Testosterón

Testosteron

Hormón, ktorý robí muža mužom, aj tak sa hovorí mužskému pohlavnému hormónu testosterón. Zaujímavosťou je, že sa vyskytuje aj u žien, ale jeho hodnoty tu sú len minimálne. Zďaleka nemá taký vplyv ako u mužov, kde zodpovedá najmä za primárne a sekundárne pohlavné znaky.

Veľmi dôležitá je funkcia tohto hormónu aj vo vzťahu k libidu a sexuálnemu apetítu. Ak totiž budete mať testosterónu málo, automaticky budete mať aj veľmi nízku chuť na sex, ktorá môže vyústiť dokonca do úplnej straty záujmu o pohlavný život.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Kým alkohol testosterón zabíja, niektoré doplnky, potraviny a režimové opatrenia ho zas zvyšujú. O tom, prečo je testosterón dôležitý, či existujú nejaké doplnky alebo testosterónové tabletky a ako zvýšiť testosterón, to všetko si povieme práve teraz.

Čo je testosterón a aký má význam

Čo je testosterón a aký má význam Testosterón je najdôležitejší mužský hormón, ktorý vzniká v semenníkoch a to činnosťou špeciálnych Leydigových buniek. Má vplyv na telesnú stavbu a vzhľad mužov, riadi tiež pohlavnú aktivitu a je teda dôležitý aj pre sexuálny život.

  • Testosterón je najdôležitejší zástupca androgénov a ide o steroidný hormón
  • Je odvodený od progesterónu, ktorý vzniká postupnými úpravami uhlíkovej kostry cholesterolu, najmä dehydrogenáciou a izomeráciou
  • Väčšinou sa tvorí sa v semenníkoch, jedna tretina jeho produkcie pochádza z nadobličiek, kde sa tvorí tzv. dehydroepiandrosteron

Produkciu a vylučovanie testosterónu riadi špeciálny hormón adenohypofýzy, tzv. luteinizačný hormón. Krátko pred pubertou sa produkcia testosterónu zvýši a spôsobí rýchly rast pohlavných orgánov. Neskôr však naopak dochádza k jeho poklesu a to zvyčajne medzi 30. a 40. rokom života

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Zdravá hladina testosterónu u mužov je ale dôležitá kvôli viacerým veciam:

v období rastu zodpovedá za vývoj primárnych a sekundárnych pohlavných znakov, čiže proporcie tela, svalstvo, zarastanie, ochlpenie, mutácia a podobne
u mužov ovplyvňuje aj dravosť a celkovo energiu, čo sa prejaví v typických črtách ako sú súťaživosť, bojovnosť a pocit energie
dôležitý je aj pre neskorší sexuálny život, najmä ovplyvňuje libido, čiže sexuálny apetít, čo je chuť na sex a celková fyzická žiadostivosť

Práve to posledné je najdôležitejšie z môjho pohľadu, čiže z pohľadu potencie. U mužov, ktorí v ranom veku absolvovali nejakú operáciu spojenú s obmedzením alebo zastavením produkcie testosterónu, má absencia zdravej hladiny tohto hormónu v tele veľmi negatívne následky na kvalitu ich sexuálneho života.

V rámci neho je totiž testosterón dôležitý v týchto oblastiach:

pomáha k zdravému sexuálnemu apetítu u mužov, čiže k vyvíjaniu sexuálnej odozvy na podnety a ku zdravej miere sexuálnej aktivity smerom k opačnému pohlaviu
jeho dostatok sa prejaví a odrazí aj na erekcii, najmä na jej kvalitnom a rýchlom nástupe, ale aj dostatočne dlhom udržaní počas sexuálneho styku
vplýva tiež na pravidelnosť plodnosť, nakoľko dostatok testosterónu u mužov stimuluje aj spermatogenézu a ovplyvňuje činnosť prostaty

VYŠŠÍ VEK AKO HLAVNÝ PROBLÉM

Najčastejšie majú muži problém s testosterónom v strednom a staršom veku. V praxi to znamená, že zvyčajne po 40. roku života už začína testosterón u nich viditeľne klesať, čo sa prejaví nielen na pohlavnej pasivite, ale aj na vonkajšom vzhľade a tiež celkovej vitalite.

