Vardenafil

Vardenafil

Ak ste sa ešte nestretli s názvom Vardenafil, vedzte, že sa jedná o látku vyrobenú v laboratórnych podmienkach za špeciálnym účelom liečby erektilnej dysfunkcie. Táto látka bola vyrobená o niekoľko neskôr ako Sildenafil a je súčasťou lieku zvaného Levitra, ktorý už poznajú tisíce mužov po celom svete.

Vardenafil patrí medzi tzv. špeciálne inhibítory fosfodiestefázy typu 5, vďaka ktorým prichádza k zlepšeniu cirkulácie krvi a to aj v tých najmenších cievach. Následkom toho príde k zlepšeniu erekcie u mužov trpiacich erektilnou dysfunkciou.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Látka je práve vďaka tomuto účinku súčasťou liekov určených na liečbu erektilnej dysfunkcie. Najčastejšou formou užívania látky sú klasické tvrdé tabletky obalené filmom, ktoré stačí prehltnúť a zapiť vodou.

Vardenafil: pôvod, popis a využitie

Vardenafil: pôvod, popis a využitie Vardenafil je o niečo mladší ako prvá látka tohto typu, Sildenafil. Látka bola vyvíjaná trojicou farmaceutických firiem, pričom od roku 2005 boli viaceré práva s látkou spojené vrátené spoločnosti Bayer. Vardenafil bol vyvinutý v roku 2003 špeciálne na podporu erekcie a mnoho zdrojov uvádza, že má silnejší efekt ako Sildenafil.

  • Vardenafil je súčasťou špecifickej kategórie látok zvaných inhibítory fosfodiesterázy typu 5, ktoré sa označujú aj skratkou I-PDE5
  • Cieľom látky je zvýšiť účinok oxidu dusnatého, ktorý sa počas sexuálnej stimulácie uvoľňuje a dôsledkom jeho pôsobenia je zvýšenie prietoku krvi do penisu
  • Vďaka zvýšeniu prekrvenia penisu prichádza k stavu stoporenia, čiže k erekcii

Vardenafil sa u nás najčastejšie predáva vo forme tabliet zvaných Levitra, no v iných krajinách je známy pod alternatívnymi označeniami. V Taliansku je to Vivanza a v Indii zas ako Staxyn. V prípade USA a Kanady môže mať označenie Levitra Soft.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Čo sa týka využitia Vardenafilu, ten účinkuje nasledovne:

po prijatí vo forme tabletky sa látka absorbuje do tela zvyčajne do 1 hodiny, niekedy ale aj oveľa skôr, sú dokonca aj prípady prvého účinku už po 10 až 25 minútach
po sexuálnej stimulácii prichádza následkom Vardenafilu k nástupu plnohodnotného stoporenia a k vzniku erekcii
účinnosť látky od užitia je obvykle 4 až 5 hodín, výnimočne dlhšie, no nakoniec príde k vyprchaniu látky v tele a aj k ukončeniu jej účinkov na erekciu

Výrobcovia liekov obsahujúcich Vardenafil zároveň indikujú bežné dávkovanie v počte najviac 1 kusu tabletky za deň. Negatívom je, že samotný Vardenafil nerieši príčinu vzniku erektilnej dysfunkcie, len prechodne pomáha zlepšiť stav erekcie. Zároveň sa s jeho užívaním môžu spájať aj niektoré menej či viac nepríjemné vedľajšie účinky.

ODBORNÉ OKIENKO

Chemický vzorec Vardenafilu je C23H32N6O4S a jeho molekulárna hmotnosť je 488,604 g/mol. Biologická dostupnosť látky je na úrovni 15 %, väzba na proteíny je 95 percentná a polčas rozpadu je 4 až 5 hodín. Viac odborných informácií nájdete na Wikipédii.

