Zvýšenie poprsia

Zvysenie poprsia

Zvýšenie poprsia u žien je rovnako dôležité, ako aj zväčšenie. Mnoho mužov dokonca ocení oveľa viac vyššie a vyformované poprsie, ako veľké a ovisnuté prsia. Tvar prsníkov a ich zvýšenie je dokonca v mnohom jednoduchšie, ako zväčšenie, najmä ak sa pozeráme na to, aby bolo toto zvýšenie prirodzené a bez radikálnych zásahov.

Samozrejme, pokiaľ chcete vidieť okamžité zvýšenie pŕs, bez plastiky to nepôjde a jej cena je pre mnoho žien nedostupná. Aspoň opticky ale môže pomôcť napríklad aj podprsenka na zväčšenie poprsia, ktorá vie prsia zdvihnúť a zvýšiť ich.

❤️ TIP: ak hľadáte rýchle riešenie, moja partnerka odporúča tabletky, ktoré u žien naozaj fungujú: Super Prsia + štíhla línia Megaprsia BreastExtra+

V prípade, že preferujete dlhodobejšie riešenia, existujú napríklad aj rôzne cviky, jedlá, krémy či tabletky obsahujúce bylinky, ktoré môžu pomôcť poprsiu získať pevnosť a tvar. Viaceré lieky, napríklad antikoncepcia, majú na poprsie tiež vplyv.

Výška a tvar poprsia: definícia, význam a porovnanie

Výška a tvar poprsia: definícia, význam a porovnanie Hoci väčšina mužov rieši veľkosť poprsia, veľmi dôležitý je aj jeho tvar a výška. Má význam najmä z estetického hľadiska, no zároveň môže byť aj indikátorom hormonálneho stavu ženy. Postupné ochabovanie prsníkov je však pre ženu prirodzený a nezvratný dej.

  • Výšku a tvar poprsia určuje najmä prsné tkanivo a stav prsnej žľazy
  • Hlavnou štruktúrou je prsná mliečna žľaza, ktorý určuje najmä pevnosť a tvar poprsia
  • Z hľadiska veľkosti má veľký význam obsah tukového tkaniva, no na celkový vzhľad prsníkov vplýva aj stav pokožky, najmä jej flexibilita a pevnosť

Zdravé poprsie je uložené medzi III. a VI. rebrom, pričom by malo byť súmerné a oba prsníky by mala oddeľovať prirodzene priehlbina. Najviac a najviditeľnejšie sa vyvíja poprsie počas puberty, zhruba od 10. až do 18. roku života je preto dôležité dbať na čo najviac prirodzený vývoj.

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Čo sa týka tvaru, najčastejšie poznáme tieto typy prsníkov:

mamma disciformis – ide o plochý prsník s nízkym položením
mamma sphaeroidea – v tomto prípade hovoríme o polguľovitom type prsníka, ktorý je z hľadiska štatistík najčastejším a ide teda o bežný tvar poprsia
mamma piriformis – tento odborný názov skrýva hruškovitý tvar prsníka
mamma pendula – prsník typický najmä pre starecký vek, ktorý je ochabnutý stratou tukového tkaniva

Výrazný vplyv na tvar poprsia má mliečna žľaza. Preto sa aj problémy a ochorenia tejto žľazy prejavia viditeľne na forme poprsia. To však platí aj naopak, čiže ak je žľaza v dobrej kondícii. Počas tehotenstva sa môže zväčšiť aj 6 násobne, čo má vplyv na veľkosť poprsia. Bohužiaľ, zároveň aj vplyv na stratu pevnosti.

MALÉ AJ VEĽKÉ POPRSIE

Tvarovať a formovať poprsie je možné tak v prípade malých, aj v prípade väčších prsníkov. Dôležitá je však ich pevnosť a práve na tú sa treba sústrediť najviac. Ruka v ruke so zlepšovaním pevnosti a pružnosti ide práve aj zlepšenie objemu poprsia.

Aké problémy nastávajú s tvarom poprsia a aké sú ich príznaky

Aké problémy nastávajú s tvarom poprsia a aké sú ich príznaky Poprsie predstavuje pre ženu záležitosť nielen vzhľadu, ale aj sebavedomia. O to citeľnejšie sú problémy, ktoré musia ženy riešiť v súvislosti s tvarom a pevnosťou poprsia. Môže ísť len o menšie druhy vád, ale aj o vážnejšie problémy zasahujúce do vizáže.

Tu sú najčastejšie problémy spojené s tvarom poprsia:

Nízka pružnosť a pevnosť: Jednou z najčastejších porúch je postupná strata pružnosti a zároveň pevnosti prsníkov. Táto porucha je z hľadiska spadnutia celého poprsia asi najviac viditeľná, pričom sa horšie prejavuje práve pri väčšom poprsí. Dôvodom straty pružnosti môžu byť biologické príčiny, ale napríklad aj prirodzené starnutie.

Nedostatok alebo prebytok tuku: Na vzhľad a tvar poprsia má veľký vplyv aj objem tukového tkaniva. Nízky obsah tuku spôsobí jednak zmenšenie pŕs, ale zároveň aj stratu ich pôvodnej pevnosti. Prebytok tuku zas môže spraviť prsia väčšími, no neforemnými a so stratou pružnosti, ktorá udržuje ich pravidelný tvar.

Rozdielny tvar a veľkosť: Vplyvom vývojových vád, ale napríklad aj rôznych ochorení prsnej žľazy a prsného tkaniva, môže nastať situácia, že prsníky budú mať rôzny tvar a rôznu veľkosť. Pokiaľ je príčina tohto stavu patologická, jediným efektívnym riešením je len operačný zákrok.

Príčiny problémov s poprsím

Príčiny problémov s poprsím Niektoré problémy, ktoré som spomínal vyššie, sú reakciou na nejaké vonkajšie faktory či akcie. Veľmi často môžu prsia stratiť pružnosť po operačnom zákroku či následkom nejakého iného ochorenia. Sú tu však ale aj vážnejšie príčiny a to patologického charakteru.

Toto sú najdôležitejšie a najčastejšie faktory vplývajúce na problémy s poprsím:

Hormonálne problémy: Rast prsného tkaniva a aj jeho čiastočné formovanie je ovplyvnené počas vývoja hormónmi. Najdôležitejšie sú estrogény a progesteróny, takže v prípade, že nastala u ženy nejaká hormonálna porucha, môže sa to prejaviť aj na prsníkoch. To isté platí aj v prípade kolísania hormonálnej hladiny počas menopauzy.

Zlá životospráva: V prípade konzumácie jedál a nápojov znižujúcich hladinu estrogénu v tele, prípadne vplyvom rýchleho schudnutia alebo pribratia, môže prísť k ovplyvneniu pevnosti a tvaru poprsia. Pozor si treba dávať aj na čokoládu, kofeín a sladené nápoje.

Ochorenia prsnej žľazy a prsného tkaniva: Na tvar aj veľkosť poprsia vplývajú tiež niektoré ochorenia týkajúce sa priamo prsníkov. Najčastejšie ide o zápaly, nádory a cysty, ktoré môžu výrazne zmeniť formu prsníkov a rovnako tak spôsobiť bolesti poprsia.

Nosenie nevhodnej bielizne: V prípade, že nosíte príliš tesné spodné prádlo, môže to spôsobiť deformáciu tvaru a rovnomernosti prsníkov. To platí najmä pre mladšie ženy, ktorým sa poprsie stále vyvíja a pre tie, ktoré nosia tesné a úzke podprsenky skoro stále.

Fyziologické zmeny vplyvom tehotenstva: Jednou z tých prirodzenejších príčin je tehotenstvo. Počas neho nastáva prirodzený rast poprsia vplyvom mliečnej žľazy, no zároveň sa stráca pevnosť a prirodzená flexibilita. Tiež kojenie a dojčenie spôsobia ochabnutie prsníkov.

Vedľajšie účinky liekov: Na stav prsníkov majú vplyv aj niektoré lieky, konkrétne najmä vo forme vedľajších účinkov. Ide spravidla o lieky pôsobiace na hormonálnu hladinu, sem zaraďujeme najmä hormonálnu antikoncepciu.

POZOR NA RÝCHLE SCHUDNUTIE

Životospráva má oveľa väčší vplyv, ako si myslíte. Ak napríklad príliš rýchlo priberiete alebo schudnete, má to vplyv na tvar pŕs a dokonca aj na ich objem. Rýchle schudnutie alebo udržiavanie príliš nízkej hmotnosti počas vývoja môže spôsobiť aj zastavenie rastu prsníkov.

Ako na spevnenie a zvýšenie poprsia

Ako na spevnenie a zvýšenie poprsia Ak chcete zvýšiť a spevniť svoje poprsie, existuje na to niekoľko možností. V prvom rade záleží od toho, či hľadáte okamžité riešenie, alebo naopak či chcete skôr prirodzený a postupný priebeh. Opomenúť by ste nemali ani odstránenie príčin problémov s poprsím.

Čo sa týka jednotlivých možností na zvýšenie poprsia, tu sú:

Podprsenky

Push-up podprsenky sú univerzálnym riešením pre každú ženu, ktorá hľadá optické spevnenie, zväčšenie a zvýšenie poprsia. Ich veľkou výhodou je, že výsledok sa dostaví okamžite a cena je prijateľná pre každého. Nevýhodou je, že ide iba o optickú zmenu, takže v skutočnosti sú vaše prsia stále rovnaké.

Cvičenie a masáž

Pre ženy, ktoré dávajú prednosť prirodzene pevnému poprsiu, je určené cvičenie. Posilňovanie prsných svalov a svalov hrudníka klikmi, váhou vlastného tela alebo pomocou jednoručných aj obojručných činiek má pri dlhodobom pôsobení pozitívny účinok. Spevneniu môže pomôcť aj masáž, napríklad s medom, olivovým olejom či sezamovým olejom.

Krémy

Masáž je možné robiť nielen s pomocou olejov, ale aj s pomocou bylín. Nemusíte si pritom nič vyrábať, stačí kúpiť špeciálne krémy s výťažkom či extraktom rastlinných a bylinných látok. Tieto krémy pôsobia na pokožku aj hlbšie tkanivá a pomáhajú prsiam spevnieť, získať znova potrebnú pružnosť a navyše majú na samotnú kožu hydratačné účinky.

❤️ TIP: moja partnerka odporúča Super Prsia krém (recenzia)

Tabletky

Ak uprednostňujete vnútorné pôsobenie, môžete ku krémom a cvičeniu pridať aj špeciálne tabletky. Ide o voľne dostupné výživové doplnky prírodného charakteru, ktoré obsahujú extrakty z bylín s fytoestrogénmi, ktoré pôsobia na obnovenie rastu prsnej žľazy a teda aj na prirodzené spevnenie a zväčšenie poprsia. Aj v tomto prípade treba dlhodobejšie pôsobenie.

❤️ TIP: tabletky, ktoré u žien naozaj fungujú Super Prsia + štíhla línia (recenzia) a  Megaprsia BreastExtra+ (recenzia)

Jedlo, potraviny a nápoje

Nakoľko stav hormonálnej hladiny niektorých hormónov a prítomnosť iných látok v tele môže pôsobiť na prsia aj ich pokožku, môžete zmenami v jedálničku zlepšiť aj ich stav. Odporúčajú sa potraviny s obsahom estrogénu, vitamínu E a fytoživín. Vyskúšajte viac konzumovať napríklad ovocie, zeleninu a mliečne produkty, piť môžete aj čaj z púpavy.

Bylinky a čaje

Zlepšiť veľkosť a tvar poprsia môžu aj bylinky, ktoré môžu mať formu čaju alebo sušeného extraktu. Nejedná sa pritom o žiadne šarlatánstvo, veď napríklad Cenovka grécka, Fenikel alebo Saw Palmetto sú overené prírodné prostriedky s obsahom fytoestrogénov. Tie sú pre rast prsnej žľazy mimoriadne dôležité a môžu pomôcť zlepšiť kondíciu prsníkov.

Plastická a estetická chirurgia

V prípade vážnejšej vady, alebo ak predošlé možnosti nezaberú, je riešením aj operačný zákrok. Zväčša ide o ambulantne vykonávané zákroky v rámci estetickej či plastickej medicíny, záleží aj od toho, či chcete so zvýšením poprsia napríklad aj jeho zväčšenie. Ak áno, k dispozícii sú implantáty alebo zväčšenie injekčne pomocou rôznych látok.

Najčastejšie otázky o zvýšení a spevnení poprsia

Najčastejšie otázky o zvýšení a spevnení poprsia Zvýšenie poprsia u žien nie je obvykle jednorazová záležitosť a už vôbec nejde o šprint, ale skôr o beh na dlhú trať. To je aj dôvod, prečo sa stále viac a viac žien zaujíma o túto tému aj na internete. Tu sú najčastejšie otázky, ktoré som našiel na diskusných fórach:

Môže sa veľkosť a tvar poprsia meniť aj prirodzene?

Áno, najviac prirodzeným faktorom je vek. So stúpajúcim vekom sa mení u žien hladina hormónov, čo ovplyvňuje napríklad prsnú žľazu a prsné tkanivo. Okrem toho postupom času stráca pokožka svoje pôvodné vlastnosti, najmä sviežosť a elasticitu, čo sa prejaví aj na poprsí. Tieto zmeny ale nemusia byť fatálne, je možné ich negatívne vplyvy zmierniť.

Čo robiť po tehotenstva, aby bolo poprsie znova pevné a pružné?

Najlepším prostriedkom sa ukázalo byť cvičenie a masáž. Pri cvičení sa inšpirujte cvikmi určenými na hrudník, najlepšie je začať s menšou záťažou a postupne zvyšovať intenzitu. Čo sa týka masáže, najlepšie sú krémy so špeciálnym hydratačným účinkom a s obsahom fytoestrogénov.

Ktoré hormóny najviac ovplyvňujú rast, veľkosť a tvar poprsia?

