Ženský orgazmus

Ženský orgazmus

Orgazmus u ženy nie je len záležitosťou fyziológie, ale ide o zážitok s prepojením emócií a biologickej reakcie. Pozerať sa preto na tento dej z pohľadu mužov, ktorých zaujíma len to, ako dosiahnuť dokonalý orgazmus u ženy alebo ako sa taký orgazmus prejavuje, nie je úplne na mieste. Aj preto som požiadal o konzultáciu moju partnerku.

Výsledkom je tento článok, ktorý si kladie za cieľ zmapovať ženský orgazmus a všetko, čo s ním súvisí. Či už ide o prejavy, možné problémy, rôzne druhy orgazmu, to, ako vyzerá, aký má priebeh alebo to, ako ho dosiahnuť a čo to vlastne je.

Dávať sem nejaký návod, postup alebo to brať ako nejaké umenie príliš nechcem. Určite ale neopomeniem ani to, ako je možné jeho dosiahnutie a priebeh zlepšiť či ako dosiahnuť najsilnejší a najväčších orgazmus u ženy vďaka podporným prípravkom.

Ženský orgazmus: definícia, význam a priebeh

Ženský orgazmus: definícia, význam a priebeh Vyvrcholenie, ako sa inak orgazmus nazýva, je prirodzená reakcia organizmu na sexuálne dráždenie a sexuálnu stimuláciu. Ide o proces, ktorý sa odohráva na úrovni centrálneho nervového systému a jeho cieľom je uvoľnenie sexuálneho napätia.

  • Orgazmus je dôsledkom vyvrcholenia pohlavnej rozkoše a má viacero úrovní
  • Ide o psychologickú, emocionálnu aj fyziologickú reakciu vysokej intenzity
  • Počas vyvrcholenia prichádza k potlačeniu iných činností mozgu a iných procesov, napríklad aj k potlačeniu vnímania bolesti alebo k potlačeniu úzkosti či strachu

Počas orgazmu dochádza v mozgu k intenzívnej biochemickej reakcii, no ide aj o mimoriadny stav z pohľadu hormonálneho systému. Počas orgazmus dochádza napríklad k vyplavovaniu oxytocínu či dopamínu, čo môže spôsobiť prudké zmeny vo vedomí a vnímaní okolia. Čo je však najdôležitejšie, orgazmus je prirodzené zakončenie zdravého sexuálneho styku.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Celý priebeh tohto procesu je asi nasledovný:

na úvod prichádza k sexuálnemu vzrušeniu, najčastejšie priamou fyzickou stimuláciou a dráždením erotogénnych zón, čím príde k prekrveniu pohlavnej sústavy
po určitej dobe, ktorá je veľmi individuálna, nastúpi v oblasti genitálií sťahovanie svalov, ktoré je rytmické a vôľou neovládateľné
výsledkom je uvoľnenie svalového napätia v oblasti genitálií aj celého tela, čo je sprevádzané masívnym uvoľnením neurónov v mozgu a príjemnými pocitmi

Orgazmus je teda zmesou fyziologických dejov, najmä v rámci svalových kontrakcií, a chemickými reakciami v mozgu. Po dosiahnutí vyvrcholenia nastáva fáza uvoľnenia a zotavenie nervovej, svalovej aj srdcovocievnej sústavy.

U žien by som rád uviedol ešte jednu zaujímavosť a to je, že môžu dosiahnuť dva typy orgazmu. Prvým je klitoriálny orgazmus, kedy príde k vyvrcholeniu stimuláciou klitorisu. Druhým je vaginálny orgazmus, ktorý je následkom vaginálneho pohlavného styku.

INDIVIDUÁLNE FAKTORY

Hoci z fyziologického hľadiska prebieha u každej zdravej ženy orgazmus rovnako, je tu viacero individuálnych faktorov, ktoré ho robia neopakovateľným. Ide najmä o externé faktory a aj preto je u žien dosiahnutie orgazmu podmienené nielen fyziológiou.

Aké problémy nastávajú so ženským orgazmom a aké sú ich príznaky

Aké problémy nastávajú so ženským orgazmom a aké sú ich príznaky V ideálnom prípade prebieha zdravý orgazmus bez akýchkoľvek problémov a žena ho vie dosiahnuť na základe prirodzeného sexuálneho styku. Bohužiaľ, v súvislosti s vyvrcholením sa ale vyskytujú aj niektoré druhy problémov a komplikácií.

