Oddialenie ejakulácie

Oddialenie ejakulácie

Štatistiky hovoria, že u priemerného muža trvá zhruba 7 minút, kým od začiatku pohlavného styku príde k vyvrcholeniu. Orgazmus je u muža spravidla spojený s ejakuláciou, aj keď priznávam, že môžu existovať výnimky. Väčšina mužov však takéto teoretické veci nerieši, aspoň do doby, kým nezačnú mať problém s predčasnou ejakuláciou.

Touto poruchou trpí čoraz viac mužov, hoci oficiálne čísla príliš výpovednú hodnotu nemajú. Len máloktorý muž si to prizná a ešte horšie je vlastne aj posúdiť, čo vlastne predčasná ejakulácia je a kedy sa jedná už o skutočne vážny problém.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Viem, o čom hovorím, nakoľko aj ja sám som si týmto problémom prešiel. Niečo, čo sa spočiatku ani nezdá ako príliš vážna vec, môže prerásť do neriešiteľného prípadu, ktorý dokáže napríklad zničiť aj inak kvalitný vzťah. Práve preto som sa rozhodol vám pomôcť.

Ejakulácia: definícia, význam a fungovanie

Ejakulácia: definícia, význam a fungovanie Proces dosiahnutia orgazmu je u mužov spojený s výstrekom semena. K ejakulácii nemusí prísť len pri klasickom pohlavnom styku, ale napríklad aj pri bežnej sexuálnej stimulácii počas masturbovania.

  • Ejakulácia je stav výronu ejakulátu z mužského pohlavného údu následkom dosiahnutia orgazmu
  • Súčasťou ejakulátu je aj semeno, ktorého úlohou je preniknúť do ženských vajíčok a oplodniť ich
  • Kvalitná ejakulácia tak priamo súvisí s potenciou a plodnosťou ako takou

Ako som naznačil už vyššie, existujú prípady, kedy muž ejakuluje aj bez dosiahnutia orgazmu, prípadne dosiahne tzv. suchý orgazmus, čiže keď príde k vyvrcholeniu bez výronu ejakulátu z pohlavného údu. Toto všetko sú ale samostatné „kapitoly“ v sexuálnej oblasti a preto budem teraz uvažovať o väčšinovej situácii, kedy je orgazmus spojený s ejakuláciou.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Samotná ejakulácia vzniká v nasledovnom procese:

po určitej dobe od sexuálnej stimulácie vyšle mozog nervový signál, ktorý spustí uvoľňovanie ejakulátu cez semenovody
do ejakulátu sa primieša semeno, ktoré je vytvorené v semenných vačkoch
pri dosiahnutí maximálneho vzrušenia sa spustí proces svalových kontrakcií po celom tele, ejakulát je touto silou vytlačený cez močovú rúru von a dochádza k jeho výronu
na záver svalové kontrakcie strácajú na intenzite, čo je sprevádzané pocitmi zášklbov na penise, čím sa „oficiálne“ ukončí proces ejakulácie

Zmyslom erekcie je umožniť mužovi maximálnu potenciu a plodnosť. Na to, aby sa to ale podarilo, je potrebné nielen erekciu dosiahnuť, ale ju aj udržať. Dôležité tiež je, aby nedochádzalo samovoľne k oslabeniu erekcie, pretože to môže viesť k neschopnosti dosiahnuť orgazmus a celkovo k impotencii v zmysle počatia potomka.

NOČNÁ EJAKULÁCIA

Okrem vedomej ejakulácii počas sexuálneho styku môže prísť aj k tej nevedomej a to obvykle v noci. Nastáva najmä u mladých mužov počas pohlavného dospievania, výnimočne o niečo neskôr. Takáto ejakulácia je samovoľná.

Aké problémy nastávajú s ejakuláciou a aké sú ich príznaky

Aké problémy nastávajú s ejakuláciou a aké sú ich príznaky Ak hovoríme o poruchách a problémoch s ejakuláciou, obvykle sa vyskytujú dva najčastejšie prípady. Prvým prípadom je príliš dlhé čakanie na ejakuláciu, druhým zas príliš rýchla ejakulácia. Menej časté sú nadmerná ejakulácia, prípadne nedostatok ejakulátu.

Tu sú vyššie spomínané problémy popísané detailnejšie:

Oneskorená ejakulácia: Menej častým problémom mužov je, ak nastane ejakulácie po príliš dlhej dobe. Väčšinou to súvisí s tým, že orgazmus neprichádza tak rýchlo, ako by si muž predstavoval. Za týmto problémom môže byť napríklad príliš častý sexuálny kontakt, príliš častá masturbácia alebo problém neurologického charakteru.

