Ženská sexualita

Ženská sexualita

Ženská sexualita je téma, ktorá vyzerá nanajvýš teoreticky a nudne, aspoň na prvý pohľad. Ja sám som sa však, aj na základe mojich skúseností s partnerkou, rovnako tak jej skúseností, presvedčil, že nič nie je vzdialenejšie od pravdy. Sexualita je vec, ktorá úzko súvisí nielen s tým, ako kvalitne prežiť sexuálny život, ale aj s partnerskými vzťahmi.

Samozrejme, nebolo by správne automaticky predpokladať, že nevera je u žien práve dôsledkom nesprávneho pochopenia alebo zanedbania sexuality, rovnako tak by ste nemali prikladať veľký dôraz ani vzťahu sexuality podľa znamenia zverokruhu.

Veľa mužov a ani žien však netuší, aké praktické dôsledky má ženská sexualita napríklad aj na zdravý sexuálny apetít alebo sexuálny život. Pre všetkých, ktorí by chceli do tejto témy viac preniknúť, som pripravil zhrnutie poznatkov, ktoré sa vám budú hodiť.

Čo je ženská sexualita a aké oblasti zahŕňa

Čo je ženská sexualita a aké oblasti zahŕňa Ak sa vám zdá, že pojem sexualita je príliš všeobecný, zdá sa vám pomerne správne. Zahŕňa totiž prakticky všetko od sexuálnej orientácie, preferovaných sexuálnych praktík, podnety, ktoré zvyšujú vzrušenie, až po napĺňanie všetkých sexuálnych potrieb v praxi.

  • Ženská sexualita je o vlastnom pochopení a prijatí sexuálnych atribútov, či už ide o orientáciu, preferencie, vzrušenie, praktiky, apetít alebo aj orgazmus
  • Súčasťou sexuality je hormonálny systém, ktorý ovplyvňuje najmä libido, no aj zdravé fungovanie pohlavného systému, ktorý má vplyv na vzrušenie a orgazmus
  • Nemenej dôležitá je vnútorná harmónia a vnímanie faktorov z okolia

Predpokladom, aby mohla byť ženská sexualita naplnená, je samozrejme sexuálne zdravie. To zahŕňa správne fungovanie hormonálneho systému, ktorý je zodpovedný do veľkej miery najmä za libido, vzrušivosť a vzrušenie u ženy, ale rovnako tak aj fungovanie pohlavnej sústavy. V tomto ohľade ide najmä o prekrvenie klitorisu a zvlhčenie pošvy.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Ak ide o iné faktory, ktoré ženskú sexualitu ovplyvňujú, tak:

  • vo veľkej miere je to okolie, medzi nepriame faktory patria spoločenská klíma alebo rôzne mýty a fámy, medzi priame zas správanie mužov k ženám
  • dôležité je aj uspokojenie v rámci sexuálneho života, čiže ide o naplnenie potrieb ženy z pohľadu sexuálnej stimulácie, vzrušenia a tiež dosiahnutia orgazmu
  • dôležitá je psychická pohoda, prijatie vlastného tela, prijatie svojich potrieb a tiež pocit bezpečia a istoty, ženy tieto faktory najviac vnímajú vo vzťahu

PRÍSTUP OD MUŽA JE ALFA A OMEGA

V mnohých prípadoch je ženská sexualita iba odrazom toho, ako danú ženu vnímajú muži, prípadne jej najbližší partner. Ak svoju partnerku budete podporovať a dáte jej voľnosť pri objavovaní, môže naplno svoju sexualitu rozvinúť. V opačnom prípade nie.

Mýty spojené so ženskou sexualitou

Mýty spojené so ženskou sexualitou Prvou vecou, ktorá najviac škodí naplneniu ženskej sexuality, je množstvo mýtov, povier, domnienok, omylov a najmä stereotypov, ktoré sú s ňou spojené. Spoznať ich a zároveň aj spoznať pravdivé odpovede na ne, je prvým predpokladom zlepšenia stavu.