Nedostatok testosterónu a príznaky či poruchy s tým spojené

Nedostatok testosterónu a príznaky či poruchy s tým spojené Prejavuje sa nejakým viditeľným spôsobom nízka hladina testosterónu v tele? Áno a to viacerými príznakmi či v prípade vážneho nedostatku aj poruchami a ochoreniami. Mnoho z nich pritom môže začínať na prvý pohľad úplne nevinne, no neskôr prerastú do vážnych problémov.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú najčastejšie príznaky a problémy spojené s nedostatkom testosterónu:

Nízky sexuálny apetít: Prvou a najviac viditeľnou oblasťou z môjho pohľadu je pri nedostatku testosterónu viditeľne nižšie libido. To sa v praxi pretaví do nízkeho sexuálneho apetítu, čiže viditeľne nižšej chuti na sex. Muži, ktorí majú nedostatok testosterónu, sú sexuálne zdržanlivejší.

Problémy s erekciou: Druhým problémom, ktorý sa spočiatku javí ako príznak, no môže prerásť až do serióznej poruchy, je problém so stoporením. Nízka hladina testosterónu totiž pôsobí nielen na chuť na sex, ale aj na samotný sexuálny výkon. Erekcia prichádza pomalšie, jej nástup je bez energie a stoporenie je mdlé.

Problémy s mentálnou odolnosťou: Dostatok testosterónu robí muža mentálne odolnejšieho na vonkajšie aj vnútorné podnety. Je citovo a mentálne stabilnejší, nepodlieha častým zmenám nálad. Ak je však testosterónu v tele nedostatok, prejaví sa to práve nižšou mentálnou odolnosťou.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Pocity únavy a vyčerpania: Okrem psychických problémov a príznakov sa môžu vyskytnúť aj tie fyzické. Testosterón totiž dáva mužom dostatok sily, kondície a energie, takže jeho nedostatok sa prejaví práve v tejto oblasti. Nízka hladina hormónu spôsobí rýchlejšie vyčerpanie a únavu aj po menšej fyzickej námahe.

Vyššia pravdepodobnosť niektorých ochorení: Okrem na prvý pohľad jemnejších problémov sú s nedostatkom testosterónu spojené aj väčšie, napríklad muži s nízkou hladinou tohto hormónu majú častejšie problémy kardiovaskulárneho charakteru. Problém môže byť aj s kostrovou sústavou a oslabením pevnosti kostí.

Poruchy pohlavných znakov: Závažným dôsledkom nedostatočnej hladiny testosterónu sú absencie druhotných pohlavných znakov, napríklad ochlpenia, mužskej kostry alebo svalstva. Tu už ide o seriózny medicínsky problém, ktorý patrí do rúk lekárom a kde je potrebné voliť špeciálnu substitučnú hormonálnu liečbu. Niekedy však ani to nemusí pomôcť.

Zvýšenie testosterónu

Zvýšenie testosterónu Nízka hladina testosterónu vie teda spraviť poriadne problémy a práve preto by sa mali muži zamerať na jej normalizáciu. Za týmto účelom existujú viaceré prostriedky, či už ide o niektoré zmeny a režimové opatrenia, prípadne externé spôsoby, ako podporiť prirodzenú tvorbu hormónu v tele.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Toto sú najviac využívané a najlepšie spôsoby, ako zvýšiť testosterón:

Potraviny, strava a nápoje

To, ako sa stravujete a čo pijete, ovplyvňuje hormón testosterón a jeho hladinu v tele veľmi výrazne. Zinok a Horčík napríklad úspešne stimulujú nielen testosterón, ale aj libido a plodnosť celkovo. Dôležitý je aj dostatočný prísun Selénu a vitamínov, najmä vitamínu D, C, B6 a H, ale aj sacharidov a zdravých tukov.