Ktoré lieky Vardenafil obsahujú

Ktoré lieky Vardenafil obsahujú

Vardenafil sa na rozdiel napríklad od Sildenafilu nestal až tak rozšírenou účinnou látkou, aby si ho osvojili viaceré farmaceutické spoločnosti vyrábajúce konkurenčné značky liekov a ich generík. Originálnym liekom je tak len Levitra, hoci existuje niekoľko generík. Tie sp u nás sú ale nelegálnymi liekmi.

Toto sú tri najznámejšie značky liekov, ktoré Vardenafil obsahujú:

Levitra: Jednoznačne najväčšie zastúpenie v produkcii a predaji liekov na erektilnú dysfunkciu, ktoré obsahujú Vardenafil, má značka Levitra. Stojí za ňou spoločnosť Bayer AG a registráciu pre predaj Levitry na našom trhu získala už v roku 2004. Tabletky sú dostupné buď v základnej verzii s 10 mg Vardenafilu alebo v silnejšej verzii s až 20 mg Vardenafilu.

Staxyn: Pod pomenovaním Staxyn sa predáva modernejšia forma pôvodnej Levitry a to na trhu v Indii. Ide o tabletky, ktoré sa umiestňujú na jazyk, kde sa rozpustia a tak sa dostanú do organizmu. U nás nie sú dostupné na trhu.

Levitra Soft: Rovnako tak u nás nie je dostupná špeciálna verzia nazvaná Levitra Soft, ktorá sa predáva v USA. Ide síce technicky o generikum k Levitre, ale v podstate sa dajú tieto tabletky označiť aj za akúsi odľahčenú verziu Levitry samotnej. Sú omnoho lacnejšie, on ich účinnosť trvá zvyčajne maximálne 4 hodiny, čo je o niečo menej, ako pri originálnej Levitre.

Nelegálne generiká: Medzi viac rozšírené patria ešte niektoré u nás nelegálne generiká, napríklad Valif, Vilitra Vardif. Niektoré sú ako klasické tabletky určené na prehltnutie, ďalšie ako žuvacie tabletky. Ich účinnosť je otázna a aj keď v zahraničí sú rozšírené, osobne si myslím, že nejde o dobrú alternatívu a neodporúčam po nich siahať.

Vardenafil a jeho účinky

Vardenafil a jeho účinky Zmyslom účinkov Vardenafilu je liečba mužov, ktorí trpia erektilnou dysfunkciou v dôsledku nedostatočného prekrvenia pohlavného údu. Látka je liečivom pre stavy, ktoré zahŕňajú ťažkosti s dosiahnutím a aj udržaním stoporenia. Zásluhou Vardenafilu ale môže podľa viacerých tvrdení prísť aj k zmierneniu problémovpredčasnou ejakuláciou.

Mechanizmus samotných účinkov Vardenafilu je nasledovný:

proces erekcie je sprevádzaný uvoľňovaním oxidu dusnatého v dôsledku sexuálnej stimulácii, pričom jeho uvoľňovanie zvyšuje hladinu látky zvanej guanozínmonofosfát
Vardenafil chráni túto špeciálnu látku pred degradáciou, vďaka čomu je jej hladina dostatočná a to vedie k podpore relaxácii hladkého svalstva ciev a k ich uvoľneniu
dostatočná relaxácia hladkého svalstva ciev spôsobí zvýšenie ich priemeru a teda aj zvýšenie prietoku krvi týmito cievami a to vrátane ciev nachádzajúcich sa v penise
následkom zvýšeného prietoku prichádza k lepšiemu naplneniu špongiózneho tkaniva penisu krvou, čo spôsobuje stav stoporenia a udržania erekcie

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Vedľajšie a nežiaduce účinky

