Lubrikačné gély: Silikónové, vodné, masážne a skúsenosti

Lubrikačné gély: Silikónové, vodné, masážne a skúsenosti

Kto ešte ani raz neskúsil lubrikačný gél, pokojne sa hláste. Ak náhodou patríte do tejto skupiny, potom vedzte, že ste prišli naozaj o veľa. Lubrikačné gély nie sú len o tom, že všetko sa zrazu o niečo ľahšie kĺže, pre mužov a aj pre ženy ide o ďalšiu možnosť, ako si spríjemniť milovanie a spraviť sex aktívnejší, zábavnejší a tiež intenzívnejší.

Na výber máte totiž rôzne lubrikačné gély, napríklad masážne, aromatizované, stimulačné, špeciálne gély na zúženie vagíny alebo oddialenie ejakulácie, dokonca existujú aj lubrikačné gély pre ženy na prsia. Pre análny sex sú určené análne lubrikanty.

Nakoľko ja sám mám bohaté a dlhodobé skúsenosti prakticky so všetkými gélmi, rovnako ako aj moja partnerka, rozhodol som sa pozrieť na túto tému bližšie a spísať aspoň základný návod na to, ako a podľa čoho si vybrať lubrikačný gél a ktoré sú najlepšie.

Čo sú lubrikačné gély a ako fungujú

Čo sú lubrikačné gély a ako fungujú Pod pojmom lubrikačný gél sa myslí špeciálny gélový prípravok určený pre použitie na sliznicu alebo pokožku genitálií a pohlavných orgánov. Cieľom lubrikačných gélov je zlepšiť kĺzavosť miesta, kde je nanesený, znížiť trenie a samozrejme aj zvýšiť vlhkosť.

  • Lubrikačné gély sú určené pre mužov a pre ženy, ktorí chcú skvalitniť svoj sexuálny život, podľa funkcie môžu slúžiť aj na zlepšenie pohlavného styku
  • Nie sú určené iba pre tie páry, ktoré majú problémy s vlhkosťou pošvy, ale rovnako tak pomáhajú aj na oddialenie ejakulácie, zúženie vagíny či na masáž
  • Špecifickou kategóriou sú lubrikačné gély na poprsie a jeho zväčšenie

Nanesením gélu na intímnu oblasť, genitálie alebo inú časť pokožky či sliznice sa na nej vytvorí špeciálny film. Ten umožní zníženie priľnavosti a zvýšenie kĺzavosti, podľa zloženia lubrikačného gélu môže mať tento film aj iné funkcie, napríklad vplyv na vnímanie citlivosti, zmenu teploty a podobne. Lubrikovanie zabezpečí aj zvlhčenie miesta.

Lubrikačné gély

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Zmyslom použitia lubrikačných gélov sú tieto situácie:

zlepšenie a skvalitnenie pohlavného styku, či už ide o vaginálny alebo análny pohlavný styk, pri tom análnom je lubrikácia nevyhnutnou podmienkou
vplyv na intenzitu vnímania sexuálneho vzrušenia a dráždenia, niektoré môžu mať zvyšujúci a stimulačný účinok, no na trhu sú aj tie s tlmiacim vplyvom
funkčné vplyvy, najmä pokiaľ ide o kozmetické a zdravotné hľadisko, zakúpiť si viete gély na podporu aj zníženie rizika otehotnenia či na zväčšenie pŕs

BIO AJ VEGÁNSKE LUBRIKAČNÉ GÉLY

Vzhľadom na najmodernejšie trendy, aj lubrikačné gély si viete zakúpiť s ohľadom na prírodu. Čoraz populárnejšie sú bio lubrikanty, ktoré obsahujú iba prírodné aktívne zložky, ale aj vegánske lubrikačné gély, kde nie sú látky živočíšneho pôvodu.

