Zväčšenie poprsia

Zvacsenie prs

Zväčšenie pŕs zaujíma stále čoraz viac žien. Mať krásne poprsie sa dá dosiahnuť ale rôznymi spôsobmi a už zďaleka nie je jediným riešením len zväčšenie poprsia radikálnym chirurgickým zákrokom. Práve naopak, prirodzené spôsoby a zväčšenie pŕs bez operácie sú teraz v kurze oveľa viac.

Nemám samozrejme na mysli žiadne pochybné domáce recepty, ale skôr iné prostriedky a prípravky na prirodzené zväčšenie pŕs. Môže ísť o podprsenky, cvičenie, tabletky, krémy, bylinky, čaje a ďalšie spôsoby na zväčšenie pŕs prirodzeným spôsobom.

❤️ TIP: ak hľadáte rýchle riešenie, moja partnerka odporúča tabletky, ktoré u žien naozaj fungujú: Super Prsia + štíhla línia Megaprsia BreastExtra+

Pochopiteľne, ak hľadáte okamžitý výsledok, bez skalpela to zrejme nepôjde. No aj tu sú už oveľa zaujímavejšie možnosti, ako len klasické implantáty. Populárne je najmä zväčšenie pŕs kyselinou hyalurónovou.

Veľkosť poprsia: definícia, význam a porovnanie

Veľkosť poprsia: definícia, význam a porovnanie Poprsie patrí u žien medzi typický pohlavný znak, ktorý sa vyvíja najmä v období puberty a dospievania. Z fyziologického hľadiska má poprsie význam najmä počas dojčenia, nakoľko sa v ňom nachádza prsná mliečna žľaza.

  • Poprsie je tvorené tukovým tkanivom a samotným prsným tkanivom prsnej žľazy
  • Horizontálny priemer prsníka je obvykle okolo 12cm, vertikálny priemer okolo 11 cm
  • Rozmery a postavenie prsníka závisia najmä od genetickej predispozície a veľkosť prsníka nemusí byť vždy proporčná k veľkosti prsnej žľazy

K prvému rastu poprsia dochádza v momente vstupu do puberty. V tomto období sa začne v tele uvoľňovať estrogén, ktorý prinesie so sebou štart viacerých fyziologických zmien. Počas tohto obdobia má na rast a veľkosť prsníkov vplyv aj genetika, no napríklad aj výživa a to, či konzumované potraviny obsahujú nejaké hormóny.

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Okrem toho môžu veľkosť prsníkov ovplyvňovať aj:

užívanie niektorých liekov, najmä v prípade dievčat počas puberty ide o hormonálnu antikoncepciu
výkyvy hmotnosti, čiže naberanie hmotnosti so sebou obvykle prináša aj zväčšenie poprsia a naopak
fyzická aktivita, kde platí, že najmä cvičenie zamerané na hrudník ovplyvňuje pružnosť a tvar poprsia

Napriek všeobecne rozšírenému názoru, že väčšie prsia sú automaticky lepšie, sa ukazuje, že z hľadiska sebavedomia ale aj zdravia tomu nie vždy tak musí byť. Najčastejšie sa za ideálnu veľkosť považuje veľkosť poprsia pre košíky veľkosti C.

Keďže viaceré prieskumy a štatistiky uvádzajú, že skoro až dve tretiny žien je nespokojných so svojimi prsiami, otázka zväčšenia poprsia je čoraz viac aktuálnejšia. Aby však mohlo byť jeho zväčšenie či vyformovanie optimálne, treba poznať faktory, ktoré na poprsie vplývajú.

VEĽKOSŤ VS. POSTAVENIE POPRSIA

Dôležitou vlastnosťou, nielen z estetického hľadiska, je postavenie pŕs. Nie vždy totiž veľké prsia znamenajú aj krásne poprsie, takže sa treba pozerať nielen na zväčšenie, ale aj na spevnenie poprsia. Zamerajte sa preto na oba faktory.

Aké problémy nastávajú s poprsím a aké sú ich príznaky

Aké problémy nastávajú s poprsím a aké sú ich príznaky Problémy s poprsím zďaleka nenastávajú len s jeho nedostatočnou veľkosťou, hoci práve túto situáciu riešia ženy najčastejšie. Prsia môžu postihnúť aj rôzne druhy iných vád, porúch a defektov, čo sa prejaví rozličnými vonkajšími prejavmi a príznakmi.

Toto sú najčastejšie situácie, ktoré sú z pohľadu poprsia problémové:

Malé prsia: Prvým a zrejme najčastejším problémom je malá veľkosť poprsia. Či už je dôvodom genetický základ, problémy počas dospievania, hormonálna hladina alebo iné interné či externé príčiny, príliš malé prsia sú pre ženy estetickou otázkou aj otázkou sebavedomia. Tento problém trápi najmä mladšie ženy.

