Vaginálny orgazmus

vaginalny orgazmus

Dosahuje ho stále len menšina žien, no o to vzácnejší a intenzívnejší je. Vaginálny orgazmus je svojim priebehom neporovnateľne kvalitnejší pre ženu, ako orgazmus dosiahnutý stimuláciou klitorisu. Žena sa ho môže pokúsiť dosiahnuť sama, alebo sa o to môže pričiniť aj jej partner. Základnou podmienkou však je, že udrží dlhšiu dobu 100 % stoporenie.

V prípade žien však nepríde orgazmus tiež len tak sám od seba. Sú ženy, ktoré ho bežne nemôžu dosiahnuť a v tom prípade je potrebné si vedieť pomôcť. Existujú rôzne techniky či cvičenia, vďaka ktorým môže žena vaginálny orgazmus dosiahnuť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

V prípade, že ste žena a chcete tento orgazmus zažiť, ale aj v prípade, že ste muž a chcete dopriať partnerke túto formu rozkoše, skúsim vám v tomto článku poradiť, ako vaginálny orgazmus dosiahnuť a čo všetko pre to môžete spraviť.

Vaginálny orgazmus: definícia, význam a postup

Vaginálny orgazmus: definícia, význam a postup Žena môže dosiahnuť dva druhy orgazmov a to buď klitoriálny alebo vaginálny. Tieto názvy sú odvodené od miesta, ktoré treba stimulovať počas sexuálneho dráždenia. Klitoriálny orgazmus je u žien častejší, ale vaginálny je z hľadiska intenzity oveľa zaujímavejší.

  • Vaginálny orgazmus sa dosahuje stimuláciou celého vnútra vagíny
  • Na rozdiel od klitoriálneho tak dochádza k intenzívnejšiemu prežitiu vyvrcholenia
  • Pre dosiahnutie vaginálneho orgazmu je nevyhnutné vyplnenie čo najväčšieho miesta vagíny penisom, preto veľmi záleží na jeho veľkosti aj stoporení

Prečo je vaginálny orgazmus lepší ako klitoriálny? O klitorise sa hovorí, že je to najlepšie inervovaná časť pohlavnej sústavy, ale z hľadiska plochy je pre ženu lepšia stimulácia vnútra vagíny. Nejde len o bod G, ale o celé vnútro, pričom ak je vnútro vagíny maximálne prekrvené a zároveň stimulované, je vaginálny orgazmus pre ženu najlepší sexuálny zážitok.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Postup na dosiahnutie vaginálneho orgazmu je nasledovný:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

na úvod je potrebná sexuálna stimulácia vnútornej časti vagíny, najlepšie v prvej tretine v oblasti bodu G, kde je vagína najviac inervovaná
postupne sa treba dostať k stimulácii aj hlbšie, ideálne je, aby penis vagínu vyplnil a jeho špička sa dotýkala krčka maternice
na základe pokračujúcej sexuálnej stimulácie je možné dosiahnuť vaginálny orgazmus, avšak nesmie prísť počas tejto stimulácii k pôsobeniu na klitoris

Bohaté inervovanie vagíny spolu s čo najlepším prekrvením a stiahnutím jej vnútorných svalov je najlepší recept na vaginálny orgazmus. Najviac citlivá je vagína v prvej tretine, najmä tam, kde je bod G, ale žena by mala skúšať aj ďalšie možnosti.

Okrem dostatočne veľkého penisu s plným stoporením hrá pri vaginálnom orgazme veľkú úlohu aj správna poloha. Preferencie každej ženy síce môžu byť individuálne, no z prieskumov sa javí najlepšia poloha obrátenej jazdkyne.

NEZABÚDAŤ ANI NA PREDOHRU

Viacerí muži sa pri vaginálnom orgazme spoliehajú na to, že nemusia pozornosť až tak venovať predohre a napríklad klitorisu. To určite nie je pravda a každá jedna žena vám potvrdí, že vaginálny orgazmus je síce fantastický zážitok, ale predohra je dôležitá tiež.

Aké problémy nastávajú s vaginálnym orgazmom a aké sú ich príznaky

Aké problémy nastávajú s vaginálnym orgazmom a aké sú ich príznaky Ženy majú problémy s dosahovaním nielen vaginálneho orgazmu pomerne často. Niektoré formy týchto komplikácií sú len dočasného charakteru, no inokedy môže ísť o poruchy so širším presahom a môžu sa prejavovať napríklad aj bolesťami počas styku.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú najčastejšie typy problémov a porúch v súvislosti so ženským vaginálnym orgazmom:

Anorgazmia: Dosiahnuť vaginálny, ale aj iný typ orgazmu, môže žene brániť anorgazmia. Ide o poruchu dosiahnutia orgazmu, ktorá môže byť buď celková alebo čiastočná. V prípade čiastočnej anorgazmie je možné orgazmus dosiahnuť len istým typom stimulácie, najčastejšie vlastnou masturbáciou. Pri úplnej anorgazmii sa nedá dosiahnuť vyvrcholenie vôbec.

