ňou spojené.

Za týmto pojmom sa skrýva v podstate tzv. mužský prechod, kedy nastáva radikálna zmena hladiny testosterónu v tele. Výsledkom je únava, vyčerpanie, úbytok svalovej hmoty, priberanie, menej energie a najmä z nášho pohľadu aj nižšie libido a nižší sexuálny apetít.

Práve na tieto problémy cieli svojim zložením a deklarovanými účinkami aj prípravok TestoMax, ktorý sa dá kúpiť aj u nás a to vo forme jedinečného výživového doplnku. Vyskúšal som ho a tu je moja recenzia!

Výrobca a pôvod

TestoMax: Výrobca a pôvod TestoMax je prípravok nórskej spoločnosti Nordic Health, ktorá je v oblasti výživových doplnkov síce novšou spomedzi konkurencie, ale má už za sebou určitú skúsenosť. V roku 2011, kedy bola založená, uviedla na trh napríklad doplnok stravy Norkrill obsahujúci jedinečnú Omega-3 mastnú kyselinu z krillu.

TestoMax je samozrejme už iná váhová kategória, no ani v tomto ohľade sa spoločnosť nezľakla. U nás síce ešte nie je tak známa, ako napríklad v Škandinávii, ale to by až tak nemuselo vadiť. Z hľadiska zloženia a bezpečnosti užívania je prípravok TestoMax v poriadku a spĺňa všetky potrebné náležitosti.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Zloženie a účinné látky

TestoMax: Zloženie a účinné látky Ako som povedal vyššie, TestoMax patrí medzi prírodné produkty rastlinného typu. To znamená, že jeho účinné látky nie sú vyrábané synteticky, ale majú pôvod v bylinách alebo iných prirodzených a prírodných zdrojoch. To je veľké plus, dôležité je však aj to, ako sa takéto zloženie prejavuje následne v praxi.

Tu sú najdôležitejšie účinné látky, ktoré TestoMax obsahuje:

Pískavica grécke seno: Toto je možno trocha krkolomný názov rastliny zvanej aj Fenugreek alebo Senovka Grécka, no rastlina ako taká predstavuje najdôležitejšiu zložku TestoMaxu z hľadiska objemu aj vplyvu na účinky prípravku. Ide o výborné afrodiziakum a celkovo univerzálne tonikum.

Fenugreek má vplyv napríklad aj na správny metabolizmus tukov, podporuje rast svalovej hmoty, má pozitívny vplyv na hladinu cukru v krvi a pomáha aj na ochorenia dýchacej sústavy. Ide však najmä o výdatný zdroj bielkovín a používa sa aj ako korenie, čiže podpora fyzickej kondície a libida sú dva najdôležitejšie účinky.

Horčík: Tento minerál patrí medzi najviac podceňované, no zároveň najviac dôležité pre mužov, ktorí už začínajú mať problémy s poklesom testosterónu. Horčík je totiž dôležitý pre podporu fyzickej vitality, metabolizmu, zvýšenie energie a v kombinácii s vápnikom pôsobí dokonca upokojujúco.

Okrem toho je Horčík najdôležitejší z hľadiska pohybovej sústavy. Pomáha na kosti, chrupavky, zuby, je významný pre nervovo-svalovú činnosť. Dôležitý je aj ako prostriedok pre zmiernenie chronickej únavy a zlepšenie fungovania nervového systému, čo vplýva priamo na psychické zdravie a mentálnu vitalitu.

Zinok: Druhým dôležitým minerálom obsiahnutým v TestoMaxe je Zinok. Tento minerál má vplyv napríklad na imunitný systém, ale v prvom rade aj na sexuálne zdravie. Je dôležitý napríklad na podporu spermatogenézy, čiže vplýva na produkciu spermií a tým pádom má pozitívny vplyv aj na plodnosť.

Dôležitý je však práve kvôli podpory udržania správnej a zdravej hladiny pohlavného hormónu testosterón u mužov. Má tiež vplyv na kvalitu pleti a pokožky, pomáha proti zvýšenej únave a pôsobí aj proti depresii, podráždenosti a proti nervozite. Pozitívny vplyv má aj z hľadiska antioxidačného pôsobenia.

Vitamín B6: Na zníženie miery vyčerpania a únavy je ideálnym prostriedkom vitamín B6. Zároveň hrá tento vitamín dôležitú úlohu ohľadom metabolizmu červených krviniek a tukov, pri raste a vývoji kostrového systému a je dôležitý aj pre správnu činnosť svalov. Prakticky tak účinkuje všade, kde muži najviac potrebujú.