Do jedálnička by ste preto mali zaradiť vajcia, brokolicu, avokádo, hovädzie mäso, cesnak, špenát, mandle, para orechy a olivový či kokosový olej. Vyhýbať sa ale treba alkoholu, ľanovým semiačkam, nezdravým tzv. trans-tukom, polynenasýteným mastným kyselinám, sójovým produktom. Obmedziť treba aj príjem kofeínu.

Cvičenie a pohyb

Veľmi dobrým spôsobom, ako stimulovať uvoľňovanie testosterónu, je čo najviac pohybu a cvičenia. Dôležité však je aj to, o aký pohyb ide. Silový, čiže posilňovací tréning, pomáha veľmi pozitívne na vyplavovanie testosterónu a to najmä v prípade krátkotrvajúceho a vysokointenzívneho tréningu.

Odporúča sa preto cvičiť do 45 minút a tak, aby ste išli „na doraz“. Naopak, pri tréningu s nižšou intenzitou a dlhším trvaním platí, že hladina testosterónu naopak skôr klesá. Ideálne sú preto šprinty alebo kruhový tréning, menej ideálne je behanie či dlhodobá jazda na bicykli v pomalšom tempe. To mimochodom neprospieva ani semenníkom a spermatogenéze.

Regenerácia a spánok

Možno to bude znieť neuveriteľne, ale nielen pohyb a cvičenie, ale aj dostatok spánku a regenerácie sú dôležité pre správnu hladinu testosterónu v tele. Viaceré výskumy totiž ukazujú, že napríklad spánok menej ako 5 hodín denne počas jedného týždňa znižuje hladinu testosterónu až o 15 %.

Dôležité je mať dostatok regenerácie a oddychu aj počas dňa. Treba sa preto vyhýbať nadmernému preťažovaniu organizmu a nehovorím len o fyzickom, ale aj o psychickom preťažovaní. Menej stresu a viac času stráveného odpočinkom pomáha na normalizáciu testosterónu v každom veku.

Ďalšie režimové zmeny a opatrenia

Nemenej zaujímavými prostriedkami na zvýšenie testosterónu sú aj ďalšie režimové opatrenia. Odporúča sa napríklad otužovanie a to prostredníctvom studenšej vody používanej počas sprchovania. Nakoľko je testosterón produkovaný v semenníkoch, ich ochladenie môže zlepšiť ich stav a jeho produkciu.

Naopak, treba sa vyhýbať vystavovaniu semenníkov nadmernému teplu, najmä nosením tesnej spodnej bielizne alebo nadmerným používaním vyhrievania sedačiek v aute. Zaujímavosťou je, že stimuláciu produkcie tohto hormónu vie naštartovať aj prerušované hladovanie, napríklad 16 hodín bez jedla. Je však otázne, nakoľko je to zdravé.

Voľne dostupné prípravky

Medzi prirodzenú formu podpory hladiny testosterónu patria aj voľne dostupné prípravky. Nebojte sa, nehovorím o žiadnych syntetických látkach, ktoré by boli spojené s rôznymi nežiaducimi účinkami a mali by na vaše telo neželaný vplyv. Nemám na mysli ani žiadne anaboliká využívané tzv. testosterónovými kulturistami.

Mám na mysli výživové doplnky vo forme tabliet, ktoré môžu obsahovať napríklad čisto len výťažok jednej rastliny s jasným cieľom na posilnenie testosterónu, prípadne majú komplexnejšie zloženie. Pri jednozložkových tabletkách sa jedná najčastejšie o čistý Tribulus Terrestris, pri viaczložkových o tabletky určené na celkovú podporu potencie a libida.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Odborná liečba

V prípade, že je problém s nízkou hormonálnou hladinou vážny, musia nastúpiť silnejšie prostriedky. Ide najmä o špeciálne lieky na predpis, prípadne injekčná hormonálna liečba podávaná intravenózne. Ide o suplementáciu nedostatočného testosterónu, pričom cieľom je najmä opätovné naštartovanie tvorby vlastného testosterónu.

