Prostenal Forte: Kompletná recenzia tabletiek na prostatu. Majú aj nejaké vedľajšie účinky?

Prostenal Forte: moje skúsenosti, cena a kde je akcia

Problémy s prostatou, či už jej zápal alebo nezhubné zväčšenie, začínajú byť pre mnohých mužov serióznym problémom. Stačí si pozrieť ľubovoľné internetové fórum alebo diskusiu a zistíte, že ak patrí do tejto skupiny, už zďaleka sa nejedná len o mužov v strednom veku, ale problémová prostata vie potrápiť napríklad aj tridsiatnikov.

Jedným z mnohých riešení, aspoň na úľavu od tých najtypickejších symptómov, sú aj voľne dostupné tabletky. Mne sa do rúk nedávno dostala značka Prostenal Forte, čo je výživový doplnok podporujúci prostatu a aj správne fungovanie močového ústrojenstva.

V tejto oblasti nie som žiaden expert a na rozdiel od prípravkov priamo na potenciu som v minulosti nemal s tabletkami na prostatu až také skúsenosti. Časom ale začala prostata trápiť aj mňa a tak som sa o ne začal viac zaujímať.

Výrobca a pôvod

Prostenal Forte: Výrobca a pôvod Prostenal Forte je doplnok výživy známej značky Walmark. Tá je známa širokým produktovým radom potravinových doplnkov a vitamínov a patrí medzi najrýchlejšie rastúce firmy vo svojom obore v strednej Európe. Výživové doplnky, ktoré sú dostupné bez predpisu, sa evidentne tešia čoraz väčšej obľube.

Vďaka tomu, že tabletky vyrába táto známa značka, nemusíte mať žiadne obavy ohľadom bezpečnosť alebo kvalitu zloženia. Prostenal Forte je rastlinný výživový doplnok prírodného charakteru, čo so sebou nesie výhody aj nevýhody. Transparentný pôvod od známej značky je ale jednoznačne veľké plus.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Zloženie a účinné látky

Prostenal Forte: Zloženie a účinné látky Ako udáva aj príbalový leták, v zložení Prostenal Forte možno nájsť tri látky prírodného charakteru. Ide o extrakt zo Saw Palmetto, extrakt z Pŕhľavy dvojdomej a ako doplnková zložka na posilnenie pozitívneho účinku na prostatu aj plodnosť je tu tiež Zinok. Najväčšie zastúpenie má pochopiteľne Saw Palmetto.

Tu sú detailnejšie a konkrétnejšie informácie k jednotlivým zložkám:

Saw Palmetto: Za týmto názvom sa skrýva rastlina u nás nazývaná Serenoa plazivá, odborne Serenoa repens. Ide o pomerne častú zložku viacerých prípravkov najmä na podporu prostaty, ale aj na zvýšenie libida a zlepšenie potencie mužov. Rastlina je pôvodom zo Severnej Ameriky a využívala sa už od nepamäti v tradičnej ľudovej medicíne.

Saw Palmetto má hneď niekoľko priaznivých účinkov na mužov. Najčastejšie sa spomínajú zlepšenie stavu močových ciest a prostaty, podpora vyššieho libida a sexuálneho apetítu, zvýšenie vitality a pocitu energie a tiež detoxikačné a antioxidačné účinky. Okrem toho je Saw Palmetto aj dobrým prostriedkom na zvýšenie chuti do jedla.

V Prostenal Forte sa nachádza extrakt tejto rastliny najmä kvôli podpore zlepšenia stavu prostaty pri jej benígnom zväčšení, ale aj kvôli podpore hladiny testosterónu v tele. Saw Palmetto totiž pomáha udržiavať jeho zdravú koncentráciu, čo vplýva na sexuálny apetít, libido a samozrejme aj na potenciu muža.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Pŕhľava dvojdomá: U nás sa táto rastlina dostal do povedomia skôr ako Žihľava, ale oba názvy sú pomerne široko rozšírené. Ide o typickú bylinu používanú v tradičnej ľudovej medicíne, ale málokto asi vie, že sa vyskytuje nielen v našom podnebnom pásme, ale napríklad aj v oblasti Južnej Ameriky.