Niektoré robia dosiahnutie organizmu nemožným, iné sú menej vážne. Tu sú tie najčastejšie:

Anorgazmia: Neviete vôbec dosiahnuť orgazmus? V tom prípade trpíte stavom, ktorý sa nazýva anorgazmia. Ide o neschopnosť dosiahnuť sexuálne uspokojenie a v prípade ženy nie je možné dosiahnuť vyvrcholenie ani vaginálne a ani klitoriálne. Môže ísť o primárny problém, ale aj sekundárny, súvisiaci napríklad s psychickým stavom.

Neskorý orgazmus: Veľa žien orgazmus dosiahnuť môže, ale cesta k nemu je príliš dlhá. Počas sexu nevie žena dosiahnuť pocit intenzívnejšej sexuálnej stimulácie a vzrušenie stúpa len veľmi pomaly. Typickým príznakom je, že aj počas orgazmu nenastáva pravé vyvrcholenie z hľadiska sexuálneho zážitku a vzrušenie je celkovo nedostatočné.

Bolestivý orgazmus: Tento stav nastáva najčastejšie z dvoch dôvodov a to buď ako následok nedostatočného prekrvenia pošvy alebo ako dôsledok jej nedostatočného zvlhčenia. Oba prípady sa prejavujú pocitmi pálenia, bolesti a nepohodlia už počas začiatku sexuálneho styku, počas neho sa môžu prejavy stupňovať.

Vaginizmus: Vaginizmus je seriózny problém, ktorý nemusí priamo súvisieť s orgazmom, ale ide o poruchu, ktorá znemožňuje jeho prirodzené dosiahnutie. Tento stav sa prejavuje nemožnosťou vniknutia pohlavného údu do pošvy v dôsledku kŕčovitého stiahnutia svalstva panvového dna a pošvy. Objaviť sa môžu aj bolesti na úvod sexuálneho styku.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Príčiny problémov so ženským orgazmom

Príčiny problémov so ženským orgazmom Vyššie spomínané problémy, ale napríklad aj nekvalitný a neuspokojivý orgazmus, môžu mať viacero príčin. Ide najčastejšie o faktory psychického a fyziologického charakteru, ktoré majú externý pôvod a je možné ich tým pádom aj ovplyvniť.

Tu sú tie, ktoré sú najčastejšie a z pohľadu vplyvu najvýznamnejšie:

Nedostatočné prekrvenie a zvlhčenie: Veľmi často je za problémami s orgazmom fyziologický faktor a to najmä nedostatočné prekrvenie pošvy alebo nedostatočné zvlhčenie jej sliznice. Môže ísť o dôsledok nesprávnej sexuálnej stimulácie alebo poruchu samotného mechanizmu v pohlavnej sústave. Z času na čas je to však aj prirodzené.

Psychické faktory: Na rozdiel od mužského pohľadu na sex, u žien hrá veľmi dôležitú úlohu aj psychické rozpoloženie. Nevyhnutnosťou pre kvalitný sexuálny styk a zdravé dosiahnutie orgazmu je preto psychická pohoda a tiež aj citová väzba. Možno to znie ako klišé, ale štatistiky tento názor naozaj podporujú. Dôležitá je aj pohoda v partnerskom vzťahu.

Hormonálne problémy: Podobne ako u mužov, aj u žien môžu hormonálna nerovnováhahormonálne zmeny spôsobiť problémy v sexuálnej oblasti. Nízka hladina pohlavných hormónov napríklad môže spôsobiť nízke libido a nízky sexuálny apetít, čo sa prejaví na nedostatočnej chuti na sex a problémami s dosiahnutím orgazmu.

Zápaly a iné ochorenia: Medzi príčiny, ktoré negatívne ovplyvňujú sexuálny styk a dosiahnutie ženského orgazmu, patria aj rôzne infekcie, príčiny či ochorenia nádorového charakteru, ktoré sa týkajú pohlavného systému. Najčastejšie ide rôzne zápaly močového ústrojenstva či infekcie postihujúce vonkajšie genitálie.

Vplyv liekov a iných látok: Hormonálna antikoncepcia, antidepresíva a mnohé iné lieky môžu mať negatívny vplyv na dosiahnutie vyvrcholenia a jeho kvalitu. Podobné je to aj s niektorými omamnými látkami, či už ide o alkohol, nikotín alebo niektoré nelegálne látky. Tie môžu spôsobiť aj problémy počas samotného sexuálneho styku.

Nedostatok skúseností: Posledným dôvodom, ktorý môže byť za problémami so ženským orgazmom, je nedostatok skúseností a poznania. Mnoho žien sa nikdy nezaoberalo vlastnou sexualitou a preto ani nevedia, akým spôsobom vedia dosiahnuť orgazmus. Problémom môže byť aj neskúsený partner.