Túto liečbu podstupujú obvykle muži vo veku nad 40 rokov a to len v prípadoch, kedy príde k úplnému poklesu tohto hormónu v tele. Druhým prípadom sú testosterónové injekcie podávané už v mladšom veku v prípade, ak napríklad neprichádza nárast počas puberty, prípadne ak nastal problém so samotnou tvorbou hormónu v semenníkoch.

NEZAČNITE PRÍLIŠ SKORO

Veľký pozor by ste si mali dať, aby ste s nejakým príliš intenzívnym a cieleným posilňovaním testosterónu nezačali príliš skoro. Áno, viaceré spôsoby zvýšenia testosterónu spomínané vyššie sa týkajú aj mladších mužov do 30 rokov, ale niektoré sú kontraproduktívne. Ide najmä užívanie niektorých podporných prostriedkov na zvýšenie testosterónu.

Najčastejšie otázky o testosteróne

Najčastejšie otázky o testosteróne V súvislosti s hormónom testosterón, jeho pôsobení, nedostatkom aj problémami, ktoré sa s nedostatkom spájajú, sa viacero mužov pýta rôzne otázky praktického typu. Keď som si len tak zbežne pozrel niektoré diskusie a internetové fóra, zistil som, že mužov zaujíma najviac prax. Rozhodol som sa preto na tie najčastejšie kladené otázky teraz odpovedať:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Môže nedostatok testosterónu spôsobiť erektilnú dysfunkciu?

Priamy súvis medzi nedostatkom testosterónu a úplnou erektilnou dysfunkciou nie je, takže nie. Hladina testosterónu je ale pre kvalitnú erekciu naozaj dôležitá a v zásade platí, že čím menej tohto hormónu máte, tým skôr budete mať problémy so stoporením a jeho tvrdosťou.

Môže mať muž problém splodiť potomka, ak nemá dosť testosterónu?

Môže, ale vzhľadom na to, že testosterón ovplyvňuje aj spermiogenézu, môže mať väčšie problémy. Najčastejšie sa to prejavuje u mužov vo veku nad 40 rokov, kde už plodnosť klesá, aj keď to nie je samozrejme automatické. Vplyv je však podobný ako v prípade erekcie.

Môžem si zvyšovať testosterón aj v mladšom veku?

Áno, ale veľmi opatrne, napríklad úpravou jedálnička či niektorými zmenami v životospráve a životnom štýle. Určite neodporúčam užívať nejaké prípravky intenzívne vplývajúce na jeho hladinu u mužov do 30 rokov, hrozí ovplyvnenie prirodzenej tvorby tohto hormónu v tele.

Aké sú ideálne hodnoty testosterónu?

Aktuálne platí hranica, že zdravá hodnota testosterónu je v rozmedzí 300 až 1070 ng/dL, ale nejedná sa o hodnotu, ktorá by bola od počiatku nemenná. Napríklad pred 100 rokmi bol tento interval dvojnásobný a nie je vylúčené, že sa to v budúcnosti ešte upraví.

Mám zlú životosprávu a aj tak mám testosterónu dostatok. Ako to?

Môže ísť o výnimku, ale tá je len dočasná. Skôr či neskôr príde k úbytku testosterónu a pokiaľ ste žili v rozpore s tým, čo pomáha udržiavať jeho správnu a zdravú hladinu, bude to pre vás ešte ťažšie. Určite je treba čo najskôr zmeniť svoj životný štýl, prejaví sa to v budúcnosti.