Ako a podľa čoho vybrať lubrikačné gély

Ako a podľa čoho vybrať lubrikačné gély Najzákladnejším rozdelením typov lubrikačných gélov je rozdelenie podľa toho, na akom základe sú vyrobené. Tu poznáme lubrikačné gély na vodnej báze a silikónové lubrikačné gély. Okrem toho existujú ešte niektoré ďalšie parametre, ktoré treba zohľadniť pri výbere, najmä pokiaľ ide o spôsob a miesto využitia gélu a požiadavky na funkciu.

Tu sú dôležité kritéria, podľa ktorých vybrať lubrikant:

Zloženie gélu: Najdôležitejším kritériom je zloženie gélu. Tu poznáme gély buď tie, ktoré sú na báze vody, alebo tie, ktoré sú silikónové. Prvý typ má hladkú konzistenciu a vysokú kĺzavosť a odporúča sa aj pri erotických hračkách, druhý pôsobí dlhšie, vytvára na pokožke dlhodobejší film a je odolný voči vode, takže ho možno použiť aj v sprche.

Použitie: Čo sa týka použitia, toto kritérium je dôležité pre výber lubrikantov s ohľadom na ich funkčné vlastnosti. Klasický lubrikant viete použiť na pohlavný styk, no ak by ste chceli vyskúšať análny sex, musíte na to vybrať špeciálny lubrikačný gél. Zakúpiť si viete aj masážne gély, prípadne tie, ktoré sú 2v1, čiže na masáž aj vaginálny styk.

Špeciálne vlastnosti: Aj podľa konkrétneho použitia, ale aj všeobecne, si viete vybrať lubrikačný gél podľa niektorých jeho špeciálnych vlastností. Môže ísť o lubrikanty s hrejivým či chladivým účinkom, lubrikanty na oddialenie ejakulácie, lubrikanty na zúženie vagíny, lubrikanty na zväčšenie poprsia či lubrikanty na intenzívnejšie dráždenie.

Typy lubrikačných gélov pre mužov a pre ženy

Typy lubrikačných gélov pre mužov a pre ženy Ako som povedal už na úvod, lubrikačné gély majú pomerne pestré využitie a práve podľa neho si viete vybrať z viacerých typov. Niektoré sú určené špecificky iba pre mužov, iné môžu využiť obe pohlavia a potom sú tu aj lubrikanty, ktoré využijú iba ženy. Podľa toho si viete vybrať univerzálne lubrikanty, ale aj tie so špeciálnymi vlastnosťami.

Toto sú najčastejšie typy gélov určených pre mužov a ženy:

Gély na pohlavný styk

Najviac využívané sú lubrikačné gély určené na pohlavný styk. Ich cieľom je zlepšenie kĺzavosti a zvlhčenie, či už pôjde o penis alebo o pošvu. Tieto gély môžete mať silikónové aj na vodnej báze a môžu mať viacero pridaných funkcií, napríklad hrejivý či chladivý efekt. Využiteľné sú samostatne, ale aj s prezervatívom či erotickou hračkou.

Masážne gély

Druhou skupinou sú gély určené na erotické hry, konkrétne na masáž. Masážne lubrikanty bývajú obvykle aromatizované a s nejakou príchuťou, najčastejšie sú na báze vody, nakoľko sa rýchlejšie vpijú do pokožky a lepšie sa rozotierajú. Väčšina z nich je v kategórii 2v1, čo znamená, že ich možno použiť nielen na masáž, ale aj na pohlavný styk.

Lubrikačné gély

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Gély so zdravotníckym účinkom

V tejto kategórii sú lubrikačné gély, ktoré majú nejakú pridanú funkciu s vplyvom na sexuálne zdravie alebo kvalitu sexuálneho života. Najčastejšie ide o gély na oddialenie ejakulácie, špeciálne spermicídne gély s antikoncepčným účinkom, prípadne o lubrikanty na podporu otehotnenia. Pri antikoncepčnom účinku ale efekt nie je 100 %.

Gély na prsia

Posledným typom lubrikantov sú tie, ktoré nie sú určené na nanášanie pri pohlavnom styku alebo na genitálnu oblasť, ale ide o gély určené na prsia. Ich cieľom je optické zväčšenie poprsia a spevnenie pokožky prsníkov, viaceré majú zloženie, ktoré podporuje regeneráciu pokožky. Na dosiahnutie efektu treba pravidelné a dlhodobé používanie.

