Fixoprost: Pozrel som sa bližšie na prípravok určený na problémy prostaty

Ak vás trápi nutkanie na časté močenie, máte problémy s prúdom počas močenia alebo vás dokonca trápi predčasné močenie, môže ísť o príznaky problémov zápalu prostaty alebo nezhubného zväčšenia prostaty. Práve na tieto dva problémy cieli zaujímavý prípravok zvaný Fixoprost od výrobcu Augeri nutraceutics.

Prípravok má prírodné zloženie a obsahuje kombináciu koncentrovaných rastlinných extraktov, ktorá je špeciálne namixovaná pre čo najlepšiu podporu zdravia prostaty a močových ciest u mužov, čiže pôsobí proti najviac chúlostivým problémom.

Výhodou prípravku je, že na kúpu nepotrebujete lekársky recept a môžete si ho kúpiť voľne. Fixoprost je evidovaný Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky a teda 100 % spĺňa všetky kritéria pre predaj. To, ako funguje v praxi, vám prezradí moja recenzia.

Výrobca a pôvod

Fixoprost Výrobca a pôvod Za značkou Fixoprost je známy výrobca výživových doplnkov a prípravkov, spoločnosť Augeri nutraceutics. Tá stojí napríklad aj za prípravkami určenými pre ženy, či už pri problémoch počas menopauzy, alebo na zlepšenie stavu a zdravia poprsia. Vyrába tiež tabletky Erexan, ktoré som mal tiež možnosť vyskúšať.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Nejde teda o žiadnu neznámu spoločnosť bez skúseností, práve naopak. Všetky produkty, vrátane prípravku Fixoprost, prechádzajú testovaním kvality a aj z hľadiska surovín a účinných látok ide rozhodne o zaujímavé prípravky. Z tohto ohľadu je teda pôvod jasný a rozhodne sa jedná o seriózny produkt.

Zloženie a účinné látky

Fixoprost Zloženie a účinné látky Zloženie býva pri prírodných produktoch vo forme voľnopredajných tabliet kľúčovým faktorom, ktorý rozhoduje o úspechu a neúspechu. Práve od zloženia sú totiž najviac závislé účinky produktu. Nekvalitné zloženie, najmä chudobné z hľadiska látok, ale aj z hľadiska ich kvality, sa totiž prejaví zníženým vplyvom.

Účinok prípravku je založený na týchto 4 prírodných látkach:

Gingko biloba: Gingko dvojlaločné je známy strom pochádzajúci z Ázie, ktorý predstavuje v tamojšej tradičnej a ľudovej medicíne niečo posvätné a zároveň extrémne silné. Semená aj ihličie tohto stromu sa využívajú pre unikátnu zmes 60 účinných látok v mnohých medicínskych preparátoch, najmä na kardiovaskulárny systém.

Zároveň je Gingko skvelé prírodné afrodiziakum zvyšujúce potenciu u mužov a povzbudzujúce ich vitalitu. Extrakt z Gingka je vo Fixoproste zastúpený aj kvôli tomu, že je silný antioxidant a znižuje riziko vzniku rakoviny prostaty, takže má preventívne účinky.

Serenoa repens: Táto známa palmovitá rastlina nemôže v prípravkoch pre mužov určite chýbať, najmä ak sa jedná o zdravie prostaty a močové cesty. Ide o základ tabliet Fixoprost a Serenoa plazivá je uznávaná všeobecne ako veľmi dobrý prostriedok na posilnenie zdravia prostaty. Pomáha pri nezhubných problémoch, ale rastlina je aj skvelou prevenciou.

Fixoprost obsahuje 80 % najčistejšieho koncentrovaného extraktu z plodov Saw Palmetto a v tomto ohľade ide výrobca za svojim cieľom absolútne bez kompromisov. Je to pozitívne a prejavuje sa to aj v účinnosti samotného prípravku.

Žihľava dvojdomá: Táto rastlina sa u nás nazýva aj Pŕhľava a je jedná sa o jednu z najviac známych byliniek využívaných aj v našom tradičnom liečiteľstve. Žihľava je vynikajúcim prostriedkom pre podporu fungovania prostaty aj celých močových ciest, netreba podceňovať ani jej protizápalové a antibakteriálne účinky.