Príliš veľké prsia: Opačným problémom je, pokiaľ je prsné tkanivo vyvinuté do príliš veľkého objemu. Napríklad počas tehotenstva sa vplyvom zmien v prsných žľazách poprsie zväčšuje, no ide len o dočasný stav. Ak tento problém nemá žiaden súvis s tehotenstvom, je treba hľadať príčinu inde, napríklad v hormónoch či fyziologických zmenách.

Nedostatočne pevné prsia: Tretím častý problémom je nedostatočná pevnosť prsníkov. Namiesto krásneho poprsia s pružnou a hydratovanou pokožkou má žena poprsie akoby zvädnuté a dochádza aj k zmenám formy prsníkov. Tento problém trápi ženy najmä počas obdobia menopauzy, ale v prípade vývojových problémov s ním bojujú aj mladšie ženy.

Prsia nerovnakej veľkosti a tvaru: Jeden prsník väčší, než ten druhý, prípadne odlišný tvar a postavenie prsníkov. Tento problém môže trápiť ženy prakticky v každom veku a môže mať súvislosť s rôznymi fyziologickými zmenami prsných žliaz či prsného tkaniva. V tom horšom prípade môžu byť za problémom aj cysty, nádory alebo zánik tukového tkaniva v prsníkoch.

Príčiny problémov s poprsím

Príčiny problémov s poprsím Vyššie spomínané problémy s poprsím môžu byť dôsledkom niektorých prirodzených fyziologických zmien, napríklad v tehotenstve a počas dojčenia sú prsia ovplyvňované veľmi výrazne. Existujú ale aj iné faktory a príčiny, ktoré súvisia s problémami popísanými vyššie.

Poďme sa pozrieť na tie najdôležitejšie a najčastejšie:

Hormonálne a vývojové príčiny: Vývoj prsníkov je dlhodobejšia záležitosť, ktorá prebieha už od 10. roku života, zväčša je ukončený do 25. roku. Pokiaľ v tomto období príde k nejakým vyvojovým poruchám alebo problémom s hladinou estrogénov a progesterónov, prsná žľaza sa nevyvíja správne a dôsledkom môžu byť malé prsia alebo ich nesprávny tvar.

Nádory, cysty a zápaly: Problémy s tvarom či veľkosťou poprsia môžu byť spôsobené aj rastom nádorov a cýst na prsnom tkanive. V tomto prípade sú zmeny postupné a prejavia sa až po dlhšom čase. V prípade, ak nastanú nejaké zápalové procesy v prsnom tkanive, môže prísť k zmene tvaru prsníka a tiež k bolestivým príznakom.

Genetická predispozícia: Je mnoho žien, ktoré napriek správnemu vývoju, dostatočnej hladiny hormónov a napriek zdravému stavu prsného tkaniva, nedosiahnu nikdy prirodzene väčšie poprsie. Dôvodom je genetická predispozícia, ktorá vopred predurčí nielen veľkosť poprsia, ale napríklad aj jeho tvar a postavenie.

Prirodzené zmeny v dôsledku veku a iných prirodzených zmien: Poprsie môže meniť svoju veľkosť aj tvar nielen z patologických, ale aj z prirodzených príčin. Môže ísť napríklad o dôsledok tehotenstva, kedy sa prirodzene zväčšuje a mení sa forma prsníkov, ale aj o dôsledok starnutia, kedy sa počas menopauzy znižuje hladina niektorých hormónov.

NEBOJTE SA NAVŠTÍVIŤ AJ LEKÁRA

Pokiaľ máte podozrenie, že za problémami s poprsím a jeho veľkosťou či tvarom môže byť aj nejaká vážnejšia diagnóza, určite navštívte gynekológa. Príčiny typu nádor alebo cysta môže potvrdiť jedine seriózne lekárske vyšetrenie.

Ako na zväčšenie pŕs

Ako na zväčšenie pŕs Veľkou výhodou dnešnej modernej doby je pestrá paleta rôznych foriem riešenia problémov s prsiami. Niektoré spôsoby sú síce len dočasného typu a riešia skôr následok, než príčinu, kto však chce, môže sa zamerať aj na hľadanie komplexnejšieho postupu.

Nech sa páči, tu sú možnosti, ktoré máte v prípade, že chcete zväčšiť a zlepšiť poprsie:

Push-up podprsenky

Zrejme najrýchlejším a najdostupnejším riešením na optické zväčšenie pŕs a ich spevnenie sú push-up podprsenky. Tie sú polstrované molitanom alebo inými vložkami, ktoré zabezpečia lepší vzhľad poprsia. K podprsenkám sa dokonca používajú aj rôzne silikónové a iné formy, ktoré môžu ešte zvýrazniť efekt väčšieho objemu poprsia.