Okrem toho má tento vitamín v TestoMaxe dôležitú funkciu aj pri udržiavaní správnej hladiny hormónov zodpovedných za sexuálne zdravie, vrátane testosterónu. Pomáha znižovať únavu, zvyšovať vitalitu, zlepšuje odolnosť voči stresu a je dôležitý pre správne fungovanie nervového systému.

Všetky vyššie spomínané účinné látky sú zastúpené v TestoMaxe v nasledovnom zložení:

Látka:Množstvo:
Senovka grécka600 mg
Horčík (Mg) 125 mg
Zinok (Zn)10 mg
Vitamín B61,4 mg

ZLOŽENIE JE AJ O KONCENTRÁCII

Vyššie spomínaná kombinácia látok je určite vhodná pre podporu mužov trpiacich zníženým testosterónom, no dôležitá je nielen prítomnosť látok v prípravku, ale aj ich účinnosť. Tá závisí v prvom rade od ich množstva, kde TestoMax v mnohých oblastiach pokryvkáva.

Dávkovanie a užívanie

TestoMax: Dávkovanie a užívanie Prípravok TestoMax je založený práve na účinných látkach rastlinného a prírodného charakteru, takže správne dávkovanie a užívanie sú nevyhnutné pre dosiahnutie žiadaných účinkov. Výrobca priamo na obale uvádza, že ideálne je dlhodobé užívanie.

  • Jedna dávka = 1 tabletka. Tabletky sa užívajú raz denne a v celosti
  • Odporúčané dávkovanie hovorí, že tabletka sa má užívať s jedlom, ideálne je prehltnúť ju tesne pred jedlom a dostatočne zapiť vodou

Samotný prípravok je čisto prírodného charakteru, je vyrobený v súlade so štandardami GMP o správnej výrobnej praxe a zároveň v ňom nie sú použité žiadne geneticky modifikované suroviny. Jeho užívanie by teda aj dlhodobo malo byť pozitívne, výrobca sám odporúča užívanie rádovo aj niekoľko mesiacov.

Účinky

TestoMax Účinky TestoMax sa od väčšiny prípravkov, ktoré som vyskúšal, odlišuje tým, že nie je zameraný čisto len na sexuálne zdravie, ale rieši následky problému s nedostatkom testosterónu o niečo obšírnejšie. To je určite výhoda, akurát ak hľadáte prípravok práve na podporu libida a sexuálneho zdravia, možno sa nepríjemne prekvapíte.

Tu sú jednotlivé účinky popísané o niečo bližšie:

Udržanie libida a normálnej plodnosti

Tento účinok je asi to najdôležitejšie, čo vám môže TestoMax ponúknuť, pokiaľ je vašou prvoradou úlohou zlepšenie vášho sexuálneho života. Podľa zloženia je možné tento účinok aj dosiahnuť, viacero látok naozaj vplýva na libido aj na udržanie plodnosti. Ja sám som vplyv na sexuálny apetít pociťoval, ale nejednalo sa o nič extrémne a účinok bol skôr priemerný.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Rast svalovej hmoty

Podpora svalov a svalovej hmoty je druhý dôležitý účinok pre všetkých mužov trpiacich úbytkom testosterónu. Svaly totiž reagujú na nedostatok tohto hormónu postupným ochabovaním a stratou pôvodnej sily aj objemu. V tomto ohľade TestoMax určitý vplyv má, ale rozhodne kulturista sa z vás len vďaka tabletkám nestane.

Zníženie únavy a vyčerpania

Muži s klesajúcou hladinou testosterónu pomerne často čelia aj nadmerným pocitom únavy a vyčerpania, najmä vo fyzickej oblasti. TestoMax proti týmto dvom faktorom bojuje najmä kombináciou vitamínu B6 a minerálov, Fenugreek má tiež určitý vplyv. V praxi sa mu to darí, ale ani tu nečakajte žiadne zázraky na počkanie.

Podpora normálnej psychickej činnosti

Psychická a mentálna vitalita je rovnako dôležitá ako tá fyzická a aj na túto oblasť TestoMax pamätá. Najmä vďaka Zinku a Horčíku, čo sú oba dôležité minerály pre správne fungovanie nervového systému, je možné počas užívania pozorovať pocit energie a vitality. Tento účinok môžem potvrdiť ja, ako aj ďalší muži.

Podpora metabolizmu

Vďaka vitamínu B6, ale aj vďaka extraktu z Fenugreek, môže mať TestoMax pozitívny a podporný účinok aj na metabolizmus. Hovoríme najmä o metabolizmu tukov, pričom udržanie jej zdravej rovnováhy je jedným z dôležitých účinkov pre mužov najmä počas andropauzy. Viditeľnosť tohto účinku ale nie je zrejmá a preto sa to ťažko komentuje.