Vedľajšie a nežiaduce účinky Vardenafil prináša so sebou ale bohužiaľ nielen pozitívne účinky, o ktorých som písal vyššie, ale aj tie negatívne. Hovorím o vedľajších a nežiaducich účinkov, ktoré sú súčasťou všetkých účinných látok a liekov na predpis. Kým však pri iných liekoch sú tieto účinky v rámci rozumných mantinelov, pri liekoch na erekciu to nie vždy platí.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Toto sú najviac uvádzané vedľajšie účinky spojené s Vardenafilom:

bolesť hlavy
závrat
návaly horúčavy
začervenanie kože
problémy s trávením
poruchy trávenia a nevoľnosti
upchatý nos
nádcha
bolesť chrbta
bolesť brucha
fotosenzitivita
abnormálne videnie
bolesť oka
edém tváre
palpitácia
tachykardia
myalgia
vyrážka

Navyše, našiel som dokonca informácie, že v zriedkavých prípadoch môže užívanie Vardenafilu spôsobiť stav zvaný priapizmus. Ide o bolestivý stav dlhodobého zväčšenia penisu, ktorý môže znemožňovať uspokojivý sexuálny kontakt. Samozrejme, jedná sa naozaj o výnimočný vedľajší účinok, ale musel som naň upozorniť.

U KAŽDÉHO MUŽA TO JE ODLIŠNÉ

Vyššie spomínané vedľajšie účinky síce vyzerajú na prvý pohľad hrozivo, ale miera a intenzita ich výskytu je naozaj veľmi individuálna. Nemusíte sa preto obávať vopred, ale na druhú stranu, treba počítať s tým, že nežiaduce účinky k týmto tabletkám patria.

Kontraindikácie

Kontraindikácie Nielen vedľajšie účinky, ale bohužiaľ aj kontraindikácie s liekmi alebo niektorými ochoreniami môžu vplývať na užívanie liekov obsahujúcich Vardenafil. Niektoré faktory môžu spôsobiť nutnosť znížiť dávkovanie Vardenafilu, ale väčšina je taká, že priamo znemožňujú akékoľvek užívanie. V takom prípade musíte skúsiť lieky s inou účinnou látkou.

Tu sú najčastejšie spomínané kontraindikácie:

Choroby

Kontraindikáciou k užívaniu je alergická reakcia na samotný Vardenafil, takže ak sa u vás takáto reakcia vyskytne, nemali by ste lieky s touto látkou užívať. Vardenafil by ste nemali užívať ani vtedy, ak máte problémy so srdcom, pečeňou, obličkami, prekonali ste srdcový infarkt a mozgovú príhodu, prípadne ak máte nízky tlak alebo ochorenie očí.

Lieky

Ak užívate lieky s Vardenafilom, nesmiete ich kombinovať s inými liekmi určenými na liečbu erektilnej dysfunkcie. Tiež nesmiete užívať lieky s obsahom nitrátov, donory oxidu dusnatého, lieky na srdcovú arytmiu alebo lieky na HIV. Nemali by ste ani užívať lieky spôsobujúce predĺženie tzv. QT intervalu, nakoľko Vardenafil má tiež tento účinok.

Iné faktory

Čo sa týka ďalších faktorov, ak sa u vás vyskytujú po užití liekov s Vardenafilom niektoré vedľajšie účinky, nemali by ste po užití tabletky viesť motorové vozidlo ani obsluhovať žiadne stroje a zariadenia. Súčasne s užívaním Vardenafilu sa nesmie piť grapefruitová šťava, keďže ovplyvňuje účinnosť látky. To isté platí aj o mastných jedlách a alkohole.

Cena a kde kúpiť

Cena a kde kúpiť Cena konkrétneho prípravku obsahujúceho Vardenafil závisí od množstva účinnej látky a zároveň od veľkosti balenia. Čím menšia je gramáž Vardenafilu v tabletkách, tým sú obvykle lacnejšie. V priemere sa pohybuje cena za jednu tabletku s obsahom Vardenafilu bez ohľadu na značku v rozmedzí od 7 do 10 €, čo je napríklad menej ako pri Viagre.