Koncentrovaný extrakt zo Žihľavy je dôležitou súčasťou Fixoprostu a to aj preto, že táto rastlina pôsobí nielen na prostatu, ale prakticky na celý močový systém vrátane močovej trubici. Pomáha tiež na lepšiu činnosť obličiek počas vylučovania škodlivín z tela.

Lykopén: Poslednou dôležitou účinnou látkou nachádzajúcou sa vo Fixoproste je Lykopén. Ide o silný antioxidant získavaný zo špeciálnej odrody rajčín, pričom samotná látka je v tejto zelenine zastúpená veľmi skromne. To, že v jednej tabletke prípravku je toľko Lykopénu, ako v 2 kg rajčín, je veľmi zaujímavým porovnaním a dôkazom o kvalite zloženia produktu.

Lykopén má svoj zmysel najmä pre prevenciu problémov prostaty, napríklad voči rakovine. Ide o látku priaznivo vplývajúcu aj na imunitu, zníženie cholesterolu a zníženie rizika vzniku kardiovaskulárnych ochorení. Látka priaznivo pomáha zlepšiť funkciu prostaty.

Ďalšie látky: Okrem týchto látok obsahuje Fixoprost aj niekoľko ďalších pomocných a doplňujúcich látok. Nájdete tu napríklad vlákninu, konkrétne inulín. Je tu aj želatína rastlinného pôvodu, ktorá je súčasťou ochranného obalu účinných látok v kapsule. Tvorbe hrudiek zas zabraňuje rastlinný Stearan horečnatý.

Vyššie zmienené účinné látky prírodného charakteru sú v prípravku v týchto objemoch:

Látka:Množstvo:Účinok:
Palma Serenoa plazivá (Serenoa Repens)320 mgzdravá prostata, potencia
Žihľava dvojdomá (Uritrica Dioica)25 mgzdravé močové cesty a močový mechúr
Ginko dvojlaločné (Ginkgo biloba)30 mgpotencia, silný antioxidant
Lykopén15 mgpomáha predchádzať rakovine prostaty

ČO FIXOPROST NEOBSAHUJE

Ako som povedal už na úvod, Fixoprost obsahuje prírodné látky prirodzené pre naše telo. Nenájdete tu žiadne syntetické a umelé farbivá, škodlivé chemické látky a dokonca ani žiadne živočíšne zložky, takže prípravok je vhodný na užívanie aj pre vegetariánov a vegánov.

Dávkovanie a užívanie

Fixoprost Dávkovanie a užívanie Fixoprost je prírodný produkt a ako taký je jeho účinnosť závislá od pôsobenia účinných látok v tele a od dosiahnutia istej hladiny týchto látok v organizme. Podobne to platí prakticky pri všetkých podobných prípravkoch a preto je správne užívanie a dávkovanie alfa a omega úspešnosti prípravku.

  • Fixoprost má tabletkovú formu a užíva sa peroálne, pričom sa tabletka zapije vodou
  • Odporúčané dávkovanie je 1 tabletka denne a ideálne je tabletku užiť ráno ešte pred jedlom

Tabletky by sa mali užívať dlhodobo a pravidelne každý deň. Odporúčam neprekračovať dávkovanie, nakoľko vyššia dávka neznamená lepšie výsledky. Tie môžu prísť jedine pri dlhodobom užívaní, prvé by sa mali dostaviť do dvoch týždňov. Nástup je pozvoľný a postupný. Tabletky treba zapíjať nealkoholickým nápojom.

Účinky

Fixoprost Účinky Poďme sa teraz pozrieť na účinnosť prípravku Fixoprost. Ako som spomenul, na ňu má najväčší vplyv zloženie a koncentrácia účinných látok, ako aj spôsob a pravidelnosť užívania. Výrobca zmieňuje viacero účinkov na zdravie, najmä ohľadom prostaty a fungovania vylučovacej sústavy.