Žihľava má vysoký podiel vitamínu C a pôsobí priaznivo na imunitu, no pomáha aj na lepší krvný obeh a ako podporný prostriedok pre obličky. V tabletkách Prostenal Forte sa však nachádza najmä pre jej priaznivé pôsobenie na normálnu funkciu močového ústrojenstva ako celku a obzvlášť pre zlepšenie stavu zväčšenej prostaty.

Zinok: Minerál Zinok je patrí medzi tie stopové prvky, ktoré sú v našom organizmu obsiahnuté len minimálne, no zároveň majú veľký zmysel pre celé jeho fungovanie. V súvislosti s účinkami špeciálne pre mužov má Zinok význam najmä pre normálnu hladinu testosterónu v krvi a ohľadom priaznivých účinkov na plodnosť.

Okrem toho má táto látka pozitívny vplyv na antioxidačný proces v organizme, odbúranie toxínov a ťažkých kovov z tela a produkciu endorfínov, čo sú tzv. hormóny šťastia. Používa sa aj proti chronickej únave a na zvýšenie imunity. V Prostenal Forte sa však nachádza primárne pre svoj účinok na reprodukčnú a vylučovaciu sústavu.

Ďalšie látky: Okrem účinných látok obsahuje Prostenal Forte aj niektoré doplnkové látky. Ide napríklad o protihrudkujúce látky oxid kremičitý a mikrokryštalická celulóza, plnidlo hydrogénfosforečnan vápenaty, farbivá oxid titaničitý, riboflavín, indigotín, brilantná modrá a stabilizátory, napríklad stearan horečnatý. Jedná sa teda o štandardné zloženie.

Čo sa týka 3 vyššie spomínaných účinných látok, v Prostenal Forte sú v tomto objeme:

Látka:Množstvo:
Saw Palmetto
(extrakt, sitosteroly 5%)
320,0 mg
Pŕhľava dvojdomá
(extrakt 5:1; ekviv. 1200 mg)
240,0 mg
Zinok10,0 mg

ŠIRŠIE ZLOŽENIE A LEPŠIA ÚČINNOSŤ?

Z hľadiska zloženia je Prostenal Forte viaczložkovým výživovým doplnkom. Mnoho mužov preto očakáva lepšiu účinnosť a širšie účinky, no ako si ukážeme v prípade skúseností, nemusí to vždy platiť a práve v tomto prípade to ani neplatí. Viac účinných látok v širšom zložení totiž obvykle znamená aj ich nižšiu koncentráciu.

Dávkovanie a užívanie

Prostenal Forte: Dávkovanie a užívanie Prostenal Forte patrí medzi výživové doplnky s rastlinným základom, čo znamená, že pre optimálnu účinnosť je nevyhnutné dlhodobé a pravidelné užívanie. Účinok tabliet sa totiž môže prejaviť až v momente, kedy bude v tele dostatočná hladina účinných látok z prípravku a tie môžu pôsobiť na prostatu, libido a ďalšie oblasti.

  • 1 dávka = ½ tabletky. Maximálna denná dávka je podľa výrobcu práve ½ tabletky
  • Užívanie sa odporúča dlhodobo, tabletky treba užiť najlepšie po jedle a zapiť dostatočným množstvom vody

Podľa výrobcu je dôležité najmä dlhodobejšie užívanie a neprekračovanie maximálnej dávky za deň. K tomuto sa pripájam aj ja, na druhú stranu musím zároveň povedať aj to, že mne osobne a viacerým mužom ani dlhodobé, pravidelné a správne dávkovanie nepomohlo k lepšej účinnosti prípravku.

Účinky

Prostenal Forte: Účinky Postenal Forte patrí medzi výživové doplnky, ktoré majú podľa tvrdení výrobcu nielen širšie zloženie, ale aj širšie účinky. V praxi to znamená, že tabletky by mali nielen pôsobiť na prostatu alebo močové ústrojenstvo, ale tiež na reprodukciu, plodnosť a nepriamo aj na sexuálny apetít prostredníctvom hladiny testosterónu.