NA ZNAČKE AŽ TAK NEZÁLEŽÍ

Možno máte svoju obľúbenú značku kondómov či erotických pomôcok, koniec koncov, mnoho známych výrobcov takéhoto erotického sortimentu vyrába aj lubrikačné gély. Chcem vás ale ubezpečiť, že v prípade lubrikantov na značke až tak nezáleží.

Najčastejšie otázky o lubrikačných géloch

Najčastejšie otázky o lubrikačných géloch Sú nejaké lubrikačné gély špeciálne určené iba pre ženy? Ktoré z nich sú ideálne na masturbáciu? Tieto, ale aj desiatky iných otázok sa pýtajú muži a ženy na internetových fórach a diskusiách k téme lubrikantov a lubrikačných gélov. Keďže je mojim cieľom predstaviť vám lubrikačné gély čo najkomplexnejšie, tu je pár odpovedí:

Ako vplývajú lubrikanty na podporu otehotnenia?

Mnoho žien sa na lubrikačné gély s týmto účinkom spolieha, ale ide skôr o podporu, nemáte žiadnu 100 % záruku. Lubrikačné gély obsahujú látky, ktoré priaznivo ovplyvňujú životnosť a pohyblivosť spermií a pôsobia na optimalizáciu pH prostredia pošvy.

Ako fungujú naopak spermicídne lubrikanty?

V prípade tohto typu ide o chemické pôsobenie na spermie, látky obsiahnuté v týchto géloch ničia spermie, okrem toho, že pošvu dokážu dostatočne dlho zvlhčiť. Táto antikoncepcia však nie je stopercentne účinná, konkrétne dosahuje úspešnosť zhruba 70 %.

Existujú nejaké gély určené iba pre mužov či ženy?

V princípe sú pre ženy určené iba tie gély, ktoré sa buď aplikujú na prsia, prípadne ide o lieky so zdravotníckym účinkom, napríklad proti mykózam. Gély pre vaginálny aj análny styk môžu aplikovať obe pohlavia, rovnako tak to platí aj pre masážne gély.

Ktorý lubrikačný gél je vhodný na masturbáciu?

V princípe každý, či už si zvolíte olejový, silikónový alebo ten na vodnej báze. Ak však chcete mať čo najmenej „obsluhy“, siahnite po lubrikantoch na báze vody, ktoré veľmi rýchlo zmyjete v prípade potreby. Tých silikónových sa budete zbavovať ťažšie.

Aký druh alebo typ gélu je najlepší na análny sex?

Jednoznačne silikónový a ten, ktorý je špeciálne určený pre análne hry. Takýto lubrikačný gél má dlhšiu výdrž, čo je práve pri análnom sexe dôležité, rovnako tak neznižuje nijako pôvodné vlastnosti prezervatívov. Pozor však na to, že zanechávajú fľaky látke.

Ako a kde kúpiť lubrikačné gély

Ako a kde kúpiť lubrikačné gély Lubrikanty si viete zakúpiť dnes už prakticky v každom väčšom supermarkete, ale aj v drogérii a rovnako tak v lekárni. Ja dávam prednosť nákupu cez internet, nakoľko je tu väčšia ponuka. Do pozornosti dávam mnou overený eshop www.erotickyshop.sk.

  • V kategórii lubrikačných gélov si vyfiltrujete tie, o ktoré máte záujem
  • Vložíte do online košíka ten lubrikačný gél, ktorý sa vám páči najviac
  • Vyplníte svoje osobné údaje, adresu doručenia a zvolíte si typ dopravy
  • Na záver vyberiete typ platby a objednávku skontrolujete a odošlete

Objednávku viete spraviť cez počítač, tablet, notebook aj mobilný telefón a ide o vec na pár kliknutí. Viete si vyfiltrovať lubrikačné gély podľa typu, zloženia, použitia, značky aj iných vlastností, čo uľahčuje a urýchľuje celý výber. Zaplatiť viete vopred, či už bankovým prevodom, cez internet banking alebo platobnou kartou, ale aj na dobierku.