Ako fungujú tabletky na testosterón a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na testosterón a prečo ich odporúčam Pod pojmom tabletky na testosterón myslím v tomto prípade skôr tabletky na libido, teda konkrétne na jeho podporu a správne fungovanie. Keďže práve na sexuálny apetít má testosterón najväčší vplyv, práve oblasť libida si vyžaduje aj najväčšiu pozornosť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tabletky sú založené na prirodzenom pôsobení:

  • Účinné látky, ktoré tieto tabletky obsahujú, sú rastlinného charakteru, pričom sú doplnené o rôzne minerály, vitamíny a aminokyseliny, ktoré pomáhajú tiež na libido

Čo sa týka účinných látok rastlinného charakteru, za týmto pojmom sa skrývajú extrakty a výťažky bylín pôsobiacich na testosterón v tele alebo libido. Dobrým príklad takýchto typických rastlín sú napríklad Maca, Saw Palmetto, Ženšen či Muira Puama. Ak k tomu prirátame niektoré aminokyseliny, zloženie je naozaj veľmi prirodzené.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Samotné tabletky pritom majú aj ďalšie výhody, nielen zloženie:

vďaka tomu, že v nich nenájdete žiadne syntetické látky, dajú sa kúpiť aj bez lekárskeho vyšetrenia a nepotrebujete mať na ne ani žiaden predpis
prirodzené zloženie sa odráža aj na dlhodobom užívaní, ktoré je bez akýchkoľvek typických nežiaducich alebo vedľajších účinkov
účinnosť tabliet je zároveň širšia, nakoľko vďaka pestrej palete látok pomáhajú obvykle nielen na libido, ale aj na erekciu a potenciu všeobecne

Práve širšie účinky sú to, čo sa mi na tabletkách páči. Nielen, že pomôžu prostredníctvom prírodnej podpory normalizovať testosterón a teda pôsobia pozitívne aj na libido, ale pomáhajú aj na lepšiu a kvalitnejšiu erekciu pri rôznych menej závažných poruchách.

POZOR NA ANABOLIKÁ A NEOVERENÉ STIMULANTY

To, pred čím chcem určite varovať, sú čisto testosterónové tabletky, ktoré sú určené pre kulturistov a športovcov. Cez rôzne inzeráty sa taktiež ponúkajú neoverené a neznáme stimulanty testosterónu. Výsledok však skoro nikdy nie je taký, ako hlási samotný produkt.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Vzhľadom na to, že mám s prípravkami podporného charakteru pre oblasť sexuálneho života bohaté skúsenosti, rád by som sa s vami podelil o moje vlastné hodnotenia. Vyskúšal som pomerne veľké množstvo značiek a niektoré boli kvalitnejšie, iné menej. Pozerať len na nízku cenu či deklarované účinky sa vždy neoplatí.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Základom je, aby prípravok, ktorý kupujete, mal čo najlepšie hodnotenia od čo najväčšieho počtu mužov. Pokiaľ chcete poradiť, v nasledujúcej tabuľke uvádzam značky tabliet určených na podporu testosterónu a libida, ktoré sa mne osvedčili najviac:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.43

28 Hodnotení

je pravda, ze testosteron kazdym rokom klesa? ja mam uz skoro 50 rokov a musim povedat, ze sa citim pri sile ako nikdy predtym. podla mna je dolezite sa „neopustit“ a proste na sebe pracovat. zdravo sa stravujem, nechodim po krcmach, sportujem a mam energie na rozdavanie. ked idem na turistiku na hory, predbehnem hravo aj mladsie rocniky. a o vykone v posteli ani nehovorim, tam to podla mna ma suvis tiez. myslim si, ze pre mnohych muzov je nizky testosteron len proste vyhovorka, zleniveli

RolandEX píše 17 septembra 2018 o 09:34

opravim ta, to co vravis ty, je sice pravda, ale proste su urcite biologicke priciny, ktore sa uz ovplyvnit nedaju. u mna napriklad zacal testosteron klesat uz po tridsiatke, mohli za to semenniky, bol tam nejaky problem. este stastie, ze som mal deti pomerne skoro, potom by to podla lekarov uz mohol byt problem. dlho som si myslel, ze mi pomoze len trocha zmena zivotospravy, ale nic sa nedialo dlhe roky. posledne dva roky ale skusam rozne pripravky, s mensim ci vacsim uspechom, ale zmeny su predsalen badatelne viac. takze testosteron ma zmysel