Pozrel som sa na jednotlivé účinky o niečo bližšie:

Zdravé fungovanie prostaty

Prvým a najdôležitejším účinkom tabliet Prostenal Forte. Tabletky by mali pomáhať na zachovanie zdravej prostaty práve vďaka obsahu Saw Palmetto. Samotný extrakt rastliny pomáha napríklad pri zápaloch alebo pri nezhubnom zväčšení prostaty. Aké sú skúsenosti v praxi? Ja sám som veľké zmeny nespozoroval a podobne sú na tom aj iní muži.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Prirodzené fungovanie močového ústrojenstva

Druhým dôležitým účinkom by mala byť podpora správneho fungovania celej močovej sústavy, čiže močových ciest a močového ústrojenstva. Za týmto efektom sú tak extrakty zo Saw Palmetto, ako aj z Pŕhľavy dvojdomej. U mňa tento vplyv nastal len na minimálnej úrovni, ďalšie referencie sú skôr negatívne a preto je aj tento účinok takmer neviditeľný.

Zachovanie normálnej hladiny testosterónu

Oproti iným prípravkom určeným na podporu prostaty má Prostenal Forte veľkú výhodu v tom, že pôsobí aj na pohlavnú sústavu a konkrétnejšie na libido. Vďaka Zinku, ale aj Saw Palmetto, pomáhajú tabletky na udržiavanie správnej hladiny testosterónu, čo podporuje sexuálny apetít u mužov. Tento účinok môžem potvrdiť, hoci je tiež len menej viditeľný.

Podpora plodnosti u mužov

Posledným vplyvom, ktorý by tabletky mali mať, je podpora plodnosti. Za týmto účinkom je najmä minerál Zinok, no zrejme jeho nízka koncentrácia spôsobuje, že v praxi je účinnosť Prostenalu Forte v tejto oblasti buď minimálna, alebo žiadna. Ja som žiadne zmeny nepozoroval a nič podobné som nezaznamenal ani u iných mužov.

POROVNANIE S KONKURENCIOU

Pri detailnom zhodnotení účinkov sa nemôžem vyhnúť ani porovnaniu Prostenalu Forte s konkurenciou. Tu treba objektívne povedať, že na trhu sú oveľa lepšie prípravky a tie, ktoré výrobca deklaruje, zostávajú viac menej len v teoretickej rovine.

Nežiaduce účinky

Prostenal Forte: Nežiaduce účinky Pri tabletkách s rastlinným zložením je veľkou výhodou minimálne množstvo vedľajších alebo nežiaducich účinkov. To platí aj v prípade Prostenalu Forte, hoci tu treba povedať, že mnoho mužov malo na úvod užívania ťažkosti s trávením. Žalúdočné problémy sa niekedy zvyknú vyskytovať, aspoň do doby, než si telo na nový prípravok zvykne.

Ja osobne som mal šťastie, nakoľko sa nič podobné u mňa neobjavilo. Podobne je to aj s alergickou reakciou, našťastie žiadna neprišla. Ak sa však u vás nejaká precitlivená reakcia na niektorú z látok obsiahnutých v Prostenal Forte objaví, užívanie prerušte a poraďte sa s lekárom o ďalšom postupe.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Balenie a cena

Prostenal Forte: Balenie a cena Prostenal Forte značky Walmark sa dá kúpiť v pomerne širokom sortimente rôznych druhov balení a to vrátane zaujímavých balíčkov. Najčastejšie a štandardne dostupné sú dva balíčky a to s obsahom 30 tabliet alebo s obsahom 60 tabliet. Vzhľadom na dávkovanie by som odporúčal to väčšie, vydrží vám až 4 mesiace.

Tu je prehľad všetkých balení s porovnaním toho, ktoré sa oplatí najviac:

Typ balenia:Množstvo tabliet:Cena za balenie:Cena za tabletku:Overená kúpa:
Prostenal Forte 303012,90 €0,43 €Chcem kúpiť
Prostenal Forte 606015,49 €0.25 €Chcem kúpiť
Prostenal Forte 60 + PSA test6024,69 €0,41 €Chcem kúpiť

Aj v prípade Prostenalu Forte teda platí, že čím väčšie balenie, tým lepšia cena za jeden deň užívania. Okrem tých štandardných, ktoré obsahujú len tabletky, ponúka výrobca v rámci limitovaných edícií aj balenie s hodinkami a prostatickým testom. Osobne som ich síce nevyužil, ale je to aspoň zaujímavá možnosť.

