Tabletky na ženské problémy

Tabletky na ženské problémy U žien rozhoduje správna hormonálna hladina a celková hormonálna rovnováha o kvalite ich sexuálneho života oveľa viac, ako u mužov. To je aj dôvodom, prečo napríklad u mužov testosterón vplýva prakticky na všetko, kým u žien je dôležitá vzájomná rovnováha estrogénov, progesterón, prolaktínu a ďalších hormónov.

Už od nepamäti sa snažili ženy tlmiť negatívne prejavy a príznaky niektorých hormonálnych zmien spojených so ženskými problémami. Dobrým príkladom je obdobie prechodu nazývané menopauza, čiže klimaktérium, ale napríklad aj problémy s menštruáciou.

Pochopiteľne, niekedy sú príčiny zodpovedné za tento stav, riešiteľné len v súčinnosti s lekármi a je nutná odborná a dlhodobá liečba. Zároveň sa však v poslednej dobe do popredia dostávajú aj voľne dostupné tabletky, ktoré by mali mať pomocný účinok.

Čo možno pokladať za ženské problémy

Čo možno pokladať za ženské problémy Hoci je pojem ženské problémy na prvý pohľad príliš všeobecný, najčastejšie sa jedná o intímne a gynekologické problémy týkajúce sa pohlavnej sústavy a fungovania reprodukčných orgánov. Nejde však zďaleka o jediný výklad.

Ženy sa počas svojho života najčastejšie stretávajú s problémami týkajúcimi sa hormonálnej nerovnováhy a zmien v hladine hormónov. Ich kvalita sexuálneho života aj zdravie v rámci pohlavnej sústavy záležia predovšetkým od estrogénu a progesterónu, čo sú dva hormóny vplývajúce na menštruačný cyklus, menopauzu aj tehotenstvo.

Tieto udalosti nie sú samé o sebe nijak negatívne, no intenzita ich prežívania a fungovania je závislá primárne od hormonálnej rovnováhy vyššie spomínaných hormónov. Ak je táto rovnováha narušená, objavia sa negatívne príznaky a vtedy sa už jedná o problém.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

DEFINÍCIA

Pojem ženské problémy sa môže spájať s gynekologickými ochoreniami, napríklad zápalmi, infekciami či cystami, no oveľa častejšie sú v živote bežné problémy s pravidelnosťou menštruácie alebo s predčasným nástupom menopauzy.

Možnosti, ktoré máte na riešenie ženských problémov doma

Možnosti, ktoré máte na riešenie ženských problémov doma Keďže problémy s menštruačným cyklom, menštruáciou, ovuláciou, tehotenstvom či s menopauzou vychádzajú aj z hormonálnej nerovnováhy, je práve táto oblasť ideálnou príležitosťou na riešenie ženských problémov domácimi prostriedkami.

Sem je možné zaradiť kombináciu niektorých zmien týkajúcich sa životosprávy a životného štýlu, režimových opatrení ohľadom eliminácie rizikových faktorov a užívania podporných prostriedkov čo najprirodzenejšieho charakteru. Hormonálna liečba indikovaná lekárom by mala byť v týchto prípadoch až poslednou voľbou.

Tu sú možnosti, ktoré majú ženy k dispozícii na ovplyvnenie hormonálnej rovnováhy:

zamerať sa na potraviny s obsahom fytoestrogénov, napríklad na ovocie, zeleninu, sóju, raž, ovos a semienka, napríklad ľanové, sezamové a tekvicové
pomôcť môže aj kofeín, ale netreba to s ním preháňať
vyhýbať sa škodlivým externým vplyvom, najmä fajčeniu, obezite a nadmernej konzumácii alkoholu
s vyššie spomínaným opatrením súvisí aj dostatok pohybu, ideálne ak ide o beh alebo inú dlhodobejšiu fyzickú záťaž
vyhýbať sa aj stresu, nakoľko ten negatívne vplýva na hormonálnu rovnováhu
snažiť sa naopak získavať rastlinné hormóny, v tomto sú veľmi dobrým pomocníkom rastliny ako Senovka grécka, Benedikt lekársky alebo Wild Yam
práve na princípe pôsobenia rastlinných fytohormónov sú založené špeciálne tabletky určené pre ženy na podporu hormonálnej rovnováhy, ktoré majú charakter voľne predajných výživových doplnkov

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Princíp a účinky tabliet na ženské problémy

Princíp a účinky tabliet na ženské problémy Tabletky, ktoré sú určené na podporu pri rôznych ženských problémoch spôsobených hormonálnymi zmenami, nie sú žiadnym placebom. Práve naopak, využívajú stáročiami overené skúsenosti s prírodnými prostriedkami určenými na hormonálnu rovnováhu.