Pozrite si prehľad najčastejších mýtov o ženskej sexualite:

Žena musí dosiahnuť orgazmus pri pohlavnom styku: Ide asi o jeden z najčastejších omylov a mnoho žien ho podporuje aj tým, že v snahe nesklamať partnera sa snažia orgazmus predstierať. Takže, nie, nie je to nevyhnutné, mnoho žien vôbec orgazmus nedosiahne a aj tak sú spokojné. Samozrejme, nesmie ísť o permanentný a dlhodobý stav.

Dosiahnutie orgazmu je najlepšie pri penetrácii: Ani toto neplatí, dokonca štatistiky jasne ukazujú, že až dve tretiny orgazmov ženy dosiahnu nie pri klasickom „prirážaní“, ale skôr pri predohre, maznaní sa a pri stimulácii rukou alebo jazykom. Netreba sa však zameriavať ani na opačný extrém, čiže napríklad iba klitoris, je vhodné to skombinovať.

Ženy sú menej nadržané: Ženské libido nie je o nič menšie, ako to mužské, niekedy to môže byť aj naopak. Pochopiteľne, je viac závislé od rôznych hormonálnych zmien aj vonkajších faktorov, na druhú stranu, sexuálny apetít je pre ženu prirodzený. To, že navonok vyzerajú menej „nadržané“, je dané aj tým, že tu existujú spoločenské mýty.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Bez lásky nevie mať žena sex: Aj toto je veľký mýtus a stavia to ženskú sexualitu do polohy akejsi závislosti od citov. Samozrejme, že ženy môžu a majú sex aj bez lásky, aj v ich prípade ide o dosiahnutie fyzického uspokojenia. Na druhú stranu, je pravda, že kvalitnejší sex a aj lepšie vyvrcholenie dosiahnu spravidla vtedy, ak sú v tom aj city.

Tipy, ako naplniť ženskú sexualitu

Tipy, ako naplniť ženskú sexualitu Nielen vyhýbanie sa spomínaným mýtom a stereotypom, ale aj aktívne pôsobenie môže pomôcť zlepšiť a naplniť ženskú sexualitu. V tejto oblasti ide predovšetkým o zlepšenie praktického sexuálneho života, čo má dosah na celkové sexuálne uspokojenie.

Tu sú overené tipy, ktoré pomôžu zlepšiť ženskú sexualitu:

Skúmanie tela: Ženské telo je neuveriteľná brána k rozkoši a to pre oboch partnerov. Ženy, ale aj ich partneri, by preto mali vyhradiť dostatok času a energie, aby našli čo najviac erotogénnych miest, cez ktoré je možné túto rozkoš stupňovať. Zďaleka nejde iba o klitoris a okolie vagíny, ale aj o poprsie, krk, šiju, tvár, chrbát, členky a zápästie.

Dôkladná predohra: Súčasťou skúmania tela, ale najmä základným pravidlom pri každom jednom sexuálnom kontakte, by mala byť aj dôkladná predohra. Jej súčasťou by mala byť stimulácia všetkých vzrušivých miest na tele, stupňovanie napätia a postupné dráždenie genitálií. Čím lepšia bude predohra, tým kvalitnejší bude aj orgazmus.

Viac spôsobov uspokojenia: Menej ako tretina žien dosiahne orgazmus pri klasickom vaginálnom styku, nie je preto dôvod, aby ste sa zameriavali iba na ten. Naopak, hľadajte čo najviac spôsobov uspokojenia, využite nájdené erotogénne zóny a snažte sa využívať aj prsty a  erotické hračky. Muži by sa mali zamerať na klitoris a jeho dráždenie.

Pravidelná masturbácia: Je všeobecne známe, že masturbácia pomáha na uvoľnenie nahromadenej sexuálnej energie, môže tiež zlepšovať činnosť nervového systému a má pozitívny vplyv aj na prekrvenie pohlavných orgánov. Súčasťou naplnenia ženskej sexuality by preto mala byť čo najčastejšie masturbácia a to aj s využitím pomôcok.