Samuel Stronický píše 18 septembra 2018 o 19:51

podľa mňa to úplne výhovorka nie je, ja sám som tiež mal dosť problémov s tým, že som mal nízku hladinu tohto hormónu. prejavovalo sa to najmä neustálou únavou a to hlavne pri fyzickej činnosti. v sexe som veľké zmeny nepostrehol, ale len preto, že som túto oblasť zanedbával aj predtým. až potom, keď som začal užívať prírodný testosterón, tak som zistil, o čo všetko som prichádzal a hlavne som začal znova byť pri sile

Matulaaak1980 píše 20 septembra 2018 o 20:49

môžem sa spýtať, je možné testosterón užívať aj na podporu plodnosti? a čo tabletky, primulus mi pomôže ja na toto, alebo je ešte niečo lepšie? snažím sa totiž so ženou splodiť dieťa a príliš sa mi to nedarí, tak by som rád vedel, čo by mi mohlo pomôcť. zatiaľ je to len pár mesiacov, takže sa nechcem hneď plašiť napríklad tým, že pôjdem po doktoroch a vyšetreniach a budem ako na ihlách. najskôr by som chcel skúsiť niečo takéto

igoTer píše 21 septembra 2018 o 21:28

áno, testosterón naozaj možno užívať aj na podporu plodnosti, ale existujú na to aj iné prípravky so špeciálnejším zložením, ktoré obsahujú napríklad niektoré vitamíny či minerály, napríklad folandrol, ktorého recenziu som tuším videl aj tu. ale osobne som užíval najmä primulus, lebo ten má aj širšie účinky, ale samozrejme ti pomôže aj na plodnosť, práve vďaka tomu testosterónu. ale ak je problém s plodnosťou nejaký vážnejší, napríklad so spermiami, návšteve lekára sa tak či tak nevyhneš

viedel-saan píše 23 septembra 2018 o 10:48

ja som uzival folandrol na podporu plodnosti, cisto len uzivanie pripravkov s prirodnym testosteronom ti na plodnost sice pomoze, ale su uz aj ovela lepsie moznosti, tak preco ich nevyuzit. jednoducho, testosteron a plodnost sice suvisia, ale tam zohravaju ulohu aj niektore ine latky, napriklad vitaminy a mineraly, co ja viem Zinok a podobne. preto je lepsie si kupit uz konkretny pripravok prave na podporu plodnosti. zaroven odporucam, aspon mne s manzelkou sa to osvedcilo, aby ste nieco brali obaja. k folandrolu existuje aj pre zeny inofolic. precitaj si nieco o tom a zistis viac. vela stastia!

iontiak99 píše 07 októbra 2018 o 07:29

primulus som užíval a bol som spokojný, ale na podporu plodnosti to fakt nie je. na druhú stranu, ak sa vám to naozaj nedarí dlhšiu dobu, je na čase podľa mňa zájsť na to vyšetrenie. nie je to o plašení, proste je to o tom, že snažíš efektívne zistiť, či je nejaký problém. ak áno, tak len vyšetrenie, teda spermiogram, ti povie, že aký problém. a môže sa pokojne aj stať, že problém nie je u teba, ale u partnerky

kemo-kemo-30 píše 12 októbra 2018 o 20:39

ja som mal s testosteronom problemy, ale slo len o kratkodobejsiu zalezitost. zistili mi to pri endokrinologickom vysetreni, suviselo to aj s inymi hormonmi, ale bol to najma dosledok unavy, stresu, prepracovania, nedostatku pohybu, proste zivotny styl. tak som spravil niekolko zmien a hned je to lepsie. pomohlo mi aj zopar mesiacov uzivat nejake vyzivove doplnky, len uz neviem presne znacku…