Predčasná ejakulácia: Predčasná ejakulácia je opačný prípad, kedy nastáva vyvrcholenie oveľa skôr, dokonca už aj po jednej minúte. Takýto stav môže mať buď príčinu v sexuálnej neskúsenosti alebo príliš dlhej sexuálnej abstinencii, alebo môže ísť o problém s krátkou uzdičkou či nadmernú vzrušivosť na základe sexuálnej stimulácie.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Nadmerná ejakulácia: Ak sa vám zdá, že sa opakovane vyskytuje pri vyvrcholení príliš veľké množstvo ejakulátu, ide o problém buď tvorby samotného semena, alebo o nejakú prirodzenejšiu príčinu. Konzistenciu aj množstvo ejakulátu totiž ovplyvňuje napríklad aj zavodnenie organizmu.

Nedostatočná ejakulácia: Opačnou poruchou je naopak nedostatok ejakulátu. Štatistiky hovoria, že muž počas celého svojho života vyprodukuje až 17 litrov ejakulátu. V prípade, ak sa zdá vám aj vašej partnerke, že množstvo semena nie je v poriadku, mali by ste určite navštíviť lekára.

Aké problémy nastávajú s ejakuláciou

Príčiny problémov s predčasnou ejakuláciou

Príčiny problémov s predčasnou ejakuláciou Z vyššie spomínaných typov porúch sa budem teraz venovať najmä predčasnej ejakulácii. Príliš rýchle vyvrcholenie spojené s výronom semena môže mať viacero príčin. Niektoré sú prirodzenejšie, iné sa však dajú riešiť len chirurgickým zákrokom.

Toto s možné faktory ovplyvňujúce príliš rýchlu ejakuláciu:

Tvar pohlavného údu a uzdičky: Fyziológia môže zohrať pri predčasnej ejakulácii významnú úlohu a to najmä v prípade, že máte napríklad príliš krátku uzdičku. Rovnako tak tvar žaluďa a fyziológia celého pohlavného údu môžu spôsobiť, že muž je viac vzrušivejší alebo že aj bez toho, aby to mohol ovplyvňovať, u neho nastane výron semena.

Zápaly: Zápal močových ciest, zápal prostaty alebo iné zmeny v močovej rúre môžu spôsobiť stratu ovládania muža nad svojim orgazmom a rovnako tak problémy s uzatváraním alebo otváraním semenovodov. Viaceré iné zápalové a infekčné ochorenia pohlavnej alebo vylučovacej sústavy sa môžu tiež podpísať pod nekontrolovanú ejakuláciu.

Nesprávna činnosť nervových receptorov: V prípade, ak existuje nejaký problém s nervovými zakončeniami alebo dokonca v centrálnej nervovej sústave, nastáva tiež problém so správnym vyhodnotením sexuálnej stimulácie a už po pár minútach sa môže dostaviť orgazmus. Opačným extrémom zas je, ak sa muž nevie orgazmu dočkať vôbec.

Sexuálna abstinencia: Máte za sebou dlhšiu sexuálnu abstinenciu? V takomto prípade sa musíte pripraviť na to, že problém s predčasným výronom semena určitú dobu potrvá. Prirodzene trpia predčasnou ejakuláciou najmä mladí muži na začiatku svojho sexuálneho života, no ak ste dlhšiu dobu nemali sex, môžete sa ocitnúť vo veľmi podobnej situácii.

Ochabnutie PC svalstva: PC sval, čo je skratka pre pubococcygeálny sval, je sval zodpovedný z veľkej miery za našu schopnosť zadržať močenie, ale napríklad aj ejakuláciu ešte predtým, než sami chceme. Ak toto svalstvo ochabne, nemôže muž zabrániť ejakulácii ani keby chcel a ani keby nikdy predtým s touto poruchou nemal problém.

Psychické problémy: Ak trpíte napríklad úzkosťou, neschopnosťou sa sústrediť, ste v strese alebo pod tlakom, prípadne ak máte nejaké vážnejšie psychické poruchy, je predčasná ejakulácia prirodzenou súčasťou symptómov takéhoto stavu. Aj v tomto prípade však môže prísť tiež k opačnému extrému a to k oneskorenej ejakulácii.

INDIVIDUÁLNE ODLIŠNOSTI

Prv, ako ukončím kapitolu o príčinách, chcel by som zdôrazniť jednu dôležitú vec: u každého muža môže byť veľmi individuálne, kedy u neho nastane orgazmus. Ak „vydržíte“ napríklad 5 minút a chceli by ste napríklad 8, nejde o problém s predčasnou ejakuláciou.

