Ženská masturbácia

Ženská masturbácia

Masturbácia u ženy je podobne, ako aj u muža, čisto prirodzená vec a rovnako tak reakcia na potrebu sexuálneho uspokojenia. Tak ako muži, aj ženy majú prirodzenú potrebu dosiahnuť orgazmus, čo je vlastne základný ciel masturbácie. Rozdiel však je, že kým muži si dokážu obvykle vychutnať len orgazmus, ženy si vedia užiť aj samotné sexuálne dráždenie.

Nevyhnutným predpokladom k tomu je ale správne prekrvenie pohlavnej sústavy a najmä pošvy. To závisí aj od libida, ale najmä od zdravého fungovania celého reprodukčného systému. Dôležitá je pochopiteľne aj technika sexuálneho dráždenia.

V tomto článku sa pozriem na tému ženskej masturbácie komplexne a to nielen z hľadiska jej vyvrcholenia, ale aj spôsobov, ako môže prebiehať a čo všetko ju ovplyvňuje. Spoznať všetky faktory, ktoré na ňu majú vplyv, vám môže pomôcť dosiahnuť lepší sexuálny zážitok.

Ženská masturbácia: definícia, význam a techniky

Ženská masturbácia: definícia, význam a techniky Cieľom masturbácie vo všeobecnosti je dosiahnutie sexuálneho vyvrcholenia, čiže orgazmu. U žien je zmyslom aj prežitie sexuálnej stimulácie naplno s vychutnaním si samotného dráždenia. Nemenej dôležité je uvoľnenie nahromadenej sexuálnej energie.

  • Masturbácia u ženy prebieha hlavne sexuálnym dráždením pošvy
  • Väčšina žien dráždi jej vonkajšiu časť so zameraním na klitoris, keďže chcú dosiahnuť klitoriálny orgazmus, menšina žien sa snaží o dosiahnutie vaginálneho orgazmu
  • Masturbácia môže byť podporená aj dráždením poprsia alebo okolia análneho otvoru

Ženy prežívajú masturbáciu mierne odlišne od mužov najmä tým, že sa ju snažia viac vychutnať a tomu si prispôsobujú aj okolité podmienky. Rovnako tak, na rozdiel od mužov, majú k dispozícii širšie možnosti pri výbere erotogénnych zón. To im dáva viac možností pre rozličné spôsoby a sexuálne techniky a dosiahnutie rôznych typov orgazmov.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Ak ide o samotné techniky masturbácie, toto sú tri najčastejšie:

najbežnejšia technika je stimulácia vonkajších genitálií a pošvy, prípadne vchodu do pošvy, pričom cieľom je dosiahnuť stimuláciou klitorisu orgazmus
ak sa rozhodnete pre dosiahnutie orgazmu stimuláciou vnútra vagíny, môžete tak spraviť prstami, prípadne si pomôcť sexuálnou hračkou
tretím spôsobom je sexuálna stimulácia iných erotogénnych zón, napríklad poprsia alebo okolia análneho otvoru, ktoré môže byť kombinovaná s prvými dvoma

Najjednoduchšie je dosiahnutie klitoriálneho orgazmu, no aj to si vyžaduje dobrú techniku a hlavne správne prekrvenie a zvlhčenie pošvy. Klitoris je možné stimulovať rukou, prstami alebo použiť nejakú sexuálnu pomôcku, napríklad vibrátor, vibračné vajíčko a podobne. Pre dámy, ktoré chcú dosiahnuť vaginálny orgazmus, sú určené dilda či Venušine guličky.

AJ BEZ ORGAZMU? PREČO NIE

Ak aj počas sexuálnej stimulácie nedosiahnete orgazmus, nemusí to byť problém, hlavne ak ide len o občasný stav. Ako som už povedal skôr, na rozdiel od mužskej masturbácie, tá ženská sa nesústredí len na cieľ, ale aj na cestu k nemu, čiže sexuálne vzrušenie.

Priebeh dosiahnutia orgazmu u ženy

Priebeh dosiahnutia orgazmu u ženy Prv, než sa začneme venovať samotnej masturbácii a faktorov, ktoré na ňu vplývajú, predstavíme si celý mechanizmus dosiahnutia orgazmu u ženy. Poznať, ako celý proces funguje, vám môže pomôcť pochopiť, čo všetko a akým spôsobom sa dá ovplyvniť.

Toto je priebeh a postup dosiahnutia orgazmu u ženy:

Dráždenie: Prvou fázou je fáza začiatku sexuálneho dráždenia. Najčastejšie ide o kombináciu dotykov a nepriameho dráždenia pomocou vizuálnych alebo zmyslových vnemov. Výskumy ukazujú, že väčšina žien si pri dráždení pomáha vizuálnou predstavou svojho partnera, no niektoré to skúšajú aj pozeraním filmov pre dospelých. Prvoradé sú však dotyky.