Tieto prípravky totiž obsahujú extrakty a výťažky rastlín bohatých na tzv. fytoestrogény. Ide o látky, ktoré sú svojimi účinkami veľmi podobné ľudským estrogénom a dokážu sa v organizme viazať na estrogénové receptory. V podstate sa jedná o rastlinné neendokrinné hormóny, ktorých cieľom je podpora zvýšenia hladiny estrogénu.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Najčastejšie sú tieto tabletky určené pre ženy v období menopauzy, ale nie je to pravidlom. Kúpiť sa dajú aj ako všeobecné výživové doplnky s obsahom rastlinných extraktov a doplnené napríklad o aminokyseliny, vitamíny alebo minerály. Isté je, že žiadna z účinných látok nie je syntetického pôvodu.

BEZ PREDPISU NEZNAMENÁ NEOPATRNE

Chcel by som zdôrazniť, že aj keď sú tieto tabletky dostupné bez receptu, treba si určite prečítať príbalový leták a riadiť sa ním pri užívaní aj dávkovaní. Základom je neužívať prípravok v nadmernom množstve a neprekračovať maximálnu dennú dávku.

Časté otázky

Časté otázky V súvislosti s podporou správnej hormonálnej hladiny sú tabletky na prvý pohľad lákavým riešením. Možno aj preto pútajú toľko pozornosti a ženy sa takmer neustále pýtajú otázky týkajúce sa napríklad účinnosti v praxi. Tie najčastejšie som zozbieral na tomto mieste.

Čo presne sa nachádza v tabletkách na podporu hormonálnej hladiny?

Ako som spomínal, tabletky využívajú bylinné extrakty, ktoré obsahujú rastlinné fytoestrogény. Najčastejšie v nich nájdete výťažky napríklad z Ďateliny lúčnej, Šalvie lekárskej alebo Ploštičníka strapcovitého. Môžu tu byť aj iné zložky, dôležité je, aby mali priaznivý vplyv na hormonálnu rovnováhu u ženy.

Sú tieto tabletky určené pre každú ženu?

V princípe áno, ale ukazuje sa, že najlepšie účinky z nich majú ženy po 40ke alebo ženy v prechode. To je aj princípom mnohých týchto prípravkov, nakoľko ich zloženie je špeciálne nastavené pre podporu počas klimaktéria. Pochopiteľne, pozitívny vplyv na hormonálnu rovnováhu majú u ženy každého veku.

Aké sú konkrétne účinky tabliet?

Najčastejšie pôsobia tieto tabletky na tri oblasti. Prvou je zmiernenie negatívnych prejavov hormonálnych zmien počas menopauzy, takže zmiernenie návalov tepla a nočného potenia. Druhou oblasťou je podpora celkovej rovnováhy hormónov. Treťou oblasťou môže byť aj nepriama podpora sexuálneho apetítu.

Sú nejaké kontraindikácie alebo vedľajšie účinky?

Čo sa týka nežiaducich účinkov, v tomto ohľade sú tabletky bezpečné. Nakoľko obsahujú len prírodné a rastlinné zložky, nehrozia žiadne vážnejšie negatívne reakcie, neobsahujú ani žiadne hormóny. Čo sa týka kontraindikácií, nie sú určené spravidla pre tehotné a dojčiace ženy, nesmú sa tiež kombinovať s hormonálnou liečbou a inými podobnými tabletkami.

Môže sa stať, že mi tabletky nepomôžu?

Áno, takáto situácia pochopiteľne môže nastať, nakoľko ide o rastlinné tabletky predávané voľne bez predpisu. Žiaden výrobca, ani tej najlepšej značky, nemôže na 100 % garantovať intenzitu účinkov. Aj preto je dôležité podporovať hormonálnu rovnováhu inými opatreniami, napríklad aj tými, ktoré som spomínal vyššie.

Tabletky, ktoré vyskúšala partnerka a jej skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré vyskúšala partnerka a jej skúsenosti s nimi Hoci na prvý pohľad vyzerajú tieto tabletky ako zázračná palička, určite nečakajte, že vám pomôžu z večera do rána. Jedným zo základných predpokladov viditeľnosti nejakých výsledkov je dlhodobé a pravidelné užívanie.

Skúsenosti však ukazujú, že napriek charakteru tabliet, čiže sa jedná o podporné prípravky, je možné očakávať pri riadnom užívaní zmeny k lepšiemu. Účinky sa môžu líšiť podľa značky prípravku a aj individuálne od miery hormonálnej nerovnováhy u ženy, ale napríklad na tie najviac negatívne prejavy menopauzy sa prípravky partnerke osvedčili.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

V súvislosti s tabletkami však netreba zabúdať na nasledovné:

tieto prípravky nie sú náhradou hormonálnej liečby a nie sú ani hormonálnou liečbou, jedná sa o voľne dostupné tabletky
ak sa rozhodujete pre konkrétnu značku, zistite si jej referencie u iných žien
podpora hormonálnej rovnováhy pri ženských problémoch je komplexná záležitosť, nespoliehajte sa len na tabletky
určite dodržiavajte dávkovanie a ak sa vyskytne alergická reakcia, poraďte sa s lekárom

Hoci na trhu je prípravkov určených na podporu pri ženských problémoch veľa, len niekoľko je skutočne kvalitných. Tu sú recenzie na tie, ktoré sú najlepšie aj v praxi:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie
Chcem kúpiť