Tu sú tie najdôležitejšie, ktoré prípravok ponúka:

Vplyv na prostatu

To najdôležitejšie, no vás asi zaujíma, je vplyv Fixoprostu na zdravie a fungovanie prostaty. Práve vďaka obsahu Saw Palmetta, Gingka a Lykopénu pomáha prípravok na zlepšenie fungovania prostaty. Produkt sa užíva pri zápaloch prostaty a pri nezhubnom, čiže benígnom zväčšení prostaty. Pri dlhodobom užívaní môže pomôcť tlmiť viaceré negatívne príznaky.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Zlepšenie močenia

Pokiaľ máte problémy s močovými kameňmi a trápi vás napríklad prerušované močenie či problém so slabým prúdom počas močenia, môže vám Fixoprost uľaviť a pomôcť zlepšiť močenie. Zlepšenie vylučovania toxínov z tela je nevyhnutné aj pre udržanie dobrého zdravia a má vplyv aj na potenciu, takže prípravok má aj takýto nepriamy vplyv.

Podpora močového systému

Vďaka Žihľave, ale aj vďaka ostatným účinným látkam, pomáha Fixoprost aj ako podpora celého močového systému od obličiek až po močovú trubicu. Ak vás trápi časté nutkanie na močenie, časté močenie všeobecne a to najmä v noci, môže vám prípravok priniesť potrebnú úľavu a zlepšiť správne a zdravé fungovanie močového systému.

Preventívne účinky

Okrem toho, že Fixoprost je možné užívať po tom, ako sa začnú objavovať niektoré negatívne symptómy súvisiace s prostatou a močovým systémom, je prípravok veľmi dobrý aj na prevenciu. Má preventívne účinky proti zhoršovaniu stavu prostaty a zároveň aj preventívne účinky proti močovým kameňom.

POZOR PRI AKÚTNYCH PROBLÉMOCH

Napriek tomu, že tabletky majú nesporne množstvo pozitívnych účinkov na stav prostaty a celkovo na stav močovej sústavy, pri výskyte akútnych problémov odporúčam navštíviť čo najskôr lekára. Týka sa to tak akútneho zápalu alebo akútneho zhubného ochorenia, kde sa netreba spoliehať len na podporné prípravky, ale viac na lekára.

Nežiaduce účinky

Fixoprost Nežiaduce účinky Častou témou pri akýchkoľvek prípravkoch sú nielen tie žiaduce účinky, ale aj tie nežiaduce. V tejto oblasti je Fixoprost dobrou voľbou. Pri riadnom užívaní, pokiaľ to nepreženiete s dávkovaním, by sa nemali žiadne negatívne javy vyskytnúť a to z dôvodu, že prípravok neobsahuje syntetické látky, ktoré môžu vedľajšie účinky v iných tabletkách spôsobovať.

Pokiaľ sa však u vás vyskytne alergická reakcia, odporúčam užívanie prerušiť a poradiť sa s lekárom. Alergiu nie je možné pokladať za nežiaduci účinok, nejde totiž o nič, čo by bolo spôsobené samotným prípravkom. Kontraindikáciou môže byť súčasné užívanie iných liekov, tu sa treba znova poradiť s lekárom v prípade, ak sa vyskytnú nejaké komplikácie.

VIAC VITALITY

Vďaka tomu, že Fixoprost obsahuje extrakt z Gingka dvojlaločného, je možné pri dlhodobom užívaní spozorovať u muža akoby viac energie alebo väčšiu vitalitu. Je to najmä preto, že Ginkgo je považované za životabudič a takto sa môže pri dlhodobom užívaní prejavovať.

Balenie a cena

Fixoprost Balenie a cena Fixoprost sa predáva v jednej jedinej verzii, čiže neexistujú rôzne typy líšiace sa zložením či účinkami. V jednom balení sa nachádza 60 tabliet, ktoré pri dodržiavaní správneho dávkovania vydržia až 2 mesiace. Vzhľadom na to, že prípravok sa odporúča užívať dlhšiu dobu a pravidelne, výrobca ponúka aj zvýhodnené balenia.

