Vibrátor: Aký vybrať pre klitoris, vaginálnu a análnu rozkoš

Vibrátor: Aký vybrať pre klitoris, vaginálnu a análnu rozkoš

Jednou z najznámejších a najviac využívaných erotických pomôcok sú vibrátory. Využívajú ich primárne ženy, no napríklad tie análne sú vhodné aj pre mužov. Vibrátor je možné používať samostatne, čiže bez partnera, ale aj pre spoločné a netradičné hry v posteli. Hoci si mnoho mužov myslí, že ich má vibrátor nahradiť, vôbec to tak nemusí byť.

Veľmi veľa závisí od vašej fantázie a toho, akým spôsobom budete chcieť vibrátor využiť. Siahnuť môžete po viacerých typoch, či už po klasických vaginálnych vibrátoroch, ale aj po tých na stimuláciu bodu G, klitorisu, análneho otvoru či viacerých bodov naraz.

Vibrátor môže mať tiež rôzne tvary, či už pre lepšiu stimuláciu a sexuálne dráždenie, ale aj kvôli väčšiemu pohodliu počas používania. Ak vám pripadá ponuka príliš široká a chceli by ste vedieť, ktorý vibrátor bude pre vás najlepší, čítajte ďalej, tu sa to dozviete.

Čo je vibrátor a ako funguje

Čo je vibrátor a ako funguje Vibrátor je erotická pomôcka, ktorá je založená na princípe vibrovania. V minulosti sa jednalo o predmet pripomínajúci svojim tvarom kolík alebo penis, no doba dnes už pokročila a zďaleka nemusí byť vibrátor iba v tomto tvare. Naopak, výber je rozmanitý.

  • Prvé primitívne pomôcky podobné mužským penisom teda aj vibrátorom sú datované ešte v Egypte zo staroveku, dnes už ide o moderných pomocníkov
  • Vibrátory sa vyrábajú z rôznych materiálov od plastu až po silikón, na výber máte vibrátory určené špeciálne pre vagínu, bod G, klitoris aj análny otvor
  • Vibrácie vibrátoru sú spôsobené elektrickými článkami, vibrátor sa teda nabíja

Podľa toho, akým spôsobom chce žena či muž dosiahnuť vzrušenie, je možné vybrať si jednoúčelové vibrátory, ale aj modely, ktoré kombinujú princíp 2v1, čiže majú multifunkčné využitie. Najmodernejšie vaginálne vibrátory sú navyše čoraz menšie, hoci sa samozrejme nebavíme o miniatúrnych rozmeroch. Stimulujú však len prvú tretinu vagíny.

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Pozornosť pri výbere venujte aj tomu, akým spôsobom vibruje:

klasické vibrátory majú funkciou jednoduchého rozkmitania celého vibrátora, tento typ vibrácie je využívaný tak pri vaginálnych ako aj análnych typoch
pre tie ženy či mužov, ktorí hľadajú exkluzívnejší zážitok, sú určené pulzačné vibrátory, ktoré vibrujú tak realisticky, až pripomínajú prirážanie
tretím typom sú tlakové vibrátory, ktoré sú určené pre lokálne použitie na dráždenie klitorisu a využívajú sonické vlny, ktoré pôsobia ako tlaková masáž

VIBRÁTORY NIE SÚ TO ISTÉ AKO DILDA

Aj keď sa to nemusí zdať, vibrátor a dildo ani zďaleka nie je tá istá erotická pomôcka. Úlohou vibrátoru je spôsobiť rozkoš práve prostredníctvom mechanizmu vibrácie, kým úlohou dilda je čo najvernejšia kópia reálneho pohlavného údu a ohybnosť materiálu.

Ako a podľa čoho vybrať vibrátor

Ako a podľa čoho vybrať vibrátor Vibrátor je síce na prvý pohľad podľa svojho tvaru veľmi jednoduchá erotická pomôcka a hračka, no pokiaľ ide o jeho výber, v skutočnosti je potrebné sledovať viacero vlastností a parametrov. V opačnom prípade sa vám stane, že dáte prednosť napríklad čo najnižšej cene, ale výrazne sa tým ochudobníte o sexuálny zážitok. Dôležitý je aj jeho tvar.

