Afrodiziaka pre ženy

Chceli by ste ozvláštniť alebo skvalitniť svoj sexuálny život? Máte pocit, že si už neviete tak užiť milovanie a vzrušenie, ako kedysi? Na vine môže byť klesajúce libido, ktoré ovplyvňuje tak sexuálny apetít, ako aj vzrušivosť a precítenie sexuálnej stimulácie. K tomuto stavu môže prísť prirodzene v dôsledku vyššieho veku, ale aj ako následok niektorých príčin.

Libido u žien ovplyvňuje veľké množstvo faktorov. Niektoré sú externé, napríklad vplyv životosprávy, životného štýlu, stresu a podobne, iné môžu mať súvis aj so zdravým fungovaním reprodukčnej sústavy, napríklad rôzne gynekologické infekcie a zápaly.

Pokiaľ je však pokles kvality sexuálneho života spôsobený zhoršením vzrušivosti a chuti na sex, riešením môžu byť prírodné afrodiziaka pre ženy. Moja partnerka s nimi má viacero skúseností a na ich základe som sa rozhodol pozrieť na túto tému bližšie.

Čo sú afrodiziaka a aké majú účinky

Čo sú afrodiziaka a aké majú účinky Na stimuláciu a zvýšenie libida a sexuálneho apetítu, presne na to slúžia afrodiziaka. Ide o špeciálne stimulačné prostriedky, ktoré môžu mať rôznu formu, pričom väčšinou majú prírodný pôvod. Tieto afridiziaka môžu pôsobiť na viacero zmyslov.

U žien majú afrodiziaka tieto tri najdôležitejšie účinky:

zvyšujú prekrvenie pohlavného systému a hlavne vonkajších genitálií, čiže pošvy, jej vnútra a jej okolia, čím ju robia citlivejšou
vplývajú na hormonálnu hladinu pohlavných hormónov, najmä estrogénov, ktoré ovplyvňujú libido aj kvalitu sexuálneho života
zvyšujú pocit sexuálnej energie, zlepšujú celkovú vitalitu a u niektorých žien môžu zlepšovať aj mentálnu a fyzickú výkonnosť

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Tieto účinky sa môžu u každej ženy individuálne líšiť v intenzite, veľmi závisí aj od zdravotného stavu pohlavnej sústavy či hormonálnej rovnováhy pohlavných hormónov. V zásade však vplývajú hlavne na zvýšenie sexuálneho apetítu a zlepšenie vzrušivosti. Niektoré afrodiziaka môžu vplývať aj na opačné pohlavie, čiže zvýšia atraktivitu ženy.

Typy, zloženie a užívanie afrodiziak pre ženy

Typy, zloženie a užívanie afrodiziak pre ženy Medzi afrodiziaka sa zaraďujú najčastejšie potraviny, jedlá, nápoje a za istých okolností aj vône. Podmienkou je, aby obsahovali látky s afrodiziakálnymi účinkami. Do tejto kategórie patria najviac ovocie, niektoré druhy zeleniny, orechy a koreniny.

Veľmi dobrým afrodiziakum sú aj niektoré rastliny a byliny. Medzi tie, ktoré majú najlepšie účinky pre ženy, patria napríklad Senovka grécka, Žerucha peruánska, Damiána alebo Wild Yam. Tieto rastliny obsahujú jednak látky zvané fytoestrogény, ktoré pôsobia na hormonálnu hladinu, ale aj aminokyseliny, ktoré zlepšujú prekrvenie pošvy a intímnych partií.

Pre uvedené afrodiziaka sú typické tieto charakteristiky:

  • ich pôsobenie je prirodzené a to obvykle na všetky sexuálne funkcie
  • niektoré afrodiziaka účinkujú okamžite, iné až pri dlhodobom používaní
  • intenzita účinku je však individuálna u každej ženy
  • pozor si treba dať aj na niektoré vedľajšie efekty
  • koncentrácia afrodiziak v potravinách býva nižšia

Veľkou výhodou týchto afrodiziak je možnosť ich prirodzeného použitia aj v kuchyni, čo platí najmä o niektorých druhoch korenia a surovín pre jedlá. Využiť však môžete aj vyššie spomínané bylinky, napríklad si z nich môžete pripraviť čaje. Niektoré sa dajú použiť aj v polievkach alebo šalátoch a dokonca môžu účinkovať aj na partnera.

