Prípravky na prostatu

Prípravky na prostatu Zdravie prostaty je pre muža rovnako dôležité, ako zdravie akéhokoľvek iného orgánu alebo časti pohlavnej sústavy. Problémy s prostatou trápia síce najviac mužov až v strednom veku, no čoraz menej výnimočné situácie sú, že zväčšením alebo zápalom prostaty trpia aj tridsiatnici. To predstavuje problém tak pre pohlavný systém, ako aj pre močové cesty.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Dôvodom totiž je, že prostata sa podieľa nielen na plodnosti, nakoľko produkuje prostatický sekrét, ale problémy s ňou ovplyvnia aj močový mechúr a močové cesty. Môže za to jej poloha, nakoľko predstojná žľaza sa nachádza tesne pri mechúre.

Na podporu fungovania prostaty, na prevenciu, ale aj v rámci riešenia niektorých akútnych problémov s jej zväčšením existujú tak prírodné prípravky na prostatu vo forme výživových doplnkov, ako aj lieky s účinnými látkami pôsobiacimi pri zápaloch.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Najčastejšie problémy s prostatou a ich príčiny

Najčastejšie problémy s prostatou a ich príčiny Prostata je žľaznatý orgán, ktorý je uložený medzi močovým mechúrom a svalstvom panvového dna. Okolo prostaty prechádzajú aj dolné močové cesty a to je aj dôvod, prečo sa problémy s prostatou prejavujú najčastejšie práve na problémoch s močením.

Prostatu môžu postihnúť tri druhy ochorení, problémov a porúch:

zápal prostaty, ktorý má najčastejšie bakteriálny charakter, je bolestivý a vyskytuje sa u mužov aj po 30ke, pričom pri chronickej forme je bezpríznakový
nezhubné zväčšenie prostaty nazývané aj benígna hyperplázia prostaty, ktorá sa prejavuje typicky problémami s močením
rakovina prostaty, čiže zhubné zväčšenie prostaty, ktoré môže v prípade agresívnejšej formy prerastať aj do ďalších častí pohlavnej sústavy

Zápaly prostaty najčastejšie súvisia s prechodom infekcie z močových ciest, postihnúť môžu prakticky každého muža. Z môjho pohľadu je však najvážnejším problémom benígne zväčšenie prostaty, ktoré je typické pre mužov v strednom veku a je spôsobené premenou hormónu testosterón na špeciálnu formu dihydrotestosterónu zväčšujúceho predstojnicu.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Zloženie, účinky a užívanie prípravkov na prostatu

Zloženie, účinky a užívanie prípravkov na prostatu Pokiaľ ide o prípravky na prostatu, väčšina z nich je založená na rastlinných látkach, čiže má prírodné pôsobenie. Rozdiel je len v tom, či si vyberiete voľne dostupné výživové doplnky, alebo pôjde o lieky, či už bez predpisu alebo na predpis.

Ak ide o zloženie, vo všetkých typoch prípravkov sa používajú overené rastliny a ich výťažky, napríklad Saw Palmetto alebo Pŕhľava dvojdomá. Tie môžu pomôcť na zlepšenie stavu prostaty, spomaliť jej zväčšovanie, rovnako tak pomáhajú na zmiernenie nepriaznivých prejavov v súvislosti s močením. Niektoré prípravky obsahujú aj Zinok.

Pre výživové doplnky platia tieto charakteristiky:

  • kúpite si ich bez predpisu a bez predošlého lekárskeho vyšetrenia
  • užívanie môže byť aj krátkodobejšie, aj preventívne dlhodobo
  • účinky sa prejavia až po pár dňoch, neprídu teda okamžite
  • miera kontraindikácií a vedľajších účinkov je nízka
  • viacero prípravkov má širšie zloženie a pôsobí aj na plodnosť

Pokiaľ si vyberiete lieky, treba rátať s tým, že niektoré si kúpite jedine na recept a musíte predtým absolvovať vyšetrenie u lekára. Existujú však aj voľne dostupné lieky, ktoré majú vyššiu koncentráciu účinných látok a pôsobia oveľa rýchlejšie, dokonca aj na viac akútne problémy. Ich zameranie je však spravidla čisto len na predstojnú žľazu.