AJ KOMBINÁCIA VIACERÝCH FAKTOROV

Obvykle platí, že za problémami s dosiahnutím orgazmu nemusí byť len jedna príčina, ale ide o zmes viacerých fyziologických, mentálnych aj ďalších faktorov. Na to treba pamätať najmä pri hľadaní riešenia, aby to bolo čo najviac efektívne.

Ako na zlepšenie ženského orgazmu

Ako na zlepšenie ženského orgazmu Keď sme si už povedali niečo viac o konkrétnych problémoch s dosiahnutím kvalitného a uspokojivého orgazmu, o ich prejavoch a tiež o ich príčinách, poďme sa pozrieť aj na možné riešenia. Viaceré sú využiteľné aj pre celkové zlepšenie sexuálneho života.

Tu sú tie, ktoré sú najefektívnejšie a najčastejšie:

Masturbácia, cvičenie a tréning

Poznanie svojej sexuality je pre dosiahnutie orgazmu základ. Ako na to? Cvičením a masturbáciou. Ide o akýsi sexuálny tréning, kedy žena sama zistí, čo jej spôsobuje najväčšie sexuálne vzrušenie a za akých okolností. Pomocou napríklad Kegelovych cvikov alebo rôznych sexuálnych pomôcok môže tiež posilniť svalstvo pošvy.

Obmedzenie externých negatívnych faktorov

Ako som už povedal skôr, rôzne druhy liekov, ale aj psychologické externé faktory, to všetko vplýva negatívne na sexuálny zážitok u žien a aj na dosiahnutie orgazmu. Treba preto tieto faktory čo najviac obmedziť, čiže vysadiť lieky, obmedziť alkohol a snažiť sa vyriešiť prípadné partnerské či psychologické problémy.

Zmeny počas styku

Ako dosiahnuť kvalitný či najlepší možný ženský orgazmus? Najmä zlepšením samotného priebehu pohlavného styku. Na základe sebapoznania sa dajú spraviť napríklad zmeny počas predohry, zlepšiť sexuálne dráždenie, pridať nejaké sexuálne hry, hračky, zmeniť rutinu. Ak sa k tomu pridá aj iniciatívnejší partner, lepší orgazmus nie je problém.

Podporné prípravky

Viacero faktorov, najmä fyziologického a hormonálneho charakteru, je možné ovplyvniť aj pomocou podporných prípravkov. Mám na mysli rôzne druhy tabliet na vnútorne užitie, ale aj krémov či gélov, ktoré môžu pomôcť zlepšiť prekrvenie a zvlhčenie pošvy a uľahčiť tak dosiahnutie orgazmu. Ich výhodou je, že majú rastlinné zloženie.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Liečba zápalu či infekcie

Sú situácie, kedy môže pomôcť jedine lekár. Ak sa u vás vyskytujú typické príznaky a symptómy pre rôzne druhy infekcií, zápalov a iných ochorení gynekologického charakteru, určite navštívte lekára. V takomto prípade sa najčastejšie nasadí farmakologická liečba, preliečiť je niekedy potrebné aj partnera.

Najčastejšie otázky o ženskom orgazme

Najčastejšie otázky o ženskom orgazme Nakoľko je téma orgazmu u žien veľmi zaujímavá, na internete možno nájsť veľké množstvo otázok, ktoré sa jej týkajú. Niektoré kladú muži, niektoré zas ženy, no mnoho z nich ukazuje, ako málo sa o ženskej sexualite vie. Preto som sa rozhodol na tie najčastejšie odpovedať:

Je lepší vnútorný vaginálny orgazmus alebo vonkajší klitoriálny?

Hoci ide o otázku, ktorej odpoveď je dosť subjektívna, väčšina žien sa zhoduje asi v tom, že lepší je vaginálny orgazmus. Záleží však aj od partnera, nakoľko je potrebná správna technika a dostatočná veľkosť penisu. Vždy je ale dôležitá aj prax a to najmä zo strany muža, no rovnako tiež psychická pohoda ženy.

Môže žena dosiahnuť mnohonásobný orgazmus?

Áno, viacnásobný orgazmus dokonca mnoho žien zažíva pravidelne. Treba na to dve veci a to mentálne uvoľnenie sa a cvičenie. Najlepšia je kombinácia vlastnej masturbácie, vďaka ktorej žena zistí, čo sa jej páči, a cvikov na posilnenie svalstva panvového dna. Najznámejšími cvičeniami tohto typu sú Kegelove cviky.

Aké sú najlepšie polohy pre dosiahnutie orgazmu?