Vzrušenie: Práve na základe dotykov na intímnych miestach a v erotogénnych zónach prichádza druhá fáza a to je fáza vzrušenia. V tejto fáze prichádza k prenosu nervových vzruchov z receptorov a nervových zakončení v erotogénnych miestach do mozgu, ktorý vyšle pohlavnej sústave signály k aktivácii a k stupňovaniu prekrvenia a vzrušenia.

Vyvrcholenie: Na základe stupňujúceho sa vzrušenia v dôsledku sexuálnej stimulácie prichádza k sexuálnemu vyvrcholeniu, čiže k dosiahnutiu orgazmu. Ten je sprevádzaný prudkým búšením srdca, zrýchleným tepom, rýchlym dýchaním a najmä svalovými kontrakciami. Mozog je tiež zaplavený látkami vyvolávajúcimi pocit šťastia.

Uvoľnenie: Orgazmus je nielen príjemnou, ale aj náročnou skúsenosťou pre celé telo a tak po fáze vyvrcholenia prichádza posledná fáza a to fáza uvoľnenia. Dochádza k uvoľneniu svalov, normalizácii dýchania a srdcového rytmu a tiež k celkovému upokojeniu nervovej sústavy. Príjemné pocity spôsobené uvoľnením hormónov a látok pomaly odznievajú.

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Problémy a poruchy spojené s masturbáciou a dosiahnutím orgazmu u ženy

Problémy a poruchy spojené s masturbáciou a dosiahnutím orgazmu u ženy Počas masturbácie aj na ceste k vyvrcholeniu môže prísť k niektorým problémom a poruchám, ktoré buď znižujú kvalitu sexuálneho prežitku, prípadne môžu byť aj prekážkou k dosiahnutiu kvalitného sexuálneho uspokojenia.

Toto sú tie najviac časté a najvýznamnejšie:

Nízka vzrušivosť: Prvým problémom, ktorý sa môže vyskytnúť počas masturbácie aj pohlavného styku, je nízka vzrušivosť. Za týmto stavom môžu byť nízke libido, zlé fungovanie nervového systému, nesprávna technika stimulácie erotogénnych zón, ale napríklad aj nervozita a stres.

Nedostatočné prekrvenie pošvy: Podobne ako u mužov, aj u žien je nevyhnutným predpokladom kvalitného prežitia sexuálnej stimulácie, prekrvenie pošvy, najmä klitorisu. Ak je to problém u vás počas masturbácie, môže ísť o dôsledok nízkeho libida, nesprávnej techniky dráždenia, prípadne o nejakú chorobnú príčinu.

Problém so zvlhčením pošvy: Jednou z reakcií na sexuálne dráždenie je aj zvlhčenie pošvy. To nastáva tak pri masturbácii, ako aj pri pohlavnom styku, pričom tento mechanizmus má uľahčiť stimuláciu vagíny zvnútra. Aj tu platí, že nesprávna stimulácia, nízke libido alebo problém napríklad s nervovým systémom môže spôsobiť nedostatočne zvlhčenie pošvy.

Bolesti počas masturbácie: Pokiaľ počas sexuálneho vzrušenia pociťuje bolesti, môže ísť o príznak zápalu alebo infekcie pošvy. U žien je špecifická situácia aj v tom, že sa týmto spôsobom prejavujú tiež infekcie súvisiace nielen s pošvou, ale aj močovým systémom. Výskyt akejkoľvek bolesti je vážnym problémom, ktorý určite neignorujte.

Problém s dosiahnutím orgazmu: Ak žena nevie dosiahnuť orgazmus dostatočne rýchlo, môže ísť o dôsledok nízkeho libida alebo nedostatočnej sexuálnej stimulácie. Pokiaľ ho nevie dosiahnuť vôbec, ide už o anorgazmiu. Tá môže byť úplná, kedy problém nastáva vždy, alebo čiastočná, kedy nie je možné dosiahnuť orgazmus len pri istom type sexuálneho dráždenia.

AK IDE O DLHODOBÉ PROBLÉMY, TREBA ICH RIEŠIŤ

Krátkodobý problém s dostatočným prekrvením či zvlhčením pošvy alebo s dosiahnutím orgazmu môže byť spôsobený dočasnými príčinami. Ak sa však poruchy či problémy opakujú, odporúčam hľadať ich príčiny a zamerať sa dôsledne na ich riešenie.