Tu sú aj s cenami za balenie:

Typ balenia:Množstvo tabliet:Cena za balenie:Ušetríte:
1-balenie6019.50 €
2-balenie12037.00 €1 €
3-balenie18052.50 €2 €
4-balenie24066.00 €3 €

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Ako vidíte, cena za jedno balenie 19,50 € je o niečo vyššia, ako je tomu v prípade niektorých konkurenčných prípravkoch. To považujem za menšie mínus a viem si predstaviť, že to mnohých ľudí odradí od kúpy. Preto odporúčam siahnuť po väčších baleniach, ktoré sa oplatia viac. Tak či tak ich v prípade dlhodobého užívania budete potrebovať.

Kde kúpiť

Fixoprost Kde kúpiť Pri kúpe Fixoprostu máte na výber dve možnosti. Prvou je tradičný nákup osobne v kamennej lekárni. Prípravok je možné zakúpiť v mnohých lekárňach, prakticky po celom Slovensku. Otázkou však je, či sa tento spôsob vyplatí a či je naozaj najlepší. Osobne si myslím, že z hľadiska ceny ani nákupu určite nie.

Tým sa dostávame k druhej možnosti a to nákupe online cez internet. Tu máte na výber dva kanály a to online lekárne, prípadne možnosť nákupu priamo od oficiálneho distribútora. Ja sa prikláňam k druhej možnosti a to najmä z dôvodu finančnej výhodnosti a lepšieho doručenia, najmä z pohľadu lepších možností pri spôsobe doručenia aj pri platbe za balíček.

Určite teda odporúčam nákup cez oficiálny eshop, ktorý prevádzkuje licencovaný distribútor pre Slovenskú republiku. Tu máte záruku originality, pohodlného nákupu z obývačky a zároveň aj záruku najlepšej možnej ceny.

Diskrétne doručenie DISKRÉTNE BALENIE

Mnoho mužov sa pýta, či pri doručení nebude zjavné, o aké tabletky sa jedná. Na balení nebude žiadna reklama ani názov produktu, bude tam len vaša adresa a adresa logistického centra, odkiaľ sa bude Fixoprost odosielať. Buďte teda bez obáv.

Online objednávka, doprava a doručenie

Fixoprost Online objednávka, doprava a doručenie Chcete vedieť ešte prv, než vyskúšate oficiálny eshop, ako sa cez neho tabletky objednávajú a či je to naozaj lepšie? Pozrime sa teda spoločne na to, ako prebieha celý proces a ukážeme si, že objednanie priamo od výrobcu je jednoduchšie, ako v prípade iných eshopov:

  • Na úvod si vyberiete typ balenia podľa jeho veľkosti od 60 po 240 tabliet
  • Následne sa dostanete do formuláru, kde vyplníte svoje osobné a dodacie údaje
  • Potom zvolíte spôsob doručenia, možný je aj osobný odber
  • Na záver stačí vybrať spôsob platby a potvrdiť objednávku

Ako som už povedal skôr, prípravok má len jednu verziu, takže sa rozhodujete len o tom, koľko balení po 60 tabliet si naraz objednáte. Čím viac, tým je to pochopiteľne výhodnejšie. Pri výbere vidíte aj to, aká veľká zľava bude podľa objemu objednávky.

Na výber sú 4 spôsoby doručenia. Najlacnejšie je doručenie priamo na poštu, čo stojí 3,10 €. Druhá možnosť, doručenie balíka na adresu cez Slovenskú poštu, stojí 4,10 €. DHL kuriér vás vyjde na 3,50 €. Ak si balík prevezmete osobne v sklade, zaplatíte len 1,90 €. Platbu je možné realizovať vopred, kartou online, prípadne klasicky na dobierku pri prevzatí zásielky.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Najčastejšie otázky

Fixoprost Najčastejšie otázky Poďme sa teraz pozrieť na niektoré ďalšie otázky, ktoré sa netýkajú ani tak všeobecných a technických informácií, ale vyplývajú z praxe. Aby bola moja recenzia úplná, rozhodol som sa prejsť najznámejšie internetové fóra a diskusie a zozbierať otázky od mužov na túto tému. Tu sú, aj s mojimi vlastnými odpoveďami na ne:

Kedy by sa mal a kedy by sa nemal Fixoprost užívať?