DAJTE SI POZOR NA MNOŽSTVO

To, že sa ako afrodiziaka spomínajú najviac potraviny alebo niektoré bylinky a čaje z nich, neznamená, že ich môžete užívať neobmedzene. V prípade predávkovania dosiahnete opak toho, čo ste chceli, namiesto podpory sexuálneho života si privodíte skôr nevoľnosť.

Časté otázky

Časté otázky Poďme sa teraz pozrieť na to, čo ženy v súvislosti s afrodiziakami zaujíma najviac. Keď som navštívil niektoré internetové fóra a diskusie, zistil som, že najviac otázok sa týka používania afrodiziak a ich účinnosti v praxi. Niektoré ženy im príliš neveria, iné ich zas považujú za všeliek. Tu sú najčastejšie otázky a dotazy:

Ktoré potraviny patria medzi najlepšie afrodiziaka pre ženy?

Ide hlavne o afrodiziaka obsahujúce fytoestrogény pôsobiace na hormonálnu rovnováhu, ale aj o tie, ktoré pomáhajú zlepšiť prekrvenie pohlavnej sústavy a hlavne vonkajších genitálií. Medzi najlepšie patria čokoláda, ustrice, paradajky, bazalka, koriander, mäta, rozmarín, čili, škorica, med, mandle, ďatle a kokos.

Môžu afrodiziaka pôsobiť aj na opačné pohlavie?

Áno, ale v tomto prípade už nejde o afrodiziaka pre ženy, ale o afrodiziaka pre mužov. Ich úlohou je vtedy podporiť nie vzrušenie a vzrušivosť u ženy, ale u muža. Typickým príkladom takýchto afrodiziak sú parfumy obsahujúce feromóny, čo sú prírodné látky vzbudzujúce túžbu po sexe, čiže zvyšujúce libido.

Existujú afrodiziaka aj v nejakej viac koncentrovanej forme?

Áno, ale nemám tým na mysli napríklad bylinkové čaje, hoci je pravda, že tie obsahujú tiež viac účinných látok. Hovorím o hotových prípravkoch, pre ženy sú dostupné v podobe tabliet s obsahom rastlinných extraktov, ale aj v podobe krémov podporujúcich prekrvenie intímnych partií.

Patria medzi afrodiziaka aj lubrikačné či masážne gély?

Áno, ale len v prípade, že obsahujú látky povzbudzujúce sexuálne zmysly, napríklad čuch alebo hmat. Niektoré lubrikačné a masáže gély môžu obsahovať napríklad už spomínané feromóny, prípadne môžu obsahovať látky zlepšujúce prekrvenie danej oblasti, takže môžu u žien pôsobiť aj na zvýšenie vzrušenia.

Môžu mi afrodiziaka pomôcť na každý problém?

Bohužiaľ, ani tie najlepšie prírodné afrodiziaka alebo najviac koncentrované prípravky nedokážu vyriešiť každý problém s kvalitou sexuálneho života. Niekedy môže byť pokles chuti na sex spôsobený napríklad vážnejšími fyziologickými poruchami, s ktorými si dokáže poradiť jedine lekár.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Afrodiziaka pre ženy a skúsenosti s nimi

Afrodiziaka pre ženy a skúsenosti s nimi Moja partnerka má s afrodiziakami veľké skúsenosti, experimentovala s viacerými druhmi bylinkových čajov a tiež aj s korením. Najviac sa jej ale osvedčili koncentrované formy a to či už v podobe tabliet na vnútorné užitie, alebo krémov s vonkajšou aplikáciou.

Takáto forma má totiž oproti surovej forme afrodiziak viac plusov:

jedná sa už o hotové prípravky, ktoré sú navyše testované a odskúšané, ich používanie je jednoduchšie a pohodlnejšie
v zložení sa nenachádza len jedno afrodiziakum, ako to je v prípade potravín, ale kombinácia viacerých, takže účinnosť je ešte vyššia
vybrať si môžete z veľkého množstva a foriem, v ponuke sú tabletky so všeobecným účinkom, ale aj krémy určené na lepšiu vzrušivosť

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Samozrejme, akú formu si vyberiete, to je na vás. Môžete skúsiť skombinovať krémy, tabletky, potraviny a čaje, aby ste dosiahli čo najväčšiu efektivitu. Dajte si ale pozor, aby ste to neprehnali, pri predávkovaní afrodiziakami môžete dosiahnuť skôr opačný efekt, ako je posilnenie vášho libida, sexuálneho apetítu a vzrušenia.

Ak by ste chceli vedieť niečo viac o afrodiziakach pre ženy, odporúčam tieto články:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie