Zvýšenie libida u mužov

Zvýšenie libida u mužov

Máte pocit, že už ani nemáte chuť na milovanie? Je to už tak dávno, čo ste boli so svojou partnerkou intímne, že si vlastne ani neviete spomenúť, kedy to bolo? A čo je najhoršie, ani vám to v podstate nechýba? Ak ste čo i len na jednu jedinú otázku odpovedali kladne, s najväčšou pravdepodobnosťou máte problém s libidom.

Nízke alebo nedostatočné sexuálne libido nie je v dnešnej dobe nič výnimočné. Naopak, všetky externé faktory smerujú k tomu, aby bola chuť na milovanie u mužov aj žien čoraz nižšia. Sám som si tým prešiel, takže presne viem, o čom tento problém je.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Dobrou správou je, že na zvýšenie libida existuje viacero možností a väčšina z nich vám skutočne môže pomôcť. Či už ide o rôzne lieky, čaje, potraviny alebo tabletky vo forme výživových doplnkov, možností na riešenie problému je viac, než si myslíte.

Libido: definícia, význam a fungovanie

Libido: definícia, význam a fungovanie Prv, ako začnem rozoberať možné riešenia, mali by sme si zrejme najprv povedať, čo to je libido, aký má zmysel u mužov a na základe akých princípov funguje. Možno sa to zdá zbytočné, ale už z tohto opisu pochopíte, kde môže byť problém a kde zas riešenie.

  • Libido je sexuálna túžba alebo pohlavný pud, ktorý je pre človeka vrodený.
  • To, či je libido nízke alebo vysoké, je ovplyvnené najmä hormonálnou činnosťou, no istú rolu hrajú aj externé faktory
  • Zmyslom libida je zvýšiť sexuálny apetít a povzbudiť muža či ženu k pohlavnému styku

Ak je u vás libido v poriadku, pociťujete v pravidelných intervaloch sexuálnu túžbu. V prípade príliš vysokého libida sú tieto intervaly krátke, pričom tradične vysoký sexuálny apetít majú najmä mladí muži. Naopak, nízke libido je typické pre mužov v strednom a vyššom veku a je zodpovedné za „nezáujem“ o sexuálny život.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Libido ako také predstavuje základný životný pud a funguje zhruba nasledovne

na základe sexuálnej stimulácie vylučuje hypotalamus v mozgu hormóny LH a FSH, čiže luteinizačný  hormónfolikulostimulačný hormón
ide o gonadotropné hormóny v našom organizme riadia činnosť pohlavných žliaz, najmä zvýšenie testosterónu
dostatočná hladina tohto hormónu vplýva na libido a muž má chuť na sexuálny styk

Pokiaľ nie je hladina hormónu testosterón dostatočná, prejaví sa to aj na sexuálnej chuti. To znamená nezáujem o pohlavný styk a nedostatočné reakcie na sexuálnu stimuláciu. Samozrejme, nielen hladina testosterónu má vplyv na to, či ste „nadržaný“ alebo nie, ale ide o pomerne významný faktor.

NIELEN MUŽI, ALE AJ ŽENY

Možno ste to vytušili už aj z vyššie napísaných viet, ale libido nie je vôbec pevne zviazané len s mužským pohlavím. Aj ženy môžu trpieť jeho nedostatkom, čo sa prejavuje veľmi podobne ako u mužov. U nich však väčšiu úlohu zohrávajú psychologické faktory.

Aké problémy nastávajú s libidom a aké sú ich príznaky

Aké problémy nastávajú s erekciou a aké sú ich príznaky V súvislosti s libidom u mužov sa dá hovoriť v princípe o dvoch stavoch. Prvý je charakteristický nižším libidom, čiže nižším záujmom o sex. Druhý úplnou absenciou sexuálnej túžby. Rozoznať tieto dva stavy je na prvý pohľad zložité.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Poďme sa teda pozrieť, ako sa prejavujú a čím sú typické:

Znížené libido: Znížené libido je typické najmä v prvých štádiách tohto problému, kedy dochádza k postupnému klesaniu hormónu testosterón, prípadne k prvotnému výskytu iných faktorov, ktoré ho ovplyvňujú. Veľa ľudí toto prvé štádium podceňuje, nakoľko prejavy nie sú natoľko viditeľné.