Kde kúpiť

Prostenal Forte: Kde kúpiť Prostenal Forte ako známy výživový doplnok určený pre mužov je možné kúpiť prakticky v každej lekárni na Slovensku. Možno ho nájsť v kamenných aj v internetových lekárňach, či už ide o lokálne značky alebo známe siete lekární, napríklad aj Dr. Max. Distribučný kanál je teda štandardný a dôveryhodný.

Ja sám som kupoval Prostenal Forte cez internet, nakoľko je to pohodlné, jednoduché a aj najrýchlejšie. Na rozdiel od nákupu osobne je tu totiž jedna veľká výhoda a to, že sa nemusím báť, či v lekárni bude na sklade táto značka a či budú mať k dispozícii to balenie, ktoré chcem.

Pri nákupe cez internet by ste ale nemali podľahnúť len snahe získať čo najlepšiu cenu. Prostenal Forte, podobne ako aj iné podobné prípravky, totiž ponúkajú aj úplne neznáme internetové lekárne. Ja uprednostňujem radšej overené obchody, napríklad lekáreň Pilulka, ktorá sa mi dlhodobo osvedčila.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

AKCIA NA TABLETKY S HODINKAMI

Celkom ma zaujalo to, že Prostenal Forte je v rámci akcie dostupný dokonca aj v balení s multifunkčnými hodinkami. Ide o limitovanú edíciu so 100 tabletkami, ale podľa mňa až tak veľké balenie naozaj nepotrebujete a aj tie hodinky chápem skôr ako nadbytočnú vec.

Online objednávka, doprava a doručenie

Prostenal Forte: Online objednávka, doprava a doručenie Nákup v internetovej lekárni Dr. Max je veľmi jednoduchý a navyše aj veľmi výhodný. Čo som narýchlo pozrel porovnanie s inými lekárňami, sú tu najlepšie cenové podmienky a aj doprava či platba. Tu je postup objednávky:

  • Ako prvé si treba vybrať veľkosť a typ balenia
  • Následne vložíte tabletky do košíka a vyberiete spôsob dopravy a platby
  • Potom vyplníte svoje osobné údaje vrátane adresy dodania
  • Nakoniec objednávku skontrolujete a odošlete

Ja osobne odporúčam balenie s veľkosťou 60 tabliet, je podľa mňa najlepšie z hľadiska ceny aj možnosti na dlhodobé užívanie. Dr. max vám ho dopraví buď kuriérom GLS alebo cez Poštového kuriéra buď na poštu, prípadne domov. Ak bývate v Bratislave, môžete využiť aj Pilulka Auto s celodenným rozvozom.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Platba za Prostenal Forte môže byť v tejto internetovej lekárni pri prevzatí zásielky, čiže na dobierku, ale aj vopred. Vopred sa dá zaplatiť napríklad cez bankový prevod, prípadne cez platobnú kartu a to online. Práve tento spôsob odporúčam aj ja sám ako najrýchlejší a vzhľadom na to, že ide o známu lekáreň, aj dostatočne bezpečný.

AJ S TESTOM PSA

V lekárni Dr. Max je možné kúpiť prípravok aj vo výhodnom balení Prostenal Forte 60 tbl. spolu s testom PSA. Ide o jednoduchý domáci screeningový prostatický test s dodaním výsledku do 10 minút. Toto je podľa mňa oveľa užitočnejšie ako balenie s hodinkami.

Najčastejšie otázky

Prostenal Forte: Najčastejšie otázky Keď som zisťoval skúsenosti iných mužov s Prostenalom Forte, natrafil som na viaceré internetové fóra a diskusie, kde sa rozoberali aj praktické otázky týkajúce sa prípravku. Rozhodol som sa pre úplnosť mojej recenzie zaradiť sem aspoň tie najčastejšie kladené a zodpovedať ich podľa svojej skúsenosti:

Vyskytujú sa nežiaduce účinky naozaj tak často, ako sa to píše?