Prípravok je vhodný ako podpora pri nezhubnom zväčšení prostaty, prípadne pri jej zápale a problémoch súvisiacich s močovou sústavou. Pomáha uľaviť aj od problémov s močením. Je vhodný ako prevencia a na podporu zdravého fungovania prostaty a zdravého močenia. Fixoprost ale nie je náhrada odbornej liečby, najmä nie pri akútnych a zhubných ochoreniach.

Ide Fixoprost a alkohol dohromady? A čo kombinácia s liekmi?

V princípe nie je pre prípravok problémový počas užívania iných liekov, nezistili sa žiadne interakcie medzi Fixoprostom a inými liekmi. To však neznamená, že sú úplne vylúčené. Ak by nastal nejaký problém, poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom. To isté platí aj o alkohole, ten vylúčený nie je, ale neodporúčam ho.

Ako rýchlo môžem mať po objednaní prípravok doma?

To závisí najmä na čase, kedy si ho objednáte. Ak stihnete objednávku do 11:00, tovar by mal byť expedovaný ešte v ten istý deň a prísť by vám mal už na druhý pracovný deň. Pri doručení poštou to ale trvá o niečo dlhšie, až dva dni. Najrýchlejšie je osobné prevzatie priamo v sklade.

Po akej dobe začne Fixoprost účinkovať a ako dlho to trvá?

Odpoveď na túto otázku závisí od toho, v akom zdravotnom stave je muž, ktorý sa rozhodol tabletky brať. Priemerná doba je zhruba 2 týždne, takže po tomto období by sa mali už dostaviť prvé viditeľné účinky. Ich nástup je ale postupný a pozvoľný. Účinnosť trvá počas doby užívania, Fixoprost sa odporúča na dlhodobé a pravidelné užívanie.

Dá sa Fixoprost kúpiť aj v lekárni?

Áno, dá sa, ale ja sám to nepovažujem za najlepšiu voľbu. Jednak ide o stratu času, jednak nemusí byť dostupný skladom v každej lekárni a jednak s najväčšou pravdepodobnosťou bude v lekárni drahší. Osobne odporúčam objednávku online, mne sa najviac osvedčila objednávka priamo z eshopu oficiálneho distribútora.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Skúsenosti

Fixoprost Skúsenosti Aké sú skúsenosti mužov s Fixoprostom? Prekvapilo ma veľmi pozitívne, že som nenarazil na žiadne negatívne hodnotenie prípravku. Naopak, muži vyzdvihovali jeho zloženie a nástup účinkov, takže v tejto oblasti na neho neboli žiadne sťažnosti. To je veľmi dobré, pretože to znamená, že na trh pribudla ďalšia značka, ktorá naozaj účinkuje.

Pozitívne sú skúsenosti aj s tým, ako dlho Fixoprost účinkuje aj po ukončení užívania. Kým iné konkurenčné prípravky majú v tomto ohľade krátke trvanie, Fixoprost dokáže aj po vysadení udržiavať hladinu dôležitých látok v tele dlhšiu dobu. To umožňuje počas jeho užívania robiť aj prestávky, napríklad po 3 či 4 mesiacoch.

Jediná vec, na ktorú sa užívatelia zvyknú niekedy sťažovať, je mierne vyššia cena pri kúpe jedného balenia. Niektoré konkurenčné značky sú lacnejšie a snažia sa práve na cenu zlákať mužov s problémovou prostatou. Treba však povedať, že cena odráža kvalitné zloženie a pri kúpe viacerých balení sa toto negatívum zmaže.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Vlastná skúsenosť

Fixoprost Vlastná skúsenosť Moje zhodnotenie prípravku sa približuje tomu, ako hodnotia Fixoprost aj ostatní muži. Chválim jeho pomerne rýchly nástup, ja som dokonca začal vnímať zlepšenie najmä močenia už počas prvého týždňa. Je pravda, že v mojom prípade neboli problémy asi až tak intenzívne, ale to nijako neznižuje účinnosť prípravku.