KelloLM píše 20 októbra 2018 o 05:27

od akého veku vlastne klesá testosterón tak viac viditeľnejšie? pýtam sa to preto, že mám tesne po 30ke a už s tým mám problém. takže by som chcel skúsiť nejaké tabletky, napríklad primulus alebo niečo podobné, len neviem, či to má zmysel už v takomto veku. čo som čítal nejaké komentáre a tak, tak mi to príde, že to je určené až pre mužov v strednom veku, kam mám ešte ďaleko. alebo, existuje aj nejaké iné riešenie tohto problému? vďaka za odpovede a skúsenosti. šimon

largeSim píše 25 októbra 2018 o 13:49

môže byť, ja som teraz pred 40. a tiež pozorujem už nejaké problémy. ale to je u každého iné. primulus ti môžem určite schváliť, aj oproti iným podobným značkám ako menadvance a podobne sa mi osvedčil a účinok bol viditeľne lepší. sú tam viaceré minerály vo vysokom množstve, tak aj preto sa to tak dobre prejavuje. iné som neskúšal. na zlepšenie testosterónu ešte pomáha intenzívne cvičenie, napríklad šprinty a niečo podobné. už sa na to pár mesiacov chystám ale neviem sa k tomu prinútiť a neviem ani, či sa mi to na zimu podarí…

vypelichanykocur píše 29 októbra 2018 o 20:08

Kde, alebo kto mi vie viac povedať o injekčnom spôsobe užívania testosterónu? Aké sú výhody i nevýhody?
Jednoznačne mám nižšiu hladinu v tele a po všetkých skúsenostiach, by som chcel skúsiť doplnenie hormónu injekčnou formou… Viem, že vo svete show-biznisu je to bežné, že si muži pichajú testostérón – nie kvôli svalom, ale mužnosti – herci, speváci…

Stefan píše 20 apríla 2019 o 21:36

Moze chlapovi ubudat testosteron iba preto ze ma prilis casto pohlavny styk a tympadom aj opotrebovanejsie semeniky

Daniel Velecky píše 05 mája 2020 o 10:46

Podľa mňa nie, to určite nie. Práveže som niekde čítal, že to je dobrý spôsob, čiže pravidelný sex, ako zvyšovať libido, čiže aj testosterón. Veľa však spraví stravovanie, životný štýl, alkohol a fajčenie to je to, čo testosterón zabíja. Zdravá strava a častý pohyb a chlap sa cíti fit. Viem o čom hovorím, vidím to posledný rok ten rozdiel a je veľký!

Tomáš P píše 18 mája 2020 o 06:28

mam 38 rokov a uz mam dlhsiu dobu pocit, ze som celkovo bez sily, energie a taktiez sa mi znizila chut na sex. moze to byt tym, ze mi klesol testosteron? a co robit, ako sa to da napravit, ma niekto s tym skusenosti? zacina sa to prejavovat nielen na tom sexualnom apetite, ale obcas sa mi stane, ze mi zlyha aj erekcia. da sa aj s tym nieco robit? ale idealne bez chodenia po lekaroch…

kervenco679 píše 23 mája 2020 o 10:07

no mne pomohla kombinacia cvicenia (ale intenzivneho, nie len tak ledabolo), zmeny zivotospravy, som zacal viac jest ovocie a zeleninu a menej maso a vyprazane, uplne som skoncil s fajcenim a takmer aj s alkoholom. este sa daju kupit aj nejake caje, pripadne tribulus terrestris doplnky, alebo ak ti ide specialne o zlepsenie sexualnej vitality, tak skus primulus, ten je aj na testosteron, aj na libido, aj celkovo na zvysenie vykonnosti, ja s nim mam dobre skusenosti 🙂

maros-fulop píše 28 mája 2020 o 06:42

ja mám 77 rokov, a mám dve frajerky, áno, nefajčím ale pijem ako vred, ale iba občas, tak ráz za mesiac, malý ferko už nie je divoch, ale tie dve kočky zvláda….nuž…

jožo píše 12 júla 2020 o 18:38

Pridať komentár