Ja osobne síce nemôžem žalúdočné ťažkosti ako nežiaduci účinok na vlastnej koži potvrdiť, ale musím povedať, že pri tabletkách Prostenal Forte sa na to sťažovalo nadpriemerne veľa mužov. Je to teda veľmi pravdepodobné a je to mínus pri užívaní prípravku. Našťastie, tieto účinky by nemali trvať počas celej doby užívania.

Ako je to s dávkovaním? Niekde sa uvádza denná dávka 1 celá tabletka

strong>Túto otázku som zachytil vo viacerých fórach a opakuje sa pomerne pravidelne a často už odkedy je Prostenal Forte na trhu. Moja jednoznačná odpoveď je, že denná dávka je jedna polovica tabletky, tak to uvádza príbalový leták a aj internetové lekárne. Neprekračujte túto dávku!

Ako dlho je treba užívať prípravok, aby sa účinky prejavili?

Ak mám hodnotiť podľa vlastnej skúsenosti, zhruba v polovici druhého mesiaca užívania som videl niektoré účinky, hoci len málo viditeľné. Najväčšie balenie vystačí na 4 mesiace a to je aj doba, ktorú som Prostenal Forte užíval ja. Dlhšie užívanie nie je potrebné, ak sa u vás stav nezlepší za 4 mesiace, zrejme sa tak nestane ani neskôr.

Môže Prostenal Forte vyriešiť zväčšenie prostaty?

Nie, nejedná sa totiž o žiaden liek, ktorý by mohol zmenšiť prostatu. Ide o prostriedok na zlepšenie prejavov, ktorý je síce možné užívať aj dlhodobo a pravidelne, ale po jeho skončení sa môžu pôvodné nepríjemné symptómy znova vrátiť. Ako podporný prostriedok sú však tieto tabletky a im podobné využiteľné.

Sú tieto tabletky vhodné aj na zlepšenie libida?

Viac menej nie, hoci v tejto oblasti určité účinky môžu mať a to najmä vďaka svojmu zloženiu. Ak ale uvažujete o prípravku, ktorý by mal zvýšiť váš sexuálny apetít, Prostenal Forte to určite nie je a odporúčam pozrieť sa na špecializované tabletky na zvýšenie libida, ktoré som aj ja sám testoval.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Skúsenosti

Prostenal Forte: Skúsenosti Úroveň účinnosti Prostenal Forte ma negatívne prekvapila, ale skúsenosti iných mužov mi ukázali, že sa nejednalo o výnimku len u mňa, ale bohužiaľ o rozšírenejší jav. Značka ako taká je na prvý pohľad seriózna, má zaujímavé zloženie a dokonca je aj známa. Hodnotenia iných užívateľov sú ale nelichotivé.

Účinky na zdravie a fungovanie prostaty sú naozaj veľmi slabé a práve toto je prvá vec, ktorú muži prípravku vyčítajú. Dokonca sú muži, čo užívali Prostenal Forte pol roka a nevideli žiadne zlepšenie. Druhá výčitka smeruje k cene, ktorá je síce v porovnaní s konkurenciou podobná, ale vzhľadom na účinnosť príliš vysoká.

Pozitívom je, že prípravok sa dá kúpiť bez receptu a tiež aj to, že je k dispozícii pomerne široká paleta veľkostí balenia. Negatívnym javom je ale výskyt nežiaducich účinkov, najmä problémov s tráviacou sústavou. Na tento vedľajší účinok sa sťažovalo viacero mužov.

Vlastná skúsenosť

Prostenal Forte: Vlastná skúsenosť Prostenal Forte som užíval nezvyčajne dlho oproti iným značkám a to dokopy až 4 mesiace. Nebolo to však naraz, ale najprv tri mesiace, potom prestávka a potom som ešte skúsil balenie dobrať. Objednal som si totiž 60 tabletkovú verziu prípravku a rozhodol som sa ju využiť na maximum. Mohol som aspoň naplno otestovať účinnosť tabletiek.