Ako na zlepšenie masturbácie a dosiahnutia orgazmu u ženy

Ako na zlepšenie masturbácie a dosiahnutia orgazmu u ženy Hľadáte spôsoby, ako zlepšiť prežitie masturbácie alebo ako dosiahnuť ešte intenzívnejší a lepší orgazmus? Skôr či neskôr každá žena upadne do rutiny a preto prvé pravidlo znie: vyhnite sa stereotypu a skúšajte niečo nové.

Okrem toho môžete vyskúšať aj tieto tipy a triky:

Zapojte fantáziu

Väčšina žien myslí pri masturbácii na svojho partnera, no nebojte sa experimentovať a popustiť uzdu svojej fantázii. Možno to budete na začiatku vnímať ako drobnú neveru, ale prečo si aspoň počas sebauspokojovania nedopriať luxus predstavovať si iného muža? Pokojne aj s filmami pre dospelých!

Skúste zrkadlo

Nemusíte ostať len pri predstavách. Sadnite si na posteľ, pokrčte nohy v kolenách, postavte pred seba zrkadlo, rozkročte sa a môžete začať objavovať čaro sebapozorovania počas masturbácie. Zároveň je to skvelý spôsob, ako nájsť a správne dráždiť bod G, čo môže vyústiť do mokrého orgazmu.

Najlepšie je to pod sprchou

Veľmi obľúbeným spôsobom masturbácie a najmä dráždenia klitorisu je prúd vody. Voda totiž vytvára tlak, no nie drsne a hrubou silou, ale tým, že takpovediac kĺže po pošve, vonkajších genitáliách a po klitorise. Ak máte k dispozícii masážnu hlavicu, nie je čo riešiť, určite to vyskúšajte.

Na bruchu aj odzadu

Najlepšími polohami pre masturbáciu sú poloha na bruchu a poloha na boku s dráždením zozadu. Pri polohe na bruchu môžete lepšie vyvíjať tlak dlaňou na klitoris a dvoma prstami sa venovať vchodu do vagíny. Ak ide o polohu zozadu, ľahnite si na bok, palcom si môžete dráždiť análny otvor a zvyšnými prstami sa venovať pošve.

Hračky nie sú len na hranie

Čísla ukazujú, že polovica žien si pomáha pri masturbácii a uspokojovaní nielen rukami, ale aj hračkami. Ja odporúčam, na základe skúseností mojej partnerky, najmä rôzne vibrátory a vibračné pomôcky anatomicky prispôsobené pre dráždenie nielen vnútra pošvy, ale napríklad aj klitorisu.

Prečo len raz?

Žena nemá fyziologické obmedzenia ohľadom počtu orgazmov, prečo si teda počas masturbácie dopriať len jeden? Druhý orgazmus dokonca viete dosiahnuť oveľa jednoduchšie a rýchlejšie, ako ten prvý. Dajte si pár minút oddychu, skúste upiť z pripraveného vína a môžete pokračovať.

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Najčastejšie otázky o ženskej masturbácii

Najčastejšie otázky o ženskej masturbácii Prejdime teraz od tipov a rád ku konkrétnym praktickým záležitostiam. Keďže chcem tému ženskej masturbácie poňať komplexne, rozhodol som sa nazrieť na internetové fóra a do diskusií s cieľom zistiť, čo ženy najviac zaujíma. Toto sú najviac kladené otázky:

Je možné masturbovať v každom veku? Aj po menopauze?

Áno, je to možné a dokonca štatistiky ukazujú, že až polovica žien vo veku nad 70 rokov ešte stále masturbuje. Masturbácia je možná aj po menopauze, prakticky na veku nezáleží. Dalo by sa dokonca povedať, že s jedlom rastie chuť a čím má žena viac skúseností v sexuálnej oblasti, tým lepšie si vie vychutnať tak sexuálny styk, ako aj sebauspokojovanie.

Môže prebiehať masturbácia aj počas menštruácie? Má to nejaké výhody?

Áno, môže, hoci si treba dávať trocha viac pozor, najmä pri silnejšom krvácaní. Viacero žien uvádza, že sexuálne vyvrcholenie, ale aj sexuálna stimulácia, môžu mať výhody počas menštruácie v tom, že uvoľňujú svalové kŕče a pôsobia proti bolesti. Na zahnanie bolestí hlavy má dokonca u niektorých žien masturbácia pozitívny vplyv v každom čase.

Dá sa masturbovať aj bez dosiahnutia vyvrcholenia?

Áno, je to možné, dokonca viacero žien si užíva oveľa viac samotné sexuálne dráždenie, no ja osobne to neodporúčam. Orgazmus je prirodzeným zavŕšením sexuálnej stimulácie a nie je dôvod sa ho vzdávať. Na rozdiel od pohlavného styku, žena vie počas masturbácie dosiahnuť orgazmus vždy, najmä ak ide o ten klitoriálny.