MÁLO INFORMÁCIÍ OD VÝROBCU

Vyššie spomínané účinky sú priamo na oficiálnej stránke výrobcu uvádzané len veľmi stručne, čo je podľa mňa mínus. Jednotlivé účinky sú síce označené, ale nie sú popísané príliš konkrétne, čo možno zvádza k tomu, aby si muži na nich príliš nezakladali. Podľa mňa je to jasné mínus, akoby sa výrobca niečoho obával.

Nežiaduce účinky

TestoMax Nežiaduce účinky Hrozia počas užívania TestoMaxu nežiaduce, vedľajšie alebo inak negatívne účinky? Myslím si, že v tomto ohľade sa obávať nemusíte, aspoň ja sám som nič podobného nezaznamenal. Na úvod som mal len deň či dva menšie tráviace problémy, ale to prešlo, telo si muselo zvyknúť na nový prípravok.

Pokiaľ budete dodržiavať dávkovanie, nič negatívne by sa u vás nemalo objaviť a to práve kvôli rastlinnému a prírodnému charakteru prípravku. Výnimkou je samozrejme alergická alebo precitlivená reakcia na niektorú zo zložiek, to však už nemá so samotným TestoMaxom nič spoločné, ide o individuálny faktor.

Balenie a cena

TestoMax Balenie a cena Prípravok TestoMax sa dá zakúpiť len v jednej forme a to v balení určenom na mesiac, čiže s 30 tabletkami. Pokiaľ sa rozhodnete toto balenie objednať, stanete sa zároveň členom programu pravidelných zásielok, čo znamená, že vám budú chodiť ďalšie balíčky pravidelne každý mesiac. Nie je to však povinné natrvalo, nemusíte sa báť.

Prvé balenie poskytuje výrobca s polovičnou zľavou, čo je na prvý pohľad zaujímavá ponuka. Pokiaľ som však porovnal TestoMax s niektorými inými tabletkami, hoci uznávam pomerne úzku konkurenciu, zistil som, že je drahší oproti väčšine konkurencie. To je veľké mínus, ktoré môže u mnohých mužov pri rozhodovaní zavážiť.

Kde kúpiť

TestoMax Kde kúpiť TestoMax patrí medzi tie prípravky, ktoré u nás v lekárni nezakúpite. Prešiel som niekoľko miestnych lekární, ale aj tých, ktoré patria do väčšej celoslovenskej siete, výsledok však bol negatívny. Nemyslím si síce, že je to veľká chyba, ale človek by aspoň podľa deklarovaných účinkov a tvrdení práve takýto prípravok v lekárni čakal.

Jedinou možnou cestou objednania TestoMaxu je tak internet, konkrétne objednávka priamo z oficiálneho eshopu, ktorý sa nachádza priamo na stránke distribútora. Je to aj z dôvodu vyššie spomínaného programu pravidelných zásielok.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Prvé balenie získate so zľavou, kedykoľvek sa môžete z programu odhlásiť, takže koniec koncov je online objednávka aj celkom schodnou cestou. Kto však bude hľadať alternatívy, nájde podľa mňa podobné prípravky aj v lekárni, otázna je však ich úspešnosť a spokojnosť s výsledkom.

OBJEDNÁVKA LEN Z ČIECH

Mierne ma zarazilo, že TestoMax nemá oficiálne zastúpenie svojej webovej stránky aj na Slovensku a treba si ho objednávať z webstránky distribútora v Českej republike. Mínusom totiž je, že prípravok tým pádom o niečo mešká s dodaním.

Online objednávka, doprava a doručenie

TestoMax Online objednávka, doprava a doručenie Pokiaľ by ste sa rozhodli objednať si TestoMax, postupuje sa o niečo inak, ako v prípade väčšiny tabliet pre mužov. Je to kvôli tomu, že objednávka prebieha priamo cez eshop distribútora a kvôli programu pravidelných zásielok. Tu je postup:

  • Objednávka môže byť buď cez formulár, email alebo telefonicky
  • Dôležité je zadať svoje osobné údaje vrátane adresy doručenia
  • Vybrať si môžete doručenie na dobierku alebo s platbou neskôr
  • Pri objednávke treba udeliť súhlas s obchodnými podmienkami

Čo sa týka dopravy, na výber je buď doručenie priamo do vlastných rúk, kde si zásielku s tabletkami preberiete vy, prípadne doručenie cez obyčajnú zásielku, pre ktorú musíte ísť na poštu. V oboch prípadoch je ale balíček s TestoMaxom zabalený diskrétne, takže sa nemusíte obávať o anonymitu.