Ohľadom otázky, kde kúpiť lieky s Vardenafilom, tu je zopár mojich rád:

na Slovensku sa orientujte len na tie lieky, ktoré sú u nás schválené pre predaj na trhu, čo je v tomto momente len Levitra vo forme tabliet na prehltnutie
všetky ostatné lieky sú nelegálne a objednávať si ich cez inzeráty alebo zo zahraničných eshopov je riziko, že vám príde neúčinná napodobenina
jediným miestom, kde by ste si mali lieky s Vardenafilom kúpiť, je lekáreň; ak ich budete chcieť bez receptu kúpiť mimo lekárne, ide znova o riziko, že kúpite falzifikát

POZOR NA LIEKY BEZ RECEPTU

Rád by som dal do pozornosti všetkým mužom ešte raz moju dobrú radu ohľadom kúpy liekov s obsahom Vardenafilu bez lekárskeho receptu. Nielen, že riskujete, že kúpite neúčinnú napodobeninu, ale bez indikácie od lekára riskujete aj ohrozenie zdravia v prípade, že netrpíte tým typom erektilnej dysfunkcie, na ktorý je Vardenafil určený.

Skúsenosti s liekmi obsahujúcimi Vardenafil a ich zhodnotenie

Skúsenosti s liekmi obsahujúcimi Vardenafil a ich zhodnotenie Muži užívajúci lieky s obsahom účinnej látky Vardenafil sa vo väčšine prípadov vyjadrujú o účinkoch pozitívne. Najlepšie skúsenosti sú pochopiteľne s najznámejšou formou a to s klasickými tabletkami Levitra určenými na perorálne užitie a zapitie vodou.

Pre dosiahnutie optimálneho efektu sa držte pri užívaní týchto zásad:

bez lekárskeho predpisu žiadnu tabletku s obsahom Vardenafilu ani neskúšajte
ak sa u vás vyskytnú nežiaduce účinky, okamžite navštívte lekára
nesnažte sa užívať za deň väčšie množstvo tabliet, účinnosť to nezvyšuje
nekombinujte rôzne značky tabletiek na erektilnú dysfunkciu navzájom

Moje vlastné zhodnotenie Vardenafilu sa príliš nelíši od toho, ako túto látku a jej využitie v liekoch hodnotia ostatní muži. Ide o dobrého pomocníka v boji s erektilnou dysfunkciou, ale zároveň treba mať na pamäti možné nežiaduce účinky. Rátať musíte aj s tým, že po vyprchaní efektu sa problém vráti do starých koľají, takže prípravok nie je konečným riešením.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu Nakoľko som vyskúšal naozaj veľké množstvo typov tabliet aj podporných prostriedkov, rád by som spomenul ešte jeden typ prípravku a to sú tabletky obsahujú len prírodné látky. Tie sú dostupné bez lekárskeho receptu a môžete si ich kúpiť takpovediac navoľno.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Čo sa týka ich vlastností a charakteristík, tak:

  • tieto tabletky obsahujú najmä výťažky a extrakty rastlín z kategórie afrodiziak
  • ide vždy o 100 % prírodné zložky, ktoré sú doplnené napríklad aminokyselinami
  • užívanie je jednoduchšie, nakoľko sa nemusíte báť vedľajších účinkov
  • cenovo sú tieto tabletky omnoho lacnejšie ako prípravky vydávané len na predpis
  • veľkou výhodou je ich komplexný účinok, napríklad aj na libido a spermatogenézu

Samozrejme, tým, že tieto tabletky neobsahujú chemicky a synteticky vyrábané látky, miera účinku je u každého muža individuálna. Je potrebné tiež dlhodobejšie užívanie, nakoľko tabletky sú založené na zvýšení hladiny niektorých látok v našom tele z dlhodobého hľadiska. Mne sa ale takýto spôsob páči a dosiahol som pri dlhodobom užívaní pozitívne výsledky.

Ak vám môžem poradiť niektoré značky, ja mám najlepšie skúsenosti s nasledujúcimi:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.89

19 Hodnotení