Doručenie prebieha kuriérnou službou, stačí si len vybrať ktorou a miesto dodania. Balíček vám môže prísť buď domov alebo do najbližšej pobočky Zásielkovne, kde si ho pôjdete prebrať osobne a vtedy, kedy to vyhovuje vám. Štandardne trvá doručenie 1 až 2 pracovné dni, závisí to aj od vyťaženosti kuriéra u vás. Nákup je ale celkovo rýchly.

MAXIMÁLNE DISKRÉTNE BALENIE

Či už sa rozhodnete pre doručenie balíčka s lubrikačnými gélmi k vám domov, alebo to bude do najbližšej Zásielkovni, môžete sa spoľahnúť na maximálne diskrétne balenie. To znamená, že nikto sa nedozvie, čo ste si objednali a ani to, že to bolo zo sexshopu.

Vlastná skúsenosť

Vlastná skúsenosť Lubrikačné gély používam prakticky od nepamäti, hlavne ak ide o tie 2v1, čiže lubrikanty využiteľné pre pohlavný styk aj masáž. Najradšej mám gély na vodnej báze, veľmi ľahko sa s nimi pracuje, rýchlo sa rozotierajú a nezanechávajú žiadne stopy. Keď som skúšal análny sex, siahol som po silikónovom, ten má totiž lepšiu výdrž a bolo to vidieť.

Obľúbenú nemám žiadnu konkrétnu značku, väčšinou sa orientujem podľa aktuálnej potreby, prípadne ak chcem aromatizovaný či ochutený gél, tak podľa tejto vlastnosti. Odporúčam čerešňu, malinu a tropické ovocie, ostatné príchute mi prídu až príliš umelé.

V minulosti sme s partnerkou skúšali aj rôzne gély so zdravotníckym účinkom, ona mala problém s vaginálnou mykózou a ja istú dobu s predčasnou ejakuláciou. Tu hodnotím účinok priaznivo, gély nám pomohli s tým, čo sme potrebovali. Ak by ste chceli nejaké odporúčanie na značky, ja mám najradšej Durex, Eros, JoyDrops a lubrikanty od Joydivision.

Zhodnotenie na záver

Zhodnotenie na záver Lubrikačné gély patria do tej kategórie erotického sortimentu, ktorá je praktická a zároveň spojená s príjemným využitím. Ponuka rôznych gélov je natoľko bohatá, že si určite vyberiete to svoje a to bez ohľadu na účel použitia, či už pôjde o sex alebo masáž.

Pred tým, ako si nejaký zakúpite, zvážte tieto kritéria:

  • použitie, čiže vaginálny sex, orálny sex, análny sex alebo masáž
  • ako dlho potrebujete zvlhčenie a zvýšenie kĺzavosti, podľa toho aj zloženie
  • či chcete používať lubrikant aj s nejako erotickou pomôckou
  • či vyžadujete špeciálny účinok, napríklad na erekciu alebo otehotnenie

Ja osobne preferujem lubrikačné gély 2v1, ktoré sú univerzálne a hodia sa tak na zvýšenie vlhkosti, ako aj kĺzavosti v pošve. Tieto gély však nie sú určené na análny sex, na ten si musíte kúpiť silikónové, ktoré majú väčšiu výdrž. Výber si dobre premyslite.

Lubrikačné gély

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Pokiaľ ide o odporúčania týkajúce sa nakupovania, je len na vás, kde si lubrikant budete chcieť kúpiť, dnes ide už o takmer bežný sortiment, podobne ako prezervatívy. Najväčší výber je však podobne, ako aj pri iných podobných erotických produktoch, v eshopoch, ja odporúčam www.erotickyshop.sk. Nájdete tu všetko to, čo potrebujete.

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

0.00

0 Hodnotení

Chcem kúpiť