Problémom však zostáva druhé štádium, kedy dochádza k trvalému zníženiu záujmu o sexuálny styk. Znížené libido ovplyvňuje aj praktický životný štýl muža, ktorý postupne ochladzuje svoj sexuálny kontakt s partnerkou len na nevyhnutné minimum. Z času na čas príde krátkodobé zlepšenie stavu, ale dlhodobo je situácia nemenná.

Čo sa týka sexuálneho kontaktu, ten sa stane rutinný, bez fantázie, mechanický, neosobný. Stále však k nemu z času na čas prichádza.

Absencia libida: Absencia libida príde v drvivej väčšine prípadov postupne. Viac-menej ide o pokračovanie predošlého stavu, ktorý zostal bez akéhokoľvek povšimnutia a riešenia. Dôsledkom je veľa krát aj rozpad partnerského vzťahu, nakoľko partner stratí absolútne akýkoľvek záujem o kontakt so svojou partnerkou.

Absencia libida sa prejavuje pomerne jednoducho a na rozdiel od prvého spomínaného stavu značne viditeľne. Muž jednoducho nemá záujem vôbec o sexuálny kontakt a to nielen so svojou partnerkou, ale s nikým iným. Rovnako tak úplne vymizne potreba napríklad masturbácie v prípade dlhšej partnerskej sexuálnej abstinencie.

V prípade absencie libida dochádza dokonca aj k strate záujmu o fyzický kontakt všeobecne, muž väčšinou nemá postupne záujem o žiaden kontakt s partnerkou.

problemy s libidom

Príčiny problémov s libidom

Príčiny problémov s libidom Za nízkym libidom u mužov býva viacero faktorov. Niektoré ovplyvňujú hladinu testosterónu, iné vplývajú na psychické deje alebo fyziologické možnosti organizmu. Viacero príčin je dokonca súčasťou „začarovaného kruhu“, pretože sú dôsledkom aj následkom súčasne.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Toto sú najčastejšie príčiny problémov s libidom:

Ochorenia: Či už ide o psychické ochorenia typu depresia alebo fyziologické choroby kardiovaskulárnej, nervovej či inej sústavy, takéto vážne stavy dokážu znížiť libido naozaj každému mužovi. Pokiaľ sa nejedná o vážnu chorobu, je to len dočasný stav, ak je ale ochorenie chronické, samé od seba sa libido nezvýši.

Lieky: Viaceré druhy liekov spôsobujú u mužov napríklad problémy so sústredením sa, zvýšenou únavou alebo so správnou činnosťou centrálnej nervovej sústavy. Výsledkom toho môže byť neadekvátna reakcia na sexuálnu stimuláciu, obvykle jej utlmenie. Takto pôsobia typicky napríklad antidepresíva.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Nízka hladina testosterónu: Testosterón je alfa a omega pre muža nielen z hľadiska sexuálnej túžby, ale aj z hľadiska hormonálnej rovnováhy. Ak je ho nedostatok, bez ohľadu na príčinu, prejaví sa to napríklad aj ovplyvnením druhotných pohlavných znakov. Tento problém je treba riešiť bez ohľadu na vplyv na libido.

Závislosti od návykových látok: Alkohol, fajčenie, drogy, to všetko sú nepriatelia nielen zdravého organizmu, ale najmä erekcie a libida. Tento faktor spôsobuje u mužov najviac problémov s potenciou a plodnosťou, sexuálnu túžbu nevynímajúc. Ja osobne sa snažím úplne abstinovať a toto by som odporúčal každému mužovi, ktorý chce byť sexuálne aktívny.

Psychické problémy: Niečo som už spomínal vyššie, ale rád by som dodal dôležitú informáciu týkajúcu sa psychiky. Už aj bežná úzkosť, podráždenie alebo strach dokážu nabúrať psychiku viacerých mužov natoľko, že nie sú schopní sa sústrediť na sexuálny akt alebo naopak dostatočne sa uvoľniť.

Zlý životný štýl: Veľa pracujete, málo odpočívate, nezdravo a nepravidelne sa stravujete, snažíte sa odolať stresu stoj čo stoj. Ak je toto váš prípad, ste na najlepšej ceste k úplnej absencii akejkoľvek sexuálnej túžby. Zlá životospráva, nedostatok oddychu a nedostatok času stráveného s partnerkou sú mimoriadne rizikové faktory pre problémy s libidom.

STEREOTYP

Rutina v partnerskom a sexuálnom živote je dobrým príkladom príčiny aj následku zároveň. Ak vám chýba pri sexe fantázia, čoskoro vás prestane sexuálny kontakt ako taký baviť. Ak k nemu aj príde, je to akoby „bez života“. Našli ste sa v tom?

Ako na zlepšenie libida

Ako na zlepšenie libida Možností, ako zlepšiť svoj sexuálny apetít, je viacero. Pokiaľ je za nižším libidom napríklad narušenie hormonálnej rovnováhy v dôsledku nejakého ochorenia, je potrebné riešiť primárne to. Ak táto príčina „odpadá“, musíte prijať viacero režimových opatrení.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Poďme ale postupne na to, aké možnosti riešenia máte:

Liečenie vyvolávajúcej choroby

V prvom rade by ste sa mali zamerať na vyriešenie chorôb, ktoré vás trápia. Chrípku samozrejme preležíte, ale kardiovaskulárne, psychické alebo nervové ochorenia určite nie. Rovnako tak problémy s metabolizmom, najmä nadváhu a obezitu, nevyriešite sami. V tomto prípade odporúčam lekársky dohľad.

Potraviny a jedlo

Presne tak, zmena stravovania vie urobiť naozaj veľké zázraky. Okrem toho, že by ste sa mali stravovať zdravšie, existuje viacero potravín povzbudzujúcich sexuálny apetít. Ja osobne aj na základe vlastných skúseností odporúčam banány, chilli, morské plody typu ustrice a podobne, šľahačku a červené víno. Áno, spomínal som, že alkohol nepijem, ale z času na čas môžete spraviť výnimku. Ak to nebudete preháňať, víno vie uvoľniť myseľ a zvýšiť vášeň!

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Na zvýšenie libida pomáhajú napríklad aj jahody, mandle a avokádo. Je to najmä kvôli tomu, že obsahujú zinok, selén, vitamín E a vitamíny skupiny B. Tieto látky majú povzbudzujúce účinky na sexuálnu vitalitu nielen u mužov, ale aj u žien.

Zvýšenie testosterónu

Ak nepomáhajú predchádzajúce dve veci, treba sa zamerať na zvýšenie testosterónu. Veľmi jednoduchou formou je kúpiť si napríklad špeciálny čaj, ktorý pomáha stimulovať jeho hladinu. Rovnako tak je skvelým stimulátorom hormónov v tele pohyb, ja osobne dávam prednosť behu. Uvoľnia sa pri ňom aj „hormóny šťastia“, čiže endorfíny.

Životný štýl a stres

Základom zvýšenia libida musí byť zníženie stresu a čo najmenej rušivých vplyvov na psychiku. Medzi ne možno zaradiť napríklad aj nadmerné pracovné zaťaženie alebo nedostatok spánku. Veľmi dôležité je tiež vyvarovať sa fajčeniu, nadmernej konzumácii alkoholu a tiež nadmernej fyzickej aktivite.

Snažte sa myslieť uvoľnenejšie, pozitívnejšie, vyhýbajte sa depresii a pestujte si zdravú životosprávu. Doprajte si napríklad aj masáže alebo akupunktúru, sú veľmi uvoľňujúce.

Prírodné doplnky a tabletky na zvýšenie libida

Pokiaľ hľadáte rýchlejšiu cestu, odporúčam „doping“ vo forme prírodných produktov. Môže ísť o rozličné oleje, bylinkové čaje alebo najjednoduchšiu možnú formu: tabletky. Tie obsahujú výťažky a extrakty rôznych účinných rastlín a bylín, ktoré spadajú do kategórie prírodných afrodiziak a sú doslova „štartérom“ libida väčšiny mužov.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Najčastejšie otázky o problémoch s libidom

Najčastejšie otázky o problémoch s libidom Nízke libido alebo jeho úplná absencia ovplyvňujú váš celý život. Mnoho mužov sa preto okrem samotného libida pýta aj na niektoré iné otázky súvisiace s týmto problémom. Rozhodol som sa tie najčastejšie zozbierať a odpovedať na ne aj na základe vlastnej skúsenosti.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Môže byť za nízkym libidom problém vo vzťahu?

Áno, určite môže. Vzťahové problémy prirodzene odrádzajú muža od fyzickej náklonnosti voči jeho partnerke, čo vedie buď k tomu, že si nájde milenku, alebo k úplnej sexuálnej abstinencii. Na ňu si môže muž zvyknúť a následne u neho začne ochabovať aj libido.

Je pokles libida vo vyššom veku prirodzený?

Je, nakoľko postupom veku sa v organizme človeka znižuje hladina dôležitých hormónov potrebných pre udržanie vyššieho libida. Rovnako tak sa pridržujú choroby ciev, ktoré pokles libida a potencie všeobecne sprevádzajú. Nemali by ste však na to rezignovať.

Pomáhajú na libido napríklad rôzne feromónové parfumy?

Feromóny patria medzi látky ovplyvňujúce niektoré behaviorálne a fyziologické reakcie v celej prírode. Čoraz populárnejšie sú aj v súvislosti so sexualitou, ale ja osobne by som im nepripisoval neobmedzenú moc. Áno, môžu pomôcť, ale treba sa zamerať aj na iné možnosti.

Ovplyvňuje môj jedálniček moju sexuálnu túžbu?

Ovplyvňuje a veľmi. Ako som už spomenul vyššie, niektoré potraviny majú schopnosť libido povzbudiť, niektoré zas majú schopnosť ho „zabiť“. Stravujte sa preto zdravo a zamerajte sa na vyšší príjem potravín, ktoré som odporučil v predošlom texte.

Kedy by som mal navštíviť lekára a je to vôbec nutné?

Hoci si väčšina mužov myslí, že tento problém nie je potrebné riešiť s lekárom, ja si myslím, že existuje určitá hranica, kedy už treba začať rozmýšľať aj nad touto možnosťou. V prípade, ak nezaberú žiadne riešenia, ktoré som spomenul a nepomáha ani dlhodobé užívanie rôznych výživových doplnkov či tabletiek, určite lekára navštívte.

ako zlepšiť libido

Ako fungujú tabletky na libido a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na libido a prečo ich odporúčam Libidu sa dá pomôcť viacerými spôsobmi, no jeden vyčnieva nad všetky ostatné: tabletky, ktoré podporujú zvýšenie libida prostredníctvom prirodzenej stimulácie hladiny testosterónu u mužov.

Samotné užívanie a dávkovanie je mimoriadne jednoduché:

  • Väčšina výrobcov takýchto tabliet odporúča užívanie vždy pred pohlavným stykom, obvykle 30 až 60 minút.

Ja osobne si myslím, že ešte lepšie bude, ak budete takéto tabletky užívať pravidelne, napríklad vždy ráno alebo vždy večer. Mne osobne sa osvedčili hneď viaceré značky, ktoré som aj recenzoval a nájdete ich nižšie.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ešte predtým by som ale rád spomenul, prečo vlastne tabletky uprednostňujem

majú 100 % prírodné zloženie, ktoré je pre naše ľudské telo prirodzené a aj vďaka tomu sa nemusíte báť nežiaducich účinkov
sú už overené a vyskúšané, nielen Úradom verejného zdravotníctva SR, keďže ide o kontrolované výživové doplnky, ale aj tisíckami mužov s pozitívnymi skúsenosťami
sú dostupné pre každého a to preto, že si ich môžete kúpiť bez lekárskeho predpisu

Tabletky majú spravidla tieto tri dôležité účinky:

Zvyšujú libido: Deje sa tak prostredníctvom stimulácie hladiny hormónov, najmä testosterónu a to vďaka účinným extraktom prírodných rastlinných afrodiziak.

Zlepšujú erekciu: Tento účinok je dosiahnutý zlepšením prekrvenia a stavu ciev v pohlavnom úde.

Podporujú plodnosť: Väčšina tabletiek obsahuje aj látky vplývajúce priaznivo na spermatogenézu, čiže tvorbu spermií.

POZOR NA NEZNÁME ZNAČKY

Popri mnou overených a vyskúšaných tabletkách sa na trhu vyskytujú aj prípravky, ktorých účinky sú mizivé. Ak vidíte niekde prehnané sľuby, podozrivo nízku cenu alebo úplne neznámy názov, dajte si pozor.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Aktuálne je v ponuke viac ako desiatka rôznych značiek, ktoré o sebe tvrdia, že podporujú zvýšenie libida u mužov. Môžete im veriť, ale aj nemusíte. Z vlastnej skúsenosti viem, že niektorým výrobcom by ste veriť dokonca ani nemali. Chcete vedieť, ktorým ale naopak dôverovať môžete?

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

V takom prípade som pre vás pripravil prehľad tých mnou testovaných tabliet na podporu libida, ktoré naozaj fungovali. V tejto tabuľke nájdete ich zhodnotenie aj odklik na konkrétnejšiu recenziu:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.50

26 Hodnotení