Tu sú 4 najdôležitejšie kritéria, ako si vybrať najlepší vibrátor:

Veľkosť: Jedným z najdôležitejších kritérií je veľkosť vibrátora. Nie, nie je potrebné ho skúšať naživo a osobne, no snažte sa voliť priemer aj dĺžku tak, aby sa podobala na penis toho partnera, ktorý vás uspokojil najviac. Pozor, neprežeňte to s dĺžkou ani hrúbkou.

Tvar a povrch: Tvar vibrátoru je dôležitý podľa toho, za akým účelom ho budete chcieť použiť. Pre análnu stimuláciu voľte tenšie vibrátory, pre vaginálnu zas hrubšie a ideálne so zaoblením pre dráždenie bodu G. Pre lepšie dráždenie voľte vibrátor s výčnelkami.

Materiál: Materiálové spracovanie vibrátoru má veľký podiel na tom, ako s ním budete spokojní. Plastové telo je lacnejšie, kovové môžu byť zaujímavé pocitom chladu. Ak však chcete mať najvernejší zážitok, gélové alebo silikónové, môžu mať rôzny tvar.

Spôsob vibrácie: Posledným kritériom je spôsob vibrovania. Tu môže ísť o štandardné kmitanie, ale aj o pulzujúcu a sónickú vibráciu, prípadne o vibráciu formou tlaku alebo prirážania celého tela vibrátoru. Zvažujte to hlavne s ohľadom na miesto použitia.

Typy vibrátorov podľa miesta stimulácie a dráždenia

Typy vibrátorov podľa miesta stimulácie a dráždenia Vibrátory slúžia na zvyšovanie sexuálneho dráždenia a stimulácie v rôznych erotogénnych zónach. Môžete siahnuť buď po modeloch, ktoré sú jednoúčelové, ale aj po tých, ktoré viete využiť na stimuláciu viacerých miest a rôzneho charakteru. Podľa toho, kde ich budete chcieť použiť, sa môžu líšiť rozmermi, materiálom, tvarom alebo spôsobom vibrácie.

Tu sú vibrátory podľa toho, na akom mieste ich môžete použiť:

Vaginálne vibrátory

Štandardom v ponuke sú klasické vaginálne vibrátory. V ich prípade ide najčastejšie o pomôcky v tvare pohlavného údu, ktoré môžu byť viac či menej realisticky povrchovo a tvarovo prispôsobené. Siahnuť môžete po rôznych materiáloch a funkciách. ✅ Vaginálne vibrátory na ErotickyShop.sk

Klitoriálne vibrátory

Vibrátory na klitoris patria medzi tie, ktoré majú netradičný tvar, no skrýva sa v nich ohromná sila. Ide o vibrátory, ktoré sa prikladajú priamo na klitoris a majú maximalizovať jeho dráždenie. Štandardne na to využívajú vibráciu v podobe masážneho tlaku. ✅ Vibrátory na klitoris ErotickyShop.sk

Vibrátory pre bod G

Špeciálnou skupinou vibrátorov určených pre vnútro pošvy sú tie, ktoré sú určené na priamu stimuláciu bodu G. Tomu je prispôsobený aj ich tvar, tieto vibrátory sú kratšie a na konci majú nahor zahnutý špic. Vďaka tomu vedia veľmi dobre stimulovať bod G. ✅ Vibrátory na bod G na ErotickyShop.sk

Análne vibrátory

Ak chcete stimulovať svoj konečník a análny zvierač, stiahnuť môžete po análnych vibrátoroch. Využiť ich môžu muži aj ženy a to pre samostatnú stimuláciu, ako aj pre prípravu na análny sex. Majú rôzny tvar a viacero rýchlosti samotného vibrovania. ✅ Análne Vibrátory na ErotickyShop.sk

Multifunkčné vibrátory

Jedná sa o špeciálne vibrátory, ktoré sú svojim tvarom a spôsobom vibrovania prispôsobené na stimuláciu viacerých erotogénnych zón. Sú určené na súčasnú stimuláciu bodu G v pošve, ako aj na dráždenie klitorisu. Niektoré majú výstup aj pre análny otvor. ✅ Smart Vibrátory na ErotickyShop.sk