Rast aj tvar poprsia závisí od kombinácie viacerých hormónov a od ich vzájomnej interakcie. Najčastejšie ide o estrogén, progesterón, testosterón, prolaktín a rastový hormón. Ak si budete vyberať nejaké prípravky na poprsie, mali by ovplyvňovať čo najviac z týchto hormónov.

Aký je najviac prirodzený spôsob spevnenia poprsia?

Najlepšie je skombinovať viacero postupov a opatrení. Mojej partnerke a pokiaľ čítam aj ďalšie skúsenosti, tak aj iným ženám, sa najviac osvedčila kombinácia cvičenia, zmeny jedálnička a používania prípravkov s vonkajším aj vnútorným pôsobením na poprsie. Samozrejme, pri vážnych defektoch a ochoreniach je treba lekárska pomoc.

Ak by som mala záujem o operačný zákrok, aká je jeho cena?

Odpovedať len jednou sumou na takto komplexnú otázku sa nedá, ale napriek tomu skúsim aspoň nejaký interval. Modelácia prsníkov, ktorá zahŕňa aj zvýšenie poprsia, môže cenovo vychádzať zhruba na od 1.300 € až do 2.000 € v závislosti od konkrétneho zariadenia a náročnosti operačného výkonu.

Ako fungujú prípravky na zväčšenie a zvýšenie poprsia a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na zväčšenie a zvýšenie poprsia a prečo ich odporúčam Ak chcete posilniť a zlepšiť tvar svojho poprsia, najlepšie je skombinovať viacero opatrení a postupov súčasne. Veľmi častá je kombinácia cvičenia a rôznych druhov prípravkov, či už na vnútorné alebo na vonkajšie použite. Najviac sa využívajú krémy a tabletky.

Tieto prípravky pracujú na rastlinnom princípe:

  • V ich zložení sú extrakty a výťažky rastlín, ktoré majú priaznivý vplyv na prsné tkanivo a rovnako tak na pružnosť a elasticitu pokožky poprsia

Výsledkom pôsobenia týchto prípravkov by mali byť väčšie, pevnejšie a ideálne tvarované prsia. Tento spôsob je prirodzený, je bez plastiky a iných zásahov, no na druhú stranu, výsledky sú u každej ženy individuálne. V prípade krémov je tu navyše aj priaznivý vplyv na hydratáciu a mladistvý vzhľad pokožky.

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Uvedené prípravky sú charakteristické týmito vlastnosťami:

ich zloženie je prírodné, pričom tu nenájdete žiadne chemikálie, farbivá a konzervačné látky, ale len rastlinné zložky doplnené o vitamíny či minerály
prípravky neobsahujú žiadne hormóny, nespôsobujú preto naberanie zbytočného tuku a zároveň sú bez vážnejších vedľajších účinkov
veľkou výhodou je aj dostupnosť, nakoľko tabletky aj krémy sú bez predpisu a môžete ich kúpiť aj cez internet priamo od výrobcu

Čo sa týka účinkov na poprsie, toto sú tie najdôležitejšie:

Zlepšenie tvaru: Pri dlhodobom používaní pôsobia tabletky aj krémy spolu s cvičením priaznivo na zlepšenie tvaru poprsia, najmä jeho pevnosti

Pozitívny vplyv na pokožku: V prípade krémov je nezanedbateľná aj hydratácia pokožky a zlepšenie jej pružnosti

Zväčšenie objemu: Jedným z najdôležitejších účinkov je tiež zväčšenie objemu poprsia a to prostredníctvom stimulácie vytvárania tkaniva prsnej žľazy

TRPEZLIVOSŤ RUŽE PRINÁŠA

V prípade, že sa rozhodnete pre krémy či tabletky určené na zväčšenie a posilnenie poprsia, musíte sa pripraviť na to, že ich používanie musí byť dlhodobejšie. Keďže prípravky majú prírodné zloženie, nefungujú zo dňa na deň, ale výsledky sa však skôr či neskôr dostavia.

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a skúsenosti s nimi Na zvýšenie poprsia je podľa mojej partnerky ideálna kombinácia cvičenia a využívania podporných prostriedkov. Na trhu ich však nie je až tak veľa a pokiaľ by ste chceli len tie skutočne kvalitné a účinné, tých je ako šafranu. Laik pritom nemá šancu rozoznať kvalitné od nekvalitných, lebo všetky sľubujú to isté.

Rozhodol som sa preto pomôcť vám a ukázať vám tie prípravky, ktoré u mojej partnerky fungovali najlepšie. Ide najmä o značky BreastExtra+ a Imperial Vitamins: Super Prsia, ktoré patria medzi špičku. Tu je prehľad tých najlepších prípravkov:

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.79

24 Hodnotení