Frigidita: Pojem frigidita bol svojho času používaný až príliš, no v zásade ide o stav, kedy žena nielen, že nemôže alebo nevie dosiahnuť orgazmus, ale má problém aj so sexuálnym vzrušením. Znamená to, že nereaguje na sexuálne dráždenie a stimuláciu a je jedno, či sa jedná o dráždenie v rámci vnútra vagíny alebo napríklad dráždenie klitorisu.

Vaginizmus: Veľmi nepríjemným problémom je stav nazývaný vaginizmus. Počas neho dochádza k samovoľnému a vôľou neovládateľnému stiahnutiu vaginálneho svalstva, ktoré sa dostane mimovoľne do kŕča. Muž potom nevie preniknúť do vagíny, prípadne ak sa tak stane, je takýto styk bolestivý. Tento stav môže mať fyziologické aj psychologické príčiny.

Oneskorenie orgazmu: Tento problém je spojený s predĺžením času k dosiahnutiu orgazmu Oneskorenie môže nastať aj v prípade, že samotná sexuálna stimulácia je bezproblémová a sexuálna aktivita prebieha normálne vrátane vzrušenia. Príčinou môžu byť niektoré lieky, ale aj psychogénne faktory a nižšia sexuálna vzrušivosť.

Príčiny problémov s vaginálnym orgazmom

Príčiny problémov s vaginálnym orgazmom Vyššie spomínané poruchy a problémy majú vždy nejakú príčinu. Niekedy sú príčiny spoločné napríklad aj s príčinami nízkeho alebo nedostatočného libida, prípadne nedostatočnej vzrušivosti. Viaceré sa dokonca dotýkajú aj mužov.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú najčastejšie faktory, ktoré ovplyvňujú vaginálny orgazmus u žien:

Nízke libido: Nedostatočný sexuálny apetít, čiže nízke libido, býva častým problémom u mnohých žien. Väčšinou je tento stav spojený s frigiditou, ale nemusí to tak byť vždy. V každom prípade, tento problém znižuje chuť na sex a bráni dosiahnuť aj kvalitný orgazmus.

Nedostatočné prekrvenie a zvlhčenie vagíny: Druhou častou príčinou problémov s vaginálnym orgazmom je faktor prítomný priamo vo vagíne. Môže ísť o nedostatočné prekrvenie vagíny alebo nedostatočnú sekréciu, čo sťažuje dosiahnutie orgazmu.

Zdravotné problémy: Na problémoch s dosiahnutím orgazmu sa môžu podieľať aj choroby. Môže ísť o cukrovku, prípadne o lokálne ochorenia, napríklad zápal. Rovnako tak problémy s hormónmi sťažujú dosiahnutie orgazmu a tiež rôzne ochorenia nervového systému.

Psychologické faktory: Stres, úzkosť, strach a depresia, to sú 4 najčastejšie faktory psychogénneho typu, ktoré môžu byť príčinou nemožnosti dosiahnuť orgazmus a to aj ten vaginálny. Rovnako tak partnerské nezhody či trauma z minulosti môžu byť problém.

Nežiaduce účinky liekov: Viaceré lieky na predpis, najmä z kategórie liekov proti bolesti, antidepresív a iných liekov s účinkom na nervovú sústavu, môžu zhoršiť šancu na dosiahnutie orgazmu. Ovplyvniť môžu aj nedostatočnú sekréciu pošvy, čo sa prejaví bolesťami pri styku.

Problém s partnerom: Príčina, ktorá môže spôsobiť žene problémy s dosiahnutím orgazmu, môže byť aj na strane partnera. Ak totiž muž nemá dostatočne veľký penis, prípadne jeho erekcia nie je 100 %, nemôže vnútro vagíny dostatočne stimulovať.

PRÍLIŠ MÁLO VZÁJOMNEJ KOMUNIKÁCIE

Málo komunikácie medzi partnermi síce nie je primárna príčina problémov s dosiahnutím vaginálneho orgazmu, ide ale o faktor, ktorý túto situáciu sťažuje. Viaceré štúdie ukázali, že ženy dosiahnu vaginálny orgazmus skôr u partnera, s ktorým viac o sexe komunikujú.

Ako na dosiahnutie vaginálneho orgazmu

Ako na dosiahnutie vaginálneho orgazmu Dosiahnutie vaginálneho orgazmu je záležitosťou nielen ženy, ale aj muža. Riešenie problémov s dosiahnutím orgazmu tak záleží od oboch partnerov, každý z nich môže k zvýšeniu kvality sexuálneho života prispieť inak.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú najčastejšie možnosti a spôsoby, ktoré pomôžu žene dosiahnuť vaginálny orgazmus:

Liečba súvisiaceho ochorenia

Ak je problém s dosiahnutím vaginálneho orgazmu spôsobený nejakou externou chorobu, napríklad kardiovaskulárneho, nervového alebo iného charakteru, je treba v prvom rade riešiť toto ochorenie. To sa týka ale nielen fyziologických problémov, ale napríklad aj psychogénnych, najmä depresie.

Režimové opatrenia

Druhou možnosťou, ako zlepšiť šancu na dosiahnutie orgazmu, sú režimové opatrenia. Môže ísť o vysadenie liekov s negatívnymi vedľajšími účinkami na pohlavnú sústavu, ale napríklad aj o vyhýbanie sa stresu a iným rizikovým faktorom. Druhým typom opatrení by mali byť zmeny v sexuálnej oblasti, napríklad experimentovanie s novými polohami.

Lubrikačné gély a sexuálne pomôcky

Práve na oživenie sexuálneho života sú ideálne rôzne druhy sexuálnych a erotických pomôcok. Ich postupným používaním môže žena zlepšiť napríklad svoje skúsenosti a zistiť, akým spôsobom a štýlom vie dosiahnuť najlepšie vaginálny orgazmus. Pomáhať si pri tom, ale aj pri bežnom styku, môže tiež rôznymi lubrikačnými gélmi.

Cvičenia a tréning

Žena môže trénovať aj vagínu ako takú, nakoľko ide z hľadiska štruktúry tkaniva o sval. Najlepšie je cvičiť poševné svaly v ľahu, s pokrčenými kolenami. Celý tréning spočíva v pravidelnom stiahnutí a uvoľnení svalov vagíny na 5 sekúnd. Pomôcť si môžete aj prstom.

Prípravky na zvýšenie libida a prekrvenia

Zlepšenie šance na dosiahnutie vaginálneho orgazmu môžu zvýšiť aj niektoré voľne dostupné tabletky na vnútorné použitie. Odporúčam zamerať sa na tie, ktoré majú pozitívny vplyv na zvýšenie libida a prekrvenia pohlavnej sústavy. Na trhu sú takto dostupné prípravky s rastlinným zložením, ktoré sú ideálne na dlhodobé užívanie.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Zlepšenie erekcie u partnera

Ako som už naznačil pri príčinách, ak je chyba nie u ženy, ale u jej partnera, musí sa aj ten zamerať na riešenie svojho problému. Najčastejšie ide o nedostatočne veľký penis alebo o nedostatočne kvalitnú erekciu. Oba tieto problémy sa tiež dajú čiastočne riešiť voľne dostupnými prípravkami.

Najčastejšie otázky o vaginálnom orgazme

Najčastejšie otázky o vaginálnom orgazme U žien je téma orgazmu väčšinou tabu a podľa štatistík sa len veľmi málo z nich vie otvorene o problémoch s dosiahnutím orgazmu porozprávať s lekárom. Viacero z nich preto využíva internetové fóra a diskusie za týmto účelom. Tu sú najčastejšie otázky, ktoré sa pýtajú:

Môže každá žena dosiahnuť vaginálny orgazmus?

Áno aj nie. Štatistiky sú bohužiaľ neúprosné, dokonca takmer 20 % žien nemôže dosiahnuť orgazmus vôbec. V prípade, že tomu ale nebránia nejaké fyziologické, biologické a psychogénne príčiny, teoreticky môže mať vaginálny orgazmus každá žena. Aj tu ale platí, že sám od seba nepríde, treba na tom pracovať.

Je vaginálny a cervikálny orgazmus to isté?

Nie, hoci si to veľa mužov aj žien mýli. Kým pri vaginálnom orgazme sa sexuálne dráždenie sústredí na celú oblasť vagíny, pri cervikálnom ide o vyvrcholenie dosiahnuté v reakcii na izolované dráždenie niektorých bodov vo vnútri pošvy. Najčastejšie ide o body nachádzajúce sa na krčku maternice.

Je potrebná stimulácia bodu G na dosiahnutie vaginálneho orgazmu?