NEZABUDNITE NA DOSTATOČNÚ LUBRIKÁCIU

Či už siahnete po vibrátoroch pre stimuláciu vagíny, jej okolia lebo análneho otvoru a jeho vnútra, nezabudnite nikdy na dostatočnú lubrikáciu. Ideálne sú lubrikačné gély na vodnej báze, ktoré sa hodia prakticky na každý typ vibrátoru bez ohľadu na materiál.

Najčastejšie otázky o vibrátoroch

Najčastejšie otázky o vibrátoroch Či už si chcete zaobstarať tohto pomocníka preto, že vám chýba partner, alebo za účelom potešenia spoločne pri posteľných hrách, nevyhnete sa niektorým praktickým záležitostiam. Mnoho žien sa na ne pýta na internetových fórach a v diskusiách a aby som vám čo najlepšie poradil s výberom, rozhodol som sa na tie najčastejšie aj odpovedať:

Môže sa použiť vaginálny vibrátor aj pre análny otvor?

Toto je pomerne častá otázka, ale odpoveď je, že nie. Nie je k tomu prispôsobený hrúbkou, tvarom, dĺžkou a ani spôsobom vibrácie či umiestnením hlavného mechanizmu, ktorý vyvoláva kmitanie vibrátora. Pre análne hry použite len špeciálne vibrátory.

Obávam sa alergickej reakcie pri použití vibrátora. Aké je riešenie?

Najlepšou odpoveďou sú silikónové vibrátory. Tento materiál je bežne využívaný aj pri iných erotických pomôckach a je dostatočne pružný, takže nehrozí ani nejaké podráždenie sliznice vnútra pošvy. Silikón ako materiál je aj sám o sebe hypoalergénny.

Je pravda, že plastové vibrátory sú oproti iným príliš drsné?

Plast ako materiál je pevnejší a menej ohybnejší, čo v praxi znamená, že je tvrdší pri nejakom intenzívnejšom používaní vibrátora. Lepšie tiež prenáša vibrácie, takže sa môže zdať, že vibrovanie je príliš drsné alebo hrubé. Ide však o individuálne vnímanie.

Je potrebné pri každom vibrátore použiť lubrikačný gél?

Na niektorých internetových fórach som čítal názory, že pri plastových a kovových to nie je potrebné, no moja partnerka s tým nesúhlasí a odporúča použitie lubrikačného gélu vždy. Platí to aj v prípade vaginálnych modelov, pri análnych je to samozrejmosť.

Ako je to s použitím análnych vibrátorov do pošvy?

Ide o opačný prípad, ako v prípade prvej otázky, takéto použitie už možné je a je obvykle bezproblémové. Viaceré ženy však v internetových fórach udávajú skúsenosti, že takýto vibrátor im príde ako „neohrabanejší“ a stimuláciu si až tak neužili.

Ako a kde kúpiť vibrátor

Ako a kde kúpiť vibrátor Možno si myslíte, že kúpa vibrátora je záležitosťou osobnej návštevy v sexshope, aby ste si svojho nového pomocníka „ohmatali“. Vôbec to však nemusí byť takto, práve naopak, pri nákupe cez internet máte lepší výber, viac anonymity a maximum pohodlia.

  • Stačí si len vybrať zo širokej ponuky typov vibrátora podľa zamerania
  • Vložiť vybraný model do online košíka a vyplniť svoje údaje a adresu
  • Potom si vyberiete spôsob platby, miesto doručenia a kuriérnu službu
  • Objednávku ešte raz skontrolujete, odošlete a počkáte už len na doručenie

Spomínaným spôsobom prebieha nákup prakticky v každom jednom eshope, no aj tak nie je úplne jedno, kde sa rozhodnete vibrátor či iný typ erotickej hračky nakúpiť. Ja odporúčam overené online sexshopy typu www.erotickyshop.sk, ktoré majú veľký sortiment a spoľahlivé zákaznícke služby. Viete v nich nakúpiť cez počítač, tablet aj cez svoj mobil.

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Pri platení môžete využiť hotovosť a dobierku, ale aj platenie bankovým prevodom a tiež platobnou kartou. Doručenie je možné k vám domov aj do Zásielkovne a obvykle trvá 24 až 48 hodín, aj podľa toho, akú kuriérnu službu si zvolíte. Možné je aj online sledovanie pohybu zásielky, pri väčšom nákupe je doručenie zadarmo, neplatíte totiž poštovné.

DISKRÉTNE BALENIE A MAXIMÁLNA ANONYMITA

Online nákup preferuje mnoho mužov aj žien tiež kvôli tomu, že sa „hanbia“ nakupovať erotické hračky a pomôcky osobne. Ak je to aj váš prípad, dobrou správou je, že spomínaný eshop balí vibrátory do bublinkovej fólie a navonok je balenie nenápadné.

Vlastná skúsenosť

Vlastná skúsenosť Moja partnerka má doma hneď tri druhy vibrátorov, každý inej značky a s využitím iných materiálov. V prípade vibrátorov platí oveľa viac, ako kdekoľvek inde, že neexistuje univerzálne najlepší model, všetko je to o individuálnych preferenciách a pocitoch. Oplatí sa staviť na kvalitnejšie modely, z pohľadu materiálu preferujte silikón.

Partnerka má doma aj gélový vibrátor, kde je výhodou možnosť výberu modelov s rôznymi tvarmi a zakriveniami, siahnuť môžete aj po modeloch s hrbolčekmi a výstupmi pre ešte intenzívnejšie dráždenie. To oceníte pri vibrátoroch na dráždenie bodu G.

Ak vám ide o čo najrealistickejší zážitok, v prípade vibrátorov pre klitoris voľte modely s čo najlepšou sónickou vibráciou. V prípade vaginálnych odporúča partnerka siahnuť po modeloch s pulznou vibráciou, pomôžu vám s dosiahnutím naozaj intenzívneho orgazmu. Z hľadiska nabíjania sú praktické tie, ktoré majú vstavaný akumulátor.

Zhodnotenie na záver

Zhodnotenie na záver Výber vibrátoru nenechajte na náhodu, kvalitnejšie materiály a zaujímavejší tvár stoja za mierne vyššiu investíciu. Získate totiž pomocníka, ktorý vám pripraví dlhé hodiny maximálnej rozkoše. Nebojte sa experimentovať ani s klitoriálnymi modelmi.

Prv, ako si nejaké vibrátor vyberiete, berte do úvahy aj toto:

  • či ho chcete používať pre vagínu, klitoris, bod G alebo análny otvor
  • veľkosť, tu ide nielen o pocit vo vnútri, ale aj diskrétnosť hier
  • rozšírené funkcie, napríklad kvalitnejšie vibrácie či masáž pulzmi
  • možnosť multifunkčného využitia pre stimuláciu viacerých zón

Čo sa týka nákupu, moja partnerka nikdy nekupovala vibrátor osobne v sexshope, všetky si zakúpila cez internet. Nebol to žiadny problém, najmä v tých väčších a známejších eshopoch typu www.erotickyshop.sk, kde sú veľmi bohaté informácie o modeloch.

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Tento eshop má veľký výber, množstvo skladových zásob, väčšinou máte doma balíček do 24 až 48 hodín, balenie je maximálne diskrétne a je tu veľa možností platby ako aj spôsobov doručenia. Vibrátor, či už vaginálny, análny alebo nejaký špecializovaný, si tu vyberiete jednoducho aj cez mobil a celý nákup je vecou niekoľkých kliknutí a minút.

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.50

50 Hodnotení

ja som mala co robit kym som si nasla ten svoj

Linda píše 20 novembra 2021 o 21:14

ja som si kupila rovno dva a bolo

Inga píše 22 novembra 2021 o 08:46

ja som kupovala cez net, prislo to super zabalene, nikto by nespoznal co je v krabici

Nin píše 23 novembra 2021 o 08:37

Pridať komentár

Chcem kúpiť