Je možné dosiahnuť počas masturbácie aj mokrý orgazmus?

Áno, dôležitá je však prax a dostatok cvičenia. Nakoľko mokrý orgazmus vzniká stimuláciou bodu G, nevyhnutným predpokladom je najprv bod G nájsť a naučiť sa ho správne dráždiť. Potom môžete skúsiť druhou rukou pri súčasnej stimulácii bodu G mierne zatlačiť na tento bod z vonkajšej strany podbruška a mokrý orgazmus sa môže dostaviť.

Môže byť masturbácia náhradou za pohlavný styk?

Plnohodnotnou náhradou masturbácia nikdy nebude, ale oproti pohlavnému styku má výhodu v tom, že žena je pánom svojho orgazmu. Nemôže sa stať, že by ho nevedela dosiahnuť, teda v prípade zdravého fungovania pohlavnej sústavy. Zároveň platí, že je to pre ňu veľakrát pohodlnejšie. Dajte si však pozor, aby ste nezanedbávali bežný sexuálny život.

Ako fungujú prípravky na podporu libida u žien a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na podporu libida u žien a prečo ich odporúčam Lepší orgazmus a kvalitnejšie vzrušenie, to všetko závisí aj od dostatočného prekrvenia pohlavnej sústavy. Jednou z možností, ako tento proces podporiť, sú špeciálne prípravky na vonkajšie alebo vnútorné užitie, ktoré majú čisto prírodné zloženie.

Bez ohľadu na formu je princíp ich fungovania veľmi podobný:

  • Základom zloženia sú látky pôsobiace na lepšie prekrvenie, najmä aminokyseliny, ktoré sú doplnené o minerály a rastlinné extrakty patriace medzi prírodné afrodiziaka

Podporiť lepšiu sexuálnu stimuláciu môžu napríklad rastliny ako Maca, Damiána alebo Krpčiarka šípolistá, ktoré patria medzi afrodiziaka podporujúce prekrvenie ženskej reprodukčnej sústavy a tiež zvyšujúce libido. V krémoch aj tabletkách nesmie chýbať ani aminokyselina L-Arginín, ktorá je známym stimulantom krvného obehu.

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Prípravky majú navyše tri veľmi silné výhody:

prvou je, že sú dostupné bez nutnosti lekárskej návštevy či indikácie, čiže ich kúpite voľne bez predpisu alebo bez receptu
druhou je charakter zloženia, nakoľko tu nenájdete žiadne syntetické látky, takže zloženie je prirodzené a minimálne sú aj možné vedľajšie efekty
treťou výhodou je veľmi dobrý pomer ceny a hodnoty, nakoľko za dobrú cenu získate prípravky s komplexnými účinkami

Ak som spomínal širšie účinky, tie sa týkajú celého sexuálneho života:

Zlepšenie prekrvenia: Hlavným cieľom prípravkov je zvýšenie prekrvenia pohlavnej sústavy, čo sa prejaví lepšou vzrušivosťou

Zvýšenie libida: S kvalitou sexuálneho života súvisí aj libido, čiže sexuálny apetít, kde tieto prípravky tiež majú svoje účinky

Podpora vitality a výkonnosti: Veľkým plusom je pôsobenie aj mimo sexuálnu oblasť, najmä na zvýšenie mentálnej vitality a fyzickej výkonnosti

OPATRNE S DÁVKOVANÍM A UŽÍVANÍM

Hoci tabletky, krémy aj gély sú dostupné bez receptu, neznamená to, že ich môžete užívať bez obmedzení. Odporúčam dodržiavať inštrukcie od výrobcu na príbalovom letáku a tiež si všímať účinky v praxi. Pozor na možnú alergickú reakciu, ktorá je našťastie veľmi ojedinelá.

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi Ak chcete niektoré z vyššie spomínaných prípravkov vyskúšať, odporúčam pri výbere pozerať ani nie tak na deklarácie výrobcov, ale v prvom rade na skúsenosti z praxe. Vyhľadajte si referencie, pozerajte komentáre k jednotlivým značkám a porovnávajte prípravky aj z hľadiska kvality zloženia účinných látok.

To je najlepší spôsob, ako nájsť tabletky či gély, ktoré naozaj stoja za vyskúšanie. Hoci ponuka nie je taká široká, ako v prípade prípravkov pre mužov, aj pri tých ženských si treba dať pozor. Toto sú napríklad značky, ktoré najviac pomohli mojej partnerke:

Vibrátor

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Erotické pomôcky a hračky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

BDSM pomôcky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.67

3 Hodnotení