Ako na oddialenie ejakulácie

Ako na oddialenie ejakulácie Oddialiť ejakuláciu je možné viacerými spôsobmi, no vždy treba najprv zistiť možnú príčinu alebo možné príčiny takéhoto stavu. Na úvod odporúčam zamerať sa najprv na vylúčenie fyziologických alebo vyriešenie psychologických faktorov a potom postupovať ďalej.

Toto je môj návod, čo všetko môže pomôcť na predčasnú ejakuláciu:

Vyriešenie psychických problémov

Ak viete, že trpíte úzkosťami, stresom, nervozitou, prepracovaním alebo jednoducho ste mimo svoju optimálnu psychickú a duševnú kondíciu, radím vám, aby ste sa v prvom rade zamerali týmto smerom. Na prvý pohľad síce ide o „banálne“ problémy, ale verte mi, že vašu erekciu, potenciu aj ejakuláciu ovplyvňujú viac, ako si pripúšťate.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Chirurgické upravenie uzdičky

Ako zistíte, že je niečo v neporiadku s vašou uzdičkou alebo fyziológiou penisu? Jednoduchým porovnaním bohužiaľ nie. Pokiaľ trpíte predčasnou ejakuláciou už „od nepamäti“ alebo vám vaša partnerka niečo naznačila, navštívte pre istotu lekára. Takýto problém sa dá riešiť väčšinou len chirurgicky, netreba s tým otáľať.

Kegelove cviky a Masters-Johnsonove cvičenie

Prvé menované Kegelove cviky boli pôvodne určené pre ženy za účelom posilnenia svalstva pred pôrodom a po ňom. Využiť ich však môžete aj vy na to, aby ste zlepšili stav PC svalu. Masters-Johnsonova metóda zas slúži na to, aby ste vedeli zastaviť vyvrcholenie tesne nad hrebeňom žaluďa.

Zmeny pred a pri pohlavnom styku

To, čo môže tiež pomôcť s príliš rýchlou ejakuláciou, sú opatrenia súvisiace so sexuálnym stykom. Skúste pred ním napríklad masturbovať, aby ste sa zbavili sexuálneho napätia. Počas styku si dávajte prestávky, prípadne sa snažte dýchať pomalšie a myslite na niečo asexuálne. Zároveň odporúčam mať sex častejšie, pretože aj tu platí, že tréning robí majstra.

Zníženie citlivosti

Znížiť pravdepodobnosť predčasnej ejakulácie je možné aj znížením prahu citlivosti na sexuálnu stimuláciu. V tomto prípade si môžete pomôcť erekčnými krúžkami na penis, použitím hrubšieho kondómu alebo dvoch kondómov naraz, gélmi a krémami na penis, ktoré znížia citlivosť, prípadne menšou dávkou alkoholu. Mne sa osvedčil pohár červeného vína.

Tabletky na oddialenie ejakulácie

Ak je váš problém vážnejší, určite by som odporúčal nielen vyššie spomínané „domáce recepty“, ale aj tabletky zamerané na predĺženie erekcie a oddialenie orgazmu. Hovorím o tabletkách s prírodným zložením, ktoré nie sú na lekársky recept a nemajú vedľajšie účinky, no zároveň ide o overené prípravky s určitou mierou efektivity.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Najčastejšie otázky o problémoch s predčasnou ejakuláciou

Najčastejšie otázky o problémoch s predčasnou ejakuláciou Predčasná ejakulácia je oveľa väčší problém, než som si vlastne aj ja sám na úvod myslel. Stačilo pozrieť niekoľko internetových fór alebo diskusií a bolo to okamžite jasné z počtu rôznych otázok, ktoré sa muži pýtali. Zozbieral som tie najčastejšie a pripájam k nim aj svoje vlastné odpovede:

Trápi predčasná ejakulácia len neskúsených mužov?

Nie, hoci by sa to tak mohlo zdať. Pravdupovediac, nedá sa povedať, že určitá skupina je ohrozená viac, napríklad tak, ako je tomu s problémami pri dosahovaní erekcie. Ak by som mal ale odpovedať aj nejako konkrétnejšie, tak ľudia abstinujúci od sexu a tí, čo sú pod veľkým stresom, sú viac rizikovou skupinou.

Zohráva nejakú úlohu aj genetika či dedičnosť?

Budete možno prekvapení, ale áno. Dedičné vplyvy tu sú, najmä pokiaľ ide o problém s krátkou uzdičkou alebo ochabujúcim svalstvom panvového dna, ktoré môže kontrolovať ejakuláciu. Odporúčam však nezameriavať sa na tento faktor a radšej sa sústrediť na riešenie.