Cviky

Zväčšenie pŕs cvičením nie je žiaden výmysel, práve naopak. Precvičovanie prsných svalov pomáha ich spevneniu, rastu a formovaniu. Cvičiť prsné svaly je možné s činkami aj s vlastnou váhou a to na lavičke aj v ľahu na zemi. Najčastejšie sú cvičenia s jednoručnými činkami menšej hmotnosti, vďaka čomu dochádza aj k posilňovaniu svalstva na hrudníku.

Krémy a gély

Na veľkosť poprsia sa dá pôsobiť aj priamo, pričom najčastejšou formou býva gél alebo krém na zväčšenie pŕs. Aplikácia je priamo na pokožku, na trhu sú na výber rôzne druhy a značky krémov, zväčša s prírodným zložením. Ja odporúčam siahať práve po takýchto prostriedkoch, nakoľko sa vďaka rastlinnému zloženiu minimalizuje riziko vedľajších účinkov.

❤️ TIP: moja partnerka odporúča Super Prsia krém (recenzia)

Tabletky a podporné prípravky

Okrem vonkajších prípravkov existujú aj tabletky s vnútorným užívaním. Tie majú tiež prírodné zloženie, ktorého cieľom je podporiť rast nového prsného tkaniva a lepšie formovať poprsie. Viaceré tieto tabletky obsahujú dokonca aj zložky a účinné látky priaznivo vplývajúce na hormonálnu hladinu a môžu podporovať aj zdravie pohlavného systému.

❤️ TIP: tabletky, ktoré u žien naozaj fungujú Super Prsia + štíhla línia (recenzia) a  Megaprsia BreastExtra+ (recenzia)

Zväčšenie pŕs vlastným tukom a kmeňovými bunkami

Táto alternatíva už prejavuje väčší a radikálnejší zásah do poprsia. Ide o zväčšenie poprsia vlastným tukom novej generácie, kde sa používa vlastný genetický materiál. Takéto zväčšenie sa deje injekciou, kedy sa do prsného tkaniva implantuje tukové tkanivo s kmeňovými bunkami. Problémom však je, že veľa tuku sa aj odbúra a tak sa musí zákrok opakovať.

Kyselina hyalurónová

Druhou možnosťou je využitie zväčšenia pŕs kyselinou hyalurónovou. Táto špeciálna látka, nazývaná komerčne aj Macrolane, sa do prsníka dostáva tiež injekčnou formou a to vo forme gélu. Zákrok je invazívny len minimálne, nie je potrebná ani celková anestézia. Problémom však je, že ani takéto zväčšenie nie je trvalé a zvyčajne do dvoch rokov sa látka odbúra.

Prsné implantáty

Donedávna najčastejšou a najznámejšou možnosťou bolo zväčšenie pŕs pomocou prsných implantátov. Tento zákrok sa nazýva augmentácia a ide o zákrok v rámci plastickej chirurgie. Zväčšenie poprsia je viditeľné okamžite, no cena takéhoto riešenia je zo všetkých možností asi najvyššia a netreba zabúdať ani na rôzne riziká spojené so zákrokom.

Najčastejšie otázky o zväčšení poprsia

Najčastejšie otázky o zväčšení poprsia V súvislosti so zväčšením a úpravou poprsia existuje veľké množstvo otázok. Stačí zájsť na niektoré internetové fórum alebo si prečítať diskusiu žien na rôznych portáloch a nájdete ich veľké množstvo. Ja som sa rozhodol na tie najčastejšie kladené aj odpovedať:

Aké je najlepšie zväčšenie pŕs prirodzeným spôsobom?

V prípade, že sa chcete sústrediť na neinvazívne zväčšenie poprsia, čiže bez operácie a implantátov, vyskúšajte kombináciu viacerých možností súčasne. Väčšine žien sa osvedčilo používať súbežne krém, tabletky, čaj, rôzne bylinky a zároveň to spojiť s cvičením. Takýto výsledok je dosiahnutý prirodzene a bez vedľajších rizík.

Je zväčšenie pŕs v tehotenstve prirodzené?

Áno, zmeny na prsníkoch počas tehotenstva sú úplne bežné a ide dokonca o jeden z príznakov tehotenstva. Môže za to hormón progesterón, ktorý spôsobuje rýchle zväčšenie poprsia. Takéto zväčšenie môže byť dokonca sprevádzané aj bolesťami.

Sú lieky obsahujúce hormóny účinné na zväčšenie pŕs?

V niektorých prípadoch áno, v iných však nie. Mnoho žien napríklad hovorí o svojej skúsenosti s určitými druhmi antikoncepcie, ktorá spôsobila v rámci vedľajších účinkov aj zväčšenie a spevnenie poprsia. Určite sa ale na to netreba spoliehať za každých okolností.