Maximum intimity: Ženská sexualita zďaleka nie je iba o nejakých výkonoch v posteli, naopak, mimoriadne súvisí s intimitou, pocitmi zdieľania a tiež bezpečia. Preto by mali ženy takúto intimitu prežívať čo najviac, či už pred, počas alebo aj po sexe, môže to výrazne zlepšiť ich sexualitu a rovnako aj zintenzívniť dosahované vyvrcholenia.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Najčastejšie otázky o ženskej sexualite

Najčastejšie otázky o ženskej sexualite Musí žena dosiahnuť orgazmus vždy, alebo môže prežiť naplnenie sexuálneho života aj bez neho? Čo najviac uspokojí ženu a ako to dosiahnuť? Tieto, ale aj mnohé ďalšie otázky, ktoré sa týkajú praktického sexuálneho života, možno bežne nájsť na internetových fórach a v diskusiách. Pýtajú sa ich muži aj ženy. Tu je prehľad tých najčastejších:

Ako veľmi je dôležitá pre ženu predohra pred sexom?

Mimoriadne a je zároveň veľmi podceňovaná. Hoci filmy pre dospelých ukazujú, ako je žena schopná dosiahnuť orgazmus aj bez nej, prax je taká, že ide skôr o výnimky a to v pravom slova zmysle. Predohra je pre ženy prirodzenou a neoddeliteľnou súčasťou.

Dosahuje sa uspokojenie iba pri pohlavnom styku?

Nie, štatistiky ukazujú, že až dve tretiny žien dosiahne orgazmus mimo pohlavný styk, či už počas masturbácie alebo počas dráždenia klitorisu. Prijatie ženskej sexuality je aj o tom, že väčšina žien dosiahne vyvrcholenie inokedy, ako to je v prípade mužov.

Aké sexuálne dráždenie je u žien najúčinnejšie?

Na rozdiel od mužov, u žien môže prísť k vzrušeniu nielen na základe priamej stimulácie erotogénnej oblasti, čiže pošvy a jej okolia, ale aj ostatných častí tela. Je síce pravda, že najviac žien reaguje na stimuláciu klitorisu, skúste ale aj hrádzu a poprsie.

Je možné ovplyvniť intenzitu ženského orgazmu?

Áno, nie však priamo. Štatistiky a prieskumy ukazujú, že ženy môžu dosiahnuť intenzívnejší a kvalitnejší orgazmus najmä v období ovulácie, obvykle je za tým zmena hladiny hormónov a intenzívnejšie prekrvenie. Orgazmus je intenzívnejší aj počas klimaktéria.

Ako dlho trvá, kým žena dosiahne orgazmus?

Otázka je nielen vecou štatistík, mnoho žien aj mužov si túto dobu porovnáva a sleduje. Priemer je zhruba na úrovni 20 minút, je tu ale veľa premenných. U niektorých žien to môže byť aj 10 minút, u iných dlhšie, závisí to aj od doby sexuálnej abstinencie.

DIALÓG S PARTNEROM MÁ ZMYSEL

Počas toho, ako som si všímal záujem žien aj mužov na internetových fórach ohľadom témy ženskej sexuality, som dospel k názoru, že mnoho žien odmieta o svojom intímnom živote diskutovať s partnerom. Je to chyba, radím: skúste to, môže to pomôcť.

Ako zlepšiť a podporiť ženskú sexualitu

Ako zlepšiť a podporiť ženskú sexualitu Podporiť ženskú sexualitu môžete bez akýchkoľvek problémov aj prirodzene a doma, stačí sa len držať niekoľkých zásad a pravidiel. Tie sú dôležité tak pre ženy, ako aj z pohľadu ich partnerov, no budem ich formulovať najmä pre samotné ženy. Nevyhnutným predpokladom kvalitného sexuálneho života je zdravie, či už fyzické alebo psychické.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Tu sú oblastí, na ktoré sa treba zamerať čo najintenzívnejšie:

partnerský život, kvalita partnerského vzťahu je veľmi dôležitá, ak je vzťah harmonický a bez problémov, je to len plus pre zdravú sexualitu
vnútorná rovnováha, všetky problémy a prekážky by ste mali mať v sebe vyriešené a nič si neprenášať z minulosti, potom je možné sa naplno uvoľniť
psychický oddych, dnešok je sám o sebe dosť stresový, kto chce mať zdravý a naplnený sexuálny život, musí obmedziť časový a pracovný stres
sebavedomie a sebauvedomenie, to sú dva pojmy, ktoré by sa mali stať bežnou súčasťou vášho života, výrazne zlepšia aj vnímanie svojej sexuality
pozerať by ste mali aj na celkovú životosprávu, životný štýl a jedálniček, to, že treba obmedziť alkohol a mať viac pohybu, je prospešné aj pre sexuálne zdravie, skúsiť môžete aj prírodné afrodiziaka, napríklad koreniny a morské plody

Ako fungujú prípravky na podporu sexuality a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na podporu sexuality a prečo ich odporúčam Jednou z možností, ako podporiť ženskú sexualitu, sú aj prípravky určené na zlepšenie sexuálneho zdravia a výkonu u žien. Ide v zásade o veľmi podobné prípravky, ako sú určené aj pre mužov, na výber je forma tabliet a kapsúl, ale aj gélov a krémov.

Pokiaľ ide o ich zloženie, to pozostáva z prirodzených látok:

  • Najčastejšie sa jedná o prípravky, ktoré obsahujú rastlinné a bylinné výťažky a extrakty Muira Puama, Damiány, Šalvie, Senovky, Kotvičníka či Saw Palmetta

Na posilnenie účinkov rastlín, ktoré patria medzi prírodné afrodiziaka, obsahujú obvykle aj nejaké ďalšie zložky, najmä na zlepšenie prekrvenia pohlavnej sústavy, čiže napríklad extrakt z chilli papričiek alebo aminokyseliny typu L-Arginín a L-Citrulín. Dobrou správou je, že ide všetko o látky a zložky, ktoré sú pre telo prirodzené a bezproblémové.

Prípravky majú okrem zloženia aj ďalšie zaujímavé výhody:

viete ich užívať dlhodobo a pravidelne, pokojne aj každý deň alebo viac krát za týždeň, pričom sa nemusíte obávať vážnejších vedľajších efektov
nemusíte nikam chodiť, ak si ich chcete kúpiť, sú totiž dostupné bez receptu a bez lekárskeho vyšetrenia, zakúpite si ich aj v eshopoch a lekárňach
môžete skombinovať viacero druhov a typov prípravkov a produktov, či už podľa formy alebo aj miesta aplikácie, čiže lokálne s tými celkovými

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Dôležitým aspektom je účinnosť. Väčšina z týchto produktov pomáha jednak na stimuláciu libida a zvýšenie sexuálneho apetítu, čo je dôležitým predpokladom kvalitného sexuálneho života, ale účinkujú aj na zlepšenie prekrvenia a aj zvýšenie vzrušenia.

POZOR NA TABLETKY ZO ZAHRANIČIA

Podporné prostriedky sa dajú kúpiť dnes už bežne na internete, podobne, ako aj vyššie spomínané druhy produktov. Pozor si však treba dať na zahraničné značky, ktoré nemajú schválenie pre náš trh a ich zloženie môže byť nebezpečné aj pre zdravie.

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi Na podporu sexuálneho zdravia a života moja partnerka skúsila viacero druhov produktov a to tak v podobe perorálnych tabliet a kapsúl, ako aj v podobe gélov, krémov a vonkajších typov prípravkov. Nemusíte sa báť ich kombinovať, vo väčšine prípadov nemajú žiadne závažné vzájomné kontraindikácie, treba pozerať iba na správne použitie a dávku.

Hoci na trhu nie je prípravkov určených špeciálne pre ženy toľko, ako tých pre mužov, stále máte možnosť si vybrať. Dlhodobá prax a skúšanie rôznych druhov sa odrazili aj tom, že medzi najlepšie značky patrí Stoporex Women, aspoň podľa mojej partnerky.

Na základe jej skúseností prikladám recenzie týchto produktov:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.50

4 Hodnotení