Nie je to nevyhnutné. Dosiahnutie vaginálneho orgazmu súčasne s dráždením bodu G je síce pre ženu ešte intenzívnejšie, ale podarí sa to len málokomu a vyžaduje si to dokonalú súhru partnerov.

Existujú nejaké sexuálne polohy vhodné pre dosiahnutie tohto orgazmu?

Áno, najmä tie, kde môže muž do ženy preniknúť naplno. Ide napríklad o polohu jazdkyne alebo obrátenej jazdkyne, prípadne polohu zozadu. Základom je, aby penis čo najlepšie vyplnil vagínu, ale zároveň aby žena mala nad dráždením kontrolu aj sama.

Ako veľmi rozhoduje o kvalite orgazmu ženy partnerov penis?

Kým v prípade klitoriálneho orgazmu je tento faktor bezvýznamný, práve v prípade vaginálneho orgazmu je rozhodujúci. Dôležitá je však nielen jeho veľkosť, ale napríklad aj dosiahnutie čo najlepšieho možného stoporenia. Kvalitná a dlhodobá erekcia znamená totiž vyššiu šancu na lepšie sexuálne dráždenie.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Ako fungujú podporné tabletky pre mužov aj ženy a prečo ich odporúčam

Ako fungujú podporné tabletky pre mužov aj ženy a prečo ich odporúčam Ak chce žena zažiť kvalitný vaginálny orgazmus, najdôležitejšie sú dve veci. Prvou je, aby bol muž pripravený, čiže aby mal 100 % erekciu. Druhou je, aby bola pripravená žena, čiže aby bola jej pohlavná sústava dostatočne prekrvená a ona si tak mohla užiť styk.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Na podporu oboch týchto faktorov existujú špeciálne podporné prípravky:

V prípade tabliet pre mužov ide najmä o prípravky s obsahom rastlín pôsobiacich na lepšie prekrvenie pohlavného údu a hladkú svalovinu v penise, čo má za následok zlepšenie erekcie. Tabletky pre ženy dosahujú vďaka podobným rastlinným extraktom zas lepšie prekrvenie celej pohlavnej sústavy, čo zvýši aj citlivosť vagíny na sexuálnu stimuláciu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Prípravky pre obe pohlavia majú navyše spoločné tieto výhody:

sú voľne dostupné, čiže na ich kúpu nie je potrebné mať lekársky predpis a môžete si ich dokonca objednať aj od výrobcov cez ich oficiálny eshop
vďaka zloženiu založenému na rastlinných a bylinných extraktoch nie je problémom ani dlhodobé užívanie a to bez nežiaducich účinkov
okrem podpory dosiahnutia kvalitnejšieho orgazmu majú tieto prípravky aj širší vplyv a pôsobia na celý sexuálny život komplexne

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Čo sa týka jednotlivých účinkov, tu sú tie najdôležitejšie:

Zvýšenie libida: V prípade prípravkov pre obe pohlavia je jedným z najdôležitejších účinkov zlepšenie sexuálneho apetítu, čiže zvýšenie libida

Podpora erekcie: Tabletky určené pre mužov pôsobia v tomto prípade najmä na podporu zdravej erekcie, čo sa prejaví kvalitnejším a dlhodobejším stoporením

Vyššia vzrušivosť počas styku: V prípade žien je jedným z dôležitých účinkov aj zlepšenie sexuálnej vzrušivosti na dráždenie a stimuláciu počas pohlavného styku

DLHODOBÉ UŽÍVANIE

Vyššie spomínané účinky sú dosiahnuté v prípade týchto tabliet len dlhodobejším užívaním. Je to kvôli tomu, že účinné látky sú bylinného a rastlinného charakteru, takže musia pôsobiť v organizme dlhšie. Prvé účinky sa ale zvyčajne objavia už počas prvého mesiaca.

Tabletky, ktoré som vyskúšal ja a moja partnerka a skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal ja a moja partnerka a skúsenosti s nimi Voľne dostupných tabliet určených na podporu lepšieho orgazmu je u nás pomerne veľa. Situácia je síce už lepšia, ako tomu bolo v minulosti, no napriek tomu sú na trhu stále dostupné aj menej kvalitné prípravky. V ich prípade by ste na očakávané účinky a výsledok čakali dlho a veľakrát aj márne.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Pokiaľ by ste chceli v tejto oblasti poradiť, ja sám mám dlhodobé skúsenosti s podobnými tabletkami pre mužov. Moja partnerka zas vyskúšala viacero prípravkov určených pre ženy. Ak by ste chceli vedieť, čo sa osvedčilo najviac nám, tu je prehľad najlepších značiek:

Pre ženy:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Pre mužov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.17

23 Hodnotení