Aký bol výsledok? Bohužiaľ, pomerne neslávny. V oblasti močovej sústavy a prostaty som síce nejaké účinky zaznamenal, ale boli minimálne a naozaj pod priemerom toho, na čo som bol zvyknutý. Viac viditeľný bol účinok na libido, ale ani to nebola žiadna sláva. Je to škoda, nakoľko podľa zloženia je to určite premrhaný potenciál.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Cenu hodnotím ako pomerne priaznivú, tu nemám veľké výčitky. Nežiaduce účinky sa u mňa konkrétne nevyskytli, takže v tomto ohľade môžem byť spokojný. Chýbala mi ale väčšia efektivita tých žiaducich.

Diskrétne doručenie RÝCHLE A SPOĽAHLIVÉ DODANIE

Jedna z mála vecí, čo ale určite môžem pochváliť, je rýchle a spoľahlivé dodanie Prostenalu Forte. Nejde však ani tak o zásluhu prípravku, ako skôr o dobrý výber predajcu. V mojom prípade to bola internetová lekáreň Pilulka, s ktorou mám dlhodobo pozitívne skúsenosti.

Výsledok vlastného testovania

Prostenal Forte: Výsledok vlastného testovania Pokiaľ premýšľate o tom, že by ste si Prostenal Forte kúpili, mali by ste si to dvakrát premyslieť. Nemôžem síce tvrdiť, že by tabletky vôbec neúčinkovali, ale na druhú stranu, od toho, aby som ich mohol odporučiť s pokojným svedomím majú naozaj ďaleko. Mňa osobne, ale nielen mňa, skrátka nepresvedčili.

  • Aj preto odo mňa dostáva Prostenal Forte známku 3- a to som ešte mierny

Tabletky sprevádza síce pomerne slušný marketing, ale ako som zistil ja sám v praxi, účinnosť je bohužiaľ podpriemerná. Tomu zodpovedá aj moje hodnotenie a od horšej známky uchránili Prostenal Forte aspoň nejaké účinky, ktoré som počas užívania zažil ja sám.

Z hľadiska objektivity ale musím povedať, že z hľadiska zloženia je Prostenal Forte určite štandardným produktom založeným na rastlinnom charaktere. Cena je podľa mňa v poriadku, horšie je to s jej pomerom k výkonnosti a kvalite. Ak k tomu prirátam nežiaduce účinky, známka je zaslúžená.

Zhodnotenie

Prostenal Forte: Zhodnotenie Moje záverečné resumé je teda jednoznačné: Prostenal Forte určite nejaké účinky má, ale v aktuálnej konkurencii si viem predstaviť oveľa viac lepších prípravkov a preto nemôžem odporúčať kúpu týchto tabliet. Pokiaľ by ste sa rozhodli ich vyskúšať, môže sa stať, že u vás budú fungovať lepšie, ale príliš to nečakajte.

Myslím si však na druhú stranu, že tabletky ukazujú aj niečo pozitívne. Napríklad to, že aj bez chemicky a synteticky vyrábaných látok je možné podporiť zdravie prostaty či zlepšenie činnosti pohlavnej sústavy. Škoda len, že to prípravok nedotiahol do úspešného konca.

Určite by som ale na tento typ tabliet nezanevrel a to preto, že:

  • ich zloženie je pre organizmus najviac prirodzené
  • majú širšie účinky, napríklad na celú pohlavnú a vylučovaciu sústavu
  • sú dostupné bez lekárskeho receptu
  • je možné ich dlhodobé bezproblémové užívanie

Prostenal Forte síce na prvý pohľad spĺňa všetky vyššie zmienené faktory a podmienky, ale v praxi sa tieto tabletky ukázali ako nedostatočné. Od ich uvedenia na trh už uplynul nejaký čas a konkurencia ich predbehla, hoci samozrejme, nájdu sa aj menej účinné produkty.

Pokiaľ chcete pomôcť svojej prostate viac a hľadáte účinnejšie možnosti, ja osobne som bol spokojný najmä so značkamou Stoporex. Tieto tabletky môžem určite sám za seba odporučiť.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

2.48

23 Hodnotení