Kedy sa mám začať naozaj báť a kedy ešte ide o neškodný problém?

Určite nič nepodceňujte. Ak sa u vás príliš rýchle vyvrcholenie objaví prvý raz, snažte sa to ešte nebrať vážne. Ak ide o opakujúci sa problém, už hľadajte príčinu a možné riešenie. Prípadná ignorácia tohto stavu to celé len zhorší, verte mi.

Dá sa vyriešiť príliš rýchly výron semena aj bez lekára?

Ak nejde o fyziologický faktor, kedy je potrebné chirurgické riešenie, tak mám skúsenosti, že väčšina prípadov sa dá vyriešiť aj bez lekára. Ak budete dodržiavať režimové opatrenia, dáte sa dokopy po duševnej stránke a zároveň ak budete brať podporné prípravky a tabletky na posilnenie dlhšej erekcie, môžete si oddialiť ejakuláciu naozaj aj bez lekárskeho zásahu.

Prečo by mi mali práve tabletky pomôcť?

Netvrdím, že to budú len tabletky, ktoré vám pomôžu, nakoľko bojovať s predčasnou ejakuláciou je vždy boj na dlhšiu dobu a na viacerých frontoch. Sám však podľa vlastnej skúsenosti viem, že práve tabletky sú jeho veľmi dôležitou súčasťou. Pocítil som na vlastnej koži, aký je to rozdiel bez nich a s nimi.

ako oddialit ejakulaciu

Ako fungujú tabletky na predčasnú ejakuláciu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na predčasnú ejakuláciu a prečo ich odporúčam Poďme sa pozrieť detailnejšie na tabletky, ktoré som spomínal v texte vyššie. S prípravkami a produktmi tohto druhu mám pomerne bohaté skúsenosti už od čias, kedy som začal pociťovať prvé problémy s erekciou.

Ich užívanie je pomerne jednoduché:

  • Prvou možnosťou je užitie jednorazovo pred sexuálnym stykom, čo je ale u väčšiny mužov neúčinné. Druhou možnosťou je pravidelné užívanie každý deň po dobu aspoň 2 až 3 mesiacov.

Nie všetky tabletky, ktoré pomáhajú udržať erekciu, však pomáhajú aj oddialiť ejakuláciu. Dobre si preto vyberajte podľa ich zamerania, pričom by ste sa mali rozhodovať nie podľa ceny, ale podľa miery účinnosti prípravku.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

V zásade všetky tieto tabletky sú:

s prírodným zložením a obsahom výťažkov či extraktov rastlín podporujúcich potenciu ako takú
dostupné ako výživové doplnky a to bez lekárskeho predpisu, čo z nich robí dostupnú alternatívu
bez vedľajších účinkov, že musia ponúknuť viditeľné výsledky, inak by neobstáli v boji o zákazníka

Tabletky sa zameriavajú zvyčajne na nasledujúce oblasti sexuálneho života:

Posilnenie erekcie: Vďaka zlepšeniu prekrvenia príde ku kvalitnejšej erekcii už na počiatku stoporenia

Predĺženie erekcie: Špeciálna zmes účinných látok prírodného charakteru podporuje dlhšiu erekciu prostredníctvom správnej hormonálnej hladiny a lepšieho zásobenia ciev v penise

Stabilizovanie libida: Stimulácia testosterónu je dôležitou súčasťou stabilizácie libida, čo pomôže aj prirodzenejším reakciám na sexuálnu stimuláciu

NIELEN TABLETKY

Riešenie predčasnej ejakulácie nie je len o tabletkách, ale skôr o komplexných zmenách. Preto znova upriamujem pozornosť na režimové opatrenia, zmeny ohľadom sexuálneho styku a tiež Kegelove cviky či Masters-Johnsonovu metódu.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Ako som už spomenul, mám pomerne bohaté skúsenosti s rozličnými prípravkami na erekciu, potenciu, ejakuláciu a libido. Keďže viem, že viaceré z nich sú len o nesplniteľných sľuboch, pristupoval som ku každému prípravku dosť prísne. Snažil som sa vybrať len také, ktoré mohli mať potenciál splniť reálne ciele.

To, že sa moja snaha oplatila, dokumentuje aj nasledujúci prehľad tých tabletiek, u ktorých som spozoroval naozaj viditeľné účinky. Samozrejme, nie všetky sú rovnaké, ale verím, že si svojho favorita nájdete aj vy.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.50

16 Hodnotení