Dokopy som Fixoprost užíval 3 mesiace, potom som si dal 2 mesiace prestávku a potom som ho skúsil ešte na 2 mesiace. Celkovo hodnotím kladne aj spôsob jeho užívania, stačí si dať len jednu tabletku raz za deň. Nestane sa mi teda, že by som na to len tak zabudol.

Negatívum s vyššou cenou som sa snažil vyvážiť už hneď na úvod objednávkou väčšieho balenia. Urobil som dobre, hoci viem pochopiť, že pri novom prípravku sa väčšina mužov snaží objednať najprv menšie balenie na skúšku. Tu sa ale nemáte čoho báť.

VYNIKAJÚCE DORUČENIE

Okrem toho, že som sa chcel podeliť aj s vlastnou skúsenosťou ohľadom užívania, musím pochváliť veľmi rýchle doručenie pri nákupe priamo od oficiálneho distribútora cez jeho eshop. Už na druhý deň od odoslania zo skladu som mal Fixoprost doma!

Výsledok vlastného testovania

Fixoprost Výsledok vlastného testovania Aký je teda výsledok môjho vlastného testovania? Za mňa hodnotím Fixoprost pozitívne. Naozaj pomáha a účinkuje, je tiež skvelým prípravkom z hľadiska prevencie. Ak máte problémy s nezhubným zväčšením prostaty alebo jej zápalom, môže ísť o dobrý podporný prostriedok. Samozrejme, odbornú liečbu v prípade akútnych stavov nahradiť nemôže.

  • Fixoprost odo mňa dostane známu 3 mínus, ak by som mal hodnotiť ako v škole

Fixoprost si vyslúžil mínusku za vyššiu cenu. Áno, viem, že za kvalitu je treba niečo zaplatiť a že konkurencia deformuje ceny tým, že ponúka menej kvalitné prípravky. Musím ale objektívne povedať, že podľa mňa mohla byť cena aj nižšia.

Pokiaľ vám ale zopár € navyše nevadí a chcete mať istotu, že si kupujete niečo, čo má vysokú šancu úspechu, určite by ste mali po Fixoproste siahnuť. Je len veľmi málo prípravkov, ktoré mu môžu na trhu konkurovať.

Zhodnotenie

Fixoprost Zhodnotenie Moje záverečné zhodnotenie v prípade Fixoprostu je rozhodne pozitívne. Nemusíte sa obávať, že by sa jednalo o nekvalitný výrobok. Zárukou serióznosti je aj pomerne známy výrobca, ktorý je na trhu prípravkov pre mužov aj ženy prítomný už dlhodobo. Ohľadom účinnosti je Fixoprost bezproblémový.

Vyzdvihnúť chcem aj to, že ponúka pomerne rýchly nástup účinkov, priemerná doba 2 týždne je rozhodne pozitívum oproti väčšiny konkurencie. Samozrejme, môže to byť u každého muža mierne odlišné, v závislosti od jeho individuálnej situácie.

Fixoprost má pre mňa tieto 4 najväčšie benefity:

  • je voľne dostupný, takže sa dá získať bez lekárskeho predpisu
  • má prírodné zloženie, čo vylučuje nežiaduce účinky typické pre syntetické látky
  • skutočne pomáha na tie problémy, na ktoré je určený
  • dá sa užívať aj dlhodobo, má bezproblémové dávkovanie

Fixoprost je vhodný nielen v prípade, že už nejakými problémami s prostatou alebo močovým systémom trpíte, ale aj vtedy, ak hľadáte nejaký preventívny prostriedok. Jeho kvalitné zloženie s vysokou koncentráciou extraktov účinných látok ho predurčuje k úspechu. Recenzie a hodnotenia väčšiny mužov to len potvrdzujú.

Ak chcete zmazať jeho jedinú väčšinu nevýhodu, čiže vyššiu cenu, objednávajte Fixoprost priamo v eshope od výrobcu a aspoň v dvojbalení. Pokojne však môžete siahnuť aj po tom najväčšom, ktoré sa oplatí najviac.

Stoporex Prostate

Normálna funkcia prostaty
  • Podpora prostaty
  • Podpora mužskej potencie
  • Pozitívny vplyv na močové cesty

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.57

14 Hodnotení