Čo sa týka platby, štandardne sa platí priloženou zloženkou, ktorá bude k balíčku automaticky pribalená. Na zaplatenie máte 14 dní. Prvým objednaným produktom sa dostávate do programu pravidelného odberu, takže každý mesiac vám príde nový TestoMax, ale tento odber môžete kedykoľvek zmeniť, prerušiť alebo zrušiť.

Diskrétne doručenie DODANIE DO 5 DNÍ

Oficiálny distribútor ohľadom rýchlosti dodania TestoMaxu deklaruje dodanie do 5 dní. Mne prišlo síce balenie o niečo skôr, ale aj tak to nie je obvyklých 24 hodín, ako v prípade ostatných konkurenčný značiek.

Najčastejšie otázky

TestoMax Najčastejšie otázky TestoMax nemá príliš veľkú konkurenciu, ak nerátam napríklad známejší Primulus, takže značka ako taká púta pozornosť a vzbudzuje veľa otázok. Prešiel som teda zopár internetových fór a diskusných webov a všetky najčastejšie otázky teraz na tomto mieste zodpoviem, na základe vlastnej skúsenosti:

Je TestoMax účinný aj na kvalitu sexuálneho styku?

V tomto ohľade TestoMax pomáha najmä na udržanie zdravej hladiny testosterónu, čiže môže stimulovať libido, pokiaľ bolo neprirodzene nízke. Pomáha tiež udržať normálnu plodnosť a reprodukciu a to najmä vďaka minerálom, ktoré obsahuje. Jeho účinnosť je ale len na priemernej úrovni, nástup účinkov trvá tiež istú dobu.

Môžu mi tabletky pomôcť k lepšej erekcii a ejakulácii?

Priamo na erekciu tabletky vplyv nemajú, hoci prostredníctvom zlepšenia libida sa vo veľmi malej miere niečo môže prejaviť. Vzhľadom na zloženie nemajú vplyv ani na ejakuláciu ako takú. Toto je jedna z veľkých nevýhod TestoMaxu, nakoľko neúčinkuje tak široko, ako iné konkurenčné značky.

Ako dlho treba užívať TestoMax pre optimálne účinky?

Nielen pravidelné užívanie je dôležité pre dosiahnutie účinkov, ale rovnako tak aj dlhšia doba užívania. U mňa sa začali ukazovať prvé účinky ale zhruba až po prvom mesiaci, takže bude treba oveľa dlhšie užívanie, napríklad aj 3 mesiace a viac. V tomto prípade by som ale odporúčal zvážiť kvalitnejšie a zároveň lacnejšie alternatívy.

Sú nejaké kontraindikácie či interakcie s prípravkom?

Prípravok je určený pre mužov, optimálne vo veku 30 rokov a viac, keďže táto veková hranica je typická pre začiatok postupného poklesu testosterónu. Prípravok by ste nemali užívať v kombinácii s alkoholom, pozor si treba dať v prípade, že máte kardiovaskulárne, metabolické, neurologické a hormonálne problémy, vtedy sa poraďte s lekárom.

Môžem užívať TestoMax aj sporadicky?

Nikto vám v tom pochopiteľne nemôže zabrániť, ale osobne si myslím, že to nie je vhodná forma. Základom tohto prípravku, ale aj jemu podobných, je dlhodobé a pravidelné užívanie. Len tak sa totiž môže zvýšiť hladina dôležitých látok v tele, najmä testosterónu, čo je aj princípom účinnosti tabliet.

Skúsenosti

TestoMax Skúsenosti Skúsenosti mužov s TestoMaxom sú rôznorodé. Našiel som aj pozitívne skúsenosti, no najmä od mužov, ktorí neočakávali konkrétnu podporu v rámci sexuálneho zdravia alebo sexuálnej výkonnosti, ale mali skôr problémy s celkovou únavou, slabosťou, nedostatkom energie, nedostatkom vitality a podobne.

Aj tieto pozitívne skúsenosti však hovorili o tom, že nástup účinku je dlhší, ako muži pôvodne čakali a ani účinky, ktoré sa dostavia, nie sú nijak extra viditeľné. Určité vplyvy tam sú, ale nie každý muž ich pociťuje v rovnakej intenzite a sú len na priemernej úrovni.

Terčom kritiky je aj cena, najmä v porovnaní kvality a ceny, kde mnoho mužov hovorí o tom, že TestoMax je predražený. S týmto musím súhlasiť aj ja sám, hoci je to samozrejme relatívne. Na trhu sú aj lacnejšie prípravky, ale majú slabú účinnosť, ešte slabšiu, ako TestoMax. Sú tu ale aj kvalitnejšie a zároveň cenovo výhodnejšie.

PROBLÉM S FORMOU OBJEDNÁVKY

Viacero mužov, čo som pozeral ich skúsenosti a referencie, má problém aj s formou a spôsobom objednávky. Nie každý sa chce hneď zapísať do programu pravidelného odberu, veľa mužov to vníma ako istú formu záväzku. Toto vnímam ako určité negatívum aj ja sám.

Vlastná skúsenosť

TestoMax Vlastná skúsenosť Značka TestoMax ma zaujala práve svojim zameraním, nakoľko podobných prípravkov nie je príliš veľa. Postupne sa však na našom trhu ukazujú a cielia na mužov v strednom veku, ktorí začínajú pociťovať problémy s nedostatkom testosterónu nielen vo svojom sexuálnom živote, ale aj všeobecne.

Ja sám som užíval TestoMax dokopy 2 mesiace a keďže sa nejednalo o prvý prípravok podobného typu, vedel som porovnávať. Čo sa týka účinnosti, tabletky určite majú pozitívny vplyv na organizmus a účinky, ktoré deklaruje výrobca, sa v určitej miere skôr či neskôr naozaj dostavia.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Problém ale vidím v tom, že nie sú dostatočné a čo sa týka sexuálneho zdravia, sú len veľmi málo viditeľné. V tomto ohľade má TestoMax oveľa silnejšie a lepšie alternatívy, ktoré spomeniem na záver. Pozitívom však je, že prípravok nemá žiadne vedľajšie účinky a jeho užívanie je úplne bezproblémové.

Výsledok vlastného testovania

TestoMax Výsledok vlastného testovania Podľa toho, aká je moja skúsenosť s TestoMaxu, by som ho zrejme už druhýkrát neskúšal. Nehovorím, že je zlý alebo neúčinný, no vidím v ňom veľké rezervy, nestabilitu účinku, jeho dlhý nástup a pri porovnaní s konkurenciou skrátka prehráva na mnohých frontoch.

  • Ak budem hodnotiť TestoMax ako v škole, dostane odo mňa 3-

Známka 3 podľa mňa najlepšie odráža účinnosť prípravku a jeho celkové hodnotenie. Z hľadiska účinkov patrí TestoMax medzi priemer, ktorý síce určite neurazí a nejaký vplyv pre mužov ponúkne, ale existujú už aj oveľa lepšie tabletky, ktoré majú aj lepší pomer ceny a ponúkanej kvality.

Mínusko dávam za spôsob objednávania, čiže po prvom prípravku sa automaticky stávate odberateľom aj ďalších balení. Áno, prvé balenie máte v polovičnej zľave, ale ak sa z programu pravidelného odberu neodhlásite, prídu vám automaticky ďalšie. Tento spôsob je podľa mňa nátlakový a značka si ho mohla odpustiť.

Zhodnotenie

TestoMax Zhodnotenie Napísať moje konečné zhodnotenie som mal trocha problém. V zásade sa totiž nedá povedať, že by TestoMax bol zlý či nekvalitný prípravok. Problém je len v tom, že je príliš priemerný svojimi účinkami a nadpriemerný svojou cenou. Pozitívom je jedine možnosť dlhého užívania bez výskytu akýchkoľvek negatívnych účinkov.

V zásade sú prírodné prípravky tohto typu určite zaujímavou formou podpory testosterónu a zdravšieho životného štýlu pre mužov. Majú svoje opodstatnenie, to určite nespochybňujem. Moja vlastná skúsenosť, ako aj skúsenosť iný mužov ale ukazuje, že TestoMax nebude tá najlepšia cesta.

Pri tejto forme, čiže prírodných tabletkách na podporu testosterónu, má ale zmysel zostať:

  • vďaka rastlinnému zloženiu sú pre telo prirodzené
  • z toho istého dôvodu sú dostupné bez predpisu či receptu
  • majú širší záber účinkov, najmä na celkovú vitalitu
  • je možné ich užívať dlhodobo bez výskytu vedľajších účinkov

Vo výsledku síce TestoMax spĺňa všetky vyššie spomínané výhody a podmienky, no napriek tomu mu chýba koncovka v podobe lepšieho výsledku. Pomer ceny a kvality tiež trocha pokryvkáva, najmä v prípade, ak očakávate účinky priamo na libido. Tu sú riešením skôr špecializované prípravky, napríklad Stoporex

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

2.67

6 Hodnotení