KONTRAINDIKÁCIE A NEŽIADUCE ÚČINKY

Ak sa rozhodnete pre prípravky na prostatu vo forme liekov, mali by ste mať na pamäti aj možné interakcie, kontraindikácie a vedľajšie účinky. Výrobca o nich spravidla informuje v príbalovom letáku, takže si ho dobre naštudujte, môžete tak predísť problémom.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Časté otázky

Časté otázky Poďme sa teraz pozrieť na to, čo mužov v súvislosti s prostatou, jej problémami, ale aj prípravkami určenými na prostatu zaujíma najviac. Keď som navštívil niektoré internetové fóra a diskusie, zistil som, že najčastejšie sú dotazy ohľadom spôsobu fungovania a účinkov. Vyberám preto najviac kladené otázky a odpovedám na ne:

Na aké problémy mi môžu prípravky na prostatu pomôcť?

Mnou spomínané prípravky pomáhajú hlavne pri zápaloch prostaty a jej nezhubnom zväčšení. Kým však výživové doplnky cielia hlavne na potlačenie prípadných symptómov alebo na prevenciu voči problémom, v prípade liekov je možný účinok aj na samotný problém, napríklad môžu spomaliť zväčšovanie prostaty.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Hrozia pri užívaní týchto prípravkov aj vedľajšie účinky?

V prípade liekov na prostatu sa vyskytujú najčastejšie žalúdočné ťažkosti a nevoľnosť, ale nie u každého muža a intenzita môže byť individuálna. Pozor si treba dávať aj na možnú alergickú reakciu, čo platí najmä v prípade prípravkov s obsahom Žihľavy. Ojedinele sa môžu objaviť aj bolesti hlavy.

Sú situácie, kedy nie je možné prípravky na prostatu užívať?

Ako som povedal, prípravky sú vhodné pri zápaloch a nezhubnom zväčšení, naopak, nie sú vhodné pri podozrení na zhubné zväčšenie prostaty. Aj v prípade benígnej hyperplázie prostaty je však možné ich užívanie len v I. alebo v II. fáze, naopak, počas dekompenzačnej fázy ochorenia sa nesmú užívať.

Kedy sa dostavia prvé účinky a ako dlho treba prípravky užívať?

To záleží vždy od konkrétneho typu prípravku a od toho, či sa jedná o výživový doplnok alebo o liek. Pri výživových doplnkoch je možné užívanie aj dlhodobo v rámci prevencie, pri liekoch sa odporúča užívanie spravidla 2 až 3 mesiace. Prvé výsledky by sa mali dostaviť počas 4 až 6 týždňa.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Môžu tieto prípravky pomôcť mužovi aj v iných oblastiach?

Len veľmi obmedzene a to platí aj v prípade, že nejaký prípravok obsahuje napríklad aj minerály typu Zinok či Selén, prípadne iné doplnkové látky. Áno, tieto látky môžu v istej intenzite pomôcť napríklad na spermatogenézu, ale nečakajte od nich žiadne zázraky, na to sú určené špecializované prípravky na plodnosť.

Prípravky na prostatu a skúsenosti s nimi

Prípravky na prostatu a skúsenosti s nimi Ja sám som mal v minulosti menšie problémy s prostatou, najmä šlo o miernejšie zápaly infekčného charakteru. Uvedené prípravky som preto skúsil a užíval som tak lieky, ako aj výživové doplnky, tie hlavne v rámci prevencie a podpory.

Pri výbere konkrétneho typu si preto odpovedzte:

či hľadáte prípravok na nejaký akútny problém, alebo či chcete všeobecne podporiť zdravie prostaty a jej fungovanie
ako dlho chcete prípravok užívať
za akú dobu očakávate výsledky a prvé účinky
či viete akceptovať aj riziko výskytu nežiaducich efektov
či chcete podporiť čisto len prostatu, prípadne liečiť jej nezhubné zväčšenie, alebo vyžadujete širšie pôsobenie na viaceré oblasti

Bez predpisu si viete kúpiť voľne dostupné prípravky vo forme výživových doplnkov, ale aj liekov určených na prejavy zápalu či zväčšenia prostaty. Pokiaľ sa však u vás vyskytujú vážnejšie príznaky s močením či bolesti, alebo ak sú tieto prejavy dlhodobé, radšej navštívte lekára a nechajte si od neho predpísať lieky.

V nasledujúcej tabuľke nájdete prehľad najznámejších prípravkov na prostatu:

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty
Chcem kúpiť