Je naozaj možné dosiahnuť zväčšenie pŕs krémom a tabletkami?

Odpovedať, že určite a na 100 % áno u každej ženy, sa nedá. Nie preto, že by tieto spôsoby boli len nejakými šarlatánskymi pokusmi, to vôbec nie, ale ide o pôsobenie pomocou prírodných látok a tu platí, že výsledok môže byť u každej ženy individuálny. Existujú však tisíce žien, ktoré majú s takýmito prípravkami pozitívnu skúsenosť, takže to možné je.

Ktorý spôsob je z hľadiska viditeľnosti účinkov najlepší?

Pokiaľ sa rozhodnete pre zväčšenie pŕs kyselinou hyalurónovou, vlastným tukom, kmeňovými bunkami či s pomocou implantátov, výsledok sa dostaví okamžite. No ani iné formy, napríklad cvičenie v kombinácii s tabletkami a krémami, nemusí byť až tak časovo vzdialené. Prvé viditeľné účinky môžu prísť už za mesiac alebo dva.

Ako fungujú prípravky na zväčšenie poprsia a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na zväčšenie poprsia a prečo ich odporúčam Ak hovoríme o prírodnej pomoci na dosiahnutie krajšieho a objemnejšieho poprsia, nedá mi nespomenúť prípravky vo forme tabliet na vnútorné užitie aj krémov na vonkajšiu aplikáciu. Tieto produkty majú rastlinný charakter a sú určené pre ženy v každom veku.

Ich účinnosť je založená na ich zložení:

  • Účinné látky nachádzajúce sa v prípravkoch sú špeciálne nakombinované tak, aby pomohli zlepšiť pevnosť, veľkosť aj krásu ženského poprsia

Kým tabletky na vnútorné užitie obsahujú najmä výťažky rastlín s obsahom fytoestrogénov, krémy sa zameriavajú najmä na hydratujúci vplyv na pokožku a zlepšenie jej pružnosti pomocou kombinácie viacerých bylín. Účinky týchto prípravkov sú založené na dlhodobom používaní a pravidelnom dávkovaní.

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Prípravky majú zároveň niekoľko zaujímavých výhod:

nakoľko majú rastlinné zloženie, nemusíte sa obávať o výskyt nejakých vážnejších negatívnych účinkov, výnimočné sú aj alergické reakcie
prípravky sú riadne registrované a spĺňajú všetky potrebné podmienky na ich predaj u nás, dostupné sú voľne bez predpisu
užívanie je jednoduché, v prípade tabliet stačí výrobcom určený počet kapsúl prehltnúť a zapiť vodou, v prípade krému stačí jemné vmasírovanie do pokožky

Účinky prípravkov sú širšie a práve to ženy oceňujú najviac:

Celkové tvarovanie poprsia: Látky obsiahnuté v prípravkoch pôsobia nielen na zväčšenie poprsia, ale aj na zlepšenie jeho pevnosti

Zlepšenie stavu pokožky: V prípade používania krémov je jedným z ich účinkov aj pôsobenie na lepšiu hydratáciu pokožky a zlepšenie jej pružnosti

Pôsobenie na hormonálnu hladinu: V prípade niektorých prípravkov bolo počas ich pravidelného užívania pozorované zníženie menštruačných bolestí

NEBOJTE SA KOMBINOVAŤ

Využite možnosti, ktoré ponúkajú viacerí výrobcovia a nebojte sa skúsiť kombináciu rôznych druhov prípravkov. Podľa skúseností žien sa najviac osvedčila kombinácia výživových doplnkov vo forme tabliet a krémov s vonkajším použitím. Krém má navyše na pokožku hydratujúce a omladzujúce účinky.

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som ešte vyskúšal a sú bez receptu Na našom trhu je ponuka prípravkov a prostriedkov pre ženy pomerne bohatá, no len na prvý pohľad. Ak by ste sa totiž zamerali primárne na kvalitu, zistíte, že až tak veľa značiek s overenými účinkami a dlhodobo spokojnými referenciami tu nie je. Našťastie, nájdu sa aj výnimky, treba o nich len vedieť.

Aby som vám pomohol, rozhodol som sa zverejniť skúsenosti mojej partnerky. Tá bola najviac spokojná s prípravkami značiek BreastExtra+ a Imperial Vitamins: Super Prsia. Nech sa páči, v nasledujúcej tabuľke nájdete ich hodnotenie:

Megaprsia BreastExtra+

  • Zväčšenie pŕs
  • Spevnenie poprsia
  • Zlepšenie stavu pokožky poprsia
  • Vplyv na ženské problémy

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.29

24 Hodnotení