Hoci aj toto je pomerne dosť subjektívna otázka, štatisticky sa ukazuje, že najlepšie sa dosahuje ženský orgazmus vtedy, ak môže penis preniknúť čo najviac do zadnej časti pošvy. Dosiahnuť takýto stav sa dá najlepšie pri polohe zozadu a pri polohe obrátenej jazdkyne, kde žena môže lepšie určovať smer penetrácie.

Ako sa dá dosiahnuť mokrý orgazmus?

Nakoľko ide o špecifický typ vyvrcholenia, jeho dosiahnutie nemusí byť samozrejmosťou u každej ženy. Mokrý orgazmus závisí od dráždenia oblasti 2 cm po vstupe do vagíny v blízkosti močovej trubici a od polohy na chrbte za súčasného tlaku na oblasť podbruška. Chce to ale veľa cviku zo strany muža aj zo strany ženy.

Je normálne, ak žena nedosiahne orgazmus?

Odpovedať kategoricky nie je možno príliš trúfalé, ale trúfam si takúto odpoveď dať. Minimálne to totiž nie je prirodzené zakončenie zdravého sexuálneho dráždenia, no tu treba dať za vinu nielen mužom, ale aj ženám. Mnoho z nich sa o svoju sexualitu málo zaujíma a môže mať aj mentálny blok.

Ako fungujú tabletky na zlepšenie ženského orgazmu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na zlepšenie ženského orgazmu a prečo ich odporúčam Ak chcete dosiahnuť lepší orgazmus, môžete využiť okrem niektorých zmien a opatrení aj podporné prostriedky vo forme tabliet. Ide o výživové doplnky, ktorých cieľom je zlepšiť vnímanie sexuálneho dráždenia a teda aj zintenzívniť vyvrcholenie.

Užívanie týchto tabliet je založené na nasledovnom princípe:

  • Pravidelným užívaním podľa predpísaného dávkovania dochádza v tele k zlepšeniu prekrvenia pohlavnej sústavy, čo zvyšuje intenzivitu orgazmu pri sexuálnej stimulácii

Tabletky majú prírodné zloženie, nakoľko pozostávajú z rastlinných extraktov a výťažkov rôznych bylín, najmä z kategórie prírodných afrodiziak. Ak sú tieto účinné látky doplnené ešte napríklad o minerály či aminokyseliny podporujúce lepšie prekrvenie celej pohlavnej sústavy, je vplyv na orgazmus pri dlhodobom užívaní znateľný.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Okrem toho majú tabletky aj viacero iných výhod:

kúpiť si ich môžete bez problémov aj bez predpisu a receptu, nakoľko ide o voľne dostupné výživové doplnky
vďaka zloženiu bez syntetických účinných látok je pôsobenie prirodzené a to aj pri dlhodobom užívaní, netreba sa báť vedľajších účinkov
viacero značiek si možno kúpiť pohodlne cez internet a to priamo z ich oficiálnych eshopov aj u nás

V rámci bohatých účinkov pôsobia tieto prípravky vo viacerých oblastiach:

Zvyšujú libido: Bylinné zloženie väčšiny tabliet spôsobuje zvýšenie sexuálneho apetítu, čo vplýva na vyššie libido a chuť na sex

Pomáhajú na lepší orgazmus: Pomocou zlepšenie prekrvenia pohlavného systému a intímnej oblasti je možné dosiahnuť intenzívnejšie vyvrcholenie

Podporujú vitalitu: Okrem vplyvov v sexuálnej oblasti pomáhajú zložky v prípravkoch aj na zlepšenie fyzickej a mentálnej vitality

AJ KRÉMY A GÉLY

Okrem tabliet existujú aj rôzne druhy gélov a krémov na vonkajšie použitie, dokonca sa dajú kúpiť takéto prípravky aj od jednej značky v rámci balíčka. Žena tak môže prežiť intenzívny orgazmus a zároveň vyťažiť maximum z rôznych foriem prípravkov.

Tabletky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi Na rozdiel od prípravkov pre mužov, musím uznať, že ženy to majú s podpornými prostriedkami o niečo ťažšie. Ponuka nie je až tak veľmi široká a aj to málo nie je vždy automaticky kvalitné, treba si veľmi dobre vyberať. Viaceré lacnejšie prípravky majú v praxi len minimálnu účinnosť a to je veľká škoda.

Moja partnerka však má našťastie aj dobré skúsenosti, napríklad so značkou Stoporex Women. Ak si budete vyberať nejaký konkrétny produkt, či už tabletky, krém alebo gél na podporu orgazmu, vždy sa zaujímajte o referencie z praxe. Tie jej sú uvedené v priloženej tabuľke.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.09

23 Hodnotení